Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Einde verhaal Roy Hodgson: Crystal Palace denkt aan Europa League-winnaar

Laatste update:

Aan het dienstverband van de ervaren Engelse manager Roy Hodgson bij Crystal Palace komt, naar alle waarschijnlijkheid, vroegtijdig een einde, zo melden onder andere transfermarktexpert Fabrizio Romano en het Engelse tabloid The Mirror. Palace zou daarnaast ook al ver zijn met zijn beoogde vervanger, Oliver Glasner.

De oefenmeester van the Eagles werd in maart 2023 aangesteld om Palace te behoeden voor degradatie. De oefenmeester slaagde daar met verve in, want de club klom richting het eind van de competitie naar de elfde plek. Als blijk van waardering schotelde Palace in de zomer nog een nieuwe verbintenis voor aan de trainer, waar Hodgson wel oren naar had.

Na een belabberde reeks, waarin de Engelsman zijn team naar slechts drie overwinningen in zeventien wedstrijden wist te leiden, is de druk op Hodgson flink toegenomen. Palace is door de vele nederlagen gezakt naar de vijftiende plek. Het heeft een voorsprong van vijf punten op Everton, dat de achttiende plaats in beslag neemt, al staan the Toffees daar met name door de tien punten aftrek die de Engelse voetbalbond de club toebedeelde.

De positie van trainer Hodgson staat volgens The Mirror al langere tijd onder druk, maar dankzij een overwinning op Sheffield United (3-2) eind januari schonk de manager zichzelf wat meer ademruimte. Na verlies partijen tegen Brighton & Hove Albion (4-1) en tegen Chelsea (1-3) lijkt het vertrouwen in Hodgson definitief te zijn opgegeven door de clubleiding. Tegen The Blues scoorde notabene voormalig Palace-middenvelder Conor Gallagher tweemaal. Zijn tweede doelpunt viel in de blessuretijd toen de stand nog 1-1 stond. Uiteindelijk deed miljoenenaankoop Enzo Fernández nog dieper in blessuretijd een extra duit in het zakje.

Gallagher rent juichend weg na zijn goal in blessuretijd

Hodgson is een icoon in het Engelse voetbal met een enorme staat van dienst als manager. Ondanks zijn leeftijd (76) blijft Hodgson verrassen met nieuwe dienstverbanden. Tussen 2017 en 2021 stond de coach ook al aan het roer bij Palace. Ook was hij nog trainer van Watford. Tevens was hij tussen 2012 en 2016 bondscoach van de Engelse nationale ploeg. Met the Three Lions wist hij zich te kwalificeren voor drie eindrondes.

Kandidaten


Crystal Palace was op de achtergrond al even bezig met het zoeken naar een vervanger. Julen Lopetegui en Steve Cooper werden benaderd en intern was er veel steun voor trainer Kieran McKenna. Die oefenmeester maakt bij Ipswich Town indruk in de Championship. Vorig seizoen promoveerde Ipswich naar het tweede niveau van Engeland en daar neemt het op dit moment de vierde plaats in beslag, wat recht geeft op play-offs om promotie naar de Premier League.

Na intensieve gesprekken is de clubleiding nu echter het meest enthousiast geworden over de Oostenrijker Glasner. De manager verwierf naamsbekendheid in 2022 door de Europa League-finale te winnen ten koste van het Rangers van Giovanni van Bronckhorst. Eintracht Frankfurt kwam daardoor voor het eerst in de clubhistorie uit in de Champions League. In het miljardenbal strandde de ploeg in de laatste zestien tegen Napoli, nadat het knap de poule met Tottenham Hotspur, Olympique Marseille en Sporting Portugal doorkwam. Sinds het vertrek bij Frankfurt aan het eind van het seizoen 2022/23 is Glasner clubloos.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geniet van u pensioen mijnheer. Hodgson. Typische rechterrijtje PL trainer.

Geen al te beste reeks en Hodgson laat zijn teams ook nooit spetterend spelen.

Aan de andere kant heeft hij ook wel enorm veel pech.
Zijn beste defensieve middenvelder in de naam van Doucouré is al vanaf eind november geblesseerd.
Eze, spelmaker, heeft een goede korte periode gehad en heeft daarnaast ook al een x aantal potten moeten missen wegens blessures (stuk of 8 potten).
Franca wordt voor 20 miljoen gekocht uit Brazilië en heeft nog niet eens weten te scoren in Engeland.
Olise, misschien wel zijn beste speler, heeft de eerste 10 a 12 potten gemist met een hamstringblessure. En afgelopen potten tegen Arsenal en Chelsea was hij er wederom niet bij...
Ayew lijkt het beste ook wel van af. Ook pas 2 goals, terwijl hij nagenoeg alles speelt. Als aanvaller...

Enige wat ik niet snap is dat die Edouard zo weinig speelt. Heeft er toch al 6 inliggen bij het nietige Palace en is vaak een lastpak. Laatste 8 potten heeft die volgens mij in totaal nog geen helft gespeeld...

En verder: ze verliezen relatief vaak ook maar met 1 goal verschil hé. Luton, Everton, Chelsea, Spurs, Arsenal. Het zit ook niet altijd mee.

Denk dat Palace vooral veel beter voetbal wilt zien met dit elftal, wat ik wel begrijp.

Qua stand in de ranking vind ik dat Palace niet veel hoger hoeft te staan hoor... Zo wat alle teams boven hun zijn gewoonweg beter.

Nadeel voor hen is dat een Fulham, Wolves en Bournemouth goede reeksen hebben gehad vooral...

Alles wat onder hun staat, is niet veel minder hoor. Ja, Burnley & Sheffield 100% wel. Maar een Everton is in mijn ogen beter dan een Palace hoor. Luton stat onder ze, maar dat is vooral een team dat er voor gaat en Forrest is de ene week hossana en de andere week brandhout.

Ik snap wel dat je je trainer ontslaat als je verliest van Chelsea natuurlijk..

De fans van Crystal Palace zijn echt bijzonder ontevreden op het moment en ik kan eigenlijk wel begrijpen dat ze zich in de maling genomen voelen. De club staat nu een kleine 10 jaar jaarlijks in het rechterrijtje en van echte vooruitgang is helemaal geen sprake. Ze worden niet beter, Zaha mag zomaar vertrekken en er komt geen adequate vervanger en als klap op de vuurpijl wisselen ze het aanstellen van ambitieuze, moderne trainers af met Hodgson, Pulis en Pardew..

Palace wordt minder en minder, eigenlijk al sinds het vertrek van Vieira. Ik vond dat toen al een rare keuze en sindsdien zijn er op sportief vlak eigenlijk alleen maar gekke keuzes gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren