Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar

Laatste update:

Vitesse heeft zondag voor het eerst sinds december vorig jaar een thuiszege in de Eredivisie geboekt. In de GelreDome ontving het Fortuna Sittard en de Limburgers moesten de punten aan de degradant laten: 3-2. Voor Vitesse betekende het de vijfde overwinning van het Eredivisie-seizoen, waarmee het op twee punten komt.

Ondanks dat de ploeg nergens meer voor speelde, kwam Vitesse na dik twintig minuten wel op voorsprong. Paxten Aaronson ontving de bal in de vijandelijke zestien, waar zijn eerste poging werd gekraakt. Hij kreeg de bal in de kluts een tweede keer voor de voeten, speelde een Fortuna-verdediger uit en schoot raak: 1-0.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Een sterk begin voor de Arnhemmers, die snel daarna op 2-0 hadden moeten komen. Gyan de Regt had de bal voor het inkoppen, maar raakte de bal volledig verkeerd.

Op slag van rust kwam die misser Vitesse duur te staan. Een voorzet van Mitchell Dijks belandde via de kluts bij Iñigo Córdoba, die vakkundig raak kopte: 1-1. Met die stand gingen de ploegen aan de thee.

Vroeg in de tweede helft namen de bezoekers de leiding middels een rake strafschop. Sierhuis werd in de zestien gevloerd door Ramon Hendriks, waarna Justin Lonwijk vanaf elf meter niet faalde: 1-2.

Vitesse wilde ogenschijnlijk graag afkomen van het negatieve puntenaantal en speelde voor een resultaat. Op aangeven van Amine Boutrah schoot Marco van Ginkel van dichtbij de 2-2 tegen de touwen. Daarmee was de honger van de mannen van Edward Sturing niet gestild.

Een kwartier voor tijd viel namelijk de 3-2. Kacper Kozlowski kwam op aan de rechterkant van de zestien en behield het overzicht. Aaronson stond voor de goal klaar om binnen te tikken. Snel na de goal van de Amerikaan ging het mis voor Giovanni van Zwam. De rechtsback was te laat met een sliding en ontving zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Met tien man moest Vitesse de voorsprong te zien vasthouden. In deze missie slaagde Vitesse, ondanks verwoede pogingen van Fortuna.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Expres geen betje geplaatst op deze wedstrijd, omdat ik dacht dat de supporters de wedstrijd toch wel zouden gaan stilleggen (a la Groningen vorig jaar). Maar grote complimenten voor de supporters hoor! Toeschouwersrecord van het seizoen, 90 minuten lang gezang en alleen maar positiviteit op de tribune, echt mooi om te zien. En geen degradatie met een negatief puntenaantal! ;-)

28 april 2024 om 21:51

Mag ik zeggen dat het gewoon eeuwig zonde is?
Ja, er is wanbeleid gevoerd. Maar ik had het nog wel willen zien zonder puntenaftrek.
Ik denk dat dit Vitesse mentaal er doorheen zit, maar voetballend eigenlijk niet onderdoet voor de 6 clubs boven hun.
Een paar jaar geleden eindigde Vitesse zelfs boven ons (Feyenoord).
Hopen dat er gewoon een goede reset plaatsvind en er gewoon weer degelijk gebouwd kan worden aan een mooi team.

Leuke pot. Eindelijk van die -1 af

Zonder grappen. Mooi veerkracht getoond door Vitesse, en hoe het publiek achter de ploeg blijft staan is geweldig. Ik vind het doodzonde wat er allemaal gebeurd is bij deze club en ik hoop dan ook dat Vitesse er helemaal bovenop komt want het is een verlies voor het NL voetbal als ze echt verdwijnen.

Mooi gestreden vandaag, de best mogelijke reactie op het dramatische nieuws.

Fortuna na een kleine opleving halverwege het seizoen toch wel ver weggezakt de afgelopen weken zeg.

29 april 2024 om 00:13

Niet geheel waar. Fortuna speelde verdienstelijk tegen NEC en Feyenoord en kregen ze te weinig. Tegen Sparta, Twente en nu Vitesse was het matig, maar dat is het gehele seizoen bij Fortuna, ups en downs

29 april 2024 om 08:50

Eerder uit en thuis, dat verschil is veel te groot. Zelfs bij Groningen in de beker waren ze waardeloos. 2-1 voorkomen in de 2e helft en dan alsnog verliezen. Ben niet kapot van Buijs als trainer en hij kan teren op individuele klasse van een aantal spelers, zoals Sierhuis, Halilovic en Cordoba, maar tactisch is het allemaal maar matig. Komend seizoen gaat Halilovic sowieso en lijkt me dat Sierhuis ook een stap maakt, dan speel je weer direct tegen degradatie.

De onduidelijk rondom een handsbal is vaag en kent vele interpretaties.Maar ook de 3 minuten extra tijd vandaag was merkwaardig. 5-6 minuten extra was eigenlijk al mager. Maar 3 ?- Rode kaart dat 2 minuten duurde- 6 wissels ( 4 minuten )- 3 doelpunten in de tweede helft ( 3 minuten )- 2 x een blessurebehandeling van 3 minuten Overigens een verdiende overwinning voor Vitesse. Fortuna wilde niet en is al bezig met volgend seizoen.

28 april 2024 om 21:52

Ik had wel het idee dat Fortuna met nog 16 min spelen ook nog geen goal had gemaakt, maar dat terzijde.
Blessuretijd blijft idd een bijzonder fenomeen af en toe.

Ik was vandaag echt voor Vitesse, ik weet niet waarom :-) leuk voor de club en de supporters dat ze gewonnen hebben.

28 april 2024 om 18:52

Volgend seizoen doen ze effe een stapje terug maar Vitesse kom wel weer terug in de eredivisie

28 april 2024 om 18:57

Uit eindelijk komen ze wel weer een keer terug, dit moet wel snel gebeuren anders zit je zomaar weer een paar jaar in de kkd

28 april 2024 om 19:22

Eerst maar eens afwachten of Vitesse volgend jaar nog bestaat, want dat is absoluut geen zekerheid

28 april 2024 om 19:27

Makkelijk gezegd dat ze terug komen op dit moment is aannde orde of ze failliet verklaard worden of niet. Ik zou het heel tereurig vinden als het gebeurd.. Woow man ** Vitesse mogelijk failliet! Pff zo zonde zeg

28 april 2024 om 19:38

Ik denk niet dat dit gaat gebeuren er zal wel een oplossing komen.de gemeente Arnhem moet dit niet laten gebeuren zonder van het stadion en de reclame die de club maak voor de stad arnhem

28 april 2024 om 19:05

Leuk om te lezen. Tot over een een (paar) jaar hopelijk.

Wat een rare wedstrijd zeg. Waardeloos eerste en laatste halfuur. De laatste 2 goals van Vitesse laten we wel héél makkelijk gebeuren. Ze vallen eigenlijk ook totaal uit het niets.. Ach, sinds we nergens meer voor spelen is het de ene week prima en de andere week dramatisch. Vandaag was het dramatisch, maar als je dan aan de Vitesse fans denkt krijgt het woord dramatisch toch een hele andere lading.

Al gedegradeerd… maar dan 18000 man op de tribune en zo’n sfeer!!! Geweldig!

28 april 2024 om 19:13

Oprecht, klasse!!!!

28 april 2024 om 19:18

Idd mooi om te zien, tegelijkertijd natuurlijk schrijnend dat dat in de eerdere thuiswedstrijden niet gebeurd

29 april 2024 om 07:57

Ja geweldig, waar waren al die fans toen het echt nodig was???
nu is het voor de buhne en gaat het nerdgens meer om.
Hoop voor vitesse dat al die mensen er volgend seizoen op een druiileriger maandagavond tegen jong utrecht ook zitten.

29 april 2024 om 15:32

Hadden ze die sfeer het hele seizoen maar. Was niks te beleven in het GelreDome dit seizoen…

Gyan de Regt had de bal voor het intikken én kon kiezen voor een pass naar Kaj Sierhuis

@voetbalzone ik denk niet dat de Regt naar Sierhuis wilde passen

Ik hoop dat Vitesse na volgend jaar weer terugkomt. Die horen in de Eredivisie!

29 april 2024 om 08:52

Ik hoop het ook, maar verwacht het niet. Die zitten in zulk zwaar weer, dat ze een paar jaar nodig hebben om alles op orde te krijgen en de selectie niet direct van echte impulsen wordt voorzien. En als je een paar jaar in de KKD zit, zul je zien dat het enorm lastig is om te promoveren. Zie NAC, Roda en VVV bijv (en de Graafschap in mindere maten).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren