Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als trainer van NAC ben ik op een internetsite een keer met de dood bedreigd’

Laatste update:

Ruud Brood werd een week geleden aangesteld als de nieuwe trainer van NAC Breda. Na Leo Canjels, Kees Zwamborn, Ton Lokhoff, John Karelse en Nebojsa Gudelj is hij de zesde oud-speler van de club die later als trainer terugkeert bij de Parel van het Zuiden. Karelse, die tussen 2011 en 2012 de eindverantwoordelijke was in het Rat Verlegh Stadion, weet dat een verleden als speler niet altijd een garantie op succes is.

“NAC is geen makkelijke club om trainer te zijn. Niet vanwege de druk van de media en supporters, nee joh. De slechte organisatie, dat is het probleem. Zonder goede mensen in het bestuur, lukt het een trainer niet”, zegt Karelse in gesprek met BN DeStem. De oud-doelman speelde veertien seizoenen in het shirt van NAC en keerde later eerst als assistent-trainer terug bij zijn jeugdliefde. Als trainer moest hij al na een halfjaar het veld ruimen in Breda.

“In eerste instantie is je verleden als speler een voordeel omdat je een bepaalde gunfactor heb”, vervolgt de oud-doelman. “Helaas leven we in een tijd dat het vrij asociaal geworden is. Als trainer van NAC ben ik op een internetsite een keer met de dood bedreigd. Bij de officier van justitie heb ik face-to-face met die man gezeten. Een enorme lamzak, hij was ook nog eens jeugdleider. Omdat mijn familie er last van had, heb ik aangifte gedaan. Niemand houdt er rekening mee dat trainers gewoon mensen zijn.”

Dat Brood al ervaring heeft bij onder meer Heracles Almelo, RKC Waalwijk, Roda JC Kerkrade en NEC maakt volgens Karelse een behoorlijk verschil. “Kilometers maken, daar gaat het om. Met de kennis van nu, had ik het anders gedaan. Toch moet ook Ruud opboksen tegen een situatie die niet ideaal is: eerst geen organisatie, nu een nieuwe organisatie”, stelt Karelse. Brood staat voor de loodzware taak om hekkensluiter NAC te behoeden voor degradatie. De 56-jarige oefenmeester debuteerde afgelopen weekeinde met een 1-1 gelijkspel tegen VVV-Venlo, waardoor de achterstand op de nacompetitieplaatsen nog zeven punten bedraagt.

Ontloopt NAC Breda nog directe degradatie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is natuurlijk heel triest om iemand met de dood te bedreigen. Dat soort figuren mogen flink aangepakt worden imo.

En wat is NAC dit seizoen dramatisch. Het gat naar de play-offs is bijna onoverbrugbaar. 7 punten betekend dat ze 3 keer moeten winnen om er overheen te gaan en dat zie ik niet meer goed komen. Zonde van een toch wel mooie ploeg met een fanatieke aanhang.

2 april 2019 om 16:26

Karelse is 1 grote grap. Die man wordt inmiddels in heel Zeeland uitgekotst om zijn manier van communiceren met spelers. Ik heb zelden zo een onnozele trainer als hem gezien

Ik snap die mediation niet echt bij doodsbedreigingen.

2 april 2019 om 10:08

Hij vindt het raar dat hij bedreigd wordt omdat hij het niet zo goed doet met NAC, terwijl hij de club jarenlang heeft gediend als speler. Dat bedoelt hij.

Ik gun het NAC van harte dat ze erin blijven. Los van mijn eigen club vind ik het echt de mooiste club van Nederland qua atmosfeer en hondstrouwe aanhang, het blijft onbestaanbaar dat je met een uitverkocht huis altijd maar onderin bungelt, doodzonde.

2 april 2019 om 10:49

Tja, het stadion, de supporters en de stad zijn geweldig. Alleen het beleid is daar al jaren zo verschrikkelijk slecht. Echt zonde voor zo'n club.

Zo'n figuur de eerste keer 5.000 euro boete geven en bij herhaling een half jaar de bak in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren