Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clattenburg geeft hoogst opmerkelijke reden voor grote fout in CL-finale

Laatste update:

Voormalig scheidsrechter Mark Clattenburg heeft uitgelegd waarom het doelpunt van Sergio Ramos in de finale van de Champions League in het seizoen 2015/16 tegen Atlético Madrid niet werd afgekeurd. De verdediger van Real Madrid stond op dat momenteel in buitenspelpositie, maar kreeg desondanks de treffer op zijn naam. De 48-jarige Engelsman was te gast in het programma 'The Brazilian Shirt Name', waarin hij uitleg gaf over verschillende situaties die zich voordeden in die wedstrijd.

Real Madrid won de finale van 2016 in het San Siro na strafschoppen, maar de kritiek op de scheidsrechter voerde de boventoon. Het eerste doelpunt van de Koninklijke werd goedgekeurd door Clattenburg, terwijl op de beelden duidelijk was dat Ramos buitenspel stond. De scheidsrechter gaf het excuus dat de juiste beslissing niet was genomen vanwege miscommunicatie. De koptelefoon van de grensrechter werkte op dat moment niet en omdat de VAR zijn intrede nog niet had gedaan, werd de beslissing uiteindelijk niet teruggedraaid.

De arbitrage wist in de rust dat er een grote fout was gemaakt en gaf daarom in de tweede helft als goedmakertje een onterechte penalty aan Atlético, die werd benut door Yannick Carrasco. “Ik heb gefloten omdat het de balans herstelde. Madrid kreeg de kans met het buitenspeldoelpunt en Atlético met de penalty”, aldus Clattenburg. “Het was een van die perfecte arbitragescenario's. Ik geef de penalty, Pepe komt bij me en zegt dat dit geen overtreding was. Ik vertelde hem toen dat hun buitenspelgoal ook niet legaal was, waarna hij vertrok.”

“Atlético had de kans om gelijk te maken, maar faalde. En nu zullen ze mij de schuld geven, maar dat kunnen ze niet omdat Antoine Griezmann de kans kreeg met die penalty”, concludeerde Clattenburg in het interview. In de strafschoppenreeks na de verlenging gingen de eerste zeven penalty's raak, waarna Juanfran de paal raakte namens Atlético. Ronaldo zorgde vervolgens voor de beslissing, waardoor Real Madrid de Champions League in de wacht sleepte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bizar. Dan ben je toch compleet ongeschikt als scheidsrechter?

16 maart 2023 om 00:30

Zeker 1 vd slechtste scheidrechters ooit in PL.
BTW dit zei hij al in 2021. Best oud nieuws.

Dus een fout heeft hij hersteld met een fout en hij is daar trots op? Wat een idioot.

15 maart 2023 om 23:52

Het blijft een Engelsman. Die hebben altijd een aparte kijk op voetbal.

15 maart 2023 om 23:57

Haha wat een vreemde opmerking zeg, uit ieder land heb je wel mensen met een aparte kijk op voetbal, maar zo proberen te scoren voor wat likes is natuurlijk wel gaaf

16 maart 2023 om 00:02

Hahahahah ja, maar hij legde het tijdens de wedstrijd ook rustig uit aan Pepe tijdens de penalty van Atletico. Pepe begreep het wel dat Real een buitenspel goal kreeg en Atletico een penal kreeg als goedmaker en Pepe stopte met klagen en liep rustig weg. Dit is echt bizar?

16 maart 2023 om 00:10

Hij hersteld een fout met manipulatie. Die penalty heeft hij met opzet gegeven. Stel dat er geen penaltykans ontstond, zou hij dan bijvoorbeeld Ramos rood kunnen geven om "de balans te herstellen"? Dit is ongelooflijk bizar en toont maar weer aan hoe corrupt het voetbal nog steeds is!

16 maart 2023 om 00:53

Dit is echt heel schandelijk. Real Madrid zou hem eigenlijk moeten aanklagen (alhoewel er misschien geen rechtsgrond bestaat nu wij het op een nippertje alsnog hebben gewonnen). Dit is gewoon opzettelijk real madrid benadelen.

16 maart 2023 om 08:00

Integendeel. Bewust Real Madrid helpen, want hij wist dus al dat de eerste goal ongeldig was.

16 maart 2023 om 11:58

Hoezo is het dan Real Madrid helpen?

16 maart 2023 om 09:57

Klopt echt een onbenul gewoon joh. Voor de VAR kwamen er wel vaker fouten voor met buitenspel omdat het soms gewoon moeilijk is om het te zien als mens. Want mensen maken nou eenmaal fouten. Maar om dan een goedmakertje te zoeken is wel erg genant...

Sowieso omgekocht door Barcelona om tegen Madrid EN Madrid te fluiten.

16 maart 2023 om 00:08

Ik snap niet dat Barcelona fans nog grappig proberen te doen na het proberen omkopen van scheidsrechters..

16 maart 2023 om 00:46

Haha echt he, veel barca fans zijn echt 1 grap, ongelofelijk gewoon. Zoveel rare dingen gezien en gelezen. Lachen gewoon. 😂

16 maart 2023 om 00:51

Ik hoop dat ze blijven lachen als het bewezen wordt en de titels gestript worden.

16 maart 2023 om 00:52

Ja ik als fan van Barcelona heb geprobeerd scheidsrechters om te kopen. En nog grapjes maken ook bah. Dankjewel fan van Real, goed dat je er iets van zegt en het terecht overneemt van de rechterlijke macht want toch schuldig.

16 maart 2023 om 16:40

Hij maakt gewoon een grap. Niet zo happen zeg

16 maart 2023 om 16:50

Laatste keer dat ik iets Barca/madrid gerelateerds zeg wat niet over een wedstrijd gaat zeg. Wat een niveau. Ik hou het wel bij Arsenal

16 maart 2023 om 01:25

Als scheidsrechter zijnde fluit je toch liever een CL finale dan een Europa League ronde laatste 16.

Wees enorm blij dat Barca niet meer gestraft kan worden. Bekentenis zit zowat al op tafel.

16 maart 2023 om 07:52

Wellicht dat Barcelona geld betaald heeft aan de scheids om Atletico een penalty te geven? Want Barcelona voelde zich genoodzaakt zich te beschermen tegen Madrid? Dat is natuurlijk ook een optie gezien de huidige omstandigheden. Er dreigt een beerput open te gaan. Daarnaast vind ik het wel belachelijk dat een scheids een onbewuste fout goed wilt maken met een bewuste fout.

16 maart 2023 om 12:21

Het is al zo schandalig dat Barça jaren aan een stuk heel het voetbalgebeuren bedroog en nu ga jij nog wat idiote quotes daaromtrent maken ... Besef jij wel wat Barça miljoenen voetbal liefhebbers heeft aangedaan? Blijkbaar is dat voor jou een futiliteit !

16 maart 2023 om 16:34

Het is schandalig wat een aantal berichten in de media aan de hand van documenten kunnen doen met de beeldvorming. Interpreteer het vooral als een uitgemaakt proces, als een lopende rechtszaak voor jou een futiliteit is. Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook zeer teleurgesteld in het vorige bestuur toen de Bartemeu beerput open ging. Ik denk dat bewezen is dat hij geld betaalde voor een lastercsmpagne tegen Messi? Super sneu. Maar veel plezier met roeptoeteren over niets meer dan tot op heden een mening, geen feit.

16 maart 2023 om 12:36

Twee voor de prijs van één, goede deal zou ik zeggen

Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden

15 maart 2023 om 23:57

Ik wel, absurd dit

Schandalig! Een blunder proberen goed te maken door een nog een blunder te begaan. En dan nog zonder schaamte vertellen ook. Die moeten ze echt met terugwerkende kracht straffen.

16 maart 2023 om 00:13

Een executie, per direct. Tegen de muur en knallen maar. Dat is niet meer dan logisch.

16 maart 2023 om 12:22

Tja dan blijft er bij Barça niemand overeind ! 😛

Ik snap iets niet hoor. De koptelefoon van de grensrechter werkte niet. Maar hij heeft toch ook heel de wedstrijd een ander voorwerp in zijn hand waar hij mee kan wapperen??? Waarom steekt hij dat ding niet in de lucht om de aandacht van de scheidsrechter te trekken en zo gewoon face to face te praten?

16 maart 2023 om 00:08

Omdat hij liegt. Hij praat hiermee de penalty meer goed dan het buitenspelincident. Het is ongelooflijk dat dit zonder gevolgen gezegd kan worden. Bizar!

Slap excuus. Grens kan toch gewoon de vlag omhoog steken?

Madrid heeft zeker twee CL's in de afgelopen jaren gewonnen enkel omdat de scheidsrechters op hun hand waren.

16 maart 2023 om 01:42

En als Atletico de penalty had gescoord was er niks aan de hand geweest. Dus wat bedoel je precies?

16 maart 2023 om 02:15

Deze scheids zegt net dat hij Real bewust benadeeld, nadat er onbewust een buitenspeldoelpunt werd goedgekeurd. Lijkt mij toch net het omgekeerde.

16 maart 2023 om 08:18

Laat hem joh, ken jij een grotere zeiker dan El Fenomeno op vz? Ik niet. Gewoon lekker laten. En idd, het is juist het omgekeerde. Een scheids die een bewuste blunder maakt lol. Maar helaas is deze scheids niet de enige die het doet. Ik denk serieus dat minstens 80 procent zo fluiten.

Als scheids mag je na een fout nooit een ‘goedmakertje’ weggeven. Dat wordt zelfs bij de amateurs uitgelegd. Dramatisch gefloten dus

Eindelijk een scheidsrechter die eerlijk is, zouden er meer moeten doen. Voordat de var er was gebeurde dit regelmatig en niemand gaf zijn fouten toe

Nou, zie hier het probleem bij het Engelse scheidsrechterkorps: ze zijn compleet incompetent en zijn er zo trots op dat ze het op televisie komen vertellen!

Wat een idioot zeg.. Het is wachten tot na de actieve carrière van Taylor, die kan een avondvullend programma er op loslaten en nog meerdere seizoenen uitgeven ook. Laten we beginnen met de FA Cup finales die hij gefloten heeft..

16 maart 2023 om 05:59

En daarna komt Howard Webb aan de beurt.

16 maart 2023 om 07:26

Geen verrassing dat jij Taylor noemt maar owee als Arsenalfans iets over Riley of Webb zeggen, dan sta jij vooraan om ze zeikerds te noemen.

16 maart 2023 om 08:01

@samcro, het lijkt mij duidelijk dat er 1 van 2 dingen aan de hand is bij Taylor:
1. Hij is dusdanig incompetent dat hij het voor elkaar weet te krijgen om iedere keer weer als hij Chelsea fluit er een ongelofelijke zooi van te maken.
2. Hij heeft echt een bevooroordeeld petje op en fluit uit verontwaardiging tegen Chelsea. Welke van de 2 het is weet ik niet, maar ik vermoed het eerste.

Als het gaat om de Arsenal supporters dan is er een flink verschil met hoe zij reageren en hoe de rest reageert op puntverlies. Elke puntverlies wat Arsenal oploopt gaat gepaard met ellenlange klaagzangen van ieder Arsenal fan account op VZ. Arsenal heeft puntverlies geleden en dus heeft de scheidsrechter een penalty gemist of een rode kaart expres niet gegeven "want hij iedere scheidsrechter in Engeland is tegen Arsenal".. Diezelfde reactie zie ik ook vaak bij Ajacieden en daar word ik ook altijd een beetje lacherig van.

16 maart 2023 om 11:33

@yoeri

Wil jij hierin niet zo generaliseren? Je doet namelijk wat je zelf irritant vindt als mensen dat over jou doen. ''ieder Arsenal fan account op Vz'' slaat natuurlijk nergens op, want dat is simpelweg niet zo. Zo zijn er van iedere club wel fans die dat doen overigens. En iedereen is daarin biased, want je let er standaard meer op als het je eigen club betreft. Dat doe jij nu namelijk ook met Taylor (terechte kritiek in mijn optiek overigens), omdat het bij wedstrijden van jullie met hem vaker voorkomt. Zo heeft Arsenal dat met andere scheidsrechter(s).

Dat flinke verschil is er overigens totaal niet. Dat is een verschil dat er in jouw ogen is, omdat jij je er aan irriteert blijkbaar. Afgelopen weekend nog bij het wedstrijdverslag van United, 100+ reacties met legio United fans die zaten te klagen over de scheidsrechter/var (zaten terechte punten bij overigens). Zo zie je dat net zo goed bij jullie, bij Spurs, bij Liverpool etc. Alle mensen kunnen gewoon simpelweg niet goed tegen (veronderstelt) onrecht. Zeker als het direct van invloed is op een uitslag van een wedstrijd.

Overigens is het net zo goed irritant dat posters hier op VZ elke klacht van een random Arsenal fan over de scheids/var direct afdoen als gezeik, omdat ''arsenal fans veel klagen''. Iets wat ik jou ook zie doen bijvoorbeeld. Het kan best zijn dat Arsenal fans gemiddeld meer zeuren over 50/50 beslissingen, dat zou je moeten onderzoeken. Maar als je gewoon 100% gelijk hebt over een arbitrale dwaling, dan mag je dat benoemen vind ik. Daar zit een wezenlijk verschil in.

Uiteindelijk als puntje bij paaltje komt is het simpelweg zo dat het scheidsrechterskorps in de PL zwaar incapabel is. Er zijn simpelweg nauwelijks degelijke scheidsrechters in de PL. En het is ook zo dat er een aantal scheidsrechters zijn die continu nadelige beslissingen maken t.o.v. bepaalde clubs. Dat is Taylor bij jullie bijvoorbeeld. En dat valt gewoon op. Daar is ook in meerdere gevallen onderzoek naar gedaan door onafhankelijke bureaus overigens, waarbij dat ook bewezen is. Net zoals dat het per seizoen verschilt welke club er ''het meeste nadeel'' van verkeerde beslissingen heeft ondervonden. Het eeuwenoude gezegd: ''over één seizoen heeft iedereen evenveel nadeel en voordeel'' is simpelweg kul. Er zijn seizoenen geweest waarin Arsenal de meeste onterechte beslissingen tegen heeft gehad (is onderzoek naar gedaan). Net zoals dat er seizoenen zijn dat dit Chelsea was of dat dit Liverpool was bijvoorbeeld.

Ik ben het met je eens dat ''iedere scheidsrechter tegen Arsenal is'' een onzinnige retoriek is. Als mijn mede fans dat zeggen ben ik het daar ook niet mee eens. Waar ik het wel mee eens ben, is dat als er arbitrale dwalingen zijn bij ons, dan is het vaak ''toevallig'' dezelfde scheidsrechter(s). Net zoals dat als het bij jullie gebeurd, het ''toevallig'' vaak Taylor is.

16 maart 2023 om 11:52

Mooi uiteengezet Jackie, maar helaas aan dovemansoren gericht. Yoeri heeft een vooringenomen hekel aan Arsenal, helemaal dit seizoen, dus zal nooit objectief kunnen reageren. Zelfs toen achteraf toegegeven werd dat er foute beslissingen in ons nadeel genomen waren, werd het afgedaan als gezeur van de fans. Hoe vreemd wil je het hebben?

Dat alle fans van een club over één kam geschoren worden is niet gek, dat doet het overgrote deel van de mensen hier, hoewel onterecht.

16 maart 2023 om 15:48

@jackieboy10. Je mag best biased zijn, daar heb ik geen enkel probleem mee, maar verwacht niet dat de rest daar in mee gaat. Gelukkig heb ik jouw naam niet genoemd, sterker nog tot Samcro ze er aan de haren bij trok heb ik niets gezegd over de Arsenal supporters. Maar goed, dat weten we ondertussen wel: Samcro valt over iets wat geen issue is, of al tijden niet het geval is, en ik generaliseer en heb een hekel aan Arsenal. Geloof het of niet, ik ben niet de hele dag met die club bezig..

Ik ben het met je eens dat het scheidsrechterkorps in Engeland onder elke maat functioneert. Het is frustrerend en vooral heel erg schokkend om te zien wat er allemaal gebeurt en waar mensen wekelijks mee weg komen. Afgelopen weekend ook weer is er geblunderd alsof het leven er van af hing en er wordt 0,0 aandacht aan besteed door de verantwoordelijke instanties.

16 maart 2023 om 15:57

@jackieboy10, ik weet overigens niet of je notificaties krijgt van deze berichten, ik kreeg ze namelijk niet.

16 maart 2023 om 16:01

Ik kreeg ze nu wel, maar krijg ze vaker niet dan wel. Maar ja, het zal eens goed werken bij deze site.

16 maart 2023 om 16:27

Ik begrijp er niets van, ik druk toch niet op jouw ballonnetje? Typisch inderdaad dat het weer voor geen meter werkt...

Carrasco scoorde geen penalty. De penalty werd gemist door Griezmann.

Goedmakertje jezus wat een amateur zeg. Ook al maak je een fout dat betekent niet dat je dan naar een goedmakertje moet zoeken. Dit verhaal was al tijden bekend maar nog steeds verbaas ik me hierover zeg. Tuurlijk is het wel vaker voorgekomen voor de VAR dat lijnrechters er soms naast zaten. Maar dat deze scheids dan een goedmakertje moet zoeken vind ik amateuristisch...

Wat een onzinverhaal. Alsof de grensrechter zonder werkende headset niet kan aangeven dat het buitenspel was.

We mogen niet zeuren als Barcelona verdacht wordt van omkoping van scheidsrechters of althans de president van de spaanse bond, dan wordt door iedereen telkens CL wedstrijden erbij gehaald, waar Barcelona de scheids mee heeft gekregen. En dit wordt gebruikt als bewijs dat Barcelona scheidsrechters heeft om gekocht in SPANJE -.- kan iemand mij deze logica uitleggen?

We weten allemaal dat Real vaak genoeg de scheids mee heeft gehad in bekangrijke CL wedstrijden en in La Liga lagen ze de helft van de tijd 10+ punten achter op Barcelona. Het feit dat ze al die discutabele momenten mee hebben gekregen laat zien dat ze hun mond moeten houden tot Barcelona schuldig is bevonden ipv direct te roepen Barcelona is schuldig en daardoor is alles wat Messi heeft gedaan ongeldig en wat Ronaldo heeft gedaan des te knapper

Deze man zat altijd zo gigantisch diep in de kont van Sir Alex Ferguson en Man U destijds op Old Trafford, echt niet normaal. Dramatische scheidsrechter die nu doodleuk gaat vertellen dat hij een fout heeft gemaakt om vervolgens nóg een fout te maken. I.p.v. éen fout maakt hij er met opzet twee? Schandalig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren