De hoop is weer terug

Vorig seizoen heb ik met pijn moeten aanzien hoe Liverpool zevende eindigde in de Premier League. Ook heb ik moeten aanzien hoe Liverpool in de Champions League niet verder kwam dan de groepsfase en in de Europa League werd uitgeschakeld in de halve finale. Die halve finale heb ik heel erg gespannen gekeken en toen Yossi Benayoun in de 95e minuut de 2 - 0 scoorde dacht ik: ‘We gaan het halen!’ Maar in de 102e minuut was mijn blijdschap weg, Diego Forlán zorgde op aangeven van José Antonio Reyes voor de 2 - 1. Het was gebeurd. De slechte resultaten waren volgens iedereen de schuld van Rafael Benítez. Dat seizoen moesten we maar snel achter ons laten.

Benítez ging weg en Roy Hodgson kwam voor hem in plaats. De fans waren er blij mee. Hij had Fulham naar de finale van de Europa League geloodst en hij was al sinds 1976 hoofdtrainer van profclubs dus geen gebrek aan ervaring. Deze man was de redding van Liverpool.

De transfer van Milan Jovanovic naar Liverpool werd eindelijk officieel en ook Joe Cole werd binnengehaald. Vooral over die laatste transfer was iedereen heel optimistisch en dat was ook wel te begrijpen, want hij was een basisspeler van Chelsea. Ik was ook heel erg blij met Jovanovic, omdat ik had gezien wat hij in zich had en dat me zeer verraste. Daarna werden twee talenten gehaald: Jonjo Shelvey en Danny Wilson. De één een aanvallende middenvelder, de ander een centrale verdediger en beiden met veel talent. Ook Christian Poulsen werd gehaald, hier werd minder positief over gedacht. Hij was immers al dertig, nog ouder dan Javier Mascherano (26) en hij moest toch zijn vervanger zijn, omdat die waarschijnlijk weg zou gaan. Hodgson ontkende dat en zei dat hij verwachte dat Javier gewoon zou blijven en dat hij Poulsen niet als vervanger had gehaald. Ik kon niet wachten tot de eerste wedstrijd van het seizoen.

Het werd zondag 15 augustus en Liverpool begon om 17:00 aan het eerste Premier League duel onder Hodgson. Meteen tegen Arsenal notabene, ik verwachte toch een overwinning voor Liverpool. De eerste helft was niet heel spectaculair en eindigde met een rode kaart voor Cole waarover niet iedereen het eens was. De tweede helft begon meteen goed, 1 - 0, een prachtig doelpunt van David N’Gog. Liverpool hield lang stand, maar in de negentigste wordt de bal op de paal gekopt, grijpt Pepe Reina mis en loopt met de bal het eigen doel in. Laurent Koscielny krijgt ook nog zijn tweede gele kaart voor een handsbal en dan is de wedstrijd voorbij. Het voelde als een nederlaag voor The Reds. Maar deze wedstrijd laat toch ook zien dat Liverpool weer terug is en mee kan doen om de titel.

Ik zie dit seizoen heel positief in en denk dat Liverpool het heel ver gaat schoppen onder Roy Hodgson.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 6 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door fcBXavi)

Ik vind het sowieso al leuk om de titels van de nieuwe Ce''s boven elkaar te zien.. Een Liverpool-fan schrijft dat de hoop terug is, en dan daaronder een stuk over Benitez.. Ik vind het meer een reactie op een topic onder Liverpool tegen Arsenal dan een Clubexpert. Je kan mooi schrijven, ik deel je mening. Volgende keer meer informatie!

Heel kinderlijk en amateuristisch geschreven, daarnaast is het stukje veel te kort. Dit heeft niets te maken met het zijn van een 'clubexpert'.
tips: Werken aan je taalgebruik en meer achtergrond informatie geven

2 sterren voor de moeite

16 augustus 2010 om 13:13

Dit was ook mijn eerste stuk, ik wilde zien wat mensen er van zouden vinden. Ik was al eerder clubexpert geweest, maar mijn stuk was toen zo slecht dat ik geen clubexpert meer was. Volgende keer zal ik zeker meer informatie gebruiken, kun je ook even uitleggen wat er mis is met mijn taalgebruik?

16 augustus 2010 om 13:32

Ik vind je woordgebruik niet van niveau, voorbeeld: ''de fans waren er blij mee.'' Dit zou een kind van 8 bij wijze van spreke kunnen zeggen.
Daarnaast zijn je zinsconstructies niet helemaal goed.
''het voelde als een nederlaag voor The Reds. Maar deze wedstrijd laat toch ook zien dat Liverpool weer terug is en mee kan doen om de titel. ''
Dit is eigenlijk gewoon 1 zin met een komma ertussen, gewoon details die veel netter staan.

Sorry, lees net mijn eerste reactie na die klonk wel heel bot, zo bedoelde ik het niet .

16 augustus 2010 om 13:34

Oké, bedankt ik kan deze dingen gebruiken om volgende keer een beter stuk te schrijven.

Matig stukje. Veel te kort, beval eigenlijk geen info en je laatste alinea is meer een kort wedstrijdverslag.

Titel belooft heel veel meer.

Matig stuk.
je kon het wel wat langer maken
en je trapt in open deuren
3sterren voor de moeite

off: ik vind het best leuk dat Clubexpert.
kan iemand mij vertellen hoe je dat wordt, en wat je daarvoor nodig hebt

17 augustus 2010 om 10:36

Je moet bij ''zoeken op voetbalzone'' (rechts bovenaan de pagina) de club intypen waar je clubexpert van wilt worden dan komt er een resultaat, dan moet je daar op klikken en dan staat er vanzelf aanvraag clubexpert.

Het is niet echt een goed stuk, sorry.

Je kan jezelf verbeteren door wat minder kinderlijk te schrijven. Je maakt soms hele korte zinnen met hele kinderachtige woorden, als ik het zo goed zeg. deze zin : De fans waren er blij mee, kan eigenlijk niet. Je kan het bv beter zo doen. De trouwe Spanjaard Benitez vertrok na blablbla jaar bij Liverpool om een contract te tekenen bij Inter. Uiteraard werd er een nieuwe coach aangetrokken om Liverpool te leiden. Roy Hodgson kwam over van Fulham. Het stukje wat daarna komt is dan wel weer wat beter : Hij had Fulham naar de finale van de Europa League geloodst en hij was al sinds 1976 hoofdtrainer van profclubs dus geen gebrek aan ervaring. Deze man was de redding van Liverpool. Met die laatste zin maak je ook al duidelijk dat de fans blij waren met deze trainer. Snap je een beetje wat ik bedoel ?

Daarbij vertel je over nieuwe spelers. Maar geef aan wat voor een soort spelers dit zijn, dus niet alleen welke positie, maar wat hun kwaliteiten zijn. En ook belangrijk, of jij het in deze spelers ziet zitten. Bij jovanovic probeer je dit te vertellen, maar geef aan waar je hem hebt zien spelen en waarom hij je zo positief opviel.

[ Hij was immers al dertig, nog ouder dan Javier Mascherano (26) en hij moest toch zijn vervanger zijn, omdat die waarschijnlijk weg zou gaan'. ]dat stukje is ook niet goed geschreven. Ten eerste is Poulsen nog steeds 30. Ik zal weer even voordoen hoe ik het zou doen. Poulsen is inmiddels ook niet de jongste meer met zijn dertig jarige leeftijd en het is dan ook opmerkelijk dat hij de jongere Mascherano moet gaan vervangen. Er gaan namelijk hevige geruchten dat Mascherano zijn oude trainer Benitez achtervolgd naar Internazionale.

Ik adviseer je om mijn tips en die van Jeffreyklz goed oppikt en verwerkt in je volgende stukje. Verder zou ik ook andere stukjes lezen, probeer eens een stukje van Lfcdutchy of Kasper90 te lezen omdat die ook over Liverpool gaan soms. Verder zou ik Persiangooner en Dutchmen lezen omdat die hetzelfde doen als wat jij probeert : een mening opschrijven.

Aanpassing : Ik geef geen beoordeling omdat dat nergens voor nodig vind. Je weet dat het geen meesterstuk is, je accepteert het en wilt nu graag beter worden. Dan zie ik niet in waarom ik je een beoordeling moet geven. Dit was even voor het geval je je dat afvroeg!

16 augustus 2010 om 14:41

Als ik heel eerlijk ben, vind ik deze CE meer een reactie voor een gerelateerd nieuwsbericht over Liverpool lijken dan op een echte column. Ik vind wel dat een goede clubexpert niet per se lang hoeft te zijn, maar deze CE is toch echt te kort om een beoordeling te geven. Dus een beoordeling laat ik achterwege.

Probeer wat Soulsister zegt veel dingen te lezen van andere clubexperts te lezen. Hun stukken zijn zeer informatief en ook nog sterk. Als je dat allemaal weet te combineren en jij kan dat ook, dan weet ik zeker dat je later hogere beoordelingen zal krijgen je clubexperts kwalitatief beter zullen worden!

16 augustus 2010 om 15:27

Hier heb ik nou echt wat aan! Je geeft mij veel informatie over hoe ik het beter zou kunnen doen. Dat van Poulsen is jammer genoeg een rekenfout, ik was blij dat ik geaccepteerd werd en begon meteen aan een stuk. Ik was dus heel erg bezig en zag dat van Poulsen over het hoofd...

Heel erg bedankt voor je reactie!

''vorig seizoen heb ik met pijn moeten aanzien hoe Liverpool zevende eindigde in de Premier League. Ook heb ik moeten aanzien hoe Liverpool in de Champions League niet verder kwam dan de groepsfase.''

In deze twee zinnen, die gelijk na elkaar volgen, schrijf je het woord 'aanzien' 2x op. Als je dit leest, kan dat als 'lelijk' ervaren worden.

Tip:
Lees als je klaar bent je stuk 1x rustig door en daarna wat sneller, zodat dit soort schoonheidsfoutjes uitblijven.

''die halve finale heb ik heel erg gespannen gekeken en toen Yossi Benayoun in de 95e minuut de 2 - 0 scoorde dacht ik: ‘We gaan het halen!''

Ik zie dat je op dit soort dingen al vaker gewezen bent door anderen. Het is een beetje een kinderachtige zin, wat je column niet echt aantrekkelijk maakt.

Tip:
Als je toch je stuk naleest als je klaar bent, let dan gelijk op kinderachtig zinnen. Probeer dan de kinderlijke woorden te vervangen met mooie moeilijke woorden en soms helpt het ook al als je de zin iets langer maakt.

''benítez ging weg en Roy Hodgson kwam voor hem in plaats. De fans waren er blij mee.''

Niet alleen klinkt deze zin kinderachtig, ook leest het onprettig om zo snel alweer een punt achter de zin te lezen. Zo krijg je een hakkelig, haperend artikel en leest zo een artikel niet goed weg.

Tip:
Het gebruik van komma's doet wonderen! Bij het nalezen kan je op dit soort dingen ook letten en wanneer je zo iets ziet, verander het dan met komma's of wat extra woorden.

''deze man was de redding van Liverpool.''

Roy Hodgson heeft nog helemaal niets gedaan bij Liverpool! Het is dus een beetje een overhaaste conclusie, bovendien beargumenteer je het nauwelijks.

Tip:
Je kan het in een vraag formuleren, waardoor je niet overhaast concludeert. Of je moet het echt heel goed onderbouwen, waarom hij en niemand anders Liverpool kan redden.

Je laatste alinea is, wat ook al gezegd is, een wedstrijd verslag van de wedstrijd Liverpool - Arsenal. Dit is niet echt belangrijk om jouw mening te onderbouwen. Het staat volkomen los van je verhaal en het komt wat vreemd over.

Je conclusie is slechts 1 zin en dat is pas goed als het een hele goede zin is. Jouw conclusie komt niet overtuigend over, ga om te beginnen maar een uitgebreide conclusie maken.

Je clubexpert is inderdaad ook erg kort.. Ik zal net als Soulsister geen beoordeling geven. Ik wens je veel succes met verdere columns.

PS: je titel vind ik goed, daar heb ik zelf altijd veel moeite mee..

Wel goed geschreven, leuke stukjes, maar wat hierboven al vaak is gezegd is, is dat het soms wat te ''makkelijk'' geschreven is, maar blijf zo doorgaan, 3 ster.

Prima geschreven
iidd zoals mijn voorganger-collega Het Legioen al zij
af en toe wat makkelijk geschreven..
Wat kort, dus als je volgende keer wat meer schrijft..
dan weet ik zeker dat je een prima Column schrijver word

Ik wil 3 sterren geven maar omdat je debutant bent geef ik je 4/5!

Keep up the good work

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6422
6.Liverpool5718
8.Arsenal5512
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger341
G. WijnaldumMiddenvelder342
Mohamed SalahAanvaller3320
Diogo JotaAanvaller178
L. HughesKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren