Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen begrijpt niets van terugkeer Alex Kroes bij Ajax

Laatste update:

Johan Derksen begrijpt de keuze van Alex Kroes niet om akkoord te gaan een rol als technisch directeur bij Ajax. Donderdag maakte de club via de officiële kanalen bekend dat Kroes na een eerdere schorsing een stapje terug doet en zijn functie als algemeen directeur inruilt. Derksen is van mening dat de nieuwe directeur voetbalzaken weinig fout heeft gedaan en dat hij nooit een andere functie had moeten accepteren.

“Het stelt wel die achterban gerust”, concludeert René van der Gijp tijdens de uitzending van Vandaag Inside. “Zoveel gedoe en zoveel onrust. Je hebt hem nu een functie gegeven als technisch directeur en ik vind het wel prima, joh.”

“Wim Kieft zei het afgelopen maandag ook al: die Kroes heeft ook geen moord gepleegd. Hij heeft alleen wat onhandig gehandeld met die aandelen. Er was veel onrust ontstaan als je hem echt had weggestuurd. Ik vind dit wel een goede oplossing.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“We zitten al bijna in mei, dus dan moet er veel gaan gebeuren qua transfers: wie vertrekken er, wie wordt de nieuwe trainer... Iemand moet dat gaan bepalen”, besluit Van der Gijp.

Derksen kan zich niet vinden in de mening van zijn collega. “Alex Kroes zijnde zou ik er geen genoegen mee nemen. Kijk, hij is aangesteld als algemeen directeur. Hij heeft dan een foutje gemaakt en ik vind het wel meevallen, het is echt een uitglijder.”

“Ik zou dan echt niet genoegen nemen met een degradatie. Hij kan ook zeggen: ik bedank voor de eer. Als ik vijftien miljoen euro op mijn bank had staan dan zou ik de eer aan mezelf houden.”

“Weet je wat je krijgt met Alex Kroes als technisch directeur. Dan wordt er weer precies gelet op dat hij geen zakendoet met SEG, dat bureau waar hij ooit deel van uitmaakte. Dan gaat het natuurlijk weer stinken”, aldus Derksen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een beetje geven en nemen. Al wil het niet zeggen dat Kroes nooit AD zal kunnen worden. Want er blijft over een onderzoek over zijn handelen door de AFM. Al kan dat ook negatief uitpakken. Maar nu kan hij (weer) aan de slag. En dat is nodig, want je kunt als club niet wachten tot juni. Benieuwd of hij de verwachtingen kan waarmaken. Als hij maar niet zijn oren laat hangen naar De Lang en Beuker, die een team rondom Taylor en Co. willen bouwen. Dat soort spelers moeten juist worden weggedaan. We gaan het zien....

26 april 2024 om 09:44

Beetje flauw om Taylor eruit te pikken. Je had ook kunnen zeggen een team bouwen rond Brobbey en Hato.

Op dit moment hoef je Taylor niet naar de uitgang te begeleiden, Ajax gaat bouwen, dat betekent spelers die niet spelen van de hand doen en met dat geld investeren in spelers die het elftal meteen versterken.

Het eerste doel is weer te groeien naar een top drie club, daarna komt doel twee: weer strijden om de titel en pas daarna komt doel drie: weer presteren inde sub top van Europa.

In het verleden ging het juist mis omdat Ajax perse aan de Europese top wilde blijven. Gebeurde in de eerste decennium van deze eeuw na de successen van het laatste decennium van vorige eeuw en nu na het vertrek van Overmars, Ten Hag en de bijna de voltallig selectie weer. Dat gaat nooit goed.

Dus nu weer stap voor stap. Deze zomer werken aan een top drie selectie. Daar moet het beleid op gericht zijn. Dus Twente en AZ weer inhalen.

26 april 2024 om 11:14

Middenveld van Ajax is een nog groter probleem dan de defensie. Geen enkele creativiteit, ondanks de paar oprispingen van Taylor, die bijna het hele seizoen heeft gefaald. Dat kun je niet van Brobbey zeggen. Al is die fysiek overbelast, hetgeen ook is gedaan met Hato. Een jongen van 17 aanvoerder maken, en amper rust te gunnen. Dus zijn dat reden om juist deze twee niet te noemen. Want beiden hebben potentie om nog beter te worden.

26 april 2024 om 13:19

Zoals ik al zei, opbouwen gaat in stappen. Stap 1 is komend jaar weer top drie worden.

Dat kan prima met spelers als Hato, Taylor en Brobbey. Die hoef je niet te vervangen.

Trouwens als je een linksback koopt die goed kan verdedigen, kan Hato vaker rouleren want we hebben ook Kaplan.

Ach ja, we moeten het ook niet overdrijven. Het grootste probleem zit 'm in de beeldvorming; zo kort al zo'n domme fout maken. Ik snap vooral niet waarom je hem dan TD maakt in plaats van AD. TD heeft hij nog nooit gedaan en hij heeft ook totaal geen ervaring in dat werkvlak. Die baan kun je geenszins vergelijken met z'n werk bij SEG. AD heeft hij al eens bekleed. Dat was niet per se spannend, maar hij heeft daarmee in ieder geval ervaring.

26 april 2024 om 00:04

Kan iemand duidelijk uitleggen waarom het nu zo groot probleem is dat Kroes een week voor benoeming als algemeen directeur misschien aandelen van Ajax heeft gekocht? Hij heeft dan inderdaad waarschijnlijk 'handelen met voorkennis' de aandelen gekocht, maar is dit nu zo'n groot probleem? Hij zou al directeur worden. Is een boete niet voldoende? Of zie ik iets over het hoofd?

26 april 2024 om 01:08

Huh. Is dit nu zo'n groot probleem? Zoiets heet een strafbaar feit plegen. Lijkt jou dat een probleem?

26 april 2024 om 08:14

Uhhh tis geen nina Brinksmet world online hè. Zoek dat maar eens op. Zet dat af tegen wat Kroes gedaan heeft.

26 april 2024 om 11:38

Je bent pas schuldig als de rechter of andere bevoegde instantie een uitspraak heeft gedaan hé..

Zo werkt het systeem, zo geldt dat ook voor jou /iedereen.
Je kunt de schijn tegen hebben, maar pas na een veroordeling ben je echt schuldig aan datgene waarvan je VERDACHT wordt..

Dus tot op heden is Kroes sowieso formeel nog onschuldig maar heeft hij de zijn tegen. En dat is wellicht niet goed voor het imago van de NV Ajax.

Ach dit is toch gewoon een verkapte afleidingsmanoeuvre, even rust creëren, en als we een jaar verder zijn dan weer aanstellen en doorschuiven als AD. Lijkt me duidelijk.

Niks mis met wat Derksen zei, maar daarbij heeft Kroes echt een Ajax hart. Nu moet ie zichzelf nog bewijzen dus al met al het ultieme test als TD, dan door schuiven naar Algemeen directeur.

Mede door deze situatie en al het andere negatieve in en rondom de club zullen die aandelen wel niet gestegen zijn. Lijkt me voldoende ‘straf’ voor Kroes nu😂

26 april 2024 om 09:49

Ach het gaat maar om iets van 17.000 aandelen extra. Aangekocht op 11,5 euro per aandeel. Is nu 10,40 euro waard per aandeel.

Het is allemaal niet zo spannend. 17.000 euro in de min voor iemand die waarschijnlijk tussen de 4 en 5 ton per jaar verdiend.

Alles is een beetje opgeklopt omdat verschillende kampen andere belangen hebben.

Ajax en z'n crimineeltjes de afgelopen jaren, zucht. Dan is deze aanstelling toch niet goed voor je reputatie? Wie is de volgende die wordt binnen gehaald?

Snap ook niet zo goed dat veel Ajacieden blij met Kroes zijn. Je hebt laatste jaren al geen beste naam qua personeel en nu kom je aan met een knakker die de fout in gaat voor z'n aanstelling. Daarbij is het ook verre van zeker dat dit "de verlosser" is. Waar wordt dat op gebaseerd?

26 april 2024 om 09:50

Er is niet zoveel aan de hand. We gaan horen hoe erg de ACM het vind dat Kroes voor zijn aanstellen 17.000 aandelen kocht voor 11,5 euro per stuk, een dag voor zijn aanstelling. Die nu 10,40 euro per stuk waard zijn.

Het gaat om peanuts, zeker als je het over de beurs hebt.

Je kan iemand die nimmer door een rechter veroordeeld is geen crimineel noemen. Dat is gewoon een strafbaar feit. Zou jezelf crimineel kunnen maken. Maar ja, anoniem op internet achter het toetsenbord....

26 april 2024 om 12:08

Dat noem ik hem vooralsnog ook niet. Ik heb het over Ajax en hun crimineeltjes de afgelopen jaren... nergens benoem ik Kroes als veroordeeld crimineel.

Bovendien is iemand crimineel noemen niet direct een strafbaar feit haha, maar dat is wel lekker roepen zo anoniem vanachter je toetsenbord. Toon die uitspraak eens aan met een gedegen bron aub alvorens je onzin de wereld inslingert.

26 april 2024 om 13:16

Jazeker wel, iemand die geen strafblad heeft crimineel noemen is gewoon een strafbaar feit. Dat is laster. De bron is artikel 262 van het wetboek van strafrecht.

26 april 2024 om 13:32

Haha dacht al dat je daarmee zou komen. Maar het artikel meldt het volgende:

"Laster is het doen van schriftelijke of mondelinge uitlatingen waarbij een ander in zijn eer en goede naam wordt aangetast, wetende dat de gedane uitlatingen in strijd met de waarheid worden gedaan. Het verschil tussen smaad/smaadschrift en laster zit in het laatste stuk: bij laster moet bewezen worden dat de verdachte wist dat de uitlatingen in strijd met de waarheid zijn."

Wetende dat het in strijdt is met de waarheid fus. Dat is absoluut niet hetgeen hier aan de hand is. Sterker nog; de signalen wijzen zelfs de andere kant op. Dat Kroes namelijk de fout in is gegaan. Dat is iets wat in dit geval WEL aan te tonen is via de wetjes.

Bij laster moet er overigens bewezen worden dat de verdachte(ik denk ik in dit geval haha) zijn uitlatingen deed terwijl hij wist dat dit in strijd was met de waarheid.

Nu jij weer Speedy😉.

26 april 2024 om 13:49

Het gaat om de uiting 'crimineel'. Er staat helemaal niet vast dat kroes veroordeeld gaat worden en dat weet jij drommels goed. Daarmee maak jij je schuldig aan laster.

En daar ga je de bietenbrug op.

26 april 2024 om 14:01

Nee mijn beste Speedy. 1. Je verdraait mijn woorden, want nergens noem ik hem crimineel. Ik geef alleen aan dat Ajax en z'n crimineeltjes in de afgelopen jaren geen goede combinatie is geweest. Is deze match, een waarvan op zijn minst een stevige lucht aan hangt, dan wel zo'n verstandige?
2. Is laster alleen aan te tonen als de verdachte(wederom ik in deze situatie) een dergelijke uitspraak zou doen in de weet dat dit niet waar is. Ik weet helemaal niet 100 procent zeker dat hij crimineel is, maar ik weet ook niet 100% zeker dat hij het niet is. Ik maak mij alleen schuldig aan laster als ik zijn goede naam aantast in de weet dat hij geen crimineel is, zo staat beschreven in het artikel. Er moeten zelfs bewijzen voor zijn dat ik dit zeg om zijn "goede reputatie" te bezoedelen. Ik hoor graag vanuit jou wat die bewijzen zijn...

Ajax moet vooral nu meters maken. Dat geouwehoer over de aandelen van Kroes zal me een worst wezen. Vooral omdat het een storm in een glas water lijkt te zijn. Zo niet, dan is de uitkomst ook duidelijk. Dan vertrekt hij. Maar dan zijn we in ieder geval een transferperiode verder. En in dat laatste kan Kroes, met zijn secondanten, laten zien of ze de juiste keuzes maken. Want dat is ondanks alle positieve geluiden, nog een onbewezen feit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren