Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op Santiago Gimenez wordt heviger: ‘Het is echt schrikbarend slecht’

Laatste update:

Wim Kieft begrijpt niets van de huidige vorm van Feyenoord-spits Santiago Gimenez, zo laat de analist maandagavond blijken in Veronica Offside. Waar de overige tafelgasten mild zijn voor de Mexicaanse spits, zegt de Amsterdammer dat hij echt is geschrokken van het niveau van Gimenez.

Andy van der Meijde heeft medelijden met Gimenez. "Dit is zonde hè? Het is een goede speler, maar dat komt er gewoon niet meer uit. Hij moet gaan zwemmen weer." Dick Advocaat vindt het goed en logisch dat trainer Arne Slot ervoor kiest om Gimenez te laten staan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Het is de vraag hoe lang je dat moet doen, maar als je minder vertrouwen hebt in die andere jongen (Ayase Ueda, red.), dan moet je Gimenez laten staan”, aldus de bondscoach van Curaçao. De redactie van Veronica Offside laat vervolgens statistieken zien die aantonen dat Ueda het momenteel beter doet. Advocaat kan weinig met die data. “Het gaat om het gevoel, je moet kiezen met je ogen.”

Kieft zegt slechts te kijken naar één statistiek. “Het is allemaal leuk en aardig die statistieken, maar ik kijk maar naar één ding: dan zie ik drie goals van Gimenez en één goal van Ueda. Dan kun je verder leuke statistieken hebben, maar wat heb je daaraan? Drie doelpunten in elf wedstrijden!”

“Dat is schrikbarend weinig”, gaat Kieft verder. “Zeker als je in een elftal speelt dat zo aanvallend en goed speelt als Feyenoord. Voor een goede spits… Dat je in elf wedstrijden drie goals maakt, dat is echt schrikbarend slecht.”

Mats Wieffer


Tijdens de persconferentie na afloop van de zege op Fortuna Sittard (0-1) kwam teamgenoot Mats Wieffer op voor Gimenez. “Buiten het voetbal is hij gewoon zoals hij vorig jaar altijd was. Aan hem merk je zelf niet dat hij op dit moment iets minder goals maakt. Hij is voor ons heel belangrijk in het drukzetten. Ik denk dat hij een paar keer ballen heel goed onderschept heeft. De eerste helft de bal in de hoek en daardoor kunnen wij weer drukzetten.”

“Het loopt misschien niet altijd heel lekker, zolang hij hard werkt is het voor ons waardevol”, aldus Wieffer. “Hij heeft ook niet echt veel kansen gekregen. Dit was niet echt een wedstrijd voor een spits, maar meer voor onze buitenspelers. Met snelheid achter de laatste linie. Gimenez stond vaak tegen twee of drie man. Dan moet je ballen vasthouden en verlengen en dat heeft hij prima gedaan.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Typische Advocaat reactie, je hebt ogen en daar moet je het maar mee doen. Verder vooral schrikbarend in hoeverre dit thema uitgemolken moet worden, maar ik zou hem dit seizoen gewoon nog laten staan.

16 april 2024 om 08:04

Begin dit seizoen werd Giménez door vriend en vijand nog gigantisch de lucht in gepraat. Misschien was dat toen toch ook wat overdreven in combinatie met de 60-70miljoen die hij zou opleveren. Nu ziet hij de andere kant van de medaille. Waarschijnlijk zit hij qua niveau ergens in het midden al is het zonde voor Feyenoord en de transferinkomsten als hij het niet een groter deel van het seizoen kan.

16 april 2024 om 08:10

Qua doelpuntengemiddelde was het niet gek natuurlijk. Nu mag je blij zijn met de helft van dat geld. Wel een flinke tegenvaller. Een jaartje extra kan ook moeilijk omdat je Ueda hebt gehaald met een bepaald plan.

16 april 2024 om 08:26

@arsenal890 - Maar dat plan met Ueda valt ook tegen. Kan me niet voorstellen dat Feyenoord hem (op dit moment) als 1e spits ziet als Gimenez vertrekt. Wat heeft hij nou laten zien?

16 april 2024 om 08:35

Wat voor kansen heeft hij nou gekregen? Geef hem is een reeks wedstrijden de kans en je kan het gaan zien. Sommige spelers hebben tijd nodig en ritme nodig om te presteren.

16 april 2024 om 08:40

@MyVision,

Van de zomer gaf ik al aan dat wanneer er 40-45 miljoen geboden werd je hem moest laten gaan. Simpelweg omdat de kans dat het een jaar later 60 miljoen word statistisch heel klein is.

Bij Ajax nu ook met Brobbey, komt er een goed bod gewoon laten gaan.

Met geld kanje door bouwen, met 1 speler die een seizoen in vorm is niet. En wanneer de speler in vorm, zoals Gomenez, zijn vorm verliest heb je en niet verder gebouwd en geen waardevolle speler meer.

16 april 2024 om 08:48

Als je kijkt hoe de tegenstanders zich na de winterstop zijn gaan wapenen tegen Feyenoord is het allemaal niet zo vreemd hoor. Vrijwel alle teams spelen met 9 man achter de bal en willen niet meer voetballen tegen Feyenoord. Dan wordt het voor een type spits als Gimenez ook een lastig verhaal. Hij is nooit een spits geweest die 4 man uitspeelt op vierkante meter. Hij moet het juist hebben van de goede aanvoer en combinaties. Na de winterstop was alle aanvoer volledig verdwenen (buitenspelers gaven allemaal niet thuis of trokken naar binnen voor hun eigen doelpoging) en vanaf het middenveld was de meeste creatieve speler in de combinatie (Stengs) geblesseerd. Precies dit is waarom je niet kunt afgaan op alleen statistieken en wat Advocaat daarmee ook bedoelt te zeggen.

16 april 2024 om 08:51

@Suc6Magnet

Als je daar als spits niet mee kan dealen ben je niet toe aan een niveau hoger. Hoe denk je dat clubs tegen Arsenal etc zichzelf ingraven.. Gimenez op een niveau hoger krijgt gewoon 2 CVs in zijn nek van een veel hogere kwaliteit dan dat die nu krijgt.

16 april 2024 om 09:04

D-Bergkamp,

Hoe denk je dat de aanvoer is bij een club als Arsenal? Dat is totaal niet te vergelijken met de aanvoer die Santi krijgt na de winterstop.

16 april 2024 om 09:08

Meer dan Pepi, als ik het goed heb. Ueda heeft volgens Soccerway 493 minuten gespeeld, maar de pagina van Pepi laadt niet, zoals zo vaak op Soccerway. Maar vanuit een soortgelijke rol heeft Pepi er meer in liggen dan Ueda, en hij doet exact waarvoor hij gehaald is, namelijk als pinchitter goals maken. Ueda heeft pas tot nog toe pas het schrikbarende aantal van twee goals gemaakt, en ik zie het niet gauw veranderen. Heeft bijna tien miljoen gekost en loopt alleen maar in de weg, of hij loopt overal te laat.

16 april 2024 om 09:13

Verschil is wel dat Pepi er vaak in komt als er al paar goals in liggen, Ueda als er iets geforceerd moet worden.

16 april 2024 om 09:27

Als Ueda zoveel aanvoer zou krijgen als Pepi dan had hij ook meer goals gemaakt.

16 april 2024 om 09:39

Ueda krijgt genoeg aanvoer.

16 april 2024 om 09:41

Tja dat is waar inderdaad. Ueda lijkt toch een beetje de verpersoonlijking van de Wet van Murphy. Wil zo graag en moet ook wel om de reden waarom ie wordt ingebracht.

16 april 2024 om 09:43

Ueda krijgt 0.0 aanvoer net zoals Santi na de winterstop.

16 april 2024 om 09:51

Ueda mist zondag toch gewoon weer een vrijwel niet te missen kans? Heel veel aanvoer is het niet, maar wat ie krijgt doet ie niets mee.

16 april 2024 om 10:49

Welke spits krijgt dan wel de ene na de andere voorzet? Het is juist de kunst om die minimale kansen die je krijgt benut. Haaland krijgt ook niet voorzet na voorzet. Al krijgt hij die niet, dan is het ook een vrij statische spits. Maar als ie hem krijgt, maakt ie hem

16 april 2024 om 11:11

Haaland heeft in de laatste 10 officiële wedstrijden voor land en club 3 goals gemaakt. Dat is niet veel beter hoor. Dus als hij maar 3 kansen heeft gehad dan is het matig gesteld met City (en Noorwegen)

Er zijn nog 4 wedstrijden te gaan (en bekerfinale). Je staat 9 punten achter op psv en 12 voor op Twente. Dan is het toch een no-brainer om hem gewoon te laten staan

Toch wel bijzonder hoe Gimenez nu door iedereen zo wordt aangepakt. Waarschijnlijk was de hype te groot. Maar kan mij niet herinneren dat vorig jaar Luuk en Pavlidis vorig jaar zo werden aangepakt toen ze maar respectievelijk 14 en 12 goals hadden gemaakt.

16 april 2024 om 07:39

Slecht geheugen? Luuk wordt heel zijn carrière al bekritiseerd. Zelfs nu durft men dat nog haha

16 april 2024 om 07:42

Ken de kritiek van zijn (begin) periode in het buitenland wel. Niet zozeer zijn kritiek als spits van PSV in de ED.

16 april 2024 om 07:51

Seizoen 2016/2017 en 2017/2018, bakte hij er opeens niet veel meer van en werd nog harder aangepakt dan Giminez nu en ook door supporters. Zelfs voorbij gestreefd door Locadia en stond op nominatie te vertrekken. Echter Locadia vertrok eerder en opeens had Luuk het weer in de benen.

16 april 2024 om 07:47

Er is zoveel kritiek omdat het verval gewoon schrikbarend groot is. Had hij 18-20 goals gemaakt, die gewoon netjes verdeeld waren over het gehele seizoen, had je er nu veel minder over gehoord

16 april 2024 om 07:47

Luuk krijgt continu kritiek sinds hij weer teruggekomen is haha. Pavlidis werd niet over geroepen dat hij minimaal 50 miljoen moest opleveren.

16 april 2024 om 07:51

Dus hij krijgt meer kritiek omdat er enkele supporters zijn die zeggen dat die 50 miljoen moet opleveren?

16 april 2024 om 08:06

Nee omdat iedereen hem omhoog gepraat heeft aan het begin van het seizoen, werd zelfs aan real Madrid gelinkt. Zou de duurste verkoop ooit worden. Als je dan maanden niet presteert zelfs gewoon slecht speelt. Dan krijg je de bal terug, net zoals bij Ajax dat aankopen slecht waren en nu zijn sommige na een halve goede wedstrijd alweer een stuk beter.

16 april 2024 om 08:06

Feyenoord is een grotere club dan AZ. Dus daarom is het logisch dat Gimenez onder een grotere vergrootglas staat. Daarnaast valt het erg op dat wanneer jouw team in absolute topvorm is en erop los scoort, maar jij als spits zijnde er maar twee intikt in de afgelopen 12 competitiewedstrijden.

16 april 2024 om 08:07

Logisch toch? Brobbey kreeg ook bakken met kritiek toen half voetbalminnend Nederland veren in zijn reet stak terwijl hij elk weekend een paar gigantische kansen verprutste.

Die kritiek hoor je nu ook niet meer, omdat hij nu echt goed is.

16 april 2024 om 09:56

Luuk was vorig jaar ook een lange periode geblesseerd geweest en kreeg toen ook veel.kritiek. als.die geen goals maakt heb je er niets aan

Natuurlijk is Santi niet in vorm, maar hij word ook niet echt geholpen door de rest van het team. De vleugelaanvallers geven geen enkele bruikbare voorzet, op dit moment staat er een linksback die geen voorzet geeft en de rechtsback staat bij aanvallen vaker in de zestien van de tegenstander dan aan de zijkant om een voorzet te geven.

Als je dan tegen ploegen speelt die dubbele mandekking op Santi zetten en op het middenveld de creativiteit ontbreekt om de spits vrij te spelen, dan is het lastig voor die spits om te scoren.

16 april 2024 om 09:14

Dus dan is hij toch niet zo goed als men dacht. Want maak je het hem lastig scoort ie niet. Had Feyenoord toch moeten verkopen afgelopen zomer.

16 april 2024 om 10:24

Het verschil tussen voor en na de winter wordt ook wel duidelijker uit de statistieken van de vleugelspelers: voor de winter maakten die amper een goal en was het alles op Gimenez,na de winterstop scoren de vleugelspelers veel meer en is het minder ballen op Gimenez

Heeft gewoon voor een korte periode boven zijn kunnen gepresteerd en haalt nu gewoon zijn normale niveau. Misschien hadden de kenners hem niet direct de hemel in moeten praten.

16 april 2024 om 10:25

Heeft gewoon voor een korte periode onder zijn kunnen gepresteerd nu en haalde daarvoor zijn normale nivo. Misschien hadden de kenners er rekening mee moeten houden dat een jonge speler altijd wel eens een tijdelijke vormdip heeft

ze hadden hem moeten verkopen, toen was er zo'n hype. Nu ga je er nog misschien nog max 25 mil voor krijgen. Ook niet slecht natuurlijk maar niks vergeleken met de bedragen die ze eerst wouden. Niet dat die bedragen realistisch waren maar goed, je moet soms profiteren van de gekte, maar bij feyenoord dacht men dat hij alleen maar meer waard zou worden. Totaal niet realistisch.

Ik zou na de bekerfinale Ueda in de spits zetten en Santi op vakantie (mooie titel voor een boek..) sturen. Gimenez hoeft toch niet per se verkocht te worden? Als Ueda leuk doet, wellicht kan je hem nog verkopen, want ik vraag me af of hij Feyenoord beter maakt. En dan op zoek naar een alternatief

Gimenez kan echt nog wel voetballen en gaat ook gewoon een mooie transfer maken. Sterker nog, als buitenlandse club zou ik hem juist nu wel kopen omdat door zijn slechte vorm de prijs wordt gedrukt.

Het voelt nu ineens als een Jorgenson verhaal, een eendagsvlieg. Hoop voor Feyenoord dat ze er nog een mooi zakcentje aan kunnen verdienen en hoop voor Santi dat hij een leuke stap kan zetten en zijn goals weer gaat maken.

16 april 2024 om 11:16

De vergelijking met Jorgensen is ook treurig zeg. Er zat 6/7 jaar tussen die 2. Elk talent van 22 jaar mag een dip hebben behalve Gimenez.

18 april 2024 om 15:30

Jank niet zo man, de term "het voelt zo" vang je volledig verkeerd op. Het lijkt werkelijk nergens naar wat hij presteert op dit moment. Ook kan hij totaal niet mee voetballen. Alle signalen voor een topclub staan op dit moment gewoon op rood (lijkt me)

Iedereen heeft het over statistieken. Maar hoor niemand over hoe weinig kansen zijn collega's voor hem creeeren. Waar hij de eerste seizoenshelft de ene na de andere kans geboden kreeg, krijgt hij nu zelden een 100% kans.

Tuurlijk hij is idd zelf minder in vorm, creeert zelf vrijwel niets. Maar hij werkt zich wel een slag in de rondte én zet goed druk, wat Ueda absoluut nog niet doet. Die paar potjes lekker laten staan. Na de bekerfinale je buitenspelers opdragen nooit meer voor jezelf te gaan en alle ballen op gimenez te geven in de hoop dat hij er een paar scoort en weer los is.

En dan hopen dat er nog een PL club is die komende zomer een hoop geld neerlegd. Dat geld hebben we nl nodig om ons te versterken komende zomer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren