Ajax komt fout De Ligt niet te boven en brengt Feyenoord in een zetel

Zondag, 19 maart 2017 om 16:20

Ajax heeft dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. Drie dagen na het succes in de Europa League tegen FC Kopenhagen wist de ploeg van Peter Bosz niet te winnen van Excelsior. Een blunder van Matthijs de Ligt werd afgestraft door Mike van Duinen, waarna Justin Kluivert 1-1 maakte. In de tweede helft wisten de Amsterdammers de overwinning niet uit het vuur te slepen.

Na de indrukwekkende overwinning op Kopenhagen van afgelopen donderdag, was het de vraag hoe Ajax voor de dag zou verschijnen tegen Excelsior. Met een wedstrijd waar de ploeg van Peter Bosz veel energie in had gestoken in de benen, trof het op het kunstgras van Stadion Woudestein een laagvlieger uit de Eredivisie. Op papier een makkelijke middag voor de Amsterdammers, in de praktijk bleek het een ander verhaal. Excelsior speelde onbevangen en begon brutaal. Het was aan Matthijs de Ligt te danken dat Ajax niet al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam. Mike van Duinen kwam oog in oog met André Onana en dacht te gaan score, totdat de zeventienjarige verdediger de kans onschadelijk maakte met een fantastische tackle.

Diezelfde De Ligt, deze week opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal, ging in de 26e minuut geweldig in de fout. Onbedoeld zette hij Van Duinen vrij voor Onana. Hij kapte de keeper uit en schoot de bal via Kenny Tete tegen de touwen. Het antwoord van Ajax liet niet lang op zich wachten. Vijf minuten later trok Justin Kluivert de stand gelijk. Op aangeven van Hakim Ziyech werkte de buitenspeler van Ajax de 1-1 binnen met zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht. Ajax wilde doorpakken en De Ligt maakte zijn fout bijna goed door raak te koppen, maar het was Warner Hahn die met een prachtige redding nog een tegendoelpunt voorkwam.

Ajax kwam na rust beter in de wedstrijd, Excelsior beperkte zich tot verdedigen, loerend op de counter. Toch duurde het tot een half uur voor tijd voordat de bezoekers tot een kans kwamen. Daley Sinkgraven wist een vrije trap van Lasse Schöne niet tot doelpunt te promoveren, hij kopte over. De verdediging van de thuisploeg stond als een huis en Ajax had moeite om er doorheen te komen. De tijd tikte weg in het nadeel van Ajax, dat maar niet gevaarlijk wist te worden.

Aan de andere kant werd Excelsior dat wel. Onana voorkwam met een fraaie redding op een schot van Hicham Faik een achterstand voor Ajax. De nummer twee van de Eredivisie bleef wanhopig op zoek naar een doelpunt, maar deze kwam er niet meer. Excelsior had uiteindelijk nog de beste mogelijkheden. Door het puntverlies is het gat met koploper Feyenoord opgelopen tot zes punten. Na de interlandperiode staat de kraker tussen de twee titelconcurrenten op het programma.


Poll

Na het gelijkspel van Ajax wordt Feyenoord zeker kampioen


Gerelateerd

472 reacties (laatste reactie door hootch30)

Kan het nog zuurder? Een scheidsrechter die niet weet wat een penalty is, en een rode kaart.. 😧 Maar we moeten naar onszelf wijzen, tegen Excelsior moet je altijd winnen ook na een Europese wedstrijd! Kan het nog erger? Een Rotterdamse club die ons puntverlies bezorgd! 🤦🏾‍♂️ Jammer dat juist de sterkhouders niet thuisgaven, Viergever vond ik niet sterk invallen en Sanchez speelde ook matig. Ziyech is een van me favoriete spelers, maar hij moet stoppen of doseren met die afstandschoten. Het moet veel beter Hakim, gelukkig is Traore bijna weer weg. Die jongen doet vreselijk zijn best, maar hij blijft helemaal niets toevoegen aan Ajax. De Ligt speelde sterk op zijn juniorenfoutjes na, hij laat Blind zijn dat de uitverkiezing voor Oranje veel te vroeg is! Ik ga mijn wonden likken, we verdienden eigenlijk ook helemaal niets. Wat was het weer een ouderwetse slappe wedstrijd, er was helemaal niet te zien dat we om de titel streden. 😕 Ajax en Psv waren dit jaar simpelweg te matig, en hadden als enige echt de 'titel honger'. Ik vrees dat dit het jaar van onze Rotterdamse vrienden wordt en velen het hun gunt, en onverdiend kan niemand het noemen..... 😣

19 maart 2017 om 16:25

Derde jaar op rij geen titel. Wordt wel eens een keer tijd. Ik word er zo chagrijnig van. De Europa League win je toch niet. Weer geen prijzen dit jaar.

19 maart 2017 om 16:29

Traore? Wat is die man slecht zeg. Niet normaal. Cassiera? Wat heb je aan je lengte als je niet eens normaal kan koppen. Ajax heeft gewoon weer topspits nodig! Kunnen ze dat niet uit de eigen jeugd opleiden? Laatste topspits uit eigen opleiding is P. Kluivert als ik me niet vergis. Rampzalig gewoon. En we moeten per direct af van kunstgras. Vanaf volgend jaar gewoon op normaal gras voetballen, anders speel je maar in de Jupiler League

19 maart 2017 om 16:30

Een halve finale EL zou ook een mooi seizoen zijn in mijn ogen.

19 maart 2017 om 16:32

Het mislopen van de titel dit jaar is 100% de schuld van Bosz. Die was nog slechter dan Traore dit seizoen. Wat een inspiratieloos seizoen en wat een inspiratieloze coach.

19 maart 2017 om 16:32

Dan had je misschien de beker toch iets serieuzer moeten nemen

19 maart 2017 om 16:34

Nrvier Ik blijf de beker een "troostprijs" vinden.

19 maart 2017 om 16:40

Alka, ik vrees hetzelfde. Ik denk dat de halve finale, echt het maximale is voor ons.

19 maart 2017 om 16:40

Dat vind ik ook erg gevaarlijk. Straks krijg je weer een droogte van x jaar en ben je weer vertrokken. Ajax had vorig jaar gewoon (ja gewoon) kampioen moeten zijn geworden.

Langs de andere kant, het is Feyenoord wel gegund.

19 maart 2017 om 16:40

100% eens LeidseHood. Continue met Traore aankomen terwijl iedere Ajacied hem op de bank wil zien. Een coach die zichzelf te belangrijk vindt. Koffers pakken en opzouten bij Ajax.

19 maart 2017 om 16:41

Leidsehood, ik vind dat Bosz het aardig doet. Maar een aantal dingen neem ik hem ook kwalijk, en heb ik 0 begrip voor. Een coach is ook deels verantwoordelijk voor het motiveren van spelers, en de titel was wellicht al verspeeld tegen Groningen. Dat was zo slecht.

19 maart 2017 om 16:42

3*Ajax Halve finale EL is helemaal niets. OF Ajax wordt kampioen OF Ajax wint de EL. Alles daaronder is helemaal NIETS!!

19 maart 2017 om 16:47

Zo zie je maar weer eens hoe belangrijk dolberg is voor ajax. Zonder dolberg is ajax niks. Er moet echt een spits bij ik zou informeren bij man city voor bony. Ik heb bij fifa andres Silva van porto gekocht weet iemand hoe goed die in het echt is?

19 maart 2017 om 16:48

KingB de laatste keer dat Ajax in een halve finale zat van een Europese beker was 1997. Dat is al weer 20 jaar geleden.

19 maart 2017 om 16:49

@leidsehood: Helemaal mee eens. Het arrogante gebral van deze man alsof hij het voetbal heeft uitgevonden is niet terug te zien in het spel van Ajax. In de top worden andere dingen verwacht dan alleen "mooi" voetbal. Ik ga het echt zeggen ... een breker als Gudelj mis je wel in de mindere wedstrijden. Klaassen kan niet alles alleen op karakter doen.

19 maart 2017 om 16:50

In mijn ogen niet. Geen prijs opnieuw. Het seizoen is wederom mislukt. Alleen als we de el winnen mogen we spreken van iets goeds.

19 maart 2017 om 16:50

Traore heeft in de huurovereenkomst staan dat hij elke wedstrijd moet spelen. Buiten dat moet je niet gaan zeuren over het kunstgras. Ajax had daar namelijk maar 1x op verloren. Het zit hem in de mentaliteit en de kwaliteit van de spelers. Je kan van jonkies nu eenmaal niet verwachten dat ze dit zo volhouden. Daarom moet je spelers als Viergever en Veltman koesteren. Staan er namelijk wel altijd, net als Klaassen. Verder is het uithuilen en je herpakken.

19 maart 2017 om 17:05

Wat is je bron van die regeling in zijn huurovereenkomst? Zoals je weet verhuurt Chelsea wel meerdere spelers tegelijk, en het is echt niet zo dat ze allemaal wekelijks elke wedstrijd mogen starten. Ik zou het nogal vaag vinden als dit enkel voor Traore anders geregeld is.

19 maart 2017 om 17:09

Dat heb ik niet, maar een reden om hem continue op te blijven stellen heb ik niet. Kom op, hij steekt er niet bovenuit. Gewoon jammer.

19 maart 2017 om 17:12

Alsof traore de reden is dat je punten verliest...cassierra heeft namelijk ook geen pepernoot geraakt.

19 maart 2017 om 17:17

Doorselecteren!
Bosz, Traore, Younes EN Schone, weg ermee!
Bovendien moet de directie, verantwoordelijk voor deze 4 verzwakkingen, zich eens achter de oren gaan krabben, wat zij gepresteerd hebben of hebben zij een dubbele agenda?

19 maart 2017 om 17:18

3*Ajax Kan wel zo zijn, maar halve finale blijft helemaal niets

19 maart 2017 om 17:21

Lol? Traore heeft 1x de bal aangeraakt en kreeg gelijk geel voor een schwalbe. Ik heb oprecht nog nooit zo'n slechte speler in een Ajax shit gezien. Ik zie nog liever Sanogo of Zimling in het veld.

19 maart 2017 om 17:23

Ik zal vooral je eigen spelere gaan afzeiken, daar word hij echt beter van.... Heel triest dat mensen zulke haat tonen naar Traore.... Hij is zeker niet in vorm maar heeft wel een zeer goede techniek alleen het afmaken is een probleem

19 maart 2017 om 17:23

@KingB gelukkig moeten de halve finales nog gespeeld worden . Laten we eerst Schalke maar is verslaan, want dat gaat zo niet lukken. We zullen zien hoe ver we komen. Zoals het nu lijkt is de EL de enigste/makkelijkste route naar een prijs.

19 maart 2017 om 17:24

Zal dan meteen informeren of Agüero ook beschikbaar is..

19 maart 2017 om 17:31

Je kan inderdaad zien dat hij het in zich heeft. Het probleem is dat hij het zo weinig laat zien. Met zijn talent moet het toch mogelijk zijn om meer te laten zien en beslissender te zijn. Een mindere wedstrijd dat kan best, maar hij speelt constant zeer matig.

19 maart 2017 om 17:32

Martijnovic,
Bony kan wel gehuurd worden, maar Andre Silva is een van dé talenten in Europa en is onhaalbaar. Veel Engelse clubs willen hem en hoezo zou hij naar Ajax gaan als hij al bij Porto elk jaar bij de eerste twee van Portugal eindigt (en dus elk jaar CL speelt) en Ajax voor het eerst sinds 14 (!) jaar de kwartfinales van een Europees toernooi heeft gehaald. Andre Silva is trouwens na Bas Dost en Mitroglou (geloof ik?) de topscorer in Liga Nos.

19 maart 2017 om 17:36

Mallepietje helemaal met je eens, behalve over Gudelj. Dat was een over het paard getilde diva, die het spel van Ajax vertraagde!

19 maart 2017 om 17:38

André Silva is echt een toptalent, onhaalbaar voor ajax. Gaat zeker voor 40 miljoen weg.

19 maart 2017 om 18:04

Hoe vaak speelt Cassierra in het eerste? Minimaal vergeleken met Traore, dus jouw reactie slaat nergens op, Hans Kazan

19 maart 2017 om 19:34

Lol, kampioen worden ze niet meer, 9 punten wedstrijden. Feyenoord moet 3 x verliezen en Ajax moet minimaal alles winnen. En de EL gaan ze zeker niet winnen.

19 maart 2017 om 19:36

Bony kan Ajax niet betalen qua salaris dus die komt echt niet.

19 maart 2017 om 20:40

Dolberg?

19 maart 2017 om 21:20

Droomscenario: Feyenoord kampioen, PSV wordt 2e en overleeft de kwalficiatierondes van CL en Ajax wint de EL. Drie Nederlandse clubs in de Champions League, de gedachte alleen al...

19 maart 2017 om 21:48

idd,ja.

19 maart 2017 om 22:47

Drie nl clubs in de CL, dat zou echt een unicum zijn.

20 maart 2017 om 00:03

Wat is daar dan mooi aan? Ben je der bijna, vlieg je er alsnog uit. Als je de halve finale kan halen kan je ook gewoon winnen. Schalke is te verslaan en met de juiste loting en de uitwedstrijd als eerste is een goed resultaat zeker mogelijk.

20 maart 2017 om 01:01

Nou ligt het aan het kunstgras?

20 maart 2017 om 08:23

en utrecht als 4e gelijk geplaatst voor de EL zonder die kl*te play offs, ik teken er voor!

20 maart 2017 om 19:30

Klopt, maar hij staat er toch niet blind iedere wedstrijd in als Traore?

19 maart 2017 om 16:26

Genoeg aanmerkingen, maar waar begin je mee? De scheidsrechter natuurlijk!!! Welke penalty?

19 maart 2017 om 16:29

Dan kun je wel roepen welke penalty, traore word toch duidelijk geraakt? Dan is het een penal, klaar. Om nog maar niet te beginnen over de rode kaarten voor van duinen en Koolwijk. Ajax stond tering slecht te voetballen, dat hebben we allemaal wel gezien. Dus heb je het in zekere zin aan jezelf te danken. Maar je word hier absoluut weer keihard genaaid door de scheids.

19 maart 2017 om 16:32

Haha kom nou. Traorã© is overduidelijk zelf degene die het contact maakt.

19 maart 2017 om 16:37

Hahahaha Traoré geraakt?? Zet jezelf nou niet voor schut. Het is allemaal al zo lekker!

19 maart 2017 om 16:43

Michiel, kan je niet beter feest gaan vieren? Dan om je hier onnozel op te stellen, het was een penalty ja. En een rode kaart voor Koolwijk, bovendien geef ik duidelijk aan dat het punten verlies niet door de scheidsrechter komt! Maar natuurlijk is dat je ontgaan hè.. 😧🤦🏾‍♂️

19 maart 2017 om 16:50

Der werd vanmiddag gewoon lekker mannelijk gefloten!!

19 maart 2017 om 16:53

De scheids naait ons niet, maar de coach! Bosz heeft gefaald vandaag en het ergste is dat dezelfde 11 gewoon weer aan de aftrap zullen verschijnen.

19 maart 2017 om 16:53

Traore geraakt alsjeblieft zeg. Ik snap dat je als Ajacied gefrustreerd bent maar probeer dan tenminste nog een beetje objectief naar de wedstrijd te kijken. Dit was geen penalty, 0% kans zelfs dat hier ooit ook maar een penalty voor wordt gegeven door een normale scheidsrechter. Het is zelfs nog triester dat je dit na talloze herhalingen nog durft te beweren.

Koolwijk had uiteraard wel een rode kaart verdiend.

19 maart 2017 om 17:07

Dan kun je wel de stoere jongen uithangen, regeltechnisch is dit gewoon een penal. Hij word getaakt, die verdediger laat zijn been staan= penal. Leer de spelregels

19 maart 2017 om 17:18

Nergens in de spelregels staat dat als jij een been opzoekt, het een penalty is. En het is natuurlijk ook niet zo.

19 maart 2017 om 17:18

Regeltechnisch verdient Klaassen een schorsing van 4 wedstrijden.

19 maart 2017 om 17:45

Waarom?

Het is voetbal en geen ballet. Kijk eens naar een wedstrijdje in de Pl; dan zie je pas echt mannelijk voetbal. Daar komen dit soort potjes nog niet eens bij in de buurt.

19 maart 2017 om 18:02

Ach Vedderut, bedankt dat je zelfs op deze rampdag, zoals wel vaker een glimlach op mijn mond weet te toveren! Ik vind jou ook verre van objectief, en nogal regelmatig gekleurde reacties geven. En dit is een forum, het zou maar saai zijn als iedereeen het eens zou zijn. Maar desalniettemin respecteer je mening. Overigens ook opvallend dat veel Feyenoorders zich erg druk/boos maken in deze topic, ga het toch lekker de stad in om het te vieren zou je denken.

19 maart 2017 om 18:43

Dan moet men ook zo eerlijk zijn de elleboog van Klaassen en de slaande beweging van Kluivert te noemen. Twee keer een directe rode kaart. Benieuwd of de aanklager ze schorst of hebben ze het te druk?

19 maart 2017 om 18:54

Dat uitgerekend jij dit zegt :P Domme reactie. Maar gefeliciteerd met jullie kampioenschap

19 maart 2017 om 20:32

zou er ook nog een vooronderzoek komen naar Davy? Daar werd ook wat over het hoofd gezien. Viergever moest aan het eind ook z'n tweede geel krijgen.
Ajax verdiende vandaag echt niet meer dan een gelijkspel, maar dat is mijn mening

19 maart 2017 om 16:26

Waar had Ajax een penalty moeten hebben? Stervende zwaan van Kluivert? Van Duinen had eraf gekund, maar ik ben ook benieuwd naar de klap van Klaassen. Vreemd dat Fox die niet heeft herhaald.

19 maart 2017 om 16:30

Ja van jou hoeven we niks te verwachten als het om Ajax gaat. 2 rode kaarten voor van duinen en Koolwijk en de actie van traore is 100% een penal. Raken= penal.

19 maart 2017 om 16:37

Van Duinen en Koolwijk hadden eraf gemoeten. Klaassen niet goed gezien, dus daar kan ik niet over oordelen.

19 maart 2017 om 16:40

Raken=penal? Elk contact is dus een overtreding? Nee, Traore zocht een been wat er niet was en dus tikte hij hem zelf maar aan.

19 maart 2017 om 16:53

Torres kon op zeg, de penalty hebben we allemaal kunnen aanschouwen. Overigens gefeliciteerd, je zult een wereld weekend hebben..

19 maart 2017 om 17:10

Oke voor alle trieste PSV-Feyenoord supporters die niet weten hoe het reglement wat betreft spelregels er uit ziet: het ontnemen van een scoringskans, is een penalty. Traore word geraakt door het been van die verdediger. Staat dat been er niet, kan hij vrij op doel af. Conclusie: ontnemen van een scoringskans dus penal. En dan kun je met argumenten aankomen van " traore zoekt hem juist op" of " hij word maar licht geraakt". Zijn louter non-argumenten. Hij word geraakt, daarmee word hem Een scoringskans ontnomen, dus een penal. Zo moeilijk is het niet hoor. Om daaraan toe te voegen dat ik overigens altijd wel een redelijk objectieve kijk heb op het voetbal.

19 maart 2017 om 17:12

Om daar ook nog bij te voegen dat ik het alle Feyenoord supporters echt wel gun. Als je ziet hoe diep die club weg komt, met hun historie, is het fantastisch voor hun om die schaal weer omhoog ge houden. Uiteraard had ik dat liever anders gezien, maar als iemand anders het dan moet worden, dan maar Feyenoord.

19 maart 2017 om 17:43

Het ontnemen van een scoringskans is een penalty? Ziet er niet best uit dan voor een speler die verdedigt door voor zijn tegenstander te gaan lopen of staan. Of een bal voor de doellijn weg haalt.

19 maart 2017 om 17:54

Frtorres. Fox zal dit nooit herhalen. Ze zijn daar erg selectief in.

19 maart 2017 om 18:25

Ik denk dat Traore ook nog wel zo'n mooie zweefduik had gemaakt als er geen verdediger om hem heen stond in een cirkel van 5 meter. Wat dat betreft was het een 10 voor de uitvoering en zou hij niet misstaan bij het schoonspringen op de Olympische Spelen.

En nee Elsjorro zo werkt het simpelweg niet.

19 maart 2017 om 19:19

Dus als de aanvallende speler op de verdediger springt is het ook een penalty omdat de scoringskans ontnomen wordt? Nee, je hebt helemaal gelijk. Traore verdiende een strafschop, evenals Kluivert, evenals dat Excelsior 7 rode kaarten had moeten krijgen en Ajax natuurlijk gewoon had moeten laten winnen. Kom op, het is geen penalty omdat hij het zelf opzoekt. De verdediger van Excelsior doet niks fout. Hoezo noem je trouwens niet de inworp bij de 1-1 die voor Excelsior is maar aan Ajax gegeven wordt? Of het slaan van Klaassen? Omdat dat tegen jouw club is natuurlijk en je niet objectief kan kijken.

19 maart 2017 om 20:06

Hij duikt ook echt, dat helpt ook niet

19 maart 2017 om 20:36

Traore probeert door iemand heen te lopen die er al staat en laat zich met een mooie duik vallen. Super dat van Boekel het gelijk bestraft. Kluivert vond ik meer twijfel of het een penaal was

19 maart 2017 om 20:44

Staat het been er niet dan kan hij vrij op het doel af😂😂😂 Dat heet verdedigen. Het was een enorme slecht uitgevoerde schwalbe, ik kan me niet voorstellen dat iemand die vaker voetbal kijkt die fopduik een strafschop vindt. Ook de struikelpartij van Kluivert is geen strafschop. Ik heb het idee dat jij denkt dat elk contact een overtreding is. Dat is natuurlijk niet zo voetbal is een contactsport. Een objectieve blik op is idd niet moeilijk maar jij snapt er niet heel veel van.

19 maart 2017 om 16:26

Van Duinen en die lange gast hadden gewoon rood moeten hebben. Maar dat is niet anders. Donderdag de boog te strak gespannen, dan krijg je dit en moet je wat geluk hebben. Helaas is het niet anders. Waar ik wel van begin te balen is het gebrek aan een pinchhitter hoor. Opportunisme is bijna uitgesloten met deze selectie.

19 maart 2017 om 16:38

Ik kom niet bij hier, ondanks al het commentaar wat hier geleverd wordt had Ajax hier moeten winnen. Pinchhitter of niet. Ajax speelt gewoon bagger en hebben ze vandaag de rekening gekregen voor het spel die zij met regelmaat hebben laten zien. Nu hopen dat Feyenoord zichzelf niet al ast rijk erkend. Heerlijke middag 😂

19 maart 2017 om 16:54

Maakt allemaal niks uit. Het seizoen is verpest.

19 maart 2017 om 16:26

Ik zeg het niet graag, maar het kampioenschap is beslist. Gefeliciteerd Feyenoord. Feyenoord gaat vd 7 wedstrijden echt niet 3 x niet winnen en ze moeten 2 x verliezen zelfs. Nee zie ik niet gebeuren. Wij winnen zeker niet alles. Ongelofelijk slecht vandaag en met dank aan Onana niet verloren.

19 maart 2017 om 16:28

Als Ajax zelf wint is 2x een gelijkspel genoeg, maar dat zie ik niet meer gebeuren.

19 maart 2017 om 16:30

Gebeurt niet. Feyenoord wordt kampioen

19 maart 2017 om 16:34

Eens. Feyenoord is kampioen. En dat is terecht dit seizoen, helaas. Gefeliciteerd Feyenoord inderdaad. Zo verdient Ajax het ook niet. Eerst dat dramatische begin van het seizoen, dan nu Groningen en Excelsior zo spelen. Zonde

19 maart 2017 om 16:35

Gezien het doelsaldo kan Feyenoord nog 2x verliezen. En ajax krijgt nog een zware dobber aan Psv

19 maart 2017 om 16:41

Als jullie het niet erg vinden wil ik toch eerst wachten op de Klassieker. Mochten we daar minimaal 1 punt halen durf ik het ook te zeggen, maar nu nog niet...

19 maart 2017 om 16:56

Ik wel kerel. Dit zal niemand weggeven

19 maart 2017 om 16:59

Ik denk dat Ajax niet naar boven maar naar onder moeten kijken. 2 punten op PSV met nog de thuiswedstrijd tegen Feyenoord en de uitwedstrijd tegen PSV (na een europese wedstrijd) wordt volgens mij te zwaar voor dit Ajax.

19 maart 2017 om 17:01

Tja de bal blijft rond en met 3 punten voorsprong met 6 wedstrijden zal je niet rustig zitten, maarja ook al winnen we, ik zie het niet gebeuren.

19 maart 2017 om 17:32

@lee; bosz doet het qua punten niet minder dan de Boer. Die werd er een paar keer kampioen mee. Kon die er ook niets van?

19 maart 2017 om 17:43

@ijsmuts waar heb je het over als ik vragen mag?

19 maart 2017 om 18:14

Je bent duidelijk geen fan vh werk van bosz.

19 maart 2017 om 19:49

Op basis waarvan concludeer jij dat? Omdat ik aangeef dat hij vandaag heeft gefaald?? Uhh ja dat vind ik. Puur vandaag!!! Niet dit seizoen.

19 maart 2017 om 22:29

Vandaag icm dat je begin vh seizoen vond dat hij tactisch verkeerde keuzes maakte ivm dat ik je verder niets positiefs over Bosz zag melden trok ik die conclusie

19 maart 2017 om 16:26

Zo jammer dit zeg. Soms heb je ook meer punten als je verdiend en nu niet. Deal with it.

19 maart 2017 om 16:32

Het was gewoon slecht.. stuk voor stuk schöne die denkt dat het veteranenvoetbal is op zaterdagavond.. wat een slakkentempo vandaag sjezus. Sanchez, traore, younes, klaassen, de ligt, sinkgraven.. ze waren allemaal gewoon slecht vandaag. Ik heb er geen andere woorden voor! Alleen ziyech,kluivert tete en onana haalden net aan voldoende maar kunnen ook beter. Jammer dit.. en zo onnodig

19 maart 2017 om 16:26

Een trainer die de slechtste speler dit seizoen keer op keer opstelt, een aanvoerder die slecht speelt laten staan,Schone die slecht speelt en een Tete die volgens anderen de beste back is pakt zijn kans niet . Volgende keer gewoon Veltman weer back , Sanches met Viergever centraal.

19 maart 2017 om 16:29

"Never change a winning team." Hij had gewoon met de vaste 11 moeten beginnen en dan Cassierra in de spits. Dan heb je vastigheden.

19 maart 2017 om 16:34

Ajax moet volledig de hand in eigen boezem steken. Slecht en ongeïnspireerd spelen en niet beseffen dat er n kampioenschap op t spel staat. Ik heb t al vaker geschreven, Ajax heeft verzuimd in de winterstop een ervaren spits als backup te halen, ze halen n jonkie van 19 jaar voor 13-15 miljoen waarvan z hopen dat hij er volgend seizoen staat, hoe bedoel je falen in je technisch beleid. En dit is geen incident he, dit is de 3e of 4e degradatie kandidaat waar punten tegen verloren worden. Duid op n gebrek aan kwaliteit maar vooral mentale instelling, precies hetgeen wat ervaren spelers meenemen. Maar slaap gerust verder Ajax, dan gaan wij aanschouwen hoe het seizoen weer als n nachtkaars uit gaat. Echt kansloos dit!

19 maart 2017 om 16:36

Die heeft een clausule in de huurovereenkomst staan. Ik kan niets anders bedenken.

19 maart 2017 om 17:02

Mee eens dat Traore het niet goed deed, maar je moet ook zo eerlijk zijn om toe te geven dat Ajax geen andere spits heeft. Als je terug gaat naar het begin van de competitie kun je je herinneren dat Dolberg erin kwam omdat zowel Traore als Casseira niet goed genoeg zijn als spits voor Ajax. Dus echt andere opties had hij vandaag niet.

19 maart 2017 om 17:04

Zelfs Messi had niet geholpen. Het was collectief slecht

19 maart 2017 om 17:56

Cassiera was zo slecht. Werd er moedeloos van. Zivkovic is niet minder.

19 maart 2017 om 16:27

Oerdom van Bosz om met Tete en De Ligt te beginnen. De verdediging staat het hele seizoen al prima en dan ga je wijzigen en hoppa je ziet het. Het lijkt nergens meer op. En waarom wisselt hij Sanchez? En ook al verdiende we een pingel vgm hebben we in de 2de helft 0x op goal geschoten. Dan verdien je het ook niet. Achja nu maar vol voor de EL gaan. Veel plezier op de coolsingel feyenoorders!

19 maart 2017 om 16:30

Dit is natuurlijk een irritante reactie. Na donderdag riep iedereen om ter en de ligt, moet Bosz rouleren bla bla. Je ziet gewoon dat je maar een paar poppetjes verandert en de hele zooi stuitert in elkaar.

19 maart 2017 om 16:32

Kijk ik begrijp dat hij rouleert hoor, maar doe dat dan thuis tegen heracles midden tussen de EL wedstrijden in en thuis. Nu doe je het uit terwijl er een interlandperiode aan komt en hoppa. Deze pot moest je gewoon winnen. Kon je feyenoord zelf op 1 punt zetten en je doet gewoon vol mee.

19 maart 2017 om 16:35

Vond de keuze voor Tete ( een van de minst slechte ) gewoon logisch met de niet okselfitte Veltman. De Ligt voorkwam hier een nederlaag maar dat vergeet men door die foute pass. Hij was niet geweldig maar nogsteeds beter als Sanchez de eerste helft die liep te slapen op het veld. De wissel van Sanchez vind ik terecht, ik was alleen met Viergever begonnen IPV Sinkgraven en had Traore nooit in de spits laten starten.

19 maart 2017 om 16:38

Wolterx Ritme etcetera zijn heel belangrijk. Ajax zat na de winterstop in een duidelijke "flow". Dan moet je gewoon de vaste 11 aanhouden. Dan blijven de poppetjes hetzelfde staan en weet je wat je hebt.

19 maart 2017 om 16:49

Tuurlijk is ritme belangrijk maar een speler die niet 100% fit is en sowieso laatste weken al minder was laten spelen lijkt me dan gevaarlijk. Het uitvallen van Dolberg was heel erg te merken omdat het middenveld niet bij kon sluiten met Traore in de spits, met Cassierra ging dat weer wat beter.

19 maart 2017 om 16:52

Belachelijk 3*ajax! Wees dan ook eens consequent. Ik kan de keuze voor De Ligt en Tete helemaal voorstellen. Het zou trouwens wat zijn als Bosz De Ligt had gepasseerd terwijl hij net geselecteerd is voor Oranje. Dat Viergever dan niet speelt zegt denk ik ook genoeg over de keuzes van Danny Blind.
Met iets meer zekerheid (De Ligt, Tete en Viergever) had je denk ik vandaag gewoon gewonnen. Dit is Bosz aan te rekenen.

19 maart 2017 om 16:59

Omdat de meeste niet verder kijken. De waan van de dag heerst. Ik stoor me daar enorm aan. Maar spelers als Veltman en Viergever laten al geruime tijd zien dat je op ze kan bouwen, maar de meeste supporters willen dit maar niet zien.

19 maart 2017 om 17:03

Precies RyanBabel8. Verder zijn Veltman en Viergever gewoon de ervaren spelers. Viergever had die bal nooit zo gegeven en Veltman (en Viergever) coachen veel en houden spelers bij de les. Dit doet De Ligt niet.

19 maart 2017 om 17:06

Dat De Ligt die bal geeft, tsjah dat heeft Vermaelen, F. De Boer, Verthongen en ga zo maar door ook weleens gedaan. Dat kan gebeuren, maar waar was Schöne? Sanchez was ook slecht, moet kunnen, maar niet acht spelers die bagger zijn.

19 maart 2017 om 17:25

Klopt. 1x heeft heel het middenveld een slechte dag en je verspeelt punten.

19 maart 2017 om 17:38

Dat gebeurt bij Ajax te structureel. Het gevolg van zo'n jonge selectie.

19 maart 2017 om 18:03

Mwah met Klaassen, Schone, Ziyech heb je wel 3 ervaren spelers voor dit niveau. Veltman en Viergever normaliter ook. Dolberg, Sanchez en Onana spelen ervaren.

19 maart 2017 om 18:40

Maar die stonden er niet. Die hadden de kar moeten trekken.

19 maart 2017 om 16:28

Hahah prachtig! De eerste zin begint alweer over de scheids, en niet over het ongelooflijk slechte veldspel van Ajax. Worden jullie niet een beetje moe van jezelf, zeker na dat gezeur bij Groningen over Nijhuis. Klaassen was volledig onzichtbaar, middenveld onzichtbaar.

Bij Ajax kan Feyenoord bij minimaal een gelijkspel bijna wel zeker zijn van de titel. Prachtig!!!

19 maart 2017 om 16:40

Hij heeft een heel betoog over het slechte spel van Ajax, met 1 zin over de scheids. Zo kan je het ook zien. Bovendien zit het Ajax gewoon (ja: net als tegen Groningen) flink tegen.

19 maart 2017 om 16:50

Ik kan me voorstellen dat een Feijenoorder Nijhuis een prima arbiter
vind. En bij iedereen de Knvb tuchtcommissie van harte kan aanbevelen;-))).

19 maart 2017 om 17:02

Het zit Ajax tegen? Het was gewoon drama. Alles aan onszelf te danken. Zonde, kampioenschap verspeeld. Iedereen zakte door de ondergrens, op Kluivert en De Ligt na. Die toonden tenminste wel inzet. Kunnen we gaan zeiken om die pass van Mathijs, maar voor de rest speelde hij echt weer een sterke wedstrijd. Vergeet die fantastische tackle niet, anders had je nog eerder achter gestaan. Traore alsjeblieft nooit meer in de basis. Iedereen ziet dat Kluivert meer gevaar sticht in 20 minuten dan Traore in 5 wedstrijden. Bosz heeft echt een plaat voor z'n kop.

19 maart 2017 om 17:12

Ik had het over de scheids, niet over het vertoonde spel. Het zit Ajax dus tegen ja.

19 maart 2017 om 23:14

Blindevogel grote vriend, waarom laat jij toch altijd zo kennen in Ajax topics? Ik heb toch nergens gezegd dat we punten hebben verloren door de scheidsrechter? Mijn reactie had een flinke dosis nuance, waarom hoor ik je daar niet over? Het is beter om een reactie compleet te lezen, als er kritiek op hebt.

20 maart 2017 om 04:22

Dat klopt helemaal, thanks voor je berichtje! Erg opvallend dat hij het genuanceerde gedeelte, al zeg ik het zelf. 🤣

19 maart 2017 om 16:28

Ga weg man. De hele tijd zoeken naar een penalty. Nergens een 100% strafschop. Te triest.

Eens te meer duidelijk dat Oranje te vroeg komt voor De Ligt. Enorm groot talent natuurlijk, maar het NL elftal is geen opleidingsinstituut.

19 maart 2017 om 16:33

Nou ze waren bij Ajax wel er nadrukkelijk opzoek naar een strafschop? Wat deed Traore? 😂😂 Kluivert was ook geen strafschop. Ajax heeft bijna niets gecreëerd de grootste kans in de tweede helft was voor Excelsior. Ajax moet tevreden zijn met een punt meer verdiende ze niet.

19 maart 2017 om 16:34

Als je tegen Excelsior punten verspeelt mag je alleen maar naar jezelf kijken. Wat een matig Ajax gezien vandaag vergeleken met donderdag tegen Kopenhagen.

Hetzelfde gelden voor ons tegen Go Ahead Eagles en Sparta. Daar waren ook arbitrale dwalingen, maar het ligt gewoon volkomen aan jezelf dat je niet wint.

19 maart 2017 om 17:13

Waarom? Waarom mag je louter naar het eigen spel kijken, en niet ook een deel naar de scheids? Het 1 moet het ander niet uitsluiten.

19 maart 2017 om 17:53

Ga heen man. Dit is echt een zwaktebod. Afhankelijk van een scheidsrechter zijn. Kom op zeg. Ajax speelde gewoon slecht. Niets meer en niets minder.

19 maart 2017 om 17:56

Ik snap wat je bedoeld. Maar op kwaliteit moeten Ajax en Feyenoord zulke potjes gewoon winnen.

20 maart 2017 om 20:09

Gio, eens hoor. Ik heb nergens gezegd dat we hadden verloren door de scheids?

19 maart 2017 om 16:34

Ik denk dat het geval met Kluivert wel degelijk een overtreding was, alleen geen strafschop. Natuurlijk wordt hij vastgepakt maar dat contact begint en eindigt buiten de 16 zover als ik dat zie. Dat had een vrije trap moeten zijn en een gele kaart misschien, maar daarmee houd het op.

Het was een collectieve offday, achterin was het vreselijk slordig. Op het middenveld werden alle duels verloren, waarvan Klaassen me nog het meest verbaasde omdat hij geen 90 minuten in de benen had. Voor de rest viel Traore negatief op, die onzichtbaar was en geen bal kon vasthouden. Hoe anders was dat donderdag.

We betalen waarschijnlijk ook de prijs voor de inspanning van donderdag en dat is zuur. Het zal lastig worden, maar de 2de plek daar moeten we ook nog voor gaan. De titel kunnen we vergeten, hoewel we natuurlijk vol de klassieker invliegen om die gewoon te winnen. Uiteindelijk is er nog een reddingsboei en dat is de Europa League. Stunten wordt noodzaak om een mislukt seizoen te voorkomen.

19 maart 2017 om 16:37

Klasse reactie dit, hier iemand die in de spiegel kijkt.

19 maart 2017 om 16:45

haha penalty. en die goal van Ajax dan uit een ingooi die voor Excelsior was. ook nog snel genomen op de verkeerde plaats. zeker niet gezien.

19 maart 2017 om 16:47

Tete was overigens geweldig

19 maart 2017 om 17:33

De elleboog van Klaassen gemist zeker? Ja, het was inderdaad erg zuur dat hij er niet afgestuurd werd. Er werden zelfs geen herhalingen getoond, terwijl er bij Vilhena 22 in het verloop van de wedstrijd getoond werden. Klaassen zal ook vast geen onderzoek aan z'n broek krijgen, maar de KNVB is dit jaar absoluut voor Feyenoord. Heerlijk dat de Amsterdamse hoogmoed voor de val komt!

19 maart 2017 om 17:34

Elleboog? Wanneer gebeurde dat?

19 maart 2017 om 18:24

Niet gezien? Net als de Knvb en Fox Sports het niet gezien hebben, maar de beelden gaan op dit moment gewoon het internet over. Is niet de eerste keer dat de scheids iets over het hoofd ziet en er geen onderzoek wordt gestart. Let op mijn woorden: Klaassen gaat vrijuit, terwijl er over Vilhena schande wordt gesproken.

Edit: Excuus. Er gaan geen beelden rond op dit moment, maar foto's waarop duidelijk te zien is dat Klaassen zijn onderarm vol in iemands gezicht 'slaat'. Heel Twitter explodeerde over het 'meten met twee maten' van Fox Sports, aangezien de actie van Van Duinen wel 10x herhaald werd. Fox heeft de beelden, maar alsnog ga ik er vanuit dat Klaassen vrijuit gaat.

19 maart 2017 om 19:58

Zag ze net ook, maar deze vind ik wel heel erg ver gezocht.

19 maart 2017 om 21:16

Een gerichte elleboogstoot is echt van compleet andere orde dan een onderarm in iemands gezicht. Dat er geen bewegende beelden zijn zegt al voldoende. Wat een zwakte bod zeg hierop verzinnen dat de Knvb Ajax helpt. Dat terwijl Feyenoord dit seizoen zeer veel mee heeft gekregen (het zogeheten kampioensgeluk).

De titel koorts lijkt sommige teveel te worden al lees ik sommige comments haha.

19 maart 2017 om 23:58

Kan ook geen bewegende beelden vinden en tijdens de wedstrijd heb ik het gemist. Zal een oordeel vellen zodra ik het gezien heb maar vermoed dat mensen hier iets zien wat ze willen zien

20 maart 2017 om 05:55

Elleboog of slaan met de onderarm op beide staat een rode kaart. De aanklager maakt zich dan ook volledig belangrijk als ze de slaande beweging van Klaassen onbestraft laten.

20 maart 2017 om 05:56

Beter zoeken ze zijn er echt. Klaassen haalt vol door met zn onderarm op een tegenstander. Het kan niet anders of Klaassen heeft een zaak aan zn broek.

20 maart 2017 om 13:27

Er zijn inmiddels bewegende beelden. Daarop is duidelijk te zien dat Klaassen met de onderarm / elleboog een slaande beweging maakt richting de Excelsior speler, waar hij voorafgaand nog naar kijkt. Hij wist dus dat de speler daar was en plantte alsnog vol zijn onderarm / elleboog in zijn gezicht.

Na het zien van deze beelden kan ik niet anders concluderen dat Klaassen ook vier duels geschorst moet worden. Wanneer dit niet gebeurd, kan Van Benthem dit mooi gebruiken in de zaak Vilhena. Wordt hij wederom niet vrijgesproken; dan gaat Feyenoord mooi door naar de burgerrechter en dat verliest de Knvb bijna altijd. In dit geval gaan ze dan zeker verliezen, aangezien ze de een niet eens onderzoeken en de ander voor eenzelfde vergrijp vier wedstrijden geven. Vilhena gaat dan dus gewoon spelen in de Arena.

Het is zo ver gezocht Surreal.. Weet je wat ver te zoeken is? Enig realisme van de Ajax kant, aangezien jullie clubje heilig is volgens jullie. Als je serieus beweert dat de elleboog van Vilhena een ernstiger vergrijp was, dan zegt dat alweer genoeg. Een discussie is dan niet langer mogelijk, aangezien er geen enkel snufje objectiviteit te bespeuren valt.

Edit: Over welke kampioenskoorts heb je het overigens? De koorts waarbij ik al maanden roep dat ik pas na de wedstrijd in de Arena een oordeel wil vellen over het mogelijke kampioenschap? Of de koorts die jullie proberen aan te praten met praatjes als 'feyenoord leidt vanzelf puntverlies; wij gaan gewoon al onze wedstrijden winnen'? Die hoogmoed is al voor de val gekomen

19 maart 2017 om 20:21

Peter Bosz wegsturen, en proberen Jaap Stam te halen. Ik geloof dat Jaap wat strubbelingen heeft bij zijn werkgever. Contract afkopen van Bosz, dan kan hij met zijn maatje Traore mee om diens schoenen te poetsen ofzo. Persoonlijk vind ik Bosz een ontzettend nare man, en daarnaast is hij veel talenten aan het kapot maken met zijn manier van managen.

19 maart 2017 om 20:58

Nijhuis mag Ajax niet meer fluiten, van Boekel mag ajax niet meer fluiten. Het ligt nooit aan ajax zelf? Vandaag verdiende ajax niks meer. Wat een waardeloze instelling. Als je weet dat je concurrent heeft gewonnen, hoe kun je dan zo aan de wedstrijd beginnen. Ik dacht dat Excelsior zich in zou graven, maar zij begonnen voetballend gewoon beter dan ajax

19 maart 2017 om 21:26

Eerste doelpunt was een ingooi voor Excelsior. Daar had ajax enorm geluk dus wijzen naar de scheidsrechter is wederom lachwekkend.

20 maart 2017 om 13:32

Het gebeurt vaker dat een bal in de buurt van de zijlijn in het voordeel uitpakt van een Amsterdamse goal in Rotterdam Ze hebben de scheidsrechters zo erg tegen.. Allemaal huilie huilie, maar deze situatie en de elleboog van Klaassen volledig vergeten in hun reacties. Nee, objectiviteit dat kennen ze daar niet in Amsterdam. Wat ze daar wel kennen is huilie huilie en hoog van de toren blazen; zelfs nadat het seizoen hopeloos lijkt te floppen zonder prijzen.

Wat een drama. Vandaag zagen jullie dat een hype door de media komt wat een fout zeg. Titelkansen lijken zo goed als weg nu is het 6 punten verschil en mocht Feyenoord winnen van Ajax, wat niet ondenkbaar is natuurlijk, dan wordt Feyenoord nota bene in de Arena zo goed als zeker kampioen. Pijnlijk.

19 maart 2017 om 16:29

Ik had het inderdaad ook al in de live discussie gezet, maar dit is dus waarom het slecht is voor de ontwikkeling van de Ligt om zo snel opgeroepen te worden. Hij gaat gewoon fouten maken die doodnormaal zijn voor een 17 jarige, maar zal daarop afgerekend worden als een international. Je kunt niet zeggen dat die fout komt door de media aandacht. Maar die extra druk op een kind is gewoon niet bevorderlijk. Slecht voor oranje en slecht voor Ajax.

19 maart 2017 om 16:35

Hype? De Ligt blijft een fantastische verdediger. Zag je ook hoe hij die 100% goal nog redde of keek je toen net niet. Speelde verder ook niet slecht. Maar wel een grote fout natuurlijk.

19 maart 2017 om 17:04

Dat was een goede redding die mede mogelijk gemaakt werd door een zeer beperkte voetballer van Excelsior. Zoals hij zelf ook later aan gaf wachtte van Duinen wel heel erg lang.

19 maart 2017 om 16:29

De Ligt was op 1 foute pass na gewoon goed aan het spelen, hij glijd weg en passt erdoor te gehaast. Sanchez stond te dromen en Tete raakt de bal dusdanig dat hij erin gaat, alles zat tegen. Ik zie de reacties van mensen die niet hebben gekeken over de Ligt al voor me. Buiten dat moment voorkomt hij 3 100% kansen maar dat zal niemand willen zien. Zelfde met Tete. Sanchez was waardeloos in de eerste helft, Sinkgraven ondermaats en het middenveld vreselijk met een onzichtbare Klaassen en vreselijke Schone. Traore zijn gebruikelijke 3 weer. Moet Excelsior wel een compliment geven voor de strijd al was dat van Van Duinen wel echt smerig, daar zat geen enkele intentie bij in te houden ookal was hij veel te laat. Klaassen zijn elleboog moet een schorsing worden, walgelijk.

19 maart 2017 om 16:39

Je praat over dat Sanchez stond te dromen, maar als je het moment terugziet staat er gewoon een speler van excelsior naast Sanchez. Die had in de verste verte niet eens aangespeeld mogen worden. De Ligt was verder erg slordig aan de bal, opbouwend zwak. Ja Sanchez en Sinkgraven Schone en andere waren nog (veel) erger, maar speelde de Ligt, die een cruciale fout maakt dan een goede wedstrijd? Wat een onzin.

19 maart 2017 om 16:45

Krovikan, als CV moet je inzakken alleen zo'n situatie is, dat doet hij niet omdat hij niet op aan het letten was. Daarna als de bal gegeven word doet hij nieteens de moeite erop te anticiperen, dat is dromen naar mijn mening. Verder won de Ligt in de eerste helft alle duels ( aanvallend en verdedigend ) en voorkwam hij 2 100% kansen eigenhandig. Had ook de eerste helft 87% passing en met afstand de meeste passes. Zijn lange ballen waren slordig maar zijn ballen naar Schone en de backs waren gewoon goed. Ik denk dat als je als CV 3x een 100% kans voorkomt en al je duels wint je een goede pot speelt. Hij was bejubeld als het 0-0 was geworden en hij die pass niet had gegeven. Sanchez gaf 2x exact zo'n zelfde pass alleen daarop anticipeerde Tete wel en bij die bal op de Ligt was niemand in de buurt. Ik vond de Ligt echt niet slecht spelen op die ene pass na was hij de beste aan Ajaxkant.

Kwam Ajax nog goed mee weg. Excelsior een aantal 100% kansen gehad, hadden echt moeten winnen!

19 maart 2017 om 16:31

'moeten winnen'? Niet overdrijven nu. Er had meer ingezeten, maar de goal kon net zo goed bij Ajax vallen. Hadden ook een aantal prima kansen, en eigenlijk had Excelsior na ruim een half uur met 10 man moeten staan.
Afijn, gelijkspel is in ieder geval terecht.

19 maart 2017 om 18:34

Net als dat Ajax in de eerste helft al met 10 man had moeten staan, dus wat is je punt? Excelsior heeft gestreden voor elke meter en dat is waar het Ajax weer eens aan ontbrak. De arrogantie na zo'n goede pot tegen Kopenhagen heeft ze gewoon opgebroken, want van Excelsior wordt wel even gewonnen op 70-80%. Niet dus en dat vind ik schitterend

19 maart 2017 om 18:44

Los van die rode kaarten is 'moeten winnen' nog steeds overdreven. Dat is mijn punt.

Bovendien had ik liever 10 tegen 10 dan 11 tegen 11 gezien. Het gebrek aan ruimte brak ze flink op. Maar dat terzijde.

19 maart 2017 om 16:34

Ach laten we nou niet zo overdrijven. Excelsior had tweemaal rood moeten hebben en een penalty tegen moeten krijgen. Ajax had er niet afhankelijk van moeten zijn maar dat zijn wel de feiten.

19 maart 2017 om 16:52

Penalty tegen? Doel je op het feit dat Traore het been opzoekt die er niet is of Kluivert die buiten de 16 wordt vastgehouden?

19 maart 2017 om 17:00

De regels stellen dat het gaat om waar de overtreding eindigt en dat was binnen de 16.

19 maart 2017 om 17:24

het is waar de overtreding begint dus wat je nu zegt is gewoon niet waar.

19 maart 2017 om 17:41

Als je de regels niet begrijpt, waarom meng je jezelf dan in een discussie er over? Het is nooit geweest dat het uitmaakte waar de overtreding begon. Als een speler vasthoudt naast de 16, en de aanvaller loopt door en terwijl hij nog steeds wordt vastgehouden onderuit gaat is het een penalty.

19 maart 2017 om 18:45

Surreal,

En waarom fluiten enorm veel scheidsrechters dan niet naar die norm? Ik zie nog wekelijks - met name bij m'n eigen wedstrijden - de scheidsrechter de bal neerleggen waar de overtreding begon en niet waar hij eindigde. Dat lijkt me ook niet meer dan logisch dat dat gebeurd, aangezien heel veel smerige voetballers net even een a twee passen doorlopen en dan - wanneer het contact eigenlijk al niet meer daar is - alsnog vallen. Dan verdien je gewoon simpelweg geen penalty.

Ben ook benieuwd sinds wanneer dat de regel is, aangezien elke scheidsrechter in zo'n situatie altijd de volgende uitleg geeft: Daar begon de overtreding, dus daar leg ik de bal neer.

19 maart 2017 om 19:22

Hij stopt buiten de 16 dus alsnog een vrije trap.

19 maart 2017 om 21:20

"wanneer het contact eigenlijk al niet meer daar is - alsnog vallen."

Of te wel, de overtreding is al geã«indigd en dus hebben wij het niet over hetzelfde.

20 maart 2017 om 13:36

Surreal,

Leuk dat jij dat vind, maar op m'n vragen en punten kan je niet ingaan. Je bent verblind door Ajax en daarom zie je alles door de Amsterdamse bril. Dat geeft niet, maar ik ga geen discussies meer met jou aan in het vervolg, want als het niet in jouw straatje past, dan ga je er gewoon niet op in.

Je blaast weer lekker hoog van de toren, maar je vergeet voor het mooie dat jullie oh zo voorbeeldige aanvoerder er ook af had gemoeten. Zonder Klaassen zijn jullie in dit soort wedstrijden helemaal niets, aangezien hij de enige is die een bepaalde vechtersmentaliteit met zich meebrengt. Tegen grote ploegen heeft iedereen het, maar tegen de kleintjes heeft verder niemand het.

20 maart 2017 om 18:09

"je bent verblind door Ajax en daarom zie je alles door de Amsterdamse bril."

Haha zegt de persoon de al twee dagen onzin aan het spuwen is en op alles wat met Ajax te maken heeft aan het afgeven is. Lekkere projectie van je, je kan totaal geen normale comment meer plaatsen,

En dan mag je met mij niet meer in discussie willen, ik zal je onzin nog altijd onderuit halen wanneer je het post

Leuk dat je dat dingetje van Klaassen rood vond, ik niet en ik heb nog steeds geen bewegend beeld gezien dat het zo moest zijn alleen maar foto's maar dat zegt bar weinig over het moment zelf.

En leuk dat JIJ degene bent die vergeet dat Klaassen daarvoor al het slachtoffer was van een vreselijke schop en Excelsior op dat moment al met tien man had moeten staan.

Objectiviteit is niet weg gelegd voor iedereen helaas.

Haha jaaaaaa lekker Excelsior! Dik en dikverdiend punt, er had misschien wel meer ingezeten maar wij van Zuid zijn trots op jullie!!

19 maart 2017 om 16:26

Drinken we een biertje op !! Wat lekker dit

19 maart 2017 om 16:33

Op welk punt hadden ze meer verdiend? Dit lijkt mij toch de terechte uitslag. Ajax kon niet beter en Excelsior haalde het maximale er uit.

19 maart 2017 om 16:53

Hij zegt toch niet dat ze meer hadden verdiend. Alleen ze hadden aan het eind nog wel kansen om er meer uit te halen

Verdiend punten verloren klinkt een beetje gek, maar we hebben het over onszelf uitgeroepen. Energieloos. Slappe instelling. Niet scherp. Niemand die het voortouw neemt.

Jammer voor de Ligt en dan ook extra sneu dat het met een eigen goal beslist wordt.

19 maart 2017 om 16:54

Klinkt zeker gek gezien het 1-1 is geworden.

19 maart 2017 om 18:35

Dan verlies je toch echt 2 punten als Ajax zijnde. Moet jij geen feest vieren ipv bijdehand proberen te doen en daar hopeloos in falen?

19 maart 2017 om 19:23

Hij heeft zijn reactie aangepast, waar ik op reageerde stond dat "verdiend verloren". Nee hoor, nog 7 wedstrijden en "maar" 6 punten voorsprong.

Belabberde wedstrijd van Ajax, hadden ook geen overwinning verdiend vandaag.

Maar ook even iets anders: voetballen op zo een tapijt is toch geen voetbal??
De knvb moet als eerste eis voor het spelen van profvoetbal stellen dat een club een echt veld heeft, anders geen profvoetbal!

19 maart 2017 om 16:47

Ja, Ajax verdiende idd niets. Maar al hadden we wel gewonnen. Hoe die ballen opstuiteren is echt bizar. Het kunstgras legt de bal net zo dood als Traoré donderdag nog deed.

Oefff ach ja als je het tegen Groningen verzuimt om goed in te lopen en nu tegen Excelsior dan verdien je het ook niet. Kop op! Gouden lichting komt eraan en de klassiekers worden alleen maar leuker. We gaan ervoor in de EL.

Feyenoord alvast gefeliciteerd met kampioenschap bedankt dat je steeds je schatje traore opstelde neres voor 12 miljoen lekker slijten op de bank amateurs

19 maart 2017 om 16:55

Voor die Neres is meer betaald dan de hele basis van Feyenoord. Zit op de bank bij Ajax.

Niet goed jongens, zo zetten we Feyenoord in de zetel, PSV komt in de buurt. Kom op jongens rug rechten en er weer vol op gaan.

Slechte titel, want de fout van De Ligt was Ajax al na een minuut of zes te boven.
Het wordt nu, met wedstrijden tegen Feyenoord en Psv, erg lastig voor Ajax. Zelfs de tweede plek komt ernstig in gevaar nu. En dat allemaal omdat een laf Ajax zich niet voldoende kan motiveren tegen een heel matige tegenstander. Dat mag Peter Bosz zich echt aanrekenen, maar de selectie uiteraard ook.

Feyenoord en PSV (en dan met name Feyenoord) de grote winnaars dit weekend. Als Ajax zo doorgaat zie ik ze serieus nog derde eindigen. Hopen dat PSV nu de volle 100% geeft om nog tweede te eindigen en in ieder geval voorronde Champions League te spelen. Dan is de selectie ook sneller in orde.

19 maart 2017 om 16:30

PSV is net zo'n grote winnaar deze ronde als Feyenoord. Ze hebben nu alles weer in eigen hand. Feyenoord is door zijn jongere broertje in het zadel geholpen. Het zal nog spannend gaan worden voor de tweede plek. De eerste plek lijkt haast niet meer mis te kunnen gaan voor Feyenoord.

Eens te meer bewezen wie ons favoriete broertje is 😀

19 maart 2017 om 16:30

Ze maken jullie kampioen. Want dat kan nu niet meer misgaan.

19 maart 2017 om 16:39

Niemand maakt ons kampioen behalve wij zelf. Maar ik snap wat je bedoelt.

19 maart 2017 om 17:43

Zo bedoelde ik dat inderdaad niet. Wilde niet afdoen aan het seizoen van Feyenoord. Dat is gewoon beter dan dat van Ajax.

Schandalig was het van ajax kant. Bosz wil zeker feyenoord de titel schenken met traore voorin. Waarom blijft ie aan die man vasthouden?

19 maart 2017 om 16:50

Ik snap het ook niet. Traoré was niet voor niets naar de buitenkant geplaatst. Had Sierhuis gewoon voor de leeuwen gegooit.

19 maart 2017 om 16:56

Misschien heeft hij wel iets in zijn huurcontract staan? Anders zou ik het ook niet weten. Al mag hij uiteraard over 2 weken er ook in staan.

Wat een dramatische prestatie. Gefeliciteerd Feyenoord. Dit was ajax onwaardig

Excelsior verdiende eigenlijk meer dan een punt tegen dit povere Ajax.

19 maart 2017 om 16:28

Excelsior kreeg ook het maximale omdat ze tot een kwartier voor tijd niet gevoetbald hebben maar alleen maar verdedigd. Als ze meer hadden willen krijgen hadden ze eerder ervoor moeten gaan, dan was het misschien wel mogelijk omdat wij rampzalig slecht stonden te spelen.

19 maart 2017 om 16:31

Excelsior is er tot de 80e minuut voor gegaan en kreeg ook de beste kansen. Daarna werden ze logischerwijs in de verdediging gedrukt, maar er had meer ingezeten.

19 maart 2017 om 16:35

Qua kansen had excelsior zeker meer verdiend laten. Ajax speelde heel zwak.

19 maart 2017 om 16:38

De beste kansen viel ook wel mee, ze hebben feitelijk niet eens zelf het doelpunt gemaakt en meer als wat gevaarlijke momenten hebben ze ook niet gehad. Niet dat Ajax nou zoveel kansen heeft gehad. Maar doen alsof Excelsior vandaag recht had op 3 punten is belachelijk. Ze hebben een terecht punt gepakt en daarmee klaar. Dat er meer had ingezeten gold ook voor Ajax en geld eigenlijk bij een gelijkspel al vrij snel voor minimaal een van de twee ploegen.

Terechte puntendeling

Vandaag compleet ondermaats en een verdiend gelijkspel, dan is het gedaan wat betreft titelaspiraties. De EL in de benen gaat je langzaam opbreken, ik gok op een 3de plaats na deze matige vertoning. PSV uit vlak na Schalke uit ... dat gaat compleet mis, dus waarschijnlijk worden we gigantisch afgestraft omdat we Europees het Nederlandse voetbal op de been houden.

Feyenoord en Excelsior gefeliciteerd, maar ik ben er doodziek van.

19 maart 2017 om 16:27

Ik denk ook dat we derde worden. Europees voetbal in de benen mag met alle respect geen excuus zijn tegen Excelsior. Gewoon ondermaats inderdaad. Met of zonder Europees voetbal achter de rug. Stel dan ook eens wat andere spelers op Bosz.

Bosz na dit seizoen graag ontslaan.

19 maart 2017 om 17:01

Ik denk dat je ook best kritisch mag zijn op de opbouw van de selectie. Die is gewoon andermaal niet goed en we hebben afgelopen winter opnieuw nagelaten om dit recht te trekken.

Het is trouwens gewoon bewezen dat Europese inspanning met slechts 2 rustdagen een zeer negatief effect heeft op de prestaties. Komt er nog eens bij dat ook spelers die deze inspanning niet gehad hebben (klaassen bijv.) gewoon heel matig speelde.

20 maart 2017 om 13:46

Als de Ajax spelers dit al zwaar vinden; hoe willen ze dan ooit in de absolute top terecht komen? Zeker als ze naar Engeland gaan, waar het normaal is dat je maximaal 2-3 dagen rust hebt bijna het hele jaar door. Het is gewoon een slap excuus voor het puntverlies bij - met alle respect - een club als Excelsior.

19 maart 2017 om 16:31

Laten we ook niet te hard van stapel lopen betreft de derde plek. Er kan nog veel gebeuren, ook PSV kan minder gaan presteren bijvoorbeeld. Laten we dat rustig afwachten.

19 maart 2017 om 16:34

Het is voor een club als Ajax toch wel mogelijk om naast de competitie ook Europees te voetballen?

19 maart 2017 om 16:42

Met een vrij krappe selectie en zonder 3 rustdagen blijf je hier heel vaak tegenaan lopen. Enkele seizoenen terug overkwam het PSV en FC Twente ook in de titelrace.

Hier is gewoon onderzoek naar gedaan, 2 dagen tijd om te herstellen van een Europese inspanning en daarna weer volle bak gaan is gewoon niet te doen. En dan hebben we in Nederland ook nog het krankzinnige idee om onze competitie te vernieuwen met nog meer wedstrijden ..... wat doen we onszelf aan vraag ik me af.

19 maart 2017 om 16:56

Met alle respect, je voetbalt tegen Excelsior: een team dat degradatie wil ontlopen. Dus volle bak hoef je amper te spelen. Daarnaast heb jet nog altijd de mogelijkheid om te rouleren (misschien Neres een kans geven?). Kluivert Klaassen en Sinkgraven hebben donderdag amper of niet gespeeld. Tevens was het in een thuiswedstrijd. Dus reizen en dergelijke hebben ook geen rol gespeeld.

Toen Sparta van Feyenoord won, hadden ze doordeweeks ook gevoetbald voor de Knvb beker. Dat heeft ze blijkbaar niet tegengehouden om volle bak te gaan.

19 maart 2017 om 17:09

@adzevedo,
dit is ook aangetoond. Echter was dit altijd een zwak excuus toen PSV hiermee te maken had (in de ogen van veel Ajax supporters (callimero gedrag)).
Het was alleen vreemd dat de beste Ajax speler van dit seizoen, donderdag niet mee deed, en vandaag totaal onzichtbaar was.

19 maart 2017 om 17:17

Bosz had ook kunnen rouleren. Ziyech en Dolberg hebben al vaker aangegeven vermoeid te zijn soms. Spelers als Sinkgraven, Veltman, Viergever kampen de laatste tijd met lichte blessures.. Bosz kan weten dat zijn basis na een zware doordeweekse wedstrijd meer rust nodig heeft. Toch begint Bosz weer met zoveel mogelijk dezelfde namen. Spelers als Riedewald, Frenkie de Jong, Nouri, Neres en Cassierra hadden makkelijk kunnen beginnen in deze wedstrijd.. Bosz verpest het gewoon zelf zo. Constant dezelfde spelers alles laten spelen, terwijl we goede spelers erachter hebben en wedstrijden als vandaag een uitgelezen kans zijn om die aan bod te laten..

19 maart 2017 om 17:31

@janssen

In de Europa League heb ik dat nooit gevonden, alleen begonnen sommige PSV supporters met een totaal andere interpetatie van dat onderzoek. Die begonnen wedstrijden te tellen voor en na de Europese inspanning en gaven zo aan dat hun puntverlies tot stand kwam. Sowieso is het belachelijk om puntverlies voor een Europees duel te wijten aan een wedstrijd die nog volgt.

Puntverlies erna kun je er aan koppelen, maar alleen als het gaat om 2 rustdagen in plaats van 3 rustdagen na de inspanning. Als je CL speelt op woensdag en je moet zondag weer dan heb je wel die 3 rustdagen gehad. Vorig seizoen ging voor PSV die vlieger dus heel vaak niet op.

19 maart 2017 om 17:45

Laten we eerlijk zijn. Met een begroting Ajax heeft toz van de rest van de eredivisie mag je verwachten als topploeg dat je zowel er op het veld kwalitatieve spelers staan maar ook op de bank.

Als dat teveel gevraagd is , is het topsport klimaat in Nederland beneden niveau en dan is dat tevens de verklaring waarom wij Europees belabberd presteren.

De teams in de Europese subtop ( Leverkusen / Lyon / Porto ) hebben uitgebreide selectie die elke week 2 wedstrijden kunnen spelen!

19 maart 2017 om 18:03

@analiticus

Totaal niet te zien aan de prestaties van Lyon en Leverkussen in de competitie. Moet je voor de grap eens kijken wat die gemaakt hebben.

Ajax is trouwens ook geen Europese subtop, maar de bovenkant van de Europese middenmoot in mijn meest optimistische scenario.

19 maart 2017 om 16:35

Ik denk dat je na een Europese wedstrijd beter tegen Psv, dan tegen Excelsior kan spelen. Dan weet je in ieder geval dat de spelers zich wel opladen en weten dat ze aan de bak moeten. In zo'n wedstrijd tegen Excelsior is juist onderschatting een groot risico waardoor ze te zwak er in gaan.

19 maart 2017 om 16:45

Het gaat nog niet eens zozeer om mentaal opladen, dit is puur fysiek. Je hebt gewoon eigenlijk 3 dagen herstel nodig. Of er moet sprake zijn van een level playing field, dat betekend dat je tegenstander ook die beperkte rust heeft gehad. Iets wat je in de CL meestal ziet.

Je mist gewoon een paar procenten en dat zie je aan alles terug. Procenten die in topsport het verschil maken tussen slagen en falen.

20 maart 2017 om 14:00

Nee, de wanprestatie valt niet goed te praten met dit slappe excuus. Hoe veel onderzoek er ook naar gedaan is, Ajax heeft genoeg spelers om te rouleren. Dat Bosz daar niet voor kiest, is zijn fout en het valt Bosz te verwijten dat Ajax die paar procent miste; niet het Europese duel. Als ik zie dat een Neres nog steeds bij Jong Ajax speelt en bijv. een Nouri of Van de Beek kunnen spelen om andere spelers wat rust te geven maar dit niet gedaan wordt.. Verschuil je alsjeblieft niet achter zulke goedkope smoesjes. Kijk nou eens naar Ajax zelf en benoem wat daar allemaal fout gaat. Het is namelijk elke keer de schuld van iets anders.. Eerst was het Nijhuis, nu Van Boekel en nu eveneens het Europese duel. Alle 'jochies' van Ajax moeten eens mannen gaan worden, want al die grote talenten willen naar de grote competities en daar is het normaal om (bijna) elke week twee duels te spelen en in Engeland soms zelfs drie in vijf dagen tijd.

19 maart 2017 om 17:00

Ik denk niet eens dat het fysieke, maar vooral mentale vermoeid heid was.

Van een fantastische ambiance met 50.000 uitzinnige supporters op een donderdag naar een winderig Woudenstein met 4.000 man. Kan het contrast groter?

Dat kon je vooral zien aan de instelling in de duels. Inderdaad terecht puntverlies.

19 maart 2017 om 17:06

Ik denk dat heel veel Ajax supporters dit nog niet eens beseffen. Een paar weken geleden werd PSV uitgelachen, maar op dit moment doet PSV volledig mee voor de 2de plaats en hebben ze het volledig zelf in de hand. Daarbij heeft PSV geen EL wedstrijden en nog een thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma staan. Een derde plek voor Ajax is dan ook zeer realistisch.

19 maart 2017 om 17:40

Ik heb tot de nederlaag in De Kuip PSV bijna dezelfde kansen toegedicht als Feyenoord op de titel. Waarom ? omdat ik allang had gezien dat PSV zijn meest zware wedstrijden na de winterstop had. Het betekend dat PSV met een relatief makkelijk programma weer punten zou gaan inlopen.

Om PSV voor ons te houden had ik zelf berekend dat we voor onze trip naar Eindhoven PSV buiten bereikt moesten houden. Dat is na vandaag het geval niet meer, terwijl er nog wel wedstrijden tegen Feyenoord, AZ, NEC en Heerenveen gespeeld moeten worden. Kortom, we hebben de sleutel niet meer in eigen handen. Helemaal omdat er nog een fout in het schema van de Eredivisie is gemaakt waardoor Ajax na de klassieker woensdag alweer mag aantreden tegen AZ wat wel 3 rustdagen heeft gehad.

Het gaat heel erg zwaar worden, eigenlijk kan alleen een wonder de Eredivisie nog redden voor ons (kampioen worden) of een stunt van gigantische proporties door de EL te winnen. Maar dat zie ik ook niet gebeuren.

19 maart 2017 om 19:38

Een tweede plaats is nog steeds niets. Voorronde cl raakt Nederland kwijt en daarnaast zijn de voorrondes altijd het eindstation.

Feyenoord officieus kampioen hoor. Dit gaan ze niet weggeven. Ajax heel slecht vandaag en verdiend gelijk.

Wat een slorigheid van allebei de kanten. Zonde dit voor de spanning van de competitie, wel leuk voor Rotterdam natuurlijk. Waarom speelde Neres tegen Nac, maar krijgt geen kans bijv. in zo een wedstrijd??

Ongelooflijk hoe je speelt tegen excelsior. Traore waardeloze vent kan niet eens op zijn benen blijven staan. Younes had het niet. En van kluivert kun je niet meer verwachten. Als je middevelders dan niet scoren weet je hoelaat het is. Armoede troef dit.

Psv zit nu ook goed, met de wetenschap dat ze Ajax nog thuis krijgen en Ajax ook nog tegen Feyenoord speelt

Iedereen ziet al sinds dat Traore er loopt dat die er niet veel van kan en in de spits al helemaal niet. Daarentegen krijgt een aankoop van een aantal miljoen amper een kans in de spits als Dolberg er niet is en die Traore die mag maar blijven aanmodderen met als dieptepunt een belachelijke schwalbe. Als Feyenoord dit nog weggeeft, dan willen ze geen kampioen worden.

19 maart 2017 om 16:35

Helemaal mee eens over Traore! Echt weer typisch. Zo'n huurling die met veel bombarie binnen wordt gehaald, maar echt heel erg teleurstelt. Bojan, Cuenca... En oké, dat Ajax het probeert met zulke spelers is meer dan logisch. Op papier zijn het onhaalbare spelers, maar als ze in de praktijk zo erg teleurstellen moet Ajax er echt mee kappen. Ik begrijp echt helemaal niet waarom zij zolang mogen blijven spelen. Zet dan inderdaad eigen spelers erin als Kluivert, Cassierra, Cerny of Neres..

Schorsing voor Klaassen?

19 maart 2017 om 16:46

Uiteraard, de KNVB slaat een modderfiguur als ze dit nu op z'n beloop laten.

19 maart 2017 om 16:58

Dat gaat net als bij Vilhena wel een maand in beslag nemen. Die speelt in elk geval de klassieker.

19 maart 2017 om 19:26

Nee, er is een interlandperiode tussen dus hij mist de Klassieker. Indien de KNVB consequent is uiteraard.

Inspiratieloos Ajax. Niet gek na een Europese wedstrijd. Maar zoals Arsenal Gunner al zei je moet zulke wedstrijden beginnen met frisse talenten die gretig zijn! Nu harkt iedereen half vermoeid en inspiratieloos over het veld. Excelsior heeft zich relatief makkelijk staande gehouden. Mooi gelijk spelletje dit voor mijn ploeg. Want PSV staat weer licht in de schijnwerpers. Druk opbouwen op Ajax en vol gaan voor de tweede plaats!

19 maart 2017 om 16:31

Inderdaad, had begonnen met Nouri in plaats van Ziyech. Die heeft al aangegeven de twee wedstrijden per week niet aan te kunnen.

19 maart 2017 om 17:04

Nouri is pas net fit en speelde Vrijdag 90 minuten, dat was fysiek te zwaar geweest. Ik was met Cassierra ondanks zijn 90 minuten Vrijdag begonnen puur om je middenveld iets van zekerheid te geven ( hij kan een lange bal bij hun krijgen ) en met Riedewald eventueel op de plek van Schone die gewoon op lijkt.

19 maart 2017 om 18:25

Dan had die vrijdag geen 90 minuten moeten spelen. Foute keuze van het bestuur van Ajax. Jong Ajax mag nooit een excuus zijn ondanks dat ze het zo goed doen. Ze hadden inderdaad kunnen beginnen met Cassierra, Riedewald, F. de Jong, van Beek , Neres of noem maar op. Het gaat om de frisheid en wil om te winnen. Iets wat duidelijk ontbrak vandaag. In mijn ogen geen goede beslissing.

19 maart 2017 om 16:34

Ajax gaat nog wel meer verspelen hoor, zolang ze Europees spelen. Het is helaas niet anders. Zelfs een frisse Klaassen was totaal afwezig. Maar hopen dat we nog verder komen in de EL, zo kunnen we het seizoen nog redden.

Wat een opsteker voor Feyenoord dit. 6 punten los plus beter doelsaldo. Natuurlijk is er nog niks beslist maar kansen voor Feyenoord zijn aanzienlijk gestegen. Wat een domper voor Ajax tegen een Excelsior.

Geweldig dit, gelukkig staan nog wel een paar clubs uit de regio achter Feyenoord .

Ik heb het niet gezien, maar kom op zeg: Ex-cel-sior! Het is net onkruid! Het vergaat maar niet! Ajax moet zich schamen. Ik ben benieuwd naar de uitleg van Prof. drs. Bosz

19 maart 2017 om 16:49

Uitleg? We kunnen allemaal zo mooi analyseren en het beter weten maar voetballers zijn net mensen. Zoals Feyenoord het lastig had tegen Sparta heeft Ajax dat vandaag tegen Excelsior. Teveel spelers die vandaag door het ijs zakte en dan kun je als trainer wel iets gaan uitleggen maar zo werkt dat niet. Logische opstelling van tevoren en achteraf de koe in de kont kijken. Dit is voetbal.

19 maart 2017 om 17:49

Misschien te weinig ervaring in het elftal? Je hebt spelers nodig die je over het dode punt helpen in een match!

19 maart 2017 om 19:31

Ja, zou kunnen maar vraag het me af. Tegen Excelsior, die heel gesloten speelt, heb je iemand nodig die er doorheen kan breken en dat is niet perse ervaring. Zelfs Schone en Klaassen waren vandaag helemaal niets en die zijn toch behoorlijk ervaren. Lastig te zeggen bij zulke wedstrijden die je eigenlijk nooit mag verliezen maar toch gebeurt het.

Nooit gedacht dat dit zou gebeuren omstreeks 13:00 uur vanmiddag. Zo zie je maar dat het altijd kan verkeren in te voetbal. Ajax uitermate zwak, maar begrijpelijk na donderdag en op kunstgras. PSV doet weer mee om plek 2!

19 maart 2017 om 16:44

Ik vind het een beetje gemakkelijk om donderdag als excuus te gebruiken. Een team als Ajax moet gewoon twee wedstrijden in een week kunnen spelen. Sparta won ook van Feyenoord nadat ze in dezelfde week nog de halve finale speelde in de Knvb beker. Een topclub moet dat gewoon kunnen.

En daar staat deze jongen dan midden in de spotlight. Hij is 17 jaar, enorm talentvol en mag in mijn optiek een foutje maken. Ik hoop voor De Ligt dat, als hij debuteert in Oranje, het geen Vlaar-verhaal wordt, die toevallig ook debuteerde tegen Italie. Talent en kwaliteit heeft hij zeker, zou jammer zijn als dit verloren gaat doordat hij te vroeg voor de leeuwen wordt geworpen.

19 maart 2017 om 16:34

Persoonlijk hoop ik dat ook niet, want De Ligt kan een uitstekende centrum verdediger worden. Aan de andere kant.. Laat zo'n talent maar eens hopeloos falen - met de wetenschap dat hij zich over 2-3 jaar nog steeds kan ontwikkelen tot fantastische speler - om die idioot van een Blind eens duidelijk te maken dat het klaar is met het selecteren van Ajax talenten die nog geen ruk hebben laten zien.


Nu is het wel klaar, wat een slappehap zeg.
Je weet dat je in een compleet andere wedstrijd terecht komt en dat de spelers vermoeid zijn en dan zet je uitgerekend vandaag wel Tete er in.
Het doet er niet toe want Sinkgraven komt ook slap voor de dag, Schone is al weken nergens. De enige van wie gevaar uit kwam was Justin Kluivert, echt een dramatische vertoning.
Moet wel zeggen dat van boekel veels te slap floot en best een strafschop had mogen geven, maar je geeft het altijd zelf weg tegen Excelsior.
Gefeliciteerd Feyenoord na al mijn grapjes en mijn opmerkingen houd ik maar mijn mond want Feyenoord gaat nu gewoon kampioen worden.

19 maart 2017 om 16:37

Bedankt voor dat stukje wijsheid in je eerste zin(?)

Met de huidige doelsaldi is het praktisch een gat van 7 punten. Zoveel punten zie ik Feyenoord op de eerste plek niet meer verspelen in de resterende 7 duels. Ten tweede gaat dit Ajax nog meer punten laten liggen.

Ik heb geen gemiste penalty gezien voor Ajax, wel had van Boekel 2 keer rood moeten hebben. En volgens mij kwam de 1-1 voort uit een onterechte inworp voor Ajax. Volgens mij moet Ajax het met dit spel vooral bij zichzelf zoeken.

We hebben een terechte kampioen. Gefeliciteerd Feyenoorders.en Ajacieden; succes in Europa.

19 maart 2017 om 18:38

Amen to that! Nu hopen dat PSV wat beter begint te voetballen nu de tweede plek weer wat dichter in zicht is. Feyenoord heeft het hele seizoen gewoon het beste gepresteerd. Daar vallen gewoon geen woorden aan vuil te maken. De strijd om de tweede plek zal nog wel spannend gaan worden. Hopelijk wint Feyenoord van Ajax en stellen we de tweede plaats veilig door zelf te winnen van Ajax. Ik ben benieuwd naar de ontknoping van dit seizoen.

20 maart 2017 om 14:42

Eerlijk gezegd geen flauw idee waar mijn stukje wijsheid vandaan kwam.
Tja handoek in de ring gooien is dom natuurlijk, maar dit maken we niet meer goed. Feyenoord is bijna zeker kampioen en het is enorm verdiend, wat een respect heb ik voor de prestatie die ze tot nu toe hebben geleverd.

Gefeliciteerd Feyenoord. Na vandaag is het gespeeld. Hoeven nu tenminste niet tot de laatste speeldag te hopen op het kampioenschap en het dan verkloten. Bespaart ons weer wat frustratie. Bosz kan weer lekker slapen vannacht, zijn club wordt kampioen en zijn beste vriendje Traore heeft alweer gespeeld. Nogmaals gefeliciteerd Feyenoord.

Feijenoorders gefeliciteerd. Dit gaan wij nooit meer goedmaken en we moeten nu zelfs nog oppassen dat PSV niet tweede gaat worden! Jammer na zo'n prachtig resultaat van afgelopen donderdag. Toch apart dat je niet dezelfde energie en wilskracht kan opbrengen tegen, met alle respect, Exelsior!!!

Perez zegt dat het gedaan is, maar wat een klinkklare onzin jongens? Stel PSV wint van Ajax, Ajax wint van Feyenoord. Dan staat PSV op vijf punten van Feyenoord. Nou ik zie het nog wel gebeuren, ook al was het enkele weken terug totaal ondenkbaar. Feyenoord verloor ook compleet uit het niets bij Sparta en moet nog uit naar Zwolle (waar ze nauwelijks winnen de laatste jaren) en uit bij Vitesse, waar ze in de beker kansloos, maar dan ook echt kansloos op hun flikker kregen. En dan komt Utrecht nog op bezoek in de Kuip die ook gekke dingen kunnen doen. Ja het wordt moeilijk voor PSV of Ajax (stel Ajax wint in Eindhoven), maar het kan absoluut nog. En het is nu ook niet zo jongens dat Feyenoord alles op zijn sloffen wint, die hebben het ook niet makkelijk.

Eigenlijk vd wedstrijden die Feyenoord nog resterend heeft zijn alleen Heracles en GAE waarschijnlijk een walk-over. Ik denk niet dat Feyenoord zich al rijk moet rekenen, zeker niet als Vilhena dadelijk ook nog - 4 wedstrijden eruit ligt. Dat soort dingen hebben allemaal hun impact.

19 maart 2017 om 16:30

Stel, als.. Allemaal dingen die niet tellen in de voetbalwereld, want 'als' Feyenoord in de Arena wint en PSV verspilt punten tegen Ajax, dan doet de wedstrijd tegen Vitesse er mogelijk al niet meer toe. Speculeren is iedere Ajacied en PSV'er erg goed in dit jaar, maar Feyenoord laat zien dat het allemaal onzin is. Ze zouden bezwijken onder de kampioensdruk, maar juist de Amsterdamse hoogmoed komt voor de val, daar zij punten laten liggen in nota bene Rotterdam. Het is zeker nog niet over, maar dit mag gewoon niet meer misgaan.

19 maart 2017 om 16:42

Haha tjonge tjonge Smk88. Is de kampioenskoorts je nu al naar het hoofd gestegen? Als er een ploeg is die een beetje zijn plaats zou moeten kennen, is het Feyenoord wel. Draaien een fantastisch seizoen, maar de buit is nog niet binnen én dat is ook precies wat ik hier boven schets, meer niet.

Dit is nu precies waarom ik ook de andere seizoenen soms zo om Feyenoorders moest lachen. Die zijn er zo snel bij om hun club weer uit het slob te trekken in allerlei discussies, maar ik denk dat het voor Feyenoord eerst even tijd wordt om écht te presteren (en niet zoals vorig jaar na een leuke reeks, zeven keer alã  degradatiekandidaat op je flikker krijgen). Dus niet alleen nu kampioen worden, ook volgend jaar tonen dat je een waardig kampioen bent. Voordat ze dat hebben gepresteerd, hebben jullie echt weinig basis om neer te kijken op Ajacieden of Psv'ers die zich afvragen of Feyenoord dit gaat volhouden. Van mij mag je het doen hoor, maar het komt beetje knullig over.

19 maart 2017 om 17:08

Feyenoord kent zijn plaats en dat is op dit moment de eerste. Feyenoorders zijn de eerste om hun eigen kampioenschap tegen te spreken, dat is al jaren zo. Het woordje Coolsingel valt pas voor het eerst rond december. In tegenstelling tot Amsterdammers die nu alvast het kampioenschap van 2020 aan het claimen zijn.

Ik ben het met je eens dat je volgend jaar moet aantonen dat je een waardig kampioen bent. Al weet je dat het goed mogelijk is dat Feyenoord leeggerooft zal worden (karsdorp, Vilhena, Kongolo, Jorgensen "berghuis" (gaat weg) of staan onder belangstelling van vele clubs. En Feyenoord heeft niet de middelen die Ajax heeft om dat op te vangen.

Zoals ik je hoor spreken Gaudi klink je als een slechte verliezer.

19 maart 2017 om 17:29

Ik loop niet bepaald de polonaise als Feyenoord kampioen wordt, dat komt omdat ik helemaal niks met Feyenoord hebt, zo mogelijk nog minder als met Ajax. Dat mag volgens mij gewoon, of dat een kenmerk is van een slechte verliezer, ach dat moet je lekker zelf invullen wat mij betreft. Vind het zelf opmerkelijk dat je tot zo'n conclusie komt op basis van mijn bericht dat alleen ingaat op een scenario voor het restant van het seizoen. Wat dat betreft is het maar wat jij er in wilt zien. Je kunt het opvatten als een scenario of als een aanval op Feyenoord's waardigheid voor de titel. Dat je lijkt te kiezen voor het laatste, is echt je eigen keuze.

Mochten ze kampioen worden, ben ik wel blij dat we dan eindelijk van dat eeuwige gezever af zijn dat het al zo lang duurt en het echt eens tijd wordt voor Feyenoord. Feyenoord heeft van vele vaderlandse media (de Telegraaf uitgesloten) de gunfactor en dat merk je elke week opnieuw. Ik ben dan ook blij als dat eeuwige gezever eens stopt, als ze eindelijk een keer kampioen worden.

Ik wil je overigens best toelichten waarom ik dat 'gezever' vind. Feyenoord is net zo goed een topclub als PSV en Ajax, en verdient in mijn ogen dan niet een fluwelen behandeling of dat de 'foutjes' c.q kansloze reeksen (vorig jaar 7x (!) achter elkaar verliezen) met de mantel der liefde worden bedekt. Feyenoord heeft gewoon jarenlang ook gefaald, en dat is echt niet alleen te wijten aan anderen. Voor alle drie de clubs hoort de doelstelling gewoon die eerste positie te zijn. En ik vind het daarom ook niet meer dan logisch dat Feyenoord nu een keer wel weer bovenaan staat, dat hoort gewoon zo. Ik ga er echter niet in mee dat dat allemaal zo waanzinnig, onwijs knap is, daar het gewoon de doelstelling van Feyenoord moet zijn. Dat is hetzelfde als ik jou net vertelde. Ik vat dit seizoen op als 'hehe, ze zijn er weer' en niet als 'wow, wat ontzettend knap'. Kwestie van interpreteren. En nogmaals of je mij daardoor een slechte verliezer vindt, dat mag je vinden, maar kan ik helemaal niks mee.

19 maart 2017 om 17:49

Wat een ontzettend slechte winnaar ben jij zeg Smk88. Bijna alle supporters van Ajax zijn van een Rotterdams kampioenschap uitgegaan en alle spelers en de Bozs zijn zeer realistisch over de kansen geweest. Ze hebben aldoor alleen gezegd het Feyenoord moeilijk te willen maken.

"amsterdamse hoogmoed" Bah bah.

19 maart 2017 om 18:03

Oei ... hier wordt de werkelijkheid ietwat geweld aan gedaan,

19 maart 2017 om 18:15

Gaudi,

Het mooie is dat - zelfs nu Ajax geen kampioen lijkt te worden - de Amsterdamse praatjes nog steeds enorm zijn. Eerst waren het de fans op sites zoals deze, vervolgens de spelers + trainer van Ajax en toen de fans nog wat meer.

Feyenoord kon de druk niet aan, want deze selectie is het niet gewend voor de titel te spelen.. De enige titelkandidaat die op dit moment aantoont de druk niet aan te kunnen, is Ajax zelf. Het moment dat Feyenoord punten liet liggen, lieten ze zelf ook direct punten liggen. Nu - na een mooie wedstrijd tegen Kopenhagen - zoals verwacht punten laten liggen. Ik riep het namelijk al vanaf het begin van de week: Als Ajax doorgaat, verspelen ze punten bij Excelsior. Simpelweg omdat Ajax in uitwedstrijden niet in grootse doen is en daarnaast omdat ze zich weer even de koning te rijk voelen (lees: voelden eigenlijk, want ze zijn weer op de grond gezet).

Hoe durf je dan het woord 'kampioenskoorts' in je mond te nemen tegen mij, terwijl ik duidelijk aangeef dat het nog niet over is maar het in principe niet meer fout mag gaan? Geen enkele Feyenoorder schreeuwde vanaf het begin dat ze kampioen gingen worden. Sterker nog, veel Feyenoorders - waaronder ik - wilden niet eens een uitspraak doen omdat er nog zoveel kon gebeuren. Wij praten ons team niet uit het slop; dat is iets voor Ajacieden. Na een wanprestatie nog steeds roepen dat het wel kan etc.

Blijven jullie maar lekker naar Feyenoord kijken, dan blijven wij dat ook doen. Daardoor gaat het namelijk al heel het seizoen goed en zal voor Ajax het seizoen in mineur eindigen, want dit PSV gaat Ajax thuis helemaal zoek spelen na de uitwedstrijd bij Schalke, om vervolgens over Ajax heen te gaan en dit niet meer weg te geven.

19 maart 2017 om 18:21

Surreal,

Hoogmoed ja.. Het 'realisme' onder de spelers was er totaal niet. Iedereen ging er vanuit dat puntverlies bij Feyenoord vanzelf kwam, terwijl het bij de fans nog allemaal net een stapje erger was. Erg realistisch inderdaad! De mediatraining is hier gewoon erg nuttig geweest, aangezien iedereen zei wat ze moesten zeggen en niet hoe ze er daadwerkelijk over dachten. Dat is iets heel anders

Dit seizoen blijkt dat niet Feyenoord maar Ajax het team is dat de druk (voorlopig) nog niet aan kan, daar Ajax punten laat liggen op momenten dat het niet mocht. Eerst bij Groningen uit nadat al bekend was dat Feyenoord hard verloren en vervolgens bij Excelsior, in mijn ogen door onderschatting na de mooie overwinning op Kopenhagen.

De Amsterdamse hoogmoed komt dus voor de val ja. Dat jij als Ajacied hier niet aan kan toegeven is niet mijn probleem en ik lach er alleen maar om; zeker dit jaar

19 maart 2017 om 23:36

Hoogmoed? Ik zie je het meermaals zeggen, we hebben het gelezen hoor! Onnodig provoceren, er zijn maar enkele die op realistisch waren. Het gros van de Ajacieden, was behoorlijk realistisch over onze lage kansen voor de titel.

19 maart 2017 om 16:36

@gaudi
Kan allemaal gebeuren wat je hier roept, maar je vergeet dat Ajax en PSV zelf helemaal niet fantastisch spelen dus dat zij beiden alle punten pakken lijkt mij erg onwaarschijnlijk.

19 maart 2017 om 16:45

Nee absoluut. Dan moet het ook flink tegenzitten voor Feyenoord, maar er zijn veel gekkere dingen gebeurd in het recentere verleden. En zo'n loze uitspraak van Perez dat het in het verleden nooit is voorgekomen dat een voorsprong van zes punten is verspild, ja leuk voor de statistieken, maar daar heb ik vrij weinig mee. Dat maakt de kans alleen maar groter dat dat een keer gaat gebeuren denk ik dan. En dat is ook het enige wat ik hier schets, voor mij is het echt nog niet gedaan. Dan had Feyenoord ook gewoon bij Sparta moeten winnen, en ook vandaag was het allesbehalve echt overtuigend. Zijn voor mij voldoende redenen om te geloven dat een Zwolle ze ook gewoon op 1-1 kan houden o.i.d. Daarnaast hoe vaak wint Feyenoord nu echt in de Amsterdam Arena?

19 maart 2017 om 23:38

@gaudi
Feyenoord wint inderdaad niet vaak in de Arena, maar ja net als je zegt dat de kans op het doorbreken van de statistieken alleen maar groter wordt is de kans ook alleen maar groter dat Feyenoord het goed gaat doen in de Arena. Ik denk dat Feyenoord dit niet meer laat liggen ook al ben ik niet helemaal objectief als Feyenoorder. Ik vond Feyenoord vandaag trouwens wel overtuigend terwijl ik ze wedstrijden heb zien winnen waar ik dat zeker niet vond, ze kwamen die tweede helft echt met een winnaarsmentaliteit het veld op en dan dwing je het zodanig af dat de factor geluk ook jouw kant op komt.

19 maart 2017 om 16:47

Als je na 26 duels enkel weet te verliezen van de slechtste ploegen uit de eredivisie dan is de kans bijzonder klein dat er zich daadwerkelijk een '' wat als '' scenario zal voltrekken zoals jij die schetst. Ze staan eigenlijk onaangetast al op de eerste plek sinds wedstrijdag 1.

Feyenoord krijgt het wel idd een stuk moeilijker naarmate die titel echt realistisch lijkt te worden, maar een team - zo stabiel - en vooral met de passie waarmee zij momenteel spelen gaat absoluut niet nog drie keer punten verspelen.

Ik begrijp jou manier van redeneren wel, maar ik vrees dat de feiten, zoals ze nu bekend zijn, niet in jouw voordeel spreken.

19 maart 2017 om 16:56

Ze zijn ook het haasje als ze verliezen van Go Ahead Eagles en Heracles Almelo. Dat is voor Psv/ajax ook prima natuurlijk. Ik snap ook wat jij zegt, maar er kan nog zoveel gebeuren. Ik vind dat persoonlijk echt onbegrijpelijk hoe de media dat benadert. PSV was vorig seizoen ook al afgeschreven voor de titel, dit seizoen na Feyenoord zeiden ze het gaat tussen Ajax en Feyenoord. En nu is het alleen Feyenoord, terwijl de verschillen echt niet zo groot zijn (vind ik dan). PSV staat nu op 2 punten van Ajax en dit was enkele weken terug ook een punt of 8 geloof ik.

19 maart 2017 om 21:23

Er kan zeker nog van alles gebeuren en daarom weiger ik als Feyenoordsupporter nog steeds te roepen dat we al kampioen zijn of dat zeker gaan worden. Toch kan ik het ook haast niet meer mis zien gaan. Je hebt in 27 wedstrijden pas 5 wedstrijden puntverlies gehad, dan is het niet aannemelijk dat ze in de resterende 7 wedstrijden nog 3x puntverlies gaan hebben. Ajax, Zwolle, Vitesse en Excelsior uit zijn gezien het verleden niet de makkelijkste tegenstanders dus daar verwacht ik nog wel verliespunten al treffen we Vitesse net voor de bekerfinale en verwacht ik van Excelsior niet dat ze het Feyenoord echt moeilijk willen gaan maken (tenzij degradatie echt op de loer ligt). Thuis speel je nog tegen GAE, Utreg en Heracles wat gewoon 9 punten moeten zijn al is Utrecht in vorm wel in staat om het Feyenoord moeilijk te maken. Al met al mag je in Amsterdam dus best verliezen. Als je dan ook in een andere uitwedstrijd en in 1 van de 3 thuiswedstrijden puntverlies op zou lopen dan ben je nog steeds gewoon kampioen (tenzij Ajax minimaal 6x wint en 1x gelijkspeelt en dat zienik echt niet gebeuren). PSV zal zelfs 7x moeten winnen en Feyenoord nog 3x moeten zien verliezen. Feyenoord gaat waarschijnlijk niet eens 3x verliezen nog maar PSV gaat ook never nooit alles winnen uit bij Sparta, Twente, ADO en Groningen. Het ziet er dus wel heel rooskleurig uit allemaal als je weet dat je eigenlijk dus nog 3 van je 7 wedstrijden mag verliezen maar laten we de komende 3 wedstrijden even afwachten.. Als je gewoon wint van GAE en Zwolle maakt het resultaat tegen Ajax niet zo heel veel uit. Met nog 4 wedstrijden voor de boeg met minimaal 3 punten voorsprong en een veel beter doelsaldo zal ik pas voorzichtig durven spreken over het kampioenschap of we winnen natuurlijk gewoon in Amsterdam dan worden we in de 31e speelronde al officieel de kampioen met een thuisoverwinning tegen Utrecht! Zou ook wel extra glans geven aan een kampioenschap, door niet alleen tegen de 'kleintjes' de meeste punten te pakken maar ook in de topwedstrijden laten zien dat je terecht de kampioen bent. Hoe eerder hoe beter ook want als het echt op de laatste wedstrijden aan gaat komen ga ik echte hartproblemen krijgen iets wat je bij Feyenoord toch al snel doet.

Verdient puntverlies, wat een slappe hap vandaag, helemaal geen wil of overtuiging gezien om te willen winnen. Dit kan wel eens de beslissing zijn geweest in de titelrace.

Traore gewoon niet meer opstellen, maakt niet uit waar je hem opstelt want hij stelt overal teleur. Daarnaast ligt ie ook nog eens meer op de grond dan dat hij staat. Gewoon Dolberg in de spits en Kluivert op rechts, Kluivert was vandaag de enige met een beetje pit en lef.

Are you watching Danny Blind? Dit is dus precies de reden waarom een 17-jarig broekie nog niet klaar is voor Oranje. Heerlijk dat er een punt in Rotterdam blijft en dat er ook drie onderweg zijn vanuit Heerenveen. Wanneer Feyenoord niet verliest in de Arena, dan is het klaar!

19 maart 2017 om 16:29

Ach hij haalde ook op een fantastische wijze een bijna zeker goal weg. Zeer kinderachtig om het alleen op zo'n punt je argument te maken. Hij speelde behalve dat moment echt voortreffelijk.

19 maart 2017 om 16:36

Hij speelde dan ook tegen excelsior. Internationaal komt hij tegen veel betere spelers te staan. Oranje is gewoon nog te vroeg voor hem. Oranje komt er nog wel voor hem, maar laat hem eerst nog maar wat wedstrijden spelen voor Ajax.

19 maart 2017 om 16:42

En internationaal heeft hij het donderdag al laten zien.

19 maart 2017 om 16:46

Voetballers zijn toch geen robots? Ik ben het eens dat De Ligt nog niet in Oranje thuis hoort, maar om andere redenen. Om nu een beetje populair te gaan lopen doen na 1 foutje vind ik echt triest. Het is nog altijd een mens een geen robot. Voor de rest speelde hij een sterke pot en heeft hij geen fouten gemaakt. Kortzichtige reactie dit, kan iedereen een keer gebeuren.

19 maart 2017 om 17:08

Toch voorkwam hij eigenhandig 3 100% kansen, je ziet dat hij extreem veel talent heeft en dat een slechte pass je een shit load aan kritiek kan opleveren.

Daar waar Feyenoord een tegenslag te boven komt en de wedstrijd nog om weet te draaien, weet Ajax dat niet te doen. Ik vond het een inspiratieloos potje van ze. Feyenoord had toch geen ervaring met deze druk, hoor ik steeds uit Amsterdam. Kan er als Rotterdammer stiekem wel een beetje van genieten dat hoogmoed voor de val komt. Op naar de klassieker, dat wordt een kraker van jewelste!

Heerlijk resultaat! Hopelijk kan Feyenoord het kampioenschap in de Arena veilig stellen!

Misschien moet overmars de toekomst van Bosz verbinden aan het opstellen van Traore. Die was toch een potje slecht, niet normaal. Lijkt mij een hele goede. Dat Traore de hand boven het hoofd houden mag toch echt langzaam consequenties hebben voor de coach

Wat een schandelijke instelling van dit team. Klaassen, Schone en Ziyech waren nergens te bekennen. Traore, wat een dramatische speler. Dit jaar is duidelijk een team in opbouw, alleen Younes die op dezelfde positie staat vergeleken met vorig seizoen. Dus wat dat betreft is het niet erg maar het is gewoon doodzonde om het zo weg te geven tegen Groningen en Excelsior.

Nu maar hopen op een stunt in de Europa League. Nadat Feyenoord vandaag won bij Heerenveen was het eigenlijk toch al gespeeld.

Wel een dramatische Van Boekel, mist twee rode kaarten en een penalty. Maarja het is schandalig dat je daarvan afhankelijk bent tegen Excelsior.

Gezien het doelsaldo van Feyenoord mogen zij nog tweemaal verliezen in 7 wedstrijden. Ik denk zeker niet dat het al gespeeld is, wanneer Ajax over 2 weken weet te winnen is kan het nog alle kanten op. Er is nu echter wel een mogelijkheid bijgekomen; Feyenoord kan Ajax in Amsterdam eigenhandig de nek om draaien, dat zou toch wat zijn...

19 maart 2017 om 16:30

PSV zit ook achter Ajax aan en ze moeten nog naar Eindhoven. DIe winnen ze ook niet zomaar

19 maart 2017 om 17:01

Derde plek is wellicht voordeliger dan hoef je het seizoen niet zo belachelijk vroeg te starten en door de voorrondes kom je toch niet heen.

19 maart 2017 om 16:42

Je ziet toch dat de EL wedstrijden te veel kracht kosten? Ajax heeft er nog twee in April, die gaan echt niet elk competitie duel winnen. Maar blijf vooral dromen.

19 maart 2017 om 18:06

Als Feyenoord in Amsterdam verliest, wordt het inderdaad nog spannend, maar ik zie eerlijk gezegd Ajax daarna niet alles winnen.

Voor ons een gunstig resultaat, maar wel erg voor Ajax dat het hier zo kostbare punten aan het verspelen is. We kunnen nu zeker minimaal tweede worden. Als Ajax nog weet te winnen van Feyenoord, dan komt alles wel dicht bij elkaar.... Er zijn nog genoeg speelronden.

Feyenoors gefeliciteerd met de eerste titel sinds jaren! Verhaal van het seizoen: - 12 onnodige miljoenen voor een speler die niemand kent. - Traore. Meer hoeft er niet over gezegd te worden - Tete en Riedewald na dit seizoen weg (na eerder Bazoer) - Nouri die ook steeds maar geen kans krijgt. De balans kan opgemaakt worden. Afgezien van het wat aantrekkelijker voetbal heeft Bosz gewoon dik en dik gefaalt. Samen met Traore lekker wegwezen, de groeten!

19 maart 2017 om 16:55

De komst van Neres is niet op het conto van Bosz te schrijven, de komst van Traore wel en daar waren heel erg veel Ajacieden heel erg blij mee. Die kreeg een staande ovatie bij zijn debuut in de Arena. Bosz was toen de gevierde man, omdat hij hier een belangrijke rol in had gespeeld. Dat de huurdeal in een teleurstelling uitmondt, is voor iedereen een hele grote tegenvaller. Ook voor Bosz. Veltman en Viergever doen het gewoon goed en De Ligt ontwikkelt zich ook. Er is geen reden voor Bosz om Tete en Riedewald nu een basisplaats te geven. Meer speeltijd had wel gekund ja. En Nouri.. We hebben een uitstekend middenveld, Ziyech is verder dan Nouri en de speeltijd op het middenveld moet gedeeld worden met andere talenten als Frenkie de Jong en Van de Beek. Logisch dat zijn speeltijd schaars is, maar ook hier; waarom zou Bosz in godsnaam een speler moeten opstellen die minder in dan zijn concurrenten? We zijn verdomme een professionele club en geen liefdadigheidsinstelling. Iemand die wil spelen, moet dat verdienen in plaats van cadeau krijgen. Dit is het eerste seizoen van Bosz en hierin heeft hij Ajax helemaal opnieuw moeten opbouwen. Ik vind het niet meer normaal dat een grote transformatie als deze, van De Boer naar Bosz, tijd kost en met vallen en opstaan gebeurd. Bosz doet het voor zijn eerste seizoen redelijk tot goed. Na afloop van volgend seizoen kunnen we hem gaan beoordelen.

20 maart 2017 om 07:44

Neres was misschien niet zijn wens, maar een extra buitenspeler was dat wel en dat is Neres gewoon. Maar nogmaals, het gaat niet zo zeer om Neres. Het gaat ook om Tete die geen enkele kans kreeg toen Veltman week in week uit waardeloos stond te spelen. Het gaat er ook om dat Nouri elke week wordt geprezen om z'n kwaliteiten en dan Frenkie de Jong er in gezet wordt bij een 2-0 voorsprong tegen Kopenhagen. En ga nou a.u.b. niet zeggen dat het komt omdat Frenkie de Jong fysiek sterker is dan Nouri want ze wegen allebei volgens mij net 40 kilo.

Het gaat ook om Traore die letterlijk het hele seizoen nog geen knikker heeft geraakt en maar opgesteld blijft worden. Younes hetzelfde verhaal. Veel dreiging, 0 rendement. En dan moeten er gewoon eens knopen doorgehakt worden. Begin eens een wedstrijd met Neres of Kluivert. Doe iets nieuws. Experimenteer! Maar als er dan eindelijk eens ge-experimenteert wordt dan wordt éã©n van de meest stabiele factoren van Ajax dit seizoen (viergever) er uit gehaald voor Matthijs de Ligt die uitgerekend dan ook nog eens de cruciale fout maakt in de titelstrijd.

Nogmaals, ik ben blij met het soort voetbal dat Bosz op de mat legt bij Ajax maar er zijn, net als bij Frank de Boer, zoveel vreemde keuzes als het gaat om selectie en wisselbeleid. En als die Traore dan elke keer maar mag blijven staan, is het dan niet zaak om gewoon eens met een statement naar buiten te komen? Als er in de huurdeal een clausele werd gezet dat Traore een x aantal wedstrijden moet spelen, laat je achterban dit dan weten. De manier hoe Bosz nu bezig is is die hard op weg om alsnog uitgekotst te worden, want ik vrees dat we op deze manier ook geen 2e gaan worden. Feyenoord wint alles, en dit is voor het eerst sinds jaren dat Ajax serieus moet vrezen voor puntverlies in de Arena tegen Feyenoord. En dan ook nog uit naar Eindhoven. Oftewel: die 2e plek is in serieus gevaar.

Bij deze wil ik Feyenoord alvast feliciteren met het kampioenschap. Kennelijk kost de wedstrijden door de weeks veel energie voor Ajax.

Rotterdam-Oost de stadgenoot heeft Rotterdam-Zuid geholpen.

Wat een heerlijk weekend zeg! Dank aan de noordelijke buren! Het gat van 2 wedstrijden is er eindelijk!

Totaal geen bezieling vandaag. Ja, de laatste 5 minuten misschien.. Waar was de passie?! De wil om te winnen?! Je wilt toch kampioen worden? Ik vind het te makkelijk om De Ligt de schuld te geven. Die jongen speelt geweldig voor zijn leeftijd en maakt hier een dure fout. Maar kom op man, tegen Excelsior moet je toch gewoon kunnen winnen?

Dit vind ik het grootste contrast met Feyenoord: mentaliteit en vechtlust. Die jongens vechten er elke wedstrijd voor, waar bij er bij Ajax nog wel eens makkelijk over gedacht wordt.

Verdomme. Proficiat Feyenoord. Het is jullie gegund.

19 maart 2017 om 16:44

Je zag dat de vermoeidheid hier ten grondslag aan lag. Geen beweging, geen scherpte, geen aansluiting naar voren... Zonder Europees voetbal was dit gelijkspel zeer waarschijnlijk een overwinning geweest voor Ajax.

Ajax was heel erg zwak. Dit moet haast wel met vermoeidheid te maken hebben. Geen beweging, geen scherpte, weinig tot geen aansluiting als we naar voren speelde... Terecht gelijkspel, terecht uit de titelrace en dus een terecht kampioenschap voor Feyenoord. Tenminste, daar rekening ik nu op en mocht het zo zijn dan hebben zij dit zelf verdiend. Dit lijkt een kampioenschap te worden om trots op te zijn. Als Ajacied weet ik hoe het is om na jaren een felbegeerde titel binnen te slepen. In Rotterdam zal een titel minstens net zo hard, wellicht nog harder, gevierd gaan worden. Geniet van de wedstrijden tot dat kampioensfeest, leef ernaar toe en ga ervan genieten!

19 maart 2017 om 16:47

Natuurlijk hebben jullie ook periodes van 'titeldroogte' gehad, maar 18 jaar De Toekomst.. 18 jaar, mocht het eindigen zoals het nu ernaar uitziet dan kan ik je garanderen dat het waarschijnlijk het grootste titelfeest ooit wordt.

19 maart 2017 om 17:05

Ben ik, na een mokerslag als net, zo netjes en sportief in mijn reactie. Feliciteer ik Feyenoord oprecht met het zeer waarschijnlijk aankomende kampioenschap en geef in aan dat de supporters er zoveel mogelijk van moeten genieten. Krijg ik zo'n kinderachtige reactie van iemand die er een wedstrijdje van wil maken betreffende kampioensfeesten, terwijl ik nergens zeg dat de hunkering naar een titel in Amsterdam toendertijd groter was dan nu in Rotterdam en zelfs aangeef dat het kampioensfeest in Rotterdam harder gevierd kan gaan worden..

19 maart 2017 om 18:16

Niet zo van je afbijten De Toekomst. Ik heb je over het algemeen hoog zitten en wilde met mijn reactie eigenlijk mijn opluchting betreffende deze middag aantonen. Over een wedstrijdje kampioenschappen vieren wilde ik het niet hebben, maar vond het nogal frappant dat je de droogtes van Ajax vergelijkt met Feyenoord. Dan kom je snel tot de conclusie dat er een verschil in zit qua beleving (veel jonge Feyenoorders kennen deze beleving geeneens). Verder bedankt dat je het ons ergens wel gunt, is niet veel Ajaxieden gegeven (overigens ook totaal geen vereiste ofzo), alleen jammer dat je gelijk reageert met 'kansloos figuur', het zal wel de frustratie zijn, maar als er iemand nu kinderachtig is..

En dan willen sommige mensen de Eredivisie terugbrengen naar 16 ploegen. Vandaag maar weer bewezen dat de kleine ploegen ook zeker wel wat toevoegen aan de Eredivisie. Daarnaast is het nog steeds gigantisch spannend in het rechterrijtje.

Helaas, Ajax laat helaas toch weer zien heel wisselvallig te zijn. Zoals al het gehele seizoen. Slechte pot en de bal valt niet goed, nog mazzel met 1-1 zelfs... Toch ga ik weer vol achter ze staan in de arena als ze tegen de kakkies moeten!

Tsja echt zuur dit, tegen Excelsior moet je als Ajax zeinde gewoon winnen ook al had Excelsior misschien een of zelfs twee rode kaarten moeten hebben. Ajax was energieloos en het is dan ook terecht dat het hier 1-1 is geworden. Verschil met Feyenoord loopt uit tot zes punten, als Ajax de klassieker niet weet te winnen is het kampioenschap zeker voor Feyenoord en komt de tweede plek zelfs in gevaar.

Oh wat lekker dit zeg, maar je ziet toch iedere keer weer instelling je zag het bij Feyenoord tegen Sparta en nu zie je het bij Ajax

Nou, het moment dat Feyenoord officieel kampioen is komt ein-de-lijk dichterbij. Ik werd strontziek van al die mensen die het Feyenoord nog zagen weggeven, dat was puur jezelf moet inpraten. The fight voor de VCL is on! Speelronde 32 kan heel leuk worden met PSV-Ajax, tenzij wij weer punten verspelen maar dat hoop ik even niet zeg. Dan is de competitie wel heel vroeg beslist bovenin.

Ajax speelde dramatisch, het veld was dramatisch en de scheidsrechter was dramatisch. In zijn totaal dus een dramatische wedstrijd. Hoe Koolwijk en Van Duinen geen rood krijgen is mij nog een raadsel. De bal rolde voor geen meter. Maar dit alles mag geen excuus zijn. Als je Ajax bent moet je Excelsior gewoon kunnen oprollen, daar moeten andere factoren geen invloed op hebben.
Blijkbaar nog moe van donderdag, want als ze maar 50 van het spel wat ze toen lieten zien nu zouden laten zien, hadden ze Excelsior opgerold. Het hele middenveld was ook gewoon afwezig. Je zou toch denken dat Klaassen nog wel fris is na niet gespeeld te hebben op donderdag. Maar ook hij was onzichtbaar.

De zware Europese wedstrijden doen Ajax de das om. Ik verwacht dat PSV ze uiteindelijk wederom voorbij gaat.
Een goede dag voor Feyenoord zo. Die gaan met een nog beter gevoel naar de Arena over twee weken.
Voor Ajax is het nu de zaak om die tweede plaats vast te houden. Ze hebben die nog in eigen hand, maar PSV vanaf vandaag ook weer. Dat wordt nog spannend.

19 maart 2017 om 16:48

Het is geen smoes want het gebeurd. Of het zou moeten gebeuren is iets anders, maar blijkbaar kunnen ze het inderdaad niet opbrengen om zo dicht na een Europese wedstrijd goed te spelen. Vooral bijzonder dat Klaassen ook onzichtbaar was, hij heeft nog wel rust gehad donderdag.

Als zo vaak speelt Ajax in 1 seizoen een twee-/drietal wedstrijden prima.
Dat was afgelopen donderdag tegen Kopenhagen ook het geval. Vandaag
weer het normale niveau: weinig inzet en beleving, een kopie van de trainer.
Toch maar wat meer ervaring in plaats van zaalvoetbal?

Verdient niet gewonnen. Dat van Boekel een slechte scheids is weten we al lang. Toch moet je als Ajax zijnde Excelsior oprollen. Dat gebeurde niet. De benzinetank was op. Buiten De Ligt, Kluivert jr, en Onana zakte vandaag iedereen door het ijs. Inderdaad, de Ligt maakte een vreselijke fout, maar corrigeerde minimaal tweemaal met een fantastische ingreep. Dat mensen deze jongen nu uitlachen komt vooral door het anti Ajax sentiment. Vooral deze topper niet serieus nemen. Maar goed, Ajax lijkt vandaag de schaal aan Feyenoord hebben gegeven. Over twee weken zou een overwinning in de klassieker de titelstrijd weer open breken, maar dan komt waarschijnlijk ook PSV weer dichterbij. Voor nu gun ik Feyenoord meer.

19 maart 2017 om 16:42

Zo goed als iedereen was bijna slecht ja. Vermoeidheid. Dat zag je aan alles. Wat ik niet begrijp is dat Bosz, die weet dat spelers tegen blessures aan zitten/vermoeid zijn, met zoveel dezelfde spelers gaat spelen. Tegen Excelsior had Ajax ook met spelers als Nouri, Frenkie de Jong, Van de Beek, Cassierra, Neres, Riedewald kunnen spelen... Ziyech gaf aan vermoeid te zijn, Viergever, Veltman, Sinkgraven.. Spelers kampen met lichte blessures.. Zo'n zware wedstrijd gespeeld.. Ik heb Bosz al vaker bekritiseerd om het gebrek aan rouleren en nu breekt het ons weer op. Niet dat ik overall ontevreden ben over Bosz, maar ik begrijp helemaal niet waarom hij 11 spelers helemaal uitput voor anderen in beeld komen.

19 maart 2017 om 16:50

Vermoeidheid is voor een deel de reden, maar hoe verklaar je dan de afwezigheid van Klaassen? Die heeft niet gespeeld donderdag. Ik zou juist bij hem verwachten dat hij niet mee gaat in de neerwaartse spiraal maar mensen er probeert uit te sleuren. Het hele middenveld was gewoon afwezig vandaag. Ik had overigens ook liever Donny dan Nouri gezien (en ook eerder), was te veel een fysieke beuk wedstrijd, niet echt voor de fijne technische speler.

19 maart 2017 om 17:09

Klaassen heeft zo goed als alles gespeeld, maakt telkens ontzettend veel meters en gaat altijd voorop in de strijd. Iemand die constant zo hard werkt en zelden tijd krijgt om echt goed uit te rusten, kan juist door zijn rustmoment pas de vermoeidheid gaan merken. Dan krijgt hij de tijd om erbij stil te staan.

19 maart 2017 om 17:52

Dat De Ligt wordt aangepakt ligt niet aan het sentiment, maar aan het feit dat hij volkomen onterecht is opgeroepen. Nu krijgt hij dezelfde beoordeling als iedere andere international en als je dan zo'n enorme fout maakt is de kritiek niet mals. Maar die kritiek is vooral gericht op Blind, hij had die jongen hiervoor kunnen en moeten behoeden. Iedereen ziet verder wel dat het een groot talent is

Ik vind het wel grappig dat niemand rept over de elleboog van Klaassen. Ik ben een neutrale supporter dus mij boeit het niet allemaal. Valt me alleen wel op dat Vilhena werd afgebrand om de elleboog. Klaassen doet het nu ook, maar nu eist niemand nog een schorsing?

19 maart 2017 om 16:50

Dat wordt gewoon een schorsing, kan haast niet anders als ze Vilhena dinsdag er een geven.

"ik hoop dat Excelsior degradeert" (sjaak Swart, 19-03-2017)

Eindelijk lopen we weer eens uit, wat een lekker gevoel. Excelsior ook volkomen verdiend een punt gepakt en met een beetje mazzel hadden het er zelfs drie kunnen zijn. Groot compliment aan De Wijs en Mattheij, die hebben echt uitstekend staan verdedigen.

Gaat de KNVB nog wat doen tegen de elleboog van Klaassen in minuut 47!!??

Zonde dit. Ik ga niet roepen op de scheids of externe factoren. We waren vandaag niet goed genoeg, ik gun Feyenoord ook wel de titel, jammer dat het op deze manier gaat. Verder wil ik kwijt dat de Ligt de beste man was bij Ajax en dat ik enorm trots ben op de prestatie van donderdag.

19 maart 2017 om 16:50

De beste man? Dan heb ik een andere wedstrijd gekeken dan jij. Die jongen is er nog helemaal niet klaar voor.

Over en sluiten. Feyenoord dik verdiend kampioen.

Ik kan nu wel van alles gaan lopen roepen, maar ik laat de woede die ik momenteel voel maar voor wat het is. Ik wil slechts mijn diepe, diepe, diepe teleurstelling uitspreken in de 11 die vandaag op het veld stonden, wat een wanvertoning. Na het gigantische debacle bij de Graafschap vorig jaar had ik nog stille hoop dat het in ieder geval op basis van mentaliteit niet meer weggegeven zou worden, maar ze doen het gewoon nog eens dunnetjes over. Echt, schaam jullie. Schaam jullie kapot.

Jammer hoor, Excelsior laat duren punten liggen in de strijd tegen degradatie

Het is nog niet gespeeld. Alles zal afhangen van volgende week. Als Ajax van Feyenoord kan winnen, doen ze gewoon weer mee.laten we niet vergeten dat de spanning ook bij Feyenoord een grote rol gaat spelen. Dat team is namelijk helemaal niet gewend om tegen het einde van het seizoen voor het kampioenschap te spelen.

De Ligt heeft vandaag weliswaar een faliekante fout gemaakt, maar je kan wel zien dat hij over een heel veel talent beschikt. Al is het wel lachwekkend om hem nu al bij NL elftal te halen Misschien is het beter om hem een jaar te verhuren, zodat hij een seizoen constant op dit niveau kan spelen.

19 maart 2017 om 16:49

Afhangen van volgende week? Dit is wel gespeeld hoor.

Denk jij serieus dat Feyenoord 7 punten voorsprong weg gaat geven, ik tel het doelsaldo ook als een. Ze gaan echt geen twee keer verliezen en een keer gelijk spelen.

Tevens zie ik ons nog wel meerdere malen punten verspelen, we hebben zwarte Europa league wedstrijden en PSV nog.

Zeer matige vertoning van Ajax. Excelsior verdiende minstens 1 punt en ze speelden ook zeer goed en geconcentreerd. Al had ik bij 2 momenten wel twijfels over de beslissingen van de scheidsrechter: bij de aanslag die Mike van Duinen op Davy Klaassen pleegde in de 1ste helft, mocht gerust rood zijn en de vieze overtreding van Ryan Koolwijk op Lasse Schã¶ne, mocht ook wel rood zijn.

Maar Ajax heeft dit gelijkspel gewoon volledig aan hun zelf te wijten. Onana had niet heel veel te doen, maar redde wel prima op een kans van Faik en de Ligt heeft dan een beslissende fout gemaakt, maar buiten die fout van hem, vond ik hem wel een degelijke wedstrijd spelen, met een zeer sterke sliding toen van Duinen alleen op Onana afging en met een gevaarlijke kopbal waar Hahn in actie moest komen.

En voordat er weer reacties komen dat de Ligt niet thuishoort in het Nederlands elftal: buiten z'n verkeerde pass bij het doelpunt van Excelsior, speelde hij over het algemeen een zeer degelijke wedstrijd.

Vandaag vond ik op Onana, de Ligt, Tete en Kluivert na iedereen matig bij Ajax. Ziyech zag je hier en daar weleens, maar vrijwel alles mislukte bij hem, Klaassen heb ik heel de wedstrijd niet gezien, Sã¡nchez (in de rust gewisseld) zeer ongeconcentreerd en zelfs een beetje nonchalant spelen, Younes vond ik ook zwak en aan Traorã© ergerde ik me vandaag (niet voor het eerst) weer kapot, want ik heb hem volgens mij meer ballen zien verspelen en op de grond zien liggen, dan dat hij iets goed deed.

Gelijkspel was gewoon terecht. Ik zie Feyenoord geen 6 punten meer verspelen, dus ik feliciteer Feyenoord fans alvast met het kampioenschap! Wordt nog een vrij hevige strijd om de 2de plek tussen Ajax en Psv, zeker met in gedachte dat Ajax over 2 weken thuis tegen Feyenoord speelt, in de Europa League actief is en nog uit naar PSV toe moet.

Moet stoppen met traore en peter. Wat was hij slecht. Whaaaaaaaaaaaaaaa. F*ck. Bizar man Excelsior waar hebben we het over. Voor diegene die dit lezen moet even mijn frustraties kwijt

Na vandaag mogen we toch wel concluderen dat de wedstrijden van Ajax in europa eerder uitzondering dan regel zijn...

19 maart 2017 om 16:47

Ik denk dat het een mentale kwestie is. Ajax heeft al vaker dit seizoen laten zien dat het in staat is om 'gewoon' goed voetbal te spelen. Het is tegen de kleintjes waar veel punten verloren zijn gegaan. Zal wel met de jeugdigheid te maken hebben denk ik. Bij Feyenoord zie je dit bijvoorbeeld minder. Dat zijn volwassen knapen die zich vaak terug knokken, of het nou tegen een grote of kleine club is.

Dan kun je nog zoveel potentie hebben, dan leg je het uiteindelijk toch af.

Na het uitstekende spel van afgelopen donderdag was dit natuurlijk te verwachten op dit drama veld in Rotterdam, het zou echt afgeschaft moeten worden die kunstgras velden. Buiten het feit dat Feyenoord terecht kampioen wordt vind ik dat alleen wel erg slecht voor het Nederlandse voetbal. Volgend jaar als Feyenoord voorronde champions league gaat spelen met een half verkocht elftal omdat meneer van Geel die centen niet kan weigeren, is ook niet verantwoordelijk met een club met een relatief kleine begroting. Buiten dat Feyenoord dit jaar kampioen wordt verwacht ik dat Ajax de komende jaren het Bayern muchen gaat worden van Nederland, puur gezien het geld en potentie wat erin de jeugd zit dus rotterdammers geniet ervan want de komende jaren zullen jullie lang op deze titel moeten teren.

19 maart 2017 om 17:32

@maffiarat Heb jij ff pech dat de kampioen van Nederland van dit jaar zich nog rechtstreeks plaatst voor de Champions League. Jammer alleen van die misplaatste arrogantie om Ajax met Bayern te vergelijken, want die zullen echt geen 3 keer op rij geen kampioen van Duitsland worden hoor. Je mag blij dat als jouw club in de toekomst kampioen wordt dat zij zich überhaupt nog plaatsen voor de Champions League

Verdiende gelijkspel, hoe pijnlijk ook. Ik snap maar niet waarom Bosz Traoré blijft opstellen terwijl hij niet presteert. Hij heeft deze wedstrijd amper wat laten zien en dan zet Bosz hem ook nog in de spits terwijl je weet dat je moet scoren. Maar goed, dit Ajax van vandaag heeft geen recht om te spreken van een kampioenschap. Hoe slecht Traoré ook is, deze wedstrijd was een collectief falen. Wel een pluim voor Kluivert, vond hem goed in de wedstrijd zitten.

Gefeliciteerd Feyenoord. Gewoon de terechte kampioen straks! Veel meer constant en vooral veel meer wil om te vechten!

Vanmiddag tijdens de rust van sc Heerenveen-Feyenoord dacht ik Ajax wordt kampioen en nu een paar uur later moet Ajax vrezen dat ze geen 3e worden. Ongelofelijk. Ik denk ook dat Ajax 3 wordt tenzij wij nog punt(en) pakken tegen psv.
Zo zie je maar dat kleine clubs zo veel kunnen betekenen voor het kampioenschap.
Feyenoord gefeliciteerd zeer knap gedaan niet verwacht dat jullie met een schema Heerenveen Vitesse en Ajax nog kampioen word.

Dag titel, dit gaat Feyenoord niet meer weggeven. Je ziet het ook weer gebeuren, elke keer nadat Ajax in europa gespeeld heeft spelen ze minder en gaat het soms dan ook mis. Dit vind trouwens plaats bij alle topploegen in NL, vorig seizoen had psv eigenlijk daardoor de titel moeten verspelen omdat het ze simpelweg in de cruciale wedstrijd (achteraf niet cruciaal😉) tegen Ajax in de 2e helfd gewoon kapot waren. Ik vind dit echt een probleem wat gewoon te trainen is d.m.v meer conditietraining, hogere intensiteit en vaker trainen. Ook vind ik het te wijten aan de nederlandse mentaliteit, ja je kan lichamelijk vermoeid zijn maar dan kan je nog steeds de mindset hebben om alles te geven wat je nog hebt en dat is doorgaans voldoende om ploegen zoals Excelsior te verslaan. Nu zaak om die 2e plek vast te houden en te gaan stunten in EL.

Hoop dat het nu voor de Pro Bosz fans ook eens duidelijk is dat dit is wat je krijgt als je genoegen neemt met middelmatige keuzes.

Het spel is eigenlijk al heel lang niet om aan te gluren. Veltman en Sinkgraven hebben totaal niet gebracht wat de keuze om 30 miljoen (tete en Riedewald) te vernietigen rechtvaardigt.

Het hele geneuzel met opkomende backs heeft gewoon totaal niet gewerkt, Bosz wilde vooral laten zien hoe goed Bosz was en niet hoe goed zijn beste spelers waren. Tel uit je winst. Bazoer weg, Riedewald weg, Tete misschien weg en voor wat? Het voetbal is echt nauwelijks leuker dan onder Frank de Boer, en die had tenminste een solide verdediging gebouwd die niks weggaf,

Zolang Bosz daar zit gaat Ajax geen prijzen pakken want die man pakt nooit prijzen, zit vooral zichzelf in de weg en is niet in staat om logische en simpele keuzes te maken omdat hij altijd iedereen moet bewijzen wat voor geniale voetbalvisie hij heeft. Gewoon een verloren seizoen en het is veelzeggend dat PSV dat een hopeloos seizoen draait ook gewoon nog erover heen kan gaan. Bosz heeft gefaald

Ik wil graag alle ajacieden bedanken die zeiden dat ze 100 procent zeker kampioen zouden worden. Dit is voor de feyenoorders een hele grote motivatie geweest. Dus onder andere hakim ziyech dankjewel. Misplaatste arrogantie

19 maart 2017 om 16:52

Hahaha echt he? Dus spelers mogen geen vertouwen hebben en dat uitspreken en Feyenoord heeft deze uitspraken nodig voor extra motivatie? Tuurlijk en nu terug in de echte wereld. Wel raar dat Feyenoord verloor van Sparta ondanks die extra motivatie. Was gewoon een complete offday na zware weken met Europees voetbal. Zijn net mensen die voetballers.

19 maart 2017 om 16:56

Hoezo misplaatst? De selectie van ajax en PSV is gewoon veel beter. Dus zij moeten eigenlijk ook gewoon kampioen worden indien ze dezelfde mentaliteit tonen. Zonder mentaliteit wordt je geen kampioen en Feyenoord straft dit af.

19 maart 2017 om 19:19

Mentaliteit is gewoon een groot onderdeel van je uiteindelijke kwaliteit. Als Feyenoord meer mentaliteit toont, en dus harder werkt en hun talenten beter benut, dan zijn ze dus simpelweg beter. Zoals de ranglijst dus ook aantoont.

Jaja de ene dag euforisch dat je door bent in EL en de volgende dag jammerlijk puntverlies tegen een clubje die het predicaat profclub eigenlijk niet mogen dragen. Daarnaast begint Bosz steeds meer de Boer trekjes te vertonen. Spelers maar laten staan terwijl ze deuk in een pakje boter schoppen of tot onbegrijpelijke wissels in staat zijn. Gevolg Psv hijgt in je nek en zelfs de 2e plek is nu niet eens meer zeker.Hoe dan ook wederom een seizoen zonder prijzen Ajax onwaardig.

Ik heb geen enkele strafschop gezien. We waren gewoon ontzettend slecht! Ja er had rood moeten worden getrokken, maar zelfs tegen 9 man hadden we volgens mij niet gewonnen. Waar ik mij veel drukker om maak is het veld. Kunstgras erger ik mij altijd al aan (ondanks dat we vaak punten op kunstgras pakken), maar dit veld is echt te slecht voor woorden.

Twee keer een Europese Wedstrijd tegen Kopenhagen en 4 punten in de competitie verliezen. Zegt genoeg! Vorig jaar kampioenschap in de laatste wedstrijd verspeeld. Begint toch structureel een gebrek te worden, doorpakken wanneer het moet. Feyenoord gewoon kampioen. Middelmatig team, met een niet aflatende werklust, kunnen Ajax en PSV (zeer telleurstellend dit seizoen) wat van leren.

Het is echt ongeloofelijk! Hoe kun je nou zo slap spelen als je voor de titel gaat je kan toch wel 2 x per week een prestatie leveren? Maarja als je wederom de scheidsrechter tegen hebt bij beslissende momenten penalty en rode kaart dan win je ook nooit

19 maart 2017 om 16:57

bij die goal had je hem mee. was ingooi voor Excelsior. beetje calimero gedrag. Ben ik niet gewend van Ajaxieden. waar is de branie gebleven?

Hmm dan maar de Europaleage winnen.

Ik had hier op gehoopt. Als n topploeg uit moet naar een kunstgrasveld en zijn dag niet heeft dan kan zelfs een Excelsior met het nodige geluk een puntje pakken. Rot op met kunstgras, dat heeft niks met echt voetbal te maken. Maar toch blij met de uitslagen dit weekend

19 maart 2017 om 19:20

De schuld aan kunstgras geven is gewoon lachwekkend.

19 maart 2017 om 20:00

Dat zeg ik ook niet, maar kan wel de druppel zijn. Daarnaast is het zo anders belastend voor je rug knieen en enkels, de bal valt ook nog eens meteen stil. Mensen praten over doellijntechnologie in 1 stadion als competitievervalsing, maar kunstgras is de echte boosdoener

Laat me raden....het lag weer aan scheidsrechter nijhuis... Oh nee.. die floot niet. Zou dan toch het hele scheidsrechter korps tegen Ajax zijn? Deze nederlaag heeft Ajax aan zichzelf te wijten. Excelsior had de beste kansen. Terecht punt voor hun en misschien zelf 2 te weinig

Ajax gaat nu zeker weten geen kampioen meer worden. Ik denk dat ze zelfs moeten gaan vrezen voor de tweede plek. Ze hebben in de laatste drie wedstrijden twee keer punten verloren en hebben nu o.a. Feyenoord, AZ, Heerenveen en PSV (uit) nog op het programma staan, met tussendoor nog minstens twee pittige wedstrijden op donderdagavond. PSV heeft daarentegen een relatief licht programma en laat sinds de winterstop amper nog iets liggen (9 van de 10 wedstrijden gewonnen).

de ligt is gewoon te zwak voor dit ajax. vorige keer tegen kopenhagen ook al in de fout. op deze leeftijd mag je fouten maken ja. maar dit kost gewoon punten

19 maart 2017 om 17:30

Maar hij is Ajacied, daarom terecht geselecteerd door Blind...

al die euforie na donderdag is nu wel weg neem ik aan. als je niet van excelsior kan winnen...

19 maart 2017 om 17:35

Eurforie is weg. Maar zijn 2 verschillende competities nog steeds blij dat we door zijn.
Kampioenschap dit jaar terecht naar feyenoord die geven dit niet meer weg. Hebben ook een verassend goed seizoen.

Ajax heeft te veel schoonheids foutjes gemaakt met dom punt verlies.

Ajax legt zichzelf veel druk op voor de volgende wedstrijd tegen Feyenoord. Het is jammer dat Feyenoord won, anders werd het een bizarre titelstrijd nog met zelfs PSV als kanshebber. Nu zie ik Feyenoord het niet meer weggeven,

Ajax moet wel uitkijken dat PSV ze niet inhaalt want PSV laat ook niet veel liggen, terwijl Ajax al twee keer iets liet liggen in korte tijd. Ik ben verder impartial, maar ik hoop echt dat Ajax wint volgende week tegen Feyenoord, dan wordt de druk flink opgevoerd en wordt PSV-Ajax echt een thriller tegen het eind.

19 maart 2017 om 17:06

Ik zeg het niet graag, ik denk dat PSV nog 2e wordt, psv geeft ook niks meer weg.. Komen ook altijd terug.

19 maart 2017 om 19:39

Mooi is dat mensen maar wat roepen uit sentiment van die kampioenschappen. Realiteitszin is echter vaak niet te bespeuren. Onder Bosz hebben ze nu 63 punten met nog 7 wedstrijden te gaan. Laatste jaren onder de Boer: 15/15: 82 uit 34. 14/15: 71 uit 34. 13/14: 71 uit 34 en kampioen. 12/13: 76 uit 34 en kampioen. 11/12: 76 uit 34 en kampioen. 10/11: 73 uit 34 en kampioen. Die statistieken gaven maar weer aan dat het destijds kampioenschappen van de armoede waren. Hoewel het programma van Ajax relatief pittig is, zal Bosz in zijn eerste seizoen hoogstwaarschijnlijk het puntenaantal van minimaal de helft van de seizoenen onder de Boer evenaren of overtreffen.

20 maart 2017 om 17:47

Leuk dat jij denkt dat Ajax dit seizoen met de Boer ongetwijfeld kampioen zou zijn geworden, maar dat is een mening gebaseerd op onderbuikgevoelens. Niet meer en niet minder. Ik toon in mijn vorige reactie duidelijk aan dat Bosz momenteel qua punten minstens gelijkwaardig presteert als Ajax in 4 van de 5 seizoenen onder de Boer deed. Verschil was dat de andere topclubs veel minder presteerden in de eerste seizoenen van de Boer en hij dus met een relatief laag aantal punten kampioen kon worden. Feyenoord en PSV hebben ondertussen stappen gezet en zodoende is de concurrentie veel hoger. Als Ajax het gemiddeld behaalde aantal punten per wedstrijd doortrekt dan komt Bosz in zijn eerste seizoen op 79 punten uit. Een puntenaantal waar de Boer pas in zijn vijfde seizoen aan kwam.

19 maart 2017 om 17:12

Is dat zo ? Bosz kan dit jaar nog meer punten halen dan waar de Boer ooit mee kampioen is geworden met Ajax. Maar ik ben het er wel mee eens dat men overdrijft dat het spel in 1 keer zo goed en veel mooier is. Hoewel het spel afgelopen donderdag natuurlijk wel heel goed was.

Dit is toch maar weer het bewijs dat deze competitie opzet goed genoeg is. Ajax en Feyenoord (psv weet ik zo niet) verliezen meer punten tegen de degradatie kandidaten dan tegen nummer 4 t/m 8.

19 maart 2017 om 17:33

En de kans is aanwezig dat ze alle 3 boven de 80 punten uitkomen, een straatlengte voor de rest.

M.i. moet er juist wel iets gebeuren. Als de nummer 3 slechts iets meer dan 20 verliespunten heeft is de tegenstand te gering.

19 maart 2017 om 17:37

Ajax, feyenoord en psv verliezen nauwlijks punten op wat uitzonderingen na. De teams onder de top 3 zijn zeer zwak. Geen wonder dat NL clubs nauwlijks presteren in Europa.

De echte kampioen heeft zich vandaag wat mij betreft getoond. Beide clubs speelden matig, slechts een club wist zich te herstellen. De hondsdolle gekte van Feyenoord na de rust was typerend voor de Rotterdamse dorst, terwijl het Amsterdamse getik van een walgelijke verzadiging getuigde. Beiden wilden winnen, maar slechts 1 club moest winnen.

Dat is nou het verschil waarom Feyenoord kampioen gaat worden en Ajax niet. Simpelweg de wil en passie om de wedstrijd in te gaan en zoiets hebben gvd we gaan winnen iets wat Feyenoord wel heeft want nu is het nog uitkijken voor plek 2

Het is altijd zo dat als ajax punten laat liggen dat het aan de scheidsrechter ligt of het ligt aan het veld. Waarom kan niemand gewoon toegeven dat de tegenstander een punt verdiende.

19 maart 2017 om 17:21

Als je mijn reactie ergens hierboven leest, dan zie je ook dat Ajax het aan zichzelf te wijten heeft en ik benoem dan wel de 2 kaarten die zeker rood hadden moeten zijn, maar ik geef ook gewoon aan dat Excelsior sowieso recht had op minimaal 1 punt, want Ajax speele gewoon zeer slecht. En ik ben een Ajacied 🙄.

19 maart 2017 om 17:31

Ik doelde niet zozeer op een persoon maar meer in het algemeen. Heel vaak zeggen de spelers ook dat het aan de scheidsrechter ligt zoals in groningen 2 weken geleden. Klagen over een overtreding die wordt gemaakt bij de goal maar je hoort bijna niemand zeggen dat ze slecht voetballen en geen 3 punten verdienen

19 maart 2017 om 19:51

Dan heb je zeker niet naar de reactie van De Ligt geluisterd.

19 maart 2017 om 17:52

Nja, tegen Groningen kostte de scheids gewoon punten. Vandaag is dat lastiger omdat je niet weet of ze tegen 10 man wel gewonnen hadden. Ze speelden gewoon bagger slecht. En voor t gemak tel ik de laatste 10 minuten dat Koolwijk niet op het veld had moeten staan niet mee. En Ik vond het met Traore ook geen pingel.

gelukkig stelt bosz niet het beste team op! te veel jonkies

Nou, dat gaat dus de derde plaats worden, ik zie dit Ajax in Eindhoven keihard onderuit gaan en tegen Feyenoord thuis hooguit een punt pakken. De kerels moeten in deze fase opstaan en daar heeft Ajax een groot gebrek aan.

Eerst was iedereen erg blij met Frank de Boer daarna moesters hij weg. Toen is Peter Bosz gekomen en iedereen weer blij.nu is men hem ook zat. Mark Overmars kocht niet of slecht in, maar dit seizoen was iedereen wel blij met hem na aankopen van Zyech, Sanchez en huren van Traprenovatie, maar ook is men hem ook weer zat en dit geldt ook voor Traore waar iedereen eerst heel blij mee was. Ok Traore valt inderdaad enorm tegen en heeft werkelijk geen mentaliteit en inzet, maar dat gold vandaag ook voor bijna elke speler en dat was niet de eerste keer. Ook was iedereen blij met de opstelling vandaag, maar na afloop hadden Bosz weer de verkeerde keuzes gemaakt volgen's velen. Echter het ligt gewoon aan de instelling van de spelers want tegen Kopenhagen waren ze top en vandaagenda flop.

19 maart 2017 om 18:37

Waarom huurt Ajax traprenovatie? Ze betalen toch al huur voor de Arena? Lijkt me dat de verhuurder moet zorgen voor goede trappen.

Gaan we de klap van Klaassen nog een paar honderd keer herhalen of is dat in dit geval niet nodig?

19 maart 2017 om 17:51

En dan de uitspraak na einde competitie, zodat hij toch nog belangrijk kan zijn voor Ajax? Schijnt normaal te zijn bij de KNVB, zie jouw club

19 maart 2017 om 18:03

Dat maakt mij verder niet uit. Ik vind het alleen opvallend dat Fox het wel nodig vond om de elleboog van Vilhena tot in den treuren te herhalen, maar hier nauwelijks aandacht aan besteedde.

19 maart 2017 om 19:21

Misschien dat Vilhena nog meer wedstrijden schorsing krijgt na die elleboogstoot van vandaag.

Ik verkondig allang dat de Ligt overschat wordt!

19 maart 2017 om 19:47

Dan heb je zeker de rest van de wedstrijd niet gezien?

Traore gaat met de ene dochter van Bosz en Veltman met de andere.

De graafschap uit en excelsior uit. Ik zie gelijkenissen...

19 maart 2017 om 18:40

Sjaak Swart hoopt van beide clubs dat ze degraderen? Beide spelen thuis 1-1 tegen Ajax? Of doel jij op andere gelijkenissen?

Het valt mij op dat bijna iedereen de Ajacieden onder ons verwijt dat ze niet kunnen reflecteren. Niet kunnen inzien dat het eigen veldspel erbarmelijk was. Mij valt juist op dat er genoeg Ajax-fans zijn die juist wel de hand in eigen boezem steken. De eeuwenoude uitspraak: de wens is de vader van de gedachte lijkt mij hierop van toepassing. Verder was het inderdaad erg slecht van Ajaxkant. Toch vlak ik ze zeker niet uit ivm kampioenschap. Wisselvalligheid door jeugd kan betekenen dat je door de ondergrens zakt, echter snijd het mes aan twee kanten. Over twee weken kunnen ze ook boven zichzelf uitstijgen in de Arena, en dan vrees ik toch een nederlaag voor mijn clubje niet te voorkomen is. Dan is het verschil opeens nog maar 3 punten met nog 6 wedstrijden... Laat ik, als Feyenoorder, hopen dat ze niet hun beste dag hebben.

Wat een karakter straalt dat "kleine" Excelsior toch uit! Verdiend punt gepakt en wat mij betreft is Ajax nu wel afgeschreven. Ook al zie ik Feyenoord hier en daar ook paar puntjes zal morsen

Ik weet het zeker, Traore heeft een sextape van Peter Bosz in zijn bezit. Ik kan geen andere reden bedenken om hem maar iedere keer weer op te stellen.

Hallo? Waarom hoor ik niets over de elleboog van Klaassen bij Fox?

Fox en de NOS zouden wel erg op de hand van Ajax zijn als ze de klap van Klaassen niet laten zien. Als het een schorsing voor Vilhena is, dan ook éã©n voor Klaassen.

Als vilhena geschorst wordt, moet klaassen ook geschorst worden. Gaf een elleboog aan Karami als ik het goed heb

Feyenoord gefeliciteerd. Maar laten we voor zekerheid toch nog maar even wachten. Ze moeten nog 4 uitwedstrijden en ze hebben nog geen uitwedstrijd gedomineerd. Dus, je weet maar nooit.

Met alle respect maar wat een instelling je zou moeten werken voor je geld en wat moet je met sommige spelers, maar als je niet van excelsior kunt winnen verdien je niet meer, we zullen wel 3de worden nu, maar met bosz gaan we geen titels pakken , afscheid van nemen voordat alle talenten weg zijn, ook zo'n drol als van der sar en overmars kunnen ingrijpen, al was het maar om traore naar huis tebrengen, volgend seizoen ga ik voor jonk als nieuwe trainer

Bij de 1-1 maakt Traore overduidelijk een overtreding. Hij duwt een Excelsiorspeler met twee handen weg, waardoor Kluivert de bal kan intikken. Ajax heeft vandaag een punt gestolen.

19 maart 2017 om 19:44

En Kluivert had gewoon een penalty moeten hebben. Ook al valt hij mooi.... vastpakken en daarna pootje haken is en blijft een overtreding. Dus wie had wat gestolen?

En die charge op de enkel van Schone had gewoon een rode kaart moeten zijn.

20 maart 2017 om 07:40

Die elleboogstoot van Klaassen moet ook gewoon een rode kaart zijn. Het verschil is alleen dat die niet tientallen keren herhaald wordt. Bij de samenvatting van de NOS niet eens voorbij gekomen.
Daarom blijf ik het competitievervalsing vinden dat spelers achteraf geschorst kunnen worden op basis van tv beelden. De media lijkt te bepalen wie wel en wie niet de tuchtcommissie achter zich aan krijgt.

21 maart 2017 om 05:25

Maar dat is toch altijd al bekend dat de media bepaald? De media is 1 van de machtigste instantie en wij luisteren daar aandachtig naar. De media kan loven, maar kan ook clubs en spelers kapot maken, omdat wij altijd maar geloven wat er in de media geroepen wordt.

Maar ik vind het geen onzin dat spelers achteraf door tv-beelden geschorst kunnen worden, want het gaat alleen maar om incidenten die door de scheidsrechters en zijn assistenten niet zijn waargenomen.

Erg zuur dit maar het bevestigd ook dat de aanval met troare en younes gewoon zelden scoort. Daarnaast hebben ze ook nog eens de pech dat Feyenoord wint dankzij een speler die gewoon geschorst had moeten zijn.

Ik zit studio sport te kijken en zie 3 ingooien van Ajax wat meer boogballetjes zijn, dat is niet fatsoenlijk ingooien en straalt ook geen aggressie uit. Misschien iets te gemakkelijk erover denken.

Dat de Ligt slecht is weten we al, maar zo slecht dat wisten wij nog niet.

19 maart 2017 om 20:37

De Ligt is gewoon een goede speler maakt ook een fout.

Word het dan toch nog spannend in de eredivisie! Als Ajax weet te winnen van Feyenoord en PSV wint van Sparta dan doet de hele top 3 weer mee voor de titel.

Zelf ben ik Feyenoord supporter, maar ik denk nog niet dat het gespeeld is. Wij moeten nog uit naar Ajax,PEC en Excelsior en krijgen Utrecht nog thuis. Daarentegen moet Ajax nog naar PSV en word april een zware maand voor Ajax. Komende wedstrijd gaat een hoop vanaf hangen! Zet m op Feyenoord!

19 maart 2017 om 21:28

Voor deze speelronde hield ik nog een slag om de arm maar nu is het toch wel duidelijk dat Feyenoord de titel wint. Als Ajacied hoop ik dat Ajax derde wordt en gelijk instroomt in de EL. Al die CL wedtrsijden zijn wel qua geld wat waard maar je moet al in Juli beginnen en je wordt sowieso toch wel na de groepsfase weer teruggezet in EL of uitgeschakeld. Die extra efforts gaan je naar gelang het seizoen echt kosten, dat zie je wel aan Ajax ook dit jaar. Het seizoen is te lang voor clubs in mindere leagues als de eredivisie om zolang op meerdere fronten te strijden.

Er zijn Ajacieden die serieus om een penalty roepen? Dat vind ik nog erger dan deze wanprestatie zelf. Ik zou niet weten waar Ajax een penalty voor had moeten krijgen. Koolwijk had er met rood af gemoeten, Van Duinen misschien ook, maar Ajax speelde slap en er werden amper kansen gecreã«rd. Tegen Groningen zijn we duidelijk benadeeld door de scheidsrechter, maar vandaag zijn we puur benadeeld door onszelf.

Waarom Traore uberhaupt nog in Amsterdam is, is mij een wonder. Wat een waardeloze speler. Geen inzet, geen teamspeler, geen afmaker. Niks. Maar natuurlijk laat Bosz z'n maatje altijd starten.

Ik vrees dat ook de tweede plek niet gehaald wordt dit seizoen. Hopelijk krijgen we nog een paar mooie wedstrijden te zien dit seizoen, als de halve finale van de EL gehaald wordt en de titelstrijd met 3 teams tot de (een na) laatste speelronde duurt, kun je niet echt spreken van een gefaald seizoen. Als Ajax moet je altijd de titel pakken, maar dat zit er niet in. Dit seizoen lijkt het er op dat wij onze meerdere moeten erkennen in Feyenoord en van wat ik heb gezien, is dat geen schande.

Er zijn dan nog wel 7 wedstrijden te spelen en dus nog 21 punten te halen. Maar zelfs als Feyenoord verliest in Amsterdam en ook nog in 2 van de 6 andere wedstrijden, dan nog is Feyenoord haast zeker de kampioen. Met nog 4 overwinningen eindigt Feyenoord op 81 punten. Ajax heeft dan 7 overwinningen of 6 overwinningen + een gelijkspel nodig om boven Feyenoord te komen. PSV zou alleen genoeg hebben aan 7 overwinningen bij 3 nederlagen van Feyenoord. Kan bijna niet meer misgaan dus.

Ajax moet zich diep schamen zo speel je geen voetbal je moet kort op je tegenstander zitten en doordekken op elke linie van je tegenstander i.d.g. excelsior en meelopen met je man het duel aangaan 90 minuten lang het doet gewoon zeer voor de ogen om dit ajax te zien en aan de andere kant gun ik feyenoord wel de titel ook al is 't niet m'n favoclub alleen ik vrees dat ajax op 2 april tegen feyenoord wel een domper zal oplopen alhoewel er kansen liggen tegen feyenoord voor ajax als ajax goed heeft gekeken naar die uitwedstrijd van feyenoord tegen sparta waarin sparta veel meer mogelijkheden had om 2-0 te maken dan dat feyenoord op 1-1 zou komen via een aantal mogelijkheden voor feyenoord
dus dat is de sleutelcombinatie wat ajax moet doen 2 april tegen feyenoord 90 min lang feyenoord niet op adem laten komen en op de counter spelen tegen feyenoord en de ruimtes klein houden oftewel catenacciovoetbal zeggen ze op z'n italiaans.

Het kampioenschap kan nou echt bijna niet meer mis gaan maar Feyenoord zou Feyenoord niet zijn als ze het toch nog weten te verprutsen als de druk er dalijk nog wat meer op komt te staan. Dat de buit maar zo snel mogelijk binnen mag zijn want hoe langer het uitgesteld gaat worden hoe groter de kans dat het toch nog misgaat. Ga nu toch al een jaar of 10 alle thuiswedstrijden kijken en het is ieder jaar weer hetzelfde verhaal. De competitiestart is meestal sterk maar zodra er een beetje geloof begint te komen gaat het gruwelijk mis. In die 10 jaar zijn er ook maar weinig wedstrijden geweest waarbij je rustig achterover kon gaan zitten bij een voorsprong. Altijd sloop er weer een soort angst in het elftal waardoor het standaard billen knippen was in het laatste kwartier en waar het dus ook vaak nog mis ging. Toch lijkt het Feyenoord van dit jaar weinig angst te kennen. Wedstrijden worden overtuigender gewonnen en je zit zelden in spanning te wachten op het eindsignaal. Toch gaat het de laatste weken al wat moeizamer en met een verlies tegen Ajax is het verschil nog maar 3 punten met nog 6 wedstrijden te gaan. Heb je dan ook meteen een off-day tegen GAE, Zwolle uit of Utrecht thuis dan sta je in punten weer gelijk en krijg je nog 3/4 hele zware wedstrijden. De druk zal dan enorm worden waardoor die laatste tegenstanders niet zomaar even verslagen zullen worden. Feyenoord zal dan niet met het vertrouwen, de degelijkheid en de rust kunnen spelen waarmee ze tot nu toe eigenlijk al hun punten hebben gepakt. De helft van de doelpunten dit seizoen zijn gemaakt in het laatste half uur nadat ze eerst de tegenstander helemaal afgebeuld hebben. Het vertrouwen was altijd sterk aanwezig dat die kansen en goals uiteindelijk toch wel zouden komen. En dat was ook terecht natuurlijk want deze tactiek heeft zijn vruchten afgeworpen. Maar als het kampioenschap dan echt in de buurt komt wordt het lastiger om geduldig te blijven en te wachten op de kansen en doelpunten als het 20 minuten voor tijd nog steeds gelijk staat. Het geduld van Feyenoord zal dit jaar extreem getest gaan worden en zal de doorslag gaan geven in het kampioenschap. Verliest Feyenoord als snel meerdere punten (bijv bij Ajax en uit in Zwolle) dan zal het seizoen waarschijnlijk net te lang geduurd hebben en zie ik ze de koppositie gewoon niet meer vasthouden. Lukt het Feyenoord wel om van de komende 3 wedstrijden er minimaal 2 te winnen dan geven ze het nooit meer af.

19 maart 2017 om 23:26

Feyenoord kan het 2 april beslissen als ze winnen dan kan de schaal naar Rotterdam

Doei ajax. Met miljoenen gesmeten en wederom onderuit tegen een degradatie kandidaat. Ziyech onzichtbaar. Klaassen onzichtbaar. Het leuke is dat excelsior ook nog verdiende te winnnen. Tweede plek acht ik niet haalbaar voor ajax. Met psv en Feyenoord nog op het programma. Ajax moet alle kracht op de Europa leauge gooien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 fans
Verdediger, 18 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Tottenham wil slag slaan met De Ligt door goede relatie met Ajax’

Tottenham Hotspur bereidt zich voor op een vertrek van Toby Alderweireld en de Londense club denkt aan Matthijs de Ligt als mogelijke vervanger van de Belg. De international van België wil...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Ajax heeft samen met Stoke City en Valencia zijn pijlen gericht op Mahmoud Saber. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren