Van Geel en Van Bronckhorst in koor: ‘We zijn titelkandidaat nummer één’

Woensdag, 11 januari 2017 om 22:25

Feyenoord loopt niet weg voor de status van titelfavoriet. De koploper is de winterstop ingegaan met een voorsprong van vijf punten op naaste belager Ajax en heeft zodoende goede papieren. Zowel technisch directeur Martin van Geel als trainer Giovanni van Bronckhorst beaamt dat Feyenoord de te kloppen ploeg is.

/

"Wij zijn titelkandidaat nummer één. Als je eerste staat vanaf de eerste speeldag wil je dat na de winterstop natuurlijk continueren. En als we uiteindelijk lager dan de eerste plaats eindigen, zorgt dat voor een grote teleurstelling", vertelt Van Geel rond de nieuwjaarsreceptie in gesprek met RTV Rijnmond. De beleidsbepaler laat weten dat hij geen spelers wil laten gaan, met het oog op de titelstrijd en de strijd om de KNVB Beker.

"Als je naar onze positie kijkt zeker", beantwoordt Van Bronckhorst de vraag of Feyenoord de grootste titelkandidaat is. De trainer denkt dat Feyenoord in tegenstelling tot voorgaande jaren wel sterk uit de winterstop komt. "Dat verwacht ik wel. Het gevoel is ook anders: vorig seizoen gingen we met een nederlaag de winterstop in. Als je dat vergelijkt met nu merk je dat je zo'n positieve week voor de winterstop meeneemt. Daar ben ik heel blij mee."


Poll

Wordt Feyenoord kampioen?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door ruudos)

Ojee, Feyenoord gaat de titelaspiraties uitspreken. Dat betekent over het algemeen dat ze snel de koelkast in kunnen omdat ze ten onder gaan aan de druk. Ben benieuwd of deze groep 'anders' is en wel die druk van titelfavoriet aan kan.

11 januari 2017 om 22:38

Het punt is wanneer ze het niet doen worden ze door de pers en ook door iemand als Van Hanegem iedere week neergezet als laf, geen geloof, calimero etc. Dan kun je het als Feyenoord zijnde beter nu uitspreken in plaats van dat journalisten er na iedere wedstrijd over beginnen.

11 januari 2017 om 22:55

Het punt bij Feyenoord is denk ik vooral dat ze het eens moeten volhouden en aan het eind van het seizoen daadwerkelijk bovenaan staan, dan hoor je niemand meer

11 januari 2017 om 23:03

Daar hou ik je aan !!!

12 januari 2017 om 07:45

Als Ajacied gun ik het ze in ieder geval meer dan PSV!

11 januari 2017 om 22:44

Wat moeten ze in godsnaam dan zeggen... Wordt altijd zo moe van dit standaard praatje wat iedereen altijd maar ophangt. Kijk nou maar gewoon wat de eerste paar wedstrijden gaat gebeuren in plaats van iedereen maar na praten met het "titelaspiraties uitspreken". Als mensen zich eens goed zouden inlezen wisten ze ook dat kampioen en Feyenoord vaak door de pers met elkaar gecombineerd worden en dat de trainers en derest van de staf simpelweg antwoord op de vraag geven. On: Ik hoop echt met heel mijn hart dat Feyenoord goed door de eerste paar wedstrijden heen komt en elke wedstrijd opzich gaat bekijken. Ze hebben namelijk een hele sterke groep die voor elkaar strijden en er altijd op gebrand zijn de puntjes binnen te halen. Kom op Feyenoord!

11 januari 2017 om 22:51

Nee "elke wedstrijd op zich kijken, sterke groep die voor elkaar strijden en altijd op gebrand om puntjes binnen te halen" is zeker geen standaard praat. Kom dan zelf ook met een origineel standpunt. Ik zeg toch ook dat ik ga zien of deze groep anders is en nu eindelijk wel eens tegen de druk gaat kunnen of dat ze alweer aan die druk ten onder zullen gaan?

11 januari 2017 om 23:15

Inderdaad. En van Bronckhorst zegt het al maanden dat hij Feyenoord titelkandidaat vindt. Al na de thuiswedstrijd tegen Twente op 14 augustus zei hij het al, dus die druk zit er al een poosje op.

12 januari 2017 om 01:06

Nee laat de andere clubs maar zeggen we hebben een achterstand van 5/8 punten, maar er is nog een half seizoen te gaan en alles is mogelijk.
Feyenoord moet altijd uitspreken om voor het kampioenschap te gaan, vaak is dit niet reeel, maar dit seizoen staan ze er goed voor. Het lijkt me dat de club genoeg geleerd heeft van vorig seizoen met 7 verlies partijen dat zal niet nog een keer gebeuren. Sterker nog ik denk eerder dat ajax nog een dip gaat krijgen en dat psv beter zal gaan draaien. Als ik me niet vergis is ajax tegen psv in april, laten we dan weer kijken en niet meer open deuren intrappen.

11 januari 2017 om 22:47

Hebben ze in het begin van het jaar ook al gedaan en tot nu toe gaat het goed

11 januari 2017 om 23:11

In ieder geval op 18 september heeft Gio Feyenoord al titelkandidaat genoemd Dus met die druk gaan ze al een tijdje om...

12 januari 2017 om 11:18

Onder Koeman toen men tweede werd deden ze dat niet en achteraf had men daar ook spijt van. Conclusie: het is nooit goed wat je zegt.

Ben benieuws hoeland de pauze was die ze lieten vallen alvorens ze '..NOT' zeiden, PSV beste selectie, Ajax beste team, Feyenoord kan hierin wel steuken, maar zal aan het eind van de rit niet bovenaan staan

11 januari 2017 om 22:44

PSV laat het gelukkig voetballend ook zien... Ajax beste team op basis van? Oh ja... Feyenoord selectie doet niet onder voor psv en Ajax

11 januari 2017 om 23:08

Toch knap dat je zonder het beste team en zonder de beste selectie wel eerste kunt staan met het beste doelsaldo, de topscorer en de nummer 1 en 2 van het assistklassement.
Kun je me uitleggen hoe ze dat gedaan hebben?

11 januari 2017 om 23:19

We weten toch beide ook wel dat ajax een betere selectie heeft? Alleen doet feyenoord het gewoon beter dan ajax en dat is knap!

11 januari 2017 om 23:34

Ik vind dus niet dat Ajax een betere selectie heeft. Dat wordt al jaren gezegd, maar ik ben er niet van overtuigd. Ik vind de verdediging van Ajax op Sanchez na namelijk niet zo goed. Op de vleugels staat het ook niet zo goed. Ik vind juist dat Feyenoord een completere selectie heeft, waarbij op elke positie wel een goede speler staat. Daarnaast is er met El Ahmadi, Botteghin, Karsdorp, Jones en Jorgensen al veel individuele kwaliteit die zichzelf bewezen hebben dit seizoen. Heb meer het gevoel dat mensen elkaar maar aan het napraten zijn.

12 januari 2017 om 00:49

@ Feye88, maar als Fey de beste selectie heeft is het dus helemaal niet bijzonder dat ze nr1 staan en kan Gio dus alleen falen als ze 2e of 3e worden want hij tenslotte de 'beste' selectie ;-)

11 januari 2017 om 23:30

Als Leicester kampioen kan worden in Engeland, dan kan Feyenoord het hier ook.

Roep dit soort dingen liever over paar maanden. Ik hoop het eindelijk na al die jaren, maar Feyenoord moet eerst de komende paar weken zonder hun beste speler geen punten verspelen. En dit zal de eerste keer zijn dat deze ploeg met z'n hoge druk de wedstrijden in zullen gaan. Ik moet het nog zien. Houdt het hoofd eerst nog maar even cool!

Geweldig dat dit ook wordt uitgesproken. Die druk komt er vroeg of laat toch wel, dus dan kan je het net zo goed maar zelf uitspreken ook. Zou ook heel raar zijn geweest als Van Geel en Van Bronckhorst nu geroepen zouden hebben dat ze met de derde plaats tevreden zouden zijn. Natuurlijk moet de winterkampioen ook voor de titel gaan.

Er wordt nogal laatdunkend over Feyenoord gedaan, als je 13 doelpunten meer maakt in 17 wedstrijden als je achtervolger dan kan je dat toch geen gebrek aan kwaliteit noemen lijkt me.

12 januari 2017 om 01:02

Dat is het ook niet. De praatjes van de Feyenoord supporters elk jaar en nu weer terwijl er nog geen schaal is gepakt wekt irritatie op. Geloof me, door die arrogantie gun ik het zelfs Ajax nog meer om kampioen te worden. Dat zegt al heel wat. 3x kampioen geworden in pak en beet 30 jaar. De laatste keer is bijna 18 jaar geleden. Je mag dan wel bescheiden blijven hoor. Zeker als je die arrogantie al jaren achter elkaar hebt maar aan het einde van het seizoen, lees na de winterstop, weer loopt te huilen. Ajax en PSV hebben al die jaren bewezen dat zij de echte topclubs zijn. Wanneer een Ajacied roept; wij zijn Ajax, wij zijn de beste, dan is dat niet leuk om te horen als PSV supporter. Maar weet je, soms zijn ze ook de beste. Net zoals PSV dat soms ook is. Los van Twente en AZ hebben Ajax en PSV elkaar steeds afgelost als kampioenen de afgelopen 18 jaar. Daar gaat mijn respect naar uit. Niet naar een club die elk jaar na de winterstop als een kaartenhuis in elkaar stort. Een paar maanden daarna, in de zomer, roepen de supporters weer doodleuk dat ze voor de titel moeten gaan. Nu proberen ze het ook altijd. Daar valt wat voor te zeggen. Maar het lukt al heel lang niet meer. Soms moet je gewoon bescheiden blijven en kijken hoe het loopt. Dan heb ik het vooral over sommige supporters. Mocht Feyenoord na dit seizoen kampioen worden dan mogen ze praatjes hebben. Geloof me, dan kan ik het hebben. Maar nu nog niet. Dit hebben we al veel vaker mee gemaakt. Iedereen weet hoe het is afgelopen..

12 januari 2017 om 01:16

Zo maar snel naar bedje toe of niet, laat die zure appel maar staan. Dus jij vind feyenoord nu arrogant omdat ze uitspreken dat ze voor de titel gaan? Als er een club bescheiden is en voorzichtig het enthousiasme proberen te drukken is het feyenoord wel. Elke keer na de winterstop? ik neem aan dat je vorig seizoen bedoeld, want hoe vaak staat feyenoord bovenaan net na de winterstop? Niet vaak, dus alles wat nu gezegd wordt blijft bescheiden, omdat ze niet teveel druk erop willen zetten. Zelfs de fans blijven gematigd enthousiast, omdat die ook in hun hoofd hebben dat het altijd nog mis kan gaan.
Als er een club is die bescheiden blijft en kijkt hoe het loopt is het feyenoord wel!

12 januari 2017 om 09:18

Wauw, zo veel tekst en zo veel onzin. Als er een club is met supporters die heel bescheiden is, is het Feyenoord wel. Het is steeds de media die Feyenoord als kampioen betiteld. Ik vind het knap dat jij het al 18 jaar hoort terwijl Feyenoord een periode had van financiële problemen waarin ze alleen voor Europees voetbal gingen. Pas na Koeman kwam de hoop op het kampioenschap en volgens mij is er niks mis met hopen. Dus praat geen onzin dat Feyenoord het steeds uitspreekt. Ik kreeg juist vaak te horen dat Feyenoord het juist uit moest spreken...

12 januari 2017 om 10:52

Volgens mij moet je leren om begrijpend te lezen. Ik heb het over sommige supporters. Niet over de club zelf. Daarmee is jou stuk tekst ook gelijk naar de prullenbak verwezen.

Tja, ze staan halverwege vijf punten voor, scoren de meeste doelpunten en spelen het beste voetbal. Als ze hadden gezegd dat ze een outsider voor de titel waren geweest was het een schaamteloze leugen.

En bovendien, een echte topploeg moet ook maar met de druk kunnen omgaan van het je zelf kunnen opleggen.

12 januari 2017 om 11:22

Titel kandidaat zijn ze zeker maar echt favoriet vind ik niet.begin van april kan het zomaar zijn dat je tegen psv en ajax achter elkaar verliest en dan is je hele voorsprong weg.hoop dat ze het volhouden vind feyenoord een mooie club en verdienen ook wel weer eens een prijs.ook alleen maar goed voor nederland als we weer 3 echte topteams hebben want dat zorgt ervoor dat de andere ook moeten blijven verbeteren.ben zelf voor psv maar gun het feyenoord dit seizoen wel looPt voor geen meter bij ons.

Feijenoord is de te kloppen ploeg en ik zie de Rotterdammers in
januari geen punten verspelen. Daarentegen verliest Ajax bij
FC Utrecht minimaal 2 punten en wie weet laat PSV thuis tegen
Heerenveen ook wat liggen. Dan kan in februari begonnen worden
met het organiseren van de festiviteiten op de Coolsingel!

11 januari 2017 om 23:20

Zal ik je glazen bol even mogen lenen?

12 januari 2017 om 01:18

Je kan de festiviteiten pas organiseren als je 10 punten voorstaat na de eerste 4 wedstrijden en dat denk ik niet te zien gebeuren, dus we zullen moeten blijven wachten. Psv ajax gaat wederom een hele belangrijke wedstrijd worden dit seizoen.

En zo is het, met deze groep kan je voor het hoogst haalbare gaan en dat is de titel. Januari gaat een belangrijke maand worden, omdat Feyenoord daarin altijd minder presteert. Ik heb er in ieder geval weer zin in !

Is nog te vroeg om te zeggen. Als het nou 3 wedstrijden voor het einde was dan had ik gezegt oke. Maar denk dat ze terugvallen naar de 2e of 3e positie. We gaan het zien! 💪

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

136 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Landzaat blij met terugkeer: ‘Ik ken hem al mijn hele voetballeven’

Feyenoord bereikte vrijdag een akkoord met AZ over de overgang van Denny Landzaat, die het komende seizoen wordt toegevoegd aan de technische staf van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst. Op de clubwebsite...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Ajax heeft samen met Stoke City en Valencia zijn pijlen gericht op Mahmoud Saber. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren