Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München verliest van Dortmund en kan titelaspiraties in de ijskast zetten

Laatste update:

Bayern München lijkt titelprolongatie in de Bundesliga definitief te kunnen vergeten. Der Rekordmeister verloor zaterdag namelijk met 0-2 van Borussia Dortmund, dat voor het eerst sinds 2014 in de Bundesliga zegevierde bij de rivaal. Koploper Bayer Leverkusen won eerder op de dag na een miraculeuze comeback met 2-1 van TSG Hoffenheim en heeft nu een voorsprong op Bayern van maar liefst dertien punten.

Bij Bayern was er een basisplaats voor Matthijs de Ligt, die in het hart van de defensie werd geassisteerd door Eric Dier. Harry Kane liep een blessure op bij de Engelse nationale ploeg, maar was fit genoeg om te starten tegen Dortmund. Noussair Mazraoui was zoals wel vaker bankzitter. Bij BVB startte Ian Maatsen zoals verwacht als linksback. Donyell Malen zat niet bij de wedstrijdselectie omdat hij geblesseerd uit de interlandperiode met Oranje was gekomen. Sébastien Haller begon op de bank.

Bayern wist dus dat Leverkusen gewonnen had, maar dat zorgde niet voor een flitsende start van de thuisclub. Het was juist Dortmund dat na tien minuten de leiding nam in de Allianz Arena. Julian Brandt stak Karim Adeyemi weg en de linksbuiten schoot vanuit een moeilijke hoek raak. Doelman Sven Ulreich zat er nog wel aan, maar dat was niet voldoende om de 0-1 te voorkomen.

Bayern probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd en kreeg voor rust ook kansen. Joshua Kimmich wist geregeld vanaf rechts Kane te bereiken. De aanvalsleider slaagde er echter niet in om de vroege achterstand weg te poetsen. Dortmund, kwartfinalist in de Champions League, bereikte de rust met een minieme voorsprong.

Thomas Tuchel greep halverwege niet in, maar de coach deed dat wel na een uur spelen. Thomas Müller, Leroy Sané en Jamal Musiala maakten plaats voor Mathys Tel, Kingsley Coman en Serge Gnabry. Mazraoui maakte ruim twintig minuten voor tijd zijn opwachting. Een minuut later werd Haller het veld ingestuurd door Dortmund-trainer Edin Terzic. Niclas Füllkrug, die de winnende maakte voor Duitsland tegen Oranje (2-1), mocht gaan rusten.

Bayern incasseerde tien minuten voor tijd een mokerslag. Na een vlotte counter knalde Julian Ryerson de bal in de verre hoek: 0-2. Het leek nog even spannend te worden toen Kane op aangeven van Mazraoui binnenkopte. Na een check bij de VAR werd de 32ste competitiegoal van de Engelsman geschrapt wegens buitenspel. Een comeback bleef dus uit en voor Bayern lijkt de titel definitief uit het zicht te verdwijnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mats Hummels masterclass 👌🏻

30 maart 2024 om 20:30

Zo inderdaad zeg. Die haalde alles weg, door de lucht en over de grond. Heel knap, zo simpel ziet het eruit bij hem.

30 maart 2024 om 21:01

Ongelofelijk dat die gozer niet in het Duitse elftal zit.

31 maart 2024 om 00:44

Komt wel ongelofelijk in z’n kracht zo laag op het veld natuurlijk, met een hoge lijn kan ie niet meer spelen jammer genoeg. Puur voor de ervaring zou ik wel meenemen en wedstrijden die je over de streep moet trekken.

31 maart 2024 om 09:45

Zo gek is dat niet. Duitsland speelt onder Nagelsmann met een hele hoge lijn. Dat kan Hummels niet meer belopen. Voor de ervaring had je hem eventueel op kunnen roepen.

31 maart 2024 om 09:13

Wat een verdediger zeg. Zijn eerste periode bij BVB onder Klopp, niet normaal. Hoe goed die man kon verdedigen, maar vooral hoe goed hij aan de bal was. Indribbelen, een man passeren, grandioze inspeelpass zowel met links als rechts. Magistrale verdediger was dat destijds.

31 maart 2024 om 10:17

En zelfs nu nog echt heel goed hoor, tegen PSV vond ik hem niet werelds overigens. Hij en Subotic was echt een heerlijk centrum: de slager en de verfijnde voetballer die ook kan verdedigen. Gaat echt afscheid nemen als legende bij Dortmund, ondanks z’n tussentijdse overstap.

Na TIEN jaar weet Dortmund hier te winnen. Bijzonder feitje. Gefeliciteerd Leverkusen!!

Die titel is toch wel voor Leverkusen. 13 punten voor met nog maar 7 wedstrijden te gaan. En daarnaast heeft Bayern Tuchel. Wat speelt Bayern futloos voetbal zeg. Dacht dat Bayern een goed team zou worden met Kane erbij. En die speelt zelf een prima seizoen. Maar ja het voetbal is gewoon van een erg traag niveau. Dat ze hiervoor Nagelsmann vorig jaar hebben ontslagen is wel bizar. Maar goed alle complimenten ook naar Leverkusen want die hebben nog niks verloren dit seizoen.

30 maart 2024 om 21:02

vandaag was duidelijk dat Bayern 2 belangrijke schakels miste. Neuer en Pavlovic waren er vandaag niet bij. Vóór de interlandstop hebben ze samen met Kane het verschil gemaakt.
Ik zie volgend seizoen al niet zitten moest Nagelsmann terugkeren. Met Nagelsmann was het al heel wisselvallig geweest 2 seizoenen lang.

31 maart 2024 om 09:53

Je verliest 2-0, Neuer had echt een hattrick gescoord en daarnaast ook waarschijnlijk beide ballen niet tegengehouden. Selectie van Bayern is op papier nog steeds geweldig. Tuchel haalt er gewoon te weinig uit.

Zeg het maar nog een keer..
Voor MIJ is Arsenal favoriet in de twee luik. Arsenal speelt zoveel beter dan dit Bayern! Dortmund had het niet eens zo heel zwaar.

30 maart 2024 om 20:30

Onderschat Duitsers nooit in de UCL. Maar sluit me volledig bij je aan hoor, Arsenal zit veel meer muziek in als dit Bayern.. Krijg gewoon tranen in mn ogen als ik naar hun spel kijk

30 maart 2024 om 20:35

Ik hoor je, maar ik ben gewoon totaal niet overtuigd van huidige Bayern. Spel is over meeste wedstrijden niet om naar huis te schrijven.

30 maart 2024 om 20:42

Klopt het lijkt nergens op. Arsenal is over het algemeen ook goed in topwedstrijden omdat ze dan meer ruimte krijgen

30 maart 2024 om 20:54

Bayern heeft 1 ding wat arsenal niet heeft en dat is ervaring in het toernooi. Ik ben nog steeds geen fan van dat Arsenal favoriet is in een tweeluik tegen bayern.

30 maart 2024 om 21:18

Arsenal gaat dit echt wel redden. Leuk dat de rollen een keer omgedraaid zijn! Bayern is altijd heer en meester tegen Arsenal maar dat gaat nu anders zijn verwacht ik

31 maart 2024 om 09:46

Vind dat echt veel te makkelijk om te zeggen. Arsenal speelt voor het eerst in jaren weer kwartfinale. Ja ze zijn beter in vorm maar dat zegt niet alles. Daarnaast is de CL de enige prijs die bayern nog kan winnen

Wat de titel betreft is dit ook allang gespeeld toch? En welke club wilt zijn vingers nog branden aan Tuchel? Speelt zo inspiratieloos met elke club waar hij voor t team staat, maar krijgt het toch voor mekaar om mooie ontslagpremies mee te krijgen..

30 maart 2024 om 20:40

Zou mij niks verbazen als Chelsea bij hem uitkomt mochten ze Pochettino ontslaan. Zou wel in het huidige beleid passen, Tuchel of Mourinho.

30 maart 2024 om 22:35

En dan Poch naar Bayern. Ze houden daar wel van trainers die falen bij clubs als Paris en Chelsea.

Bayern echt zielloos, Dortmund speelde echt heerlijk op de counter. Adeyemi heerlijke speler en Hummels was echt weergaloos.

Desondanks De Ligt weer sterk

30 maart 2024 om 20:35

Wedstrijd uberhaupt wel gekeken? Bij de 0-1 zag hij er zoals wel vaker zeer zwak uit.

30 maart 2024 om 20:42

Dieptebal op Adeyemi in zijn rug? Wat had hij daar beter kunnen doen volgens jou dan? Gaat al veel eerder fout dan bij De Ligt.

30 maart 2024 om 20:50

Dat is toch al jaren het geval bij De Ligt? Speelt een prima wedstrijd maar gaat dan ook steevast die ene keer de mist in. Fans van hem zwijgen dat moment dood en doen alsof hij weer geweldig was en mensen die het niet zo op hem hebben doen alsof hij er niets van kan.

Prima verdediger en prima prestatie vandaag 99% van de tijd. Echter kan een verdediger simpelweg niet zo vaak en consistent de mist in gaan als hij, dat doet al zijn goede werk de andere 89 minuten van de wedstrijd teniet imo.

30 maart 2024 om 21:01

De Ligt de enige die ingreep o ndanks een middenveld dat alle ballen verloor waardoor Dortmund steeds kon counteren tweede helft 100% goal verhinderd. Totaal inspiratieloos Bayern.

30 maart 2024 om 21:22

Die goal daar kan De Ligt niet zoveel aan doen. Dat gaat voorin bij Muller en daarna op het middenveld mis in de duelletjes. De Ligt was prima.

Dat fans voor het laatste fluitsignaal naar huis gaan heb ik nog nooit bij Bayern gezien. En dat ligt aan maar 1 persoon. Gelukkig zijn ze daar binnenkort vanaf en kunnen ze weer ouderwets Bayern voetbal spelen, in plaats van die verschrikkelijke stijl van Tuchel die totaal niet bij Bayern thuis hoort. De wedstrijd zelf kunnen we kort over zijn, die was gewoon schraal van beide kanten. Als het penalty moment anders was verlopen had ik Bayern nog wel zien winnen. Maar dit seizoen valt er weinig de goede kant op voor Bayern. Gefeliciteerd Dortmund fans volgensmij was het alweer een tijdje geleden dat jullie met 3 punten naar huis gaan vanuit München.

Tuchel is met afstand de slechtste trainer ooit. Maarja net als met Mislintat zul je zien dat hij straks weer bij een andere grootmacht de kans krijgt om alles kapot te maken. Onbegrijpelijk dat er altijd weer partijen blijken die de gok willen wagen met volledig incapabele mensen.

30 maart 2024 om 21:15

ik denk dat je Klinsmann vergeet destijds bij Bayern

30 maart 2024 om 21:38

Nou ja, heeft na het vertrek van Klopp en veel belangrijke spelers een sterk spelend FSV Mainz weten op te bouwen en sterke wedstrijden gespeeld met Dortmund in zowel de eigen competitie als de CL. Ook met PSG de finale van CL gehaald. Jaar erop met Chelsea de CL gewonnen en coach van het jaar geworden.
Oftewel die komt echt nog wel ergens aan de bak.

Thomas Tuchel heeft een erg behoudende speelstijl en maakt regelmatig rare keuzes in beslissende wedstrijden. Bovendien spelen zijn teams nog wel eens erg saai, terwijl deze veel beter kunnen.

Bij Bayern ligt het naar mijn idee niet alleen aan Thomas Tuchel. Ik vind de sfeer in de gehele organisatie erg giftig naar elkaar. Zoveel ontslagen de laatste jaren van belangrijke mensen. Ook trainers blijven er meestal maximaal maar 3 jaar, wat ook al uitzonderlijk is.

31 maart 2024 om 01:19

Nee ik ben het met je eens dat het niet alleen aan Tuchel ligt. Het was het bestuur zelf die hem aangesteld hebben natuurlijk en dat was al vreemd genoeg. Hij is niet met een pistool de bestuurskamer van Bayern in gelopen om een contract te eisen. Maar onder Nagelsmann zaten ze nog in de CL en stonden ze gewoon bovenaan. Toen kwam Tuchel en begon alle ellende. Hij mag zich tot op de dag van vandaag in de handen wrijven met het feit dat Dortmund op de slotdag op miraculeuze wijze de titel niet wist te pakken. Maar het feit dat Bayern het op de laatste speeldag niet meer in eigen hand had is al erg genoeg. Daarmee was ie de eerste trainer sinds jaar en dag die dat voor elkaar kreeg. Dan zou je denken dat ie er toen al uitgegooid werd maar nee hij mag aanblijven en zie hier nu het resultaat; definitief geen kampioen.

31 maart 2024 om 09:45

ik zou graag een kanttekening maken over Nagelsmann. Na het WK 2022 gaf Bayern onder Nagelsmann een voorsprong van 10 punten uit handen. Zelfs de fysieke paraatheid was een catastrofe met als afsluiter de 2-1 nederlaag tegen Leverkusen. Met Nagelsmann had Bayern evengoed uitgeschakeld geweest tegen Freiburg en Manchester City in april

1 april 2024 om 00:48

Ja er waren rondom Nagelsmann ook nog wel wat problemen daar hij vaker niet op 1 lijn lag met het bestuur. En ja tegen City hadden ze er met hem ook uit kunnen vliegen maar dat op zich is niet eens een schande en dat reken ik Tuchel dan ook niet het meeste aan. Kanttekening die ik dan weer wil maken is dat Nagelsmann het na de exit van Lewandowski moest doen met een Mane die eigenlijk nooit uit de verf is gekomen en z’n niveau van Liverpool dus bij lange na niet gehaald heeft. Tuchel daarentegen heeft vanaf begin dit seizoen de beschikking over Kane die er gewoon op los blijft scoren zoals ie in Engeland altijd heeft gedaan. Als je dan ook nog een Musiala hebt en noem ze allemaal maar op dan is het gewoon schrikbarend dat je zoveel punten verspeeld zoals het eigenlijk altijd een schande is als je geen kampioen word met Bayern. En ja natuurlijk draait Leverkusen een wereld seizoen maar Bayern is sinds de komst van Tuchel al veel te matig.

De nederlaag van vandaag boeit me niet veel. Ik begrijp de spotreacties van Dortmund trouwens niet. Die winnen zelf niks.
Alleszins ziet het volgende seizoen niet veel rooskleuriger uit moest Nagelsmann terugkeren. Betekent dan ook geen prijzen volgend seizoen

30 maart 2024 om 23:26

Dortmund heeft ze vorige jaar een kampioenschap cadeau gegeven.

31 maart 2024 om 09:53

klopt, alleen daarom snap ik hun hoongezangen niet. Hopelijk verliezen ze volgende week thuis van Stuttgart

Klinisch Bayern. Inspiratieloos. Slaperig.

Zal je toch ook balen als Kane zijnde, speel je jaren bij Tottenham zonder echt titelaspiraties. Dan ga je naar Bayern waar je vanuit gaat dat je wel kampioen wordt en dan tref jij net het seizoen dat ze het niet worden 😂

Ook leuk dat ze de overduidelijk gevaarlijkspel + hands van hummels laten zien en de 2x penalty door overtreding op Musiala door Ryerson. Scheids heeft toegegeven allebei donkerrood moest krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren