Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Krabbendam betrapt Van Hooijdonk op hypocrisie: ‘Dat is toch ook wat?’

Laatste update:

Martijn Krabbendam begrijpt niet dat NAC Breda heeft geweigerd mee te werken aan een overstap van hoofdtrainer Jean-Paul van Gastel naar Besiktas. De 54-jarige Bredanaar had in Istanbul kunnen tekenen als assistent van Giovanni van Bronckhorst, maar het duo zag hun dromen over een nieuw avontuur in Turkije door de Brabantse clubleiding in rook opgaan.

In Voetbalpraat op ESPN komt de handelwijze van NAC ter sprake. Journalist Krabbendam van Voetbal International neemt met name Pierre van Hooijdonk (lid van de Raad van Commissarissen bij NAC) kwalijk dat hij een vertrek van Van Gastel heeft tegengehouden. “Hij was als voetballer zelf toch meteen weg als hij ergens wat meer geld kon krijgen?”

Vervolgens noemt Krabbendam wat voorbeelden op. “Sterker nog, hij ging rondjes lopen bij Nottingham (Forest, red.) en staakte volgens mij ook toen hij van Benfica naar Feyenoord kon. Nu kan zijn trainer onwijs veel geld verdienen in Istanbul en zegt hij als commissaris: ‘Nee, nee, daar doen we niet aan, aan dat soort dingen.’ Dat is toch ook wat? Gun die jongen die overstap!”

Analist Kenneth Perez is van mening dat Van Gastel zelf een fout heeft gemaakt met het contract dat hij tot medio 2024 ondertekende. “Het is toch heel apart dat Van Gastel niet in zijn contract heeft laten zetten dat hij op ieder moment met Van Bronckhorst meekan als hij die behoefte heeft?”

Perez begrijpt de houding van NAC heel goed. “Hij heeft weliswaar een kort contract, maar je hebt hem de kans gegeven om hoofdtrainer te worden.” Journalist Sjoerd Mossou, erkent NAC-fan, reageert met een kwinkslag, doelend op het recente trainersbeleid in Breda. “NAC bepaalt natuurlijk zelf wel wanneer ze een trainer wegsturen, dat gaat de trainer zelf niet doen.”

Krabbendam weet meer details over de beslissing van NAC. “Wat ik begreep is dat een aantal mensen binnen NAC het prima vonden dat hij zou gaan, maar Pierre wilde dat absoluut niet. Dat is toch de Pierre van Nottingham en Benfica, die ook heel graag van Feyenoord naar Fenerbahçe wilde?” Van Hooijdonk verliet de Rotterdamse Stadionclub na de historische UEFA Cup-winst voor slechts 1 miljoen voor een avontuur in de Süper Lig.

Mossou concludeert dat Krabbendam het ook anders kan bekijken. “Hij zit nu aan de andere kant van de tafel en staat er net zo hard in als hij als speler stond.” Krabby wil daar niet in mee. “Ja, als het in zijn eigen kraam te pas komt. Laat die jongen gewoon lekker met Van Bronckhorst naar Istanbul gaan.”

Had NAC moeten meewerken aan een overstap van Jean-Paul van Gastel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is wel werkelijk een vreselijk dom argument. Van Hooijdonk zit niet bij die RvC om z'n moraal kompas van vroeger op de club te reflecteren, maar om de beste beslissing voor NAC te maken. Kennelijk zien ze wat in Van Gastel wat ze niet 1,2,3 op kunnen vangen en net zoals iedere club willen ze hun huid dan duur verkopen. Dan wil je niet je hoofdtrainer middenin het seizoen laten gaan. Het is gewoon pijnlijk als dit je uitleg is als journalist.

Dan wil je wel heel duidelijk een specifiek punt met een bepaalde invalshoek gebruiken. Nou vind ik Krabbenbos altijd wel erg schrijnend en vaak erg subjectief. Wel is hij meer dan eens goed geinformeerd over Feyenoord en ook alleen dan is het interessant om naar hem te luisteren of om iets van hem te lezen.

8 januari 2024 om 21:46

Het zegt ook wel vrij veel over Krabbendam dat hij in deze niet veel verder komt dan het eeuwige hypocrisieverwijt. Dat an sich is al een zwaktebod. Ieder mens ooit op aarde geboren is op een manier wel hypocriet. Het is net of voetballer zijn en een functie vervullen in een RvC totaal verschillend zijn, waarbij je totaal andere afwegingen maakt. Dat je als gerenommeerd journalist zo spreekt vanuit de onderbuik is wel een beetje tragisch.

8 januari 2024 om 21:47

Volledig met je eens. Over van Hooijdonk valt genoeg te zeggen, maar hier moet hij gewoon denken en handelen in het belang van de club. Zo simpel is het

8 januari 2024 om 23:15

Het zegt ook vooral veel over hoe Krabbenbos over Van Hooijdonk denkt en op het moment dat zoiets naar voren komt bij een journalist, ben je naar mijn mening bij voorbaat ongeschikt voor een functie in de branche. Ik denk overigens sowieso niet dat (sport)journalistiek ooit een lager niveau heeft gehaald dan in deze tijd. In de voetballerij neemt het zelfs extreme vormen aan.

Qua geloofwaardigheid doet Krabbenbos er ook sowieso goed aan om zich te 'beperken' tot Feyenoord. Als ik hem zinnig zie schrijven of hoor vertellen, heeft het met inhoudelijke zaken over Feyenoord te maken. Dan moet hij z'n mening wel voor zich houden, want daar heeft hij steeds meer moeite mee. Een goede club-watcher, maar daar blijft het (zoals bij de meesten) ook wel bij.

Wacht even. Heeft Besiktas GIo niet meer aangesteld omdat Gastel niet meekwam? Denkt Krabbendam dat?

8 januari 2024 om 21:53

Is ook zo gegaan blijkbaar. President van Besiktas wou zijn hele staf erbij, zo niet dan niet.

8 januari 2024 om 21:57

Apart. Ik dacht dat het om de hoofdtrainer wil die zijn staf mee mag nemen. Gio had zo tig andere figuren mee kunnen nemen. Besiktas wilde om aparte? redenen van Gastel dus

8 januari 2024 om 23:18

Dan was het draagvlak van Van Bronckhorst dus bij voorbaat al relatief wankel. Ik vind het overigens sowieso jammer dat dit de vijver is waaruit Van Bronckhorst momenteel moet vissen qua club (niet per se qua allure, maar des te meer qua onrust, zeer wisselvallig beleid e.d). Da's eigenlijk de enige coach van die generatie die ik wel zie slagen als coach.

8 januari 2024 om 23:52

Is niet zo gegaan meen ik. GvB wilde zelf alleen naar Besiktas als JP meeging. En volgens mij was ie na t zien van de laatste wedstrijd ook nogal geschrokken van t niveau dat ie sowieso niet meer stond te popelen

Die Martijn Krabbedam past zo onderhand wel in het rijtje Valentijn Driessen en Mike Verweij. Wat een hoop dom gelul komt er uit deze man. Volgens mij is Van Gastel degene die een contract bij NAC ondertekend heeft. Dat Van Hooijdonk hem daar als commissaris aan houdt heeft werkelijk niets te maken met hoe Van Hooijdonk zelf als voetballer met zulke situaties omging.

8 januari 2024 om 22:32

Precies wat ik dacht. Ik zag hem laast ook bij VI op youtube en het mannetje was ook een beetje arrogant bezig.

8 januari 2024 om 23:42

Zo onderhand? Daar past hij al langer in hoor. Niet voor niets dat hij jarenlang niet welkom was in de Kuip omdat hij een onruststoker was als ‘clubwatcher’.

9 januari 2024 om 11:34

bij het artikel over bankzitter die belt heb ik het al geschreven
Het voetbalspel wordt niet meer binnen de lijnen alleen gespeeld ook de tribune doet mee en nu de persObjectiviteit scoort niet daarom veel walgelijke insinuaties
Veel fans en spelers trappen erin en de prestaties gaan gruwelijk omlaag.
ik vind dit zeer zeer smerig

Pierre hypocriet? Wow, dit wist niemand.

Een commissaris heeft, normaal gesproken, niets te zeggen over een trainer. Een Raad van Commissarissen houdt toezicht op het bestuur. Uiteraard, in het betaald voetbal wordt er niet altijd netjes binnen de lijntjes gekleurd, maar Krabbendam probeert goedkoop te scoren door Van Hooijdonk erbij te betrekken.

Ik heb de berichtgeving van de afgelopen maanden goed gevolgd én geobserveerd en ben tot één conclusie gekomen: Pierre van Hooijdonk heeft heel vaak gelijk.

Ik verwacht een voorledig gemotiveerde van gastel de 2 e seizoenshelft

Krabby? Haha het is geen darter.

Wat een onzin Krabbendam. Laat Pierre nou eens even voor de club kiezen waar hij voor werkt. Een trainer die zo kort werkzaam is en geen clausule in zn contract heeft hou je aan zn contract. Hij heeft toch met zn volle verstand gekozen voor NAC? En wat de geschiedenis van beleidsmakers ook zijn in een club, dat heeft niets ter maken met deze beslissing. Dit is van Hooijdonck bashing wat Krabbendam doet.

"pierre dacht vroeger altijd aan zijn eigen belang op de eerste plek, dus ik vind het nu raar dat hij denkt in zijn eigen belang op de eerste plek door zijn werk te doen."

En dan zou Mossou het nog hebben voorgekauwd en dan zegt hij doodleuk: “Ja, als het in zijn eigen kraam te pas komt.", en hij heeft niet door dat dit het hele punt is.

Het is geen maandag meer man, let even op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren