Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Groningen stelt prioriteit en wil voor KKD-begrippen enorm salaris aanbieden’

Laatste update:

FC Groningen is bereid om ver te gaan voor Kevin van Veen, zo meldt de Schotse journalist Anthony Joseph van Sky Sports. Vorige week maakte RTV Noord al bekend dat de Nederlandse degradant zeer geïnteresseerd is in de diensten van de 32-jarige centrumspits van Motherwell. Joseph meldt dinsdag dat Van Veen in De Euroborg meer dan 600.000 euro per jaar kan gaan verdienen. In Groningen moet de Eindhovenaar huurling Ricardo Pepi doen vergeten.

Groningen wil zich met Van Veen verzekeren van een veelscorende spits, waardoor de jacht op directe promotie terug naar de Eredivisie een stuk eenvoudiger kan worden. Van Veen was dit seizoen in 44 officiële wedstrijden voor Motherwell goed voor 29 doelpunten en twee assists. Bovendien vestigde de rechtspoot een reeks van tien wedstrijden op rij waarin hij scoorde: iets wat Mark Viduka in het seizoen 1999/20 voor het laatst lukte in de Schotse Premiership. Met 25 competitiedoelpunten in 38 competitiewedstrijden eindigde Van Veen op de tweede plek van de topscorerslijst.

Wouter Gudde, algemeen directeur van Groningen, reisde onlangs al af naar Schotland om Van Veen te overtuigen. Die zou niet onwelwillend tegenover een rentree op de Nederlandse velden staan. Groningen zal daarvoor wel een afkoopsom moeten betalen, daar Van Veen nog een jaar onder contract staat bij Motherwell. Van Veen voetbalt sinds 2015 over de grens en kwam in 2016 een kleine vijf maanden op huurbasis uit voor SC Cambuur. Eerder speelde hij voor onder meer Helmond Sport en het voormalige FC Oss (nu TOP Oss).

Gudde is tevens bezig met de komst van Mica Pinto, zo meldde Voetbal International afgelopen zaterdag. Volgens het medium heeft de Trots van het hoge Noorden de linksback van Sparta Rotterdam, die beschikt over een aflopend contract, reeds een ‘flink aanbod’ gedaan. Het zou een zeer opvallende transfer zijn, maar Pinto denkt serieus na over een overstap naar Groningen. Bij Sparta was de Luxemburgse Portugees dit seizoen een van de sterkhouders, maar de Kasteelheren kunnen niet aan zijn financiële eisen voldoen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach deze degradatie is een incident en zullen als een speer weer terugkomen in de eredivisie waar ze ook thuishoren.

6 juni 2023 om 19:27

Dat dachten ze bij HSV ook. Garanties heb je niet in het betaald voetbal.

6 juni 2023 om 19:30

De 2. Bundesliga is wel een stuk pittiger dan de KKD. Ik zeg overigens niet dat Groningen makkelijk terug zal komen, want die hebben gewoon een kwaliteits injectie nodig. Maar ik zou er wel heel gek van staan te kijken als ze na 2 jaar nog niet gepromoveerd zijn.

6 juni 2023 om 19:39

Fair. Dan Roda JC, Willem 2 en NAC. Grote namen met een groot Eredivisie verleden. Roda heeft deze eeuw nog de kwartfinale van de UEFA Cup gehaald en nipt verloren na penalties van AC Milan (1-0 zege in San Siro). Willem 2 heeft deze eeuw nog Champions League gespeeld en NAC is deze eeuw nog 3e geworden in de Eredivisie.

6 juni 2023 om 21:41

Niet vergelijkbaar. FC Groningen speelt met een budget ala PSG in de KKD. En heeft aan plek 2 voldoende. Kans is gewoon 95% dat dit direct al gewoon lukt. Alleen totale misbeleid in de transfers. De verschillen zijn gewoon te groot.

6 juni 2023 om 20:05

Ik hoop het ook, maar vrees van niet. Het rommelt intern behoorlijk bij de FC

6 juni 2023 om 23:19

Zijn er meer die dat gezegd hebben.:
RODA JC
ADO DEN HAAG
NAC
WILLEM II

7 juni 2023 om 19:38

leuk. 4 clubs die allemaal financiële problemen kennen. Groningen is een van de gezondste clubs van Nederlander, gezonder dan een PSV of Feyenoord bijvoorbeeld.

Worden weer flinke gokken genomen bij Groningen. Eredivisie salarissen aanbieden voor spelers zonder restwaarde.

6 juni 2023 om 19:28

Eredivisie salarissen aanbieden voor spelers zonder restwaarde is nog altijd minder erg dan eredivisie salarissen aanbieden samen met transfersommen voor spelers zonder restwaarde. Groningen heeft veel te veel geld om niet binnen 1 jaar te promoveren. Die zijn er volgend jaar weer gewoon bij.

6 juni 2023 om 19:30

Nog wel hoger dan een gemiddeld Eredivisie-salaris als je het mij vraagt. Utrecht en Twente betalen dit al niet zo snel.

Vraag me dan ook af of er voor 6 ton niks beters is. Het is zelfs hoger dan een niet-EU speler.

6 juni 2023 om 21:38

Het lijkt op een soort wanhoopspoging om 30 gegarandeerde goals binnen te halen. Heb 0 beelden van deze spits gezien. 20 goals in 33 wedstrijden is aardig, maar ik weet niet of de Schotse league vergelijkbaar is met de KKD. Buiten Rangers en Celtic zouden al die clubs degraderen uit de eredivisie of met moeite handhaven. Of die 20 goals daar dus een garantie zijn voor succes in de KKD… ik zou het niet weten. Wat dat betreft, is 6 ton salaris wel een gok.

Poe dikke bak centen. Geld is er wel bij ons, maar geef hem dan ajb een contract van max 1 jaar met optie op verlengen met nog een jaar. Want stel je promoveert niet of hij blijkt er toch geen kloten van te kunnen dan hang je. Die Pinto is een essentiële aankoop denk ik, onervaren backs is mede hetgeen dat ons dit jaar de das omgedaan heeft.

7 juni 2023 om 16:00

Ik vind het zelfs licht onverantwoord ook al zal het geld er zijn. Het probleem met 'pure spitsen' is de aanvoer die er niet of nauwelijks is. Pepi zou veel meer gescoord kunnen hebben als dat op orde zou zijn geweest. Dus: leuk, investeren in een 31 jarige spits maar zorg dan ook voor spelers die hem kunnen bedienen.

2 spelers een groot salaris aanbieden voor KKD begrippen, waar gaat Groningen dit geld vandaan halen? Sponsoren, transfergeld? Een Groningen fan die me meer kan vertellen? Dit is wel heel erg korte termijn visie, promoveren is een must maar dat was het ook voor clubs als Nac en Ado en die zijn wel erg ver afgezakt mede door dit soort stunts.

6 juni 2023 om 19:31

Groningen heeft een eigen vermogen van 12 miljoen dacht ik. Strand zlarsen en Meijer zijn voor veel verkocht.

Vraag me wel af of er gedwongen ontslagen vallen op kantoor, dat dan weer wel.

6 juni 2023 om 19:38

Daarnaast Gudmondsson en Matusiwa ook voor prima bedragen verkocht

6 juni 2023 om 20:17

Uit de spaarpot van Robben

Groningen hoort er gewoon bij..Hopelijk snel terug.

Wil je me zeggen dat hij in de schotse league dan minder verdient?

6 juni 2023 om 19:44

6 ton is een hoop geld hoor, de Schotse competitie is nou ook niet bepaald de Premier League, Laliga of Bundesliga he

6 juni 2023 om 19:58

Ja, NEC kon ook de speler van het jaar van Schotland halen met Higdon. NEC betaald echt lang geen 6 ton aan spelers.

6 juni 2023 om 20:05

Dat kun je gewoon online vinden, hij verdient ruimt een ton bij Motherwell.

Hij staat vooral bekend om zijn hoeveelheid doelpunten dit seizoen, maar ik ben niet echt onder de indruk. Bijvoorbeeld, zijn 2 goals tegen Livingston zijn leuk, maar dat lijkt wel FC Lisse. Het is een spits met diepgang, fysiek goed en een goed schot (pun intended). Beetje een kruising tussen Michael de Leeuw en Verheydt!

6 juni 2023 om 21:08

Speelde een tijdje geleden bij Cambuur in de Eredivise. Een ontzettend matige spits destijds. Echt zo'n typische eerste divisie spits zoals Muhren, Boere, Tuyp, Ars enzovoort. Leuk voor 1 jaartje KKD maar in de Eredivisie heb je hier niet zoveel aan

6 juni 2023 om 21:17

Precies! Maar 600.000 als salaris voor zo'n iemand?!

Waarom haalt Groningen niet die Verheidt? Dan weet je zeker dat je een spits haalt die op kkd niveau er minimaal 20 maakt

oh jee, kijk uit groningen, met dit soort salarissen graaf je je eigen graf mocht je onverhoopt niet promoveren.
er zijn genoeg clubs die gaan strijden om promotie in de kkd volgend seizoen met een beetje pech komt fc emmen daar ook bij, dan heb je dus al 2 ploegen die afgelopen seizoen boven groningen eindigden in dezelfde competitie en waar de eerste 2 maar promoveren, en er genoeg ploegen zijn die mee willen doen.

Had dan Dylan Vente proberen te halen ipv een dure spits uit Schotse competitie. Als hij niet kan aarden zit je ermee voor 6 ton per jaar. Denk dat iemand als Dylan minder kost, 20+ goals maakt en daarnaast is hij een stuk jonger. Lijkt op paniek beleid wat ze nog wel eens duur kan komen te staan.

Nu heb je de kans om in een lagere divisie je "super talenten" de kans te geven om ritme en vertrouwen op te doen. En wat doen ze? Een spits uit Schotland halen. Wat een kapitaalvernietiging bij Groningen zeg. We halen toch niet voor niks die jonge spelers? Geef ze nu dan ook de kans!

7 juni 2023 om 16:06

Ben het wel met je eens just, maar met alleen jonge gasten red je het niet. Dat is afgelopen seizoen wel gebleken. En 6 ton (als het waar is althans; kan me dat niet voorstellen -hoger dan een non EU salaris-) voor een 30 plus spits die er in een matige competitie heel wat in knalt, lijkt me een wat onzinnige aanschaf. Zo iemand moet toch goedkoper te vinden zijn?

8 juni 2023 om 14:58

Groningen kan zich toch niet permitteren om langer dan 1 jaar in de KKD rond te lopen. Natuurlijk hebben we met Postema en van Bergen talenten uit eigen jeugd, maar zekerheid heb je niet. Echter, de jeugdspelers zullen komend seizoen echt wel genoeg tijd krijgen! Hopelijk kunnen Blokzijl, Valente en v.bergen zich in de basis spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren