Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clattenburg onthult: ‘Hij was veruit de meest irritante speler op het veld’

Laatste update:

Mark Clattenburg heeft in gesprek met Paddy Power onthuld met welke vijf spelers hij de meeste moeite had gedurende zijn loopbaan als scheidsrechter. De voormalig Engelse toparbiter, die gedurende zijn dertienjarige carrière menig wereldster terechtwees, was tussen 2004 en 2017 actief in de Premier League. Zijn relatie met spelers verliep lang niet altijd in goede harmonie.

Een van de spelers die Clattenburg veelvuldig in moeilijkheden bracht was Jens Lehmann. De voormalig doelman van Arsenal stond erom bekend regelmatig de confrontatie aan te gaan met aanvallers van de tegenstander, wat Clattenburg een doorn in het oog was. "Hij was altijd lastig, omdat hij zeurde over spelers die op zijn tenen trapten in het strafschopgebied", aldus Clattenburg.

Ook Rio Ferdinand kon het bloed onder de nagels van de Engelsman vandaan halen. "Ik vond het moeilijk om hem te arbitreren, omdat hij altijd mentale spelletjes probeerde te spelen. Hij probeerde onder je huid te kruipen in de hoop de volgende beslissing mee te krijgen. Hij zat altijd vol in je face. Toen ik ouder en wat wijzer werd, liet hij ons meer met rust. In de beginjaren heb ik hem als zeer lastig ervaren."

De andere spelers die Clattenburg noemt zijn Pepe, Roy Keane en Craig Bellamy. Laatstgenoemde was niet alleen binnen de kalklijnen een lastig figuur. Clattenburg omschrijft de voormalig international van Wales als 'ronduit onbeschoft' en 'irritant'. "De ergste - en dat heb ik altijd gezegd - was Bellamy. Hij was veruit de meest irritante speler op het veld. Daarbuiten was hij ook irritant. Hij was onbeleefd, het maakte niet uit wat je tegen hem zei."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zal wel wederzijds zijn. Dit is een van de slechtste scheidsrechters ooit in de PL.

11 juli 2023 om 13:38

Ik vind hem juist een van de beste in de PL.

11 juli 2023 om 13:42

Hij was ook absoluut de beste van de PL!

11 juli 2023 om 13:47

Absoluut niet. Een notorische kaartentrekker en een vervelend mannetje.

11 juli 2023 om 13:48

Al zijn de namen die hij noemt niet bepaald lieverdjes gebleken. Je kunt het ook van 2 kanten bekijken dat onze vriend niet de beste scheids was waardoor spelers zich aan irriteerde.

11 juli 2023 om 14:03

Nee je hebt het over Mike Dean. Clattenburg kon vaak wel goed de wedstrijd aanvoelen en had ook en straalde ook zelfvertrouwen en respect uit. Tuurlijk heeft hij zijn foutjes, welke scheidsrechter niet?

Ik heb een gevoel dat jij meer fan bent van Howard Webb.

11 juli 2023 om 14:22

Baby Mourinho

Alle United-fans zijn fan van Webb, is namelijk één van hen.

11 juli 2023 om 15:00

Ha, origineel.

11 juli 2023 om 15:18

Dat is al lang niet meer origineel omdat het er gewoon dik bovenop heeft gelegen.

Riley, dat is 1 vd slechtste ooit in de PL.

11 juli 2023 om 15:50

Riley was niet geweldig nee, maar in mijn optiek gaat het tussen Taylor and Jon Moss als de slechtste. Taylor door de vele fouten en Moss omdat hij niet fit genoeg was voor de PL.

11 juli 2023 om 16:49

Manchester United living rent free he Samco?

11 juli 2023 om 14:16

Als United supporter zal je Webb wel de beste ooit vinden of niet?

11 juli 2023 om 14:18

Floot meestal goed, maar heeft wel toch enorm afgedaan door Spurs-spelers toe te laten staan de ene na de andere frustratie-doodschop te geven toen tegen Chelsea. Zoals hij later toegaf, omdat hij was uit op zelfdestructie van Tottenham, dus liet rode kaarten maar achterwege. Wat een schandalig optreden was dat van Clattenburg.

11 juli 2023 om 14:26

Dat is een mindere wedstrijd van hem maar daardoor hebben we wel de iconische 'battle of the bridge' gekregen.

11 juli 2023 om 14:44

Ben ik absoluut niet met je eens! Dit was een hele goede scheidsrechter, een van de beste van zijn tijd.

11 juli 2023 om 15:20

Dat je als fan van United over Clattenburg durft te klagen. Hoeveel punten deze man jullie op Old Trafford heeft bezorgd is schandalig, zeker toen Sir Alex er nog zat. Schoolvoorbeeld van ‘onder de indruk zijn van een stadion’.

11 juli 2023 om 17:56

Dat iemand je favoriete club heeft bevoordeeld wilt toch niet zeggen dat je er een fan van moet zijn? Ik herinner me ook nog heel wat commotie na een match van hem tussen Chelsea en Man Utd, maar ik denk niet dat iemand toen dacht dat hij een goede match had gefloten, ondanks dat hij Man Utd inderdaad het voordeel gaf.

"de ergste - en dat heb ik altijd gezegd - was Bellamy. Hij was veruit de meest irritante speler op het veld. Daarbuiten was hij ook irritant. Hij was onbeleefd, het maakte niet uit wat je tegen hem zei.".

Ahaha ook een kop van een tokkie had die man altijd. Was echt een schoft op het veld

11 juli 2023 om 16:15

..en blijkbaar dus ook buiten het veld

11 juli 2023 om 16:33

Bellamy was knettergek als we de verhalen mogen geloven. Even opgezocht omdat ik wat kon herinneren erover, maar heeft destijds zijn teamgenoot (riise) met een golfclub aangevallen in een hotel. Volgens mij omdat Riise een grapje maakte in het bijzijn van het hele team, waarna Bellamy 's avonds zijn kamer is binnengedrongen. Achter mijn schermpje kan ik er wel om gniffelen, maar Riise waarschijnlijk een stuk minder

Eerste naam die mij te boven schoot was Keane, en ja hoor die staat in de top 5.
Wat mis ik ons captain!

Heb ergens vorig jaar een presentatie bijgewoond van Nijhuis en ik moet zeggen dat je toch ineens een ander beeld krijgt van zo'n scheidsrechter wanneer ze verhalen en ervaringen vertelt vanuit hun perspectief. Aan het eind van de dag had ik enorm veel bewondering voor hem als mens en scheidsrechter. Het is voor ons thuis of op de tribune makkelijk om te oordelen of een mening te hebben, maar hun baan is best lastig gezien de belangen die tegenwoordig mee komt kijken.

11 juli 2023 om 13:36

Jammer dat niet meer mensen dat inzicht (gekregen) hebben... Snap trouwens nooit dat je kritiek geeft op iets wat je zelf nog nooit gedaan hebt

Kijken ze voetbal, de scheids kan er niets van (ook al hebben ze zelf nog nooit gefloten), kijken ze wielrennen, ze snappen niet waarom een renner soms geen gat van 10 meter kan dichtrijden ( want ze hebben zelf nog nooit met eens fiets gereden), ...

Respect hebben voor iemand anders is nou toch niet zo moeilijk?

11 juli 2023 om 14:42

Dat je kritiek hebt betekent niet meteen dat je geen respect hebt voor diegene. Je mag echt wel kritiek hebben op een scheidsrechter als hij steevast grote fouten maakt. Ik kan het zelf niet beter, maar ik ben dan ook geen scheidsrechter geworden. Net zoals ik ook al te graag kritiek uit op de politiek, ondanks dat ik zelf geen politicus ben. Betekent niet dat ik geen respect voor ze heb, want dat heb ik zeker wel. Ben hartstikke blij dat zij die taken op zich willen nemen, want anders gaat het voetbal naar de knoppen.

11 juli 2023 om 13:53

Mooie ervaring man! Zo heb ik inderdaad ooit een lezing van Kuipers bijgewoond, hoewel hij een beetje overkwam als een arrogante, kijk mij eens, man, was het inderdaad mooi om meer inzicht in de wereld van de scheidsrechters te kijken.

Misschien dat een aantal voetballers hier ook eens wat mee zouden moeten doen.

Even off-topic

Wel weer lekker op het verkeerde been gezet door een foto van Rafael de plaatsen, vond het al een vreemde nummer 1

11 juli 2023 om 15:03

Kuipers vond ik na het bijwonen van zijn lezing behoorlijk arrogant, aanschurkend tegen het narcistische aan.

Hij was er heel trots op dat hij Neymar in elke wedstrijd die hij floot, geel gaf. Nee die kwam er wat mij betreft niet positief uit.

11 juli 2023 om 15:11

Haha ja klopt, maar het stukje waar die, die communicatie had met ik meen assistent Zeinstra was wel interessant. Verder heel goed verwoord hoe die over kwam inderdaad.

Pepe moet dan wel een behoorlijke indruk hebben achtergelaten aangezien hij niet eens in de PL speelde. Zal wel om wedstrijden Cl/ek/wk gaan.

11 juli 2023 om 13:41

''zal wel om wedstrijden Cl/ek/wk gaan.''

Pepe heeft dan ook meer dan 250 internationale wedstrijden gespeeld (interlands en Europees). 40 jaar en gewoon nog steeds actief voor land en club

Blijft toch altijd het leukste gerucht uit mijn jeugd. Craig Belamy naar Feyenoord wat werd dat toen enorm gehypet.

11 juli 2023 om 13:51

Haha écht! Hij had ooit gezegd dat hij de kuip erg indrukwekkend vond of het publiek, er zijn wel is supporters naar engeland gegaan om hem een Feyenoord shirt te geven en te vragen of die kwam (iets in die richting). Wel een hele goede voetballer geweest, alleen ja zijn manieren en trekjes, je hebt er liever 1 in je team dan bij de tegenstander.

En dan een foto plaatsen van een voetballer die hij niet heeft opgenoemd. Is het zo moeilijk alleen die scheidsrechter te zetten of met een voetballer die hij daadwerkelijk opnoemt? Rafael heeft hier niks mee te maken.



Die Lehmann was ook echt een gek. Herinner me dat hij bij Dortmund zijn ploeggenoot spits Amoroso aanviel en met rood van het veld af moest. Toen was er nog Duits voetbal op RTL 5, samenvattingen en dan het commentaar van Johan Derksen, Huub Stevens, Hans Kraay senior. Stukje nostalgie.

Ik kan van sommige spelers dat irritante wel hebben, bv van Bellamy maar ook Morelos van Rangers. Bij de meeste gevallen erger ik mij er kapot aan.

11 juli 2023 om 15:24

Wij moesten vroeger allemaal 2x per jaar scheidsen bij de lagere teams. Eye opener. Sindsdien ben ik eigenlijk nooit meer gaan klagen en zeuren bij de scheids en ergerde mij kapot aan gelijk dat ‘he scheids’ bij werkelijk ieder contact.

En wat een negatieve energie kwam daar vaak uit voort zeg.
Zonde van zo’n mooie sport.

11 juli 2023 om 15:54

Ja snap ik, zou echt niet willen fluiten. Zowel bij de profs als amateurs niet.

14 juli 2023 om 10:37

Ik weet van heel vroeger nog toen ik nog in D-tjes speelde, dat er gewoon teams zijn bestaande uit 11 en 12-jarigen die nergens voor terugdeinzen. Scheids- en grensrechters, ouders van de tegenpartij, iedereen werd gewoon kapotgescholden. Het zal nu denk ik helaas niet anders zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren