Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München’

Laatste update:

Roger Schmidt heeft Benfica laten weten na dit seizoen te willen vertrekken, zo meldt CNN Portugal. De oefenmeester, die nog tot medio 2026 vastligt bij de topclub uit Lissabon, geniet interesse van Bayern München en wil die mogelijke kans niet laten lopen. Het is nog onduidelijk of Schmidt de nummer één kandidaat is om aan de slag te gaan bij der Rekordmeister.

De Portugese tak van CNN meldt dat er al een onderhoud gepland staat tussen Schmidt en Bayern, dat in de zoektocht naar een opvolger van Thomas Tuchel de ene na de andere afwijzing heeft gekregen. Xabi Alonso, Julian Nagelsmann en Ralf Rangnick hebben besloten hun huidige werkgevers trouw te blijven.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Eerder op dag meldde Florian Plettenberg van Sky Sport dat Bayern contact heeft gezocht met Julen Lopetegui als opvolger van Tuchel, die al vroeg in het seizoen liet weten na deze jaargang te zullen vertrekken.

Later op de avond meldde Plettenberg dat het tóch nog mogelijk is dat Tuchel aanblijft als trainer van Bayern. Technisch directeur Max Eberl en sterspelers als Manuel Neuer zouden een langer verblijf wel zien zitten, maar daar moet volgens Plettenberg nog wel 'heel veel voor gebeuren'. Het is momenteel onduidelijk wie de absolute topfavoriet is om daadwerkelijk in de Allianz Arena aan de slag te gaan.

Schmidt was tussen 2014 en 2017 eerder al actief in de Bundesliga bij Bayer Leverkusen. Na een tweejarig avontuur in China bij Beijing Guoan tekende Schmidt in de zomer van 2020 een contract bij PSV.

Schmidt kende een wisselende tijd in Eindhoven. Een landstitel zat er niet in voor de Eindhovenaren, maar het verblijf van de 57-jarige oefenmeester in Eindhoven eindigde toch met een hoogtepunt met de winst van de TOTO KNVB Beker. Ook werd eerder dat seizoen (2021/22) de Johan Cruijff Schaal veroverd.

Schmidt tekende na zijn vertrek uit Eindhoven bij Benfica, waarmee hij in zijn eerste seizoen de landstitel veroverde. Ook in Europa maakten as Águias indruk, al strandden zij in de kwartfinale van de Champions League tegen de latere finalist Inter.

Dit seizoen gaat het moeizamer en werd alleen de Portugese Super Cup gewonnen. Met nog drie wedstrijden te gaan en een achterstand van vijf punten op Sporting Portugal is prolongatie van de landstitel zeer onwaarschijnlijk.

Benfica heeft Pablo Aimar, assistent-bondscoach van Argentinië, op het oog als mogelijke vervanger van Schmidt, al zou de voormalig middenvelder momenteel geen oren hebben naar een terugkeer naar Europa. Ook AC Monza-trainer Raffaele Palladino staat volgens CNN op het lijstje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha grapje zeker. Nagelsmann ontslaan vond ik al super kansloos, toen kwamen ze met tuchel, en als ze dit ook gaan menen zeggen ze binnen de kortste keren in München dat ze het Ajax van Duitsland zijn. Man man

4 mei 2024 om 05:33

Ik vind het geen rare gedachte. Speelde toen met Salzburg destijds voetbal met hoog druk zetten, en met de kwaltliteiten en mogelijkheden bjj Bayern kan dit ook.

Bayern zal dit ook zien, dus komen ze uiteindelijk bij Schmidt uit.

4 mei 2024 om 06:16

Vorig jaar bij Benfica ook erg goed voetbal gespeeld.

4 mei 2024 om 06:25

Schmidt deed het bij psv ook meer dan prima. Toen hij bij psv zat, was ajax zeer sterk, waardoor plek 2 in feite het hoogst haalbare was. Daarna ook dat gezeur met Ihatarran. Bij Benfica gelijk laten zien dat hij gewoon een goede coach is. Een paar niveautjes hoger dan Steijn, van t Schip en Maduro, om het toch te vergelijken met Ajax.

4 mei 2024 om 21:20

Goede coach? Zowel in Duitsland als Oostenrijk had hij problemen, halve kleedkamer keerde zich tegen hem. Was een buitengewoon lastig figuur, rode kaart krijgen en dan weigeren het veld te verlaten, dat soort praktijken etc. Mischien qua resultaten een goede coach, maar qua peoples management ronduit controversieel.

Na al die afzeggingen (en ze blijkbaar alleen Duitssprekende coaches willen hebben) kom je eigenlijk vanzelf uit bij Schmidt. Mooie kans voor hem! Ik denk dat hij het goed zou kunnen doen bij Bayern!

Van Nistelrooij nieuwe trainer: mark my words

4 mei 2024 om 00:36

Dan zou ik eerder Mark van Bommel zeggen, gezien die hoogstwaarschijnlijk ook vertrekt bij Antwerp.

4 mei 2024 om 01:11

Ik ook, maar z’n broer zegt dat RvN naar Benfica gaat

Schmidt bij Bayern zie ik wel als succesvolle samenwerking. Hij is goed in de omgang met spelers, hij laat spelers ontwikkelen en beter worden en heeft een prima visie. Ik zou hem alleen niet laten bemoeien in het aantrekken van spelers want anders zit je straks vast aan spelers die specifiek voor hem en zijn speelwijze zijn gehaald.

4 mei 2024 om 06:28

Is dat laatste niet wat alle trainers willen? Ze willen meebeslissen bij de aankopen en dan worden hún aanbevolen spelers diegenen die bij hun speelstijl past.

4 mei 2024 om 08:52

Zeker waar. Alleen werkt Schmidt graag met bepaalde specifieke spelers puur voor zijn speelwijze. En dat zijn vaak oud spelers of spelers die de club anders nooit zou kopen. Een beetje als Ten Hag.

4 mei 2024 om 09:49

Oké, ik heb nooit echt naar de aankopen gekeken van schmidt mbt dit. Het zou pas een probleem worden als die spelers er onder een andere trainer plots niks van kunnen, toch?

Hij is bij psv wel op de proppen gekomen met een aantal matige spelers, daar hadden we niks aan toen hij trainer was en daarna ook niet…

4 mei 2024 om 09:45

niet vergeten dat Roger Schmidt al eens samenwerkte met Christoph Freund destijds bij RB Salzburg. We zullen zien wat het wordt.

Wat was precies de reden dat hij weg ging bij psv? Hij deed het wel goed toch?

4 mei 2024 om 06:31

mwah…goed…niet geweldig hoor. Het duurde nogal lang voordat psv een beetje constanter ging spelen vond ik. Dat hele pressie spel heb ik nauwelijks gezien. Pas aan het einde van zijn periode stond er een competitief elftal, maar vond ik dat we in de breedte matig waren en individueel te veel matige spelers.

Ik dacht dat hij weg wilde omdat hij niet de financiã«le mogelijkheden zag om door te stoten naar het ongenaakbare Ajax (give them the cup). Benfica werd een optie en tja….



Heeft het bij psv en benfica niet laten zien. Waarom zou je hem halen?

4 mei 2024 om 08:39

Hij heeft vorig jaar de dubbel gewonnen in Portugal en heeft de kwartfinale gehaald in de Champions League. Hij heeft wel iets laten zien bij Benfica me dunkt.

4 mei 2024 om 09:50

Dus de dubbel winnen bij Benfica en eerste eindigen in een CL groep met juve en psg is niet laten zien? Wat moest hij dan doen? De CL winnen?

Rare kerel supereigenwijs ondermijnt altijd zijn eigen positie ,jaagt spelers en supporters tegen zichzelf in het harnas.
Wegwezen op naar Mourinho

Niemand anders die denkt dat dit een prima trainer is voor Ajax?

4 mei 2024 om 09:40

Schmidt en Nederland zijn geen goede combinatie gebleken.
Los van het feit dat niemand bij Ajax hem zou willen, zou die denk ik zelf ook niet willen.

Typische trainer die zeurt als er spelers geblesseerd of geschorst zijn, dat ze daarom niet sterk genoeg voor de dag kwamen en bij puntverlies de scheidsrechters de schuld geven.
Dat zou een ramp zijn bij Ajax met deze selectie.

4 mei 2024 om 21:25

Moet Ajax niet aan beginnen. Uitgerekend in een turbulent wespennest als Ajax een uitgerekend moeilijk figuur als Schmidt aanstellen is 'a recept for disaster'. Beter doorschakelen naar een wat rustiger type coach. Schmidt kan niet bepaald goed met iedereen overweg laten we maar zeggen. (zowel spelers, als supporters, als scheidsrechters, als sommigen binnen een club)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren