Voetbalzone

Sulejmanii
Algemeen
Activiteiten
Vrienden (50)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Donderdag, 4 december 2008
 • Sulejmanii
 • 200 punten
 • Lid
  + Bewezen lid
 • Geen ban
 • 3706
 • 25 jaar (23-6-1989)
 • Amsterdam
 • ICT
 • Student
 • 50
Persoonlijke berichten
18 september 2014 om 14:52
#44

Bedankt voor het compliment!

8 oktober 2014 om 16:33
#45

Om gek van te worden, al die overdreven kritiek rondom Sigthorsson. Nee het is geen ideale spits, maar dat is Milik ook niet en zo doen verscheidene het wel voorkomen. Misschien is Milik beter, misschien ook niet, maar hoe kunnen wij dat vanaf de tribune en bank nou beoordelen? Maken 6 doelpunten tegen JOS en twee tegen Heracles je gelijk de beste spits van Ajax? Nee ik denk dat Frank het wel wat beter kan beoordelen en zolang Milik niet het tegendeel onomstotelijk bewijst, lijkt mij Sigthorsson de meest logische optie. Zivkovic is er nog niet klaar voor, Milik representeert geen restwaarde als je hem niet overneemt en dat doe je niet als ie tegenvalt en Sigthorsson heeft Ajax ook vaak zat uit de brand geholpen in grote wedstrijden, zoals jij al aankaartte. Er heerst totale opportunisme rondom Ajax.

Zimling was een kut aankoop, Marc Overmars moest weg. Na zijn eerste 45 minuten tegen PSG was iedereen verrast 'we hadden het fout, Zimling is de juiste man voor Ajax'. Frank de Boer zag het anders en bleef toch liever Viergever opstellen. Frank de Boer snapte er volgens velen niet veel van. Viergever heeft een te lage handelingssnelheid, komt tekort op het middenveld en kan beter Boilesen vervangen. Zimling krijgt vervolgens voor het eerst in de basis een kans, tegen een team waar de mouwen opgestroopt moeten worden en hij de juiste man is volgens velen. Vervolgens is Zimling de meest slechte speler van het veld en roepen dezelfde mensen 'zie je nou wel, ik zei het altijd al: Zimling is het niveau NEC en geen niveau Ajax.

Dit is een ander voorbeeld van wat er zoal omgaat in het hoofd van bepaalde supporters in pak 'm beet 3-4 weken. Men gaat helemaal mee in trends die in verschillende programma's ontstaan. Zo was het destijds met Manolev, zo is het nu met Sigthorsson en zo zal het nog wel vaker gebeuren. Dan kan je pleiten nog zo objectief te zijn en nog zoveel wedstrijden van Ajax live te kijken, je moet wel leren met je eigen ogen te kijken en onbevooroordeeld een wedstrijd in gaan. Pas dan kun je een speler objectief beoordelen. De wijze waarop het nu gaat is vaak een selffulfilling prophecy, men heeft een aanname en bekrachtigd die met alles wat ze in de wedstrijd zien wat hierop aansluit. Alle andere informatie wordt niet over gerept en zo ontstaat er een enorm eenzijdig beeld. Niemand zal ontkennen dat Sigthorsson momenteel geen goede spits is, maar hem zo afkraken en een jongen die feitelijk nog niets heeft laten zien op een voetstuk plaatsen, dat slaat nergens op.

9 oktober 2014 om 12:33
#46

Ik denk persoonlijk niet dat Sigthorsson een topper gaat worden, zoals Blind of van Rhijn dat mogelijk wel worden, maar zo erg als ie nu afgekraakt wordt is gewoon niet meer normaal. We hebben gewoon geen echt goede spits, ook Milik niet en dat moet men accepteren zoals het is.

Wat betreft Serero: ik heb hem na de wedstrijd tegen Apoel definitief afgeschreven. Wij hebben daar toen al een klein onder onsje over gehad. In het algemeen vindt men Serero wel goed, omdat ie leuk hard werkt en dat levert hem sympathie op. Hij staat op de plek van Eriksen, maar beheerst werkelijk niks van wat een creatieveling op het Ajax middenveld moet hebben. Net als jij zegt: geen splijtende passje, geen acties richting het doel (altijd schuin of tikkie breed), geen goed schot, verzuimd keer op keer in doelrijke kans en brengt zodoende dus helemaal niets extra. Het enige goede wat hij doet is 12 km rennen en in de tussentijd pak 'm beet 3 balletjes veroveren. Hoewel hij me tegen PEC opviel als de aanjager vanaf cvm, denk ik dat ie op die plek in grotere wedstrijden fysiek enorm te kort komt. Die speler is het gewoon niet. Leuk voor op de bank, kan ie af en toe tegen kleinere tegenstanders meedoen of zo, maar echt niet basiswaardig. Persoonlijk denk ik ook dat de positie van Serero momenteel de reden is dat Ajax zo zwak en saai voetbal speelt. Klaassen is een loper, Zimling/viergever staan er ook niet voor de creativiteit en Serero kan gewoon niet brengen wat men wilt.

Manolev vond ik destijds bij PSV al niet eens zo slecht als VI wilde doen geloven. Vorig jaar probeerden ze het overigens ook met Arias, die vond ik ook niet zo misselijk. Ook hebben ze Rosales al eens flink afgezeken, nou die ging weg als een van de beste backs in de Eredivisie. Ik hou zelf wel van af en toe dom naar de televisie kijken om VI te zien, maar ik neem lang niet alles serieus van wat men daar zegt.

Wat betreft van der Hoorn: ik ben het met je eens door hem niet af te schrijven, maar ik ben het ook met Frank eens dat ie Veltman gelijk zn plek teruggeeft. Is toch een volwaardig Oranje international geworden en verdient het vertrouwen. Bovendien beschaamt hij het vertrouwen niet, hij is namelijk momenteel één van de beste Ajacieden. Wat had ik in de zomer angst voor het vertrek van Moisander zeg. Ik dacht vorig seizoen echt dat hij de lijm was die alles bij elkaar hield, maar hij is nu juist zo'n beetje de slechtste van het stel. Misschien is ie teleurgesteld dat er geen transfer is gekomen. Ik zou heel graag Denswil zien. Ik vind dat die jongen te weinig kansen heeft gehad in het eerste tot dusver. Om een transferwaarde te vertegenwoordigen moet ie geloof ik wel eerst even bijtekenen, hij heeft namelijk nog maar een contract tot 2015. De geruchten zijn er toch wel dat Moisander in de winter nog vertrekt. Nou dan kan Denswil mooi op LCV en Viergever zou ik toch als CVM houden. Puur omdat Zimling niks beter is en Viergever nog in zijn rol kan en moet groeien.

10 oktober 2014 om 09:38
#47

Ik heb zelf ergens ook wel sympathie voor Sigthorsson, maar dat komt denk ik omdat ik hem nog steeds wel een aardig goede spits vind. Als ie puur in de 16 mag spelen en hij krijgt 10 bruikbare ballen, dan jast ie er gewoon 3 in als je het mij vraagt. Nu moet ie de bal vasthouden, doorkoppen of kaatsen en dat is duidelijk niet zijn spel. In het begin vond ik hem inderdaad ook beter, was toen erg driftig en leek erg scherp voor de goal. Nu is het het allemaal gewoon net niet.

Serero is mij in zijn eerste voorbereiding bij Ajax opgevallen. Destijds speelde Ajax tegen Palmeiras geloof ik. Serero had een enorme draai naar voren. Hij deed functionele pirouettes om zijn tegenstander te omzeilen, raakte vaak de bal maar een keer en speelde vaak door naar voren. Toen leek ie jong en onbevangen zich te willen bewijzen. Jarenlang heb ik die Serero voor ogen gehouden en gehoopt dat hij ooit basisspeler zou worden. Eindelijk een frivole speler die eens een mannetje durft te passeren op het middenveld. Zo'n anderhalf jaar na zijn verworven basisplek ben ik er al weer helemaal klaar mee. Nooit heeft Serero meer iets laten zien van wat ik destijds in hem zag, het is een bang klein snel ventje geworden die de bal nog liever het eigen doel in loopt dan te scoren bij de tegenstander. Hij zal best een ietwat andere rol in het systeem hebben gekregen en wat vaker op safe moeten spelen, maar kom op zeg je mag in al die wedstrijden wel iets meer aanvallende impulsen geven. Mensen hebben het altijd over Blind gehad qua tikkie breed en tikkie terug, maar niemand hoor ik over Serero hetzelfde zeggen terwijl hij een aanvallende middenvelder is en werkelijk nog te bang is om vooruit te passen als Klaassen 2 meter voor hem helemaal vrij staat. Ik heb echt zelden zo'n angstige voetballer gezien. Ziyech is wel iets meer een luie speler, dus of hij perfect zou zijn voor ons middenveld weet ik ook niet zeker. Wel zou ie aanvallend zoveel meer kunnen brengen. Het moet toch ook gewoon weer eens leuk zijn om een wedstrijd van Ajax te kijken?

Ja ik kijk ook elke week naar VI hoor, maar inderdaad ook voor het amusement en de laatste nieuwtjes hier en daar. Maar zoals jij zegt is het een grap dat men VI zo simpel napraat zonder zelf ergens over na te denken. Bij VI weten ze zelf tenminste nog dat ze eigenlijk niet serieus te nemen zijn en dat verlangen ze ook niet. Ze zitten er gewoon om de boel een beetje te stangen en dat is vaak vermakelijke televisie.

Ik ben pas sinds een aantal jaren Ajax intensiever gaan volgen, eerst was het voor mij alleen het eerste en nu volg ik de jeugd wat meer. Loop niet op trainingen te kijken of zo, daarvoor is Amsterdam te ver weg. Veltman is inderdaad wat aan de kleine kant, maar zijn coach was dat ook en die deed het niet misselijk. Wat ik vooral heel erg goed aan Veltman vind, is zijn positionering en het vermogen om het spelletje te lezen. Wat dat betreft lijkt hij wel wat op Blind, die ondanks zijn fysiek mindere kwaliteiten er ook vaak tussen zat. Veltman speelt wat dat betreft heel volwassen voor iemand die pas een jaar in de basis speelt. Denswil is imponerender qua gestalte, maar momenteel nog wel een stukje onstuimiger dan Veltman en daarmee minder constant. Echter moet Denswil nu gewoon de kans gaan krijgen, slechter dan Moisander momenteel kan gewoon niet. Schijt dat Moisander aanvoerder is, hij speelt slecht en heeft een aflopend contract. De besten horen gewoon te spelen en als aanvoerder hoor je je ook te realiseren dat je zelf slecht speelt. Hij straalt ook niet uit dat ie alles op alles zet om z'n slechte vorm te boven te komen.

Viergever lijkt inderdaad in niets op een middenvelder, maar toch ziet Frank dat wel in hem. Wie weet zien wij iets over het hoofd. Toch is Viergever mij wel meegevallen, hij doet het niet eens echt onaardig op het middenveld. Soms zie je hem alleen zo twijfelen over wat ie moet doen en dan is vaak het moment al voorbij om echt iets te doen. Zimling ben ik niet zo kapot van, destijds bij NEC vond ik hem al niet echt heel erg erbovenuit springen. Lijkt gehaald te zijn voor de Poulsen rol, maar als Poulsen erin kwam dan was er altijd meer strijd en fysieke duelkracht. Zimling bracht zelfs dat niet tegen PEC en dan heb je dus eigenlijk vrij weinig aan hem. Poulsen kon het team opzwepen, terwijl Zimling (tot dusver) alleen leuk mee kan doen als het team draait. Toen Duarte gehaald werd had ik gedacht dat hij omgevormd werd tot Cvm. Misschien dat Veltman als een soort Blind op CVM gaat komen in de toekomst

11 oktober 2014 om 00:46
#48

Ik lees je reacties nu pas en ik ben te lam om er nu nog helemaal op te gaan reageren, dus dat laat ik tot een andere keer. Op je tweede reactie kan ik duidelijk reageren: we lopen allemaal al wat jaartjes mee en dan heb je ook wel een keer door wie je wanneer niet zo serieus moet nemen. Ik zal zelf ook wel niet altijd helemaal serieus te nemen zijn

12 oktober 2014 om 13:40
#49

Dank je! Ik vond het wel tijd worden dat iemand de statistieken van de beide heren naast elkaar zou leggen, en toen dat maar niet gebeurde deed ik het zelf maar. Het is leuk om eens een keer zo grondig te werk te gaan, maar dit ga ik niet al te vaak doen, kost veel te veel tijd :D

12 oktober 2014 om 14:32
#50

Mijn voornaamste bronnen waren Soccerway en voetbalstats.nl. Ik was met het uitzoeken van het eerste bericht maar een uurtje of twee kwijt. Maar toen kwamen er allerlei andere verzoeknummertjes, zoals hoeveel doelpunten tegen toplanden, doelpunten in belangrijke wedstrijden en aantal punten die ze voor Oranje pakten, daar heb ik wel wat meer in gestoken. Maar ik heb vandaag toch niks te doen

15 oktober 2014 om 11:46
#51

Bedankt

15 oktober 2014 om 18:05
#52

Ja soms ga ik wel iets te ver in het verdedigen van Veltman want hij heeft natuurlijk wel een periode gehad waarin hij structureel belangrijke foutjes maakte.

Maar hij heeft zich goed herpakt en laat nu weer een heel hoog niveau zien, net zoals in de Champions League vorig jaar.

Zijn lengte is 1,83 m terwijl Cannavaro slechts 1,76 m was en de laatste voetballer was die de Gouden Bal won.

18 oktober 2014 om 20:03
#54

Normaal laat ik hem ook gaan. Maar nu zat ie echt elke keer en op iedereen te zeveren om Ajax.
Zielig ventje dat het is

19 oktober 2014 om 10:39
#55

Na mijn mening is 1-1 een terechte uitslag. 1e helft was voor ons. 2e helft voor jullie. Maar wat is het belabberd hoe wij de 2e helft beginnen. 1e helft heb je ajax bij de strot, en dan moet je het afmaken. En dan die wissels van schreuder. Kusk brengen voor miyachi, terwijl daar nog iets van dreiging van af gaat.kusk heeft het hele seizoen nog geen pepernoot geraakt. Corona wisselen met de rust, en dat was de beste man van het veld. En zyiech wisselen voor het lievelingetje van de trainer. Gewoon eigen schuld dat je niet 3 punten in huis houd. Moet je maar durven blijven voetballen.

19 oktober 2014 om 21:47
#56

Dat gaat nu al het hele seizoen zo. Een voorsprong uitbouwen kent hij niet. We hebben nog maar 2 wedstrijden gewonnen met 2 doelpunten verschil. Utrecht thuis, en daar hadden we het geluk dat ayoub rood kreeg, waardoor we op het laatst wel de ruimte kregen om de voorsprong uit te bouwen, maar dat kwam niet door het initiatief van schreuder. En we hebben heracles uit, waar we vlak voor r ust 2 keer scoren, waardoor heracles een klap kregen wie ze niet te boven komen.die pot werd dan ook freewheelend uit gevoetbald. Ook daar bleef twente niet scherp.

Twente heeft in potentie wel een aardig elftal, maar zal toch een wedstrijd beter moeten leren lezen. 90 minuten vol gas kan niet, maar 60 minuten verdeeld over de hele wedstrijd, moet toch kunnen. Nu is het vaak 1 goede helft, daarna word het billen knijpen. Ik hoop eigenlijk dat het team nog verder groeit, en we een goede 2e seizoenshelft hebben.

20 oktober 2014 om 22:41
#57

Niet zo grappig doen he. De kampioen word pas in mei bekend.
Succes morgen, gun jullie 3 punten.

23 oktober 2014 om 12:30
#58

Hey ik ben even een tijdje wat minder actief geweest, vandaar dat je zo lang op een antwoord hebt moeten wachten. In de tussentijd ben ik niet veel vrolijker geworden van Ajax. Oké van Barcelona kan je verliezen en een gelijkspel uit bij Twente is niet heel slecht, maar het vertoonde spel baart me toch nog zorgen. Viergever blijkt niet alleen als CVM te dolen, op de linksbackpositie is ie ook totaal geen aanwinst. Boilesen verspeelt de bal wel eens, maar voegt in ieder geval ook nog eens wat toe aan een wedstrijd. Echt genant hoe hij samen met Moisander staan te verdedigen.

Serero op CVM blijft voor mij een oplossing om te proberen. Niet dat ik hem daar nou zo goed vond, maar Zimling is al helemaal niets en Viergever mist momenteel ook nog behoorlijk wat voor die positie. Veltman was meer een grapje, maar Blind heeft eerder al die overstap naar CVM gemaakt en destijds Heitinga bij Ajax ook wel eens. Het zal niet ideaal zijn, maar momenteel zie ik ook niet echt een ideale opstelling voor Ajax.

Wel ben ik echt positief verrast door Andersen. Speelde voor het eerst goed tegen ik meen Apoel en heeft daarna een plek op het middenveld gekregen. Hij is de enige met een passeeractie in huis en bewaart daarbij goed het overzicht om te passen. Mijn mening wat hem betreft is echt bijgesteld. Is nog niet de verlosser van dit Ajax, maar brengt wel de nodige creativiteit op het middenveld.

26 oktober 2014 om 14:55
#59

Gisteren heb je schijnbaar weer een half uurtje ons echte Ajax kunnen zien, helaas moest ik zelf een basketbalwedstrijd spelen. Andersen heeft echt een goede stijgende lijn te pakken, eren wie ere toekomt al had ik het totaal niet verwacht. Schöne is daarentegen de laatste wedstrijd wel echt een vertragende factor en speelt gewoon matig, toch maakt ie ook weer z'n goal gisteren.

Ik denk niet dat Veltman echt naar het middenveld geplaatst gaat worden, het was meer een beetje gefilosofeer van mij. Duidelijk is is dat de '6' gewoon de key positie is in het Ajaxspel en dat zodra die positie goed ingevuld wordt, het spel beter en constanter wordt. Het is dus zaak om die positie snel op orde te hebben en het lijkt mij niet dat Viergever en Zimling daar geschikt voor zijn. Het liefst zou ik in de winter één echt goede aankoop op die positie hebben. Een speler van 26-27 of zo die op die positie echt een klasse speler is. Er schiet me zo niet echt een naam te binnen, misschien is Anita wel weer een optie al betwijfel ik dat.

11 november 2014 om 13:12
#60

Ik heb even naar jullie gesprek gekeken en ik ben het deels wel met jullie eens. Toen Serero zijn eerste wedstrijden bij Ajax speelde vond ik hem echt heel frivool spelen. In de voorbereiding was die veruit de beste en leukste speler van Ajax. Ik heb nog even een samenvatting van die oefenwedstrijd tegen Celtic bekeken en hij speelde echt geweldig. Niet voor niks is Foppe de Haan, die hem bij Ajax Cape Town meemaakte, zo lovend over hem. Serero speelde daar vooral linksbuiten en werd zelfs de Zuid-Afrikaanse Messi genoemd. Ook werd die bij Ajax geroemd om zijn uitstekende techniek.

Dit seizoen en in mindere mate vorig seizoen valt die echter wel een beetje tegen vind ik. Het frivole is die op een of andere manier een beetje kwijtgeraakt en hij valt vaak niet echt op. Ik denk dat dit ook deels ligt aan het systeem dat Ajax speelt, want Eriksen viel op een gegeven moment ook niet echt meer op. Hoe geniaal die soms ook was, ik kan me genoeg wedstrijden herinneren waarin die echt onzichtbaar was. Zelfde geld voor Siem de Jong als die op het middenveld speelde. Eriksen is wel een andere type speler. Serero is denk ik meer een echte middenvelder. Vooral de positionering en de passing verschillen. Serero wil de bal vooral in de as van het veld hebben. Eriksen zwierf meer op de zijkanten en naderde vaker de 16. In zijn spel liggen meer risico’s verscholen en hij had ook vaker balveries. Serero lijkt wat meer op ‘save’ te spelen. Zijn passes zijn meestal kort en komen vaker aan in tegenstelling tot Eriksen.

Maar van een 10 bij Ajax worden steekpasses, goals en beslissende acties verwacht. En dat gebeurt inderdaad veel te weinig, dat ben ik met jullie eens. Wel vind ik dat jullie wat overdrijven, want Serero is in mijn ogen wel belangrijk voor het positiespel. Meest recente voorbeeld is tegen Jos. Wat een verschil was dat toen Serero erin kwam. Door zijn gebrek aan scorend vermogen denk ik ook dat de 6 positie hem meer ligt op dit moment. Op deze positie is het maken van goals en strooien met assists niet zo belangrijk. Hij heeft een perfecte aanname, zelden balverlies en hij kan goed druk zetten, dus ik denk dat die daar perfect past. Tegen Jos, Pec, Barcelona en de 2e helft tegen Twente vond ik het wel goed gaan. Je ziet dat die soms nog wel even moet wennen, maar in vergelijking met Zimling en Viergever is die voetballend echt een stuk beter, wat ten goede komt voor het positiespel. Riedewald is denk ik nog te jong en onervaren om een heel seizoen lang op zo'n belangrijke positie te spelen.

16 november 2014 om 20:25
#61

Bedankt!
Ik ben momenteel clubexpert van het Noorse Viking Fotballklub Stavanger en Partizan Belgrado.
In de nabije toekomst wil ik een goede clubexpert afleveren en je kan er dus een verwachten!

Fijne avond.

17 november 2014 om 17:36
#62

Ik ken de statistieken niet, maar ik denk niet dat Serero meer balverlies heeft dan Klaassen bijvoorbeeld. Kan ook aan mij liggen . De wedstrijd tegen jos neem ik ook niet als een graadmeter. Ik wou alleen aangeven dat toen Serero erin kwam er veel meer voetbal in de ploeg kwam. Barcelona zie ik wel als een graadmeter en in die wedstrijd heeft die het volgens mij gewoon goed gedaan. Fysiek is Serero niet de sterkste inderdaad, maar dit compenseert die nog redelijk met z'n felheid. Hoop ook dat Serero die ontwikkeling kan maken en stiekem hoop ik zelfs dat Anita nog terug komt. Weet niet of het haalbaar is, maar hij speelt volgens mij niet meer elke week. En misschien dat Urby ook nog wel terug wil.

18 november 2014 om 22:31
#63

Thanks Sulejmanii.

Wederzijds overigens.

Fijne avond!

Groetjes,

Lee112 (johnny)

20 november 2014 om 00:52
#64

Oke nou ik zal er in het vervolg extra op letten. Vind hem overigens nu al de belangrijkste man samen met Schone.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik woon liever in Amsterdam dan in Newcastle hoor . En Burnley - Newcastle is ook niet alles haha. Maar ik denk ook dat die op dit moment nog niet terug komt. Geloof je wel in de komst van Odegaard?

27 november 2014 om 02:07
#66

Dag Sulejmanii,

Ik heb even een kijkje genomen en de discussie betreft Serero gevolgd. Ik ben het ook helemaal met jullie eens dat Serero op een aanvallende positie te kort komt. Hij heeft geen drive naar voren, duikt niet de 16 in en heeft totaal geen scorend vermogen. Mijn reactie gaat meer over hem als nummer 6. Ik denk dat hij met zijn drukzetten, vastbijten en voetballende vermogen op dit moment de perfecte 6 is voor Ajax. En dat liet hij gisteren opnieuw zien. Hij draait vooruit en zoekt naar Andersen en Klaassen of de zijkanten. Tegen Heerenveen zag je ook een schitterende dieptebal achter de verdediging. Serero is goede stappen aan het zetten en op dit moment vind ik hem de ideale 6. Juist door gebrek aan scorend vermogen en een goede steekpass. Vanaf het begin heb ik al gezegd dat hij verdedigend beter is dan aanvallend. Hij is tactisch ook erg sterk in het doordekken. Let maar op hoe snel hij overal boven op zit. Als je dat tegen Barcelona en PSG kunt dan doe je het zeker prima.

Kortom ik heb het over Serero op de 6 en niet op de 8 van daar vind ik hem niet goed genoeg.

27 november 2014 om 22:22
#67

Klopt. Soms heb je van die wedstrijden waarin alles klopt. Dat heb ik ook gevoeld met Ajax toen tegen Barcelona. Dan zit je 90 minuten ademloos te kijken en na afloop ben je alleen maar blij. Ik wil Ajax in de halve finale tegenkomen haha

16 december 2014 om 14:11
#68

Haha er zijn nogal wat mensen ingehaakt op onze discussie, blijkbaar waren er meer mensen met zo hun twijfels over Serero. Wij zijn misschien wat hard geweest in ons oordeel, maar eigenlijk hebben wij altijd gezegd wat nu een beetje de algemene tendens is: Serero is niet bepalend genoeg in een meer aanvallende positie. Op cvm valt ie me heel erg mee en groeit hij haast wekelijks uit tot een van de belangrijkste ballen. Waar ik vooral heel blij mee ben is de druk naar voren die er nu veel meer is. Viergever stond meestal toch minder diep dan Serero en het valt mij op dat Ajax, sinds Serero op die positie speelt, veel sneller de bal terugveroverd. Natuurlijk is nog niet alles perfect, maar het middenveld zoals ie er nu staat is wel het beste in balans. Andersen zakt weer ietsje terug, maar hij heeft mij toch ook wel verrast. Zit zeker veel potentie in die jongen en nu moet ie ook het vertrouwen blijven krijgen.

Ik ben het niet eens met Bosna dat Schöne bij de belangrijkste Ajacieden hoort. Voor de vrije trappen is ie zeker bruikbaar, maar verder vind ik Schöne niet zoveel bijdragen wat ie bijvoorbeeld vorig jaar wel deed. Ik pleit nog steeds voor El Ghazi en Kishna op de flanken, met als uitzondering dat wanneer er één van beide uit vorm is dat Schöne dan kan spelen. Schöne mag wat mij betreft gaan concurreren met Andersen, zeker voor als straks Fischer ook nog terug is. Ik vind Schöne momenteel echt een vertragende factor in het spel. Hij heeft wel als voordeel dat ie vaak bij belangrijke momenten betrokken is, dus ik moet ook niet te kritisch doen, maar ik vind niet dat hij degene is die ervoor zorgt dat het leuk is om naar Ajax te kijken. Vorig jaar was een ander verhaal, toen speelde Schöne op een niveau dat niemand bij hem voor mogelijk had gehouden.

19 december 2014 om 09:01
#69

Het was verschrikkelijk gisteren. Ik heb zelfs de tv na 75 minuten uitgezet en ben weer voor mijn tentamen gaan leren, dat zegt veel.. Ik kan er ook niet om rouwen dat ze uit de beker zijn, maar ik zou wel zwaar teleurgesteld zijn als ze het bewust hebben laten lopen. Dat hoort niet bij een topclub vind ik, die moeten gewoon om elke prijs tot het einde strijden. Waar ik nog het allermeest teleurgesteld in ben is Klaassen, wat was die gisteren ongekend slecht. Voor een strijder van zijn kaliber had ik dit niet verwacht.

Ja wij hebben altijd letterlijk gezegd dat we Serero op 'die' positie niet goed genoeg vonden en tot dusver worden wij alleen maar in ons gelijk gezet. Lekker laten staan op cvm, daar kan ie zijn energie mooi op kwijt. Nu hoeft ie ook niet per se de steekpassjes te geven of doelpunten te maken. Lekker rennen en balletjes veroveren

21 december 2014 om 23:18
#70

Ik zag dat je nog gereageerd had op het topic vandaag wat betreft van der Hoorn, ik wilde daar nog reageren maar dan zou je mijn reactie niet meer lezen waarschijnlijk. Ik copy/paste hem dus even hier:

Ja op zich qua bouw en spel is van der Hoorn veel meer een verdediger, maar ik snap ook de kritiek op hem deels wel. Kijk die klungelige fouten zijn kloten, maar daar moet je hem niet alleen op afrekenen. Die jongen heeft ook gewoon een beetje moeite met de kritiek en oogt daarom wat zenuwachtig, wellicht dat ie daardoor eerder een fout maakt. Als ie een reeks wedstrijden kan spelen, zoals jij voorstelt, gaat dat er wel uit. Echter vind ik ook dat van der Hoorn af en toe in het veld staat en om zich heen kijkt alsof het allemaal tte snel voor hem gaat. Hij lijkt soms echt nog niet klaar voor het spel dat Ajax wil spelen. Ik zie hem wel stappen maken, maar het moet nog beter. Met een beetje goede moed en zelfvertrouwen zie ik hem nog een heel eind komen. Als ie maar hard blijft werken en niet gaat zitten mokken in onvrede.

Een vriend van mij en ik hebben de kritiek op van der Hoorn die we op tv hoorden en op internet lazen ook altijd genuanceerd. Niet dat ik erg tevreden over hem was, maar ik was ook niet zo overdreven negatief. Van der Hoorn lijkt me het type dat heel erg gebaat is bij vertrouwen, die haalt het vertrouwen niet uit zich zelf maar uit de waardering die ie van anderen krijgt. Heerlijk dat het publiek hem nu ook gewoon beloonde, al meen ik te hebben gezien dat van der Hoorn zich ook wat inhield met het idee van 'ja en nu wel he?' en dat zou ik ook nog kunnen begrijpen eigenlijk.

23 december 2014 om 23:34
#71

Dank je, ik probeer altijd wel genuanceerd te reageren. Natuurlijk lukt ook mij dat niet altijd even goed :P We gaan het zien man in de tweede seizoenshelft. Ik hoop in ieder geval dat het spel aantrekkelijker wordt. Of dat nou is door middel van een goede aankoop of twee, of met de spelers die we hebben, dat maakt me niet zoveel uit. Ook met de groep die we hebben moet het leuker en beter kunnen. Waar we dan aan het einde van het seizoen staan wat prijzen betreft, dat zien we dan wel weer. Op zich is een hoofdprijs niet per se noodzakelijk dit jaar, dus laten we de focus leggen op het spel goed ten uitvoer brengen. Gewoon iets meer risico en iets minder gebrei alstublieft. Ik hoop vooral dat Ajax fris voor de dag komt in Europa en daar misschien eens wat rondes overleeft. Er zit niemand in de Europa League die je op een goede dag niet kan hebben en dat geldt ook voor Feyenoord (met name thuis) en Psv. Ik zie echt kansen op een halve finale voor een van deze teams. Ajax staat in de competitie 8 punten voor op Feyenoord, maar eigenlijk vind ik Ajax minder dan Feyenoord en Psv. PSV zal er denk ik wel met de landstitel vandoor gaan. Ze lijken toch een bepaalde passie te hebben hervonden en ik zie ze niet meer zo inkakken als vorig jaar. Alle ploegen zullen her en der nog wel wat laten liggen. Mocht Feyenoord niet geplaatst zijn bij de voorrondes CL loting, dan hoop ik dat zij geen tweede worden. Het zou wel weer eens lekker zijn om met 2 ploegen de Champions League in te gaan.

Jij ook fijne feestdagen en een goed vooruitzicht voor 2015! Ik spreek je wel weer.

30 december 2014 om 15:15
#72

Ik word vanochtend wakker, doe voetbalzone aan en denk: Fuck!
Ik ga naar m'n tentamen, kom terug en kijk wederom op voetbalzone. Dit maal was mijn reactie: Yes!

Ik heb het over de zaak Denswil en het in Nederland blijven van Serero. Die bondscoach van ZAF spoort ook niet als ie Serero niet meeneemt. Het is geen wereldtopper, maar hij is heel degelijk en multi-inzetbaar. Kan me moeilijk voorstellen dat Zuid-Afrika tal van betere spelers heeft dan hij. Voor ons is dit een lekkere meevaller na de domper dat we het nog een tijdje met Moisander moeten doen.

31 december 2014 om 17:49
#73

Hey Sulejmani.. jaja.. ik woon al weer 10 jaar in Guadalajara. Heerlijk weer, vrouwen zijn schitterend mooi hier!

We willen wel weer in NL gaan wonen omdat Mexico echt te onveilig is geworden. Ontvoeringen, afpersingen.. het is het Colombia van vroeger zeg maar.

Dus binnenkort richting Alkmaar!

Arjan

6 januari 2015 om 17:25
#74

Indien mogelijk.. ga voor een Mexicaanse dame idd. Heb je nog contact met die vriendin? Waar in Mexico woont ze?

Mexico is gigantisch groot, natuurlijk maar de mooiste dames komen toch echt uit Guadalajara. Echt op elke hoek van de straat kom je wel een mooie dame tegen. En aangezien het altijd lekker weer is altijd schaars gekleed! Jajajajajaja,,

Alles beter dan die gecompliceerde mannelijke vrouwen die we in Nederland hebben rondlopen. Lol

12 januari 2015 om 21:33
#75

Yooo Sulejmanii,

Yes ik hoop ook dat hij de komende tijd de kans krijgt en dat hij structureel laat zien dat Ajax een goeie keuze heeft gemaakt.
Daarnaast heb ik ook liever lengte en kracht achterin dus wat dat betreft zitten we op 1 lijn.
Ik geef Mike in ieder geval het voordeel vd twijfel. Als Ajacied hoop ik natuurlijk dat alle Ajax spelers gewoon hun ding doen.

Jij ook de beste wensen man en een fijne avond. Vrijdag voetbalavondje en wie weet vlamt Mike

13 januari 2015 om 07:57
#76

He Sulejmanii,

Je ziet nu in de arena hoe moeilijk het is om echt alles elke week vol te hebben ook al heb je de seizoenskaarten verkocht.
Aan de ene kant is dat zonde omdat het gewoon ten goede gaat van de support en de sfeer.

70000 is wel erg veel idd het probleem nu is dat er veel stoele niet gevuld mogen worden wegens veiligheid en nu kom, je wel echt ruimte te kort. Naar mijn idde is 55000 echte plekken meer dan voldoende. eventueel met flex uitbreiding naar 60000. Het is belangrijk dat de bsis wel word behouden en te hopen dat er staan plekken mogen komen dan zie ik het wel goed komen.
Maar eerst de soap maar eens afwachten wie wat en wanneer!!

Leuk trouwens dat je de een bericht stuur.

17 januari 2015 om 16:07
#77

1 tip geef ik je.. zoek een Mexicaanse/colombiaanse/venezuelaanse vriendin.. man, echt een wereld van verschil met die koude gecompliceerde Nederlandse dames.

Bn nu een week weer in Nl.. aan baan in Alkmaar begonnen. Koud, maar het werkklimaat is echt zo geweldig relaxed.. alles heeft pro en cons!

Arjan

19 januari 2015 om 23:10
#78

Yo

Thanks man.

Viel me op dat jij ook zeer reëel en nuchter kan reageren. 
In tegenstelling tot veel van jou medesupporters of die van mij.
Je club steunen door dik en dun. 
Maar sommige van hen verliezen totaal de realiteit uit het oog. 

Ik zal voortaan wat vaker reageren haha.
Juist doordat mede feyenoorders af en toe met de meest krankzinnige opmerkingen komen.
Heb ik vaak niet zo zin om te reageren.

Ik heb niks met ajax, zal nooit voor ajax worden.
Maar moet ik daarom surrealistisch spreken?
Of de feiten en de cijfers die niet liegen uit de weg gaan?
Gezonde Haat koester ik.

20 januari 2015 om 17:04
#79

Haha,

Ja precies het siert je dat je zo nuchter bent.
Kunnen velen een voorbeeld aan nemen!

Helaas . Heb ik ook een aantal familie leden die voor ajax zijn " helaas" hahaha.
Maar juist dat elkaar lopen prikkelen ( maar het met een korreltje zout nemen) is het leukste er aan.!

Heb menig klassieker meegemaakt in de kuip en nooit de intentie gehad om een ajax fan een klap te verkopen. Puur vanwege zijn voorkeur.

Zwakbegaafd noem ik zulke lui!

Ongeacht je club keuze en hoe je ze door dik en dun steunt.
Is de kracht ook om de realiteit niet uit het oog te verliezen.
Schuw je niet om objectief te blijven.

Haha heb direct een verhaal voor je.

De vriend van me nicht zit in het Leger en hij is voor ajax!
Maar hij zit in het Leger tussen bijna alleen maar Feyenoorders.
Hadden ze besloten om een tatoeage te zetten met de hele groep als teken van verbondenheid en eenheid.

wat hadden ze gedaan, hebben ze met zijn allen " Facta non verba" (geen woorden maar daden ) getatoeëerd.
kwam die heel trots bij mij thuis om zijn tattoo te laten zien.
Dus ik zeg tegen hem, google maar ff voor de lol.
hahahaa kwam die erachter dat die als ajacied een feyenoord slogan op zijn lichaam heeft.
prachtig!
Nu moet die continu aantonen dat die niet voor feyenoord is xd.
( hij gaat em binnenkort over tatoeëren)
Hahaha!

21 januari 2015 om 10:25
#80

Ja inderdaad.
Vaak kan je het ook wel een beetje qua leeftijd merken.
voetbal fans met een wat oudere leeftijd en gezond verstand reageren vaak wel normaal.

In me vriendenkring is het wel redelijk verdeeld qua ajax en feyenoord fans.
Helaas zitten er 2 psv ers tussen en aangezien die dus in de minderheid zijn.
Is het vanzelfsprekend dat zij vaker de zondebok zijn hahaha.

Ja klopt man.
Die verhaal heb ik daar ook verteld haha.
Maar op j*den etc die denigrerende woorden zul je me niet op kunne betrappen.
Misschien als ik gefrustreerd ben na een verlies is het die k*t neus voor ff. Hahahaha..
dan moeten die maten van me ook ff oprotten.
Maar 5min later is het weer over joh

Enige probleem waar ik mee zit.
Vanaf april woon ik in Amsterdam voor me werk.
Ken al me feyenoord accessoires uit de auto gooien xd xd.

goed om te zien dat er anno 2015 toch nog op een fatsoenlijke manier met elkaar overweg kan worden gegaan.
Ongeacht je club keuze .
uiteindelijk houden we allemaal van het spelletje.
En springen we elkaar tijdens het WK in de armen.

31 januari 2015 om 21:57
#81

Half Deen, half-Surinamer, geboren te Curaçao. Mijn meoder is Surinaamse, maar zij is dan ook nog Javaans/joods/creool aan vaders (surinaamse) zijde, haar Moeder kwam uit Frans Sint-Maarten, dus zij is ook half Frans/zweeds/arawak. Hahahahaha teveel gemixt
Leuk om een mede Surinamer te zien

16 februari 2015 om 10:32
#82

Beetje late reactie van mijn kant, maar bij deze:

"haha, meen je dat echt? Op grond van wat had jij dan veel vertrouwen, dat alles goed zou gaan komen? En weet jij waarom LvG nog steeds zo beroerd spel tentoonstelt? "

Ik zal niet ontkennen dat ik gewoon altijd veel vertrouwen heb en blijf hebben wanneer het om Man Utd gaat. Vaker dan niet komt het namelijk wel degelijk goed op het eind. Tenminste, dat was toch het geval onder Ferguson. Er zijn zoveel transfers geweest die initieel werden bekritiseerd en in vraag gesteld werden, maar op het eind bleek dat dan onterecht te zijn. De meest frappante zijn die van Evra en Vidic. Die werden in hun eerste jaar ook helemaal kapotgemaakt in de media maar vonden na een aanpassingsjaar ook hun goeie vorm. Bij De Gea specifiek kon je zelfs in zijn mindere eerste jaar al zien dat hij bakken talent had. En hij had natuurlijk ook al twee jaar geschitterd bij Atletico. Ik heb nooit begrepen waarom dat plots door zoveel mensen werd genegeerd of vergeten. De fouten die hij maakte in het begin hadden ook bijna allemaal te maken met zaken waar je je als keeper moet aan moet aanpassen als je van Spanje naar de Premier League komt.

Wat Van Gaal betreft, ik vind hem nogal koppig momenteel. Hij wil een bepaald systeem spelen waarvoor hij nu nog de spelers niet heeft en waardoor een aantal goeie spelers die United wel heeft vaak op verkeerde posities moeten gebruikt worden of op de bank terecht komen.
Daarnaast helpt het ook niet dat de ploeg nog zo jong is en dat de spitsen op dit moment voor geen meter lijken te draaien.
Maar ik ben er wel van overtuigd dat het allemaal goed komt.

18 februari 2015 om 14:09
#83

Ik snap die koppigheid van hem trouwens wel. Misschien is dat inderdaad wel de snelste weg naar zijn ideale elftal, ook al weet je dat je daarvoor een jaar lang zwarte sneeuw moet zien. Maar als supporter is het gewoon irritant om te zien dat een aantal (in mijn/onze ogen) vrij voor de hand liggende oplossingen niet gebruikt worden, enkel omwille van dat systeem of die filosofie. Ik zou er geen probleem mee hebben dat het allemaal wat soepeler verloopt, met een overgangsperiode. Dit jaar gewoon CL halen, desnoods met een ander systeem, en dan volgend jaar echt doorwerken naar zijn systeem toe. Met de spelers die hij daarvoor nodig heeft en met een goeie zomervoorbereiding om het systeem erin te krijgen.

Wat mijn interesse voor Man Utd betreft, die heb ik van mijn grootvader en mijn oom. Die eerste was al sinds de jaren 50 geïnteresseerd in het Engels voetbal en meer specifiek Man Utd. Hij heeft ook die hele periode van de Busby Babes meegemaakt, wat me zelf ook enorm interesseert. Hij heeft het Engelse voetbal altijd blijven volgen. In de jaren 90 was dat dan enkel in het weekend, via Match of the Day natuurlijk (live wedstrijden werden niet of nauwelijks uitgezonden, internet was er nog niet). Hij nam die altijd op en daar keken we dan vaak naar. En wat mijn oom betreft, die werkte in de jaren '90 een tijdje in Manchester en die kreeg dan via de bank waarvoor hij werkte af en toe tickets om Man Utd te gaan bekijken. Dat heeft de interesse alleen maar verder aangewakkerd uiteraard.

Uiteindelijk is de geschiedenis misschien wel de grootste aantrekking van die club geweest voor mij. Dat heeft het van een meer dan gewone sympathie naar een halve obsessie gebracht. En Eric Cantona uiteraard. De held

23 februari 2015 om 10:53
#84

Hé man!

Ja met mij prima en met jouw?

Ja die titel komt dichtbij maar aankomende zondag kan zomaar alles anders zijn, als Ajax wint zijn ze zeker nog niet kansloos naar mijn mening, maar ik verwacht niet dat PSV in de overige negen wedstrijden nog elf punten laat liggen, maar je weet maar nooit

Wat is trouwens jouw mening over Frank de Boer en zijn beslissingen?

23 februari 2015 om 16:44
#85

Mja, ik weet niet of het echt enkel een zaak is om goeie verdedigers te kopen. Ik vind Smalling, Jones en Rojo zelfs niet zo talentloos als velen. Wel te jong/onervaren nog en vooral veel te vaak geblesseerd (in het geval van Smalling en Jones toch). Hetzelfde geldt eigenlijk voor Rafael. Als je om de 2-3 weken weer een blessure oploopt kan je natuurlijk nooit een stabiele verdediging opzetten die op elkaar is ingespeeld. Op dit moment zou een goeie, maar vooral ervaren, leider in de verdediging echt wel helpen.

Maar evenzeer moet er iets gedaan worden aan het middenveld dat elke keer compleet overlopen wordt. Volgens mij krijgt gelijk welke verdediging het moeilijk in zo'n situaties. Ook hier komt het wel deels omdat je met Blind en Herrera met spelers zit die de PL nog niet gewoon zijn. Dat wordt sowieso wel beter op termijn hoop ik. Je ziet bijvoorbeeld dat dat een stuk beter loopt wanneer Carrick voor de verdediging speelt dan Blind.

En daarnaast loopt het ook in de spits voor geen meter op dit moment. Van Persie zwaar uit vorm, Falcao die eigenlijk nooit echt goed bediend wordt, Rooney die nooit in de spits wordt opgesteld en Wilson die nog niet sterk genoeg is.

Om nog even terug te komen op je vorige bericht, ik vond het inderdaad enorm jammer dat Welbeck vertrokken is. Ik val in herhaling, maar ook bij hem was ik hier één van de weinige die het nog in hem zag zitten
Maar uiteindelijk was hij het die weg wou omdat hij met al die grote namen zijn kans op spelen sterk zag verminderen. En die beslissing begrijp ik dan wel. Op dat moment leek dat voor zowel club als speler misschien gewoon de beste optie. Nu wel jammer misschien aangezien RVP over the hill is en Falcao ook niet de verlosser blijkt te zijn.

25 februari 2015 om 17:32
#86

Oh haha, je hebt mijn bericht in jouw bericht gezet, ik begreep er echt effetjes niks van

De reden voor de voorzichtigheid is eigenlijk best simpel, de afgelopen jaren zijn we al vaak teleurgesteld. Zoals seizoen 2012/2013, dat je Strootman, Mertens, Lens, Wijnaldum etc. in je selectie hebt, moet je gewoon kampioen worden(eigenlijk).

Ik vond het toen (15 mei) ook wel mooi om te zien dat Ajax weer een keer kampioen werd, we moeten eerlijk zijn, we hebben elkaar allemaal nodig in het Nederlandse voetbal, en een club met een status als Ajax, maar ook Feyenoord en PSV horen gewoon zeven/acht keer kampioen te worden. Dan heb je nog altijd kans op uitschieters zoals AZ en Twente een paar jaar geleden (Ik dacht 09 en 10?) .

Het enthousiasme bij El Ghazi spat er vaak vanaf, ik zie het echt in hem zitten, maar Kishna, vind ik een beetje overschat. Ik vind hem niet zo'n bijzondere speler als vele in hem zien. Tuurlijk, zijn wedstrijden tegen Heerenveen en Twente was hij fenomenaal, maar op dit moment heb ik nog geen hoge pet van hem op. Waar Schöne trouwens last van heeft vraag ik me ook af, raakt geen bal meer goed lijkt het wel.

Boilessen en Moisander was ik vroeger van beide wel fan van (moisander bij Az/pec dan, vind hem tot nu toe nog helemaal niks bij Ajax). Maar bij Boilessen komt het vooral door al zijn blessures denk ik, anders snap ik het ook niet. Die jongen speelde vroeger zo goed..

Ergens vraag ik me ook af waarom er zo moeilijk wordt gedaan om geld uit te geven, Ajax is financieel kerngezond dus kunnen makkelijk in elke linie een sterke impuls geven. Vul dat aan met talenten als Riedewald/bazoer/el Ghazi en je krijgt volgend seizoen denk ik wel een geoliede machine. Frank is dan ook wel de juiste man op de juiste plaats.

Verder nog een dingetje, ik lees steeds meer dat Ajax Rafael VDV wil terug halen, maar ik denk dat dat een verkeerde aankoop zou zijn. Ik ben een groot Bundesliga fan, maar hij maakt al het hele seizoen een slechte indruk. Ik denk niet dat hij het type speler is wat Ajax dan wel nodig heeft. Maar goed, dat gaan we natuurlijk allemaal zien, wie weet komt ie wel en doet hij het hartstikke goed

2 maart 2015 om 19:55
#87

Ik gebruik de app zelf niet zo vaak, maar ik heb het doorgeven aan de technische dienst dat er problemen mee zijn. Verder zijn wij als mods vooral een communicatie-middel voor leden naar hun door, verder hebben wij er weinig tot geen invloed op (helaas).

Het komen van Toon Gerbrands is denk ik een verrijking geweest voor iedereen binnen de club, die man die heeft het goed op de rit en is duidelijk en goed in zijn werk. Ben een beetje fan van Toon geworden, zo iemand hadden we nodig.. Ach, binnen iedere club vinden wel wat incidentjes plaats, maar nu wordt het gelukkig niet meer naar de media gelekt, behalve inzake Zakaria Bakkali.

Ik vind El Ghazi en Depay wel een beetje vergelijkbaar, al denk ik dat Depay in potentie beter is dan El Ghazi. Beide zijn in niet goede doen vaak nog altijd belangrijk voor hun team, en dat is ook een kwaliteit die je moet hebben. Wellicht dat ik daarom ook niet zo'n fan van hem ben, hou niet van dat soort arrogantie.

Moisander kan niet omgaan met de druk denk ik, maakt van die rare beslissingen op compleet verkeerde en onnodige momenten, vooral dit seizoen sinds hij aanvoerder is geworden. Denswil moet je dan inderdaad beter kwijt dan rijk zijn als hij zich zo gedraagt, ik denk dat Overmars/de Boer dat ook inzagen.

Dat van die punten, dat heeft gewoon te maken met de afgelopen seizoenen dat er vaak zat kansen zijn geweest om beter te prresteren maar dat dat steeds niet gebeurde of op het laatste moment werd verspeeld. Daarom zit het vooral daar..

Hahahaha ja echt he, maar dat verwacht ik dan weer niet, maar goed we gaan zien wat hij gaat doen.

4 maart 2015 om 19:57
#88

dat bericht van sjoerd is inderdaad een goed geschreven bericht. mooi dat mensne nu zien dat die waarheid niet alleen door feyenoorders verspreid wordt.

5 maart 2015 om 21:35
#89

Ja bedankt man, we gaan het zien.

Van Ginkel had naar Ajax moeten gaan ben ik van mening, maja, wie ben ik

Jij ook het beste!

Groetjes Jeffrey

23 maart 2015 om 14:25
#90

Jammer dat je het meestal niet met me eens bent haha, desondanks bedankt voor je compliment

24 maart 2015 om 07:41
#91

Dat is eigenlijk ook niet helemaal waar, soms wel en soms niet maar dat hebben leden ook met mij natuurlijk. Af en toe vind ik je onrealistisch in Ajax topics of erg anti Ajax overkomen, maar dat kan ook een mis interpretatie zijn en bovendien is een ieder een klein beetje gekleurd. En dat is juist goed, het zou een vreselijk saaie boel zijn als een ieder het maar over alles eens zou zijn met elkaar. Ik heb een tijdje geleden, ergens gelezen dat jij in Singapore woont? Hoe is dat zo gekomen, en zo een streng land als westerling ik had het niet gekund. Zou overigens ook kunnen, dat ik in de war kom met een andere Psv-er in dat geval mijn excuses.fijne dag.

Inderdaad, ik denk dat 9 van de 10 voetbalzone bezoekers altijd een beetje gekleurd reageren. Waaronder ik zelf af entoe. Echter probeer ik altijd alles zo objectief mogelijk te beoordelen en heb ik absoluut geen haat jegens Ajax, Feyenoord of welke andere club dan ook.

Ik woon inderdaad in Singapore. Ik werk voor een groot Nederlands industrieel bedrijf en ben hier in eerste instantie op projectbasis heen gezonden maar ben een beetje blijven hangen zal maar zeggen haha.

Singapore kent enorm veel regels die voor de buitenwereld streng lijken en misschien ook wel zijn vergeleken met Nederland bijvoorbeeld maar ik kan je vertellen dat het allemaal wel mee valt. Ik voel me hier geen moment door de regels in mijn vrijheid beperkt en ik moet er bij zeggen dat het eerder een veilig gevoel geeft dan een onderdrukt / ongemakkelijk gevoel.

Daarnaast worden alle regels over het algemeen nageleeft en er wordt dus ook nauwelijks gecontroleerd of a patrouleerd toor de wet handhavers. Ik woon hier al meer dan 3 jaar en heb nog maar een enkele keer politie gezien bijvoorbeeld.

Ik vind het een geweldige stad om (tijdelijk) in te wonen. Uiteraard is het in Nederland allemaal wat relaxter en voornamelijk goedkoper plus ik vind het weer niet zo geweldig (elke dag 35 graden met een luchtvochtigheids percentage van +- 85 procent) wat het verschrikkelijk benauwd maakt.

Ben van plan om mijn contract uit te dienen (tot januari 2017) en dan terug naar Nederland te komen. Dan ben ik 5 jaar hier geweest en is het wat mij betreft mooi geweest. Kan ik eindelijk weer naar PSV een vol seizoen, dat is misschien nog wel wat ik het meeste mis naast mijn familie en vrienden haha.

25 maart 2015 om 10:36
#92

Bedankt voor je compliment

27 maart 2015 om 10:10
#93

Late reactie, ik had niet gezien dat je nog op mij gereageerd had.

Cambiasso.

Marc heeft hem niet benaderd. Ik denk dat hij niet eens aan hem gedacht heeft. Ik vond Eto'o een prima versterking voor dit team, dus dan zou Cambiasso dat ook moeten zijn. Ik denk dat je hem best had kunnen overhalen. We speelde in de CL (tegen mooie clubs) en we zijn nog steeds een bekende naam in Europa. Je kan mij niet wijs maken dat Leicester City meer te bieden heeft dan Ajax. Ja, de Premier League, maar dan wel vechtend tegen degradatie. Zowat elke wedstrijd verliezend afsluiten..je moet er maar zin in hebben.

Hij was transfervrij, dus had Marc hem moeten overhalen met een salaris van 2 á 2,5 miljoen euro. Dit was echt een gemiste kans. Terugkijkend denk ik dat Marc en zijn staf te gefocust waren op een evt. komst van Eto'o. Het nieuws dat hij niet naar Ajax zou gaan, kwam vrij laat. Ajax verkocht Blind aan Manchester United en we zaten weer eens in hetzelfde schuitje als de jaren daarvoor.
In paniek wordt Zimling gehuurd en zitten we nu met een te jong en onervaren elftal die helemaal niets aan de "ervaring" van Zimling heeft.

Cambiasso was dé man die deze rol perfect op zich had kunnen nemen....

29 maart 2015 om 13:42
#94

Ey gozer, hoe is ut.

Ik was me account kwijt MFR1908-Che.

Ik heb ff een nieuwe account aangemaakt,
Tijdje niet op voetbalzone geweest

1 april 2015 om 17:32
#95

Yoo,

Gaat goed man met jou.
Hahaha, aghjoh dat valt wel mee toch.
Een seizoen 2de worden kan geen kwaad.
Ik wacht tenslotte al 16 jaar.
Herinner me de laatste kampioenschap nog als de dag van gisteren.
Jong klein maar oh zo blij Hahaha.
Helaas zou je volgend seizoen toch ook weer aan je voorbij moeten laten gaan Hahaha.

Ja ik had speciaal een mail gemaakt voor Vz.
Maar was me gegevens kwijt.
ik had meteen een nieuwe aangemaakt toen ik tijd had

Ik werk als airhostess had een tijdje drukke vluchten.
Nu heb ik een 1,5week vrij waarvan de laatste halve week als standby.
Zal voor nu wel wat meer aanwezig zijn ff xd.

Aantal mooie wedstrijden deze weekend.

13 april 2015 om 11:12
#96

Plagerig net als mijn reactie op die gozer. Je was in ieder geval geprikkeld door mijn reactie. Dat is wel duidelijk.

13 april 2015 om 21:49
#97

Elkaar dollen moet altijd kunnen. Daarom heb ik ook Zimling genoemd, omdat hij de slechtste speler van ajax is. lol
Ik weet natuurlijk dat hij niet meer speelt.

19 april 2015 om 00:48
#98

K las net je reactie, thanks man!!!!

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zondag 19 april
Juventus lijkt Paul Pogba te gaan verkopen en dat heeft alles te maken met Edinson Cavani. Lees verder

Interview David Silva

"De Premier League win je niet zomaar. Het is heel, heel lastig. Mijns inziens heeft Engeland de sterkste competitie ter wereld. Er zijn veel titelkandidaten." Lees het hele interview

Voetbalzone is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Wij maken gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken, advertenties en social media. De cookies bewaren geen persoonsgegevens en zijn dus niet aan een individu te koppelen. Klik op accepteren als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies. Meer weten over cookies en hoe je deze uit kunt schakelen?