Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italianen willen leren van Ajax: 'Zij zijn een belangrijk voorbeeld voor ons'

Laatste update:

Lazio is druk bezig met de komst van Stefan de Vrij en wil misschien nog wel meer spelers gaan kopen. De Romeinen zijn voor de toekomst echter van plan om meer eigen talent op te leiden en gaan de jeugdopleiding daarom meer aandacht geven. Daarbij krijgt de club uit de Italiaanse hoofdstad assistentie van de Nederlander Joop Lansen, die eerder bij Ajax werkte.

Bij Lazio is men onder de indruk van hoe men in Amsterdam werkt. "Het model van Ajax is een belangrijk voorbeeld voor ons", zegt technisch directeur Igli Tare van Lazio in gesprek met La Repubblica. "Maar we vergeten niet wat de identiteit van Lazio is. Dit project moet het aantal doorgebroken jeugdspelers een impuls geven."

In de jeugdopleiding van Lazio speelt op het moment overigens al een van de meest besproken talenten van de wereld, namelijk de zeventienjarige Joseph Minala. De Kameroener lijkt in werkelijkheid echter veel ouder te zijn. Woensdag maakte de Italiaanse voetbalbond (FIGC) nog bekend dat Minala echt in 1996 geboren is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik dacht dat Feyenoord de beste opleiding had. Waarom willen de grote clubs dan bij Ajax de kunst afkijken en niet in Rotterdam?

29 mei 2014 om 13:00

Omdat ze beide van wereldniveau zijn. Als je je nou aan de een wil meten of aan de andere, beide keren gaat het om een zeer hoog niveau. En dat hij nou net Ajax noemt zal wel komen door die man metveen Ajax verleden

29 mei 2014 om 13:00

Omdat ajax al jaren gewoon de naam heeft.

29 mei 2014 om 13:01

Ze willen het model van ajax afkijken. Dus opleiden kampioen worden en doorverkopen.

29 mei 2014 om 13:01

Ajax heeft een grotere naam in Europa, haalt resultaat met de jeugd en speelt goed voetbal in de CL met de eigen jeugd.

Verder komt het bij Lazio waarschijnlijk door de invloed van die Nederlander die bij Ajax heeft gezeten zoals in de tekst staat.

29 mei 2014 om 13:41

Eigen jeugd valt ook wel weer mee !! Ze kopen ze in op hun 17 de jaar dus wat eigen jeugd

29 mei 2014 om 13:55

Jongens als Klaasen, Blind, Vermeer, Veltman, Denswil, van Rhijn, de Sa, Ligeon, de Jong, van der Hart etc zitten al vanaf hun kinderjaren bij Ajax dus er kan wel degelijk gesproken worden van eigen jeugd. Verder zijn spelers als Eriksen Fischer Boilessen en Andersen volgens de Uefa regels ook eigen jeugd.

Maar ik snap wat je bedoelt. Aan de andere kant kan het ook juist de bedoeling zijn van Lazio om spelers jong te kopen en ze dan verder op te leiden. Dat staat verder nergens vernoemt.

29 mei 2014 om 14:36

Vergeet de gelouterde generatie niet spelers als: Nigel de Jong, Sneijder, van der Vaart, van der Wiel, Stekelenburg en speler die jong zijn gehaald en bij Ajax hebben geleerd wat prof zijn inhoud: ibrahimovic, Maxwell, Chivu, Pienaar, Vermaelen, Vertonghen

29 mei 2014 om 13:02

Klopt maar Ajax is internationaal gezien wat bekender. De komst van de Boer,vd Sar,Overmars etc en de behaalde kampioenschappen hebben daar ook aan bijgedragen. Het viel me ookal op dat ze veel jonge spelers aantrekken.

29 mei 2014 om 13:20

Ik vind ook niet dat beide clubs het zelfde model hanteren.
Zoals ik het zie richt Ajax zich vooral op de A lichting en indien nodig worden daar al versterkingen voor gehaald waar ik bij Feyenoord meer het idee heb dat ze de spelers van jonger af aan opleiden.

29 mei 2014 om 16:12

Das ook een kwestie van geld, Ajax heeft het budget om spelers op 16 jarige leeftijd voor een miljoen te halen, dat heeft/had Feyenoord niet. Feyenoord heeft het overigens wel geprobeerd hoor, met een Zweed een paar maanden geleden, maar heb er niks meer over gehoord.. Ik denk dat als Feyenoord het zich kan permitteren een 16 jarige te halen die echt een toegevoegde waarde is, dat ze het ook niet zullen laten.. En terecht..

29 mei 2014 om 13:12

Internationaal gezien is Ajax nog steeds de bekendste.
Men kijkt ook naar spelers die naar grote clubs zijn gegaan.

En voor mijn gevoel is het verschil tussen beide opleidingen echt miniem hoor.

29 mei 2014 om 13:13

Fabio Capello: "het enige dat ik van Feyenoord weet is dat ze uit het land van Ajax komen". In het buitenland kent men Ajax gewoonweg veel beter en kijken ze niet naar wie de prijs van beste opleiding in Nederland wint.

29 mei 2014 om 13:39

Dat zegt meer over Capello dan over Feyenoord..

29 mei 2014 om 15:36

Feyenoord kennen ze alleen nog van Kuban

29 mei 2014 om 13:13

Omdat de jeugdopleiding van Ajax over 30 jaar bekeken (zo niet langer) beter is. Ajax heeft de naam opgebouwd. Er zijn gewoon veel betere spelers doorgebroken dan bij Feyenoord en met die eigen jeugd heeft Ajax prijzen gepakt.

Vergelijk een de Vrij met Frank de Boer. Of Bergkamp, v Basten... Welke namen kan Feyenoord daar tegenover zetten?
Daarom is Ajax meer een voorbeeld dan Feyenoord.

29 mei 2014 om 16:14

Van Basten is nou niet een geweldig voorbeeld, die speelde op z'n 17e nog bij de amateurs
Verder heb je wel gelijk.

29 mei 2014 om 16:56

Dus zou je kunnen stellen dat zijn echte serieuze opleiding pas bij Ajax op zijn 17de begon en hij toen gevormd is

29 mei 2014 om 13:30

Dat is gebasseerd op het aantal opgeleiden spelers in het eerste, niet op de kwaliteit van die spelers.

29 mei 2014 om 13:31

Omdat Feyenoord spelers buiten Feyenoord vaak niet zoveel presteren als Ajax spelers. Van de afgelopen 10 jaar is alleen Van Persie echt doorgebroken in het buitenland en die is eigenlijk meer op het conto van Wenger te schrijven dan van Feyenoord.

Ik moet wat de beste jeugdopleiding ook wel zeggen dat je pas vijf tot ten jaar nadat je zo'n prijs heb gewonnen, er echt iets van gaat merken. Nu zijn er al aardig wat spelers doorgebroken die vol in de belangstelling staan van Europa sinds te eerste keer dat die prijs gewonnen werd vijf jaar geleden. Kijk maar naar De Vrij, Clasie, Janmaat en Bmi. Daar is aardig wat belangstelling voor.

29 mei 2014 om 15:29

Is Janmaat door Feyenoord opgeleid?

29 mei 2014 om 15:39

Nee kwam transfervrij van heerenveen.

29 mei 2014 om 15:55

Na ja, foutje, maar je begrijpt de strekking van mijn verhaal (hoop ik)

29 mei 2014 om 19:01

Ken je feiten, Janmaat is wel degelijk door Feyenoord opgeleid. Speelde van de F-jes 8 jaar bij Feyenoord. Werd daar destijds te licht bevonden en ging naar Ado om daarna via Heerenveen weer bij zijn jeugdliefde Feyenoord te komen.

29 mei 2014 om 13:33

Omdat, zoals de tekst aangeeft, de club Lazio assistentie krijgt van de Nederlander Joop Lansen, die eerder bij Ajax werkte.

29 mei 2014 om 13:40

Simpel. Bij feyenoord zijn er in de afgelopen jaren geen talenten doorgebroken en bij Ajax maar zat. En nu niet dat gezeik van eigen jeugd. Ze breken door en ze gaan naar grote clubs voor een mooie prijs. Daar kijken ze naar.

29 mei 2014 om 13:59

Tja, gisteren in de basis bij Jong Oranje toch 8 van de 11 die spelen, zijn opgeleid of gaan spelen bij Feyenoord. Voeg daarbij nog 4 spelers van Oranje die ook nog speelgerechtigd zijn.

29 mei 2014 om 14:34

Ja lekker boeiend. Die gaan nu pas doorbreken. Maar de afgelopen jaren zijn toch neit echt mensen doorgebroken? De Guzman en Fer spelen nog op redelijk niveau, maar voor de rest? Bij Ajax staat toch Vermealen, Vertonghen, Alderweireld, Eriksen vermeld. Dat is het verschil denk. Bovendien is Ajax al tijdje nu actief in de CL.

29 mei 2014 om 15:30

Fer is toch gedegradeerd?

29 mei 2014 om 13:44

Omdat Ajax er resultaat mee heeft behaald de laatste 4 jaar.

29 mei 2014 om 14:33

bij Feyenoord plukt men nu de vruchten van een goede opleiding.. Dat zal de standaard wel zijn.
In feite zijn ze bij Ajax net pas weer (opnieuw) begonnen, die kan je pas gaan beoordelen vanaf de B lichting.
Het is enkel de goede naam op dat gebied die Lazio als referentiekader gebruikt

Trouwens, die Joop Lansen.. wie kent 'm niet?

29 mei 2014 om 14:56

Omdat Feyenoord alleen de beste jeugdopleiding heeft volgens een of andere award. Buiten die award weet natuurlijk iedereen dat Ajax de beste jeugdopleiding van NL heeft en een van de beste ter wereld.

29 mei 2014 om 15:50

Behalve de laatste 4 seizoenen

29 mei 2014 om 15:27

Omdat die van Ajax wel degelijk beter is: Sneijder, van der Vaart. Vermaelen, Verthongen, Alderweireld enz. En wie van Feyenoord ook alweer (op Europees topniveau)?

29 mei 2014 om 16:26

BvdP, omdat spelers bij Feyenoord eerder aan spelen toekomen (voor 19e) en bij ajax later. Daarom lijkt de opleiding van Fey beter, maar omdat ze bij Ajax even wat verder zijn en niet direct voor de leeuwen gegooid worden bereiken over het algemeen meer Ajax-spelers een hoger niveau. Zie dit maar aan de spelers die de laatste tijd een transfer hebben gemaakt, vergelijk spelers als Fer en Wijnaldum als Vertonghen en Eriksen. Die kwamen wat later op gang maar spelen nu wekelijks op topniveau

29 mei 2014 om 18:45

@ Bvdp

Het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Feyenoord is een nieuwkomer in opleidingsland die nog eerst maar eens moet bewijzen of zij met enige regelmaat (deels) opgeleide spelers kunnen afleveren voor de Europese(sub)top. Daarnaast heeft Ajax in haar bestaan tig internationale awards gewonnen die internationaal veel prestige hebben, de "rinus Michels Award" heeft buiten Nederland volgens mij weinig tot geen prestige. Dit jaar is de opleiding van Ajax ook uitgeroepen als beste jeugdopleiding van Europa door "football Observatory" en zo heeft Ajax nog wel meer internationale awards gewonnen in haar bestaan, mijn inziens staan internationale awards boven nationale awards. Als je gaat kijken naar de internationale ranglijsten/beoordelingen van jeugdopleidingen van onderzoek bureau´s, voetbal magazines en kranten die om de zoveel tijd voorbij komen staat de opleiding van Ajax veel hoger genoteerd dan die van Feyenoord op basis van resultaten van de opleiding.

Feyenoord is echt wel goed bezig, maar ik vind het onzin en bovendien erg populistisch om te veronderstellen dat zij een betere opleiding of een betere internationale reputatie hebben omdat ze een paar keer een Nederlandse award hebben gewonnen, die internationaal weinig prestige heeft. Als je vervolgens kijkt naar zowel de sportieve als financiële rendementen door de jaren heen ligt die ook zwaar in het voordeel van Ajax. Uiteindelijk draait het natuurlijk om het sportieve en financiële rendement wat je uit je opleiding haalt.

Over het algemeen weten buitenlandse clubs ook dat als je een sterktehouder van Ajax haalt dat die speler (of hij nou deels of helemaal is opgeleid) dat dit een goede investering is omdat ze vaak slagen wanneer zij de volgende stap maken. Men weet bijvoorbeeld ook dat die spelers kunnen omgaan met de druk van het "moeten presteren" wat in het buitenland vaak nog erger is dan in Nederland. Iets wat vaak bevestigd is door mensen zoals Wenger, Ferguson en velen andere mensen in het voetbal. Het zijn een aantal redenen waarom buitenlandse clubs meer betalen voor Ajax spelers.

Nogmaals, ik zeg ik niet dat de opleiding van Feyenoord niets voorstelt, maar mijn inzien heeft die opleiding nog heel wat te bewijzen voordat zij een vergelijkbare internationale reputatie hebben zoals de opleiding van Ajax of welke andere traditionele opleidingsclub (zoals Arsenal of de Portugese clubs etc) dan ook. Ik blijf het apart vinden dat een opleiding van een club in Nederland het beste kan zijn of een betere internationale reputatie heeft; die in de korte tijd dat ze hun opleiding serieus nemen nog geen enkele sportieve of financiële rendement heeft behaalt. De opleiding van Feyenoord heeft dus nog een hoop te bewijzen en zeker internationaal gezien.

29 mei 2014 om 19:36

Helemaal mee eens. Daarbij komt ook nog eens kijken dat Feyenoord nog maar relatief kort een goede opleiding heeft. Volgens mij gaan nu pas de eerste spelers de stap naar het buitenland maken sinds het winnen van de prijs vijf jaar geleden. De Vrij, Clasie, BMI etc. lijken deze of volgende zomer te gaan vertrekken.

Met dit in gedachte merk je ook dat een prijs als de Rinus Michels Awards pas iets van een kleine tien jaar erna echt iets gaat betekenen op internationaal niveau. Dan zullen de eerste vruchten zich ervan (mogelijk) naam hebben gemaakt in het buitenland. En zoals jij al aangaf, kijken clubs in het buitenland uiteindelijk alleen naar prestaties van de spelers.

29 mei 2014 om 19:14

Tja, die verkiezingen slaan sowieso nergens op. Feyenoord krijgt de laatste jaren inderdaad meer punten dan Ajax, Ajax wordt daarentegen steeds als de beste van Europa gekroond. Heeft natuurlijk allemaal met het visitekaartje te maken. Ajax speelt bijna altijd CL en levert jaarlijks jonge voetballers bij de (sub) top van Europa af. Feyenoord is vooral bekend in Nederland, komende zomer gaat Feyenoord oogsten met eigen talent. Doen die jongens het goed, komt er vanzelf meer aandacht.

Haha laat die jongen met rust joh. Goed dat Lazio investeert in de jeugd. Ze hebben gezien wat er gebeurt met al dat geld smijten. Hoop dat Lazio zich weer eens kan vestigen in de top. Ze hebben altijd mooie tenues!

29 mei 2014 om 15:04

racisten club en ze doen nu beetje stoer met jeugd en zo alleen omdat keita beetje goed speelt maar lazio is het voorbeeld van een falend beleid lege stadions en slecht voetbal

29 mei 2014 om 15:15

Je maakt in 1 zin duidelijk dat je nooit naar Lazio kijkt. Lazio is een prachtige club. Wat jij nu neerzet is het voorbeeld van een kansloze reactie. Volgende keer hoop ik dat je beter geïnformeerd bent.

29 mei 2014 om 15:25

Haha, ik dacht dat je kon reageren op Voetbalzone om te laten zien wat voor mening je over iets hebt, waar je verstand van hebt. Deze man heeft dat duidelijk niet, oordeel maar eens als je beter geïnformeerd zegt, zoals Lazio-kenner Grappa dat zegt.

29 mei 2014 om 15:55

ik zie het regelmatig voorbij komen want ik volg de serie a maar ik kan die armoede inderdaad geen 90 minuten aanzien lazio is samen met chievo de schande van de serie a en jouw reactie is pas kansloos want je geeft 0 argumenten

31 mei 2014 om 00:09

Er is intern bij lazio al tien jaar ruzie. En de spelers/club bereiken weinig (behalve wat bekers winnen) Lazio is verder een historische club uit italie en het bekende gezeur verrandert daar niks aan.

Dat gaat ze dus nooit lukken, zijn heel veel teams in Europa die het ook hebben geprobeerd en het resultaat was nul.
Ajax is en blijft gewoon het beste opleidingsinstituut van Europa en er is geen club die dat kan copieren.

29 mei 2014 om 13:01

Dat was Ajax, hoeveel zelfopgeleide Ajax spelers spelen de sterren van de hemel in Europa dan?
Dat is allang over.

29 mei 2014 om 13:03

Nou 10 ofzo

29 mei 2014 om 13:08

Opleiding Ajax levert meeste profs van alle Europese clubs

Van Ajax lopen de meeste spelers uit 'de eigen kweek' rond in de Europese topcompetities. Het Zwitserse sportonderzoekcentrum Cies heeft daar een studie naar gedaan. 69 Spelers in Europa hebben allemaal tussen hun 15e en 21ste minstens drie jaar bij Ajax gespeeld.

Sparta en Feyenoord
Van die 69 spelen er op dit moment zestien nog bij Ajax zelf, de overige 53 zijn bij andere clubs door heel Europa te vinden. Nummer twee Partizan Belgrado heeft er negen minder en zelfs FC Barcelona komt niet in de buurt bij Ajax. De Catalanen leveren liefst zestien zelf opgeleide spelers minder.

Volgens de cijfers doen de Nederlandse opleidingen het betrekkelijk goed; in de toptien zijn drie Nederlandse clubs te vinden. Naast Ajax bezetten Sparta en Feyenoord respectievelijk plaats zeven en acht op de Zwitserse ranglijst.

Overigens is het wel nieuw dat de eredivisie aan het onderzoek is toegevoegd. Dat was vorig jaar nog niet het geval. Gezien de vele spelers die de eredivisie gebruiken als springplank naar een Europees avontuur is het natuurlijk niet geheel onterecht dat ook de Nederlandse clubs onder de loep worden genomen.

Het Cies deed daarbij in Europa ook onderzoek naar hoeveel eigen opgeleide spelers per team een competitie bevat. Slowakije staat daarin bovenaan. Veertig procent van alle voetballers speelt nog steeds bij de club waar hij werd opgeleid. In Nederland is dit ongeveer 22 procent.

Zoals gezegd spelen tegenwoordig veel oud-Ajacieden bij Europese topclubs. Daarbij kun je denken aan Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Jan Vertonghen, Gregory van der Wiel en Nigel de Jong.

Maar je hoeft de namen niet altijd ver van huis te zoeken. Florian Jozefzoon, Johan Kappelhof, Kwame Quansah, Rodney Sneijder en Nathaniel Will zijn voorbeelden van sporen die Ajax in het eigen land heeft nagelaten.

Bron: http://www.ajaxlife.nl/updates/ opleiding-ajax-levert-meeste-profs- van-alle-europese-clubs

29 mei 2014 om 13:08

Welke zelfopgeleide sterren van Feyenoord dan? Dan kom je niet verder dan V persie. Voor de rest helemaal niemand. Niet eens zelfopgeleide B spelers. Alles wat uit de Feyenoord jeugd komt is net goed genoeg voor de kuip(waar men alleen nationale wedstrijdjes speelt).

29 mei 2014 om 13:10

Ajax heeft wel aardig wat opgeleide spelers in Europa maar het probleem is dat Ajax ze niet kan behouden.

29 mei 2014 om 13:11

De rest van de clubs in Nederland leveren die wel af dan? Treurig om meteen weer een sneer uit te delen.

29 mei 2014 om 13:16

Fer, Wijnaldum, De Guzman?. Van Persie is toch van Excelsior?

29 mei 2014 om 15:34

Fer is gedegradeerd, Wijnaldum speelt nog in de Eredivisie en De Guzman speelt ook 'maar' bij Swansea itt Jan Vertonghen enzo.

29 mei 2014 om 16:36

@ Jeronimo, dat probleem heeft Feyenoord ook, sterker, daar lopen ze nog geregeld weg voordat ze uberhaupt een contract tekenen, sommige zelfs naar Ajax of Psv.. Daarnaast, Kishna, Veltman, Fischer, Klaassen, allen verlengd, van Rhijn reeds akkoord over een nieuw contract, Denswil en Serero zijn met de onderhandelingen bezig. En Siem tekent ook bij als hij niet weg komt deze zomer.. Ziet er steeds beter uit op dat vlak..

"de Kameroener lijkt in werkelijkheid echter veel ouder te zijn."

De Kameroener lijkt veel ouder te zijn, of is in werkelijkheid de leeftijd die zijn paspoort aangeeft. De Kameroener lijkt in werkelijkheid veel ouder te zijn, klopt als zin gewoon niet.

Maar laat die jongen, we zien over een jaar of 10 wel hoe oud hij daadwerkelijk is, als hij dan nog steeds is verbeterd dan blijkt hij waarschijnlijk toch zo jong te zijn. Zolang Lazio tevreden met hem is, is er niks te klagen toch.

Ik hoop dat zo'n mooie club als Lazio niet de manier van talenten opleiden overneemt van Ajax. Lazio heeft in Italië verreweg de beste jeugdopleiding. Ik hoop wel dat Lazio in tegenstelling tot Ajax talenten gaat opleiden die de gehele jeugdopleiding bij de club lopen, zoals nu dat veel het geval is.

29 mei 2014 om 15:54

Dat is bij Ajax ook zo hoor ?
Klaasen, Blind, Veltman, vd Hart, van Rhijn, Denswil en de Sa.
Maar jij meet natuurlijk ook weer met 2 maten ?

29 mei 2014 om 16:03

Kishna, Fischer, Eriksen, Boilesen, Andersen noemen jullie ook eigen jeugd, terwijl die er maar een paar jaar zitten, daar zal Zivkovic ook nog wel bijkomen als die het goed doet in Amsterdam. En die talentjes van Feyenoord die weg worden gekaapt door Ajax zullen over 10 jaar ook wel eigen jeugd worden genoemd, zo is Ajax nou eenmaal.

29 mei 2014 om 16:13

Julie ?
Ik ben ik en niet Julie!

Daarnaast noemt niemand binnen Ajax iets of iemand jeugd.
De Fifa heeft regels opgesteld over wat wel en niet als eigen jeugd mag worden bestempeld.

De regel is als je tussen je 16de en 21ste 3 jaar bij een club speelt ben je "homegrown" oftewel eigen jeugd.

Dus als er nu spelers van feyenoord naar ajax gaan en over 10 jr nog spelen is het idd eigen jeugd.

29 mei 2014 om 19:42

Ajax haalt spelers van buitenaf omdat de huidige lichting die tegen het eerste aan zit niet zo sterk is. Dat is gewoon logisch en daar is niets geks aan. Alleen maar spelers opleiden van af de F'jes is gewoon een utopie.

En weer een fantastisch compliment naar onze beroemde jeugdopleiding! We doen het nog steeds goed! Fijn om te horen.

Met betrekking tot de jeugdopleiding vind ik dat Lazio een fantastische weg is ingeslagen. Vorig jaar haalde onze Primavera al de Scudetto binnen, dit jaar is de Coppa Italia Primavera (gewonnen van Fiorentina) al binnen, en is binnenkort de kwartfinale in de "competitie" tegen Roma. Het lijkt erop dat we dit jaar wederom een grote kans hebben om met onze jeugd landskampioen te worden.

Lazio heeft op het moment een geweldige jeugd met de doorgebroken Keita Balde Diao. Ook hebben we dit jaar het debuut gezien van Tounkara en Minala (als hij echt 17 is, voorspel ik een veelbelovende toekomst). Tevens lopen er in de Primavera veelbelovende talenten, zoals Elez, Serpieri, Pollace, Filippini, Seck, Antic, Lombardi, Crecco (ook al zijn debuut in de A-selectie gemaakt) en Oikonomidis.

Moet zeggen dat ik in feite persoonlijk niet veel van Ajax moet hebben, maar met het oog op de successen die zij met de jeugd hebben geboekt is het niet erg om het een en ander "af te kijken" van de Amsterdammers. Hopelijk kunnen een hoop van bovenstaande namen hun debuut volgend jaar maken in het eerste van Lazio, wie weet zitten er een paar pareltjes tussen, net zoals Keita.

29 mei 2014 om 13:50

Over Minala: is het echt een goede voetballer met kwaliteit? Dat zou ik persoonlijk erg mooi vinden, kan hij mooi wat monden snoeren

29 mei 2014 om 14:22

In de eerste maanden van het seizoen 2013/14 speelde hij nog in de Primavera. Destijds was hij week in, week uit de beste man van het veld. Daarna is hij door Reja bij de selectie gehaald en is hij ingevallen tegen Sampdoria en Bologna. Uit twee wedstrijden kun je natuurlijk lastig een oordeel vellen, maar wat ik van hem gezien heb is zeker veelbelovend. Veel loopvermogen, snel, en verdedigt ook prima mee. Ik weet niet of er beelden van zijn, maar zoek eens de tackle van hem op Gabbiadini op in het duel met Sampdoria. Koud in het veld, prachtige sliding op de bal (in het eigen strafschopgebied). Ik denk dat we nog veel van hem gaan horen. Ik hoop met je mee

We moeten niet vergeten wat de identiteit van Lazio is...... Dat vind ik een enge gedachtengang.

Kunnen ze niet gewoon bij de buurman afkijken? AS Roma heeft ook een van de beste jeugdopleidingen van Europa, heeft dezelfde cultuur en is dichterbij. Of ligt dat weer te gevoelig. Ajax achterna proberen te gaan is gedoemd te mislukken. Hoeveel clubs hebben dat al niet geprobeerd of... geprobeerd te proberen.

29 mei 2014 om 14:41

Waarom een enge gedachtegang? Tare doelt hier op een selectie met veel eigen opgeleide jongens uit Italië, en dan met name uit de omgeving van Rome. In vergelijking met Ajax die toch een hoop uit Denemarken haalt. Tevens heeft Lazio al de beste jeugd van Italië, dus van kopiëren zal geen sprake zijn. Waarom zou je van de buurman afkijken als je zelf al beter bent?

29 mei 2014 om 18:04

Lazio is qua jeugd zeker niet beter dan AS roma hoor. Dat ze kampioen van de Primavera worden is leuk maar het gaat om de spelers die doorstromen en doorbreken en daarin is ASR veel verder.

Dat zouden meer clubs moeten doen ;-))

Op zich wel logisch natuurlijk, Lazio heeft voldoende talent rond lopen. Om dan eens te kijken naar een club waar al decennia lang toptalenten doorbreken is natuurlijk nooit verkeerd!

Aan de andere kant hebben al vele clubs dit geprobeerd en vaak zonder resultaat. De cultuur moet er ook bij passen en talent brengen heeft gewoon tijd nodig. Vaak word er dan helaas weer vanaf gezien omdat een talent eenmaal ups en downs heeft en supporters natuurlijk altijd resultaat willen zien.

Ik ben dan ook bang dat dit zal gaan mislukken, al hoop ik natuurlijk van niet! Maar het zou mooi zijn als meer Italiaanse clubs zo gaan denken en die clubs ook de tijd krijgen wat betreft talent want de echte topspelers kiezen helaas niet 1,2,3 meer voor Italie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren