Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord kan in juli commercieel vruchten gaan plukken van Giménez

Laatste update:

Feyenoord kan vanaf 1 juli tenues gaan verkopen in Mexico. Op die datum wisselt de club na acht seizoenen Adidas in voor Castore. Volgens Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam mocht Feyenoord van Adidas geen tenues verkopen in Midden-Amerika, maar onder Castore zal dat anders zijn. De kans lijkt daardoor groot dat Feyenoord commercieel gaat inzetten op een potentiële goudmijn: de immense populariteit van spits Santiago Giménez in Mexico.

Hoewel Giménez pas tien interlands speelde voor Mexico (twee doelpunten, één assist), is de linkspoot reeds razend populair. De Argentijnse Mexicaan heeft een relatie met actrice Fer Serrano, die op Instagram maar liefst 282.000 volgers heeft. Giménez zelf heeft 768.000 volgers op het platform, 31.000 meer dan de club Feyenoord zelf. Krabbendam denkt daarom dat de shirtverkoop in Mexico commercieel gezien zeer interessant kan zijn.

Onlangs bleek al hoe populair Giménez in Mexico is. De spits zat op 27 maart tijdens een Nations League-duel met Jamaica (2-2) negentig minuten op de bank, tot grote onvrede bij de fans. Toen Wolverhampton Wanderers-aanvaller Raúl Jiménez werd gebracht als vervanger van Henry Martin, scandeerden een groot deel van de aanwezigen de naam van Giménez. In Mexico wordt dan ook verwacht dat de Feyenoord-spits de volgende superster wordt. Als spits van CD Cruz Azul was Giménez al zeer geliefd in het land.

Inmiddels maakt Giménez ook furore in Europa. Bij Feyenoord lijkt de aanvalsleider iedere week belangrijker te worden. In zijn debuutseizoen bij de Stadionclub staat Giménez na 38 wedstrijden op achttien doelpunten en vier assists in alle competities. Daardoor zouden onder meer Benfica, Manchester United en Sevilla zijn prestaties op de voet volgen. In Rotterdam-Zuid ligt Giménez nog vast tot medio 2026. Afgelopen woensdag gaf trainer Arne Slot aan goede hoop te hebben om zijn spits te behouden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Over tenues gesproken, hier in Rotterdam praktisch al weken alles uitverkocht. Slecht commercieel gemanaged. Had mijn dochter graag een shirt voor haar verjaardag willen geven, maar al sinds jan/feb geeb voorraad meer. Mag hopen dat ze volgend jaar een grotere oplage hebben of wat flexibeler kunnen bijproduceren.

16 april 2023 om 08:29

Adidas behandelt Feyenoord al jaren slecht en sinds de overstap naar Castore bekend werd helemaal. Adidas weigert shirts bij te maken op het moment. Dat zal bij Castore niet gebeuren.

16 april 2023 om 10:12

Toch bizar is juli is hij weg en dan mag Feyenoord shirts verkopen

16 april 2023 om 11:37

Het is vrij gemakkelijk uit te leggen.Een merk als adidas of Nike ziet de afzetmarkt voor Feyenoord als ondergeschikt aan clubs die in alle landen fans hebben. Clubs als Barcelona, Manchester United, etc. verkopen shirts over de hele wereld. Daardoor geven ze clubs als Feyenoord, PSV en (in mindere mate) Ajax minder geld van de shirtsponsor en daarbij ook minder vrijheid in ontwerp van het shirt etc. Merken als Castore zijn nog bezig om marktaandeel uit te breiden en zetten in op dit soort clubs door ze een betere aanbieding te doen en daarmee naamsbekendheid op te bouwen.Als je dan kijkt naar de voorraden, maakt adidas in dit geval een inschatting van wat er verkocht gaat raken tijdens een seizoen (de fans die bijna altijd wel een shirtje kopen). Dan tellen ze nog een percentage erbij op in het geval van nationaal of internationaal succes. Dat percentage zal voor adidas relatief laag hebben gelegen in het geval van Feyenoord, omdat vooraf niet werd gedacht dat zij het zo goed zouden doen.Shirts bijdrukken is in dit geval ook helemaal niet interessant voor adidas, omdat het opstarten van dat proces tot het moment dat het bij de consument is niet genoeg op gaat leveren. Bij Castore verwacht ik niet veel anders, omdat zij als kleiner merk natuurlijk iets voorzichtiger met het budget moeten omspringen. Voorraden die niet verkocht raken zijn voor dit soort merken (financieel) een stuk erger dan het teleurstellen van een bepaald deel van de fans.Dat er geen shirts in Zuid Amerika verkocht mogen worden is wel een vreemd verhaal. Zal misschien wel iets met licenties te maken hebben. Of dat ze in hebben geschat dat de andere clubs die onder adidas vallen voorrang hebben in die markt. Als je in Nederland naar de adidas winkel gaat zie je namelijk ook alleen van een aantal clubs de shirts hangen.

16 april 2023 om 12:38

Ajax is juist in hoogste categorie geplaatst bij Adidas. Daarom hebben ze ook altijd op maat gemaakte designs.

16 april 2023 om 12:39

Je hebt gelijk, maar niet over Ajax. Ajax behoort bij Adidas namelijk bij de top. Ajax kan dus ook zelf het design bepalen.

16 april 2023 om 08:33

Adidas schijnt sowieso een tekort aan shirts te hebben. Bij Arsenal gebeurt hetzelfde. Shirts zijn erg lastig te verkrijgen.

16 april 2023 om 10:08

Tja, dat krijg je met relatief onverwachte kampioenschappen. Dan wil iedereen ineens een shirtje hebben, en begrijpelijk ook, maar dat hadden de producenten van tevoren niet aan zien komen. Dan krijg je tekorten. Nou zou ik als producent dan wel inzetten op een flexibeler productieproces, want dit zal geheid vaker gebeuren, en nu moeten een hoop mensen het helaas zonder shirtje doen.

16 april 2023 om 10:22

Nee hoor, afgelopen 2 jaar is het gewoon moeilijk om Arsenal shirts te krijgen. Toen Arsenal het niet goed. Adidas heeft gewoon te weinig shirts gemaakt

16 april 2023 om 10:42

Moeilijk, maar niet onmogelijk. Ik kan me nog herinneren vorig jaar aan het eind van het seizoen echt nog wel op een paar sites Arsenalshirtjes te kunnen krijgen.

16 april 2023 om 10:00

Ja echt ruk. Mijn zoontje is vandaag jarig. Wilde heel graag eentje bedrukken met zijn naam. Nu maar psg en man city gegeven. Hij blij, ik iets minder

16 april 2023 om 10:20

Zo jammer dit van Adidas. Gelukkig was ik er vroeg bij en heb ik alles in mij maat van Feyenoord wat ik wou hebben al binnen

16 april 2023 om 10:29

Goede keuze om een Manchester City shirt te geven!

16 april 2023 om 10:46

In Amsterdam hangen nog genoeg Adidas shirtjes, misschien kun je die laten bedrukken? En anders prima alternatief voor toiletpapier 😜

16 april 2023 om 10:47

Gefeliciteerd!

Ben zo benieuwd waar zijn plafond gaat liggen, goed afgewogen keuzes maken is voor hem belangrijk. Zeer leuke aanwinst voor onze competitie gebleken

16 april 2023 om 10:33

Gaat de top niet halen. Te langzaam, te log, harde voetjes. Een hele leuke speler voor de subtop en een garantie voor doelpunten.

16 april 2023 om 12:03

Denk dat je hier nog wel eens mis kan zitten.
Gimenez laat juist zien over redelijke snelheid te bezitten, staat positioneel vaak goed en heeft een prima schot in het linkerbeen. Daarnaast is zijn kopvermogen ook heel goed.

Zeker, z'n eerste aanname is niet altijd goed. Echter dat is te trainen.

16 april 2023 om 14:56

He heb je een kras in je plaat jack? Net ook al gelezen over wiefer en zerrouki. Kan best zijn dat je gelijk gaat krijgen hoor, maar het mooie aan voetbal is juist dat we dat niet weten.
Verder is de top een relatief begrip he. Hij is al de top van nederland en de top van mexico.

17 april 2023 om 12:40

Luuk de Jong heeft het tot Barca geschopt en Weghorst tot United, het oogt wel Giminez een veel completere speler is dan deze twee die ik opnoem. Dus alles is gewoon mogelijk voor hem, als hoeft hij natuurlijk niet direct na Feyenoord naar de absolute top te gaan..

Iemand enig idee waarom Adidas niet wil hebben dat er in shirtjes in Midden Amerika verkocht worden?

16 april 2023 om 09:01

Andersom kan je er ook naar kijken; probeer maar eens 'gemakkelijk' shirts uit Midden Amerika te kopen. Zal wel met oplagen te maken hebben en dit dus verdelen over het eigen continent o.i.d.

16 april 2023 om 09:15

Zou kunnen maar anderzijds lees ik hier dat de shirts al maandenlang uitverkocht zijn. Verder wil je toch als club en shirt leverancier zoveel mogelijk geld verdienen.

16 april 2023 om 09:46

Adidas lijkt wat dat betreft (ook) echt problemen te hebben bij diverse clubs inderdaad.

16 april 2023 om 10:16

Gaat niet per se om Midden Amerika. Feyenoord is door Adidas gewoon niet aangewezen als club met een mondiale uitstraling. Alleen clubs die dat wel hebben zijn overal ter wereld te koop. Real, Bayern, ManU en Ajax bijvoorbeeld

16 april 2023 om 12:32

Heb je bronnen? Of zit je maar dom te lullen. Ajax meer uistraling laat me niet lachen.

16 april 2023 om 12:41

Toch is dat het geval. De bron is in dit geval Adidas zelf. Dit is ook de reden dat Ajax zelf het design mag bepalen en feyenoord een keuze krijgt in design ze willen spelen.

16 april 2023 om 14:59

Er is natuurlijk een verschil tussen geen actief verkoopkanaal krijgen in een regio, wat ik best logisch vind, of er niet mogen verkopen, waar hier over gesproken word. Dat kan niet met de mondiale uitstraling te maken hebben. Als ze dat namelijk vonden, zou het ze niks kunnen schelen als feyenoord zou proberen daar wat shirtjes te verkopen.

16 april 2023 om 16:24

Stel je niet zo aan Jason. Ik geef alleen maar aan dat het een commercieel besluit is van Adidas. Naar shirts van Ajax is over de hele wereld vraag en naar Feyenoord niet

Castore, voor mij een onbekend merk.
Maar als ik de reacties hieronder lees is Adidas ook lange tijd niet meer wat het geweest is

16 april 2023 om 08:39

Ik had eigenlijk gewild dat de enige echte prem_93 onze shirts zou maken.

16 april 2023 om 09:24

Haha omavoetbal ik heb geen echte ervaring in de kleding industrie

16 april 2023 om 09:20

Heb je ook wel eens iets te melden dat echt een inhoudelijke toevoeging is, Premmetje ouwe jongen?

16 april 2023 om 09:25

Ja nouja ik heb dat Castore dus eens opgezocht maar het is mij totaal niet bekend. Ben ook benieuwd naar de lay out van het shirt plus kwaliteit.

Kende jij het wel dan Bon Giorno

16 april 2023 om 10:10

Het is geen Adidas of Nike natuurlijk. Maar als je een beetje het voetbal volgt dan had je Castore kunnen zien bij Newcastle, Sevilla, Wolves, Rangers, Aston Villa of Bayer Leverkusen.

16 april 2023 om 10:22

Ik volg opzich wel een beetje het voetbal, maar ik had voor dit artikel ook nog nooit van Castore gehoord. Kan er natuurlijk ook mee te maken hebben dat ik liever naar het voetbal kijk dan naar de shirtproducent van de clubs.

16 april 2023 om 10:35

Ik heb begrepen dat Feyenoord de keuze heeft gemaakt tussen Adidas, Wam Denim en Castore. Het is de laatste geworden vanwege het geld; enige wat de directie wat kon interesseren. Prima merk verder.

16 april 2023 om 11:16

Lay out 🤣

Ik dacht dat ze in Mexico voor PSV waren? 😅

16 april 2023 om 08:43

Waren idd, nu voor Feyenoord 🤣

16 april 2023 om 08:46

Gimenez is populairder dan Guti, nu zijn ze voor Feyenoord

16 april 2023 om 10:20

Guardado en Lozano vergeten? Stelletje successupporters 😉

16 april 2023 om 10:33

@PieterPost ik denk dat ze doelen op het feit dat Gimenez zowel een populaire vader heeft alsmede ook een populaire vrouw, wat allemaal helpt in zijn populariteitsniveau.

16 april 2023 om 10:35

Dat is al jaren geleden Pieterpost, dat zijn die Mexicanen al uitgebreid vergeten

16 april 2023 om 09:20

Ze supporten de speler en niet zozeer de club

16 april 2023 om 09:32

Kan snel gaan. Haalt psv of ajax een speler uit Mexico, dan zijn ze voor die club. Wij zeiken onze spelers altijd af. Maar in zuid-Amerika worden spelers vaak op handen gedragen.

16 april 2023 om 10:38

Alvarez heeft blijkbaar geen bekende Mexicaanse vriendin.

Is het al vanzelfsprekend dat Gimenez nog bij de club voetbalt in juli? Het lijkt me een verstandige jongen, maar ook hij heeft een droomclub voor ogen. Als zo’n club nu eens interesse toont..

16 april 2023 om 09:40

Reactie is al verwijderd, ik had ongeveer hetzelfde getypt:

Ik word er altijd zo moe van als iemand dit weer aanhaalt.. Feyenoord stond toen gewoon volledig in zijn recht. Werd kampioen, ging de CL in en Jorgensen was in de vorm van zijn leven. Dat het daarna zo slecht ging had niemand kunnen bedenken.

Moet iedereen maar weg “bij een goed bod”, want stel je voor?

Potentiële goudmijn. Volgens mij lagen shirtinkomsten voor een club toch erg laag en gaat zo'n 90% naar het merk? Volgens mij verdienen clubs erg weinig aan shirts. Helemaal in relatief armere landen.

16 april 2023 om 10:00

Aan shirtverkoop verdienen clubs idd niet zoveel, ik geloof dat 10-15% naar de club gaat. Aan de andere kant, de uitspraak dat een club er weinig aan overhoudt is wel meer van toepassing op de Psg's en Bayern's van de wereld. Ik heb geen idee hoe populair Gimenez is in Mexico, maar als een miljoen Mexicanen zo'n shirt kopen hebben we toch een paar miljoen.

16 april 2023 om 10:28

Je gaat nog geen 10.000 shirts verkopen in Mexico. Daar kopen ze sowieso geen officiële shirts maar namaak voor een tientje. Daarnaast heeft Feyenoord geen enkele buitenlandse aantrekkingskracht. Als ze een Gimenez shirtje willen daar, dan kopen ze er 1 van het Mexicaanse elftal met zijn naam er op.

16 april 2023 om 10:49

Ik denk dat het tussen de 10.000 en 50.000 gaat liggen. De meeste Mexicanen hebben inderdaad helemaal geen geld voor een echt shirtje, en dan zijn er inderdaad ook nog een heleboel die liever een Mexicaans shirtje willen, en ook nog eens 90% die überhaupt geen interesse hebben in een shirtje.

16 april 2023 om 11:22

Je vergeet de US markt waar echt heel veel Mexicanen wonen. En Santi is populair in heel latijns amerika, mede door zn vriendin. Er liggen daar best kansen. Het zal geen 20 miljoen opleveren maar je zet jezelf wel neer als merk.

16 april 2023 om 12:08

Het gaat toch ook helemaal niet alleen om de shirtverkoop? Het gaat om het algehele aanzien + de waarde van Feyenoord als bedrijf.

Als Feyenoord meer naamsbekendheid krijgt in Midden en zuid amerika door Paixao en Gimenez bijv. Stijgt Feyenoord niet alleen door shirtverkoop, maar ook met zijn naam in waarde als bedrijf zijnde.

Feyenoord is geen voetbalclub, net zomin dat Ajax dit is. Het zijn tegenwoordig allemaal bedrijven.

16 april 2023 om 12:27

Bedrijfswaarde maakt alleen geen reet uit als je niet op de aandelenmarkt zit. Is alleen leuk als je je bedrijf een keer wil doorverkopen, maar ook dan is het alleen leuk voor de eigenaar(en). Ten eerste zie ik Feyenoord niet zo snel verkocht worden, en ten tweede maakt het voor de fans niets uit.

16 april 2023 om 12:58

Een miljoen klint mooi, maar dat is toch totaal onrealistich? Volgens mij heeft Mexico rond de 100 miljoen inwoners. Zie jij 1% van heel Mexico een officieel feyenoord shirt van gimenez kopen voor 100 euro? Helemaal als je al na gaat dat niemand boven de 30 bijna meer voetbalshirts koopt en je 9 van de 10 vrouwen ook meestal al kan vergeten. Dan moet bijna heel mannelijk voetbalminnend Mexico onder de 30 een shirtje overwegen, maar ik denk dat de meesten dan liever de Mexico variant halen. Die zullen denk ik alleen voor Mexicaan zoals Hernandez bij Real en ManU massaal shirtjes kopen van die clubs. Bij populaire voetballers uit de Eredivisie of bij clubs als Brighton of Valencia pakken ze denk ik liever de Mexico variant.

16 april 2023 om 18:56

Ik denk dat 10.000 al best veel is. Een miljoen was meer een rekenvoorbeeld.

17 april 2023 om 07:35

Dat zou heel knap zijn. Geloof dat ajax in totaal 100-200k shirtjes verkoopt. 10-50k aan de mexiicaanse markt is dus een totale utopie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren