Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz spreekt meteen klare taal: ‘Wie daar geen begrip voor heeft? Wegwezen!’

Laatste update:

PSV is druk bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met de voorrondes van de Champions League en de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal in het verschiet wordt het een drukke maand, weet ook Peter Bosz. De hoofdtrainer heeft al enkele concrete aanpassingen doorgevoerd in zijn eerste maand in Eindhoven, zo geeft hij aan in gesprek met Voetbal International.

"Het is fijn dat ik weer gewoon Nederlands kan spreken", laat Bosz zich optekenen. De oefenmeester sprak bij Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen de hele dag Duits, maar worstelde bij Olympique Lyon. Assistent-trainer Hendrie Krüzen keerde vanwege de taalbarrière zelfs eerder terug in Nederland. "Ik had soms 's avonds hoofdpijn van intensief Frans praten." Bij PSV praat de keuzeheer weer 'gewoon' Nederlands, waar in voorbije seizoenen het Engels nog de voertaal was.

"Ik kwam er in het begin al snel achter dat een deel van de buitenlandse spelers goed Nederlands kan verstaan", vertelt Bosz, die hulp krijgt van spelers binnen de groep. "Je ziet bijvoorbeeld dat een jonge speler als Johan Bakayoko zichzelf opwerpt als tolk." Over de selectie is de trainer duidelijk. "Als trainer kan ik niet iedereen laten spelen en wie er geen begrip voor heeft dat dit een teamsport is? Wegwezen", spreekt Bosz duidelijk in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De oefenmeester houdt daarom vast aan zijn vuistregel dat hij met twintig veldspelers en vier keepers wil trainen. "Ik werk bij voorkeur met een kleine selectie, want als jongens geen perspectief hebben gaan ze achter aan de kar hangen en kunnen ze soms vervelend doen. Ze geven soms niet alles meer op de training om beter te worden. Dat is het laatste wat je kunt gebruiken. Spelers moeten voelen: ik heb kans."

Spoeling dun achterin
Bosz hoeft voorlopig nog niet te rekenen op Mauro Júnior, Armando Obispo en Fredrik Oppegard. Het drietal begeeft zich in de lappenmand en keert voorlopig niet terug op het trainingsveld, zo weet Rik Elfrink. Met name de blessure van Mauro is een vervelende. De Braziliaan moest afgelopen seizoen ook al veelvuldig toekijken door blessureleed. Zijn afwezigheid is een aderlating, daar Bosz hem ziet als een 'goede en interessante' optie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is toch ook te bizar voor woorden dat Sangare na 3 seizoenen nog geen Engels spreekt. Zeker als je de ambitie hebt om op termijn naar de PL te willen zoals bij zijn komst al wel duidelijk was. Kan daar echt niet bij.

19 juli 2023 om 10:14

Ach ik heb hier mensen gezien die na 40 jaar nog geen verstaanbaar Nederlands/engels spraken.

19 juli 2023 om 10:31

Dat zegt wel heel veel over de ambitie van al die mensen en zegt in dit geval dus ook iets over de ambitie van Sangare. Hoe belangrijk vind je het.

19 juli 2023 om 10:27

Franstaligen zijn er over het algemeen niet zo happig op om in een andere taal te spreken. Wellicht dat Sangare dat ook niet is.

19 juli 2023 om 10:46

Kijk naar Messi. Natuurlijk was voor hem de noodzaak lager omdat hij ook lange tijd bij Barcelona voetbalde. Maar als je toch zó'n grote speler bent, dan wíl je toch ook gewoon Engels spreken?

19 juli 2023 om 10:53

Waarom? Messi voetbalde in een land waar hij niet weg wilde en had 0 reden waarom hij Engels zou willen praten. Ja, nu misschien, maar daarvoor had hij er 0 reden toe. Als ik in Nederland woon en werk, en 0 reden heb om naar het buitenland te gaan, zou ik ook geen andere taal leren. Waarom zou ik?

19 juli 2023 om 11:11

@FCG95 omdat Messi een internationale ster is. Het zijn vervelende ster allures om dan geen Engels te kunnen spreken.

19 juli 2023 om 11:38

Er 0 reden voor hebben, betekent niet dat je er geen moeite in kan steken. Overigens is 0 moeite ook niet waar, op letterlijk elk evenement wordt Engels gesproken, interviews, persconferenties, fans. Nu speelt hij in de VS. Zoveel moeite is het niet en als internationale ster staat het wel beter. Kijk hoe snel jongens als de Ligt en Frenkie zich aanpassen. Het is ook gewoon een vorm van luiheid en desinteresse

19 juli 2023 om 11:53

Onderschat ook niet het niveau van opleiding, er is genoeg op en aan te merken aan het Nederlandse onderwijs maar vergeleken met Argentinië zal het wel meevallen.

19 juli 2023 om 12:22

Het slaat nergens op om geen Engels (kunnen) spreken te bestempelen als "vervelende ster allures".

Die beste man heeft zo ongeveer 34 van zijn 36 levensjaren in een Spaanstalig land gewoond en heeft daarna in een Franstalig land gewoond. In die tijd heeft hij voor zijn dagelijkse leven, zijn beroep en familie/vrienden waarschijnlijk totaal geen woord Engels nodig gehad.

@tilburg013,

Wat is het precies dat beter staat als hij Engels spreekt? Moet hij toeristen de weg wijzen ofzo?

19 juli 2023 om 12:24

Plus het intelligentieniveau en de bereidheid om te investeren in iets/andere taal.

Een messi is zijn hele leven naar de mond gepraat en is natuurlijk een brok talent en heeft relatief weinig hoeven doen om zo ver te komen.

Verklaart wellicht ook dat ze interesse hebben in Belgen Mooi dat Baumgartl, Boscagli en Bakayoko (logisch) heel veel verstaan en daarom kunnen vertalen voor medespelers, zoals Benitez en Sangare. Eerstgenoemde mag wel zo snel mogelijk weg. Zag er ook nie goed uit in de oefenwedstrijden / training.

19 juli 2023 om 10:54

Ga er vanuit dat je Baumgart.. bedoeld?

19 juli 2023 om 11:41

Autocorrectie..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren