Benfica haalt Gaitán voor ruim acht miljoen euro naar Europa

Maandag, 3 mei 2010 om

Nicolás Gaitán vervolgt zijn loopbaan met ingang van komende zomer in Europa. Benfica maakt maandagavond via de officiële kanalen bekend dat de aanvallende middenvelder annex aanvaller voor 8,4 miljoen euro wordt overgenomen van Boca Juniors. De 22-jarige Argentijn tekent voor vijf seizoenen.

/

Gaitán debuteerde in 2008 in de hoofdmacht van Boca Juniors en is uitgegroeid tot een van de smaakmakers van de topclub uit Buenos Aires. In totaal speelde Gaitán, die in de aanval op diverse posities uit de voeten kan, 64 wedstrijden voor los Xeneizes en maakte hij twaalf doelpunten.

In de winterse transferperiode werd Gaitán met Ajax in verband gebracht. Martin Jol ontkende destijds de belangstelling en meende dat de club alleen werd genoemd om de vraagprijs op te drijven. Gaitán debuteerde vorig jaar in het nationale elftal van Argentinië en speelde inmiddels drie interlands.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door Eusebio)

Nou, we zullen zien of hij dat geld waard is.

Ken deze speler eerlijk gezegd niet maar klinkt goed.
NL clubs lopen weer te slapen zo te zien want 8 miljoen is nog wel te doen voor ajax of psv. met verkoop van enkele spelers.
Maar ja Benfica heeft iets meer geld denk ik

3 mei 2010 om 21:44

Acht miljoen is voor een Nederlandse club ook niet weinig hoor. Bovendien kan ik me voorstellen dat die jongen ook een aardig salaris zal gaan verdienen, dus ik denk niet dat PSV of Ajax Gaitán 'even' hadden kunnen halen.

4 mei 2010 om 00:35

@sergio27
Ik neem aan dat hij toch wel wat meer gekost heeft dan 8.4mln.
Hij is een groot talent dus de kans is groot dat Benfica ook nog diverse groeperingen heeft moeten betalen om toestemming te krijgen om hem te laten tekenen.

Ik las ooit een artikel over de beursgang van Ajax. Een expert noemde het een slecht idee. De reden was dat een beursgenoteerd bedrijf all zijn inkomsten en uitgaven op papier moet zetten en als er iets niet klopt heb je een probleem. Dit is een probleem omdat mocht je de echt grote talenten uit Z-amerika halen dan moet je niet alleen een transfer som betalen maar moet je ook vaak wat geld onder de tafel doorschuiven naar de voorzitten en de leider van de harde kern.
Dit feit werd ook aangehaald in de serie The Real Football Factories International toen Danny Dyer in Z-amerika was.

Ajax kan dit niet doen en ik denk niet dat Ajax 8mln kan uitgeven op het moment zonder dat er iemand vertrekt.
Psv, Feyenoord en AZ hebben dit geld ook niet tenzij er iemand vertrekt.
Twente zal dit geld wel hebben dankzij de CL maar aangezien ze dit uitgeven aan een stadion uitbreiding zullen die het ook niet hebben tenzij er iemand vertrekt.

Ik dacht dat dit al langer bekend was, hoorde het een week geleden al van een vriend uit Portugal.
Goeie aankoop heb ik gehoord ik ga hem zeker volgen.
volgens mij had Ajax ook interesse in hem

3 mei 2010 om 22:23

Derde alinea.

In de winterse transferperiode werd Gaitán met Ajax in verband gebracht. Martin Jol ontkende destijds de belangstelling en meende dat de club alleen werd genoemd om de vraagprijs op te drijven. Gaitán debuteerde vorig jaar in het nationale elftal van Argentinië en speelde inmiddels drie interlands.

4 mei 2010 om 08:37

dit is al oud nieuws man dit speeld al weken in portugal en is ook al twee weken bekent dat hij naar benfica zou gaan
is wel een goeie speler ben er wel blij mee met deze aankoop moet ik zeggen verwacht woord dat er ook een aantal weg gaan en niet de minste

Met het geld dat Benfica de afgelopen jaren heeft uitgegeven aan spelers kan een club als Academica of Leiria zelfs kampioen worden in Portugal, het draait om het geld nu en niet het voetbal, jammer...

3 mei 2010 om 23:26

Jaloers?

3 mei 2010 om 23:48

of ik jaloers ben op een club die tientallen miljoenen te besteden heeft van andermans geldt en pas in de laatste speelronde kampioen kan worden.. uhm nee..

4 mei 2010 om 00:44

Haha, heerlijk die haat :-)

Achja, altijd nog beter als thuis niet eens zelf de 4de plek kunnen vaststellen en verliezen, met het feit dat je bijna 30 punten achter staat op de plek waar jouw club de komende jaren wil maar niet zal gaan staan... haha.

4 mei 2010 om 12:37

Waarom moet ik altijd aan Calimero denken wanneer ik jouw comentaar lees over Benfica?

On: Gaitan . die 8.4 miljoen is een koopje! Gaitan , gaat zeker het dubbele opleveren.

Força Benfica

Campeão 09/10

Portugal is het Griekenland van de toekomst. Economisch op de rand van de afgrond. Dat een voetbalclub dan constant met geld kan smijten is echt asociaal

4 mei 2010 om 13:02

Met geld smijten valt reuze mee, we hebben het niet over aankopen van 25 mijljoen of meer. Dit is een van de duurste aankopen ooit van Benfica dus zo een vaart loopt het niet. Zolang ze de spelers voor een meerwaarde doorverkopen is er niks asociaals aan, eerder goed beleid. ( FC Porto is hier een goed voorbeeld van)
Neem nou maar van mij aan dat Di Maria, David Luis en Cardozo straks een dikke winst gaan genereren. Daarnaast is Portugal geen socialistische staat. Het 'beursgenoteerde Benfica heeft als doel winst maken en internationale successen behalen op sportief gebied. Dat gaat niet lukken wanneer er niet geinvesteerd wordt. Waren alle bedrijven maar zo gezond als Benfica dan was er van die crisis weinig te merken. Jouw reactie mbt Portugal en Griekenland is volledig misplaatst naar mijn mening....

Ik vraag me af waar de clubs in Portugal het geld vandaan halen, want veel geld qua spelers verkoop kan het niet zijn in de top aangezien er maar een enkeling zo aventoe er tussen uit gaat (sporting CP - Ronaldo & Nani, Porto - Quaresma, etc). In de Europese competities presteren ze nou ook niet echt overdreven goed. Beetje hetzelfde als de Nederlandse clubs: Niet veel geld, weinig prestatie in Europa en enkel de top kan dingen met het geld doen..

3 mei 2010 om 22:01

Benfica heeft een geldschieter die netjes voor alle transfers betaald. Porto koopt spelers met het geld van vorige verkopen en sporting leidt de spelers zelf op want er is geen geld...

3 mei 2010 om 22:18

Geldschieter goede technisch directeur (met goede connecties en dus een aardig netwerk in Zuid-amerika) in de persoon van Rui Costa.

Daarbij kan ik me in het geval van deze transfer niet aan de indruk onttrekken dat Benfica alvast een voorschot neemt op een vertrek van Angel di Maria, die vermoedelijk nu wel voor een groot (lees: groter dan 8 miljoen) bedrag naar Engeland, Spanje of Italie zal verkassen.

3 mei 2010 om 23:30

Geldschieters? Ricardo Q Doe je huiswerk!

Benfica heeft het dit jaar heel goed in de aandelen gedaan. Door de goede prestaties en het attractieve voetbal zowel binnen als buiten de grenzen dit jaar zijn de aandelen met 250% gestegen in waarde. Hierdoor is er heel erg veel geld vrijgekomen om de club financieel gezond te houden en om aan transfers uit te geven. Daarbij is Benfica eerder al gestart met een spelersfonds waar bedrijven en investeerders geld in kunnen steken om later weer winst aan te kunnen maken.

Zo heeft Benfica Di Maria voor 6 miljoen gekocht en Cardozo voor 9. Als Benfica deze 2 straks voor 50 miljoen verkoopt dan gaat misschien wel meer dan de helft naar de investeerders, of in ieder geval een bepaald vastgesteld bedrag (Bv 1 investeerder investeert 1 miljoen in di maria, krijgt dan 1/6de deel van het verkochte bedrag).

Niks geldschieter of Real Madrid tafarelen dus....

3 mei 2010 om 23:49

haha aandelen, die is goed. O gajo da madeira heeft toegegeven al voor 60 miljoen in benfica gepompt te hebben en wil nog een extra 30 miljoen het komende jaar investeren. Dus ik denk dat jij beter je huiswerk kan gaan doen...

4 mei 2010 om 00:15

Portugese clubs hebben veel te besteden doordat ze 'koopjes'van 4-10 miljoen meestal verkopen voor minstens het dubbele aan de topteams. Hierdoor kan een Porto of Benfica met relatief veel geld talentjes kopen.

4 mei 2010 om 00:39

Porto ja, Benfica heeft niet veel verkocht de afgelopen jaren en zeker niet met zulke winst...

4 mei 2010 om 00:47

Laten we Simao niet vergeten die voor een schijntje gehaald is en 3 jaar geleden voor 26 miljoen euro verkocht is. Verder heet dat het behouden van een team, een team creëren. En ik denk dat je zelf ook wel weet dat over enkele maanden we kunnen zeggen dat Benfica een mega deal gemaakt heeft uit de spelers die dit seizoen het beste voetbal hebben laten zien in Portugal.

Verder nog iets negatiefs over Benfica Ricardo Queresma? Waardoor je je beter voelt over de slechte prestaties van Sporting? Ga je gang hoor, ik counter ze allemaal :P

4 mei 2010 om 08:45

ga jij ff je huis werk doen pik want je loopt een jaar of 15 achter
simao heeft veel op geleverd en zo hebben ze er nog een aantal weg gedaan die niet echt in het nieuws komen vorig seizoen zijn er geloof ik iets van 8 spelers weg gegaan heeft heel wat op geleverd

benfica doet het nu gewoon heel goed di maria gaat misschien ook weg en cardozo ook maar niet voor minder dan 40 miljoen heeft de president gezegt die gasten zijn voor een paar mil. gekomen en gaan voor het viervoudige weg

Ik wilde nog de link leggen met de economische crisis in Portugal, maar blijkbaar hebben de Portugese clubs daar geen enkele last van.

Volgens mij had Ajax ook intresse in deze jongen. Ben benieuwd. Wat ik wel jammer vind is dat Benfica bijna alleen maar zuid-amerikaanse spelers heeft. Het heeft volgens mij meer Zuid-amerikanen dan portugesen.

3 mei 2010 om 22:23

Nota bene derde alinea:

In de winterse transferperiode werd Gaitán met Ajax in verband gebracht. Martin Jol ontkende destijds de belangstelling en meende dat de club alleen werd genoemd om de vraagprijs op te drijven. Gaitán debuteerde vorig jaar in het nationale elftal van Argentinië en speelde inmiddels drie interlands.

Voor zover ik weet heeft Benfica de beschikking over veel geld. Dit komt door een aantal factoren.
Allereerst is er een geldschieter die, ik weet zelf niet hoe vaak, helpt met betalen. Daarnaast is de club een soort investeringsfonds begonnen en dat heeft ook een aardige stuiver opgeleverd. Echter mogen we ook niet vergeten dat Benfica vrijwel zeker kampioen wordt en daardoor ook de Champions League instroomt, waardoor er miljoenen binnenstromen. En een andere geldbron, die ik bijna vergat, zijn de 215.000 leden. Waarvan ik van uitga dat dik 90% de rekeningen in orde hebben, wat een makkelijk rekensommetje oplevert: jaarbasis 100 Euro x 215.000= 21.500.000 per jaar, als iedereen betaald!!
Dit buiten de televisierechten, die niet bijster wil is en de merchandising, dat wel erg goed draait bij Benfica.
Het is een Booming club heb ik de afgelopen 2,3 jaar het idee. Vooral sinds de invoering van de Kitsocio (waarbij je "lid" kan worden) is het voortvarend gegaan. En mede door dit komt het dat Benfica dit jaar vrijwel zeker kampioen wordt.

Off: 3x raden wie er zondag om 18:00 loopt te juichen in het stadionhahaa

3 mei 2010 om 23:30

En vergeet natuurlijk niet iets logisch: Tickets voor elke wedstrijd. Dit seizoen heeft het Estadio da Luz al (bijna?) 1.000.000 toeschouwers ontvangen.

Persoonlijk vind ik dit een rare aankoop, als hij op de plek van Di Maria speelt, omdat we Coentrão en Urreta hebben! Tenzij Jesus Coentrão linksback wil houden volgend seizoen. Nou ja, welke het ook is, ik denk dat Eder Luis vroeg of laat vertrekt.

3 mei 2010 om 23:37

Ik denk dat dit min of meer de opvolger voor Aimar wordt. Persoonlijk heb ik niet veel van hem gehoord maar 22 is een mooie leeftijd! Verder is een AMF met 12 uit 64 (zeg maar 1 op 5) een redelijk gemiddelde als je kijkt naar het totale aantal doelpunten van Bocas de laatste seizoenen.

4 mei 2010 om 16:31

Op welke positie hij ook speelt, moet er iemand vertrekken. Op de plek van Aimar hebben we Aimar, Carlos Martins en Felipe Menezes (en zelfs Freddy Adu).

4 mei 2010 om 16:58

Vergeet ook niet dat Makakula al is verkocht voor 4.2 miljoen. Als Yebda ook voor een dergelijk bedrag wordt verkocht zijn die 8 miljoen alweer terug verdiend.

En het contract met Sport TV loopt op zijn eind en krijgt ook een dikke boost. vorig contract was 8 miljoen dat moeten er nu 24 gaan worden.

Goeie speler voor Benfica..maar ook deze jongen komt weer uit Zuid Amerika. Het team van oa Benfica bestaat grotendeels uit Zuid Amerikanen. Alleen al om 1 argument zou een 6+5 regel een zeer goede optie zijn.

Goh Portugal is weer op het journaal gekomen samen met Griekenland en (nota bene) Spanje in één zucht hoor, iedereen begrijpt toch niet hoe een Portugese club zoooveel geld uit kan geven.

Ha, give me a break. De redenen voor het kunnen uitgeven zijn de redenen die ik in een quote hierboven gegeven heb. Benfica zou niet bekritiseerd moeten worden om het uitgeven van geld, maar juist gewaardeerd en geapprecieerd moeten worden naar aanleiding van het gezond kunnen houden van een grote club, in tijden van een grote economische depressie!

Benfica is weer eens temeer slagvaardig, ze hebben op alle fronten de weg naar boven gevonden, zowel sportief als financieel; ze hebben aantrekkingskracht op jonge spelers uit heel Zuid-amerika, een enorm achterland; supporters wereldwijd kunnen en zullen tevreden zijn, waar gaat dit naartoe ?

@slbnorthside

volgens mij waren er toch 300.000 socio's buiten dat verdiend benfica gewoon goed aan alles wat de club nu doet

aankomend landskampioen dus Cl
goed gespeeld in de EL dit seizoen
de supporters die losse kaarten kopen was ook erg veel dit jaar
merchandising loopt erg goed
al die socio's dan

dit zegt toch genoeg over het te besteden bedrag wat benfica heeft dan

4 mei 2010 om 16:57

Ik weet niet of ze het inmiddels al gehaald hebben, maar dat was natuurlijk wel de doelstelling!

Netjes hoor van Benfica, ben erg benieuwd naar Gaitan maat ook Jara. Volgens een Argentijnse maat van mij zijn het echt twee hele goeie voetballers. Over de uitgegeven miljoenen maak ik me niet echt druk. Zowel Di maria, Cardozo en David luis worden door hele rijke clubs gevolgd, wanneer een van deze jongens daadwerkelijk wordt verkocht is er op financieel gebied niets om ons druk over te maken.

Leuk weetje: de Socios zijn goed voor +/- 20 procent van de begroting.
Dit jaar alleen al meer dan 1 miljoen toeschouweers in da Luz.

Nu hopen dat Rio Ave geen punt pakt as weekend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Benfica3021
2.FC Porto2817
Voor de complete stand: Liga NOS

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Internazionale is niet de enige club met belangstelling voor Dries Mertens. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren