Allegri: 'Ronaldinho blijft, Huntelaar moeten we nog maar zien'

Zondag, 27 juni 2010 om 20:19Daniel Cabot Kerkdijk

Onder Leonardo kwam Klaas-Jan Huntelaar in zijn eerste contractjaar bij AC Milan maar mondjesmaat aan spelen toe, maar onder de nieuwe trainer lijkt de situatie er niet veel beter op te worden. Massimiliano Allegri vindt dat de overige aanvallers in zijn selectie over dezelfde kwaliteiten beschikken.

/

"We moeten nog maar zien of Huntelaar blijft", vertelt de voormalig succescoach van Cagliari zondag in La Gazzetta dello Sport. "Hij is een goede speler, maar is van hetzelfde type als mijn andere spitsen Filippo Inzaghi en Marco Borriello." Huntelaar verliet Ajax halverwege het seizoen 2008/09 voor een contract bij Real Madrid, maar nam na een half jaar al de wijk naar Milaan.

Ronaldinho kan Allegri wel bekoren. "Hij is een fantastische speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Ik ga hem proberen te motiveren en prikkelen nu hij het WK met Brazilië heeft gemist. Daarnaast verwacht ik dat Alexandre Pato dit seizoen ook stappen gaat maken in zijn ontwikkeling."Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door jeroen200)

Eigenlijk ook wel weer typerend voor het beleid bij Milan. 2 spelers noemen die dezelfde kwaliteiten hebben, maar wel een stuk ouder. De meesten zouden aan de toekomst denken, maar ben bang dat ze van dat woord in San Siro nog nooit van gehoord hebben.

27 juni 2010 om 21:10

Borrielo is ongeveer een jaar ouder, Inzaghi is natuurlijk wel een stuk ouder. Maar Inzaghi is een icoon, en bovendien is hij ook niks meer waard, Milan kan geen geld meer aan hem verdienen. Milan speelt maar met 1 van deze 3 spitsen in de basis. Dus, dan doe je waarschijnlijk of Borrielo of Huntelaar weg, want daar vang je nog geld mee.

27 juni 2010 om 21:31

Waarom gaat inzaghi niet lekker een jaartje voetballen in qater, prachtig land, lekker klimaat en hij kan miljoenen op zn bankrekening bijschrijven. Hij is al 37!

27 juni 2010 om 22:54

Wees blij dat er tenminste nog een paar spelers zijn die hun carrière eervol willen beëindigen bij de club waar hun hart ligt en niet voor die paar miljoenen extra naar Qatar gaan! En daarnaast is Italië natuurlijk ook een prachtig land met een lekker klimaat en een hoop miljoenen op zijn rekening

28 juni 2010 om 09:38

Inderdaad, maar hij kan nog altijd van waaarde zijn voor Milan, Maar ik zie ook liever een Huntelaar dan een 37 jarige speler die er nu niks vn bakt.

Allegri moet de trainer zijn die de jeugd bij AC milan kansen geeft, want deze veroudering kan niet meer, net als met de aankoop van Yepes. Amelia is een goede doelman die AC milan goed kan gebruiken. Ik vind Huntelaar beter dan boriello omdat je, als huntelaar in de spits staat, een garantie heb op doelpunten. Boriello is een goede spits maar je moet Huntelaar niet als verkapte rechtsbuiten zetten zoals vorig jaar. Ik heb ook nog begrepen waarom AC Milan geen 4-4-2 speelt. Met een ruit op het middenveld of gewoon alle 4 naast elkaar en dan Ambrosini of Gattuso wat naar achteren en Pirlo wat naar voren en dan Huntelaar en Pato naast elkaar of Boriello en Pato. een statische spits samen met een beweeglijke spits zou het beste zijn

huntelaar kan zo naar fenebache voor 22.5 miljoen ik begrijp niet dat hij daar niet heen gaat

27 juni 2010 om 21:03

Ik wel, Huntelaar gaat niet voor het geld, Hij wil slagen in een topcompetittie en dat is in Turkije niet. Daarom is hij ook uit Nederland vertrokken.

27 juni 2010 om 22:52

Geloof je nou echt dat Fenerbahçe 22,5 miljoen euro neerlegt voor een risico-aankoop als Huntelaar? De Turkse media zijn geboren leugenaars, ik viel van me stoel toen ik dat las bij de Wandelgangen, geloof de Turken maar bij deze, Fenerbahçe heeft geen interesse in Huntelaar, als meneer Yildirim, de grote voorzitter van Fenerbahçe, degelijk interesse in hem had, dan was hij nu in Istanbul met een zeer lucratief contract voor zijn neus. 100% onzin die interesse van Fenerbahçe.

Ac Millan heeft een paar gerichte aankopen nodig vooral in de defensie en 1 spits nog en ze kunnen we knallen.

Een doelman kunnen ze wel gebruiken opties Frey/ Neuer/ Adler

Rechtsback Rafinhia/v.dwiel/
Linksback Filipe/

Spelmaker Ozil/ Gourcuff
Spits Dzeko/ Nilmar/luis Fabiano

Aantal van deze aankopen en ze kunnen weer meedoen met de top zou wel wat kosten maar je moet her voor over hebben

Frey
Rafhinia
Nesta
Thiago SIlva
Filipe
Gourcuff
Flamini
Pirlo
Pato
Luis Fabiano
Ronaldinho
27 juni 2010 om 21:08

Met Abate en Antonini zijn de back plaatsen bij milan nog niet eens zeer slap. Er moet alleen meer in de breedte aangekocht worden in de defensie. Je weet namelijk van te voren al dat Nesta nooit een heel seizoen gaat spelen. Verder vind ik ook dat er een vervanger moet komen voor Seedorf/ambrosini deze spelers worden gewoon te oud. Seedorf bezit nog veel kwaliteit, maar hij heeft niet genoeg snelheid meer. Een spits zou een luxe zijn, de verdedigers en keeper zijn op dit moment het belangrijkste punt.

On: Wel raar dat de coach zich zo over Huntelaar uitlaat, ook al spreekt hij gewoon de waarheid. Dit lijkt me niet echt een steunende reactie.

27 juni 2010 om 21:40

Haha, chickaoui, lekker realistisch.. Waar moet AC Milan die 150 à 200 miljoen vandaan toveren?

27 juni 2010 om 22:08

150 A 200 miljoen ? ben je gek ofsow niet eens de helft kijk maar

Frey 16 miljoen
Rafinhia 11 miljoen
Filipe 13 miljoen

Gourcuff 20 miljoen
Luis Fabiano 22 miljoen
ong 82 miljoen in totaal dit is een schatting die ik heb gemaakt gebaseerd op d waarde van de spelers ongeveer
82 miljoen om van milaan weer een topclub te maken je moet het er voor over hebben

27 juni 2010 om 22:33

Onrealistische cafepraat. Luis Fabiano vind ik echt niet beter als Huntelaar en Rafinha, Gourcuff en Filipe kun je echt niet voor de genoemde bedragen halen. Gewoon een topverdediger halen, eigen jeugd erin zetten en Pato en Huntelaar in de spits. Het probleem zit hem ook niet in de spits, maar de aanvoer ernaartoe en achterin inclusief keeper is het om te janken.

27 juni 2010 om 23:13

Denk je serieus dat Fiorentina Frey voor 16 miljoen naar een rivaal laat vertrekken? Neuer en Adler moeten ook vast 25 miljoen minstens opleveren aangezien ze tot de grootste keeperstalenten ter wereld behoren en hun clubs dat ook wel weten.

Rafinha en vd. Wiel moeten beiden minsten 15 miljoen opleveren, en Schalke en Ajax willen de spelers niet kwijt. Filipe loopt ook al tegen de 20 miljoen aan te hikken.

En zoals jeroen200 al zegt Gourcuff voor 20 miljoen? Maak daar maar 30 miljoen van. Özil gaat na wat hij heeft laten zien dit WK minstens voor 25 miljoen weg.

Luis Fabiano voor 22 miljoen? Realistische schatting (volgens mij 'n ontsnappingsclausule tussen de 20 en 30 miljoen) maar een versterking voor AC Milan? Echt niet. Zelfde geldt voor Nilmar. En voor Dzeko ben je zeker 40 miljoen kwijt.

En dan ben ik nog zacht in mijn schattingen, het zijn allemaal topspelers en belangrijk voor hun clubs, daarnaast zijn de bedragen die tegenwoordig betaald worden buiten proporties.

28 juni 2010 om 09:41

@chickaoui
Je hebt maar 2 italianen in het veld staan.
EN Nesta is alleen maar geblesseerd.

Het wordt eens tijd dat die jongen de juiste club gaat kiezen. goede spits maar maar qua club keuze doet hij maar wat. Hij had veel beter gewoon naar Stuttgart kunnen gaan afgelopen jaar

Huntelaar zelf en zijn zaakwaarnemer hebben onderstreept dat hij niet vertrekt, maar als de coach dit roept moet je gewoon echt weggaan voordat je opnieuw een seizoen op de bank zit. Benfica en Fenerbahce lijken het meest geinteresseerd in hem te zijn. Volgens geruchten hebben beide clubs meer dan 15 miljoen euro over voor hem. Dat is lekker cashen voor een mislukt seizoen.

27 juni 2010 om 21:11

Het zegt natuurlijk niet dat de coach hem niet gaat opstellen. Het kan ook gewoon zo zijn omdat hij voor Huntelaar meer kan vangen dan voor Borrielo. Dan kan ik goed begrijpen dat hij liever Huntelaar ziet vertrekken, omdat beide spelers ongeveer van hetzelfde niveau zijn. (In mijn optiek)

zou het dat toch waar zijn dat huntelaar naar fenerbahce zou kunen komen...

Als ik Huntelaar was zou ik naar een club als Udinese, Palermo, Sampdoria of Genoa gaan. Daar kan hij elke wedstrijd spelen en er 20 in knallen. Dan bewijs je het ongelijk van Milan.

Ik ben fan van A.c. Milaan maar de afgelopen 4 jaar is het beleid gewoon drama! Ik dacht even dat het goed kwam met het aantrekken van Flamini, maar ze hebben gewoon geen geld om echt mee te doen en dus komen de grotere spelers niet.

Ik zou zeggen laat hem naar een wat lager geplaatste club in Italië vertrekken maar behoud 50% van zijn transferrechten.

Eindelijk goed nieuws vanuit milan

Ze zien eindelijk dat ze een echte topper naast Pato moeten zetten i.p.v. een middelmatige speler als Huntelaar. Huntelaar kan gewoon het niveau niet aan. Bij Real en bij Milaan heeft hij gefaald, welke clus is de volgende mislukking van stuntelaar????

En Huntelaar fans kom niet zeggen dat hij niet genoeg kans heeft gehad. Want hij speelde bij twee verschillde topclubs en bij beide niet gelukt dus het ligt echt aan hem zelf.

Als Ac Milan fan hoop ik echt dan Luis Fabiano komt. Die is in mijn ogen een echte speler die past bij Milan.

27 juni 2010 om 21:57

Ik ben geen Huntelaar fan dus ik mag wel reageren, wel bang voor reacties zeker?
Huntelaar is geen middelmatige speler, als je zijn doelpunten gemiddelde eens bekijkt zul je versteld staan, ook bij Real Madrid.
Bij Real Madrid worden spelers alleen niet goed behandeld, Huntelaar ook niet. Spelers werden snel ingeruild voor anderen, zeker toen die Perez eens wat geld erin stak, mochten andere ergens anders naar verkassen.

Wat jij dus zegt over Huntelaar is klinkklare onzin.

27 juni 2010 om 22:05

Je mag altijd reageren ben zeker niet bang voor.

Je kijk naar gemiddeld maar je moet eens wat geld uitgeven zodat je daadwerkelijk naar de wedstrijden kijk. Die jongen kan niet eens normaal een bal aannemen. Hij kan scoren als het niet toedoet. Het werd hem bij Ajax ook verweten dat hij bij belangrijke wedstrijden niet kon presteren.

Je moet onder ogen zien dat Huntelaar gewoon een middelmatige speler is. Hij is 100% zeker geen topspits. Je moet eens kijken zonder je oranje bril. Dan kan je misschien objectief reageren.

27 juni 2010 om 22:34

Huntelaar is een speler die je een paar wedstrijden achter elkaar de kans moet geven. Hij moet eerst in het team wennen en vertrouwen krijgen. Dit was ook zo bij Ajax. Ik kan me ook nog een nieuwsbericht hier op VZ herinneren waarin stond dat Huntelaar gemiddeld per minuut meer scoorde dan Borriello en Inzaghi.

Hij kan scoren als het er niet toe doet zeg je, dat kan die wel. Wedstrijd tegen Catania vergeten waar hij Milan de winst bezorgde?

En je zegt ook dat hij in belangrijke wedstrijden niet kan presteren. Zijn debuut in de Champions League scoorde hij meteen, tegen Inter. Hij scoorde ook twee maal tegen PSV in de bekerfinale van 2006. 16 goals in 34 interlands, waarvan ook veel invalbeurten, is toch ook niet echt slecht.

Ik heb nog altijd het vertrouwen dat Huntelaar het kan. Hopelijk bewijst hij dat snel.

27 juni 2010 om 22:44

kuytfans
Ik ben geen Huntelaar fan maar vind hem wel een prima spits, alleen dat verhaal over zijn hoge doelpuntengemiddelde bij Real lees ik op VZ iedere keer weer terwijl dat gewoon feitelijk niet klopt, hij heeft daar twintig keer gespeeld en toegegeven veel van die wedstrijden waren invalbeurten maar als je bedenkt dat hij van die 8 doelpunten er 4 in 2 wedstrijden heeft gemaakt valt dat gemiddelde reuze mee en bij Milan 7 doelpunten in meer wedstrijden is dat gemiddelde ook niet heel bijzonder. Wat voor KJH belangrijk is dat hij bij een club speelt waar een systeem wordt gespeeld waar hij beter tot zijn recht komt, Pato en Dinho zijn spelers die 9 van de 10 keer voor de eigen actie gaan en Huntelaar niet in stelling brengen daarom past hij daar gewoon niet.

27 juni 2010 om 22:45

Als je in je laatste 7 wedstrijden bij Real Madrid 8 scoort dan ben je toch goed bezig. Dat vervolgens een nieuwe voorzitter komt die geld nodig heeft en de Nederlanders m.u.v. van der Vaart hiervan de klos zijn, heeft niks met de kwaliteiten van Huntelaar te maken. Sterker nog, een jongen als Benzema valt dit seizoen genadeloos door de mand en bewijst maar weer eens dat Huntelaar helemaal niet zo slecht speelde in de spits.bij Ajax werd Huntelaar helemaal niet verweten dat hij op beslissende momenten niet scoorde, dat zijn jouw woorden en is totaal niet gebaseerd op feiten. Ook bij AC milan wordt hij verkeerd gebruikt, als een verkapte rechtsbuiten. Geef deze jongen het vertrouwen en zet hem samen met Pato in de spits en de goals komen vanzelf. Dat je geen Huntelaar fan bent oke, maar je gebruikte argumenten zijn nergens op gebaseerd.

27 juni 2010 om 23:07

jeroen2000
Dat KJH bij Real in de laatste 7 wedstrijden 8 keer heeft gescoord is niet juist, zie mijn vorige reactie. Dat hij in Madrid verkeerd werd gebruikt ben ik met je eens maar in je commentaar zeg je dat Benzema door de mand valt is dan weer een beetje nationalistisch gebral want zou het niet kunnen dat hij ook gewoon niet goed wordt gebruikt in het systeem? Spelers denken vaak niet goed na bij het kiezen van de club, als je spelers als Kaka, C.ronaldo, Pato en Ronaldinho om je heen hebt dan kun je op je tellen aanvoelen dat dit spelers zijn met een eigen actie daarom is het heel knap dat zo'n Higuain wel veel weet te scoren en het weet waar te maken.

28 juni 2010 om 19:25

Nou Huntelaar werd helemaal niet verkeerd gebruikt in Madrid, hij was daar zijn laatste wedstrijden namelijk op dreef. Ohw excuses dan zit ik er een goal of een wedstrijd langs maar het komt zeker in die buurt. Benzema wordt misschien ook verkeerd gebruikt maar sommige mensen vinden hem veel beter als Huntelaar en daar gaat het om. Huntelaar is helemaal niet zo slecht en in de zestien gewoon een topspits. Met nationalistisch gebral heeft dit niks te maken, het is meer bedoeld om een vergelijking aan te geven. Dat hij bij AC Milan altijd als een rechtsbuiten moet opereren en de man voorbij moet gaan, doen zijn kwaliteiten als goalgetter tekort. Ik weet zeker dat hij samen met Pato in de spits een geweldig duo kan vormen. Een beweegelijke speler naast een wat statische spits, wat wil je nog meer?

hij zegt huntelaar heeft zelfde kwaliteiten als inzaghi en borriello en waarom staat huntelaar dan als twijfel geval ik vind hem beter dan die borriello en en inzaghi is al opa dus ik snap hem ook niett maarja dara in italie houden ze van voetballers tussen de 30 en 40 jaar

28 juni 2010 om 09:37

Dit heet respect voor club iconen! Je zet die spelers niet zo maar bij het groot huisvuil! Ik zie andere clubs die anders omgaan met hun ex- vedettes.
in mijn ogen is Borriello echt wel beter dan kjh. KJH heeft mij nooit of te nimmer weten te overtuigen. Ja hij scoort maar wat voor een goals? ja goals die iedere andere spits ook kan maken. Neen hij is echt wel overschat.

Huntelaar kan naar zoveel clubs, het is voor hem gewoon belangrijk dat hij elke week speelt zodat hij weer een mooie reeks kan neerzetten. Allegri moet hem wel een eerlijke kans geven vind ik, want elke speler begint weer op nul aan het begin van het seizoen.

Dit is nu op een andere manier zeggen dat Huntelaar er niets van kan en mag vertrekken. Allegri hoeft er niet om heen te draaien. En gezien de inval beurten tegen de grotere clubs geef ik hem geen ongelijk. Tegen Catania scoor ik namelijk ook wel.

Sonnat

Al ga je van Ajax naar Real madrid, tijdens de winterstop dan lijkt me dat niet echt een overstap waarbij je denkt dat hij dat niet voor het geld doet. Real was toen al niet best bezig, dus ja.

Hij zei daarvoor toen nog dat hij met Ajax kampioen wilde worden en floeps hij vertrok meteen naar Real tussentijds. Kom nou.

Maar goed, ik begrijp niet waarom ze nog met Inzaghi door gaan en ook Boriello vind ik niet zo, maarja mischien dat Huntelaar maar eens moet vertrekken dan ofzo. En in Turkije zal het zwaar worden, daar verwacht men dat je meteen 100 goals maakt en dat je de titel persoonlijk binnenhaalt.

28 juni 2010 om 00:15

Aan het begin van het seizoen had hij er ook niet op gerekend dat er een club van het caliber Real Madrid voor hem zou aankloppen. Hij heeft in Nederland bewezen een goede spits te zijn en als er dan zo'n club aan klopt zou je echt gek zijn wil je niet gaan.

Huntelaar heeft op de spitspositie bij elke club waar hij heeft gespeeld bewezen dat hij ze er inschiet, het probleem is alleen dat dit op trainingen enz minder opvalt, hij heeft een coach nodig die hem het vertrouwen geeft en hij zal dat zekers te weten terug betalen, het liefst een Nederlandse coach want die weten tot wat hij in staat is, het is dan ook jammer dat ze bij Bayern al genoeg topspitsen hebben rondlopen.

Ik hoop echt dat Huntelaar naar Bayern gaat... ja ze hebben topspitsen rondlopen maar een Huntelaar in vorm is toch echt wel beter. Of hij kan ook naar Engeland gaan daar zal hij ook slagen daar ben ik zeker van. Een ding is duidelijk hij moet weg uit Italie.

Ja Huntelaar ruilen voor Gomez van Bayern Munchen.
Dat zou een goede deal zijn, Gomez is ook jong,en kan goed mee in het systeem van Milaan.

Huntelaar van hetzelfde type spits noemen als Inzaghi? Laat me niet lachen. Inzaghi moet je als laatste spits inzetten. Die man is niks vergeleken met Huntelaar. Pato zou je altijd de voorkeur kunnen geven, en dan maar kiezen tussen Boriello en Huntelaar.

Huntelaar kan naar vele andere clubs ook toe, dus het is beter als hij weggaat dan dat hij weer zo'n seizoen meemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1684 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
G. MurelliUnknown
S. PioliUnknown
G. RobottiUnknown
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren