Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

El Ahmadi benoemt slachtoffer voor Berghuis: ‘Ik zou hem snel opzoeken’

Laatste update:

Karim El Ahmadi denkt dat er donderdagavond voor Ajax en Steven Berghuis veel te behalen valt over de rechterflank. Dat zegt de analist van ESPN in Voetbalpraat. De voormalig middenvelder verwacht dat FK Bodø/Glimt gaat starten met linksback Fredrik André Bjørkan, die op huurbasis bij Feyenoord allesbehalve een goede indruk achterliet.

Feyenoord huurde Bjørkan in het kampioensjaar 2022/23 van Hertha BSC. De twaalfvoudig international van Noorwegen kwam uiteindelijk slechts tot 69 minuten namens de Rotterdamse topclub.

Bjørkan deed enkel mee in de gewonnen uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles (3-4), waarna hij Marcos López en Quilindschy Hartman voortdurend voor zich moest dulden in de selectie van trainer Arne Slot. In januari 2023 besloot Feyenoord Bjørkan vervroegd terug te sturen naar Berlijn.

Een aantal dagen later maakte Hertha bekend dat Bjørkan transfervrij zou terugkeren naar Bodø/Glimt, waar hij gewoon weer een belangrijke kracht is. Onder trainer Kjetil Knutsen kan Bjørkan vrijwel altijd rekenen op een basisplaats.

Na het debuut van Bjørkan moest de Noor het ontgelden bij El Ahmadi. “Hij was mijn favoriete speler”, zegt de oud-Feyenoorder cynisch. “Volgens mij heeft hij maar één wedstrijd gespeeld en toen maakte hij wel echt een hele matige indruk.”

El Ahmadi heeft een duidelijke boodschap voor Berghuis, vermoedelijk de directe tegenstander van Bjørkan. “Als hij rechtsbuiten staat, dan zou ik hem snel opzoeken.” El Ahmadi en Berghuis zijn goed bevriend en werden in 2017 samen kampioen met Feyenoord.

Toch wil El Ahmadi zijn eerdere kritiek op Bjørkan een beetje nuanceren. “Ik denk dat hij het nu best wel goed doet daar in de wedstrijden die hij heeft gespeeld, maar hier in Nederland was het niet best.” De wedstrijd tussen Ajax en Bodø/Glimt begint donderdagavond om 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vraag me af of Karim ooit voetbal kijkt. Als ik Berghuis was zou ik hem veel opzoeken. Berghuis heeft de snelheid niet en ook geen actie in huis. Het enige wat die doet is ballen de zestien in krullen en af en toe naar binnen en schieten.

15 februari 2024 om 08:16

Berghuis is dan ook een 10. Heefr ie eigenlijk altijd bij Ajax gespeeld.

Maar Mislintat is vergeten een RB te halen..

15 februari 2024 om 09:31

Nee jij draait het om, Berghuis is juist een rechtsbuiten. Bij Ajax heeft hij weliswaar regelmatig op 10 (en 8 ook nog zelfs) maar als je zijn hele carriere bekijkt heeft hij gewoon driekwart van al zijn optredens op de rechterflank gestaan.

15 februari 2024 om 08:18

Je hebt een punt. Berghuis is van de combinatie (één-twee), de vroege/verre voorzet en, theoretisch gezien, vrije trappen en afstandschoten. Die laatste laat ie de laatste twee jaar een stuk minder zien natuurlijk.

Passeren met een actie op snelheid is niet wat Berghuis doet. Ik vind het zonde dat die transitie tot middenvelder van hem nooit door is gezet. Achter de spits kan ie in zijn herfstdagen veel beter renderen denk ik.

15 februari 2024 om 09:19

De kracht van Berghuis ligt inderdaad niet in het opzoeken van de tegenstander maar toch gaat hij dit seizoen ook 1 á 2 keer per wedstrijd buitenom voor een voorzet met rechts.

Het zou me ook niets verbazen als hij de Ajacied is die dit jaar het vaakst de achterlijn heeft gehaald. Al zegt dat meer over de andere vleugelspelers natuurlijk.

Weet niet of deze Noor daadwerkelijk zo slecht is maar als hij van het niveau Willems en Meijer is zou ik het toch een paar keer proberen.

Nee, Bjorkan heeft geen beste indruk achtergelaten bij Feyenoord, maar bij Bodo was hij voordat hij vertrok altijd een van de sterkhouders. Die jongen is ook echt afgeschreven na één wedstrijd, niet helemaal eerlijk als je het mij vraagt. Maar goed, verdedigen is inderdaad niet zijn sterkste punt.

Ergens hoop ik dat deze jongen een heel goede wedstrijd op de mat legt (en Ajax wint uiteraard). Ik vind het altijd zo zwak om mensen volledig de grond in te boren na nog niet één volle wedstrijd. Die kerel is gewoon mentaal geknakt.

onzin uitspraak van el ahmadi, misschien dat hij dat als "grappig" bedoelde.
want dit kan je niet serieus nemen, op basis van 70minuten bij feyenoord maar even bepalen dat die jongen er helemaal niks van kan. Ik wil bjorkan ook niet groter maken dan hij is, maar is gewoon een bruikbare back die niet het niveau van feyenoord bleek. Wil nog niet zeggen dat berghuis hem zo maar voorbij loopt... die loopt sowieso niet veel mensen voorbij, heeft geen snelheid en zijn passeeracties gaan in een lage versnelling.

Berghuis blijft toch een mooi verhaal.
Van Feyenoord de stap maken naar Ajax om onder andere prijzen te pakken om vervolgens te Ajax( momenteel) ingehaald ziet worden door Feyenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren