Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Danny Blind over onrust in Amsterdam: ‘Ajax is nog verder terug dan bij af’

Laatste update:

Ajax-commissaris Danny Blind heeft zich uitgelaten over zowel de sportieve als bestuurlijke chaos bij de Amsterdamse club. In de studio bij Ziggo Sport stelt Blind dat de afstraffing tegen Feyenoord (6-0) voor hem ook niet uit de lucht kwam vallen en dat het lek bij Ajax nog steeds niet boven is. “Als fan moet je je zeker zorgen maken.”

“Het komt ook niet uit de lucht vallen, we zijn met een matig seizoen bezig”, stelt Blind. “We hebben afgelopen zomer een slechte transferwindow gehad. Elke week is Ajax wel aan de beurt, en terecht. Als je dan naar De Kuip moet, dan weet je dat de intensiteit die Feyenoord erin stopt. Als je daar niet goed op ingesteld bent, dan ga je er gewoon met 6-0 af.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Dit is de grootste competitienederlaag ooit voor Ajax, dat zegt eigenlijk alles over dit seizoen”, vervolgt Blind. “Er zit bij de supporters natuurlijk ontzettend veel onvrede over wat er de afgelopen zomers gebeurd is. Er was eerst een bepaalde balans in de selectie met onder anderen Dusan Tadic, Davy Klaassen en Daley Blind. Die laat je allemaal gaan.”

“Uiteindelijk heb je het nog één jaar redelijk kunnen volhouden, maar als je dan vervolgens niet goed inkoopt, kom je in deze situatie terecht. En dat is voor alles en iedereen heel moeilijk te verteren. En dan is het ook nog eens heel onrustig aan de top.”

De onrust bij Ajax nam deze week in aanloop naar De Klassieker alleen maar toe, daar de kersverse algemeen directeur Alex Kroes werd geschorst, omdat hij verdacht wordt van handelen met voorkennis. Daarbij zou Michael van Praag ook zijn bezit van aandelen in de Amsterdamse club niet hebben geregistreerd.

“Je wacht al zo lang op Alex Kroes, dan probeer je de poppetjes op de goede plek te krijgen. Dan hoop je dat daar rust, stabiliteit en logische dingen uitkomen naar de toekomst toe. Als dan dit weer gebeurt, ben je gewoon weer terug bij af of misschien nog wel verder terug. Deze zaak kent geen winnaar. Ajax verliest, Kroes verliest, de supporters verliezen.”

“Als je kijkt waar we vandaan komen en waar we nu zijn, dan moet je je zeker wel zorgen maken”, richt Blind zich vervolgens tot de Ajax-supporters. “Maar dat wil niet zeggen dat je de boel niet aan de praat moet zien te krijgen. Dat gaan we ook doen, dat is logisch", besluit Blind.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ga lekker met je zoon een fles wijn open trekken.

7 april 2024 om 22:39

En daar heeft hij dan gelijk in. Deze vrije val is begonnen toen Danny z'n zoon weg werd gepest.

7 april 2024 om 22:45

Vorig seizoen had je ook een heel seizoen de beschikking over Tadic en Klaassen en een half seizoen over Blind, toen liep het toch ook al voor geen meter meer?

De vrije val is al langer bezig dan enkel dit seizoen. De bestuurlijke wanorde en daar direct aan te linken sportieve malaise kan maar op het conto van één man worden geschreven en zijn telefooncamera.

7 april 2024 om 22:54

Merk steeds vaker dat jij heel aparte dingen zegt, Myvision. Eerst al dat je Riedewald wil terughalen, en nu dat het komt omdat Blind weg is gepest.

Blind was al een lange tijd niet meer goed en het werd dan ook tijd om verder te gaan. De kritiek die hij kreeg, was meer dan terecht. Zeker voor iemand met zijn status. Overigens hadden we met Blind erbij, dit seizoen, ook helemaal niks laten zien.

7 april 2024 om 22:55

Overmars is natuurlijk niet verantwoordelijk dat sinds hij weg is werkelijk elke beslissing de verkeerde is. Maar sinds zijn vertrek is de ellende begonnen ja.

7 april 2024 om 23:02

Eens, maar hij is er wel verantwoordelijk voor dat die beslissingen überhaupt gemaakt moesten worden (aanstellen nieuwe TD, aan- en verkoopbeleid achterlatend etc.).

7 april 2024 om 23:02

@paolo Maldini Blind was misschien niet meer goed genoeg, de combinatie Blind - Bassey werkte in ieder geval niet.

Maar met Blind in de basis stond Ajax vlak voor het WK nog "gewoon" boven aan in de eredivisie en de lange reeks zonder winste onder Schreuder begon toen Blind naar de bank ging.

7 april 2024 om 23:05

Wacht even. Deze ellende is al voor Overmars begonnen. Het idee van Ajax als opleidingsclub is dat ze ten alle tijden zelf kwaliteit kunnen produceren. Als je in zo'n matig elftal alleen een Brobbey en een Hato hebt die er als talenten bovenuit steken, dan heb je vrij lang een onzichtbaar probleem gehad.

7 april 2024 om 23:13

Maar zijn die talenten echt zo slecht of delen ze gewoon in de malaise door het gebrek aan ervaring, leiding en sturing zowel binnen het elftal als binnen de club?

We zullen het nooit weten en wat je zegt zal onderdeel zijn van de waarheid, maar je hebt in de afgelopen vier jaar spelers als Lang, Timber, Taylor en Brobbey voortgebracht. Tel daarbij op dat gasten als Godts en Rijkhoff potentie laten zien, is het dan echt zo slecht?

7 april 2024 om 23:33

Ik denk dat je beide stellingen van toepassing zijn. Een Taylor, Vos en een Rensch hebben weinig in het eerste elftal te zoeken. Tegelijkertijd, zouden Hato, Hlynsson en Godts veel beter in een elftal kunnen landen als er meer leiding en ervaring was.

Het is niet alleen wat je als club hebt voortgebracht, maar ook wat je toekomstig kunt voortbrengen. Keuzes die in het Overmars tijdperk werden gemaakt zullen niet direct te zien zijn, maar pas gevolgen in de toekomst hebben. Even een Rijkhoff en Godts nagelaten (immers is die laatste pas vorig jaar gekocht), heb je alleen een Hlynsson en Hato die op basis van talent in het eerste horen. In jong Ajax lijkt daarbij ook geen talent aanwezig te zijn dat je bijvoorbeeld volgend seizoen mogelijk zou kunnen gebruiken.

8 april 2024 om 01:05

Ajax speelde niet goed, maar het moment dat hij ten koste van een veeeeel mindere speler op de bank werd gezet, begon Ajax pas echt punten te verliezen. Die idioot van een trainer wilde hem weghebben, omdat Daley iets zei over de manier van spelen. Hij werd dus ineens 4e keuze. Ja dat noemen ze wegpesten. Dus hij zegt exact wat er heeft plaatsgevonden. Riedeveld moet je als Ajax natuurlijk nooit terughalen, want die is bij lange na niet goed genoeg.

8 april 2024 om 01:58

@regulator Wat voor Hato, Hlynsson en Godts geld, geld voor Taylor, Vos en een Rensch natuurlijk net zo goed, die zouden het ook veel beter doen tussen ervaren spelers. Ik denk eigenlijk dat van die 6 Hlynsson de speler is met de minste potentie.

mbt tot jong Ajax, het huidige jong Ajax pakken is natuurlijk niet helemaal eerlijk, doordat de aankopen van het eerste zo slecht cq geblesseerd zijn is iedereen die iets kan al doorgeschoven naar het Ajax 1, er zaten 11 spelers in de selectie vandaag die min of meer eigen jeugd zijn en ook met jong mee zouden kunnen doen. Uiteindelijk breken er elk jaar 1 of 2 spelers door. Dat zijn er nooit veel meer of minder geweest.

8 april 2024 om 08:02

@london Calling
Dat Ajax vlak voor de winterstop gewoon nog bovenaan stond met Blind in de basis, is natuurlijk de situatie veel rooskleuriger schetsen dan het daadwerkelijk was.

We hadden van iedereen behalve Rangers een dik pak slaag gehad in de CL, waar Blind ook basis stond. Een slechte voorbereiding, en een pak slaag in de johan cruijf schaal gehad.
Bovendien speelde Blind in de wedstrijden tegen Emmen 45 minuten mee, en in de wedstrijd tegen Vitesse een half uur. Het begin van de langste reeks zonder overwinning.
We kwamen dus met Blind in het elftal tegen Vitesse zelfs op achterstand, en maakte Emmen een 3-1 achterstand ongedaan

Dus dat domme fabeltje over 'sinds Blind niet meer in de basis stond' moet maar eens een keer afgelopen zijn. Want meneer speelde gewoon mee toen we die reeks begonnen en deelde gewoon dik mee in de malaise

8 april 2024 om 10:27

Wauw. Jij moet wat doen met dit talent

Een ding is zeker. Met deze selectie en rvc doorgaan en dan hopen dat het goed komt is een illusie.
Ze kunnen roepen dat ajax terug bij af is of dat het wel goed komt. In beide gevallen geloof ik niet zonder straffen uit te delen.

Uiteindelijk vind ik dat je Ajax als bedrijf mag beoordelen en dat als een bedrijf zo gigantisch achteruit gaat op meerdere vlakken. Dan moeten meerdere mensen uit meerdere afdelingen boeten voor dit beleid.

Sinds Ten Hag en Overmars weg zijn, zien vele personen/groepen hun kans bij Ajax om de macht te grijpen. Dit was ook het geval in de begin jaren in de Arena, toen wilde meerdere zich ook profileren. Toen werd het uiteindelijk opgelost door de heer Cruijff, wie het nu moet oplossen zou ik niet weten.

8 april 2024 om 05:41

Cruijf zei je ziet het pas als je het doorhebt. Overmars hoe lullig ook deed ook de verkeerde dingen en kreeg grootheidswaanzin. Dat zag je terug in zijn gedrag met de dickpicks en het feit dat hij nog steeds in de beleving is dat hij oneerlijk behandelt is. De uitkomsten van een proces worden vaak pas later zichtbaar en helaas zette onder Overmars zich al een verkeerde richting in. Overmars had dat misschien bij kunnen sturen dat weet ik niet, maar daarna werd het in ieder eval slechter.

De fout is gemaakt toen Ajax het idee kreeg dat ze mee konden strijden met de Europese elite.
Dat gingen we doen met dezelfde visie als de elite, namelijk met geld smijten. Het probleem was alleen dat we minder geld hadden en hebben, een omzet van 200mln euro ga je het domweg niet mee redden.
Vervolgens ga je afwijken van je eigen visie, de sterren van de toekomst opleiden, naar een debiele visie die niet bij Ajax en/of het Nl's voetbal hoort.
Je spendeert in 2 zomers meer dan 200 miljoen euro, maar daarvoor zat het al mis. Brobbey ging weg wegens een gebrek aan perspectief en daar waren de barsten al zichtbaar, de jeugd zag het perspectief niet meer de visie werd anders en dus namen de kansen voor jeugdige ajacieden af.
Dat het met die jeugd niet altijd stabiel is en goed gaat loste Ajax altijd handig op met types als Rijkard, Galasek en later Tadic.

Nu staan we daar zo ver vanaf en zijn we dat gaan proberen te fixen met een Henderson, dat zou in theorie kunnen werken als de rest van de club op die manier werkt.

Het ontbreekt Ajax op dit moment aan visie, aan mensen die de club weer willen laten functioneren en aan een topsportcultuur door alle geledingen heen.

Iedereen is zo'n beetje incompetent en het is eigenlijk pijnlijk dat Danny Blind op dit moment de verstandigste dingen zegt, dat is namelijk geen hoogvlieger meer een cultuurbewaker.

Ik maak me ook nog steeds zorgen.
Feyenoordfans kunnen nu wel euforisch gaan doen,
maar Ajax staat er nog steeds goed voor financieel.

Ze hebben nog steeds een goed gevulde spaarpot.
Mislintat ging veel te vroeg weg voor een blijvend resultaat.
Hij was goed bezig, maar helaas.

Ook vind ik het jammer dat Steijn niet mocht afmaken waarmee hij begonnen was.
Zijn koers sprak me veel meer aan dan die van Van 't Schip.

Hopelijk komt er een nieuw bestuur die de vorig jaar ingezette koers door blijft zetten.
Wat Ajax momenteel nodig heeft is standvastigheid en consolidatie.

Achter je mensen blijven staan, ook al zitten er misschien een paar miskopen bij in een transferperiode. Dat kan immers de beste overkomen.

Als ik Ajax advies mag geven, dan zou ik bij het aanstellen van een nieuw bestuur ook eens buiten de voetbalwereld kijken.

Henk Krol lijkt me bijvoorbeeld de ideale kandidaat voor algemeen directeur. Hij heeft misschien weinig met voetbal, maar hij heeft wel veel connecties en ook heeft hij veel ervaring met organisaties waarin veel ruzie is. Als technisch directeur zou ik Darren Fletcher polsen.

Die had bij United al veel ervaring met Ajax-spelers. Zo nam hij Antony over van Ajax voor een prikkie.

Al met al gaat het de goede kant op, maar we moeten ervoor waken niet te vroeg te gaan juichen.

Vader blind die nog wat olie op het voor gooit, je zou het niet verwachten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren