Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II keert na twee jaar afwezigheid terug in de Eredivisie

Laatste update:

Willem II heeft zich vrijdagavond verzekerd van een terugkeer naar de Eredivisie. De Tilburgers wisten niet te winnen op bezoek bij FC Dordrecht (1-1), maar kregen hulp uit onverwachte hoek. FC Groningen verspeelde namelijk in Velsen-Zuid twee dure punten tegen Telstar (1-1). Willem II is daardoor minimaal verzekerd van plek twee en dus promotie.

FC Dordrecht - Willem II 1-1


Willem II maakte op bezoek bij FC Dordrecht niet alleen kans op promotie, maar kon zelfs de titel al veiligstellen. De schaal was daarom ook aanwezig in het M-Scores Stadion. De eerste kans van de wedstrijd, een schot van Jeredy Hilterman, ging echter in rook op. Aan de andere kant schoot Dordrecht wel raak.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Smaakmaker Shiloh 't Zand probeerde het van een meter of twintig en vond op fraaie wijze de linkerhoek: 1-0. Opvallend detail: Dordrecht had in de eerste helft liefst 67 procent balbezit, hetgeen aangaf dat de ploeg van Michele Santoni meer dan prima in de wedstrijd zat.

In de tweede helft werd opnieuw Hilterman gehinderd bij een schietkans en redde Luca Plogmann op een inzet van Ringo Meerveld. Willem II kreeg de uitgelezen kans om een kwartier voor tijd langszij te komen, maar Hilterman stuitte vanaf elf meter op Plogmann.

Toen ook Raffael Behounek het vizier niet op scherp had staan in kansrijke positie, leek het geloof verdwenen bij Willem II. Michael de Leeuw dacht daar anders over. Amper vijf minuten na zijn invalbeurt trok hij de stand in de blessuretijd gelijk: 1-1.

De Graafschap - Jong FC Utrecht 2-2


De Graafschap weet al dat het zeker is van de play-offs. Trainer Jan Vreman zei onlangs niet voor niets dat hij de laatste reguliere wedstrijden van het seizoen beschouwde als oefenwedstrijden richting het toetje van het seizoen. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong, daar Basar Önal de bal binnen tien minuten van dichtbij in het doel werkte: 1-0.

Utrecht deed echter alleraardigst mee als nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie en trok de stand na ruim een half uur spelen zelfs brutaal gelijk. Aurelio Oehlers stond voor het doel klaar om een afgemeten voorzet van Rafik El Arguioui binnen te glijden: 1-1.

Kort na rust deed de ploeg van Ivar van Dinteren er zelfs nog een schepje bovenop, toen Jesse van de Haar de Domstedelingen de voorsprong bezorgde: 1-2. Daar leek het bij te blijven, totdat David Bosilj in de blessuretijd voor het slotakkoord zorgde: 2-2.

FC Den Bosch - FC Emmen 1-2


Bij Emmen lijken ze de stijgende lijn te pakken te hebben na overwinningen op Telstar (3-2) en Helmond Sport (3-0). Ook op bezoek bij Den Bosch gingen de Drentenaren voortvarend van start. Piotr Parzyszek faalde eerst nog, maar kreeg de bal opnieuw voor de voeten en rondde af met links: 0-1.

Na een uur spelen werd de marge zelfs verdubbeld door de bezoekers, toen het voorbereidende werk van Bradly van Hoeven kwam en Vicente Besuijen bij de tweede paal klaarstond om voor de vierde wedstrijd op rij te scoren. Den Bosch deed nog wel iets terug via Ricardo Henning, maar verder dan dat kwam het niet.

Helmond Sport - FC Eindhoven 2-0


Bij Helmond Sport - FC Eindhoven waren de ogen vooral gericht op Martijn Kaars, die meedingt om de topscorerstitel in de Keuken Kampioen Divisie. De spits staat tot dusver op 21 goals en concurreert vooral met Henk Veerman.

Het was echter collega-aanvaller Anthony van den Hurk die voor de openingstreffer zorgde op aangeven van Giannis-Fivos Botos. Kaars raakte in het vervolg van de wedstrijd nog wel de paal, maar scoren deed hij niet. Veerman deed dat wel, waardoor de Volendammer alleen aan kop gaat in het klassement. Arno van Keilegom zorgde voor de 2-0 eindstand.

Jong AZ - MVV Maastricht 2-3


MVV heeft nog een theoretische kans op de nacompetitie, maar was dan wel gebaat bij een overwinning bij Jong AZ. Dat lukte op de valreep. De ploeg van Maurice Verberne begon wel goed door de openingstreffer van AZ'er Ro-Zangelo Daal om te buigen in een 1-2 voorsprong (via Nabil El Basri en Dailon Rocha Livramento), maar toen ging Rayan Buifrahi over de schreef.

De aanvaller kreeg zijn tweede gele kaart en kon inrukken, waarna Jong AZ het initiatief weer overnam en al snel voor de 2-2 zorgde. Jorn Berkhout benutte een rebound. MVV gaf zich echter niet gewonnen en trok via Bryan Smeets alsnog aan het langste eind: 2-3.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gefeliciteerd Willem 2 supporters welkom terug! Mooie club met fanatieke supporters zeker eredivisie waardig

Haha al die Roda supporters het veld op... Klein misverstand word nog mooi potje Groningen - Roda hoop eerlijk gezegd dat Groningen wint.. en Roda de Play offs of Nac

3 mei 2024 om 23:35

Willem2 hoort in de Eredivisie, heel leuk! Gefeliciteerd supporters!

4 mei 2024 om 07:44

Ik ben het hier dus echt totaal niet mee eens. Ik had naast ons zelf uiteraard, Roda het veel meer gegund. Willem II speelt echt veruit minst leuke voetbal, terwijl ze juist weer eens met grotere budgetten speelden. Helemaal als je de pot van vorige week terug bekijkt, dan krijg je gewoon een Almere City 2.0 erbij. Zal ze in Tilburg uiteraard een worst wezen, maar geef mij dan Roda maar die vanuit eigen krijgt, met beperkte middelen echt leuk voetbal probeert te spelen. Of een Dordrecht, dat wellicht het leukste voetbal van de KKD speelt.

4 mei 2024 om 10:02

Dat is niet waar Willem II heeft de 6e begroting van de KKD. Het komt o.a. door het falen van jou clubje dat Willem II op 1 staat momenteel. Maar dan nog ons team is niet in balans maar goed dat is ook de reden dat Teun Jacobs is ontslagen in September. Kan ie in de winterstop zielig lopen doen dat dit zijn team is en hij trots is dat ie dit bereikt heeft maar zonder een top coach waren we nooit gepromoveerd. Ah fijn nu de selectie versterken wat gelukkig kan met zovoel aflopende contracten en zorgen dat we erin blijven volgend jaar. Maar door het falen van ADO, Groningen, NAC, Emmen en Cambuur staat Willem II na 37 wedstrijden bovenaan. Eigenlijk zou Groningen volgende week weer gelijk moeten spelen zodat het daar intern eens goed wakker geschut wordt. Zijn hebben bijna het dubbele te besteden in de KKD van iedereen.

En kijk eens hoe je clubje gisteren speelde tegen de nr 17 van de KKD nee Groningen heeft nog veel minder in de eredivisie te zoeken.

4 mei 2024 om 00:03

Word nog een knotsgekke laatste ronde.
Groningen - Roda een directe strijd om promotie en misschien zelfs het kampioenschap.

Maar ook NAC, FC Emmen en MVV die alle 3 voor de laatste 2 play-off tickets spelen. Niet alleen is de strijd op de ranglijst, maar ook bij de periode kampioen... Het kan zijn dat ze alle 3 winnen en dat toch MVV en niet Emmen er bij zit door periode kampioen te worden. Niemand is zeker van zijn positie.

Dordrecht staat er het beste voor, maar is al zeker van de vierde plaats.

Hahaha wat zijn ze bij Roda allemaal aan het doen?

Mooi dat Willem II terug is. Hoop dat Roda er volgende week bij komt maar die denken volgens mij dat ze er nu al zijn.

3 mei 2024 om 22:04

Ja ik zit ook met verbazing te kijken... Blij trouwens dat Willem II terug is.

3 mei 2024 om 22:08

Blijkbaar had de stadion speaker verteld dat Groningen 2-1 achter stond, ook een mooie blunder haha

3 mei 2024 om 23:10

Een google update gaf foutief aan dat Telstar nog op 2-1 was gekomen. Zelf de melding gezien op de telefoon van iemand die een rij onder me zat. Daardoor riep de stadionspeaker ook om dat Telstar nog had gescoord wat directe promotie betekende voor Roda.

Wat een ongelooflijk einde van de wedstrijd. Willem II die weer in de blessuretijd scoort. Dat is een kwaliteit. Welkom terug in de eredivisie Willem II. Meer dan verdiend!

Gefeliciteerd aan de Willem 2 fans! Verdiend op basis van het gehele seizoen, ondanks de mindere laatste fase. Nu wij thuis tegen Roda erop of eronder, na de wanprestatie vandaag heb je wat recht te zetten in een kolkende Euroborg!

Gefeliciteerd willem2 supporters! Mooie club terug in de eredivisie!

Geweldig! Willem 2 is een schitterende club met geweldige fans. Ik verwacht volgend jaar volle uitvakken vanuit Tilburg in de Eredivisie!

Gefeliciteerd Willem 2. Welkom terug.
Maar wat een beelden bij Roda o.O Die denken dat ze gepromoveerd zijn.. Maar Groningen heeft het compleet in eigen hand om te promoveren. Ik neem toch aan dat de kans groter is dat Groningen wint in eigen huis dan niet.

Mooi dat Willem II weer terugkeert. Zuur voor Roda hoe dat nog mis ging. Hoop dat uiteindelijk zowel Roda als Groningen ook weer terug komen en in de toekomst ook ADO en NAC (zodra daar beleid gevoerd gaat worden) stuk voor stuk mooie clubs die qua statuur en achterban in de Eredivisie horen.

Eindelijk is Willem II weer terug op het hoogste niveau! Eerst helft begon goed maar zakte daarna toch weer ver weg zoals vaker de laatste weken. Tweede helft beter, meer kansen en dan nog een penalty missen en toch weer in de slotfase scoren. Heerlijk! Wordt een mooi feestje volgende week tegen Telstar!

Fijne club om erbij te hebben. Mooie volksclub met goede sfeercultuur. Kom er regelmatig. Gefeliciteerd Willem II-supporters!

Gefeliciteerd Willem II, welkom terug!

De beelden uit Kerkrade, ik ga stuk! 😂

Gefeliciteerd, leuk dat zo’n mooie club weer terug is!

Mooi dat Willem II weer terug is. Ik vind het toch altijd een mooie club, met supporters die ook wat sfeer willen maken. Gefeliciteerd en welkom terug!

Gefeliciteerd Willem 2 fans. Mooie strijd volgende week bij Groningen tegen Roda. Dat kan nog wel eens een gemene wedstrijd worden.

Heel blij dat Willem II (club uit mijn geboortestad) weer terug is in de ED. Volgende week een spannende ontknoping en hopelijk dat Willem II dan alsnog de titel pakt. Kers op de taart, zeg maar.

Van harte Willem II supporters!
Het wordt jullie gegund! Proost!!

Een hartelijk welkom terug aan allen die Willem II een warm hart toe dragen. Mooi dat jullie nu ook terugkeren, mooie club, goede sfeer met mooie supporters. Dit soort dagen denk ik altijd weer terug aan ons promotiefeest drie jaar terug. Wat een ontlading en een heerlijk om weer in de Eredivisie te voetballen. Tot volgend jaar!

Het Ajax van het zuiden terug in de eredivisie. Gefeliciteerd. Op basis van het seizoen terecht. Qua grote passend in de eredivisie. Ik hoop dat Roda het alsnog red. Ben bang van niet.

3 mei 2024 om 23:20

Beloofd niet veel goeds dan. Ajax van het zuiden....

Fijn voor Peter Maes. Een ploeg neerzetten dat kan hij wel.

Welkom terug kruikenzeikers. Leuk dat jullie er weer bij zijn in de eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren