Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mogelijk nieuwe Ajax-assistent Vos bewierookt: ‘Zijn plafond bepaalt hij zelf’

Laatste update:

Giovanni van Bronckhorst kijkt terug op een fijne samenwerking met Dave Vos tijdens zijn periode bij Rangers, zo vertelt eerstgenoemde in gesprek met ESPN. De momenteel clubloze oefenmeester en de huidige trainer van Jong Ajax zaten ruim een jaar samen in de dug-out in Schotland alvorens Van Bronckhorst werd ontslagen. Gio is lovend over Vos, die mogelijk in de zomer de stap naar Ajax 1 maakt.

“Ik had gelijk een goed gevoel bij Dave”, begint Van Bronckhorst. “We hebben eerst veel gesproken over voetbal en hoe hij dingen zag. Ik heb hem goed leren kennen als trainer. Ik had ook al goede verhalen gehoord uit de Ajax-opleiding. Dan ga je kijken of het wat is en of hij mee kan.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Samen wonnen Van Bronckhorst en Vos de Schotse beker en werd de Europa League-finale van 2022 bereikt. Daarin bleek Eintracht Frankfurt na strafschoppen te sterk. “Vos was verantwoordelijk voor de analyses van de tegenstander, samen met de videoanalist Yöri Bosschaart en de andere assistenten”, legt Gio de rol van Vos tijdens zijn periode op Ibrox uit.

Die analyses waren van een hoog niveau, vertelt Van Bronckhorst. “Hij heeft de Europa League-tegenstanders echt uitgepluisd en alles tot in details uitgewerkt. Waar onze kansen lagen en waar juist het gevaar lag. Dat deed hij bij alle wedstrijden. Die ervaring bij Rangers in de Europa en Champions League heeft hem geholpen in zijn ontwikkeling.”

“Ik heb een keer anderhalf uur met hem gediscussieerd over wanneer Scott Arfield naar binnen moest komen en welke passlijnen hij moest dichthouden”, vervolgt de clubloze trainer lachend. “Zó betrokken was hij om ons zo nauwkeurig mogelijk voor te bereiden.” Van Bronckhorst is zeer te spreken over Vos. “Hij is heel betrokken bij alles en was een goede ondersteuning voor mij.”

“Het is een leuke jongen om mee te werken en dat is hij ook naar zijn spelers toe. Zijn manier van trainen is erg goed. Je moet spelers beter maken en dat zag je bij hem terug. Het was een hele fijne samenwerking”, aldus Gio. Wel is Van Bronckhorst van mening dat Vos ruimte moet krijgen van de hoofdtrainer, mocht hij bij Ajax of een ander eerste elftal assistent worden.

“Dan komt hij in zijn kracht. Hij moet een trainer hebben die met hem stoeit en van daaruit tot een goed plan komt. Hij moet de lat steeds verleggen. Hij is ook iemand die dat steeds kan. Waar zijn plafond ligt, bepaalt hij uiteindelijk zelf”, sluit Van Bronckhorst af.

'Wedstrijden in de ArenA coachen is een droom’


Vos reageerde maandagavond bij ESPN op een mogelijke stap als assistent naar het eerste elftal van Ajax. De trainer van de beloften van de Amsterdammers vertelde dat het een droom is om ooit zijn wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA te coachen.

"Ik ben bijna twintig jaar trainer. Ik heb een andere route belopen dan anderen die uit het profvoetbal komen”, aldus Vos. “Ik ben in 2009 bij Ajax gekomen en even weggeweest naar Rangers. Daar hebben we een Europa League-finale gespeeld en de beker gewonnen. Toen heb ik eraan geproefd. Dus dat daar ambities liggen, is duidelijk. Ik heb vaker gezegd: ik wil ooit mijn wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA coachen en succesvol zijn met deze club. Dat is een droom.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik word nu wel een beetje moe van die verlossers in Amsterdam. Maduro, Kroes, nu Dave Vos weer. Ik hoop dat hij succes zal hebben hoor, maar come on..

16 april 2024 om 16:47

Wat een overdreven reactie. Een oud-collega, tevens iemand die totaal niets met de club Ajax heeft, vertelt iets over zijn assistent van een aantal jaren geleden en jij noemt Vos meteen de verlosser.

16 april 2024 om 18:09

Maar wat laat deze Dave bij jong-Ajax zien? Al zijn voorgangers behaalden betere resultaten. Tis in ieder geval wel een leuker artikel om te lezen in dit geval.

16 april 2024 om 16:53

Die Vos doet het bij Jong gewoon heel erg goed. Zit zeker een goede toekomstige trainer in. Veel meer dan in bijvoorbeeld zo'n Heitinga hoor. Laat staan dat hij als assistent meer toevoegt dan zo'n Valkanis.

Ik denk dat iedereen die Jong een beetje volgt in Vos een toekomstig trainer voor Ajax 1 ziet..

16 april 2024 om 17:33

Tja, dat zei men ook over Keizer e.d. Je kunt de omstandigheden bij Jong Ajax absoluut niet vergelijken met die van Ajax 1. Uiteindelijk ben je gewoon afhankelijk van de omstandigheden. Hadden ze Vos bijvoorbeeld als interim aangesteld in plaats van Van 't Schip, kreeg die nou waarschijnlijk de boel over zich heen.

Dat hij het zo geweldig doet bij Jong Ajax, is vooralsnog ook niet per se gebaseerd op iets concreets. Ze staan veertiende met vijf punten achterstand op de nummer 13. Dat hoeft ook niet per se veel te zeggen aangezien het een beloftenploeg is, maar men is momenteel wel heel erg krampachtig aan het vasthouden aan weinig concreets, zo ook betreft deze Dave Vos. Daarmee wil ik overigens niets afdoen aan de beste man, maar de toekomst zal uit moeten wijzen wat voor kwaliteiten de man bezit en tot hoever dat reikt.

16 april 2024 om 18:06

Weetje wie het pas echt goed deed! Michael Reiziger en ook bij Jong Oranje doet hij het enorm goed. Reiziger werd kampioen met Jong Ajax! Met alle respect Vos staat 14e met Jong Ajax. Ik zou Reiziger terughalen. Kent de id van de club, heeft wat bereikt bij Ajax en NLse elftal. Denk dat die twee een perfect duo zouden kunnen zijn en na Reiziger kan Vos het overnemen. Bogarde ook terughalen!

16 april 2024 om 18:18

Gisteren weer eens gekeken tegen het Cambuur wat klaagde over competitievervalsing maar dat viel weer heel erg tegen. Cambuur kreeg dotten van kansen in de 16, vooral over rechts waar revelatie Martha weer op de back stond. JA kwam slechts 3x in de 16 (scoorde wel 2x daaruit). Geen enkele speler leek te weten wat te doen. Niemand wordt in zijn kracht gebruikt. Forbes niet een keer in de diepte aangespeeld, Gaai amper aangespeeld in zijn rushes, FitzJim goede balafpakker maar totaal geen vervolg. Cambuur had hier dik moeten winnen. Deze trainer staat tegen het einde van het seizoen op plaats 14 met een team dat net zo los zand is als het eerste. Mijn indruk: dit wordt hem niet.

16 april 2024 om 17:08

Vraag je nu eigenlijk om minder woorden en meer daden?

16 april 2024 om 17:28

Men slaat nu inderdaad wel gigantisch door. Op zich ook niet raar gezien de situatie, maar je wordt nu wel doodgegooid met dit soort nietszeggende artikelen.

16 april 2024 om 17:38

Ik snap je ergernis wel, maar het is natuurlijk ook niet zo gek dat we in deze tijd naar lichtpuntjes zoeken. Werkelijk elke keer als het weer een beetje goed lijkt te kaan, komt het volgende migrainedossier wel weer naar boven. Heb intussen een paracetamol-infuus naast m’n bed staan.

Daarnaast weet ik niet in hoeverre jij Ajax en alles eromheen volgt, maar Vos is tactisch bizar goed. Je zou voor de grap eens interviews etc van hem moeten kijken, het is echt net zo’n tactische freak als Slot en Bosz die volgens mij in z’n kist nog naar Osasuna - Las Palmas ligt te kijken. Biedt natuurlijk geen enkele garantie, maar daardoor begrijp ik het grote vertrouwen in hem wel. Hij heeft echt heel veel verstand van het spelletje en zou het daarom ook echt toejuichen als hij volgend seizoen betrokken is bij het eerste elftal.

16 april 2024 om 18:28

Het kan natuurlijk heel goed zijn dat hij goed is. Maar hij kan z’n borst nat maken. Want als je geen topper bij Ajax 1 bent geweest als speler en geen jarenlange ervaring hebt als trainer in een grote competitie… dan krijg je per definitie de stempel ongeschikt.

Keizer werd door Cruijf gezien als de ideale Ajax 1 trainer voor de toekomst en werd weggeplukt bij Cambuur. Hij sneuvelde door slecht beleid, pech en dezelfde stempel .

16 april 2024 om 18:34

… wat op zich gek is want dan vertrouwde men binnen Ajax dus niet op het oordeel van Cruyff terwijl men daar normaal gesproken blind achteraan loopt. Ben het met je eens dat iemand dan in ieder geval minder krediet heeft bij de achterban.

16 april 2024 om 20:39

Verlossers ? dat maak jij er zelf van .

Bij Ajax wordt zijn plafond denk ik ook voor een groot deel bepaald door: 1) de bestuurscrisis, rust in de club, 2) de aankopen van en relatie met de technische directeur, 3) de balans in het team, in termen van leiderschap, bezetting van posities, en ervaring met 433. Wanneer die drie voorwaarden niet in orde zijn, zoals nu, heb je het als coach erg moeilijk. Natuurlijk maakt je eigen vaardigheid dan alsnog verschil, zoals te zien is in het verschil tussen Steijn en Van 't Schip. Maar zo lang deze problemen niet worden opgelost, kan een jonge onervaren trainer als Vos nooit echt zijn plafond bereiken bij Ajax.

Dave Vos en Menno Geelen zijn eigenlijk de enige werknemers die ik in de toekomst nog bij Ajax wil zien. Ben zeer tevreden over beiden en we moeten ze koesteren in deze moeilijke tijden.

20 jaar trainer en dan assistent bij Glasgow Rangers als belangrijkste functie. Je kunt in ieder geval zeggen dat hij zijn carrière rustig opbouwt.

Straks komt er een nieuwe trainer/coach en die neemt ongetwijfeld zijn eigen staf mee. Zal nog moeten blijken of er voor Vos een plekkie is.

Als assistent kan hij van waarden zijn bij Ajax 1. Op dit moment heeft Ajax, gezien de onrust, een ervaren coach nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren