Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt aangepakt om vroege 0-1 Dortmund: ‘Sprint nou gewoon eerder mee!’

Laatste update:

Cedric van der Gun toont zich kritisch richting Matthijs de Ligt. Volgens de analist had de verdediger meer kunnen doen bij de openingsgoal van Karim Adeyemi, die in de beginfase werd weggestoken door Julian Brandt en van dichtbij scoorde. Bayern München verloor uiteindelijk met 0-2 van Borussia Dortmund en kan de titelaspiraties in de ijskast zetten.

"Het balverlies voorafgaand is waar het echt fout gaat", opent Van der Gun zijn analyse bij Viaplay. "Maar Matthijs de Ligt staat daar natuurlijk ook om te corrigeren. En dan vraag ik me af op het moment dat de bal gegeven wordt... Dan houdt De Ligt in."

"En aangezien Eric Dier daar ook nog is, die kan de man aan de bal, Brandt, ook oppakken", stipt de voormalig middenvelder de fouten achterin bij Bayern verder aan. "Dan heeft De Ligt maar één taak en dat is zorgen dat Adeyemi niet van hem wegsprint."

"Dan denk ik bij mijzelf: Ga nou gewoon eerder meesprinten! En laat Adeyemi gewoon in de voeten aangespeeld worden, maar daar zijn ze bang voor bij Bayern. Dat geeft de rest van het team juist de kans om terug te schakelen. En dan moet Adeyemi misschien alleen tegen De Ligt een actie maken."

"Dit is wel bepalend dat het uiteindelijk een goal wordt", maakt Van der Gun nog maar eens duidelijk dat De Ligt de situatie beter had kunnen inschatten. "Als hij gewoon meesprint, wordt het een stuk lastiger voor Dortmund."

"Nu houdt De Ligt in, terwijl je weet dat Adeyemi echt heel snel is. Jij moet als verdediger nog op gang komen, terwijl hij al op volle snelheid is. Dan haal je hem niet meer in", besluit Van der Gun zijn analyse.

Pijnlijk verlies


Dortmund kwam tien minuten op tijd via Julian Ryerson op 0-2 in de Allianz Arena. Harry Kane leek de aansluitingstreffer te verzorgen, maar zijn rake kopbal werd na een VAR-check geannuleerd wegens buitenspel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
30 maart 2024 om 21:36

Echt heh, volgens menig VZ gebruikers hoort hij in de basis bij Oranje.

30 maart 2024 om 21:43

Nee, laten we een basisspeler van Bayern München niet opstellen in het Nederlands elftal.

30 maart 2024 om 23:41

Probleem is dat we basisspelers van Inter, Liverpool en City hebben die beter zijn, dus dan is het niet zo duidelijk. Al kan een van die drie altijd geblesseerd raken.

31 maart 2024 om 00:37

Aké en De Ligt zijn niet eens concurrenten, dus geen idee waarom je ze wil vergelijken. Van Dijk moet absoluut spelen, maar De Vrij is ten eerste geen onbetwiste basisspeler en buiten dat vind ik De Ligt, zeker in potentie, toch wel wat beter dan De Vrij.

31 maart 2024 om 09:56

@giovinazzi nee, laten we de teamselectie maken op basis van clubstatus. Super slim. Daarnaast is de ligt helemaal geen vaste basisspeler bij bayern.

31 maart 2024 om 14:30

Basisspeler bij een kwakkelend Bayern zegt ook niet zoveel, helemaal niet als hij moet concurreren met basisspelers van de best presterende teams van Europa zoals Liverpool, Inter en City. Nogal een verschil en ik betwijfel of De Ligt ook daar in de basis zou staan.

31 maart 2024 om 09:11

Lachwekkend van de Ligt? Ik neem aan de je eerder de ‘analyse’ van van der Gun omschrijft als lachwekkend.

Adeyemi is simpelweg sneller, loopt de Ligt er uit, lost vervolgens een losse flodder op Ulreich die dan een gigantische ketser maakt. Hoe is dit in hemelsnaam de fout van de Ligt?

Dortmund was gewoon de betere, de Ligt had hier wel wat aan kunnen doen, maar als je zag wat er vooraf ging, lijkt net alsof dat extraatje niet meer over hebben voor Tuchel. Ze speelde echt dramatisch en dat nog wel in een volle Allianz Arena. Toch zonde want het is nu niet meer spannend met leverkussen die met 13 punten voor staat. Dus vechten voor de tweede plek is wel een must voor Bayern.

Is dit een serieuze reactie? Die gast is gewoon veel sneller. Dan had de Ligt 5 seconden eerder moeten beginnen met lopen, maar dat was een beetje gek geweest aangezien Bayern toen gewoon balbezit had...

Dom balverlies en een ketser van de keeper, maar de Ligt kan je niks verwijten.

30 maart 2024 om 21:51

De Ligt krijgt altijd de schuld ook al heeft hij er niets mee te maken. Slaat nergens op.

30 maart 2024 om 22:02

De Ligt had een betere positie kunnen kiezen. Hem niets verwijten gaat iets te ver. Waarom zit er een gat tussen de verdediging en middenveld? Als je dan de bal verliest dan krijg je makkelijk zo’n counter tegen. Maar zelfs dan kiest hij iets te laat met sprinten als je de beelden terug kijkt. Een seconde eerder reageren was niet te veel gevraagd. Of de man dekken voordat hij de bal krijgt.

Hoe kan je de ligt hier nou de schuld van geven? Onbegrijpelijk.

30 maart 2024 om 22:06

Ik heb het filmpje 3x bekeken om te kijken wat cedric bedoelt. Maar vind het wel erg ver gezocht.

De ligt had meerdere geweldige ingrepen. 1 op 1 op snelheid tegen Adeyemi is niet te houden man.

Ook een paar keer bekeken. Hij doet eigenlijk niks fout. Cedric kunnen we niet serieus nemen op deze manier. Zo makkelijk om De Ligt af te zeiken voor iets waar hij niks aan kan doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren