Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amrabat schrijft ‘miskoop’ Ajax niet af: ‘Geloof me, hij heeft echt kwaliteiten’

Laatste update:

Nordin Amrabat vindt dat Josip Sutalo meer tijd moet krijgen bij Ajax. De 36-jarige aanvaller van AEK Athene stond donderdagavond in de Europa League tegenover de Kroatische verdediger, die het in zijn eerste maanden erg moeilijk heeft in Amsterdam.

AEK wist de kwetsbaar ogende defensie van Ajax slechts eenmaal te verschalken via een kopbal van Domagoj Vida. De Amsterdammers scoorden via een penalty van Steven Bergwijn, waardoor het 1-1 werd. Amrabat stelt na afloop tegenover ESPN onder de indruk te zijn geraakt van meerdere spelers bij Ajax.

Amrabat licht Sutalo in het bijzonder uit. De Kroaat geldt met een transfersom van maximaal 23,5 miljoen euro als de duurste verdediger uit de geschiedenis van Ajax, maar maakt tot nu toe een onzekere indruk. "Sutalo komt er wel hoor", benadrukt Amrabat desalniettemin.

"Geloof me, als Sutalo een beetje gaat acclimatiseren... Hij heeft echt wel kwaliteiten." Gastón Ávila, de partner centraal achterin van Sutalo, kreeg na afloop veel kritiek op het vele balverlies dat hij leed (29 keer). "Ávila moet wat minder risico in zijn spel leggen", zegt Amrabat. "Maar Ajax heeft wel spelers met potentie. Zeer zeker."

"En Berghuis blijft een goede speler. En Brobbey, wat een beest. Helemaal na wat hij afgelopen week heeft meegemaakt, vind ik het heel knap wat hij liet zien." Amrabat doelt op de botsing van Brobbey met RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen.

Zelf maakt Amrabat op 36-jarige leeftijd een ongekend fitte indruk. "We doen regelmatig fysieke tests. Dan sta ik overal in de top drie van alle spelers, dus dat zit wel goed."

Toch speelt de voormalig PSV'er niet alles. "Onze coach (Matias Almeyda, red.) rouleert heel veel, net als Roger Schmidt toen bij PSV. Onze trainer haalt regelmatig na 65 minuten alle vier de aanvallers eruit. 'Vers bloed', zegt hij dan. En het werkt. We hebben de dubbel gewonnen en we hebben weinig blessures. De coach weet wel wat hij doet."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die weet hij momenteel anders wel goed te verbergen. Het is nu ook gewoon een drama achterin bij Ajax en ze spreken allemaal andere talen dat helpt ook niet mee.

Het komt wel goed heeft alleen tijd nodig om automatisme erin te trainen maar of ze die krijgen is maar af te wachten.kan zomaar zijn dat ze weer met miljoenen gaan strooien voor vervangers in de winterstop.

6 oktober 2023 om 07:23

Ajax had nog beter Amrabat voor een tussenjaar kunnen nemen op het middenveld/rechtsback als ik gister keek 😂

6 oktober 2023 om 08:02

Het scheelt wel of je als centrale verdediger een bal kunt inleveren bij Modric of je moet proberen een bal kwijt te raken aan het onzichtbare middenveld van Ajax. Gisteren heeft wederom iedereen kunnen zien dat de linies veel te ver uit elkaar staan en dan wordt het een gatenkaas. De achterhoede en Tahirovic blijven achterin hangen, de voorhoede met Taylor en Berghuis blijven voorin staan. Dan heb je een gapend gaat op het middenveld. Dat Steijn nu nog niet ziet dat een middenveld met Taylor en Berghuis niet kan, is onbegrijpelijk. 1 van die 2 moet eruit en je moet daar Vos of van den Boomen neerzetten. Dan moeten de linies gaan aansluiten. Je kunt met dit team het beste verdedigend gaan staan, dus voorhoede laten zaken naar het middenveld. Die hoeven niet af te jagen voorin want de rest doet niet mee. In de Nederlandse competitie moet de achterhoede juist opschuiven naar het middenveld, waarbij de back's net als gisteren achterin moeten blijven staan. Voorin heb je voldoende snelheid en dreiging waardoor je toch altijd kansen krijgt. En haal nu Bogarde terug want Steijn en staf zien dit kennelijk niet.

6 oktober 2023 om 08:14

Modric voor je, Gvardiol naast je. Da’s wel iets fijner voetballen dan hem moeten inleveren bij Avila of Taylor.

En, met Modric en Gvardiol kan hij communiceren, ook niet onbelangrijk.

6 oktober 2023 om 08:24

Maar mankeert er iets aan zijn ogen dan? Kleurenblind? Want waarom passt ie elke keer de bal in de voeten vd tegenstander? Leg eens uit…

6 oktober 2023 om 13:47

Omdat die gozer momenteel rond loopt met een zelfvertrouwen van 50 graden onder nul.

De giga ruimtes die Ajax weg geeft helpt niet echt mee om terug te gaan naar de basis en rustig aan vertrouwen te werken. Ik denk dat als je op deze manier blijft spelen, zoveel ruimtes weg geeft, 25 schoten tegen krijgt per pot, en zo enorm vaak in een veldbezetting terecht komt rond de eigen 16 die je niet wilt kom je doorlopend in een situatie terecht waar een individuele fout gemakkelijk afgedwongen kan worden. Dan krijg je dus steeds meer individuele fouten, knakt het zelfvertrouwen en het vertrouwen in elkaar steeds verder, en krijg je dus dit. Spelers zien het niet meer zitten, en weten het gewoon niet meer.

Ik denk dat je op deze manier iedere (goed of slecht) verdediger kan knakken. Zet een Geertruida een potje of 7 daar neer, en die ziet t ook niet meer zitten.

6 oktober 2023 om 14:14

@spetterson: Bij Zagreb speelde hij juist ontzettend rustig, zelfverzekerd en was hij voetballend echt goed. Daar had hij geen Modric of Gvardiol naast zich. Waardoor het mis gaat? Ik weet het echt niet. Ik hoop serieus dat het taal/acclimatisering is. Ik ben vaak vrij conservatief in het bejubelen van spelers, maar bij Sutalo was ik 100 procent overtuigd.

Voor de rest ben ik het volledig met je eens. Verdediging wordt gewoon helemaal ondergelopen en dat komt grotendeels door gebrek aan duidelijke afspraken, gebrek aan aansluiting en het afjagen dat nergens op lijkt.

Ik vraag me af wat de reden is dat zijn prestaties tot op heden zo haaks staan op wat mensen die hem voor Ajax daadwerkelijk hebben zien voetballen over hem zeggen. Ze zijn allemaal lyrisch, maar drie ballen naar de juiste kleur spelen is al een hele opgave. Tactisch wordt hij allerminst geholpen door Steijn en zijn compagnons in de verdediging zijn allemaal nóg slechter, maar dat is geen excuus voor sommige fouten die hij maakt.

6 oktober 2023 om 07:19

Het is geen routinier. Uiteindelijk is het een 24-jarige gozer die komt uit het buitenland vanuit een mindere competitie, en dan enorm in het diepe gegooid wordt. Van hem wordt direct verwacht dat hij de leider is, in een team dat ongelooflijk los zand is en bij een club die in de brand staat. Je ziet hem met zijn ziel onder de arm lopen. Ik schrijf hem op basis van zijn verleden nog lang niet af, maar het is duidelijk dat die jongen zo ongelooflijk onzeker is tot nu toe.

6 oktober 2023 om 07:30

Hij kan er gewoon niks van, dat heeft niks met vertrouwen te maken maar gewoon met onkunde. Bassey werd na 2 wedstrijden volledig afgemaakt door jan en alleman maar wat sutalo last zien is 10x slechter

6 oktober 2023 om 08:02

Bij Bassey werd de kritiek pas echt hevig na zijn CL-duels en de Klassieker. Ook hij heeft tijd gekregen.

6 oktober 2023 om 08:10

Nee dat kreeg hij niet van bassey vond iedereen meteen dat hij er niks van kon dat was nog voor de cl-wedstrijden. Dan nog deze suralo kan niet eens de aanvallers van fortuna en rkc aan maar daar denken sommigen nog sterds vsn dat het een topverdediger is

6 oktober 2023 om 08:34

Die jongen moet toch wel wat kunnen? Inderdaad niet voor niks international. Maar hoe hij gisteren dat kopduel aangaat heeft toch niks met wennen of tactiek te maken?

6 oktober 2023 om 08:56

Ik denk dat het vooral met het mentale aspect te maken heeft. Die Sutalo heeft geen idee waar hij in terecht is gekomen en er meteen van hem verwacht dat hij de leiding neemt terwijl hij nog hartstikke met zichzelf bezig is. Hopelijk weet hij zich de komende tijd te herpakken.

6 oktober 2023 om 10:21

@MrBoity, volgens mij is de algemene opinie over Bassey dat hij een prima verdediger is, maar totaal niet past bij het voetbal dat Ajax wil spelen.

6 oktober 2023 om 10:39

Boity, je lult echt dat je barst man. Van Bassey werd na de eerste weken geroepen dat Martinez al lang vergeten was en dat we er zelfs op vooruit zijn gegaan. Pas na de vernedering bij Napoli ging het bergafwaarts.

Net als dat je met Neres zegt dat hij geen aanpassingsproblemen had. Hij stond nota bene het eerste halfjaar geen basis en heeft zelfs potjes met Jong meegespeeld.

Sutalo kan er heus wel wat van, anders sta je geen basis bij Kroatië. Hij heeft 0 vastigheden en speelt zonder zelfvertrouwen. Dan maak je fouten die je normaal niet maakt en ziet het er niet uit. Maar goed, je hebt je punt inmiddels vijf keer herhaald hier. Ik denk dat we jouw standpunt inmiddels prima begrijpen.

6 oktober 2023 om 11:27

Boity. Waarom zou je een 24-jarige verdediger beoordelen op een paar maanden terwijl hij de 4 jaar daarvoor wel top gepresteerd heeft? Was zowel op het WK als bij Dinamo gewoon een enorm goede voetballende verdiger. Dan kan het toch zo zijn dat hij niet gelukkig is in Amsterdam op het moment? In een niet draaiend of ingespeeld team, grote taalbarriere, cultuurshock etc. Die jongen komt er echt wel.

Heb nog wel vertrouwen in satulo, ook
Martinez, alvarez en neres,,hadden het moeilijk
In het begin……

6 oktober 2023 om 07:37

Neres heeft het nooit moeilijk gehad die scoorde bij zijn debuut in de klassieker meteen. Hij had wel betere en mindere periodes. Alvarez en Martinez hadden het idd in het begin wel moeilijk maar speelden minimaal een 6-je bij elkaar. Sutalo kan niet eens een duel winnen laat staan een bal over 3 meter naar de juiste kleur spelen. Hij kan er echt niks van. Overigens, wat de defensie van Ajax laat zien dat zie je nergens op een europese avond dat is echt heel bijzonder (slecht)

6 oktober 2023 om 07:48

Maar Ajax speelde gisteren toch gewoon zonder middenveld? Dan wordt de druk op de verdediging ook groter.
Berghuis vond ik matig, Tahyrovic verstopt zich alleen maar en Taylor was de slappe zak die hij normaal ook is. Schoot eindelijk sinds april weer op doel trouwens.

6 oktober 2023 om 08:06

Neres heeft het zeker wel moeilijk gehad. In zijn eerste halfjaar was hij een bankzitter en in de voorbereiding op zijn eerste volledige seizoen viel hij volledig door de mand. Bij de uitschakeling tegen Rosenborg speelde Neres bijvoorbeeld dramatisch in het thuisfuel. Je moet de commentaren van toen maar eens terug lezen. Pas in september 2017, negen maanden na zijn komst, ging hij (mede door Huntelaar) draaien.

Sutalo en Sosa onbetwiste basisspelers bij het nationale team van Kroatië.
Sosa was een waardevolle kracht in de Bundesliga terwijl Sutalo de uitblinker bij Dynamo Zagreb was.
Het zijn prima spelers.

Het is zo vreemd dat ze er bij Ajax geen pepernoot van bakken.
Ligt het aan het team en medespelers?
Bij Kroatië en hun vorige clubs stonden ze natuurlijk in goed draaiende teams met prima spelers naast zich terwijl ze bij Ajax in een veredeld amateurteam terecht zijn gekomen.

Of ligt het wellicht toch aan de trainer?

6 oktober 2023 om 07:21

Alvarez krijgt complimenten bij West Ham, Timber startte excellent bij Arsenal, naar mijn weten doet Tadic het goed bij Fenerbache... Voetbal is een teamsport en spelers excelleren in een team. In het Dortmund dat met 4-0 verloor van Ajax twee jaar geleden leek Akanji een middelmatige houthakker en viel Bellingham niet heel erg op. Dat komt door het team.

6 oktober 2023 om 07:24

Onbetwiste basisspelers valt iets mee denk ik . Beide nog geen 15 interlands gespeeld en behalve gvardiol loopt er achterin bij Kroatië ook niet zoveel goeds meer rond momenteel toch?

6 oktober 2023 om 07:40

Zou uiteraard aan beide of één van de twee kunnen liggen, of gewoon aan de speler zelf. Er zijn tal van voorbeelden waar topspelers voor (relatief) veel geld zijn gehaald en vervolgens totaal niet leveren. We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Het zou zeer voorbarig zijn om deze jongens nu al af te schrijven, daarvoor moet je ze denk ik minimaal een jaar geven, maar er is ook absoluut geen garantie dat door hun verleden hun kwaliteiten bij Ajax ook komen bovendrijven. Het kan letterlijk nu beide kanten op vallen, dus de mensen die roepen dat het sowieso goed komt vind ik net zo voorbarig als de mensen die deze jongens nu al afschrijven.

6 oktober 2023 om 07:58

Je kan wel naar de trainer blijven wijzen maar ik zie soms situaties waarbij 2 tegenstanders omringd worden door 8 Ajacieden maar dat die 2 nog een gevaarlijke doelpoging weten te creëren. Die goal van gister, Sutalo laat die Vida gewoon die bal erin koppen. Daar kan steijn toch weinig aan doen verder lijkt me met zulke prutsers

6 oktober 2023 om 11:34

Het is niet vreemd. Kijk eens terug. Zowel Onana als Pasveer waren altijd bezig met de verdediging, coachen, neerzetten. Ga nu de afgelopen wedstrijden terug kijken en kijk eens met name naar de coaching van Gorter. Ik kan dat namelijk niet vinden.

Vind die Amrabat echt een voorbeeldprof. Leek in zijn PSV tijd een beetje een slappe flegmatieke buitenspeler maar heeft zich echt ontwikkeld tot een machine. 36 jaar en nog zo fit. Daarnaast ook enorm welbespraakt en heeft er duidelijk kijk op. Zou hem graag als vaste analist zien, maar wie weet schuilt er wel een (assistent) trainer in hem

6 oktober 2023 om 09:12

Vind het ook wel leuk hoe die zo positief is over zijn collega's hier, want dat hoeft natuurlijk totaal niet en het is makkelijker om met de rest mee te gaan en zoals een Kramer alles uit te lachen. Ook die laatste paragraaf even die vergelijking met Schmidt zodat wij het allemaal goed begrijpen haha. Die heeft dus ook overduidelijk de Eredivisie goed gevolgd de laatste jaren, mooi is dat.

6 oktober 2023 om 09:50

Dit is precies een speler die Ajax op t moment mist.
Een ervaren kracht, die een voorbeeld is voor de rest. (Het Tadic profiel)

Amrabat is nog zo ontzettend fit, en liep Hato er regelmatig uit. Heeft een lekkere pass in de voeten en een brok aan ervaring.

Ik denk ook dat Sutalo er wel komt. Hij moet wennen aan dit spel. Bij Zagreb werd er heel anders verdedigd. Ook bij het nationale elftal staat het anders, en staan er spelers naast hem die ook geen koekenbakkers zijn. Martinez was in het eerste seizoen ook geen wereldwonder. Als je ziet hoe hij was toen hij wegging bij ons, was het een goede verdediger. Het lijkt nu slecht, omdat het hele elftal slecht presteert. Geef de mannen wat tijd.

Tsja ik heb eerlijk gezegd geen idee wat ik van Sutalo kan verwachten. Ik was heel enthousiast dat hij bij Ajax kwam spelen, maar de afgelopen weken het is een grote onzekerheid achterin. Nu heb ik kennissen in Zagreb wonen, maar ook zij gaven aan Sutalo niet te herkennen sinds zijn komst bij Ajax. Het was volgens hun een betrouwbare verdediger achterin.

Ik hoop van harte dat hij zich herpakt en ik hou maar hoop dat het goed gaat komen. Ik mis eerlijk gezegd een Alvarez, Martinez of Tagliafico. Die elke wedstrijd door het vuur gaan en het is wel eens gepaard met felle tackles.

Sutalo speelde de tweede helft al wat beter. Ik krijg de indruk dat hij met knikkende knieën over het veld loopt. Het is geen slechte speler, maar hij lijkt bang om het fout te doen en daardoor juist fouten maakt. Hopelijk gaat het team snel wat beter draaien. Daar krijgt die jongen ook meer zelfvertrouwen van.

Werkt die Amrabat nou als voetballer en analyst tegelijk?

6 oktober 2023 om 09:56

Haha mooi he, na afloop ook zichzelf hoogste cijfer. Nee grap, alleen maar mooi hoe hij positief praat. Voorbeeld voor velen

6 oktober 2023 om 10:37

Toffe gozer hoor alleen vond dit wel opmerkelijk. Stel dat een haaland over de ligt die hem verdedigt gaat zeggen van "als ik zo aan kom rennen moet hij iets langer wachten voor hij instapt".

Terecht dat Nordin dit toch benoemd! Hij heeft Josip namens Dynamo Zagreb toch echt een hele andere speler gezien. Ik hoop dat Josip er nog komt. Wellicht toch onder een andere trainer!

Ja dat weten we allemaal dat hij enorme kwaliteiten heeft. Alleen mensen die hem voor Ajax nooit hebben zien spelen die vinden hem niks. Aan wie moeten ze de bal kwijt als ze op willen bouwen. De linies staan veel te ver uit elkaar.

Ik heb echt medelijden met Sutalo, je ziet dat hij graag vooruit probeert te voetballen, maar het middenveld van Ajax is helaas alleen heel goed in verstoppertje spelen. Als hij daar een Frenkie/schöne figuur had staan: iemand die elke bal wil hebben, zou hij veel beter uit de verf komen. Nu loopt hij zich continu dood en levert de ballen maar in. Moet wel zeggen dat z'n verdedigende acties bij voorzetten wel echt beter moeten, zijn directe tegenstander scoort toch wel erg vaak en makkelijk.

Amrabat zou niet misstaan op de rechtervleugel bij Ajax: ervaring, Ajax DNA en onverwoestbaar. Ik zie hem nog als ukkie in de Ajax-film " Daar hoorden ze Engelen zingen " over het jubileumseizoen 1999-2000 (staat vast nog op youtube). Jeremain Lens zat bij dezelfde lichting.

Met zijn huidige fitheid kan hij makkelijk nog een jaartje in Amsterdam ballen en een aantal van die gasten op sleeptouw nemen, daar heeft hij wel het karakter voor. Het kan Ajax helpen en het zou een cirkel rond maken voor Amrabat.

6 oktober 2023 om 13:44

Volledig mee eens! Je kan hem over 2 maanden in de winterstop vermoedelijk voor 1 a 2 miljoen overnemen. Lekker 1,5 jaar vastleggen. In deze fase van de ontwikkeling van de spelersgroep van Ajax is hij een welkome aanvulling met zijn ervaring en professionaliteit!

6 oktober 2023 om 14:43

Zijn contract loopt komende zomer af en met 36 jaar is er weinig restwaarde, dus die is voor een prikkie over te nemen.

6 oktober 2023 om 15:06

En dat allemaal gebaseerd op dat ene potje gisteravond?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren