Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast

Laatste update:

Het ging zondag bij NOS Studio Voetbal logischerwijs grotendeels over het nieuws rond Arne Slot. De Feyenoord-trainer staat op het punt over te stappen naar Liverpool, dat tussen de dertien en vijftien miljoen gaat overmaken naar Rotterdam-Zuid. Het speculeren over een opvolger is al in volle gang, en ook Rafael Van der Vaart en Ibrahim Afellay doen er met alle liefde aan mee. Met name Van der Vaart komt met een saillant voorstel.

De oud-middenvelder zou namelijk Robin van Persie doorschuiven naar Feyenoord 1. Van der Vaarts voormalig Oranje-collega en trainer van de Onder 18 van de Rotterdammers moet dan met een ervaren klankbord naast zich beginnen aan zijn eerste 'echte' klus als hoofdtrainer. "Ik heb er heel lang over nagedacht, en toen dacht ik: misschien iemand als Van Marwijk", oppert Van der Vaart zo'n klankbord. Overstappen naar sc Heerenveen vindt hij een minder goed idee.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Volgens het Algemeen Dagblad en de Leeuwarder Courant is Van Persie namelijk al bijna rond met de Friezen. De oud-spits zou Heerenveen als de perfecte club zien om zijn trainersloopbaan bij een eerste elftal te beginnen.

Dat nieuws kwam echter wel naar buiten toen Slot nog op zijn plek zat. Van Persie koestert de ambitie ooit nog hoofdtrainer van Feyenoord 1 te worden.

Van der Vaart zou het wel weten. "Ik vind: hij moet opgeleid worden, maar waarom moet hij naar Heerenveen? Als hij mislukt, wordt hij de komende tien jaar ook geen trainer van Feyenoord. Wat ik hoor is dat hij een goede trainer is, dat hij duidelijk is en hele goede ideeën heeft. Hij is natuurlijk echt onervaren, maar waarom niet? Je leidt ook een trainer op, misschien is dit wel het moment", aldus Van der Vaart.

Afellay, die ook als analist is aangeschoven, kan meer over Van Persies trainerskwaliteiten vertellen. Afellay is namelijk assistent van Van Persie bij Feyenoord Onder 18. "Over Robin kan ik louter positief zijn", zegt de oud-international. "Je kunt nog zoveel voetbal-knowhow hebben: je moet mensen kunnen bereiken. Op het moment dat hij de jongens toespreekt en zijn boodschap probeert duidelijk te maken komt dat wel echt binnen. Ik geloof wel dat hij het zou kunnen, maar dan moet je wel de juiste persoon ernaast zetten."

Afellay oppert de naam van Fred Rutten, die vorig seizoen ook al als rechterhand van de beginnende Ruud van Nistelrooij fungeerde. Ook de veelvuldig genoemde Marino Pusic lijkt hem een goede opvolger voor Slot. "Pusic heeft lang succesvol met Slot gewerkt en heeft ook de ervaring als hoofdtrainer. Hij weet wat er bij Feyenoord gevraagd wordt, kent de mensen daar en schijnt ook er erg geliefd te zijn."

"Als je het succes hebt gezien wat er aan de hand van Slot teweeg is gebracht, zou het toch wel heel stom zijn om hem niet te polsen voor een eventuele terugkeer."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Persie zie ik echt als gok.
Ik zou dan idd vor nu Pusic zien met als rechterhand van Persie en de Wolf.
Van de jeugd doorschuiven naar de senioren is wel andere koek.
Uiteraard weet van Persie uit ervaring wat erbij komt kijken, maar ik weet het niet haha
Denk wel dat je er alles aan moet doen om hem te houden , want zie in hem wel een potentiële

29 april 2024 om 09:09

Pusic is een goede assistent. maar hoor veel spelers over pusic zeggen dat hij tactisch niet best is en dat hij veel onzin praat.

29 april 2024 om 09:11

Als PSV-fan kan ik het afraden. Cocu was dan nog redelijk succesvol, maar ook pas in zijn 2e aanstelling (was eerst kort interim). Maar aan Van Bommel en Van Nistelrooij (sowieso een schande dat die het werd, na al die smeekbedes) heb ik echt geen goede herinneringen. Ja, ze straalden heel wat uit, maar Van Bommel vergooit een giga-voorsprong en bij Van Nistelrooij was ik na 30 wedstrijden nog steeds op zoek naar wat zijn plan was. Laat dat soort trainers eens beginnen bij een kleinere club en als ze het daar goed doen, pas bij een topclub. Nu worden dat soort oud-spelers als helden ontvangen en via de achterdeur eruit gewerkt.

29 april 2024 om 09:50

Ik heb wel gelezen in VZ forum dat de supporters van Twente niet echt weg waren van Pusic. Daarvoor heb ik ook twijfels, Schreuder was een goede assistent maar geen hoofd coach.

Eerlijk gezegd, wil je iemand die hetzelfde filosofie heeft als Slot en een wat ervaring heeft. Natuurlijk zijn van de vaart en affelay enthousiast. Communicatie vind ik van Persie ook wel veranderd, sterker geworden.

29 april 2024 om 10:36

Maar ik hoorde ook excuses waarom Pusic niet zo goed rendeerde omdat hij als trekpop van Ted van Leeuwen fungeerde in zijn eerste job als hoofdcoach.
ik kan er zelf niet over oordelen.

Ik zag zelf Oosting wel zitten, maar ik denk niet dat hij Twente al wilt verlaten na 1 seizoen. Met Van Persie heb je wel een grote naam voor de groep staan. Als ik De Rossie zie bij Roma. Zou fantastisch zijn als Van Persie die kans krijgt bij Feyenoord met helzelfde succes. Maar wel een enorme gok.

Van alle namen en voortzetten filosofie Slot die tactisch zeer goed is onderlegd, kom je toch bij Jesse Marsch uit. En is Tomasson geen optie?. Ben hem wel uit het oog verloren nu hij trainer van Blackburn is.

29 april 2024 om 13:41

Je hoort het overal v persie maar dat is omdat hij v persie heet want het is geen trainer op dit moment

Zijn we in Nederland het niveau 'topspeler zonder ervaring coach maken van een topclub' niet een beetje ontgroeid? Van Persie aanstellen is niets minder dan een wilde gok. Dat moet je zo'n clubicoon ook helemaal niet aan willen doen. Laat hem nou eerste eens wat ervaring opdoen bij een volwassen team.

Wel een typische van der Vaart opmerking. Denkende dat een goede oud speler ook gewoon een heel ander soort functie goed kan invullen. Wat mij betreft is van der Vaart echter het levende bewijs dat dit niet zo is.

Persoonlijk hoop ik Schreuder. Een leuke aanvallende voetbalstijl, hij geeft jeugd de kans en hij behaald resultaten. Met de verlenging van Oosting zie ik in Nederland verder geen goede kandidaten rondlopen.

29 april 2024 om 08:45

Dick Schreuder hoop ik dat jij op doelt? Verder geheel met je eens!

29 april 2024 om 08:50

Want Schreuder heeft zo verschrikkelijk veel ervaring met een leuk jaartje Zwolle en een jaartje bij een Spaanse derde divisionist… Jaap Stam had ook een leuk jaartje in Zwolle toen hij naar Feyenoord ging. Het niveau ‘topspeler zonder ervaring coach maken’ heeft prima uitgepakt bij Van Bronckhorst bijvoorbeeld. Als je er maar ervaring bij zet.

29 april 2024 om 09:09

Been en Gio zijn iconen bij Feyenoord, waren bekend met de (on)mogelijkheden en hadden de gunfactor. Maar Feyenoord bleek een slangenkuil, er was organisatorisch veel mis met interne tegengestelde belangen. Gio is gered door Dikkie en heeft goed doorgepakt. Voor RvP is het deels hetzelfde (topspeler met gunfactor) maar intern heerst er nu wel rust bij Feyenoord. Het moet nog blijken of Dennis het zo kan houden, want rust komt hand in hand met succes. Maar de organisatie staat wel lijkt het. En dan vind ik een combi van RvP met coach geen verkeerde.

Een duo voor zo'n post naar voren schuiven is hetzelfde als de ruildeal tijdens de transferzomer. Je leest honderden varianten voor elke positie, maar ze gaan nooit door. Het is sowieso heel moeilijk om als buitenstaander een goed samenwerkend duo aan te wijzen.

Rogier Meijer heeft wel bewezen dat hij ook een vakman is. Maar een beetje een kleurloos figuur en ook niet bekend met de druk van een topclub, ook niet als speler. Daar zou je dan een goede staf omheen moeten zetten. Ik ben wel benieuwd wat hij bij Feyenoord zou kunnen.

29 april 2024 om 10:15

Zoveel heeft hij nou ook weer niet gepresteerd toch? Aan het begin van het seizoen wilde iedereen hem nog weg bij NEC. Ze presteren dit jaar wel goed maar ze hebben ook gewoon een goede selectie. Als je spelers van het kaliber Chery kan halen/betalen dan mag je ook wel minimaal linkerrijtje halen.

29 april 2024 om 10:27

@ Lexy88, ook Arne Slot was als speler en trainer niet echt bekend met de druk van een topclub, dus dat vind ik persoonlijk niet zo'n sterk argument

Ik denk dat dit geopperd wordt van uit een sentiment . Hoeveel jeugdtrainers / jong elftal trainers , zijn er succesvol doorgeschoven naar het 1ste?

29 april 2024 om 08:55

Van Brockhorst, Cocu, De Boer, Van Bommel zijn er zo een paar die ik kan bedenken. Van Nistelrooij qua voetbal misschien ook nog wel.

Ik verbaas met eigenlijk dat nergens Van Bronckhorst genoemd wordt. Is toch een icoon die het enorm goed heeft gedaan bij Feyenoord met minder middelen dan Slot.
Is vrij als coach en volgens mij zou hij echt nog wel een klus als trainer willen. Is hij dan zoveel slechter dan Oosting, Meijer of Janssen?

29 april 2024 om 08:55

Heeft ook gewoon een Europa League finale gehaald met Rangers. Vind het ook raar dat ie zo afgeserveerd is. Heb zelf het idee dat hij niet te veel stappen terug wil zetten. Feyenoord is een stap opzij uiteraard.

29 april 2024 om 08:56

Het voetbal onder Gio zag er niet uit in het kampioensjaar onder hem. Kan me niet indenken dat dit opeens verandert is ondanks stages het en der. Met Slot zijn we wel verwend natuurlijk en de kans dat de volgende trainer het net zo goed doet kwa type voetbal is niet zo groot, maar om terug te vallen op een oud trainer die van veel mensen achter de bal voetballen houdt is niet meer de filosofie van Feyenoord.

29 april 2024 om 08:57

Denk dat men het voetbal onder Van Bronckhorst te kleurloos vond. Zijn naam wordt vrijwel nergens genoemd als er ergens een trainer wordt gezocht, dus dat zegt ook wel wat denk ik.

29 april 2024 om 09:04

Gio is niet de juiste man, maar misstaat niet in jouw lijstje. Met 5-10miljoen aan budget mogen er ook trainers genoemd worden uit n hoger segment.

29 april 2024 om 09:22

Het voetbal was inderdaad niet zo mooi en herkenbaar als dat het nu onder Slot is. Maar Feyenoord zat toen ook in een andere situatie. Denk moeilijkere omstandigheden dan waar Slot in begon.
Kijk je kan natuurlijk altijd keuzes maken op basis van een filosofie of uitstraling van een trainer. Maar dat hij niet genoemd wordt vind ik alleen heel opvallend. Volgens mij is hij wel nog steeds populair bij het Legioen. En zoals ik zij: Is hij dan zoveel slechter dan Oosting, Meijer of Janssen?

ter vergelijking; het voetbal onder Frank de Boer bij Ajax was soms mooi, maar vaak eentonig (vooral de laatste 2 seizoenen) Maar toch wordt zijn naam altijd wel genoemd als er een trainer wordt gezocht voor Ajax. De kans dat hij het daadwerkelijk wordt is vrijwel altijd nihil maar toch.

Vind het allemaal weinig bijzonders. Kies nou gewoon een keer een buitenlander. De keuzes zijn in Nederland gewoon niet zo groot

"maar waarom moet hij naar Heerenveen? Als hij mislukt, wordt hij de komende tien jaar ook geen trainer van Feyenoord."

Ja Raf, als hij blijkbaar mislukt bij Heerenveen is hij dus ook niet goed genoeg om nu bij Feyenoord aan het roer te staan. Die analisten mogen ook maar ongegeneerd onzin spuien op nationale tv hè.

29 april 2024 om 10:18

Hoeft niet altijd. Geen idee wat zijn visie is als trainer maar wat bij Heerenveen niet lukt zou wel gewoon bij Feyenoord kunnen lukken omdat ze betere spelers hebben.

29 april 2024 om 15:46

Ik vind dat je een goede trainer bent wanneer het team betere resultaten haalt dan je op basis van het aanwezige materiaal mag verwachten.

Dus van gaal die een CL wint met Ajax of kampioen wordt met AZ. Of Slot die met Linssen en Dessers plots wel aanvallend kan voetballen met Feijenoord en ook nog kampioen wordt, of nu Bosz met Ramalho kampioen wordt terwijl ze de minste tegendoelpunten hebben…

Dus van Persie kan bij Heerenveen nog steeds een prestatie leveren die boven het verwachte niveau van de spelers uit komt. Als wat hij voor ogen heeft er alleen uit komt met betere spelers…mwah…

Waarom die vdvaart überhaupt nog op televisie verschijnt. Als analist slaat die zo ontiegelijk vaak de plank mis, dat is echt niet normaal.

De stap naar Heerenveen is juist goed voor Van Persie. Ontwikkelen als trainer, rustig aan je carriere opbouwen. Als die echt zo goed is als gezegd wordt dan komt die vanzelf wel bovendrijven.

Van der Vaart geeft zelf aan dat hij een voetbal romanticus is. Hij kiest dus vaak niet voor de beste opties, maar wel voor de spannendste/mooiste. Het zou natuurlijk prachtig zijn als Van Persie het wordt, Feyenoord fantastisch laat spelen en 2e eindigt (vlak na ons ;-)), maar het is gewoon een gok inderdaad.

Ik snap persoonlijk echt niet waarom topclubs nooit bij Ron Jans uitkomen. Dat Slot, Ten Hag, Bosz etc. daar boven staan, snap ik. Maar ik vind zelf een Oosting, Dick Schreuder en Pusic een veel grotere gok.

Jans heeft het vrijwel overal goed gedaan, laat over het algemeen zijn teams goed verzorgd aanvallend spelen, en laat vaak ook nog eens veel jeugd doorbreken...

Van Persie is niet klaar om hoofdtrainer te worden bij Feyenoord. Trainer/coach is een ervaringsvak en daarvoor moet je meters op de teller zetten.
Van Basten, Van Bommel en Van Nistelrooy waren ook uitstekende voetballers. Begonnen alle drie meteen als trainer van een topclub. We weten hoe dat afgelopen is.

Bij Van Persie heb ik sowieso twijfels. Het lijkt me geen leider. Kan me het WK 2014 herinneren waarin hij aanvoerder was, maar Arjen Robben het team op belangrijke momenten toesprak.

In de toekomst kan van Persie misschien prima zijn.
Maar op het moment is er wat meer ervaring nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren