Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Lazio-talent’ wil leeftijd bewijzen: ‘Wij Afrikanen zien er gewoon ouder uit’

Laatste update:

Er zijn nog altijd veel sceptici die hun twijfels blijven houden bij de vermeende leeftijd van Joseph Minala, maar de middenvelder van Lazio houdt vol dat hij pas zeventien jaar oud is. De belofte uit Kameroen kan er niets aan doen dat hij er eerder uitziet als iemand van veertig, geeft Minala aan.

/

In gesprek met Sky Italia heeft de Lazio-speler verteld dat hij niets te verbergen heeft. “Ik kom uit Kameroen en ben geboren op 24 augustus 1996”, maakt Minala duidelijk. “De autoriteiten mogen alle tests uitvoeren die ze maar willen. Ik den dat wij Afrikanen er gewoon ouder uitzien dan we daadwerkelijk zijn. Maar hoewel we een andere huidskleur hebben, zijn we wel gelijkwaardig aan anderen.”

Het had overigens niet veel gescheeld of de middenvelder, die inmiddels zijn Serie A-debuut heeft gemaakt, had Italië een tijd geleden alweer verlaten. “Ik mocht op proef komen bij AC Milan, maar toen ik op het station stond kwam niemand me oppikken. Gelukkig heeft de Italiaanse overheid me de kans gegeven om hier te blijven. Daarna zou ik na een trainingsstage een voorcontract tekenen bij AS Roma, maar zonder dat ik weet waarom kwam ook daar niets van terecht. Ik ben blij dat Lazio zich toen meldde.”

Denk je dat Joseph Minala de komende jaren veel gaat spelen bij Lazio?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben nog steeds benieuwd of hij echt pas 17, hij ziet er ouder uit dan mn vader

30 april 2014 om 12:55

Hoe kun je zoiets bewijzen dan. Want een paspoort kun je makkelijk vervalsen. Misschien is dat ook wel de reden waarom Milan en Roma hem niet hebben opgehaald. Ze hoorden natuurlijk dat er een ventje van 17 op het station staat te wachten. Toen ze daarnaartoe gingen zagen ze geen 17 jarige ventje. Maar een kerel die er ouder uitziet als 30. Dus ze dachten natuurlijk dat het een grap was.

30 april 2014 om 12:57

Volgens mij kun je dat bewijzen met botonderzoek.

30 april 2014 om 13:08

Ze testen ook vaak via het gebit heb ik gehoord

30 april 2014 om 15:26

Net wat fctt1993 zegt, botonderzoek of idd gebitsonderzoek.

Er zijn genoeg manieren om iemand zijn leeftijd met een marge van enkele jaren te kunnen schatten.

Maar ik vind het wel jammer dat Minala zelf het meteen betrekt op zijn huidskleur, alsof iemand het daar ooit over heeft gehad. Het gaat hier om hele andere zaken...

Haha wat een onzin, ze zien er juist vaak jonger uit daar ze geen rimpels en grijze haren krijgen. in Afrika kan je kopen wat je wil dus vast ook wel een geboortbewijs waarop je 10 jaar jonger bent dan in werkelijkheid en een paspoort met een verkeerde geboortedatum verkrijgen is ook geen probleem.

30 april 2014 om 12:54

Aan de andere kant zien Afrikanen er op jongere leeftijd vaak ouder uit, en op oudere leeftijd jonger. Ik vind het verschrikkelijk voor Minala dat de hele wereld over hem heen valt door zijn uiterlijk, als ik hem was zou ik de tests laten uitvoeren om voor altijd een eind te maken aan de hele onzin.

30 april 2014 om 13:16

Afrikanen zien er over het algemeen juist jonger uit. Het probleem is alleen dat men liegt over hun leeftijd en dat komt vaak doordat niemand hun geboortegegevens weet. Ze kiezen meestal voor een oudere leeftijd omdat dat voordelige is maar soms juist ook andersom zodat ze bv in Europa nog maar school kunnen.

30 april 2014 om 21:38

Je ziet niet veel oude Afrikanen, doordat de gemiddelde levensverwachting zo'n 25 jaar lager ligt in Afrika. En dat Afrikanen niet grijs worden en geen rimpels krijgen is ook onzin, kijk bijvoorbeeld maar naar Nelson Mandela.

Ik zou het wel sneu voor hem vinden als hij echt 17 blijkt te zijn. Misschien is hij een paar jaar ouder, maar nooit 40. Dat zou je zo aan zijn spel en fysieke conditie kunnen zien.

Misschien gewoon maar eens een test uitvoeren om te zien hoe oud hij nou echt is ja.

En toch hoor je behoorlijk veel verhalen dat ouders een te armoedig bestaan lijden/leden om aangifte te doen van hun kinderen, waardoor het óf te laat gebeurt.. of niet zodat 't een moeilijk te peilen kwestie blijft hoe oud sommige afrikanen nou werkelijk zijn...

En om het nou allemaal toe te schrijven aan het eten van / moedermelk van uitheemse voeding vind ik te kort door de bocht.

Laat het 'joch' gwn voetballen..

Laat die test lekker komen. Een arts kan zo bepalen of inderdaad 17 is of veel ouder.

Deze man is toch nooit 17? Dat kan toch haast niet. Die man lijkt wel 57 ofzo, ik weet niet waar ze bij Lazio nu allemaal mee bezig zijn maar deze man kunnen ze beter lozen tenzij hij nog kan voetballen ook.

30 april 2014 om 13:25

Zijn lichaam xiet er anders uit. K hoop dat hij gaat schitteren en dat die club van je zich dan mag gaan schamen. Een jongen van 17 uit afrika laten komen en dan op station laten stikken. Bah!!!"

30 april 2014 om 13:54

Gaat niet gebeuren, deze man is te oud

30 april 2014 om 14:03

Zou jij gedacht hebben, kijk dat is ons talentje uit Afrika?

Voor Lazio niet zo'n probleem op het moment dat hij wel ouder is krijg je automatisch contractbreuk dus probleem opgelost.

30 april 2014 om 16:30

"Een jongen van 17 uit Afrika laten komen."

Zijn we nog niet over eens he.

Dus dat, in afrika kan alles. Wordt je het land hier uitgezet zie je ze een jaar later weer met een andere naam binnen wandelen.

Waren ze er trouwens niet al achter gekomen dat hij 41 was of hij had dat zelf gezegd na het tekenen van het contract of iets dergelijks, stond al een keer eerder op voetbalzone.

Laat wat onderzoeken doen, kijk o.a naar zijn gebit en je weet toch hoe oud hij ongeveer is. Als hij hieraan mee wilt werken weet je gauw genoeg wat ongeveer zijn leeftijd is.

Hij heeft het in ieder geval al slim gespeeld door zijn geboortedatum niet op 1 januari te zetten....

er zijn allerlei manieren om te onderzoeken hoe oud hij is, je kan het al snel genoeg zien hoever hij is met conditie e.d. Ik zou ook zeggen dat hij ouder is, je kan in die landen ook makkelijker sjoemelen en bewijzen kun je het nooit, dat maakt het verhaal lastig.

Ik begrijp het hele punt van zijn leeftijd niet zo goed. Al is die 40.. niemand die er last van heeft toch.
Zolang hij het fysiek allemaal op brengt zal hij kunnen spelen.
Nooit zo goed begrepen waarom er zo'n issue is over de leeftijd van spelers.

Eto'o ook.. al was die 36, nou en.. niemand die er last van heeft toch?

30 april 2014 om 13:01

Stel je voor: een club denkt een talent van 18 jaar te kopen die dus nog alle groeipotentie heeft en nog flink wat geld kan opleveren in de toekomst. In werkelijkheid blijkt hij bijvoorbeeld 25 of zelfs 30 jaar te zijn. Kun je dan niet bedenken wie er last van heeft?

30 april 2014 om 13:52

Misschien moeten clubs dan maar wat beter gaan kijken en scouten voordat ze willekeurig 18 jarige spelers gaan kopen die eventueel nog wat beter kunnen worden.

Als een club een 18 jarig talent kopen en die blijkt achteraf na onderzoek etc veel ouder te zijn, dan mag je dat toch als een fout zien van de club.. kom op zeg. Je ziet toch iemand als je hem scout. het is niet dat ze poppetjes zonder hoofd aan het werk hebben gezien. Ze beoordelen zo'n speler ook vaker dan 1 keer, dan kan je dus progressie zien. Als een club een speler haalt omdat hij 1 leuk wedstrijdje in de amateurs heeft gespeeld en omdat hij 18 is, dan ben je een flut scout.

30 april 2014 om 14:24

Valsheid in geschriften is nog altijd strafbaar, ook in Italië.

Daarnaast weet je dat een 17 jarige het veel langer volhoudt dan een 40 jarige. Waar een 17 jarige voetballer nog groeit en op basis daar van hem haalt, blijkt hij 40 te zijn en voetballend af te takelen.

Ben het overigens met je eens, dat ze dit soort dingen als club moeten onderzoeken en dergelijke. Het lastige is alleen: Ga je dit alleen voor afrikanen doen, dan is het een vorm van racisme. Ga je dit voor iedereen doen, kost het klauwen en klauwen met geld....

30 april 2014 om 17:05

Nee dat begrijp ik natuurlijk ook wel. Maar zo iemand wordt onderzocht en onderzocht en onderzocht... Een contract van 10 jaar wordt nooit gegeven. Dus als iemand van 40 fit genoeg wordt bevonden en ze denken daadwerkelijk dat hij 18 is, dan zal hij het nog wel 3 jaar volhouden. Zodra het blijkt dat hij lichamelijk niet in orde is, dan zal hij geen nieuw contract krijgen. Als hij op zijn 18de ( dus 40ste) zo goed blijkt te zijn om een contract aan te geven, dan maakt de leeftijd niet zoveel uit.

Daarnaast kan je makkelijk aan gewrichten etc zien of iemand het lichaam van een 18 jarige of 40 jarige heeft. Heeft die als 40 jarige het lichaam van een 18jarig, dan zeg ik, gewoon een contract geven als hij goed genoeg is.

Het liegen over een leeftijd heeft eigenlijk alleen maar nadelen voor de speler. Door de club wordt gekeken naar voetballende en fysieke kwaliteiten. Als die 21 is (dus inmiddels 43), dan zal zijn carriere vroeg voorbij zijn. hahaha

Als hij dit echt meent moet hij met de club maar naar een ziekenhuis gaan. Ze kunnen aan botmetingen precies zien hoe oud je werkelijk bent. Maar waarschijnlijk zegt hij nu dat ze alle tests mogen doen, maar horen we hierna nooit meer iets over een test.

Niemand kan mij ervan overtuigen dat deze man 17 is. Ben benieuwd of hij over 20 jaar, op zijn 37ste, nog aan het voeballen is.

Haha wauw dat niemand hem op kwam halen is wel heel triest

Dat er anno 2014 nog over dit soort dingen getwijfeld moet worden..

Deze jongen kan best goed ballen van wat ik heb gezien. Tot nu toe heeft hij aardige invalbeurten gehad bij Lazio en hij oogt qua spel redelijk jong. Al heb ik zo mijn twijfels, iets rond de 22 ofzo lijkt mij realistischer.

Maar misschien zitten we er allemaal wel naast.

ik denk dat hij inderdaad 17 is. maar wie ben ik om dat te zeggen. ik hoop dat als wordt bewezen dat hij echt 17 is, dat hij de critici de mond snoert. zou mooi zijn als ie ook nog eens aardig kan ballen!

Als hij echt zo oud is als dat ie lijkt zou hij toch nooit spelen.. Niemand wil een 40 jarige man op het middenveld, of uberhaupt een 30 jarige man zonder ervaring.
Het zal allemaal echt wel kloppen, misschien niet tot op de dag precies, maar meer dan 3 jaar zal het er heus niet naast zitten.

Afrikanen lijken nou eenmaal ouder. Lukaku bijvoorbeeld iedereen hier zei ook dat die nooit zo jong kan zijn. Kijk maar naar Wilfried Bony toen hij 19 was, niemand die het geloofde. Als je deze jongen ziet voetballen dan weet je wel zeker dat hij geen 36 of iets is. Kan aardig lekker ballen ik vind dat de media hem wel met rust mag laten, wat kan hij er nou aan doen dat hij er oud uitziet.
We zullen het zien of hij echt 17 is over een jaar of 10-15 maar het zou mij niks verbazen als hij gewoon de waarheid spreekt, Afrikanen lijken nou eenmaal ouder.

Arme jongen toch? Niemand kwam hem halen op het station. Vind je het gek? Ze kwamen voor een jongen van 17 jaar en niet voor een man van veertig. Hij heeft inderdaad wel gelijk dat Afrikanen ouder lijken dan ze echt zijn maar aan het gezicht kun je toch nog wel een beetje zien hoe oud een persoon ongeveer is. Als ik naar deze jongen kijk dan gok ik toch rond de 30 a 40 jaar.

Wat een onzin. "wij Afrikanen zien er nou eenmaal ouder uit". Als ik Serero zie dan zie ik hem eerder aan voor een 12 jarig jochie ipv een 24 jarige gozer.

30 april 2014 om 15:39

Wat een domme reactie zo heb je toch altijd uitzonderingen...en je kan serrero moeilijk met hem gaan vergelijken ander geboorte land en hele andere bouw van het lichaam..serrero is een ukkie en dit is een beer van een gozer..

Overigens hoop ik voor deze jongen als hij echt 17 blijkt dat hij een internationale rectificatie krijgt want hij kan er zelf niks aan doen.

Hij heeft wel gelijk, Afrikaanse jongens zien er over het algemeen ouder uit ja, ik ken een paar gasten met Afrikaanse afkomst en die waren op redelijk jonge leeftijd, 15 a 16, al heel erg volwassen (sterk en groot). Ik hoop voor de knul dat er zo snel mogelijk een test wordt gedaan die zijn gelijk bewijst zodat hij lekker kan gaan ballen!

Edit: En als je naar zijn fysiek kijkt zie je zeker geen man van 40, alleen zijn gezicht ziet er ouder uit.

3 mei 2014 om 08:43

Hup Minala! Geen bewijs maar lekker mekkeren tegen een minderjarige. Laffe journalistiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren