Tien dingen je moet weten in aanloop naar PSV - Feyenoord

Zondag, 17 september 2017 om 15:50

Feyenoord heeft als enige club in de Eredivisie nog geen enkel punt laten liggen, na vier speeldagen. PSV is eveneens goed aan het nieuwe competitieseizoen gestart, al betekende de nederlaag in en tegen Heerenveen van afgelopen zondag een flinke streep door de rekening. Opta blikt vooruit op de kraker in het Philips Stadion, zondag vanaf 16.45 uur.

o PSV kan voor het eerst sinds april 2014 twee competitieduels op rij verliezen. Toen verloren de Eindhovenaren achtereenvolgens van FC Groningen, sc Heerenveen en Feyenoord.

o Feyenoord, dat in de laatste vier uitduels bij PSV in de competitie telkens de 0-1 maakte, is de enige club die in elk van de afgelopen vier seizoenen op bezoek bij PSV op voorsprong kwam.

o Negen van de laatste tien Eredivisie-treffers van PSV tegen Feyenoord vielen in de tweede helft en geen enkele van deze tien werd voor de 37e minuut gemaakt.

o PSV wist de laatste dertien thuisduels in de Eredivisie winnend af te sluiten en kan voor het eerst sinds december 2005 (toen achttien) een reeks van veertien thuiszeges neerzetten.

o Dit seizoen kreeg PSV al vijf competitietreffers tegen. In de vorige voetbaljaargang viel het zesde tegendoelpunt pas in de twaalfde speelronde.

o Phillip Cocu verloor als hoofdtrainer van PSV van geen enkele ploeg vaker dan van Feyenoord (vier keer keer, gelijk met Ajax).

o Feyenoord won onder Giovanni van Bronckhorst zestien van de achttien Eredivisie-duels in augustus en september. Het enige verlies was een uitwedstrijd bij PSV in 2015 (3-1, verder één remise).

o Giovanni van Bronckhorst staat op 49 Eredivisie-zeges als trainer en kan zijn vijftigste winst voor Feyenoord boeken in zijn 73e wedstrijd: het minste aantal duels sinds Ernst Happel in 1971 (70).

o Karim El Ahmadi ontving zes gele kaarten in zijn negen Eredivisie-duels in het Philips Stadion.

o Jean-Paul Boëtius won zijn eerste vier Eredivisie-wedstrijden tegen PSV en kan de eerste speler ooit worden die met een specifiek team zijn eerste vijf competitiewedstrijden tegen PSV weet te winnen.


Poll

PSV - Feyenoord eindigt in een ...


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door martinarody)

Zondag moeten ze er staan en de drie punten meenemen uit Eindhoven. Hoop dat de afstrafing tegen City niet in het koppie gaat zitten en dat ze vanaf minuut één erop vliegen. Altijd lastige potjes in Eindhoven en verwacht ondanks dat PSV niet in beste vorm dat het een lastig potje gaat worden.

15 september 2017 om 20:15

Op papier de op 1 na zwaarste uitwedstrijd van het seizoen. Pak je de volle buit daar, dan ben je voorlopig titelkandidaat 1.

15 september 2017 om 21:07

Precies. Dit is een heel belangrijk potje. Ik hoop dat dinsdag avond geen invloed heeft.

15 september 2017 om 21:39

Toen zaten ze allemaal thuis op de bank;-)

16 september 2017 om 09:19

Feyenoord won vorig jaar 0-1 en iedereen ontkende dat ze titelkandidaat nummer 1 waren tot aan de eerste kampioenswedstrijd

16 september 2017 om 14:46

Tja Feyenoord faalde al zoveel jaren dat vrijwel iedereen inclusief Feyenoorders zelf het pas echt geloofden toen Dirk en Gio de schaal aan de Coolsingel toonden.

16 september 2017 om 16:54

Ik verwacht 3 punten voor de thuisploeg, Cocu mag deze wedstrijd niet verliezen anders komt hij dichtbij de schopstoel. Een overwinning in Eindhoven zou ik een stunt noemen. Gelijkspelletje is mogelijk. Psv verkeerd niet in bloedvorm, maar na die opdonder van City, Feyenoord ook niet. Hoop iig dat het een leuke pot gaat worden.

17 september 2017 om 10:19

Een stunt lol. Zelfs in deze vorm blijf het een stunt als Feyenoord wint in Eindhoven. Feyenoord wint vrijwel nooit in het Philips Stadion en dat gaat vandaag weer niet gebeuren.

17 september 2017 om 11:13

PSV is gewoon in slechte vorm, Feyenoord een stuk beter (daar verandert een verliespartij tegen een wereldploeg niks aan). Maar in dit soort wedstrijden zie je vaak dat vorm van de dag beslissend is. Als Feyenoord wint is dat totaal geen stunt, vorig jaar ook gewonnen en dit jaar is die kans alleen maar groter.

17 september 2017 om 11:31

Deze reactie mag weg, ik had het bericht van FrankRami verkeerd geïnterpreteerd

PSV steekt niet in zijn beste vorm, maar speelt wel thuis en kan zich voor Feyenoord natuurlijk wel 100 procent opladen. Ook denk ik dat de wedstrijd tegen city een rol gaat spelen, zeker als Psv als eerst op voorsprong komt. Ik verwacht een 2-0 overwinning voor de Eindhovenaren.

15 september 2017 om 23:17

@Ajax111: Hoop doet leven!

16 september 2017 om 11:00

Feyenoord heeft vorig jaar laten zien sterker terug te komen na een nederlaag. Weinig mensen hadden verwacht dat Feyenoord een resultaat zou halen tegen City en de spelers hebben ruim de tijd gehad om fysiek te herstellen. Ik denk dat de wedstrijd van afgelopen week minder meespeelt dan het demasqué wat Psv afgelopen weekend inderging. Ik denk een regelmatige 0-2 overwinning voor Feyenoord.

16 september 2017 om 12:00

Je probeert de wedstrijd van PSV iets zwaarder voor te doen en zwakt het onthutsend zwakke optreden van Feyenoord iets af. Ik denk dat als je het een buitenstaander vraagt het optreden van Feyenoord ook gemakkelijk een demasqué kan worden genoemd.

16 september 2017 om 12:26

Absoluut het was tegen City zeker een demasqué maar zeg eerlijk welke van de twee doet denk je meer pijn? Verliezen van het duurste team aller tijden of er niet aan te pas komen tegen Heerenveen? Ik vermoed dat verliezen van een eredivisie middenmoter pijnlijker is. Zeker na de Europese uitschakeling van Psv. Elke eredivisie club legt het af tegen een van de beste teams van Europa maar Heerenveen verliezen.....

16 september 2017 om 12:43

Nu doe je het weer hé. Heerenveen is subtop. Maar goed dat terzijde, voor mij is Heerenveen pijnlijker voor jou is denk ik het eerste optreden op CL-niveau ook behoorlijk tegengevallen. Voor een buitenstaander is het beide niet zo best.

Edit: en het was zeker geen goede pot, maar PSV heeft het altijd lastig tegen Heerenveen. Een beetje wat Feyenoord met Zwolle heeft en Ajax met Utrecht. Geen excuus, maar zo ontiegelijk verrassend was dit ook weer niet.

16 september 2017 om 13:17

Heerenveen eindigde de laatste 3 seizoenen als 7e 9e en 12e wat mij betreft meer middenmoot dan subtop maar dat zijn details. 😉

16 september 2017 om 14:26

Als je het zo wilt spelen:

Feyenoord eindigt de laatste drie seizoenen 6-3-1, in het seizoen dat ze zesde eindigen zijn ze net aan subtop en het seizoen dat ze derde eindigen is het gat naar de subtop minimaal en het gat naar de top twee gigantisch.

Is dat wat jouw betreft dan ook meer subtop dan top, of zijn dat slechts details?

16 september 2017 om 14:40

Ach misschien geen absolute top maar zeker top 3. Ik maak me niet zo druk of iets nou top subtop of middenmoot is, dat laat ik aan andere over. 😉

16 september 2017 om 14:48

Als je je er niet druk om zou maken, had je er ook niet op gereageerd.

Ik vind het een beetje lachwekkend om zo over Heerenveen te praten als je pas een seizoen hebt laten zien dat je duidelijk beter bent dan een Heerenveen. En eerlijk gezegd geef je mij dan wel de indruk dat je heel graag wil aangeven dat Heerenveen toch maar middenmoot is.

16 september 2017 om 14:53

Om een persoonlijk voorbeeld te geven. In het seizoen dat PSV zo dramatisch speelde dat het elfde stond rond de winterstop, paste ik wel op met dit soort uitspraken. Je weet namelijk waar je vandaan komt, maar wellicht is dat voor Feyenoorders anders.

16 september 2017 om 15:14

Het hangt er vanaf waar de subtop begint vanaf welk seizoen je telt. Mij maakt het echt geen bal uit of jij Feyenoord een top of subtop of middenmoot club vind. Als jij Heerenveen een subtopper vind, prima toch? Ik vind Heerenveen meer een middenmoot club, mag schijnbaar niet van de almachtige Gaudi......

16 september 2017 om 18:03

Alsjeblieft zeg. Stel je niet zo aan Tornado. Jij mag van Heerenveen vinden wat je wil, ik mag van jouw mening vinden wat ik wil. Met je laatste zin ga je steeds verder weg van de inhoud. Dat is wel jammer.

16 september 2017 om 18:46

Volgens mij is er maar 1 die zich aanstelt en overal bij elke discussie loopt te piepen. Jij begint een discussie over of een club een subtopper of middenmoter is. Bij de rode kaart van Lozano loop je ook als een Calimero te piepen dat de knvb/ Blom zo tegen Psv zijn. Laat mensen lekker vinden wat ze willen zonder ze het idee te geven dat alleen jouw mening telt. Prettige wedstrijd morgen trouwens........ Als Feyenoord maar wint.😉

16 september 2017 om 20:20

Ik dacht al dat er meer frustratie achter zat. Dat uit je nu en dat is prima.

Uh maar terug naar je reactie. Waarvoor ben je op een voetbalforum, om discussies uit de weg te gaan? Als je er niet op wilt reageren, moet je dat niet doen. Moet je niet naderhand piepen (ja dat doe je nu) dat ik een discussie start. Een discussie bestaat namelijk altijd uit meer dan een persoon. Doe je dus alsjeblieft niet zo schijnheilig voor Tornado.

'Laat mensen lekker vinden wat ze willen' Als je dit echt denkt, waarom reageer je hier dan zo fel op mijn mening? Waarom reageer je er überhaupt op eigenlijk. Het staat je vrij om mijn reacties te negeren, je voelt blijkbaar toch een noodzaak om erop te reageren. Dat doe je toch echt zelf en dat doet deze 'Calimero' of hoe je mij ook wilt noemen, niet.

Fijne wedstrijd morgen, moge de beste winnen.

17 september 2017 om 10:50

6e? Hoe kom je daarbij? Feyenoord werd onder Rutten vierde in dat seizoen.

Zolang onze Gio nu maar gewoon Toornstra opstelt...slim, zonder arrogantie, een vechter en zo fijn voor je mede teamleden. Prc waar het in NL aan schort. Deze blunder van jl woensdag is ze dan vergeven

16 september 2017 om 14:49

Morgen is een mooi moment voor Toornstra om weer eens buiten de Kuip te scoren!

Sinds wanneer is een enkele wedstrijd bepalend voor de vorm van een club? Voorgaande drie wedstrijden die allen simpel werden gewonnen tellen niet meer mee? Daarnaast zou ik dan nog maar eens naar de thuisvorm (wel over meerdere wedstrijden) van PSV kijken. Wordt sowieso geen simpele overwinning voor Feyenoord.

16 september 2017 om 12:43

Az thuis was toch niet echt een makkelijke overwinning? Ik denk idd dat het ook weer niet zo slecht gesteld is met de vorm van Psv als menigeen wil doen laten blijken. Feyenoord heeft zelden makkelijke overwinningen zeker tegen Psv niet. Psv speelt thuis en is licht favoriet maar als Psv niet onder de druk van het middenveld kan uitkomen wordt het een hele lastige middag voor Psv.

16 september 2017 om 12:57

Het was een sensationele pot, maar PSV had wel de controle snel terug na die 0-1 hoor. Ik was erbij in het stadion, maar ook de samenvatting naderhand bevestigde dat beeld. En iedereen was het er ook wel over eens dat die pingel van AZ er geen was. Als je die wegdenkt, win je 3-1 en dan is het ineens wel overtuigend. Ik kijk dan liever naar de kansenverhouding en het spelbeeld.

Overigens wordt het voor PSV ook zeker niet makkelijk. Dat sowieso en daar heb je ook gelijk in. Ik denk een hele moeilijk te voorspellen pot.

16 september 2017 om 17:40

Nou, nou... dit is wel een heel gekleurde bril.

AZ scheurde bij tijd en wijle de PSV defensie uit elkaar. Dat ze niet vaker scoorden, was niet de verdienste van de PSV defensie.

16 september 2017 om 17:59

Gebeurde andersom ook @NJfromVol. Hoe kan het anders dat PSV achttien doelpogingen had om tien van AZ? Ik heb hier meer het idee dat je met de massa mee wil praten en de wedstrijd niet in zijn geheel hebt gezien. Daar kan ik naast zitten. Waar ik niet naast kan zitten zijn de statistieken van die wedstrijd. Dus zou zeggen als je twijfelt aan mijn opinie, pak die er maar eens bij.

17 september 2017 om 11:17

Controle na die 0-1? Als er iets niet was in die wedstrijd dan was het wel controle. Verdedigen werd uit het raam gegooid en dat PSV heeft gewonnen was meer geluk dan wijsheid.

17 september 2017 om 09:58

He moet altijd maar kijken wat zo'n nederlaag in het hoofd van een voetballer doet. Daar komt bij dat de dag na de nederlaag al werd geroepen dat we zullen laten zien dat we nog steeds top van Nederland zijn. Dat zijn wat mij betreft uitspraken die je niet moet maken na zo'n oorwassing. Als zulke dingen gaan leven in een groep kan dat zorgen voor meer druk op het veld. Ben benieuwd hoe feyenoord voor de dag komt. Zelfde geld voor psv natuurlijk na het debacle tegen Heerenveen. Hopelijk wordt het een leuke pot voetbal.

PSV mist Lozano, een groot gemis want dat vind ik de enige speler bij PSV die de ploeg over een dood punt kan helpen, nu vind ik er geen geur of smaak aan zitten met niemand die er bovenuit steekt en ook veel plekke enorm zwakke schakels.

Dit Feyenoord scoort makkelijk en tegen de uitermate zwakke verdediging van PSV zie ik ze er ook wel een paar maken ondanks het gemis van Jorgensen, jongens als Berghuis en Boetius hebben dit seizoen al bewezen bijna altijd te kunnen scoren en dan heb je ook nog gewoon een Toornstra die altijd goed is voor een doelpunt.

Ben benieuwd hoe Gio het in gaat vullen, persoonlijk zou ik zelf voor Boetius, Larsson en Berghuis voorop gaan, veel beweging, snelheid en afwisseling en genoeg scorendvermogen.

Denk dat Feyenoord nipt de 3 puntjes mee neemt naar Rotterdam al hoop ik van niet. In iedergeval een mooie topper vandaag, heb er zin in.

Zelfde seconde als Woensdag. Lekker bezig hoor Feyenoord.

Zow dat was snel bijna net zo snel als City. Lekker Psv !!

Donker rood....dit is 100x erger dan overtreding van lozano. Man man man...wat een blunder van de scheids.

Nijhuis had nooit deze 2e geel gegeven. Gelukkig fluit er vandaag een objectieve scheidsrechter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

136 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Rick Karsdorp vertrekt na één seizoen mogelijk alweer bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren