Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord-icoon fakkelt Santiago Gimenez af: ‘Ik zou hem geen bal meer geven’

Laatste update:

Willem van Hanegem is klaar met Feyenoord-spits Santiago Gimenez, zo laat de clubicoon vrijdag blijken in de AD Willem&Wessel-podcast. De Kromme ergert zich voornamelijk aan de houding van de 22-jarige Mexicaan, die donderdagavond tegen hekkensluiter FC Volendam (0-0) wederom niet wist te scoren. Trainer Arne Slot nam het vrijdag juist op voor Gimenez tijdens de persconferentie van Feyenoord voorafgaand aan de Klassieker.

Van Hanegem heeft geen goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd tussen Volendam en Feyenoord. “Dit was wel echt slecht. Ik moet eerlijk zeggen: ik heb nog nooit zoveel gescholden en gevloekt. Het was zo bar slecht.”

Onder meer Timon Wellenreuther heeft geen goede indruk achtergelaten op Van Hanegem. “Het begint bij de keeper… Hij maakt het weer makkelijk voor Slot als Bijlow fit is, op deze manier. Hij heeft eerder geweldig gekeept, maar was zo onzeker. Maar ook het middenveld was droevig, eigenlijk alles.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Dan mikt Van Hanegem zijn pijlen op Gimenez. “We waren blij met onze spits, maar dit is echt triest. Ik vind dat echt verschrikkelijk.” Volgens de oud-middenvelder is Gimenez zelfzuchtig. “We zitten te schelden op de rechtsbuiten (Yankuba Minteh, red.) die een paar domme dingen doet, maar Gimenez moet de bal gewoon afgeven op hem. Dan loopt hij hem zo in een leeg doel aan het begin van de wedstrijd. En daarna nog een keer. Hij hoeft hem alleen maar binnen te schuiven!”

Van Hanegem heeft een duidelijke boodschap voor Minteh. “Waarom geven ze hem niet gewoon die bal? Dat is voor mij echt een raadsel. Ze willen Gimenez elke keer laten scoren, maar hem zou ik helemaal geen bal meer geven, want dan weet je toch dat het niets wordt. Het is echt bizar, ongelooflijk hoor!”

Persmoment Slot


Waar Van Hanegem kritisch is op Gimenez, kan de Mexicaan rekenen op steun van zijn trainer. “Hij heeft tegen Volendam geen gelukkige wedstrijd gespeeld, maar dat gold voor heel veel anderen ook”, aldus Slot. “Daar was hij geen uitzondering op. Ik vond hem in de laatste thuiswedstrijd minder slecht dan de meeste mensen. Ik zag dat hij een aantal hele goede loopacties had.”

Slot zag afgelopen maand juist verbetering in het spel van Gimenez. “De laatste wedstrijden komt hij weer meer in scoringspositie, dat is wat we willen zien. Het is voor ons en hemzelf wel vervelend dat hij ze niet binnenprikt, maar dat is het leven van een spits.” Gimenez speelde dit seizoen 37 officiële wedstrijden namens Feyenoord, waarin hij goed was voor 24 doelpunten en 5 assists.

Bekijk Feyenoord - Ajax live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Santi & Hirving zitten in hetzelfde schuitje, allebei een grote vormdip en een imago/uitstraling die zowel bij supporters als tegenstanders gaat irriteren. Echter denk ik dat Feyenoord er slim aan doet Santiago gewoon vertrouwen te blijven geven, zo goed als zijn eerste helft van dit seizoen zal die het misschien niet meer gaan doen, maar het blijft gewoon een degelijke spits. Als hij zijn draai vind dan verwacht ik echt wel dat die weer van grote waarde kan zijn.hetzelfde denk ik over Lozano, hij zal het niveau van zijn eerste periode bij PSV niet meer aantikken, maar als hij vertrouwen blijft krijgen van de trainer verwacht ik wel dat we nog een betere Lozano gaan zien dan dat we nu hebben gezien. Ueda heeft tot nu toe ook nog geen onvergetelijke indruk achtergelaten, al heb ik ook in hem wel vertrouwen.

5 april 2024 om 18:33

Ik denk dat je Gimenez beter kan verkopen voor een miljoen of 30. Dat kun je er nog wel voor krijgen, hij scoorde er nog 2 in de CL tegen Lazio, dus het is ook weer geen Jorgensen scenario. Mijn gevoel zegt dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging, maar dat geldt misschien voor heel Feyenoord. Het seizoen begon goed en iedereen was lyrisch over hun optreden in Madrid tegen Atletico, maar daarna is het allemaal minder geworden.

5 april 2024 om 18:38

Denk dat hij vooral leeg is, doordat hij heel de zomer ook door gevoetbald heeft. Daarnaast blijft de aanvoer voor hem behoorlijk matig.Hij voegt al maanden niks toe, maar voor 30 miljoen zou ik het niet erg vinden als hij nog een seizoen blijft. Lekker op vakantie, fit terug, met misschien ook betere buitenspelers

5 april 2024 om 18:46

Lozano speelt gewoon prima en is enorm dreigend. Laatst een artikel op VI pro die dit met cijfers onderbouwde en aantoonde dat zijn xG een stuk hoger is dan zijn daadwerkelijke productie en hij dus veel pech heeft. Het probleem is gewoon dat wij supporters altijd wat te zeiken hebben en alles in het extreme trekken. Dit geldt ook voor Gimenez. Hij is misschien niet zó goed als enkelen hier aan het begin van het seizoen beweerden met de Coen Dillen index nog bij de hand, maar het blijft een geweldige spits. Ik zou hem nu ook juist niet zomaar verkopen, want als je hem nog 1 seizoen houdt en hij zijn vorm terugvindt - wat hij ongetwijfeld gaat doen - dan krijg je hier gewoon de hoofdprijs voor. Hij heeft hele specifieke kwaliteiten

5 april 2024 om 21:03

Bij Luuk de Jong is het ook niet meer wat het begin van het seizoen was hoor. En zelfs bij Pavlidis is de rek eruit.

6 april 2024 om 00:50

het zijn ook matige spitsen. Maar geld voor veel spelers in de Eredivisie

6 april 2024 om 05:56

Het nadeel bij die latino voetballers is dat ze heel veel bezig zijn met randzaken. Kaarten aannaaien etc. Als hrt goed gaat valt het niet op, maar nu juist heel erg.

Gimenez heeft geluk dat Danilo er dit seizoen niet meer is, anders had ie allang gebankt.

Mensen zeggen weleens dat Willempie altijd zo negatief is over andere clubs maar flauwekul over Feyenoord lullen kan hij ook als de beste.

Ja hij heeft een mindere periode maar dat komt weleens voor. Ueada is niet beter ook dus gewoon het vertrouwen laten geven.

5 april 2024 om 18:43

In de huidige vorm van Gimenez is letterlijk elke spits beter.

5 april 2024 om 18:55

Ja, altijd bijzonder dat mensen dat zeggen, want niemand is zo kritisch op Feyenoord als van Hanegem. Maar hier zou ik toch de voorkeur geven aan Santi een hart onder de riem steken ipv je hoop vestigen op een huurling.

Van Hanegem is van de start af aan al zeer kritisch geweest op Gimenez. Die is gewoon niet objectief.

Feit is wel dat Santi al sinds de winterstop "niet in zijn beste fase zit".

5 april 2024 om 18:44

Willem die tegen Feyenoorder is vind ik wel ver gaan. Hoop dat het goed met Wil gaat. Teams stellen zich meer op het team in. Waar voorheen heerlijk opertuun 433 gespeeld werd proberen ze nu een puntje te pakken.

5 april 2024 om 23:48

Ach, Ajax helpt Gimenez en Feyenoord er zondag wel weer bovenop. No worries, problem solved.

5 april 2024 om 20:16

Je praat veel maar zegt weinig

5 april 2024 om 20:52

Dank voor deze inhoudelijke duiding

Het kost teams tijd om in te spelen tegen een topclub die vanuit een bepaalde stijl speelt. Als dat gebeurt dan wordt het moeilijker. Daarom moet je van eigen kracht uitgaan en meerdere speelstijlen hanteren. Het is voorspelbaar.

Ach Santi zit gewoon in een flinke dip maar kan dit weekend wel weer eens vertrouwen krijgen. Misschien zelfs een tijdje meer gepiekt dan hij daadwerkelijk kan, maar dat zal de tijd leren. Feyenoord zal in ieder geval een stuk minder cashen of hem nog een jaartje houden wat ook geen straf is.

6 april 2024 om 05:58

Santi is tegen Ajax over het algemeen wel goed ja.
Plus Hato is geen geweldige verdediger dus dit weekend verwacht ik echt wel een goaltje of 2

Die dip begint wel flinke vormen aan te nemen. Hij heeft echt goals nodig. Hopelijk doet Ajax hem denken aan eind vorig jaar. Toen ramde hij werkelijk alles binnen.

Overigens is Willem swso geen fan van Santi heb ik het idee.

Ik snap niet dat die vanHanegem nog serieus genomen wordt en dat dat nieuws is. Categorie Driessen, azijnpissers

Vormdip of niet. Gimenez is toch ook geen wereldtopper. Ik verbaas mij er altijd over hoe spelers in de Eredivisie tot superman gebombardeerd worden. Deze jongen heeft Feyenoord bij tijd en wijlen een hoop plezier gebracht, maar zal naar een club als West Ham of Sevilla verhuizen. Ik zou hem van de zomer voor 25 a 30 miljoen verkopen, voordat het zometeen hetzelfde verloopt als Jorgensen.

Gimenez heeft het geluk dat er momenteel niets beter rondloopt qua spitsen bij Feyenoord.

Ueda is het niet, echter ben ik toch wel benieuwd mocht hij een x 5-10 potjes op rij spelen, want bij Japan doet hij het wel altijd goed. Maarja daar spelen ze veel directer voetbal dan Feyenoord.
Nesto Groen komt zwaar te kort
Zepiqueno Redmond idemdito
Voor van Persie junior is het nog te vroeg.

Bizar hoe hij na 1 fantastische seizoenshelft zo kan inzakken. Je hebt one season wonders maar dit is blijkbaar een 'half season wonder'. Benieuwd of hij z'n vorm herpakt want dit contrast heb ik zelden gezien (in de Eredivisie)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren