Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pepe trotse eigenaar ‘bijzonder’ record; Van Bommel juist negatief in de boeken

Laatste update:

FC Porto-verdediger Pepe (40) is sinds dinsdagavond de oudste doelpuntenmaker ooit in de Champions League. De 134-voudig international van Portugal was tegen Royal Antwerp (2-0 winst) verantwoordelijk voor de tweede treffer van de thuisploeg, waardoor hij op de verjaardag van zijn moeder historie wist te schrijven in het Estádio do Dragão.

Pepe knikte in blessuretijd de 2-0 binnen voor Porto, dat na vier wedstrijden op de tweede plaats staat in Groep H van de Champions League. Met zijn doelpunt kwam de Portugees een belofte na. “Het is de verjaardag van mijn moeder. Ik had haar voor de wedstrijd al beloofd dat ik zou proberen te scoren of dat ik anders de overwinning aan haar op zou dragen.”

Het doelpunt maakte Pepe emotioneel. “Wij spelers offeren best veel op, ook als het gaat om familiezaken. Dat maakt dit speciaal”, aldus de voormalig topverdediger van Real Madrid voor de camera’s van Eleven. “Ik weet niet of ik dit ga vieren, want ik ben niet zo'n feestbeest, maar dit is wel bijzonder. Mijn loopbaan is zo goed als af, maar het vuur brandt nog steeds.”

Pepe’s record stond tot dinsdag al jaren op naam van Francesco Totti, die in november 2014 liefst 38 jaar en 59 dagen oud was toen hij namens AS Roma scoorde tegen CSKA Moskou. Pepe is nog veel ouder dan de Italiaanse legende was tijdens het glorieuze moment, daar hij tijdens zijn doelpunt dinsdag 40 jaar en 254 dagen oud was. Daarmee legt hij de lat dus zeer hoog voor toekomstige uitdagers.

Mark van Bommel
Voor Antwerp-trainer Van Bommel werd het dinsdag juist een wedstrijd om snel te vergeten. De Belgische topclub ging, mede door een rode kaart voor Jurgen Ekkelenkamp, uiteindelijk kansloos onderuit. Van Bommel vestigde met de nederlaag een negatief record in de Champions League.

Nooit eerder stond een trainer dertien wedstrijden aan het roer in het miljardenbal zonder te winnen. Van Bommel heeft zijn negatieve record te danken aan zijn teleurstellende prestaties in de Champions League bij PSV, VfL Wolfsburg en Antwerp. Vier gelijke spelen en negen nederlagen zorgen ervoor dat hij het slechter heeft gedaan dan Georgios Donis (APOEL Nicosia) en Stanimir Stoilov (Levski Sofia en Astana), die beiden in twaalf Champions League-wedstrijden geen duel wisten te winnen.

Toch wilde Van Bommel zijn spelers na afloop na de vierde nederlaag op rij in de Champions League niet afvallen. “Een neutrale kijker had misschien niet door dat er vier tieners rondliepen bij ons. Ik ben er wel trots op. Je moet het maar doen, jongens.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Knappe prestatie, echt zo'n speler waar je enorm fan van bent als die in je eigen team zit, maar een bloedhekel aan hebt als tegenstander zijnde.

Super Pepe! Beste Portugese verdediger allertijden. Super mooi om te zien dat hij bij Porto nog zo belangrijk is. Hopelijk blijft ie nog een tijdje. Pepe meenemen naar het EK zou voor mij een must zijn. Basis hoeft hij niet te staan. Als backup of zijn ervaring zou voor mij al genoeg moeten zijn!

8 november 2023 om 10:37

vind Richardo Carvalho toch wel beter imo. Mooiere manier van voetbal. Pepe staat zeker wel in de top 3 samen met Couto

8 november 2023 om 12:06

Zonder Pepe te kort te doen, maar hij is toch geen Portugees? Of maakt het tweede paspoort hem dat wel?

8 november 2023 om 13:57

Dat is een moeilijke kwestie inderdaad. Pepe zei een aantal jaren geleden de reden waarom hij voor Portugal koos is dat het land hem zoveel heeft gegeven uiteindelijk ervoor zorgde hij voor Portugal speelt.

Daarnaast zijn er talloze spelers die ongeveer in dezelfde situatie zitten zoals bijvoorbeeld een Frimpong die wel in Amsterdam geboren is maar heel jong naar Engeland is vertrokken. Is hij dan Nederlands?

8 november 2023 om 14:22

Deco en Pepe zijn twee topspelers, die vanaf relatief jonge leeftijd in Portugal speelden en vanwege concurrentie op dat moment niet opgeroepen zijn door Brazilie. Beiden hadden echter wel een wens om internationaal voetbal te spelen en Portugal was hun 2e thuis. Hoewel ik het achteraf jammer vind, snap ik beide heren wel gezien ze bij Portugal wel de kans hebben gekregen en bij Brazilie niet. Diego Costa die eigenlijk in niets Spaans was/is heeft Brazilie afgewezen en staat er daarom niet goed op in Brazilie.

Matheus Nunes die nu voor Portugal uitkomt woont al vanaf zijn 12e in Portugal dus die heeft ook gewoon zijn (voetbal) opleiding in Portugal gehad voor een groot deel. Otavio was sowieso niet goed genoeg.

Achter was Pepe en Thiago Silva misschien wel het beste Braziliaanse duo geweest wat wij in de afgelopen jaren konden wensen, maar gelukkig hebben we nu met Marquinhos, Militao en Bremer weer goede opties. Toen Pepe op zijn top was zaten we met Dante, David Luiz etc toch net even iets minder in de opties. Gruwelijke carriere gehad in elk geval en van harte gegund.

8 november 2023 om 14:44

Normaal gesproken had ik die vraag beantwoord met de simpele "waar ben je geboren". Waarop enkel de uitzondering op kon zijn als het op vakantie was.
Maar tegenwoordig zegt zelfs als iets geboren worden niet zoveel meer, dus tsja.. je kan hem noemen wat hij wil denk ik?

9 november 2023 om 00:51

@Formus hij heeft gevoetbalt onder de portugese vlag, dus hij is een portugees. Zeker op gebied van voetbal. Of is Max Verstappen ook geen Nederlander?

(dik) 40 jaar alweer! Dat zijn er niet veel die hem dat nadoen, ook nog op topniveau. Respect!



Dit Antwerp vertoont zoveel gelijkenissen met het Ajax onder de Boer. Nauwelijks iets uitgeven en kansloos uitgeschakeld worden. Het enige verschil is wel dat Ajax nog een herkenbare speelstijl heeft en een fantastische opleiding waardoor zo nu en dan wel eens gestunt kon worden tegen City of Barca. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Overmars net zoals destijds met Ajax kapitaal aan het opbouwen is om daarna de volgende stap te zetten. Je kunt het dus van Bommel niet echt kwalijk nemen. Hij moet het ook maar doen met de spelers die hij krijgt. Het was in ieder geval prijzenswaardig dat hij gisteren met veel jonge spelers durfde te spelen. Maar ook hier kan ik me weer niet aan de indruk onttrekken dat Overmars ook hier weer op heeft zitten aandringen.

8 november 2023 om 12:28

Ik ben het met je eens dat je met (een groot gedeelte van) deze spelers niets te zoeken hebt in de CL. Er zit gewoon niet voldoende kwaliteit in deze selectie. Ik heb geen idee in hoeverre ze de aankomende jaren kunnen groeien, want als ze echt iets willen moeten ze toch echt betere spelers halen. Deze spelers zijn goed genoeg voor Belgie, maar komen internationaal gewoon tekort.

Deze vent staat nog wekelijks te bikkelen op z'n 40ste en "onze" toppers van dezelfde leeftijdscategorie zijn al +/- 8 jaar gestopt en lopen alleen maar onzin te verkondigen op tv. Dat vd Meyde de vd Gijp van deze generatie is die er geen reet om geeft kan ik nog begrijpen. Maar Raf en Wes zouden puur op techniek nu nog gewoon actief moeten zijn in de eredivisie bij een team waar ze niet super veel km's hoeven te lopen. Echt zonde, maar dat geeft ook aan hoe speciaal deze man is, petje af Pepe.

8 november 2023 om 12:46

Wel mee eens, maar Sneijder en Van der Vaart gaan toch niet bij go ahead ofzo voetballen als ze 40 zijn. Mooiste was geweest als ze als Huntelaar oid hadden afgesloten bij een Ajax. Helaas koos Sneijder voor de zandbak en Van der Vaart voor Betis, maar die waren nooit tot hun 40ste doorgegaan bij een go ahead of fortuna.

Heerlijk zeg dat Pepe nog steeds op het hoogste niveau zit te ballen. Een van mijn favoriete verdedigers aller tijden. Hij kan tuurlijk heel hard zijn maar verdedigend was die echt top. In puur verdedigen was die zelfs beter dan Ramos. Daarom werkte het duo ook jaren erg goed met elkaar. Mooi om te zien dat hij nog steeds een goed niveau heeft op zijn 40ste.

Tsja als je nooit voetbalt en alleen maar MMA doet kun je idd best langer door in je carrière

8 november 2023 om 15:42

@salmon

MMA is een fysiek zwaardere sport en Pepe is los van een enkele moment vooral altijd keihard geweest maar vrijwel altijd op de bal.

Eigenlijk niks van wat je zegt klopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren