Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook

Laatste update:

Robin van Persie (40) gaat zijn trainersloopbaan definitief voortzetten bij sc Heerenveen. Dat meldt Chris Woerts op X. Van Persie wordt de opvolger van Kees van Wonderen, die na twee seizoenen de deur van het Abe Lenstra Stadion achter zich dichttrekt. Het is voor het eerst dat de oud-spits op eigen benen komt te staan bij een eerste elftal.

Vorige week werd al duidelijk dat een akkoord tussen Van Persie en Heerenveen nabij was. Dat terwijl de jonge oefenmeester eigenlijk als 'toevalstreffer' gold in Friesland.

Eerst had Heerenveen namelijk Maurice Steijn en Rick Kruys op het hoog. Toen Peter de Waal namens zaakwaarnemerskantoor SEG vertelde over de ambities van Van Persie, raakten de onderhandelingen met laatstgenoemde echter in een stroomversnelling.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Van Persie, die momenteel de Onder 18 van Feyenoord traint, ambieerde namelijk het hoofdtrainerschap bij een eerste elftal. Hij zag Heerenveen daarbij als ideale vervolgstap.
In de gesprekken die volgden maakte Van Persie indruk. De huidige nummer tien van de Eredivisie besloot daarop de Rotterdammer tot topkandidaat voor de vacature te promoveren.

Van Persie is vrij om te gaan waar hij wil, daar zijn contract bij Feyenoord afloopt. Als hij in Rotterdam was gebleven, had de oud-spits de leiding over het beloftenteam kunnen krijgen. Het is nog onduidelijk voor hoelang Van Persie in Friesland heeft getekend. Naar verluidt neemt hij een eigen assistent-trainer mee.

Van Wonderen


Voor Van Wonderen komt na dit seizoen een einde aan twee wisselvallige jaren in het Abe Lenstra Stadion. Vorig seizoen gidste de 55-jarige trainer Heerenveen naar de achtste plaats, en ook nu zijn de Friezen verwikkeld in een strijd om de play-offs voor de Conference League.

Opvallend genoeg werd Van Wonderen vorige maand nog door Valentijn Driessen getipt voor het hoofdtrainerschap bij Feyenoord. De chef voetbal van De Telegraaf 'zou het niet raar vinden' als de voormalig verdediger van de Rotterdammers het stokje na dit seizoen overnam van Arne Slot.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi hoor, ben benieuwd wat hij als trainer kan presteren. Bij Heerenveen wordt wat anders gevraagd dan de top waarin hij altijd heeft gevoetbald.

Goed nieuws! Ben heel benieuwd wat van Persie kan brengen.

Ik schrik er nogal van dat Valentijn probeert Kees naar Feyenoord te praten. Dat zou echt een ramp zijn voor Feyenoord. Een defensief ingestelde trainer die tactisch dramatisch is. Die Valentijn heeft echt 0 verstand van voetbal.

29 april 2024 om 09:18

Beetje gekke link ook van Driessen, Heerenveen heeft helemaal geen goed jaar onder van Wonderen. Achja gelukkig blijft het Valentijn en zal er dus niks van waar zijn..

29 april 2024 om 09:34

Valentijn doet er alles aan om overal een hollander aan het roer te krijgen. Stel je toch voor dat hij straks ineens in het engels moet gaan vragen wat de trainer van de wedstrijd vond. brr, eng is dat hoor.

29 april 2024 om 10:37

En de humor was dat Slot als een van de weinige Nederlandse trainers tegen Valentijn in kon gaan. Er zaten wel een paar legendarische persco's tussen waar Valentijn gewoon volledig belachelijk werd gemaakt door Slot. Dat ga ik eigenlijk ook al wel missen haha

29 april 2024 om 10:56

Überhaupt ga ik de persconferenties en interviews van Slot missen. Heb nog nooit een trainer bij Feyenoord gehad waar ik zo fijn naar kon luisteren. En überhaupt eigenlijk iedere persconferentie kijk. De clashes met Valentijn waren een mooie bonus!

Och Woerts..van Persie die gaat dus niet naar Heerenveen 😬🤭

29 april 2024 om 12:22

Ben benieuwd hoe het met Van Persie zn Bitcoins staat volgens Woerts…

Leuke zet van Heerenveen! Dacht dat hij het wellicht bij Feyenoord zou gaan proberen wanneer Slot officieel de deur uit is.

29 april 2024 om 09:45

Ik denk dat dit heel verstandig is van Robin van Persie. Hij kan onder iets minder hoge druk werken en hoeft de grote schoenen van Arne Slot niet gelijk te vullen. Dit kan altijd in de toekomst nog denk ik.

Heel blij mee. Van Persie wilde graag meer druk, dat heeft ie met Heerenveen gekregen. Ben benieuwd wie de assistenten van Van Persie worden. Bij O18 werkt ie heel goed samen met Pinas.

Toch wel mooi dit. @fiorenoord verklaarde me laatst voor gek en bleef maar volhouden dat dit onzin was want Van Persie wilde nog geen hoofdtrainer worden en wilde Feyenoord absoluut niet verlaten. Blijkt het toch niet zulke onzin te zijn.

Ik denk dat Heerenveen een uitstekende club is om aan jezelf te werken als trainer.
Daar kan je alle ervaring opdoen die je mist of nodig hebt.

Denk dat Van Persie dit ook beseft en ook al haal je geen prijs, dan kan je wel sleutelen aan dingen die je bij je vervolgclub kunt toepassen.

Enige minpunt van zo een club is, dat als je onderin sukkelt en af en toe wint af en toe verliest, wat ook gaat voorkomen, is dat je geen mooie cv opbouwt voor een mooiere club.
Dan blijf je voor de aankomende jaren clubs van dit niveau houden.

29 april 2024 om 10:39

Ik heb mijn twijfels bij Heerenveen als club om ervaring op te doen. Het is daar best lastig werken. De verwachtingen zijn altijd vrij hoog, er zitten mensen in de top van de club die de glorietijd mee hebben gemaakt en dat ook nu weer willen. Maar realistisch gezien is de selectie echt een typische plek 6 tot 10 selectie. Er zit ook niet veel in waarvan je denkt: die spelen over 3 jaar op een veel hoger niveau.

29 april 2024 om 12:12

Wie zitten er volgens jou nu in de top die de glorietijd hebben meegemaakt dan? Van Persie is denk ik momenteel de juiste man op de juiste plek. Heerenveen is tegenwoordig een club geworden die blij moet zijn als ze playoffs halen, maar deze vervolgens toch niet winnen. Echter willen ze nu terug naar een club die herkenbaar voetbal speelt en wellicht ook zo nu en dan eens de playoffs wint. Dit zal tijd kosten maar dat weten de club en supporters ook. Ze zijn bezig met een nieuw trainingscomplex en willen de jeugd weer naar een hoger niveau brengen. Van Persie is een trainer die voor aanvallend voetbal staat en is een uithangbord voor de club, dat laatste komt ook goed van pas bij het vinden van een nieuwe hoofdsponsor. Al met al denk ik dat dit een mooie match is en uiteindelijk is het nooit een zekerheid hoe het gaat lopen met welke trainer dan ook.

29 april 2024 om 12:49

Verwachtingen vallen best mee hoor. Bij het halen van playoffs is er een prima seizoen geweest. Niemand verwacht dat we 5de worden

Ik ben benieuwd goe dit gaat verlopen met nauwelijks ervaring.

Jonge trainers hebben logischerwijs nog niet de ervaring van wat er allemaal komt kijken bij wat het hoofdtrainerschap met zich mee brengt. Er zijn door de loop van de jaren dan ook best wel veel jonge trainers gesneuveld omdat ze zichzelf overschatten (lees: hoogmoedig zijn).

Ik hoop dat Van Persie die fout niet maakt en een ervaren assistent meeneemt naar Friesland. Qua voetbalintellect hoef je hem volgens mij niks uit te leggen, maar de randzaken moeten ook goed geregeld zijn.

Heel benieuwd naar Robin als hoofdtrainer. Je hoort toch veel goede dingen van hem uit de jeugd bij Feyenoord. Maar hoofdtrainer van Heerenveen is een totaal ander kaliber. Vind het in ieder geval wel een goede stap op voorhand. Heeft in ieder geval een uitstraling van jewelste. En ook communicatief is hij heel erg gegroeid. Hoop dat het een succes gaat worden voor hem. En ook voor de uitstraling van de eredivisie zou het niet verkeerd zijn.

Zou het echt geweldig vinden als Robin ooit hoofdtrainer van Feyenoord wordt.

Bij Heerenveen heeft Van Persie in principe vrij spel om zijn manier van voetbal te implementeren zonder al te veel rekening te houden met het resultaat. Bij de top draait het om prijzen pakken en vallen trainers al vaak terug op resultaat voetbal. Bij Heerenveen is die druk minder dus heeft Van Persie in dat opzich de vrijheid om zijn visitekaartje af te geven. Of dit aantrekkelijk mooi voetbal is of afbraakvoetbal dat zullen we zien.

Mooie eerste stap.
Veelal aanvallend voetbal, je hoop en doel is play-offs. Alles is goed zolang je maar niet 12 of lager eindigt. Denk toch echt wel dat van Persie een trainer wordt die graag het offensief neemt. Niet de bal rond tikken, maar naar voren.

Hoop voor hem, maar ook voor de supporters dat het volgende seizoen zo leuk en aantrekkelijk wordt als ik denk dat het wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren