‘Zoals we dat de afgelopen keren tegen de Amsterdammers hebben gedaan’

/

Feyenoord heeft een dramatische reeks achter de rug in de competitie, maar een overwinning bij aartsrivaal Ajax (zondag) kan in één klap veel goed maken voor de Rotterdammers. Middenvelder Karim El Ahmadi kijkt met een schuin oog naar de ranglijst en hij wijst op de eerdere resultaten dit seizoen tegen Ajax.

“Het belangrijkste voor ons is dat wij derde worden, of dat wij mee gaan doen om die derde plaats en natuurlijk ook zo hoog mogelijk eindigen in de beker”, aldus El Ahmadi in gesprek met FOX Sports. “Zondag tegen onze aartsrivaal moeten we er alles aan doen om drie punten te pakken.”

“Hoe gaan we dat doen? Hoe we dat de afgelopen keren tegen de Amsterdammers hebben gedaan”, doelt El Ahmadi op het gelijkspel en de zege eerder dit seizoen. “Hopelijk kunnen we dit seizoen er weer een mooie wedstrijd van maken en hopelijk zijn wij de winnaar.”

Denk je dat Feyenoord wint bij Ajax?

1
2

Fanatieke Neee in de poll!

Als de twee clubs zo slecht spelen als de laatste weken wordt het 0-0.

“hoe gaan we dat doen? Hoe we dat de afgelopen keren tegen de Amsterdammers hebben gedaan”,

Dat is normaal gesproken echt niet voldoende om te winnen van Ajax.
Denk niet dat je op een lucky overwinning zoals in de beker wilt gokken?

Hij had beter kunnen zeggen zoals we in de eerste helft in de competitie speelde zo willen we gaan spelen tegen Ajax. Ajax had op dat moment weinig in te brengen.

Maar normaal gesproken moet dit Ajax thuis gewoon winnen van Feyenoord. Beide teams zitten op dit moment in een dip, maar als beide teams op hun gemiddelde niveau speelt dan wint Ajax de wedstrijd.

5 februari 2016 om 14:24

De afgelopen keren heeft Feyenoord de wedstrijd op strijdlust proberen te winnen. Dit werkte prima, aangezien Ajax hier zich geen raad mee wist. Vaak had Ajax pas in de tweede helft wat grip op Feyenoord, waardoor Feyenoord in de eerste helft dus het verschil moet gaan maken. Dit komt dus neer op wat jij zegt, alleen in andere woorden. Als je had nagedacht over het verloop van de wedstrijden, had je dit begrepen.

5 februari 2016 om 15:10

In de bekerwedstrijd was Feyenoord de tweede helft juist beter. Zit niet echt een patroon in hoor.

5 februari 2016 om 16:16

Tweede helft van de bekerwedstrijd werden ze inderdaad beter.
Maar de beste helft van Feyenoord vond ik zelf de 1e helft in de competitie.
Pak je de 1e in de competitie en 2e helft in de beker erbij en van Ajax de eerste helft in de beker en de 2e helft in de competitie dan vind ik Ajax net iets beter.
Vooral de eerste helft in de beker was Ajax heer en meester op het veld. Maar belabberd in het afmaken van kansen. Wat ik me kan herinneren waren er toen ook 2 basisspelers niet bij. Dus wat dat betreft staat Ajax nu met een sterker elftal op het veld.

5 februari 2016 om 21:09

Ik vond Feyenoord niet echt beter voetballen de tweede helft. Ze hebben Ajax uit de wedstrijd geschopt en een onterecht doelpunt toegewezen gekregen. Scheidsrechter was niet in zijn beste doen. Ben trouwens niet voor Ajax.

5 februari 2016 om 15:29

Ik weet niet of je echt de wedstrijd hebt gekeken of alleen een verslag of samenvatting hebt gelezen/gekeken, maar Feyenoord was in de bekerwedstrijd tegen Ajax duidelijk de baas. Oke, het is lullig voor Ajax dat het dan door een eigen doelpunt wordt beslist, maar je kan het onmogelijk onverdiend noemen dat Feyenoord die wedstrijd wint. Verwacht zelf een 1-1 gelijkspel zondag.

5 februari 2016 om 15:54

Ajax was de 1e helft ondanks het uitblijven van een goal gewoon de bovenliggende partij hoor.

Waarom telt bij veel mensen alleen de 2e helft bij het bepalen wie of wat het meer verdiende?

Als Feyenoord net als tegen Roda JC weer 5-3-2 speelt, dan denk ik dat het een saaie 0-0 tegen Ajax wordt, want Ajax heeft sowieso al altijd moeite om tegen verdedigende teams iets te creëren plus het feit dat het spel van Ajax sowieso al niet al te best is (zegt een Ajacied).

Feyenoord zal dan aanvallend denk ik ook niet super veel creëren, maar aan de andere kant zal het mij ook niks verbazen als Feyenoord tegen Ajax in één keer heel sterk en met veel strijd en passie speelt, want gewoon puur op passie en strijd is Feyenoord beter en meestal speelt Feyenoord tegen Ajax ook met erg veel passie en strijd, net zoals ADO Den Haag en FC Utrecht dat meestal ook doen tegen Ajax.

5 februari 2016 om 15:12

Ik denk dat het Ajax wordt wat drukt op de verdediging van Feyenoord zonder gevaar te creëren. Feyenoord krijgt uit de counter twee kansen en die verprutsen ze allebei. 0-0 en een verschrikkelijke wedstrijd

5 februari 2016 om 16:29

Feyenoord zal weer in een 5-3-2 gaan spelen dnek ik inderdaad. Zeker gezien Ajax meer moet dan Feyenoord (thuis end ruk op PSV houden). Maar waar ajax heel moeizaam speelt de laatste weken zie ik ze niet veel doen tegen een 5 mans verdediging. En als je dan ziet hoe Feyenoord tegen Roda met 3 100% counter mogelijkheden omgaat. (belachelijk slecht en onzorgvuldig)
Verwacht ik hie rook niet meer dan een 0-0 ocht het gek lopen word het 1-0 voor 1 van de 2 of een 1-1.

Maar meer zie ik er echt niet ingaan in deze klassieker. Feyenoord heet op dit moment nog steeds niet het geloof en vertrouwen om er zo op te klappen als de eerste 2 wedstrijden ben ik bang.

5 februari 2016 om 16:35

Je vergeet ook dat de verdediging een gatenkaas is en tegen roda was het al vaak billen knijpen.

dan moet ajax deze klassieker maar met de billen bloot ik verwacht een verrasende overwinning voor feyenoord 1-4

6 februari 2016 om 05:25

Ik help je hopen, maar om eerlijk te zijn verwacht ik een doodsaaie 0-0. Zowel Feyenoord als Ajax spelen de laatste weken saai en slecht voetbal.