Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij kwam met gebak naar de club en ging met een ontslagbrief naar huis’

Laatste update:

John Lammers werd dinsdagochtend ontslagen als trainer van Heracles Almelo. De oefenmeester vierde maandag zijn zestigste verjaardag en kwam daarom een dag later met gebak naar de club. Aan het eind van de dag ging hij alleen werkloos naar huis.

Heracles-clubwatcher Ralph Blijlevens gaat in de podcast HeraKlets van Tubantia in op het ontslag van Lammers. “Het besluit dat Lammers moest vertrekken was zondagavond al genomen, maar maandag hadden technisch directeur Nico Nico-Jan Hoogma en algemeen directeur Rob Toussaint niet de ruimte om hem de boodschap te geven. Lammers kwam een dag later met gebak op de club, maar ging uiteindelijk werkloos naar huis.”

Blijlevens weet dat Lammers de traktatie had meegenomen naar stadion Erve Asito, voor de selectie en het kantoorpersoneel, en vervolgens te horen kreeg dat hij was ontslagen. De oefenmeester zou het gebak hebben uitgedeeld en nog wat handen hebben geschud, waarna hij afscheid nam.

Teleurgestelde Lammers
Lammers zelf liet in een persbericht weten dat hij ontdaan is door zijn ontslag. “Ik had zelf zeker het gevoel dat we het met elkaar nog konden omdraaien en ben ervan overtuigd dat we er in waren gebleven.”

“We hadden een plan klaarliggen voor na de winterstop, ik vind het jammer dat ik dat plan niet meer mag uitvoeren. Helaas heeft de clubleiding deze beslissing genomen. Daar ben ik het niet mee eens, maar ik zal het moeten accepteren.”

Reactie Krüzen
Zijn assistent-trainer en clubicoon Hendrie Krüzen, die dinsdag de training van Heracles leidde, blijft wel aan. Krüzen laat tegenover Tubantia weten kapot te zijn van het ontslag van Lammers. “Omdat John en ik dit niet aan zagen komen. Maandag hebben we de training nog doorgenomen. Ik had verwacht dat we in elk geval het seizoen zouden afmaken. Dat we na de winterstop, met de terugkeer van Nikolai Laursen en Jizz Hornkamp en eventueel wat versterkingen, de kans zouden krijgen om met een schone lei ons veilig te spelen.”

Krüzen geeft aan boos, emotioneel en teleurgesteld te zijn. Vanuit de spelersgroep heeft hij naar eigen zeggen ook geen signaal waargenomen dat het vertrouwen in Lammers er niet meer was. “Ik heb vertrouwen in deze selectie en deze staf, de clubleiding heeft een andere mening’’, aldus Krüzen.

2,5 week geleden won Heracles nog overtuigend met 0-5 op bezoek bij Almere City, maar nederlagen tegen Sparta (0-1) en Vitesse (2-0) zijn Lammers uiteindelijk fataal geworden. Afgelopen zondag werd de spelersbus nog opgewacht door ontevreden fans.

Na een sterke seizoenstart had Heracles het, op de 0-5 zege in Almere na, de laatste weken lastig. Van de laatste zeven wedstrijden werd er zes keer verloren, waaronder in de beker tegen de amateurs van HHC Hardenberg (2-0). Momenteel staat Heracles veertiende in de Eredivisie en heeft het twee punten voorsprong op nummer zestien Almere.


Vind jij het ontslag van John Lammers bij Heracles Almelo terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De menselijke kant van het voetbal, de details ook, waar je zelden over hoort of over nadenkt. Natuurlijk draai je zo'n beslissing niet terug omdat iemand tompouchen mee heeft genomen, als je het zo ziet staan dan lijkt het de start van een slechte sketch

Zuur voor de beste man, maar topsport is hard en ik denk dat het bestuur ook wel iets is gezwicht door de boze menigte die de bus heeft opgewacht. Volgende keer misschien toch met crompouzen aankomen.

Paniek bij het bestuur en je oor laten hangen naar boze fans. Je had die gozer makkelijk kunnen blijven zitten en in de winterstop kunnen evalueren. Of verwacht men in Almelo Europees voetbal? Degraderen zie ik ze niet dus wat is het probleem daar? Met dit soort gedrag gun je ze bijna een degradatie.

13 december 2023 om 09:35

Ja eens, Ik begrijp de "topsport is hard" invalshoek niet. Alsof dat dit verhaal rechtvaardigd. Het is nog 1 wedstrijd voor de winterstop. Zo te horen waren er geen signalen dat de spelersgroep het niet meer zagen zitten. Alleen de ruggengraat van degene die de selectie samengesteld heeft, heeft het begeven. Ik vind het een brevet van onvermogen ipv een topsportmentaliteit.

13 december 2023 om 09:39

Ja precies. Denk dat de verwachting zo rond plek 10 tot 15 moet zijn voor Heracles. Dat je dan een keer een mindere reeks hebt moet je incalculeren. Met 15 punten uit 15 wedstrijden blijf je gewoon in de eredivisie als je dat volhoudt over 34 wedstrijden.

13 december 2023 om 11:20

@stefano360, dat hebben we gezien 2 jaar geleden toen Heracles degradeerde inderdaad..

13 december 2023 om 14:32

Toen waren de degradatiekandidaten wel een stuk beter. Ik zie RKC en Almere niet eens de 30 punten halen, laat staan Volendam en Vitesse. Vooral een eventueel verval kan problemen gaan betekenen voor Heracles. Ik kan me nog het seizoen van FC Twente herinneren in 2017-18. In de eerste helft van het seizoen pakten ze nog wel punten, maar op een gegeven moment kwam de paniek in de bestuurskamers, de trainer ging eruit en het werd nog veel slechter. Als ze daarna nog 9 punten hebben gehaald, is het veel. Maar goed, er waren dan ook niet veel supporters die Hake destijds graag ontslagen zagen worden.

13 december 2023 om 09:54

Ik ben het eigenlijk helemaal eens met je. Zolang hij niet degradeert en de spelersgroep niet intens ontevreden is, snap ik niet waarom hij de laan uit moet. En inderdaad, het is bijna winterstop. Ga dan tussentijds evalueren en maak dan een keuze, in plaats van paniekerig reageren op een boze meute.

Het kunstgras was voor mij overigens ook nog een goede reden.

13 december 2023 om 10:29

We zullen zien of de nieuwe trainer ervoor gaat zorgen dat Heracles boven de 14de plaats gaat eindigen waar ze nu staan… Ik denk dat dat heel lastig gaat zijn.

13 december 2023 om 10:46

Het zou mooi zijn als Heracles degradeert, puur voor het kunstgras en die actie bij de bus.. Denken de supporters daar nou echt dat ze een selectie hebben die met gemak degradatie ontloopt? Met deze selectie is 14de staan een prima plek

13 december 2023 om 14:18

Dat kunstgras gaat er volgens mij uit.

Schandalige beslissing.

Na degradatie heeft de beste man het over genomen en moest in misschien wel de zwaarste eerste divisie ooit promotie weten te behalen. Dat deed hij met twee vingers in de neus.

Een slechte reeks van een paar wedstrijden in de eredivisie en het kost je de kop.

Wat hadden ze verwacht? Europees voetbal halen?


Slagroomtaart werd ontslagroomtaart.

Zonder dollen, John kom lekker terug naar Tilburg. De club waar jij en je zoon fan van zijn.
Ergens in de technische organisatie, niet als hoofdtrainer. Daar hebben we nu een goudhaantje zitten.



Bizar. Het staat dicht bij elkaar onderin, maar heeft Heracles dan een selectie voor het linkerrijtje? Lijkt mij niet toch. Onterecht ontslag wat mij betreft.
Supporters lijken alles te kunnen bepaalde de laatste tijd. Busje opwachten en de trainer ligt buiten. Slechte zaak.

Als ik in het bestuur zou zitten, dan zou ik Lammers een contract voor onbepaalde duur hebben gegeven nadat de boze supporters verhaal gingen halen. Nu hebben de gastjes met de capuchons hun zin gekregen en dat zal alleen naar worden uitgebuit.

Als je als bestuur wil dat er attractief gevoetbald wordt, zorg dan voor een selectie die dat kan. Wees anders gewoon blij met de huidige positie en geef iemand een kans.

Ik verbaas me niet zozeer over het ontslag van Lammers, want zo werkt het nu eenmaal. Maar de reactie van Kruzen is wel verschrikkelijk schijnheilig. Wanneer het je dan zo aan het hart gaat wees dan solidair. Want laten we even duidelijk zijn dat Kruzen de eigenlijke hoofdtrainer van Heracles is. Alleen die heeft de benodigde papieren niet en toen hebben ze maar een vriendje ingehuurd die wel de papieren heeft. En Lammers zal ongetwijfeld wat invloed hebben gehad, maar Kruzen is heilig in Almelo. Krokodillen tranen, maar vervolgens wel het stokje overnemen. Ook Nico-Jan Hoogma heeft een complete boterberg op zijn hoofd. Die heeft deze hele matige selectie samengesteld. Van de nieuwe spelers is alleen de Keersmaker van eredivisie niveau, de rest is KKD-niveau. Heracles heeft nog wel wat geld te besteden, maar wanneer dezelfde kwaliteit gehaald wordt dan gaat het kantje boord worden of ze erin blijven.

13 december 2023 om 14:28

Het helpt ook niet mee dat FC Twente het licht heeft gezien en ieder relevant talent contracteert. Eerder hebben ze toch veel plezier beleefd aan spelers als Pelupessy, Breukers, Bruns, Pasveer, Te Wierik, Gouriye, Looms, Hoogma e.d. Je merkt dat het toch een stuk moeilijker voor ze is geworden om talenten uit de opleiding te binden.

Toch snap ik het beleid wel deels, want je wilt ook niet te veel risico gaan nemen met te dure spelers. Als dat misgaat, degradeer je niet alleen, maar bouw je ook snel schulden op. De zaak is voor Heracles vooral om rustig te blijven en niet in paniek te raken (iets dat je toch al snel ziet nu). Er is nog niet heel veel aan de hand en de ploegen eronder zijn gewoon slechter.

Ik snap dus niet als leidinggevende dat je niet wat doet aan gesprekken met je personeel zodat niet allerlei van dit soort interviews op allerlei kanalen te zien zijn.

13 december 2023 om 14:30

Dat kun je niet tegenhouden. De partij die het minst tevreden is, is snel geneigd te lekken naar de pers en als zij zelf de mond houden, is er altijd nog een zaakwaarnemer of iets dergelijks die het maar wat graag doet. Bovendien preekt deze Kruzen voor eigen parochie en zal toch met de pers moeten praten. Dat is eigenlijk niet te voorkomen.

De terreur van de onderbuik, vaak geanonimiseerd met zwarte capuchonnetjes, zegeviert weer eens boven een gedegen analyse die er gewoon was. Paniekvoetbal door bestuurders kunnen ook averechts werken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren