Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Van Persie-kopbal’ De Bruyne en magische Foden helpen Man City langs Brighton

Laatste update:

Manchester City heeft donderdagavond weinig heel gelaten van Brighton & Hove Albion. Een wervelende eerste helft leidde na ruim dertig minuten al tot een 0-3 voorsprong voor de ploeg van Pep Guardiola. Julián Álvarez nam in de tweede helft het slotakkoord voor zijn rekening: 0-4.

Behoudens Bart Verbruggen kwamen alle Nederlandse selectiespelers in actie bij Brighton en Manchester City. Nathan Aké startte namens de bezoekers, waar Joël Veltman en Jan Paul van Hecke bij the Seagulls aan de aftrap verschenen.

Het Nederlandse Brighton-duo moest in het eerste bedrijf lijdzaam toezien hoe Manchester City de ploeg van Roberto De Zerbi overklaste en het Amex Stadium stil voetbalde. Na een kwartier braken the Citizens de ban.

Kevin De Bruyne nam die treffer voor zijn rekening. En hoe. Zijn doelpunt deed de pundits in Engeland direct denken aan de historische treffer van Robin van Persie in het WK-duel met Spanje.

Na een voorzet van Kyle Walker rondde De Bruyne met een werkelijk schitterende vliegende kopbal - à la Van Persie - raak: 0-1. Het bleek slechts het startschot van een fantastische eerste helft.

Na de prachttreffer van De Bruyne greep Phil Foden de aandacht van het Amex Stadium. De in bloedvorm verkerende Engelsman maakte niet één, maar twee treffers. De eerste was wat gelukkig. De opgestelde muur veranderde de vrije trap van de jongeling van richting, waardoor Jason Steele kansloos bleek: 0-2.

Kort daarna profiteerde hij van knullig balverlies van de Brighton-defensie. Bernardo Silva onderschepte en Foden kon simpel binnenschuiven: 0-3. Het was alweer zijn 24ste treffer van dit seizoen. Bovendien noteerde de technicus reeds tien assists.

Na de theepauze bleef City hongerig voor een vierde doelpunt. Vooral Álvarez was gretig op zoek naar zijn treffer, en die vond hij ook. Na een bizarre lange trap van Ederson kon de Argentijn na goed voorbereidend werk van Walker afronden: 0-4.

Daarmee blijft de kampioensrace in Engeland spannend. Manchester City klimt dankzij de eclatante overwinning weer over Liverpool heen, na het puntenverlies van the Reds eerder deze week. Arsenal bekleedt de eerste plek, hoewel Manchester City met een wedstrijd tegoed ook over de Londenaren heen kan wippen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die van Van Persie was echt 100 keer mooier. Dat was een bal van 60 meter ofzo.

25 april 2024 om 23:12

100 keer nog wel. Ik vind deze ook echt geweldig en doordat de keeper niet uitkomt ook nog eens krapper om m erin te krijgen.

25 april 2024 om 23:23

Dit was wel tegen een matige Steele. Robin deed get tegen de grote Iker

25 april 2024 om 23:33

Dat wel, maar een bal van achter je, heel hoog over 60 meter gegeven is toch veel moeilijker te koppen? Deze is ook mooi hoor, maar dit is "gewoom" een voorzet.

Vooruit, 84 keer mooier dan.

Niet tegen te spelen dit City. Brighton met 12 dagen rust gaat er met 0-4 af. Kampioenschap lijkt mij wel klaar. Alsof ze een extra tank telkens opentrekken rond April. Enorm frustrerend

25 april 2024 om 23:10

De Bruyne geblesseerd is toch een handicap, nu hij er weer bij is, loopt het direct beter.

25 april 2024 om 23:34

Eens, al is Foden met Rodri wat mij betreft de “motor” dit seizoen. En dan nog een Bernardo en Dias kort erachter

25 april 2024 om 23:39

Echt he. Elke keer hoop je dat City het toch lastig gaat krijgen, maar tegen beter weten in. Wat een machine zeg.

City zet weer even de controller aan als het moet. Zie ze ook geen punten meer verspelen dit seizoen, ja of op het moment als het al beslist is. En zonder Haaland lijkt City juist eerder beter dan minder te voetballen.

25 april 2024 om 23:24

Denk het ook. Al is Spurs wel vaker een hele lastige voor City.
Maar die missen ook al een Udogie nu…

25 april 2024 om 23:39

Haaland wordt veel makkelijker in stelling gebracht dan Alvarez. Dat verschil is enorm. Na jaren City te hebben gezien met een valse 9 is het een verademing om te zien dat er een speler rondloopt waarop je een voorzet kan geven. Haaland reageert vaak sneller dan verdedigers waar Alvarez vaak spoorloos rond dwaalt in het bos der 16 meter

26 april 2024 om 19:37

Ik snap dat gezeik op Haaland daarom ook niet zo goed. Een zeldzaam goede afmaker, breekt record na record, maar krijgt dit seizoen belachelijk veel kritiek.

26 april 2024 om 14:02

City gaat alles wel winnen. Spurs uit was de ideale bananenschil. Maar op het moment dat ze tegen elkaar spelen dan speelt Spurs nergens meer voor. Erg jammer

Zeer jammer van Da Zerbi vandaag. Hij had 12 dagen de tijd om een goede tactiek te bedenken en het uit voetballen ging nog wel goed in de eerste minuten. Maar hij moet zijn spelers wel de opdracht meegeven dat ze een lange bal mogen geven. City deed het ook een paar keer met Ederson wanneer ze er niet uitkwamen.
Voor mijn gevoel wou Da Zerbi zich te graag willen bewijzen. Er zijn grote clubs die volgend seizoen een nieuwe trainer nodig hebben. Heeft ook last van te veel blessures. Geen Estupinan, Enciso, Mitoma en Lamptey. Dat breekt je wel op. Brighton als kleine club kan dat niet opvangen.

City speelde goed maar kreeg cadeautjes. Foden had geen vrije bal moeten krijgen waaruit ie scoort. Ake doet aan hands in de zestien, Gvardiol loopt iemand van achter omver zonder in de buurt te komen van de bal en je mag tegenwoordig aan de schouder trekken in de zestien.
Scheidsrechter was niet partijdig want hij is een Liverpool fan. En Brighton matsen zou beter zijn geweest voor zijn eigen club.
Ik snap niet waarom je een VAR scheidsrechter nodig hebt die bepaald dat de arbiter naar het scherm moet lopen. Geef ons een NFL of NBA regel dat je een aantal keren per wedstrijd de scheidsrechter zelf naar de kant wijst. Ik vertrouw die mannen achter de scherm niet met hun clear and obvious.

25 april 2024 om 23:13

De Zerbi heeft geen meerdere tactieken. Zijn enige tactiek is vooruit willen voetballen en alles voetballend willen oplossen. Ik mag dat Bayern hier zijn handen niet aan gaat branden. Je moet je aanpassen aan het materiaal wat je hebt, het feit dat ze nu ook 11de staan zegt genoeg. Ook in Europa kansloos eraf.

25 april 2024 om 23:17

Vorig jaar het gewoon echt goed gedaan met Brighton. Verder mogen we dit soort coaches ook wel gewoon koesteren vind ik. Veel liever dit soort coaches die willen voetballen en risico’s nemen dan betonblokcoaches.

Laten we niet vergeten dat Brighton echt niet zo een speciaal elftal heeft.

25 april 2024 om 23:31

Enciso zar op bankje tewoon toch?
Raar dar die niet invalt bij rust…

Verder blijf ik De Zerbi een beperkte coach vinden. Kan op 1 manier spelen en overdrijft dit. Idem voor zijn roulatiebeleid.

Dat rouleren levert hem ook niet echt een fittere selectie op, als je naar de afwezigen kijkt

25 april 2024 om 23:32

Deels waar maar doe het dat gecontroleerder zoals een Alonso of Hoeness dat doen, je kan overdreven aanvallend voetbal willen spelen. In Spanje kom je daar nog mee weg zoals Michel doet met Girona, maar in Engeland, Duitsland of Italie wordt dat gewoon keihard afgestraft.

25 april 2024 om 23:38

Ik denk dat zijn soort voetbal prima zou werken bij de grote clubs. Hecht veel waarde aan veel instructies geven en tot in de details voetballen.

Hij is te naïef daar ben ik het wel mee eens. Als je flinke lijst aan blessures hebt wees dan flexibeler. Na de 2-0 lange bal vaker gebruiken en compacter verdedigen. Dan heb je het tenminste geprobeerd en probeer je iets anders.

25 april 2024 om 23:41

Ik zie nu ook dat Enciso op de bank zat. Dat is jammer maar misschien nog niet de oude na zijn lange blessure?

Da Zerbi moet dat rouleren ophouden inderdaad. Ik had Verbruggen wel willen zien bij die kop doelpunt van De Bruyne. Met zijn lengte gaat die bal nooit over hem heen. Steele is goed in balbezit maar een goede keeper vandaag was handig geweest.

26 april 2024 om 19:41

@lierse, Brighton heeft een selectie van een half miljard, nr. 9 meest waardevolle van de Prem, dus doen alsof dit allesbehalve een speciaal elftal is lijkt me een tikkeltje vreemd.

26 april 2024 om 07:45

Wat had je nu verwacht? Dat het wisselvallige Brighton even het oppermachtige City zou oprollen? Daarbij, je kan ook teveel tijd tussen twee wedstrijden hebben (12 dagen) waardoor spelers uit het ritme geraken.

26 april 2024 om 08:33

Nee, dat had niemand verwacht. Maar zo simpel de goals tegen krijgen zoals gisteren is wel erg zwak hé.

Zeker die goal van Foden (2e). Die vrije trap zie je aankomen, maar is gewoon gelukkig.
De goal van De Bruyne is goed uitgespeeld, maar aan de andere kant: Walker komt ook wel heel simpel vrij en Steele zag er ook niet heel erg goed uit in mijn ogen...

Vind dat de Zerbi wel gefaald heeft. Hij had heus niet een punt hoeven te pakken, maar zo simpel de goals weg geven en zo eentonig ''blijven voetballen'' slaat ook weer nergens op haha.

Niet dat het wat uitmaakt, maar die Gvardiol had toch een pingel tegen moeten krijgen? Loopt hem gewoon omver???

Gross was te licht en begon erbuiten vgm ook, waardoor ze sws niet ingrijpen…

Vooral jammer voor de top in mijn FPL. Daar had iemand een clean sheet met Gvardiol 😂

25 april 2024 om 23:53

Daarom hoopte ik ook op een goaltje van Brighton, liefst van vd Hecke.

Helaas werkt dat spelletje nooit zoals ik het wil 😅

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren