Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clubicoon NAC Breda haalt hard uit: ‘Hij doet het niet goed’

Laatste update:

Clubicoon John Karelse van NAC Breda heeft hard uitgehaald naar technisch directeur Graeme Rutjes. Karelse, die als keeper een heldenstatus verwierf in Breda, vindt dat Rutjes zijn post moet verlaten. NAC staat momenteel zeventiende in de Eredivisie en verkeert dus in degradatienood.

/

“Iedereen moet beoordeeld worden op zijn resultaat. Als je in de zomer zes spelers haalt, waarvan er nu alweer drie weg zijn en nog een (Aleksandar Damcevski, red.) weg moet omdat hij niet functioneert, dan doe je het niet goed”, aldus Karelse in gesprek met Omroep Brabant.

In tegenstelling tot Karelse, die na zijn voetballoopbaan ook nog trainer was in Breda, vindt Aad de Mos dat Rutjes nog wat krediet verdient. “Laten we afwachten wat Robert Maaskant met deze spelers kan”, aldus De Mos.

Graeme Rutjes moet weg

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"in tegenstelling tot Karelse, die na zijn voetballoopbaan ook nog trainer was in Breda, vindt Aad de Mos dat Rutjes nog wat kritiek verdient."

Haha die de Mos wordt wel steeds kritischer zeg.

23 januari 2015 om 21:31

Misschien vind ie Rutjes' afkoopsom te hoog.

Maar ja die man moet sowieso weg bij NAC, brengt zo'n mooie club alleen maar verder in de afgrond. Hoop voor ze dat Maaskant nog wat kan met dit materiaal.

Als supporter van NAC Breda ben ik eigenlijk dat gezeur over onze technisch directeur een beetje beu. Het is allemaal wel erg makkelijk om Graeme de schuld in de schoenen te schuiven. Wat heeft hij nu feitelijk niet goed gedaan?

Toen hij kwam bij NAC was hij niet bekend met de spelersgroep én de trainer, Gudelj. De financieerders wilden hem graag hebben, ook al is zijn netwerk niet fantastisch gebleken. Rutjes is daar ingestapt. Dan snap ik dat hij niet direct de trainer vervangt in de zomer. Ja, dat kan je hem aanrekenen, maar er valt wat voor te zeggen. Als de opvolger namelijk niet presteert, graaf je al meteen een graf voor jezelf, en dus ging hij verder met Gudelj. Wat je eventueel een fout kan noemen, is dat hij Gudelj te veel betrok bij de transfers. Dat komt voort uit een gebrek aan netwerk, dus ook daar viel wat voor te zeggen. Nu vallen de transfers tegen en wordt dat op het conto van Rutjes geschreven, maar ik vind dat dus kort door de bocht.

Gaandeweg het seizoen bleek Gudelj niet de juiste man voor Nac. Het is gewoon geen hoofdtrainer. Tactisch niet sterk, geen grip op de spelersgroep en maakte veel verkeerde beslissingen. De noodgreep komt, Gudelj wordt eruit gemikt. Te laat, mee eens, maar ik snap wel waarom het niet eerder gebeurde.

Toen kwam Eric Hellemons. NAC wilde het volgens mij iets te graag intern oplossen. De aanstelling van Hellemons werd binnen de hele club breed gedragen, maar bleek ook een misstap. Hij joeg iedereen direct tegen zich in het harnas en, eerlijk is eerlijk, die houding van hem werkte niet in deze spelersgroep. Daarnaast is een trainer van Gastel met alle respect niet de man die je voor de groep moet hebben als het aankomt op tactische beslissingen. Het schokeffect kwam, maar werkte averechts. Oké, hij had misschien direct met Maaskant in zee moeten gaan, maar afgaande op de interviews die hij gaf leek Maaskant, die toch ook als zelfingenomen te boek staat, destijds naast zijn schoenen te lopen. En dan is Hellemons ook een stuk goedkoper, dus in de ogen van de club het proberen waard. Geschoten, maar helaas mis...

Nu is Maaskant er alsnog. Politiek correct, een verademing voor de camera na bouwvakker Eric Hellemons en de vreemde lezingen van Gudelj. Een echte trainer. Bovendien een man met een netwerk en ik vind het van lef getuigen dat Rutjes zijn eigen belangen opzij schuift en samen met de nieuwe trainer aan de slag gaat voor versterkingen. Durven gebruik maken van het netwerk van een ander, omdat je zelf hebt gezien dat je netwerk helaas tekortschiet. Noem het pas op de plaats maken. Dat getuigt van inzicht. En nu komen er spelers waarmee NAC echt wel vooruit is gegaan. Fernandez is een stuk beter toepasbaar dan de onpeilbare en stugge Perica als je amper voorzetten ziet voorbijkomen tijdens de wedstrijd. Koch en Marcellis zijn een gradatie beter dan een destijds overschatte Damcevski, een schutterende Swerts en de volslagen onervaren Van Bezooijen, die nog de beste van dat drietal is.

Graeme Rutjes zit daar nog en doet wat het beste is voor de club. Dat doet hij sinds hij daar zit, volgens mij denkt hij áltijd in clubbelang. Overigens, de NAC-supporters die ik sprak waren in de zomer erg tevreden over de aankopen. En dat met een vrijwel lege buidel. Dus deze man afbranden is open deuren intrappen, kiezen voor de makkelijkste weg en niet verder kijken dan je neus lang is. Ik ben bereid deze man over een langere periode de kans te geven in ieder geval. .

24 januari 2015 om 00:10

Goed verhaal, lekker kort.

Maar Karelse slaat toch de spijker op zijn kop? 6 aankopen waarvan en 3 al weg zijn en de 4de ook weg mag.

Dan ben je gewoon dramatisch bezig. Als je al weinig geld hebt... Waarom kan Rutjes nu wel Koch huren? Fernandez halen? Een type marcellis halen....? Nee Rutjes deed raar met Damcevski, boateng etc.

24 januari 2015 om 14:37

ik vind Schalk (en Kwakman) doorbetalen wel een grote fout die je nou even vergeet. Wacht dan gewoon totdat er een club komt die hem voor 0 euro overneemt. Dat kan iedereen bedenken en is gewoon onkunde.
Daarnaast is het aankoopbeleid gewoon slecht. Er zijn genoeg clubs zonder geld die veel beter creatief transfervrije spelers aantrekken.
Het geschutter met Maaskant is ook gewoon slecht van Rutjes. Zeggen dat je alleen met hem bent gaan praten door de druk van de media. Hem niet willen en een paar maanden later hem toch halen.
Een raar vreemdelingen legioen aan spelers halen. In plaats van een ssewamkambo kun je beter aankloppen bij de topclubs voor een leenspeler. Bijvoorbeeld Ligeon van Ajax, daar is geen netwerk voor nodig.
Steek je budget in Nac voetballers, in spelers die weten hoe het werkt en wat er nodig is, in plaats van in onbekende 'talentjes' die niets weten van tegen degradatie vechten en geen hart voor de club hebben.

Ze huren nu spelers die niets kosten maar in de basis moeten. Dat is echt een giller! Verder denk ik dat NAC er voordeel bij heeft dat al die gasten rondom de club, de zogenaamde iconen, kenners, ex-trainers, ex-voetballers en ga zo maar door, nu eens hun mond houden en de huidige trainer en managers hun werk laat doen. Pas dan komt het goed. Al dat geschreeuw van die publieksgeile figuren levert namelijk niets op. John Karelse, was dat niet die gefrustreerde trainer die er ook niets van heeft gebakken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren