Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erwin van de Looi keert na ruim 5 jaar terug als clubtrainer in de Eredivisie

Laatste update:

Erwin van de Looi is de nieuwe trainer van Heracles, zo maakt de club uit Almelo bekend via de officiële kanalen. De 51-jarige oefenmeester uit Huissen heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2025. In Erve Asito wordt Van de Looi de opvolger van John Lammers, die vanwege de teleurstellende prestaties van Heracles zijn congé kreeg.

Van de Looi was eerder werkzaam als clubtrainer bij FC Groningen en Willem II, alvorens hij in juli 2018 aan de slag ging als bondscoach van Jong Oranje. In die functie was hij vijf jaar actief.

Bij de KNVB werkte Van de Looi samen met Nico-Jan Hoogma (destijds directeur topvoetbal), die hem als technisch directeur van Heracles nu dus aanstelt als eindverantwoordelijke in Almelo.

Via de clubwebsite laat Van de Looi weten blij te zijn met het vertrouwen van Hoogma. "Ik ken Heracles Almelo als een energieke ploeg die goed voetbal speelt en veel wisselwerkingen heeft met het publiek. Daar sta ik ook voor en ik wil dit graag samen met de mensen hier koppelen aan positieve resultaten."

Ook Hoogma zelf komt aan het woord. "Met Erwin halen we een goede trainer binnen die organisatorisch sterk is naar spelers en staf. Hij heeft een duidelijke positieve voetbalvisie die hij gestructureerd weg kan zetten binnen de groep. Wij denken dat Erwin de voetbalontwikkeling van onze ploeg vooruit kan helpen en directe handhaving in de Eredivisie kan bewerkstelligen."

Lammers werd ruim een week geleden op straat gezet bij Heracles, waarna Hendrie Krüzen het roer overnam als interim-trainer. Onder leiding van de Almeloër verloor Heracles afgelopen weekend van Feyenoord (0-4). Krüzen blijft overigens wel aan als assistent-trainer en cultuurbewaker onder Van de Looi.

Voor nummer vijftien Heracles wachten na de winterstop direct twee belangrijke wedstrijden. Op 12 januari staat een uitduel met nummer zestien RKC Waalwijk op het programma, waarna op 20 januari nummer zeventien FC Volendam op bezoek komt. Een week later wacht de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had je net zo goed Lammers kunnen laten zitten bij Heracles

21 december 2023 om 12:38

Ik ken Lammers niet goed, maar weet wel dat van der Looij een zeer matige trainer is. Komt op mij ook over als een nogal bijdehante man. Het type dat als het je manager is, je er geen stap harder voor zult zetten. En het voetbal op zich is ook niet om aan te gluren. Kijken naar hoe verf opdroogt is nog spannender.

21 december 2023 om 12:45

Bijdehand, conservatief, tactisch niet sterk, weinig energie, geen resultaten. Echt geen flauw idee hoe je bij deze lichtgewicht kan uitkomen.

21 december 2023 om 13:10

Ik vraag me af hoe het godsnaam mogelijk is dan deze man aan de bak blijft komen. Ze hadden beter een Jaap Stam, Kluivert, Bogarde of Jonk kunnen benaderen.

21 december 2023 om 13:41

Ik ben alles behalve een v/d Looi fan. Maar de namen die jij noemt hebben volgens mij NOG minder gepresteerd, m.u.v. Jonk dan.

21 december 2023 om 13:29

Je zal maar Heracles supporter zijn die bij die bus gestaan heeft. Eisen dat Lammers opstapt, omdat er volgens supporters ‘geen lijn’ in het spel zit. Vervolgens kom je met een trainer aan die overal heeft laten zien dat hij totaal geen eigen visie heeft en nergens ook maar succes heeft gehad. Had dan Lammers gewoon laten zitten die wel kampioen werd in een ijzersterke KKD… Zoals ik al eerder zei, vind maar eens een trainer die 14de kan staan met dit Heracles.

21 december 2023 om 14:21

Hij heeft bij Groningen de beker gepakt toch? Noem ik toch wel een aardig succesje.

Dat deze man nog aan het werk kan in de Eredivisie is toch dieptriest. Hij gaat Heracles zeker niet verder helpen. Stel je voor de directie komt de kleedkamer binnen met het nieuws over een nieuwe trainer. De selectie krijgt te horen we hebben de lamme vd Looi aangesteld. Vanaf dat moment kan het alleen maar nog verder bergafwaarts gaan.

Geen idee wat ik moet verwachten,succes erwin

21 december 2023 om 12:49

Ik wens je hier heel veel succes meer @robmaas. Maar dit is geen vooruitgang. Hele matige trainer. Ik hoop voor je dat Hoogma nog wat betere konijnen uit de hoge hoed tovert, want anders zijn het nog 18 hele zware wedstrijden en zou ik er mijn hand niet voor in het vuur willen steken dat Heracles behouden blijft voor de eredivisie ondanks de aanwezigheid van Volendam, Vitesse en Almere.

21 december 2023 om 13:50

Haha bedankt het blijft afwachten,plus er moeten nog spelers bij komen afwachten

21 december 2023 om 13:39

Zou Rob Maas niet wat voor Heracles zijn geweest?

21 december 2023 om 13:51

Die leert het nu bij Bosz,ik denk zeker dat geen verkeerde keuze was maar zelfs met pep voor deze groep degradeer je rechtstreeks.

21 december 2023 om 14:09

Nou ben ik persoonlijk totaal geen fan van deze aanstelling, maar Rob Maas zou ik zelf niet aanraden. Mogelijk dat in in de tussenliggende jaren verschrikkelijk is verbeterd, maar toen hij het stokje mocht overnemen bij Vitesse van Bosz was het echt een verschrikking. Hij had een erg sterke selectie, een ingespeeld elftal en een leuke spelwijze door het voorwerk van Bosz, maar de seconde dat hij het overnam viel letterlijk alles in het water. Er was geen lijn meer te herkennen, de aanvallende intenties verdwenen en binnen een halfjaar was het dan ook meteen klaar. Vervolgens is hij naar Cambuur vertrokken, waar ik hem persoonlijk uit het oog ben verloren, maar gezien hij binnen vier maanden was ontslagen was dit waarschijnlijk ook geen succes.

Veel succes gewenst aan heracles met het beruchte 4222 systeem wat zaaddodend voetbal opleverd!

Oh god. Ik heb te doen met de Heracles-aanhang..

Wat vond ik deze man altijd inspiratieloos voetbal spelen zeg, ook bij Jong Oranje altijd saai spel terwijl je echt wel genoeg talent had. Succes voor iedereen uit Almelo.

21 december 2023 om 13:12

Vind hem zelf ook vooral inspiratieloos overkomen. Hier schiet je toch niks mee op t.o.v. Lammers.

Haha wat een grap. Ziet er niet fraai uit voor Heracles

Degradatie lonkt! Wat een flut trainer is dit

Matige trainer met slecht voetbal toch heeft het ons prijzen opgeleverd. Succes erwin

Vreemde keus … Lammers zal zich nu al helemaal genaaid voelen. Hadden ze beter Wormuth terug kunnen halen. Geen verkeerde trainer en deed het best prima bij Heracles.

Hoe kan het toch dat deze man iedere keer weer een nieuwe baan als hoofdtrainer krijgt??
Ze hadden beter Lammers kunnen laten zitten.
Saai spel dat niet om aan te gluren is is het handelsmerk...sterkte voor de Heracles supporter..

Ik neem aan dat Ekkelenkamp en Dani de Wit dan naar Heracles gaan in de winter?

21 december 2023 om 13:43

Als inverted wingback of een andere onbekende positie. Professor Van de Looi zal waarschijnlijk de clubtopscorer op nummer 6 zetten.

21 december 2023 om 14:08

Ik gok het ook. En lekker 4-2-2-2 spelen met middenvelders op de buitenkant, zonder snelheid.

Uitstekend nieuws voor de concurrentie.

21 december 2023 om 13:05

Vooral voor Vitesse. Toen ik klikte dacht ik, please don’t be Vitesse. Aangezien hij daar ook lang heeft gespeeld zag ik het nog best gebeuren.

21 december 2023 om 14:29

De moed zonk bij mij ook echt in de schoenen toen ik dit las. Ik was even vergeten dat er nog een andere club zonder coach zat.

De eerste degradant is dus bekend. Ik begrijp niet dat een club aan hem begint. Sterkte in Almelo.

Heracles alvast gefeliciteerd met de aanstaande degradatie

Nou, al mijn betogen van vorige week kunnen de compleet de prullenbak in na deze aanstelling, want het voetbal zal nooit beter worden met deze trainer.

Ik baal verschrikkelijk en achteraf had ik dan toch liever vertrouwen gehouden in Lammers. Ik hoop maar op het beste, maar heb weinig tot geen vertrouwen in Vd Looi.

Die gaan degraderen haha. Van de Looi is echt zo'n belabberde coach. Met Jong Oranje heeft die met een paar goeie generaties, zulk bagger voetbal gespeeld. Hoe kan een club nou in zee gaan met deze kerel...

Prima trainer voor een club als Heracles.

Hadden ze de keuze tussen vd Looij en Robert Maaskant? Succes voor Heracles, al is het alleen maar om door de saaie analyses heen te worstelen.

Wat een negatieve reacties over van der Looi. Met van Gaal ga je nog met deze selectie degraderen.

21 december 2023 om 13:27

Je bedoeld realistische reacties.Van der Looi is een dramatische trainer en dus is men terecht gedesillusioneerd bij de Heracles achterban.Zou kunnen dat je met van Gaal ook degradeert (denk zelf van niet) maar dan speel je tenminste wel nog even leuk voetbal in plaats van dat je je na 10 minuten onder een trein wil werpen bij wijze van spreken.

van de drup in de regen, wat een amateur is die van der Looi....

Heb hem alleen bij Jong Oranje gevolgd. Ik kwam tot de conclusie dat hij niet te volgen is in zijn opstellingen en keuzes.



Van Looi, zak hooi! Ik vind dit oprecht onbegrijpelijk. Deze man acteert een trainer te zijn. Ik heb me jaren lang dood lopen ergeren bij jong Oranje aan zijn open deuren, oneliners en oersaaie voetbal. Wat heeft/kan deze man wat een Lammers niet heeft? Ik ken Lammers onvoldoende als trainer maar zo slecht deed hij het toch niet? Promotie vorig jaar en nu boven de streep, wat verwachten ze dan in Almelo? Met zulke beleidsbeslissingen heb je geen tegenstanders meer nodig.

De selectie past perfect bij hem. Pure middelmaat zonder enige vorm van creativiteit. Het ideale recept om lager te eindigen dan waar ze nu staan.


Jammer voor een club als Heracles. Jarenlang liepen er altijd wel 1 of 2 leuke spelers rond en hadden ze ook trainers die graag met hun club wilden voetballen.

Vriendjespolitiek is een feit, degradatie is nu een feit geworden. Waardeloos, dat is ja geen trainer.

Naast Vitesse is de volgende degradant bekend. Ik had geen hoge pet op van Vlemmings, maar Van de Looi is een waar drama. Succes, Heraclieden.

Hereacles staat toch voor attractief (aanvallend) voetbal?
Het was al belachelijk dat ze de vorige trainer ontslagen hebben maar nu neem ik ze helemaal niet meer serieus. Lekker betonvoetbal spelen en alsnog degraderen. Doag!

21 december 2023 om 13:54

Nou had je meer in moeten verdiepen,maar geen idee wat ik nu moet verwachten we zullen zien.

Nou, dat is wat je noemt nog eens een verrassende keuze!

Bij FC Groningen heeft hij er, met zijn defensieve speelstijl, hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de Euroborg steeds leger werd. Leuk zo’n knvb-beker, maar vooral ‘ondanks’ trainer VdLooi. Overal wordt tzt duidelijk dat ie in alles saai en behoudend is.

Ik wens de fans in Almelo eo heel veel sterkte en het advies: zoek alvast een nieuwe hobby, want voor je het weet ga je met tegenzin naar het stadion.

Ik ben er niet rouwig om dat een concurrent een zoutloos type als van de Looij aantrekt. Iets zegt me dat deze combi niet gaat werken daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren