Een nulletje of acht?

Het is vandaag 11 september. Deze dag is een bijzondere dag en dan heb ik het niet over de positieve factoren. Dit is weer een dag om voor ons Willem II supporters tegenop te kijken: niet vanwege het feit dat het WTC een aantal jaren geleden naar beneden is geholpen, maar omdat we onze jaarlijkse trip naar de Amsterdam Arena maken. De heenreis was de afgelopen jaren erg lang, maar de terugreis des te langer…

De enige punten die Willem II de afgelopen jaren heeft meegenomen uit de Amsterdam ArenA zijn dieptepunten: daar kun je niet om heen. De cijfers liegen er dan ook niet om; Willem II kreeg in de laatste vier jaar 21 goals tegen. Dat zijn pijnlijke statistieken die ik het liefst zo snel mogelijk zou willen vergeten. Op zulke momenten besef ik dat het bijna onmogelijk is dat wij hier heelhuids uitkomen. Toch is het balletje ook maar rond, dus op voorhand zou je evenveel kans moeten hebben. Dit is dan wel het enige argument wat ik als ‘voor’ kan gebruiken, want op bijna elke ontwikkeling ligt Willem II ver en ver achter op de 29-voudig landskampioen.

Qua financiën, supportersaantallen, publiciteit, internationale ervaring en niet te vergeten kwaliteit staat Ajax ergens ver voorin en is Willem II in geen velden of wegen te bekennen. Amsterdam is een grotere stad dan Tilburg en kan zo makkelijker een hoger aantal toeschouwers aantrekken. Meer toeschouwers betekent een grotere omzet, een grotere omzet betekent betere spelers, betere spelers betekent meer presteren. Zo is het cirkeltje rond en kan het rond blijven gaan, want het zijn allemaal oorzaken en gevolgen van elkaar.

Net voordat ik de voordeur achter me dichtsla hoor ik mijn kleine broertje nog roepen: "Succes, je zal het nodig hebben, maar hoe dan ook het wordt toch wel een nulletje of acht!" Tegen mezelf pratend blijf ik me ervan overtuigen dat het dit jaar anders zal gaan als het jaar ervoor. Niet dat ik dat niet elk jaar tot nu toe heb gedaan, maar dat is niet het punt. Het punt is dat je hoe dan ook achter je club blijft staan, in goede en in slechte tijden.

De treinreis van Tilburg Centraal naar station Amsterdam Bijlmer Arena is een lange rit waarin ik al fantaseer over de nog te komen wedstrijd. Ik lig wel lekker in de trein en na de eerste schoolweek is rusten eigenlijk wel noodzakelijk. In de trein zie ik nog meer voetbalsupporters, het enige jammerlijke is dat het geen Willem II-supporters zijn, maar Ajax-supporters. Ik keek ook niet raar op toen ze aan mij vroegen wat ik dacht dat de uitslag zou worden. "Een nulletje of acht misschien?", werd er aan mij gevraagd. Ik kon intussen niet meer tegen het woord acht, daarom besloot ik maar wat bij te slapen tot we er waren.

Rond half zeven kwam ik aan en ik haastte me naar het stadion. Ik was net op tijd voor het begin van de wedstrijd en keek rond door het geheel rood-wit gekleurde stadion. Ik keek naar het uitvak, waarin ik vele mensen zag. Sommige mensen hadden angst in hun ogen en waren bang. Anderen waren nog steeds overtuigd niet ten onder te gaan koste wat het kost en hier met iets weg te gaan. Ik mocht spoedig zelf oordelen…

Ik zag een Willem II dat sterk startte en aangaf dat een gelijkspel ook voldoende was om mee naar huis te keren. Niemand kan ze ongelijk geven aangezien in het seizoen 2000/01 er voor de laatste keer een punt uit Amsterdam werd meegenomen. Terwijl Ajax kansen kreeg zag ik dat iets wat ik de eerdere wedstrijden niet zag. Een goed staand Willem II. Er werden weinig kansen weggegeven en Marlon Pereira had Luis Suarez in zijn broekzak. Voor Willem II kwam er voor rust één echt grote kans, een afvallende bal uit een corner kwam bij Arjan Swinkels terecht en hij schoot hem heel hard tegen Gregory van der Wiel aan, die hem van de lijn haalde.

Het was daarom ook zonde dat het tien minuten voor rust alsnog fout ging. Swinkels maakte een te late tackle op Suarez waardoor Ajax een penalty verdiende, waarna Suarez hem zelf feilloos binnenschoot. Na de rust ging het verhaaltje bijna op dezelfde manier door: Ajax bleef aanvallen en Willem II bleef verdedigen. Spelers als Landgren, Pereira, Biemans, Swinkels en Van der Heijden speelden een zeer goede wedstrijd. Het was jammer dat Ajax in de 54e minuut aan de overwinning werd geholpen door een cadeautje te krijgen in de vorm van een penalty. Weer faalde Suarez niet, ook al zat dit keer Niki Mäenpää er heel dicht bij.

Ajax bleef daarna doordrukken en creëerde een stuk meer kansen dan in de eerste helft, dit ook omdat de vermoeidheid bij Willem II toe begon te slaan. Daarom was het debuut voor Maceo Rigters een versterking voor het team, aangezien hij vanaf zijn eerste seconde goed bleef doorjagen. Willem II werd aanvallend een stuk sterker, alleen dit resulteerde maar in één echt goede kans. Andreas Lasnik kreeg de bal op een presenteerblaadje maar raakte de bal volledig verkeerd.

Na het laatste fluitsignaal kwam er een tevreden applaus van de tribunes, ook de Willem II-supporters konden zich vinden in het resultaat, dacht ik te zien. Ikzelf was in ieder geval tevreden met het resultaat. Ik had namelijk iets gezien wat ik in de eerdere wedstrijden niet zag. Werklust! De spelers gingen er weer voor als een team!

Terwijl ik het stadion uitliep sms’te ik mijn broertje: ‘Een nulletje of acht is niet gelukt, deel het maar door vier!’ Ik wist dat de terugreis dit jaar een stuk korter zou zijn als de afgelopen jaren. Ik was trots op mijn club.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 21 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door Nickbl)

Ik heb het stuk in een keer uitgelezen maar dat ligt meer aan je schrijftstijl dan aan je verhaal. Het verhaal is weinig vernieuwend, het mist een clou(behalve dat je trots bent dat het ''maar'' 2-0 wordt) en er zit niet echt iets verrassends in. Dat maakt het jammer, maar je hebt wel een aantrekkelijke schrijfstijl.

Ik vind het erg leuk geschreven, maar je kraakt Ajax hier min of meer af.
Niet terecht aangezien ze woensdag een wedstrijd hebben tegen de grootste club allertijden.
Ik als Ajacied vind het ook niet terecht dat je zegt dat Pereira, Suarez in zijn broekzak had.
Maar eerlijk is eerlijk zaterdag was erg moeilijk, en ik hoop voor jullie dat het beter gaat in de komende weken.
Potentie zit er wel in het team!

4 sterren, omdat je stuk is geschreven met echte clubliefde en passie voor Willem II.

12 september 2010 om 23:24

Wat heeft de wedstrijd tegen Real hier mee te maken?

Leuk stuk, las wel lekker. Ben alleen wel bang dat je volgend jaar mag afreizen naar Telstar en Veendam.

12 september 2010 om 23:30

Kom op man, als ik die andere reacties hier van jou op VZ zie moet je dat toch wel kunnen begrijpen.
Het is een hele jonge ploeg met nauwelijks europese ervaring en denk maar niet dat sommige spelers niet met hun hoofd allang bij Real zaten.
Erg logisch hoor, niet daarvan.
Maar met alle respect tegen Willem II Want vind het een leuke ploeg, maar dit was meer een tussendoortje.

13 september 2010 om 11:50

Oke, bedoelde je het zo. Sorry had ik niet zo gelezen, daarintegen vind ik absoluut niet dat hij Ajax afkraakt want daar is het stuk ook niet naar geschreven.

13 september 2010 om 09:34

Sorry als je denkt dat ik ajax probeer af te kraken.. Ik heb juist veel respect voor Ajax, zeker aangezien het een van de veel betere tegenstanders is elk seizoen.

Daarnaast heeft Suarez de eerste helft bijna geen gevaar kunnen stichten door toedoen van Pereira. In de 2e helft kreeg Suarez wel wat meer kansen, toen liet Pereira het wat lopen, maar zoals ik al zei, de vermoeidheid sloeg wel langzaamaan toe. Daarnaast is Pereira een jeugdproduct uit eigen opleiding en moet nog steeds aan het niveau wennen

Hoe dan ook, bedankt voor het geven van je mening!!

13 september 2010 om 14:29

Ja ik ben misschien een beetje huiverig wat betreft het afkraken van Ajax omdat het nogal veel gebeurd op voetbalzone.
bijvoorbeeld de reactie van wessel

13 september 2010 om 16:43

Ik vind het stuk juist erg respectvol naar Ajax en Ajacieden toe.
Verder ben ik het wel aardig met jwderuiter eens, maar vind bij die argumentatie 2 sterren wat weinig.

Je schrijfstijl is echt heel goed, in dat opzicht ben je een voorbeeld voor vele clubexperts in mijn ogen. Zoals jwderuiter zegt staat er inhoudelijk niet veel in, maar het gevoel dat je in het stukje stopt maakt het voor mij voor een groot deel goed. Ik zie het ook meer als een klein verhaaltje dan een artikel waarin je je mening over iets doet. Echt een heel goed stuk. 4 sterren

13 september 2010 om 09:38

Dankjewel! Ik ben erg blij met het compliment!
Ik kan het eigenlijk niet beter verwoorden wat jij nu doet, want het is inderdaad wat meer een klein verhaaltje/wedstrijdverslag geworden. Dus in dat opzicht was ik niet helemaal tevreden, maar als ik het eindresultaat zie mag ik niet klagen.

Bedankt voor je beoordeling!

leuk stuk, goed gescreven
toch ergens ook weer vreemd dat het zo is dat je blij bent met een verlies aan de andere kant logisch ook als je hele verhaal leest

Mooi geschreven hoor.

Er had meer in gezeten trouwens want dat ajax moet winnen door middel van 2 pingels was weer eens zeer triest om op deze manier te winnen.

Het lijkt wel of hij voor het vallen een speciale training krijgt

13 september 2010 om 09:53

Als je even gekeken hebt naar de overtredingen die gemaakt zijn dan moet je wel degelijk concluderen dat het 2 terechte penalty's waren en dat ajax totaal geen moeite met willem 2 had omdat die ploeg helemaal niks kan brengen in aanvallend opzicht hoe spijtig dat ook is.

13 september 2010 om 14:59

Goed stuk , had de wedstrijd niet gezien maar als ik het zo lees speelden ze toch niet slecht , ook al stonden ze op 0 punten en moestte ze tegen de beste ( met PSV ) club van Nederland.

13 september 2010 om 15:37

Het is wel typisch dat een club als Ajax op zoek moet naar een pingel om te winnen.

Ze waren misschien wel terecht (in jou ogen) maar hij zoekt ze op omdat er anders niet gescoord kon worden.

13 september 2010 om 15:44

Als een fan snap ik niet hoe je tevreden kan zijn met slechts een 2-0 nederlaag, hoewel dit misschien voor willem2 een aardig resultaat is. Ik ben bang dat de spelers ook zo'n instelling hebben en daar win je geen wedstrijden mee. Willem2 krijgt een heel moeilijk seizoen, en zonder vertrouwen win je als middelmatig team weinig wedstrijden.

13 september 2010 om 09:57

Ja, idd, Wessel zal ik eens met jou trainen op vallen. Schop ik je wel een paar keer onderuit, dan val je ook wel

Echt een leuke schrijfstijl, alleen het verhaal inhoudelijk vertelt me niets.
Het is meer een dagboek van een willem 2 supporter.
Maar je stuk leest wel lekker.

Leuke schrijfstijl alleen het is niet iets vernieuwends.
Toch is het leuk om te lezen.
3.5 Sterren dus afgerond 4

mooi stuk, ik kon me erg goed inleven in een willem 2 supporter.

Leuk stuk , waarvan de twee penalty's die gegeven zijn er zeker een afgekeurd moest worden ( de 2de) mischien zelfs wel met een gele prent voor Luis. Dan erbij had Willem II in zijn eerste helft voor de eerste penalty al een pingel moeten krijgen. Verder aardige wedstrijd die Ajax eigenlijk al vanaf minuut een in de pocket had. Alleen toch waren ze wat te afwachtend , laten we zeggen dat dat aan de CL spanningen ligt.

Succes beiden!

Lekker stuk, leest lekker en je bent goed met de kritiek omgegaan van de vorige keer!

Eigenlijk wil ik je 4 sterren geven, maar om die 2 sterren die je in het begin hebt gekregen krijg je er 5 van mij

13 september 2010 om 23:56

En daar gaan we weer..

Waarom moet je het compenseren? Als jwderuiter het 2 sterren waard vindt, dan vindt hij dat. Dan hoef jij niet meer sterren te geven omdat je het onterecht vindt..

Je hebt veel vertrouwen als fan in deze wedstrijden, chapeu voor je mentaliteit! De laatste alinea vond ik het mooiste, met 2-0 verliezen en blij naar huis. Hahahaha, ik vond het een prachtig verhaal. Ik geef je voor de entertainment een dikke tien.

mooi stuk en analyse.

Het is toch iets raars.. Wedstrijden tegen Ajax roepen onbekende krachten bij de tegenstander op. Het is altijd weer hetzelfde liedje. Willem II heeft (met alle respect) dit seizoen nog geen bal geraakt en tegen Ajax spelen ze een hele goede wedstrijd.
Een aantal jaar terug, aan het eind van het seizoen kwam Heracles op bezoek. Ze hadden al 30 uitwedstrijden niet meer gewonnen en het was al heel lang geleden dat ze überhaupt een punt pakten buitenshuis. Ze komen naar de Arena en patsboem, ze spelen de sterren van de hemel en halen er een 2-2 gelijkspel uit, wat Ajax later de titel kost.

Over je stuk; je hebt een prettige schrijfstijl, het leest makkelijk weg. Ik heb zo 1, 2, 3 geen fouten kunnen ontdekken en dat kan ik lang niet van alle columns zeggen.

Ik geef je 4 sterren.

Veel succes nog dit seizoen!

Mooi stukje,
misschien niet helemaal in het voordeel van mijn cluppie,
maar het spreekt me erg aan hoe je het verhaal vertelt,
met zoveel clubliefde.

een sterretje of 5? 5*

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV1211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. SaddikiMiddenvelder51
G. SağlamMiddenvelder51
M. KöhlertAanvaller50
C. NunnelyAanvaller51
M. SvenssonAanvaller50
K. WriedtAanvaller52
W. SpieringhsMiddenvelder31
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren