Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tadic spreekt met De Telegraaf over Ajax-malaise en deelt ‘subtiele sneer’ uit

Laatste update:

In de zaterdageditie van De Telegraaf spreekt journalist Mike Verweij met vier geliefde ex-Ajacieden, die balen van de huidige situatie in de Johan Cruijff ArenA. Dusan Tadic, Matthijs de Ligt, Lasse Schöne en Joël Veltman komen allen aan het woord. Het viertal, dat in 2019 nog deel uitmaakte van het Champions League-sprookje van Ajax, kijkt met verbijstering naar de gang van zaken in Amsterdam. Daarbij gebruiken zij volgens Verweij allen het woord ‘pijnlijk’.

Tadic, die momenteel gelukkig is bij Fenerbahçe, is de eerste speler die aan het woord komt. “Het zou voor alle Ajacieden ook een waarschuwing moeten zijn dat je alleen als collectief successen kunt boeken. Iedereen die van Ajax houdt en de club in zijn hart draagt, voelt teleurstelling en pijn.”

De 34-jarige linkspoot gaat verder. “Maar soms gebeuren dingen in het leven met een reden: om sommige dingen te leren waarderen en respecteren”, aldus Tadic. Verweij ziet een achterliggende boodschap in de woorden van de aanvaller. “Hij lijkt subtiel een sneer uit te delen aan de vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat, die de routinier niet nodig dacht te hebben.”

Ook in Istanbul krijgt men de malaise van Ajax mee, zo onthult Tadic. “In Turkije is iedereen in shock door de prestaties van Ajax, zoals de hele wereld verbijsterd is.” Met Fener staat Tadic momenteel op de tweede plek in de Süper Lig, achter Galatasaray. De 102-voudig international van Servië is een regulier basiskracht.

Hoewel Ajax momenteel op de vijftiende plek in de Eredivisie staat, verwacht Tadic dat zijn oude liefde erbovenop komt. “Ik weet zeker dat Ajax zich met mensen die weten wat Ajax is, zoals Louis van Gaal, Michael van Praag, Danny Blind en John van ’t Schip, zal herstellen. Ze weten wat nodig is om successen te boeken en zullen de boel repareren.”

Tadic vertrok afgelopen zomer halsoverkop bij Ajax na een crisisoverleg met Mislintat op Sportcomplex De Toekomst. De linkspoot maakte zich al vroeg in de transferzomer druk om de Amsterdamse selectie, maar kreeg zelf te horen dat hij mogelijk een andere status in de selectie zou krijgen. Daardoor koos Tadic, na 241 wedstrijden voor Ajax (105 doelpunten, 112 assists), eieren voor zijn geld met een vertrek naar Fenerbahçe.

Bij de Turkse topclub is Tadic nu al geliefd. Rondom elke wedstrijd wordt het Tadic on Fire uit volle borst gezongen in het Sükrü Saracoglustadion. De aanvaller speelde reeds 1.459 minuten voor Fenerbahçe, verdeeld over 19 optredens. Daarin was Tadic goed voor zes doelpunten en vier assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bizarre seizoenstart heeft Fenerbahçe trouwens. Nog geen punt laten liggen! Lekker team hebben ze ook.

4 november 2023 om 08:57

Het is echt ongekend. Fenerbahce staat nu namelijk ook in de top 7 met langste winstreaks van alle mogelijke clubs allertijden.

4 november 2023 om 10:28

Tadic is een winnaar, maar hij is met z’n zaakwaarnemer mede verantwoordelijk voor de teloorgang van Ajax. Spelers als Sanchez Bassey komen uit zijn koker.

Dusan heeft het als een van de weinigen binnen Ajax goed gezien met die Mislintat...als zulke mensen grote twijfels hebben is dat misschien een betere raadgever dan een RvC en directie. Hopelijk komt hij in een andere rol nog eens terug.

4 november 2023 om 09:14

Ik snap nog steeds niet dat Ajax hem zo makkelijk liet gaan. Was toch wel de aanjagerin het elftal. Irritant als het moest, maar nam Ajax wel vaak op sleeptouw.

Zoals het spreekwoord als zegt: je mist iets pas als het er niet meer is

4 november 2023 om 09:18

Het irritante was gewoon zijn status. Tuurlijk wil je een Tadic erbij houden, maar er was een onuitgesproken regel dat hij niet gewisseld mocht worden. Na een reeks wedstrijden waar hij echt als een krant speelde gaat dat gewoon irriteren. En van zijn maniertjes ben ik nooit zo gecharmeerd geweest.

4 november 2023 om 10:26

Ik denk ook dat het financieel goed uitkwam, hij verdiende 6 miljoen netto. Zonder Champions League is dat een financiele molensteen....

4 november 2023 om 10:26

Bij Fenerbahçe wordt hij ook heel weinig gewisseld, maar toch wel vaker dan bij Ajax het geval was naar mijn gevoel. Welke specifieke maniertjes doel je op? Bij ons profileert hij zich tot op heden als op en top professional die alleen maar bezig is met het team, nooit zeikt op de scheidsrechter en ook nooit bezig is met de tegenstander.

4 november 2023 om 10:28

Was het niet 6 miljoen bruto en 3 miljoen netto? Bij ons verdient hij nu tussen de 3 en 4 zo ver ik weet.

4 november 2023 om 11:36

Niet alleen de status van Tadic. Vooral ook de status van zijn zaakwaarnemer. Die had veel te veel macht binnen Ajax. Was ook de reden dat Tadic vrijwel nooit gewisseld werd en dat bepaalde spelers gehaald werden door Ajax. Dus zoveel van Mislintat verschilde het wat dat betreft niet.

4 november 2023 om 10:00

Je wil dus dat een kapitein, die het schip verliet, op het moment dat het juist niet zou moeten, weer terugzien? Bijzondere constatering.

4 november 2023 om 13:18

Hij verliet het schip nadat hij meerdere keren had aangegeven dat er kwaliteit bij moest komen, daarop heeft mislintat gereageerd en gezegd dat hij zelf misschien beter kon gaan...is gewoon naar de uitgang geduwd

4 november 2023 om 14:04

Dat is ook een mooie verklaring, geen enkele grond voor, maar waarom zou je met feiten strooien?

4 november 2023 om 13:20

Hij heeft het helemaal niet goed gezien. Meneer wilde graag doorpakken, terwijl Ajax, mede dankzij zijn prestaties van het seizoen ervoor vol op de rem moest. Dat de aankopen van Mislintat niet geweldig renderen en sommige zelfs overbodig lijken is een feit. Maar hoe makkelijk even vergeten wordt hoeveel puin de man mocht ruimen en hoe hard hij in het salarishuis moest snijden is bijna net zo beschamend. Ajax starte mede dankzij het uitpuilende salarishuis 40 miljoen in de min aan het seizoen. Dan wordt doorpakken lastig. Eerst verkopen en dan pas mocht er gekocht worden en er komen toch behoorlijk wat signalen naar voren dat, dat alsnog met de hand op de knip moest. Zo lijkt het erop dat Sosa ipv Nico is gehaald omdat Sosa minder dan de helft van het salaris opstrijkt van Nico. Ook hebben alle aankopen clausules in contracten waardoor het salaris afhankelijk is van prestaties, waarbij je zakt in salaris afhankelijk van het behaalde Europese toernooi. Hebben de meeste toppers geen trek in. Dan nog had Mislintat spelers in een ander segment kunnen aantrekken en zeker de 10 miljoen plus spelers hadden wat meer zekerheid moeten bieden. Maar dat waren never nooit succesvolle eredivisie spelers geweest die terug gehaald werden na een periode in het buitenland. Zouden nog steeds gokjes zijn geweest, al hadden het kleinere gokjes kunnen zijn dan de nu gehaalde spelers.

Tja die kleine sneer snap ik wel.
Ze waren hem bij Ajax liever kwijt dan rijk.
Ook de fans klaagden al zo lang

4 november 2023 om 08:18

Maar er is geen sneer. De "sneer" is een vermoeden van Verweij. Dus ik snap de kleine sneer dan niet 🤷🏾‍♂️

4 november 2023 om 09:23

Sst, dit mag je niet zeggen. Dan verwijderen ze je reactie. Slaat natuurlijk nergens op om een vermoeden van verweij als een feit te brengen.

4 november 2023 om 08:23

Prem ken je feiten, de meeste Ajax fans wilden hem niet kwijt hoor. Het werd wat minder misschien, maar hij was nog altijd onze aanvoerder, vedette en absolute mvp.

4 november 2023 om 08:36

@Sulejmani, nou dan lees de live meepraten topics maar eens terug toen Tadic er nog in stond.
Hij kon er ineens niks meer van op linksbuiten

4 november 2023 om 08:48

Een man als Tadic en ook Klaassen hadden ze nooit moeten laten gaan dat zijn spelers die voor de eenheid en verbinding zorgen binnen een team met die twee erbij had je veel hoger op de ranglijst gestaan , dat is het stomste wat ze ooit hebben kunnen doen .

4 november 2023 om 09:02

Sommigen vonden hem van links het best, ikzelf vanuit het midden dus eigenlijk de spits positie. Dat is iets heel wat anders, als wat jij suggereert dat hij weg moest van de club. Dat heeft de meeste Ajacieden heel veel pijn gedaan, niemand in de Eredivisie haalde zijn mvp cijfers. En ik vond niemand een betere aanvoerder in dezelfde Eredivisie, hij nam letterlijk het hele team op sleep touw.

4 november 2023 om 09:14

Nou Sulejmani wat Prem zegt is wel waar. Ik heb hier ook met wat andere ajacieden vorig seizoen gediscussierd die aangaven dat Tadic klaar was bij ajax. Heb me daar mateloos aan geergerd.

4 november 2023 om 09:33

Mickey ik ben het niet eens met jullie, ongetwijfeld waren er wat Ajacieden. Maar niet allemaal dus het gros, ook in mijn omgeving niet. Misschien een klein gedeelte, maar zeker niet gros. Wat je voorbij zag komen vooral, weleens wat vaker wisselen in minuut 70 ofzo. En dat had ik ook wel begrepen, maar geen transfer.

4 november 2023 om 14:05

Dat kun je niet met droge ogen beweren, hele hordes waren klaar met hem, om meerdere redenen. Dat je nu net zíj́n gif mist, wil niet zeggen dat hij nog op handen werd gedragen.

4 november 2023 om 09:10

@Prem_93 hier moet ik je even onderbreken hoor 😉Tadic was voor vele onder ons nog heel erg belangrijk dat hij wat minder werd dat namen vele op de koop toe maar zijn assist en goals bleven ongekend hoog en was een voorbeeld voor vele want het is en bleef een strijder, wilde altijd winnen.Ik mis hem

Niet alleen een kleine sneer naar Mislintat. Ook naar veel supporters van Ajax. Die klaagden steen en been over Tadic en hoe hij zijn rol op de flanken invulde.

Tadic doet het bij fener op een zeer sterke slimme manier. Als een soort targetmanaanspeelpunt. Bal vast houden, wachten op de aansluiting. Temporiseren. Zelf de spits positie afwisselend met Dzeko en zo nu en dan zelf in positie komen.

Hij speelt in dienst van het elftal.

Door zijn speelstijl kreeg hij in zijn laatste 2 commentaar. Te langzaam, eentonig, geen passeeractie etc. Tadic is zo een slimme technische voetballer. Als je niet begrijpt dat Tadic heel goed weet wat het team nodig heeft, heb je geen kaas van voetbal gegeten. Of je verwachtingen zijn niet matchend. Kan. Bij fener is die match er ontzettend! Hij laat iedereen veel beter spelen. Is echt een enorm natuurlijke leider. Volgt iedereen online, is de 2e aanvoerder, neemt de grote turkse spelers op sleeptouw mentaal.

Geweldig machtige Tadic!

4 november 2023 om 08:26

Tadic was juist de meest geliefde Ajacied in hele ruime tijd. Wat supporters wel vonden was dat ook hij gewisseld mocht worden in potjes waar hij ook niet thuisgaf, en dat waren er afgelopen seizoen meer dan we van hem gewend waren. Nog steeds was hij met afstand de beste Ajax speler dus het blijft ridicuul dat ze hem de deur gewezen hebben. Probleem met sommige fans is wellicht dat hij met zijn eerste seizoen de lat erg hoog heeft gelegd. Toen eindigde hij ook in de top 25 Ballon d'or, toen steeg hij echt boven zichzelf uit. De Tadic die we de jaren erna zagen was meer zijn echte niveau. Namelijk nog steeds een topper en een leider, maar sommige vonden hem dan tegenvallen gezien zijn eerste seizoen. Ik mis hem nog elke dag, geniet van deze kanjer!

4 november 2023 om 09:05

Diego je verwoord het perfect, af en toe in de 70e minuut een wissel of iets dergelijks dat vond ik geen probleem.

4 november 2023 om 08:37

Tadic in dit Ajac zou verschrikkelijk zijn.

4 november 2023 om 09:24

Echte hè, dit Ajax is veel beter zonder Tadiç..

4 november 2023 om 11:04

Jij gelooft dat Tadic in dit Ajax zou renderen, ja?

4 november 2023 om 11:08

Ja iedereen online volgen maakt je echt een leider.

Ik was in Istanbul afgelopen week en ik dacht al wat is hier aan de hand. Maar nu weet ik het, ze zijn allemaal in shock vanwege Ajax.



Turkije en de hele wereld is in shock door de prestaties van Ajax? Natuurlijk joh. Hoe kan ik nog meer laten zien dat ik in mijn eigen wereldje leef. Het is maar voetbal Dusan en heel veel mensen hebben wel betere dingen te doen dan in een shock raken van Ajax

4 november 2023 om 08:32

wondersloff is toch gewoon zo? Ja oorlogen en natuurrampen zijn een stuk shockender, maar dat lijkt me totaal logisch en irrelevant. Maar op voetbalgebied is dit toch gewoon shocking?

4 november 2023 om 09:12

Natuurlijk is het bijzondere situatie, maar er zijn er denk ik maar weinig die vaker dan 1 keer in de week aan Ajax denken in Turkije. Wat een ongelofelijke onzin dat mensen in Turkije in shock zijn.

4 november 2023 om 09:12

Het gaat mij niet eens om oorlogen of natuurrampen. De gemiddelde Ier, Australiër, Vietnamees, Amerikaan, Albanees, Quatarees, Boliviaan, Oostenrijker of waar dan ook vandaan interesseert het werkelijk helemaal niets dat Ajax onderaan staat. Die voetballers kunnen zichzelf zo grenzeloos overschatten

4 november 2023 om 11:51

wonde...ik vermoed dat hij bedoelde in de voetbalwereld. En misschien bedoelde hij met shock niet de letterlijke medische term.

4 november 2023 om 10:48

Ja ga het letterlijk nemen, krijg je veel like-jes. Iedereen met hersens begrijpt dat Tadic het spreekwoordelijk bedoelt en kan het in perspectief plaatsen

Iedereen hier is in shock . Wat een humor, alsof men Istanbul alleen maar bezig is met Ajax. Net zoals de rest van de wereld alleen maar bezig is met Ajax. Dat is een beetje de afkeer die ik heb tegen al die Amsterdammers die denken dat Amsterdam (en ook Ajax) het centrum is van de wereld is ( net als Amerikanen) Ik zou zeggen tegen die mensen: wordt wakker!

4 november 2023 om 08:46

Het is niet het centrum van de wereld, daar heb je gelijk in. Het is wel het meest bekende stad en club van NL in de wereld. Ik zou zeggen tegen de mensen welterusten.

4 november 2023 om 08:58

Bizar dat je dit eruit haalt puur door jou afkeer tegen Ajax. Miss eens een andere denkwijze hanteren dan zie je miss niet overal van die spoken.

4 november 2023 om 09:08

@dutch: ik heb geen haat tegen Ajax, wel dat onnodige opgeblazen gedrag van mensen over Ajax. Wat dat betreft geniet ik nu helemaal van de slechte resultaten en de “paniek” bij de fans.

En ik kom van buiten Amsterdam, maar heb er een paar jaar gewerkt. Maar veel van de lokale mensen daar denken dat Amsterdam inderdaad nederland is. Hebben geen idee hoe het buiten de stadsgrenzen aan toe gaat. Niet voor niets dat iedereen buiten Amsterdam het over de “grachtengordel” heeft.

En haat?mijn eigen schoondochter komt er vandaan en we kunnen het heel goed vinden, zo ook met haar familie.

4 november 2023 om 09:53

Ik kom vaak zat in Rotterdam en ook daar vinden zij zichzelf de grootste, beste en mooiste stad van de wereld, dat is volgens mij een beetje inherent aan een hele grote stad zijn, dat heeft weinig met 'alleen Amsterdammers' te maken FR Ronnie

4 november 2023 om 09:13

Je weet dat de Europese kranten volstonden met Ajax haar seizoensstart he? Dat zijn geen Amsterdammers lijkt me. Ajax is gewoon enorm groot in het wereldvoetbal. Als Benfica, Arsenal of Dortmund laatste zouden staan zou je daar ook dingen over horen.

4 november 2023 om 09:20

Als ik de Nederlandse kranten lees over buitenlands voetbal, dan is het een verzameling van kleine berichtjes over buitenlandse competities waarin in het kort bericht wordt over een club of wedstrijd. En in de buitenlandse VI’s zal ook zeker wel wat geschreven. Het blijft natuurlijk bizar wat er gebeurt bij Ajax.

Maar volstonden? Dat bedoel ik dus met dat opgeblazen gedrag. Alsof er hele katernen vol in die kranten staan over Ajax.

4 november 2023 om 12:53

Helaas wordt er ook heel weinig tot niets geschreven over Feijenoord. Ik moet het toch kwijt @fr_ronnie. Kijk alles maar na, wij hebben de meeste cups met de grote oren, de meeste landskampioenschappen, meeste knvb bekers. Overal ter wereld kennen de mensen Amsterdam, Ajax, Cruijff, van Basten,gullit. Allemaal op Gullit (wel Amsterdammer)na die met Ajax te maken hebben. Meeste toeristen komen toch naar Amsterdam. Op vorig seizoenen na en dit seizoen kan je toch wel stellen dat wij de beste zijn. Je kan wel stellen dat dankzij Ajax een hoop punten binnen zijn gehaald voor Europees voetbal.geniet er nou maar van dat jou club het goed doet zolang het duurt ( volgens de historische statistieken niet lang). Ik ben geen Amsterdammer maar vind het een mooie stad. Fijne dag @fr_ronnie en geniet van jou stadje en cluppie. Ben trouwens wel met een Rotterdamse getrouwd, schat van een schoonmoeder. Schoonvader en zwagers die iedere thuiswedstrijd en de meeste uitwedstrijden, ook Europese, mee gaan. Momenteel hebben zij het naar hun zin en ben ik de pispaal. Gelukkig zie ik ze niet veel en mijn tijd komt wel weer dat ik kan zeggen Wzdbwza.

4 november 2023 om 09:29

Ik denk dat je het een beetje in context moet zien. Als we hier horen dat Real Madrid 18e staat na speelronde 10, dan zijn we allemaal stomverbaasd. Hij noemt het dan 'in shock' als een metafoor hiervoor. Ik denk dat je die woorden niet te letterlijk moet nemen.

Die cijfers van Tadic bij Ajax.. het blijft bizar goed. Hopelijk beseft men dat ze een clublegende aan het werk hebben gezien de afgelopen jaren.

4 november 2023 om 09:55

Open deur.. Volgens mij heeft 99% hier wel aangegeven dat Tadic de beste aankoop voor Ajax is geweest sinds misschien wel een jaar of 25 of langer zelfs, Tadic is onder andere 1 grote rede dat we Europees weer serieus werden genomen

Hij zit nu wel in een heel goed draaiend elftal.
Chemie was deels op al had hij in zijn laatste seizoen ook prima cijfers.
Maar zijn die sneren altijd nodig vraag ik me af?

Blind en Tadic verguisd door vele maar wat mis ik deze 2, de ene vanwege zijn overzicht en rust en de andere vanwege zijn ontelbare assist en goals.
Ik vindt niet dat ze alleen Mislintat de schuld kunnen geven maar de grootste schuld ligt toch bij het Rvc die toestemming hebben gegeven in de aankoop van 12 spelers.
Blijf het zeggen maar hoe kun je nou 11 buitenlandse spelers kopen, communicatie van lik mijn ....
Komt bij dat er genoeg Nederlandse rondlopen, ik had 100% gegaan voor Schouten, Lang, Maatsen en zal wel wat vergeten zijn

Tadic was als aanvoerder van grote waarde voor Ajax. Hij hield iedereen scherp en verzaakte nooit. Echter het beste is er bij hem al twee seizoenen af. Hij werd ook nooit gewisseld terwijl hij als een krant speelde.En dat is wat mensen irriteerde. Het doorselecteren van Tadic,Blinden Klaassen was niet zo vreemd. Maar dan moet je wel de juiste vervangers aantrekken. En dat is helemaal mis gegaan.

4 november 2023 om 11:08

Kijk hij had soms wellicht wel eens eerder gewisseld moeten worden, maar vergeet niet dat hij vaak werd misbruikt op posities die hem niet lagen, zoals op rechtsvoor.

Maar hij klaagde nooit en deed altijd zijn werk en zelfs in slechte wedstrijden was hij altijd belangrijk. Zolang hij op zijn linksvoor stond deed hij het eigenlijk nooit echt slecht. En ja iedereen speelt wel eens een mindere pot ook hij.

Maar zijn balvastheid was haast eng zo goed! We zijn van een echte captain naar een gegaan die amper opvalt of coached.

Dat deed hij altijd, mensen coachen. Dat missen we nu enorm!

Ik vond het doodzonde dat ze Tadic hebben laten gaan. Ik heb altijd gezien dat hij zelfs in zijn mindere wedstrijden zeer nuttig was voor Ajax. Was zo een goed stabiel aanspeelpunt. Verloor bijna nooit de bal en was zo goed.

Zijn statistieken logen er ook nooit om. 241 wedstrijden voor Ajax (105 doelpunten, 112 assists) dat zijn toch absurde cijfers voor een vleugel en soms spits?

Hij zag de ellende al komen. En ik denk dat we met hem niet op die plek hadden gestaan, maar het doet wel pijn om hem te zien gaan.

Hij had bij Ajax nadien een andere functie gaan vervullen en ik hoop dat hij dat alsnog wil gaan doen. Er zijn maar weinig mensen met meer drive als hem. De beste captain die we de afgelopen 10 jaar hadden!

feit is natuurlijk wel dat tadic ook een groot verdiener was, en twee groot verdieners op dezelfde positie ( Bergwijn, tadic) kon ajax zich financieel niet meer veroorloven, mislintat kreeg ook de taak mee het salaris huis drastisch naar beneden te brengen, en tadic wou gewoon top blijven presteren wat ook begrijpelijk is zie hier het pijnlijke vertrek van deze held.!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren