Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo

Laatste update:

Thiago Silva gaat Chelsea deze zomer definitief achter zich laten. The Blues posten maandag een video op de officiële kanalen, waarin de 39-jarige verdediger zijn vertrek aankondigt. Dat valt Silva zichtbaar zwaar.

Afgelopen week werd bekend dat Silva zo goed als zeker terug zou keren naar zijn geboorteland. GOAL meldde dinsdag dat de Braziliaan tot een mondeling akkoord was gekomen met jeugdliefde Fluminense, waar hij al meerdere periodes in zijn leven onder contract stond.

Het was alleen nog wachten op de officiële bevestiging vanuit Chelsea. Die volgt nu, en staat bol van de emoties.

In een speciale afscheidsvideo neemt Silva uitgebreid de tijd om iedereen die Chelsea een warm hart toedraagt te bedanken. "Ik kwam hier met het plan om maar een jaar te blijven, en bleef uiteindelijk vier jaar', zegt de routinier in de video. "Het maakt me ontzettend trots deel van de Chelsea-familie te zijn. En hoop dat mijn zoons (die in de Chelsea-jeugd spelen, red.) hun carrière kunnen vervolgen bij deze geweldige club, waar iedereen deel uit van wil maken."

Silva wil het boek 'Chelsea' echter nog niet sluiten. "Ik heb hier de afgelopen vier jaar mijn alles gegeven, maar helaas heeft alles een start, een midden en een eind. Dat betekent niet dat ik de deur definitief dichttrek. Ik hoop de deur open te houden, zodat ik in de nabije toekomst terug kan keren, al is dat in een andere rol. Ik kan alleen maar 'dankjewel' zeggen", aldus Silva.

De 113-voudig Braziiliaans international kwam in de zomer van 2020 naar Chelsea, nadat zijn contract afliep bij Paris Saint-Germain. In zijn debuutseizoen legden the Blues direct beslag op de Champions League. Sinds twee seizoenen gaat het echter bergafwaarts met Chelsea, en Silva weet zich niet aan de malaise te onttrekken. Met de Braziliaan als vaste starter staat de ploeg van Mauricio Pochettino momenteel negende in de Premier League.

In totaal kwam Silva tot 151 officiële optredens sinds zijn komst. Naar verwachting keert hij nu terug naar Fluminense, waar hij in de jeugd én tussen 2006 en 2009 voor uitkwam. Silva werd vorig seizoen nog verkozen tot Speler van het Jaar bij Chelsea, en groeide eind vorig jaar uit tot oudste doelpuntenmaker ooit van the Blues.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou. Ondertussen zat hij toch regelmatig weer op de bank hé? En dat t.o.v. een Badiaschile en Disasi die echt dra-ma-tisch zijn dit seizoen.

Jammer. Legend en een enorm goede Cv.

Hopelijk gaat hij nog lekker ballen bij Fluminese ofzo!

29 april 2024 om 13:02

Hij is lang geblesseerd geweest ook he. Hij is 39 en kan niet meer iedere pot spelen.

29 april 2024 om 13:05

jammer van zijn vele blessures in zijn carriere, vond hem in zijn top echt samen met ramos de beste cv. Jammer dat hij milaan toen verliet.

29 april 2024 om 15:06

Puur verdedigend (technisch) vond ik hem zelfs iets beter dan Ramos, maar die compenseerde zijn foutjes (weggeven penalties) natuurlijk met belachelijk veel goals. Als pure verdediger nota bene, en daar zaten aardig wat cruciale goals tussen. Thiago Silva is echt een buitengewoon slimme verdediger, hij leest het spelletje zó goed. Maldini noemde hem zelfs zijn opvolger @Milan. Samen met Chiellini en Ramos de Grote Drie van hun generatie imo.

29 april 2024 om 18:56

Tja, we kunnen niet allemaal Pepe zijn. Dat een 39 jarige nog op dat niveau speelt is vrijwel ongekend. Eeuwig zonde dat Milan hem destijds weg moest doen. Beste verdediger die we de laatste 15-20 jaar gehad hebben.

29 april 2024 om 19:27

Pepe speelt gewoon op een lager niveau he, laten we wel zijn. Doet het daar uitstekend, maar denk dat Silva nog altijd een aanwinst is op een hoger niveau

Voor mij een van de beste verdedigers ooit van het moderne voetbal en zeker de beste Braziliaanse centrale van de afgelopen 30 jaar. Heeft veel gegeven, zelfs op zijn oude dag bij Chelsea nog. Gun deze man een groots afscheid.

29 april 2024 om 13:03

Lucio vond ik écht niet minder.. wel écht een hele goede verdediger. Jammer dat hij doet der tijd milan moest verlaten, had hem daar zn hele carriere wel gezien.

29 april 2024 om 13:07

Beste verdediger ooit? Denk het niet daar heeft ie helaas net iets te lang bij PSG gezeten. Als hij naar Real of Barca was gegaan of eerder dan de PL dan had hij zijn status denk ik wat groter kunnen maken. Is het zelfde eigenlijk met Verratti en Marquinhos, geweldige spelers maar eigenlijk hun carriere opgegeven om in Frankrijk te blijven voetballen.

29 april 2024 om 19:34

Een van de beste.

Nooit gedacht dat hij zo lang zou blijven, ook Silva is in een hele turbulente tijd een soort haak geweest waar supporters zich aan vast konden houden. De laatste absolute topspeler die we hadden, de laatste absolute strijder uit een tijd voor de Amerikanen en de kindercreche op plek 10.

Ik hoop hem snel terug te zien, nog een jaartje afbouwen in Brazilie en dan meteen de technische staf in bij Chelsea! Lekker met John Terry de cultuurbewaker zijn!

Wat een legende is deze speler.
Zowel voor Milan, Psg en chelsea... op een top prof en een geweldige persoonlijkheid.
Hopelijk zie ik hem nog op de copa voorbij komen net als marcelo, toch jeugdsentiment wat verdwijnt.

29 april 2024 om 14:29

Zou opvallend genoeg Marcelo's eerste Copa America worden.

Thiago Silva baas! Genoten zijn tijd bij Chelsea. Een echte voorbeeldprof, captain en geweldige verdediger. Een van de betere van zijn generatie.

Jezus wat is de tijd mega hard gegaan. Voelt als half jaar geleden dat hij naar Chelsea ging. Absurd. Maar geweldig gedaan daar

Thiago Silva was altijd de verdediger die de ware leider was van een team, zonder dat mensen naar hem wezen. Bij Milan wees iedereen naar Ibrahimovic, maar het was Thiago Silva wiens vertrek alles uit balans haalde. Bij Brazilië op het WK in 2014 wees iedereen naar David Luiz, maar heel die verdediging was niks toen Silva niet aanwezig was om hun hand vast te houden. Nou... Silva + Neymar. Een van de meest intelligente verdedigers die je ooit zult tegenkomen.

Thiago Silva imo een van de meest onderschatte verdedigers ooit in het voetbal wat een legende is hij.

Het gaat je goed legend!

29 april 2024 om 14:15

Hoezo onderschat? Zo goed als iedereen vond hem top.

29 april 2024 om 14:42

@nffc

Hij kreeg niet zoveel lof zoals wat Ramos kreeg en andere verdedigers. bij PSG vond ik hem ook altijd al onderschat en een wereldtopper.

Voor mij persoonlijk een van de beste verdedigers die ik heb zien spelen. Het was een ware leider op het veld, ik ga hem missen op de Europese velden. Hopelijk komt hij nog terug bij Chelsea in een andere rol.

Ruim 150 wedstrijden in 4 seizoenen gespeeld op zijn leeftijd. Wat een topverdediger was hij altijd geweest. Heeft toch nog een CL bemachtigd in zijn eerste jaar bij Chelsea.

Zo jammer dit, had hem graag nog en contract zien krijgen voor een jaar.
Het gaat je goed T.Silva.

Ooo Thiago Silva
Ooo Thiago Silva

Legende gelukkig heeft Chelsea hem de belangrijkste beker gegeven!!! Tot snel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren