Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ribéry, een speler van wereldformaat, kon in Turkije geen potten breken'

Laatste update:

Nordin Amrabat kent een succesvolle periode bij Galatasaray, de club die hem afgelopen zomer na veel getouwtrek overnam van Kayserispor. De Nederlandse Marokkaan staat met Cim Bom bovenaan in de Süper Lig en wist zich met Galatasaray ook bij de beste zestien clubs van Europa te scharen in de Champions League. Over de kracht van de Turkse competitie zijn de meningen verdeeld, maar Amrabat is stellig als het over het niveau op de grens van Europa en Azië gaat.

/

Volgens de dribbelaar mag de Süper Lig niet onderschat worden. "De Turkse competitie is een sterke competitie, met een aantal ploegen dat kans maakt op de titel", vertelt Amrabat in gesprek met Voetbalzone. "Dit maakt de competitie leuk en attractief. Het niveau van de Turkse competitie is erg hoog en dat betekent dat er binnen een wedstrijd geen moment van verzaking mag plaatsvinden. We moeten continu geconcentreerd blijven en de kansen die we krijgen benutten: anders wordt het een moeilijk verhaal."

"De Süper Lig is totaal niet te vergelijken met de Eredivisie, want daarin krijg je de tijd en de mogelijkheid om te voetballen. Hier niet, dus je speelt meer op je gevoel en je moet snel beslissingen nemen'', vervolgt Amrabat. ''Veel grote voetballers die het in de rest van Europa hebben gered, hadden het in Turkije moeilijk. Een voorbeeld daarvan is Franck Ribéry, die nu bij Bayern München een speler van wereldformaat is. Ribéry heeft bij Galatsaray geen potten weten te breken en dan heb je het over een voetballer met een aparte status. Dit kenmerkt de manier van spelen en het niveau in Turkije."

Lees maandag het complete interview met Nordin Amrabat op Voetbalzone.

De Süper Lig is sterker dan de Eredivisie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft op zich wel een valide punt. Er wordt heel vaak denigrerend gedaan over de Turkse competitie, maar dat heeft denk ik ook veel te maken met het feit dat de Turken hun eigen competitie in de top5 competities van Europa scharen.

Er wordt compacter gespeeld dan in de Eredivisie, dus dat je dan sneller moet handelen en dus meer op je intuitie en gevoel af moet gaan. Al met al wel een respectabele competitie, waar zeker niet iedereen zomaar de topspeler is...

30 december 2012 om 09:54

De Turkse Super Lig wordt door Nederlanders onderschat en door Turken overschat !
Denk wel dat de Turkse Lig ietsje sterker is, omdat er meer geld is, maar qua opleiding is De Eredivisie een van de betere op de wereld, dus ook beter dan de Turkse.

30 december 2012 om 11:18

Gezien de Europese ranglijst waarin Turkije nog nooit boven Nederland heeft gestaan denk ik dat je kan concluderen dat de Nederlandse competitie nog altijd beter is dan die van Turkije. Ook de onderlinge resultaten bevestigen dit voor een groot gedeelte.
Het is wel zeker zo dat Galatasaray, Besiktas en Fenerbache ook in NL mee zullen strijden om de titel. Er is echter een minder brede subtop, waardoor uiteindelijk in een hypothetische Nl-turkse competitie er meer Nederlandse dan Turkse ploegen over zullen blijven.
Dat gezegd hebbende ontloopt het elkaar ook weer niet echt veel.

30 december 2012 om 14:18

ik zie dat amrabat daar wel red en bij psv niet dus mijn mening is dat ik denk dat nederlandse clubse beter zijn over geheel gezien

30 december 2012 om 14:48

Daar ga je sowieso al de fout in. Heb je Amrabat zien spelen? Weet je in welke rol hij speelt? Namelijk niet dezelfde als bij PSV en dat ligt hem perfect. Hij rendeert duidelijk beter in een 4-4-2 systeem in plaats van het 4-3-3 systeem. Maar dat wisten zij bij PSV natuurlijk niet...

Wij konden gelukkig met eigen ogen, in zijn eerste prof-seizoen, al zien dat deze jongen alle talent heeft en het zeker ver gaat schoppen. Hij heeft dit seizoen niet voor niets bijna alles gespeeld...

Dus je zou ook kunnen zeggen dat ze het bij PSV gewoon slecht gezien hebben, want Amrabat speelt bij Galatasaray echt veel beter dan hij ooit in het Eindhovense shirt gedaan heeft...

30 december 2012 om 17:54

ben ik het niet mee eens analyse...

je ziet duidelijk dat amrabat minder rendeert dan bij kayserispor... oke hij heeft een olympisch toernooi achter de rug en nu weer de africa cup etc etc en is wel moe mss.. maar je ziet duidelijk dat een 4-4-2 systeem niks voor hem is.

hij moet meer in het ander helft van het veld de bal krijgen... nu neemt hij de bal op zijn eigen helft mee en drijft hij 40-50 meter met de bal waardoor hij de kracht niet meer heeft om het laatste eruit te trekken....

als hij een iets vrijere rol zou krijgen iets zwervender zou mogen spelen denk ik dat hij beter zou spelen... ik herhinner me nog een wedstrijd tegen galatasaray waar hij dolde met 4 spelers van ons nu krijgt hij die vrijheid niet... en speelt moet hij verdedigend ook veel werk oplossen wat normaal is bij een 4-4-2 systeem...

31 december 2012 om 01:03

De Nederlandse competitie is ook veel beter. Verzorgde faciliteiten, uitstekende jeugdopleiding, tactisch tot de kelder van de ranglijst mooi voetbal. In alle opzichten een goede organisatie dus.

De top van Turkije is echter beter met grote, en vooral financieel sterke clubs die binnenkort ook zeker in Europa zich zullen laten gelden.

31 december 2012 om 01:31

Nederlandse nationale ploeg is sterker dan turkse nationale ploeg vandaar dat nederland meer punten heeft dan turkije maar als je op dit moment de clubs moet vergelijken en puur naar het competitie kijkt is de turkse competitie sterker en rijker

31 december 2012 om 01:45

De lijst waar het hier overgaat het niets met het nationale elftal te maken, dit heeft te maken met het aantal punten op de coëfficiëntenlijst voor clubteams en daar heeft een nationaal elftal helemaal niets mee te maken. Deze punten worden alleen gehaald door clubs door wedstrijden in Europa te winnen.

Welke competitie sterker is, dan zul je nooit kunnen vergelijken, Turkije heeft meer geld in de competitie, Nederland heeft grotere talenten rond lopen. Al met al is het aardig gelijkwaardig...

30 december 2012 om 11:54

Hij heeft helemaal geen punt en weet niet waar hij het over heeft. Ribery heeft maar kort gespeeld bij Galatasaray maar liet meteen zien dat hij een speler was van een uitzonderlijke kwaliteit. Hij was snel, balvast en technisch en scoorde de eerste goal tegen aartsvijand Fenerbahce tijdens een derby wat Galatasaray uiteindelijk 5-1 zou winnen.

Ribery is transfervrij weggegaan nadat Galatasaray 3 maanden geen salaris had uit betaalt. Galatasaray heeft er nog alles aan gedaan maar Ribery wilde niet meer in Turkije voetballen.

31 december 2012 om 17:24

Eindelijk ééntje die met feiten komt.. Zeg dit ook als een Gala-fan zijnde!?

ontopic: Dat was echt een geweldig wedstrijd die ik nauwelijks kan vergeten, maar dat hij geen potten kon breken in Turkije is zeker niet waar. Galatasaray had gewoon geen salaris uit betaalt..

30 december 2012 om 20:54

ach, Michel Bastos redde het ook niet in Nl
en kijk waar die nu voetbalt, de turkse competitie is wel een goede competitie met Fenerbace Besiktas en Galatasaray
maar vanderest zijn er niet heel veel 'bekende' clubs.

30 december 2012 om 21:48

ik weet niet hoor maar hij zelf kon geen potten breken in de eredivisie

Ach ja, een Ibrahimovic was in zijn eerste seizoen in Nederland ook niet al te populair en er zijn meer voetballers waarvan je niet zou verwachten dat ze het in topcompetities zouden redden. Vaak zegt het meer over de trainer dan de speler als deze het niet red in mindere competities en wel in de top. br Ik geloof verder niet dat de turkse competitie nou zo onderschat wordt. Misschien is het niveauverschil tussen de grote en de kleine clubs niet zo groot. Als de turkse competitie echt zo groot was had er wel een club ver gekomen in de C.l.

30 december 2012 om 10:39

Hoeveel nederlandse clubs zitten bij de laatste 16?

Tuurlijk de loting van Ajax was niet gunstig, maar PSV met Cocu en V Bommel was het laatste wat NL in de Champions League liet zien dus jou reactie (en mijn eerste regel) zijn geen maatstaf.

De Turkse Competitie is minder aantrekkelijk dan de Eredivisie. In Turkije heb je ieder jaar 3 titelkandidaten, 3 verassingen en de rest vecht het uit. Fysiek zwaar(vergelijkbaar Bundesliga) qua druk(bij topclubs) niet minder dan de Europeese top, (dat was de reden voor mindere prsstatie van Ribery), technisch/tactisch slechts maximaal sub-top Europa.

De turkse spelers moeten het technisch/tactische aspect zien te ontwikkelen en dan is de Super-Lig een gelijkwaardige competitie net als Frankrijk, Portugal en in de toekomst Italie onder Spanje, Engeland en Duitsland.

Dit moet gebeuren anders zal het niveau nooit omhoog gaan, voor buitenlandse toppers zal het nooit aantrekkelijk worden om uit naar Erzurum of Diyarbakir te gaan.

30 december 2012 om 20:05

Toevallig dit jaar zit er weer eens een Turkse club bij de laatste 16, de laatste keer dat dat het geval was, was in 2007/2008 toen Fenerbahce de kwartfinale haalde.
In de laatste 12 jaar is het nu de tweede keer dat een Turkse club de volgende ronde haalt, dus het is niet zo dat bij een uitzondering van Galatasary nu de Turkse competitie opeens een stuk beter is dan de Nederlandse.

31 december 2012 om 08:58

Lezen vriend, zeg dat de stelling over de laatste 16 niets zegt!!!!!

Zeg nergens dat de Turkse/nederlandse competitie beter is. Heb op meerdere reacties als aangegeven dat zowel NL als TR tot de middenmoot van Europa horen. Turken en Nederlanders hebben beide niets tegenover de ander om stoer over te doen.....

30 december 2012 om 18:24

Inderdaad en daarbij heeft Amrabat, een speler van middelmaat, na een jaartje VVV ook geen potten meer kunnen breken in de Eredivisie. Verder zijn er spelers als Thiago Silva en Michel Bastos die het in de ene competitie ook niet goed deden terwijl ze nu sterkhouders zijn in hun teams. Want hoop niet dat Amrabat denkt dat de Jupiler League en Portugese competitie beter zijn dan de Franse en Italiaanse..
Sommige spelers moeten zich nou eenmaal nog meer ontwikkelen of in een competitie spelen die ze beter ligt.

Of Amrabat wil zeggen dat de Turkse Competitie sterker is dan de Bundesliga of VZ verdraait het interview. De buli en PL zijn veruit de sterkste.

Maar ja Amrabat kon in de eredivisie ook geen potten breken.

30 december 2012 om 08:48

Waar haal jij dat nou weer uit? Hij zegt alleen, zoals hij wel meerdere malen aanhaalt, dat spelen in de Turkse competitie niet bij voorbaat een gelopen race is. Je moet elke wedstrijd weer 120% geven en helemaal tegen de obscure kleine clubs. Er wordt daar anders gespeeld en dan ligt niet elke topspeler, zo ook Ribery niet...

Beetje azijnpissen om niks...

30 december 2012 om 08:59

'de buli en PL zijn veruit de sterkste.' Waar baseer je dat op? Als dat een mening is dan moet je het niet als een feit brengen.

30 december 2012 om 12:31

Zn argumenten weet ik niet maar ik ben het er mee eens al zou ik toch ook spanje erbij willen zetten.

De bundesliga kan in de toekomst (fairplay) wel is PL voorbij schieten.

Bundesliga een hele gezonde sterke en leuke competitie.

30 december 2012 om 13:14

Die argumenten zijn overbodig. kijk eens een wedstrijd en oordeel. In de Buli en PL spelen de beste spelers. in Turkije bij lange na niet.

30 december 2012 om 16:09

In Spanje spelen de beste spelers zowel nummer 1,2 en 3,4 en 5 geloof ik.de EPL wordt overschat het feit dat bijna elke buitenlander een revelatie is daar zegt ook wat over het niveau van de engelse spelers.duitsland is hot op t moment daar waar het tot zon 5 jaar geleden not done was om sympathie te hebben voor iets dat maar Duits was is t nu het tegenovergestelde.feit blijft wel dat Bayern eigenlijk de enige duitse ploeg die wat presteert in Europa en dus behoorlik voorbarig is te concluderen dat de duitse comp zo sterk is ,eerst prijzen en dan de credits en niet andersom.

30 december 2012 om 20:37

Dat de Engelse spelers in Engeland minder zijn dan de buitenlanders doet toch niets af aan de kracht van de competitie?

30 december 2012 om 21:30

@borussen. Wie heeft het nou over Turkije? Ik doelde natuurlijk op Spanje. Spanje staat bovenaan in die Coëfficiëntenlijst (2012/2013) (zie de link). En er staan nog 4 Spaanse ploegen in de champions league. Afgezien van de feiten, vind ik Real Madrid (zelfs nu) en Barcelona veruit de beste ploegen van Europa. Kans is zeer groot dat één van deze ploegen de champions league wint (beetje geluk moet je altijd hebben).

http://plazilla.com/uefa-coaafficiaanten-lijst-201...

Hij neemt niet echt een standpunt in; alleen dat je het niet moet onderschatten en andere blalabla. Misschien dat het op bepaalde punten moeilijker is dan de eredivisie, maar of de kwaliteit hoger is? Dat betwijfel ik, ondanks dat het niveau in Nederland van een bedenkelijk niveau is. Wanneer bijvoorbeeld het tempo hoger is dan wil dat niet zeggen dat het tactisch of technisch een hoger niveau is. Turkije staat op de Uefa Coëfficiëntenlijst (2012/2013) op de 12e plaats. 10e plaats is voorlopig het hoogst haalbare, want ik denk niet dat Turkse competitie sterker is dan de Russische, dat 9e staat (zie de link).
http://plazilla.com/uefa-coaafficiaanten-lijst-201...

Ik kan dit ook omkeren. Amrabat die bij PSV volledig door de mand is gevallen kan in de Turkse top meekomen. Zegt net zoveel als Ribery die het niet redde in Turkije.

30 december 2012 om 09:00

Hoe oud was Ribery toen? Hebben we het daar al over gehad? Hoeveel topspelers hebben in hun jongere jaren moeite gehad om door te breken.

30 december 2012 om 12:50

Knap opgemerkt maar er is een wereld van verschil tussen deze Amrabat en die van Psv. Deze Amrabat speelde een gruwelijke match op Old Trafford en is zoals in de afgelopen wedstrijden te zien 2 sneller dan Rafael. Ik wil niets zeggen maar bij ons heeft hij nog vrij weinig laten zien, wel veel assists, maar 1 goal en is niet altijd basisspeler. Dus mee kan met de Turkse Top?

30 december 2012 om 14:48

Dat is ook een beetje het punt van Korenaar. Amrabat oordeelt kort door de bocht door te stellen dat de Turkse competitie sterk is (onder andere) omdat grote spelers als Ribery er niet konden slagen (wat hij overigens wel kon). Ook Ribery heeft zich daarna pas verder ontwikkeld, evenals dat Amrabat het nu vast beter doet dan bij Psv (althans, dat veronderstel ik maar op basis van de reacties hier, het bericht van voetbalzone en het feit dat hij bij Psv zeer zwak was).

30 december 2012 om 14:42

Korenaar, jouw reactie laat al zien dat je de Turkse competitie helemaal niet volgt, wat voor 99 procent van de autochtone Nederlanders geldt overigens. Amrabat kan tot nu toe helemaal geen potten breken bij GS. En je durft Amrabat met Ribery te vergelijken.

30 december 2012 om 15:13

Wat Korenaar zegt is logisch, hij volgt de logica van Amrabat, dus je zegt eigenlijk dat Amrabat de Turkse competitie niet volgt, waarom denk je dat? Hij speelt erin, natuurlijk volgt ie het...

30 december 2012 om 17:17

Hoezo is het logisch? Hij zegt dat mee kan bij de Turkse top, maar hij speelt niet eens in de basis bij Galatasaray, en de keren dat hij meespeelt heeft die geen indruk kunnen maken.

Ik snap niet waar je heen wilt met je stuk over Amrabat. We hebben het hier over Korenaar die uitspraken doet die gebaseerd zijn op onwaarheden.

30 december 2012 om 17:18

Geweldige reactie die gelijk heel de stelling van Amrabat overbodig maakt! Hulde

Ik snap de uitspraak van Amrabat niet. Ribery was bij Galatasaray by far de beste van het team. Tevens de gevaarlijkste. Vandaar dat ik toto op de dag van vandaag niet begrijp dat ze zo zijn omgesprongen met hem. Was het een salariskwestie of meer waardoor hij gratis de deur uit kon?

30 december 2012 om 11:33

Het was puur een salariskwestie. Galatasaray had hem maandenlang niet uitbetaald, dus kon hij gratis de deur uit lopen

Waar heeft Amrabat het over? Ribery was een sensatie, hij begon inderdaad slecht maar gedurende het jaar werd hij steeds beter en beter, met als hoogtepunt de beker finale waarin we Fener met 5-1 versloegen. Ik herinner me dat iedereen ook enorm was op ons bestuur, omdat we Ribery niet definitief hadden aagetrokken.

30 december 2012 om 10:58

Ik moet je corrigeren.

Ribery is nooit slecht begonnen.

Ribery was wel definitief aangetrokken. Hij had een meerderjarige contract. Het bestuur had echter langer dan drie maanden niets gestort op de rekeningen van de spelers. Toen kon hij transfervrij vertrekken naar Marseille.

30 december 2012 om 15:07

Inderdaad zijn carriere begon daar pas, hij liet gekke dingen zien en was niet zo compleet als nu maar mischien wel leuker om naar te kijken nu is de bundeslaiga wel sterker maar als die nog zo een seizoen was doorgegaan was er toch wel een topclub sowieso gekomen.

Wat wil Ambrabat hier nou duidelijk maken? Dat de Turkse competitie beter is dan de Bundesliga, Liga Bbva en de Premier Leaque? Maar waarom spelen in de turkse competitie alleen maar goede oude spelers die aan het einde zijn van hun Carriere (kuyt, Eboue , Baros) en spelers die in de rest van europa zijn mislukt of na een blessure niet meer terug konden komen op hun oude niveau??? In europa kan ik er ook niet van af lezen dat de turkse clubs het zo goed doen.. Neem bijvoorbeeld Twente - Bursaspor waarin Twente Bursaspor helemaal overklaste of Psv-trabzonspor waarin psv Trabzon totaal van de mat speelde of Fenerbache - Twente van 3 jaar geleden waarin Twente Fener in eigen stadion voor gek zet. Nou....... wat een topcompetitie zeg.....

30 december 2012 om 11:39

Baros werd op een jongere leeftijd aangetrokken, nu is die indd oud. Maar hij is heel succesvol geweest bij GS. Veel doelpunten gemaakt. Dit jaar vertrekt die transfervrij. Als het kon moest die al vorige jaar vertrekken maar die geldwolf wou blijven. Liverpool was dom om Shelvey boven Kuyt te kiezen. Je ziet nu dat die mislukkeling geen potten kan breken. Kuyt is een heel belangrijk aandeel voor Fener. Hij doet het geweldig!
Eboué kwam naar GS toen hij 27 Jaar was. Dat noem ik niet oud. Vooral niet voor een geweldige speler als hij. Hij doet het ook prima, anders wat hij wel verkocht.
Ik bedoel als een Kuyt of Eboué naar de Eredivisie komt hoor ik nooit iemand zeuren neem als voorbeeld: Van Bommel naar PSV of Poulsen naar Ajax. Dat zijn pas slechte transfers en logisch dat ze mee kunnen draaien met de top in NL. Kijk tegen welke jongens e allemaal spelen, allemaal onervaren jonge spelers waar zelfs de braziliaan Ronaldo een hatrick zou scoren. Het niveau is ook gewoon ontzettend laag hier.

30 december 2012 om 12:49

Kijk jij ook wel is naar voetbal?
vbommel en poulsen zijn prima transfers!

De reden dat er naar turkije betere oudere spelerls komen is om dat er iets meer betaald word, niet omdat er beter gevoetbald word net als is de VS of China waar een drogba heen gaat. Daarbij is Baros nooit een topper geweest wel een talent is ook kuyt een matige voetballer (met 2paar longen en een instelling van goud) en eboue is ook niet top of the world.

30 december 2012 om 14:40

Noem jij nou Poulsen een prima transfer? Oudejaarsavond is morgen he, je hoeft niet zoveel op. Drink gewoon met mate.

30 december 2012 om 14:54

Shelvey is echt niet minder dan de huidige Kuyt. Kuyt bloeit voornamelijk op in Turkije omdat het niveau en tempo daar een stuk lager liggen dan in Engeland. In zijn laatste jaren bij Liverpool was hij niets meer waard. Shelvey zou het in Turkije vast niet minder doen dan Kuyt, al is het altijd maar speculeren. Kuyt is aan het aftakelen en dat kan goed in competities in de middenmoot van Europa zoals de Turkse en de Nederlandse. Van Bommel koos dus de laatste, Kuyt (vooralsnog) de eerste.

30 december 2012 om 22:32

Baros nooit een topper geweest? Kijk jij wel voetbal? De man heeft champions league gewonnen met Liverpool en was jaren geweldig in de Champions League en in de Nationale ploeg van Tjechie. Geen topspits zeetie

31 december 2012 om 09:06

Twente Bursaspor overklaste?

Ze wonnen na verlenging nadat Bursaspor met 10 man kwam te staan. Heenwedstrijd werden ze weggespeeld met en mochten ze van gelukspreken dat ze een doelpunt maakten. 3-1 nederlaag

Nordin.....nooooordin.......laat die interviews even varen en focus jezelf op je eigen spel. Eerst kwam je met de onzin dat wij voor het eerst de laatate 16 hadden gehaald en nu heeft Ribery geen potten weten te breken ?

De week dat Ribery kwam had Fener Anelka gehaald. Toen deden ze op een fansite van Fener een foto van Anelka(breed,sterk) naast een foto van Ribery(dun, lelijk). Ze konden die foto echter na een week al weg halen, want hij heeft elke back in Turkije zoek gespeeld. Daar kan jij niet over mee praten Nordin ! Ribery heeft tegen Fenerbahce assists geleverd en een prachtige goal gemaakt, jij nog niet Nordin !

Breek eerst zelf een paar potten zou ik zeggen, want tot nu toe ben je middelmaat, iets wat Ribery bij Gs nooit is geweest.

Ribery was 21 toen hij naar Galatasary ging en speelde maar 14 wedstrijden en 0 goals. Waarvan veelal als invaller.

Kortom, wat een ongelofelijk slecht voorbeeld om hem te noemen en hem aan te wijzen als voorbeeld van mislukking om jezelf en de matige turkse competitie op te krikken. Nederland heeft nog bijna een betere competitie.

Ik zie ajax van fenerbahce winnen, AZ veegde hun ook weg paar jaar terug.
Psv/twente wel van galatasaray/trabzon/besiktas etc

En ga zo maar door, onderop zal het weinig val elkaar verschillen.

30 december 2012 om 11:24

Haha zie hem met zijn wikipedia reactie.

Veel als invaller ? 0 goals ? Ik heb al zijn wedstrijden gezien bij Galatasaray, jij natuurlijk geen één. Dan betekenen die statistieken die jij noemt daadwerkelijk niets.

30 december 2012 om 13:37

Tot nu toe zijn er wel nog twee Turkse clubs actief in Europa, en 1 Nederlandse. De afgelopen jaren hebben de Turkse clubs ook beter gepresteerd. Fenerbahce kwam in 2008 nog tot de kwartfinale van de CL. Het laatste 'succes' van een Nederlandse club, de kwartfinaleplaats van Psv, stamt uit 2004 volgens mij. Tevens is elke keer dat een Turkse en een Nederlandse ploeg samen in de poule zaten, de Turkse hoger geeindigd. Fenerbahce zat in 2006 in de poule bij Psv, won 3-0 van ze, en eindigde als tweede in de poule. In 2008 zat Fener weer bij Psv, en toen wonnen ze 2-0, en eindigden ze als 3e, PSV als 4e.
Over dat AZ ze heeft 'weggeveegd', ben je serieus? Een lucky 3-3 in Istanbul (3 kansen 3 goals) en 2-2 in Alkmaar (die wederom lucky in de laatste minuut tot stand kwam) noem ik niet 'weggeveegd'.
Twente zat 2 jaar geleden bij Fener in de poule, en toen eindigde Fener met 7 punten verschil (!) eerste in de Europa League. Dat zegt wel wat over Nederland, want dat was het seizoen dat Twente kampioen was geworden.
Als we naar afgelopen jaar kijken ook. Zelfs een Bursaspor, wat in Turkije niet meer is dan de middenmoot/sub-top won 3-1 van Twente in de voorrondes voor de Europa League. Die zelfde Europa League waar zowel PSV als Twente (zonder ook maar 1 winstpartij) kansloos ten onder gingen.

Ik vraag me toch echt af op basis van welke informatie jij je conclusies trekt. Ik kijk wedstrijden van zowel Nederlandse als Turkse clubs, dus ik heb nog enige kennis van beide kanten. Bij jou is dat ver te zoeken zo te lezen, als je komt met argumenten als 'ik zie Ajax wel van Fenerbahce winnen, AZ veegde hun ook weg paar jaar terug.'

30 december 2012 om 14:14

Om je even te corrigeren: het was 2005 en PSV stond in de halve finale, en miste op één haar na de finale (goal in de laatste minuten)..

30 december 2012 om 14:31

Was dat de wedstrijd tegen Lyon?
Ik hoop dat je het voor de rest wel met me eens bent.

30 december 2012 om 16:01

AC Milan met Ambrosini die toen in de laatste minuten scoorde.... Cocu speelde toen nog bij Psv, net als Alex als ik het goed heb.

30 december 2012 om 19:45

Ik denk dat het verschil wel te maken heeft met de leeftijd waarop je naar een competitie gaat, de meeste spelers die naar de Eredivisie gaan zijn onder de 23, naar Turkije meestal 26 of ouder. Dat scheelt heel veel in ervaring, als je 26 bent maak je minder fouten dan wanneer je pak en beet 20 bent. Een reden dat er meer oudere spelers naar de Superlig(?) gaan is omdat je daar gewoon meer betaald krijgt dan in Nederland, ik denk niet dat Kuyt naar Fenerbace was gegaan als hij bij Feyenoord evenveel had kunnen verdienen. En, iets wat je wel mee moet nemen, uit bij een Turkse club is gewoon heel vervelend, in zo'n stadion voel je je als tegenstander gewoon niet fijn. Dat was al zo toen Duitsland in Berlijn tegen Turkije speelde en het halve stadion Turks was, en dat zal bij een volledig Turks stadion nog erger zijn. Wat ik bedoel met het verschil in leeftijd is dat Nederland meer een begin of tussenstation is en Turkije meer een eindstation.

30 december 2012 om 14:45

PSV en Twente die de groepsfase van de EL niet eens doorkomen, die PSV en Twente toch? Die niet eens weten te winnen tegen Helsingborg en Aik. Ik hoop dat we het hebben over dezelfde PSV en Twente.

30 december 2012 om 20:39

PSV en Twente hebben helaas ook duidelijk laten zien dat de Europa League ze geen pepernoot interesseert. Dan kan Advocaat hoog en laag springen en zeggen dat hij z'n sterkste team heeft opgesteld maar dat is gewoon onzin. Wat Twente en PSV in de EL heeft laten zien dit jaar is geen goede afspiegeling van hun kracht. Of het kwalijk is of niet dat ze er met de pet naar gooien laat ik maar even in het midden.

31 december 2012 om 00:48

Hoezo interesseert de EL ze niks beste vriend? Europees voetbal is toch zo belangrijk, aangezien ze geen Cl-voetbal spelen, lijkt het me heel logisch dat ze de EL wel serieus nemen. Aan de Eredivisie verdien je als club volgens mij niet zoveel, de EL is dan een mooi extraatje. Als we kijken naar de salarissen die Twente en PSV betalen, lijkt het me sterk dat de EL ze geen pepernoot interesseert.

Amrabat weer met zijn praatjes om zijn eigen onkunnen te verhullen. Nou Nordin ik heb een verassing voor je: Ribery was DE revelatie van Turkije dat seizoen! Was supergevaarlijk en is transfervrij naar Marseille verkast omdat Gala zijn contractuele betalingsafspraken niet nakwam...

Hahahahahah.

Amrabat loopt gewoon de prestaties van Ribery te bagatalliseren om zich zelf de hemel in te prijzen. Jongen, als je bij een grote club in Turkije/supbtop club in Europ speelt, moet je niet alleen op het veld presteren. Je moet ook de media goed bespelen en het liefst je mond dichthouden en standaarduitspraken doen maar goed presteren op het veld.

Op het moment verkeer je niet in een situatie waarin je constant een interview kan aangaan. Zlatan mag dat, want elke week levert hij minstens een goal en een asisst.

Als we even terug moeten kijken naar de periode van Ribery bij Galatasaray. Hij was al op dag 1 een sensatie met zijn fenomenale dribbling op snel. Hij maakte geweldige loopacties achter de verdediging en kon ook nog eens scoren.

Echter was het toenmalige bestuur zo dom en keigierig, ze lieten een goudhaantje wegglippen voor een paar ton.

Kortom, Amrabat: houd je mond, presteer!

Ambrabat een topseler in Turkije, kon bij psv ook geen potten breken. En toen was Ribery ook nog niet op heat niveau dat hij nu heeft. Toegegeven de Turkse competitie heeft veel meer topspelers, maar dat is meteen hum probleem. Ze investeren veel geld in spelers die al over hun top heen zijn en daarom blijft de jeugdopleiding achter.

30 december 2012 om 13:16

Wat klets jij nou, Ribery heeft bij Galatasaray geweldige dingen laten zien en was toen al veel verder dan Amrabat nu is, bij Amrabat gaat alles op snelheid en toeval bij Ribery gaat alles op techniek en inzicht.

Oh ja nog een leuke gebeurtenis over de transfers van Anelka en Ribery.

Toen beide spelers werden aangetrokken, werd er door de media gezegd dat wie er 1 kocht, kreeg 1 gratis. Dus Anelka was de gekochte speler en Galatasaray kreeg Ribery gratis erbij (omdat beide spelers Fransmannen waren).

Maanden later raakte iemand geblesseerd in de definitieve eindselectie van Frankrijk voor een eindtoernooi (weet even niet welke). Ra ra ra wie voorkeur kreeg, boven wie. Hahaha. Dat was wel grappig.

30 december 2012 om 13:39

Een diepe spits met een aanvallende middenvelder vergelijken, beetje krom.

Goede speler is echt beter geworden in turkije nadat die weg ging bij PSV fysiek heel sterk geworden niemand houdt hem van de bal hij heeft nu ook meer overzicht.
En hij is zo snel ik weet nog tijdens die olympische spelen rende hij Jordi Alba eruit met bal.
Hoop dat die een goede Afrika cup speelt maar ik weet niet of die basis gaat staan volgens mij gaan Assaidi en Berrada op de vleugels. ik zou hem gebruiken voor de laatste 25 minuten kan die zijn snelheid gebruiken wanneer die spelers van de tegenstander moe zijn en met hem kan je echt goed countervoetbal spelen.

De mensen die dat denk ik niet hebben ingevuld waarschijnlijk omdat het om hen eigen land gaat, maar er overwinteren Turkse clubs in Europa, en alleen Ajax van NL

30 december 2012 om 13:41

ja omdat PSV en twente het niet serieus namen,az en vitesse hadden heel veel ongeluk met de loting tegen anzhi waar de turkse clubs ook niet van zouden winnen. en ik denk ook niet dat fener of GS derde zouden worden in de poule des doods en je hebt ook nog een de fifa ranglijst waar turkije nooit een hogere score heeft gehad dan NL.

30 december 2012 om 14:48

Hoezo namen PSV en Twente het niet serieus? PSV speelde gewoon met hun eerste elf tegen het B-elftal van Napoli. Clubs als Napoli en Atletico Madrid nemen het niet serieus, maar kom alsjeblieft niet met het onzin argument dat ze het niet serieus namen.

30 december 2012 om 16:05

dus als psv en twente het serieus namen wonnen ze het toernooi dan? je weet niet wat je zegt joh, machester united , real madrid barcelona nemen een toernooi als EL niet serieus maar een psv neemt dat heel erg serieus hoor, want dat is het hoogst haalbare op europees gebied voor hen.

30 december 2012 om 16:03

Nederland staat alleen een tijdje hoger op de coeffiecientenlijst.

Daarbij is Nederland een veel beter opleidingsland.

30 december 2012 om 19:52

Jij hebt in je laatste zin bijna het verschil uitgelegd, de juiste zin daarvoor zou zijn: Nederland is een opleidingsland. Dat is een feit. Turkije is meer een eindstation, en het verschil zit hem dus vooral in de ervaring. Want als je pak en beet 27 maak je gewoon minder fouten dan wanneer je 22 bent. De gemiddelde leeftijd in de Eredivisie is 23.9 jaar, in Turkije is dat 26.4. Dat is dus 2 en half jaar ervaring meer in Turkije.

Turkse competitie stelt niks voor evenals de Eredevisie, wat wel aantrekkelijker is omdat het meer aanvallender ingesteld is met jaarlijks handje vol talenten die doorbreken mede door top jeugd en scout.

Amrabat had je nooit in de shirt van GS willen zien, en gelijk heb ik ook met je prestatie die ie getoont hebt tot hede.

Ik wil graag dat de opstelling van vorig jaar terugkeert met Enging en Emre ipv Nordin en hamit.

30 december 2012 om 19:23

Had je die opstelling terug dan had GS de 2de ronde van de CL niet gehaald. Het zijn juist Hamit,amrabat,burak,muslera en Semih die GS kleur geven. Goed aangekocht dus..

30 december 2012 om 21:55

Hamit is een amateur deluxe. Die bakt er niks van. Verdiend veels te veel. Burak is een top aankoop net als Muslera. Amrabat mag wel meer laten zien. Rennen en dribbelen kan die wel. Maar voorzetten en paasejs zijn niet hem beste kant. Semih komt uit de jeugd opleiding van GS en is niet gekocht.

30 december 2012 om 13:16

De teams die je opnoemt worden in NL zeker wel kampioen. Mits in vorm dan, fener is momenteel een drama.

De top 3 vitesse en twente leggen het af in de super lig omdat ze fysiek worden weggeblazen!

30 december 2012 om 19:50

Ajax speelt utrecht niet weg als utrecht de beuk erin gooit. Als een Melo of Meirelles tegen Schone komt hebben ze geen bestek nodig om hem letterlijk op te eten.....

Geen onzin verkondigen.

30 december 2012 om 19:57

Dat heeft niets met fysiek te maken maar met wilskracht en inzet. Vaak wordt Ajax daar op overtroffen met dat soort wedstrijden omdat ze zelf niet veel inzet of wilskracht tonen. Puur mentaal iets vind ik.

31 december 2012 om 08:41

Het feit dat jou club jaarlijks met jeugd spelers de show kan stelen en een Italiaan met een gemiddelde van 1 op 12 ofzo nu bijna de leider is van het doelpunten klassement zegt toch ook wat?

Bulykin(scoorde in België 3x in 2jaar inclusief trainingen),vleminck(scoort sinds zijn vertrek bij NEC alleen bij afwerkoefeningen),guidetti(scoorde daarvoor nog niet bij senioren),finbogasson en chevalier doen het hier ook goed(komen van respectievelijk de bank/tribune van Lokeren en de 2e klasse in België)

Conclusie: Nederland is een opleidingsland/ veredelde jeugdcompetitie, welke goede cijfers uit het verleden hebben waardoor mensen zoals jij nog steeds de illusie hebben dat men in de subtop van Europa horen.

Wakker worden jullie zitten net als Turkije in de middenmoot, waarbij jullie weg zullen zakken zo lang er geen Financal Fairplay is en Turkije/oekraïne enz met de tijd de sub top gaan vormen omdat ze meer centen hebben.

31 december 2012 om 08:46

Klopt mentaal aspect telt ook mee, maar het lijfgevecht om "de 2e bal" zoals Utrecht speelde vraagt om spierballen en die krijgen de meeste pas over 3 jaar......het zijn te vaak lieve aardige jongens!

30 december 2012 om 14:52

Dat je Twente noemt, geeft al aan dat we jouw reactie met een korreltje zout moeten nemen. Twente speelt pas bagger voetbal, hoe durf je hun nog op te noemen? En voetbal dat leuk is om naar te kijken, is niet altijd beter. Je kijkt zeker nooit wedstrijden uit de Turkse competitie, maar een mening vormen op basis van niks, daar zijn mensen zoals jij heel goed in. In Turkije zijn er ook een paar teams die leuk voetballen, zoals Antalyaspor, Eskisehirspor en Besiktas, maar die clubs staan nog steeds achter Galatasaray. Het voetbal dat Twente op de mat legt, lijkt ook nergens op, maar ze staan wel netjes op de tweede plaats.

31 december 2012 om 00:51

Veel mooier voetbal met wie? Wout Brama? Ze hebben Tadic en Chadli, die twee zijn de enigen bij Twente die me nog kunnen imponeren. Maar ze zijn bij lange na nog niet op het niveau die Elia, Arnautovic en Ruiz hadden.

30 december 2012 om 16:07

fener in vorm en galatasaray in vorm worden makkelijk kampioen in NL

30 december 2012 om 19:49

Ajax, PSV en Feyenoord in vorm worden makkelijk kampioen in Turkije.
Makkelijk he, loze kreten plaatsen zonder onderbouwing. Feit is dat de Turkse competitie nog Nooit boven de Eredivisie heeft gestaan, wat te maken heeft met een boel matige teams onder de absolute top (beetje zoals Portugal, alleen zijn Benfica, Braga, Lissabon en Porto stukken sterker dan Gala, Fener en Besiktas), een stroom aan volgevreten vedetten die nog effe willen cashen (het Feyenoord Mid Jaren 0 syndroom) en een mindere jeugdopleiding.

30 december 2012 om 19:52

Galatasaray heeft dit jaar Braga verslagen in de CL...... Je hebt felijk Braga is sterker, hahaha

31 december 2012 om 00:03

Ajax heeft dit jaar City verslagen in de Cl.....en zo kunnen we nog wel even doorgaan he?

31 december 2012 om 08:54

Je voorbeeld met Braga sloeg net nergens op, net als het incident met City. even afsluitend:

Nederlandse en Turkse competitie zitten in de middenmoot van Europa. Turkse competitie is opkomend en de Nederlandse neergaand door de financiële mogelijkheden. Financial Fairplay is de redding van de Eredivisie, en zou slecht uitkomen voor o.a Turkse competitie

Ik denk dat Ribery niet eens weet wie Amrabat is, Amrabat moet niet zulke praatjes hebben want Ribery deed het daar geweldig en ik weet zeker dat het merendeel van de Galatasaray supporters het doodzonde vonden dat Ribery wegging.

Amrabat speelt dit seizoen niet eens zo goed, hij wordt overhyped. Omdat hij nu in een 422 formatie speelt, maar hiervoor heeft hij altijd in een 433 formaat gespeeld waardoor hij nog steeds niet weet wat zijn eigen taken zijn op het veld. Ik vind hem zelf nog lang niet klaar voor de stap omhoog, laat hem zich eerst maar even bewijzen bij Galatasaray.

Ribéry is dan ook 1 van de weinige niet-turkse spelers (zoniet enige) die als buitenlander naar de Turkse competitie kwam en nadien nog een mooie carrière uitbouwde. Leuk dat je net hem als voorbeeld moest nemen, hij heeft vast lang moeten zoeken.

30 december 2012 om 13:45

Anelka ging ook nog naar Chelsea nadat hij bij Fener had gespeeld, al was dat via Bolton. Elvir Baljic ging van Fenerbahce naar Real Madrid. Andre Santos van Fener naar Arsenal. Hakan Sukur, Emre en Okan Buruk gingen na de Uefa cup winst van Galatasaray naar Inter. Umit Davala naar AC Milan. En zo zijn er nog wel meer. Valt dus best wel mee.

30 december 2012 om 17:04

Hij heeft het over een mooie carriere. Alleen Anelka en Emre kan je echt noemen. De spelers die naar Italie gingen zijn vrijwel allemaal mislukt, behalve Emre dan. Anelka ging mooi naar Chelsea en speelde CL finale, Baljic was een grote flop en Santos komt nu niet aan de bak.

Arda bouwt op dit moment wel aan een super carriere waar vandaag gefluisterd wordt over een overgang naar Chelsea, wie weet.

30 december 2012 om 17:20

True. Ik las het idd later pas terug.

30 december 2012 om 17:29

Emre was anders ook een vaste bankzitter bij Inter. Vervolgens ging hij naar Newcastle en speelde verdienstelijk, maar toen kreeg hij opstootjes met tegenstanders (waaronder de vermeende racistische uitspraken jegens een donkere speler, dacht Yobo). Daarna keerde hij terug naar Fenerbahce en nu speelt hij voor Atletico, maar is veelal bankzitter. Dus ik betwijfel of zijn Europese avontuur is geslaagd.

Anelka is wel een speler die na Fenerbahce opbloeide, maar het was niet zo dat Anelka voor zijn Fenerbahce avontuur onbekend was en dat Fener hem in de markt presenteerde. Hij speelde al voor Fenerbahce voor clubs als Real, Liverpool, Arsenal, PSG etc.

Nihat maakte ook furore bij Sociedad (met Darko Kovacevic), vervolgens draaide hij ook een anderhalf seizoen goed bij Villareal. Hij werd op een haar na geen topscorer van La Liga in het shirt van Sociedad, want Nazario Ronaldo was hem net voor.

Ribery spreekt voor zich.

Zoals jij zegt, zal Arda ook zo een status hebben als hij stopt met voetbal.

Tugay groeide uit tot een held bij Blackburn en speelde drie goede seizoenen bij Glasgow.

Geremi schopte het heel ver na Genclerbirligi.

Voor de rest hebben we niet echte grote namen in de Europese markt gepresenteerd.

Dat ligt ook deels aan onze spelers die direct al heimwee krijgen als ze Edirne voorbij zijn. Dan heb ik over spelers als Hami, Hakan in zijn eerste Europees avontuur, Necati, Hakan Unsal, Arif Erdem, Umit Davala, Tayfun Korkut, Rustu etc.

Daarnaast heb je ook spelers die geen trek hebben/hadden in een Europees avontuur of doodsbang zijn om te falen op Europese velden. Bijv. Volkan Demirel, Gokhan Gonul, Sergen Yalcin, Semih Senturk, Hasan Sas etc.

Dus er spelen meerdere factoren een rol.

30 december 2012 om 18:08

je hebt nog een gokdeniz die nu bij zenit speelt en meestal in de basis mag starten en nog steeds zijn assists en goals meepikt

een emenike die bij fener/ karabuk wegging en nu furore maakt bij moskou...

topal die 2 seizoenen heeft meegemaakt bij valencia ( en een bepaalde periode ook een van de sterkhouders was op het middenveld)

tuncay in de subtop van engeland was ook wel een speler om naar te kijken ( was wel geen topclub materiaal)

30 december 2012 om 18:22

Gokdeniz speelt bij Rubin Kazan. Is daar goed 'ingeburgerd'. Spreekt prima Russisch, en is een belangrijke kracht bij Rubin. Scoorde zelfs de goal in Camp Nou toen Rubin daar verassend 0-1 won een aantal jaren terug. Een van de grootste redenen dat hij zich daar op zijn gemak voelt is dat in Kazan (tatarstan) veel moslims wonen. Hij heeft zelf ook aangegeven dat dat een van de redenen was dat hij er heen ging.

30 december 2012 om 19:53

sorry idd my bad rubin was het...

30 december 2012 om 19:57

Anelka had voordat hij naar Turkije ging al bij Psg, Arsenal, Real Madrid, nogmaals Psgs, Liverpool en Manchester City gespeeld, dus voordat hij naar Turkije ging had hij op basis van namen, en bij Arsenal, City en PSG deed hij het allemaal best goed, enkel bij Real niet(9 wedstrijden, 2 goals) en Liverpool(20 wedstrijden, 4 goals) was hij niet zo goed

30 december 2012 om 19:55

Ken jij Anelka? En nog eerder Adrian Illie( Valencia), Elvir Baljic (real madrid) NOG eerder Les Ferdinand (Tottenham)......enz enz

30 december 2012 om 20:03

Ik heb het toch over niet-turkse spelers die als buitenlander naar de Turkse competitie kwamen... dan kom jij met Sukur Emre, Buruk, Davala en "zo zijn er nog wel meer" af. Anelka wist ik ook, André Santos was ik vergeten. Baljic mag er dus ook bij. Dat zijn er al 4. 4 spelers in 10 jaar, terwijl de Turkse competitie elk jaar zoveel talentvolle buitenlanders aantrekt.

30 december 2012 om 20:37

Edenhazard,

Je hoeft niet denigrerend te reageren. Elke halve zool weet dat de Turkse competitie niet veel buitenlandse spelers heeft groot gemaakt. Dat heeft met voetbaltechnische dingen te maken, maar ook met het beschikbare geld in zo een land. Waar veel geld is, ga je niet zomaar weg om elders minder te verdienen. Het voordelige belastingspercentage speelt ook een grote rol hierbij.

De voornaamste redenen voor het niet kunnen opleiden en grootbrengen van spelers in Turkije zijn:

- red de dag-mentaliteit
- ongeduldige fans
- geen herkenbaar systeem (in Nederland het Cruiffiaanse 4-3-3)
- onrustige voetbalomgeving (fraude etc.)
- onvoldoende scouting ( vrijwel nooit worden spelers uit de eerste persing gehaald, altijd tweede, derde soms zelfs vierde)
- te weinig trainers met visie, tactisch vermogen en het potentie om jeugdspelers in the hood te spelen

Deze punten doorslaggevend, maar onvoldoende in Turkije. Tevens vind ik jouw reactie een typische 'open deur-reactie'. Gewoon inkoppertje. Dit onderwerp spreekt voor zich, vooralsnog probeer je punten te scoren.

30 december 2012 om 22:00

Ik had eigenlijk een andere reden, een veel simpelere. Turkse topclubs bieden buitenlanders altijd een gigantisch loon aan waardoor ze al snel verzadigd raken en zich minder inzetten. Spelers als Guïza etc gingen naar Turkije omdat ze er enorm veel geld voor kregen, waardoor ze helemaal niet meer naar het sportieve kijken.

Wat wel top is aan de Turkse competitie, is dat er veel toppers spelen. Dat heb je in de Eredivisie dan bv. niet. Die moet het stellen met enkel Mark van Bommel.

31 december 2012 om 00:54

Wat heeft fraude te maken met het niet kunnen opleiden en grootbrengen van talenten? Of bedoel je de corruptie die in de jeugdopleidingen van veel Turkse clubs de boventoon voert?

Veel verschil zal er niet zijn tussen de Turkse eredivisie en de Nederlandse Eredivisie.echter is het niveau in Nederland wel iets hoger dan in Turkije zeker i.v.m de Europese ranglijst die toch wel alles zegt.

Ik zie v.b een Nederlandse club niet met 7-0 ,8-0 verliezen in een europees toernooi zoals de bij Turkse clubs wel met enige regelmaat is gebeurt.
De allergrootste nederlaag van een Ned club de laatste jaren was Az-anzhi 0-5 .

30 december 2012 om 13:51

Enige regelmaat? Dat geval van Besiktas was denk ik toch echt het enige in de afgelopen jaren. En Liverpool (destijds) is toch wel heel wat anders dan Anzhi.

30 december 2012 om 14:24

Besiktas verloor ook met 6-0 bij Leeds uit in 2001 geloof ik.anzhi is qua naam niet zo groot . Maar hebben een supergoed elftal met Eto,o en nog vele sterren.

30 december 2012 om 16:19

Is wel lastig als je meer dan een decennia terug in de tijd moet om je punt te kunnen maken.

30 december 2012 om 19:33

Newcastle 5-0 Nac, Psv 0-4 Arsenal, Bayern 4-0 Ajax, Villareal 5-1 Twente, Helsingborg 5-1 Heerenveen, Wolfsburg 5-1 Heerenveen, Feyenoord 0-4 Sparta Praag, valt wel mee Swaa, ik heb ook alle noemenswaardige clubs in NL voor je opgesomt

30 december 2012 om 23:37

Volgens mij werd een paar jaar geleden een Turkse club die meestreed om het kampioenschap vernederd door Anderlecht. NL competitie is gewoon sterker.

30 december 2012 om 23:42

Wanneer dan? De laatste keer dat een Turkse club die meestreed om het kampioenschap speelde tegen Anderlecht, won de Turkse zijde. Fenerbahce - Anderlecht eindigde in 2007 in 1-0, en de uitwedstrijd, waar ik overigens zelf bij was, werd door Fenerbahce met 0-2 gewonnen. Mooie tijden.

31 december 2012 om 00:01

Sivasspor voorronde CL, kon ff niet op naam club komen.

31 december 2012 om 00:14

Team dat voor de kampioenschap streed waauww die jaar waarin ze 3-1 wonnen van Anderlecht en 0-5 onderuit gingen was ook het jaar waarin ze 15e werden en met geluk niet waren gedegradeerd.

31 december 2012 om 00:23

Jaar daarvoor streden ze mee om titel

31 december 2012 om 09:17

Het is een keer gebeurd dat Besiktas een offday had in de Champions League met 8-0 verloor in de poulefase. Ze zaten in een zware poule met Liverpool (Dat de CL dat jaar won) , Porto en Marseille.

Wat jij niet meldt is dat ze toen thuis ook wonnen van Liverpool en Marseille en dat ze tot de laatste match kans hadden om door te gaan. Dat zie ik een NL club ook niet snel doen, op de incidentele overwinning van Ajax op City na.

31 december 2012 om 11:53

Ajax had vorig jaar net als dit jaar tot laatste match kans op laatste 16. Denk dat je de 1-7 val Lyon nog wel herriner zonder omkopng had toen Ajax de volgende ronde gehaald en waarschijnlijk ook de laatste 8 want dan hadden ze nicosia geloot.

De vergelijking betreffende Ribéry slaat helemaal nergens op. Ribéry was helemaal nog niet de speler die hij vandaag is toen hij bij Galatasaray speelde. Hij is pas echt goed geworden toen hij daarna naar Marseille trok en definitief helemaal doorbrak. Bij Bayern is hij daarna gewoon nog gegroeid.

Bovendien claimt hij dat het spel in Turkije hoger ligt dan in Nederland. Hoe verklaart dat dan dat hij bij PSV niet aan de bak kwam? Omdat hij bij PSV nog niet de speler was die hij nu bij galatasaray is. Snapje hem Amrabat?

Ribéry houdt teveel van geld, hij moet blij zijn dat Galatasaray hem haalde uit Metz. Zij hebben hem ontdekt.

30 december 2012 om 21:33

Ik wil jou wel eens spreken wanneer jouw werkgever jou een paar maanden je salaris niet betaald.

Als je het vergelijkt in geld zou de Super Liga sterker moeten zijn dan de Eredivisie, er gaat veel geld meer in om. Maar zelden gaan er toppers naar Turkije, het zijn bijna allemaal stervende zwanen, met Guti als mooiste voorbeeld.

Vergelijk eens wat er alleen al bij Ajax heeft gelopen de afgelopen 10 jaar, dat halen alle Turkse ploegen niet eens bij mekaar.

Toch grappig, hij praat over die competitie alsof het 'je van het' is. In werkelijkheid groeien spelers echter naarmate ze meer en meer spelen. Er zijn periodes dat het goed gaat, periodes dat het minder gaat.
Dat Ribery nu een wereldspeler is heeft te maken met ontwikkeling, die hij kan doormaken doordat hij veel speelt en hij een goede coach heeft die duidelijke plannen heeft.

Wat er bij de Turken ontbreekt is precies dat. Ontwikkeling. Ze kopen spelers tegenwoordig op 'naam' en die moeten het dan maar gaan doen. Opleiden, ho maar. Spelers beter maken? Waarom?

Ribery heeft bewezen waar de zwakke punten van de Turken liggen, Amrabat heeft echter zijn ogen nog niet opengedaan en overschat zichzelf waarschijnlijk een beetje.

De Turkse competitie komt nog niet eens voor de Nederlandse wat kwaliteit betreft.

30 december 2012 om 19:48

Je kraamt gewoon onzin uit. Galatasaray had een crisis seizoen, ze liepen achter met de betalingen van lonen. Deze problemen bleven voortduren, waardoor een aantal spelers de club moesten verlaten. Volgens mij ging het bij Ribery om een bedrag van 200.000 Euro.

30 december 2012 om 22:55

Goede onderbouwing man.

De reden dat Ribery is weggegaan boeien helemaal niet in deze.
Het gaat erom dat Amrabat de Turkse competitie ophemelt. Iets wat ik onterecht vind. Het is een zeer zwakke competitie, en het maakt niet uit dat Ribery daar niet geslaagd is. Hij heeft wel bewezen dat het goed met zijn talent zit. Dat ze er in Turkije geen gebruik van hebben willen maken, dat zegt alles over de Turkse competitie.

31 december 2012 om 00:05

Ooh dus Ribéry is niet in Turkije geslaagd, maar wel in Frankrijk dus Frankrijk heeft een betere competitie? Dat wil je zeggen. Oké dan stel ik dit voor, Amrabat is mislukt bij Psv(nederlandse competitie) en heeft zich beter ontwikkelt in Turkije dus de Turkse competitie is beter dan de Nederlandse. Ik kom tot dit conclusie aan de hand van jou uitspraken.

Turkse competitie is niet sterker dan de Eredivisie vind ik, maar de top teams zijn wel sterker dan die van NL. Ik denk dat een Fener wel kampioen kan worden hier in NL. Ze hebben simpelweg goede spelers en wel redelijk grote namen.

Hier slaat hij de plank volledig mis, Ribery was gewoon een topper bij GS, iedereen wou hem behouden daar

Ik ben al gestopt met lezen nadat ik zag dat er stond dat Ribery geen potten kon breken. Ribery was een super speler in zn korte tijd heeft hij zijn kwaliteiten duidelijk aangetoond. Ik was een jaar of 13/14 toendertijd, maar zijn speelstijl was al uitstekend. Hij kon makkelijk 3/4man de bossen in sturen. Tegen Besiktas werd hij zelfs na z'n actie onderuit gehaald waarbij hij 7 meter van de zijlijn vloog. Jammer dat we hem toen niet konden behouden.

Persoonlijk vind ik dat de topteams van Turkije gewoon kwalitatief sterker zijn dan de topteams van Nederland.. Ik zie een Ajax echt niet makkelijk winnen van een Fener of Gs.. sterker nog ik zou verwachten dat 9/10 keer het Turkse team aan het langste eind trekt..

De mentaliteit speelt ook een rol.. Waar andere teams de hoofdje laten hangen vechten de Turken door tot het bittere einde.. En dat maakt ze ook sterk

'de Süper Lig is totaal niet te vergelijken met de Eredivisie, want daarin krijg je de tijd en de mogelijkheid om te voetballen.'

Dit spreekt niet bepaald in Amrabats voordeel. In de zwakkere Eredivisie wist hij het niveau van een subtopspeler niet te ontstijgen en slaagde hij er niet in bij PSV door te breken. Daarbij moet worden opgemerkt dat Ribery totaal niet de topspeler was waar hij nu voor wordt aangezien (hoewel ik de Fransman erg overschat vind).

Tja, als er nou gezegd wordt dat de Turkse competitie zo goed is omdat zelfs Ribery er geen potten kon breken wil dus zeggen dat alleen Messi, Ronaldo en Iniesta in de Turkse competitie zouden slagen.

Nee de Turkse competitie is net als de Nederlandse competitie gewoon Europese middenmoot. Maar als deze Ribery nu in Turkije zou voetballen zou hij met kop en schouders boven de rest uitsteken. Laten we nou alsjeblieft niet doen alsof de Turkse competitie ook maar iets voorstelt vergeleken met de betere competities in Europa.

Ribery is een grandioze voetballer die een wedstrijd kan beslissen . Maar ook een hele wedstrijd onzichtbaar kan zijn gelijk Robben . Bij Bayern zijn ze gewoon hartstikke blij met hem en terecht . Wat Turkije betreft , wrong time wrong place .

Nou Nordin, volgens mij was jij niet goed genoeg voor Psv en speel je daarom in Turkije. Bovendien doe mij dan ook maar de weg van Ribery. Mislukken in Turkije en een ster in de rest van Europa. Kom op ! Wij hebben hebben het over een mickey mouse league hier in Nederland, maar kan het in Turkije niet veel beter vinden hoor. Alhoewel de uitgerangeerde europese topspelers toch nog weleens voor Turkije kiezen en het goede geld, dat is in Nederland veel minder minder natuurlijk. Er zijn een aantal topclubs die best een goed niveau hebben maar daarna is het niet echt niet best hoor.

Eredivisie is technisch en tactisch beter, individueel is er meer klasse in Turkije. We hebben gewoon geen geld om spelers te halen, laat staan te behouden. Hierdoor zal de Turkse competitie snel beter worden (op meerdere vlakken). Als er maar een visie is, en de vraag is of die wel bestaat in Turkije. Het is toch meer de waan van de dag. Nog wel, zeg ik er dan maar achteraan.

Ik vond persoonlijk Ribery wel een toppertje in Turkije. Jammer genoeg had toen Galatasaray een crises waardoor ze Ribery niet meer konden betalen en hij kosteloos naar Marseille kon gaan... Ik kan me nog wel een paar geniale acties tegen Fenerbahce herinneren van Ribery vind hem alles behalve mislukt in Turkije...

Als het zo'n sterke competitie is, waarom presteren hun ploegen Europees de laatste jaren dan zo slecht. Hun Europese coëfficiënt staat onder die van België ... Dan doe je toch ergens iets mis met zo'n joekel van een land met zoveel potentiële talenten.

30 december 2012 om 21:49

Alleen dit jaar gaat het goed, en een uitzondering was de kwartfinale van Fenerbahce een aantal jaren geleden. Dit jaar hebben ze waarschijnlijk weer een ploeg in de kwartfinale van de CL, met Galatasaray.

30 december 2012 om 22:03

Die talenten rotten allemaal weg my friend. Niemand maakt er gebruik van. Alleen dit jaar BJK die jeugdspelers gebruikt door crisis wat ik heel mooi van ze vindt. En Gala die 2 jeugdspelers vaak de kans geven waarvan eentje een vaste waarde is geworden en het geweldig doet namelijk Semih Kaya

Er zijn veel tactisch nietsnutten aan de roer bij de clubs zoals bij Fener. Zo kom je natuurlijk niet ver. Maar met de huidige selectie moet een club als fener wel de kwartfinale van de CL halen. Maar dat duurt nog wel 30 jaar.
Als we maar Gertjan hadden ben ik al gelukkig, die man snapt tenminste wat tactiek is. Als je die opstellingen wel is ziet begrijp je wel wat ik bedoel. Stoch een geweldige speler op de bank voor een 32 jarige verrote speler. Dit gebeurt noch te vaak en daarom zal Turkije nooit met de top meedoen wat heel zonde is.

Ribery heeft Fenerbahce en Besiktas helemaal opgerekt, ik weet niet wat Amrabat zegt hier. Kijk maar eens de 0-0 thuis bij Samiyen tegen de adelaarsche vogels en de 5-1 overwinning tegen de goddelijke omkopers.

Maar de league is gewoon dramatisch vol met omkopers en corruptie. Dat jullie zon lgeague nog willen beschermen. Omkoping, racisme, uitschelden, scheidsrechters bedreigen, voetballers omkopen, alles mag in turkije.

ik snap niet waarom vz deze topic steeds als eerste plaatst?

ik heb al 2 keer vandaag meegemaakt dat het bovenaan kwam te staan?

30 december 2012 om 23:40

We hebben blijkbaar een moderator die iets met turkije te maken heeft en iets tegen riggery heeft waarschijnlijk lol

30 december 2012 om 23:49

De stelling geeft toch al aan wat de intentie is van Voetbalzone??? Lekker de discussie los gooien op welke competitie nou sterker is maar t gaat blijkbaar over de naam Ribery.

mega veel hits en reacties zou je verwachten maar valt ook nog mee :D (alhoewel ik al voor de 3e keer terug kijk nu :D muwhahah)

30 december 2012 om 23:52

Onderstaande uit #127 geldt dus ook voor jou.

30 december 2012 om 23:51

Het is een interview, overigens uitgevoerd door de redactie. ''lees maandag het complete interview met Nordin Amrabat op Voetbalzone.'' staat er dan ook onderaan het artikel. Zulke specials worden altijd meermaals omhoog gehaald.

31 december 2012 om 00:29

Oh, ok
Dank je voor de info.
Ik had al meerdere keren gezien dat sommige artikels terug boven aan geraakten.
Eerst dacht ik dat het om heel belangrijk nieuws was, nadien ondat er heel veel commentaar op kwam maar deze keer vond ik het eigenlijk een flauw artikel over iemand die gewoon zij mening geeft.
totaal geen hoofd- of nelsngrijk nieuws.
Na je uitleg nu is het duidelijker geworden.

Ribery heeft zeker in die korte tijd een goede indruk achter gelaten, en daarnaast ook bewezen dat hij een grote zou worden. Alleen was Galatasaray toen niet echt gezond financieel gezien, en vertrok Ribery richting Marseille. Galatasaray heeft toen nog geprobeerd om gelijk te krijgen om een deel van het transferrecht te bemachtigen door het verkoop naar Bayern Munchen, maar kreeg door CAS niet gelijk.
Ambarat doet het zeker niet slecht, alleen verbaas me wel dat deze jongen in belastelling staat bij Roma en Tottenham, want zo goed doet hij het ook weer niet.

Allereerst denk ik dat als Amrabat bij Galatasary in de basis staat (doet hij dat?) dat niet ten goede spreekt voor het niveau van de Turkse competitie. Dit is namlijk een heel erg matige voetballer. Echt heeeel matig. Ikd enk dat hij eigenlijk wellicht net mee kan in de Eredivisie.

Ik schat dan ook de Eredivisie nog altijd wat hoger in dan de Turkse competitie, omdat het tactisch niveau hoger is. Maar het verschil is niet groot, en ik denk dat de Nederlandse topclubs het zeker heel lastig zouden hebben met clubs als galatasary en Fenerbache. Het niveau van beide landen is in europees verband eigenlijk niet zo hoog. Wel heeft de Turkse competitie meer potentie voor de toekomst. Turkije heeft uiteraard meer inwoners en is een land in opkomst in economisch/financieel opzicht.

Verder schijnt Ribery, destijds nog in het begin van zijn carriere, het in Turkije helemaal niet slecht gedaan te hebben.

Kortom....een onzinnige quote van een belabberde voetballer om een interview met een voetballer die eigenlijk niemand ook maar ene moer interesseert (amrabat...pfff) onder de aandacht te brengen. .

het is gelijk waardig de verschillen::

galatasaray-ajax
fenerbahce-psv
besiktas-feyenoord
trabzon-twente
bursa/eskisehir-az/vitesse

Denk dat de Turkse ploegen zeker niet beter zijn dan de Nederlandse topclubs , de onderlinge resultaten van de laatste jaren neigen toch meer naar de Nederlandse kant.
De Turkse clubs zijn kapitaalkrachtiger maar hoe ze met dat geld omgaan kan iedereen zijn vraagtekens zetten en dat mag , persoonlijk had ik eerder geld in mijn jeugdopleiding gepompt dan bijvoorbeeld Raul Meirelles voor veel geld halen.

Je kan nog meer voorbeelden noemen zoals Escude bij Besiktas en Riera bij Galatasaray , ze zijn kapitaalkrachtiger maar in mijn ogen word er te veel geld eigenlijk weggegooid.

De competities zijn denk ik kwalitatief aan elkaar gewaagd , er word een andere speelstijl gehanteerd , daar verschillen de meningen over natuurlijk waar jou voorkeur ligt.

Het is moeilijk te concluderen dat als een speler niet slaagt in een bepaalde competitie en in een andere wel dat dan het niveau van de vorige dan hoger moet liggen , in die beredenering zou Filipe Luis van Atletico Madrid nu ook in een mindere competitie spelen want hij redde het niet in de Eredivisie , onzin natuurlijk , dat heeft veel te maken met omstandigheden.

31 december 2012 om 02:32

Het lijkt erop alsof de (grote) Turkse clubs het niet durven om veel geld te investeren in een betere jeugdopleiding. Historisch gezien, is het opleiden van eigen spelers geen succes voor de grotere ploegen. Om de paar jaar levert Galatasaray een talent af zoals Arda Turan en Semih Kaya, maar voor de rest is het voor de grote clubs veel makkelijker om gewoon spelers te kopen met al dat geld dat ze hebben. En dan heb je ook nog de grote druk om te presteren voor tientallen miljoenen fans(die de club Veel geld opleveren). Zij willen grote namen zien en hun team snel successen zien boeken. Met eigen jeugd gaat dat heel moeilijk

Kortom, de grote clubs wachten af wie het eerste stapje zet. Ze vinden het alsnog een veels te groot risico om geen grote namen aan te trekken en met eigen opgeleide jeugd te spelen.

Kijkend naar de namen en de prijzen van mogelijke wintertransfers van de grote clubs lijkt het vooralsnog een heel eind totdat clubs die overstap gaan maken.

Over de vergelijking die velen hier maken tussen Super lig en Eredivisie heb ik het volgende te zeggen. In Turkije spelen heel veel clubs een compacte 4-4-1-1, 4-5-1 en 4-4-2. Ze loeren op de counter en hebben vaak een sterke snelle spits. Zo snoepen ze veel punten weg bij de topclubs.
In Nederland is het veel meer open, met hier en daar een uitzondering bij een club als VVV die met 10 man gaat verdedigen tegen een topploeg.(en vaak faalt)
Het zijn gewoon verschillende speelstijlen en qua niveau redelijk aan elkaar gewaagd.

Toch maakt het weinig uit allemaal , Nederlandse ,turkse,portugese,belgische competitie .
Geen club die er t.w de champions leauge nog kan winnen. Natuurlijk won Porto in 2005 de champions leauge echter zie ik dit niet meer gebeuren.

Zelfs clubs uit topcompetities (italie,frankrijk)kunnen hem niet meer winnen,op PSG na dan.
Het zijn alleen nog clubs uit Engeland,spanje,duitsland,en Rusland in de toekomst die het kunnen winnen. Misschien hooguit nog een team als Shaktar.

İk weet dat het voor veel Nederlanders moeilijk te accepteren is maar Turkse
Compititie nu is toch een trap hoger dan de Nederlandse.

Nou komen jullie met argumenten van wij staan hoger dan jullie, dat heeft met de prestaties
Van het verleden te maken! Ga me nou niet vertellen dat een compititie met spelers als Melo, Meireles, Muslere, zokara, Burak, Almeida, Fernandes, Elmander, Stoch enz enz minder aantrekkelijker is dan de Nl?? Come on boys!

Je speelt elke weekend met volle stadions, Fanatike aanhang, Mooi climaat, mooi land, Weinig
Belasting en goed geld verdienen ..!

İk ben er wel op tegen, ik vind dat nederland het goed doet met het investeren op eigen jeugd

Maar turkse compititie is echt aantrekkelijker!

31 december 2012 om 04:53

De discussies dat ze hier voeren gaan niet over de aantrekkelijkheid. Dit is trouwens een discussie dat niemand kan winnen omdat het zo subjectief is tot en met.

De discussie gaat over welke competitie beter is. Alhoewel het niveauverschil niet veel is trekt toch Nederland aan het langste eind als je kijkt naar de ranking. Trouwens, je argumenten zijn wel grappig. Het is juist omdat Nederland de laatste 3 seizoenen beter presteert dat ze boven Turkijke staan. 4 en 5 jaar geleden was Turkije beter in Europa.

Ten 1e: Ribery maakte een goede indruk bij Galatasaray alleen vertrok hij na een half jaar transfervrij omdat hij al 3 maanden geen salaris had ontvangen. Als Amrabat dit al gezegd heeft slaat hij de plank volledig mis.

Ten 2e: De competities vergelijken is moeilijk. Ander budget,andere infrastructuur, Turkije geen EU land etc.

Ten 3e: Als je gaat oordelen en vergelijken moet je wel beide competities volgen en ik betwijfel of dat bij iedereen het geval is die in dit topic iets post gezien de ongenuanceerde uitspraken.

In de Turkse competitie spelen kwalitatief beter spelers met een hogere marktwaarde en meer ervaring. Als je kijkt wat voor spelers er zelfs bij clubs uit het linkerrijtje rondloopt vraag je je af hoe ze aan het geld komen om dit allemaal te bekostigen. Antwoord is heel simpel: Korte termijn politiek. Geen structureel beleid over een langere periode maar snelle dure aankopen voor de korte termijn en weinig aandacht aan de jeugd op een paar clubs na.

Hiermee is gelijk het grote verschil met de nederlandse competitie genoemd wat vaak meer een beginstation is voor veel buitenlandse spelers en een ideale competitie om je in de kijker te spelen. Omdat de clubs vaak een kleine begroting hebben krijgt de jeugd wel vaak de kans en dit is weer goed voor de ontwikkeling.

31 december 2012 om 09:31

Ik denk dat de Nederlandse competitie voor een aanvaller makkelijker is dan de Turkse omdat er heel open gespeeld wordt en aanvallers veel ruimte krijgen, zelfs bij laaggeklasseerde tegenstanders. In Turkije wordt er veel fysieker en verdedigender gespeeld waardoor een aanvaller weinig ruimte krijgt. Spitsen als Bulykin, Malki, Kezman, Pelle, Vleminckx etc die nergens anders iets hebben gepresteerd scoren er in de eredivisie op los.

Verder moeten clubs in de Turkse comp vaak een langere reis afleggen en zijn de velden niet altijd even goed. Ook dit is een groot verschil met Nederland.

Mijn conclusie: De Turkse competitie is zwaarder maar daardoor niet per definitie beter dan de Eredivisie. De Turkse (top)clubs hebben kwalitatief betere spelers onder contract maar spelen daardoor niet meteen beter voetbal. De uitslagen van de laatste jaren hebben laten zien dat bij onderlinge wedstrijden tussen Turkse en Nederlandse ploegen, de Nederlandse vaker hebben gewonnen maar dit wil niet zeggen dat ze daarom meteen beter zijn. Wel denk dat de Turkse clubs veel kunnen leren van de structuur en jeugdbeleid bij de Nederlandse clubs.

31 december 2012 om 09:33

Nadat het vanaf het jaar 2000 heel erg goed ging met het Turkse voetbal , met vele successen op club en nationaal gebied is het na de halve finale EK 2008 in een neerwaartse spiraal geraakt. Dit komt omdat er geen structuur is en door de korte termijnpolitiek. Er zijn vaak mensen aan de macht met 0,0 verstand van technisch beleid.

Ik zie bij Besiktas dit jaar wel een positieve verandering, mede door financiele problemen. Er zit een trainer die kans geeft aan de jeugd en een met een duidelijke tactische en technische visie en je ziet het resultaat meteen in het verfrissende spel. Dit in tegenstelling tot andere clubs die veelal kopen en oersaai voetbal spelen met Fenerbahce als toppunt. Als je ziet wat hun begroting is is het schandalig dat ze er al jaren niks van bakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren