Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

En-Nesyri doet wat nog nooit eerder een Marokkaanse speler deed op de Afrika Cup

Laatste update:

Marokko is de Afrika Cup begonnen met een eenvoudige overwinning. De ploeg van Walid Regragui overtuigde lange tijd niet tegen Tanzania, maar liep door een rode kaart bij de tegenstander toch uit naar een comfortabele zege: 3-0. Youssef En-Nesyri werd de grote man met een unieke prestatie.

Bij Marokko verschenen onder meer Ziyech en Sofyan Amrabat aan de aftrap. PSV'er Ismael Saibari begon op de bank en zou daar negentig minuten blijven zitten. Ook Tarik Tissoudali werd geen speelminuten gegund.

Voor Tanzania is het pas de derde keer dat het land deelneemt aan de Afrika Cup. Eerder gebeurde dat in 1980 en 2019. Het land heeft onder meer spelers in de gelederen die op het vijfde niveau in Engeland actief zijn bij Wealdstone.

Het duel tussen Tanzania en Marokko leverde in de beginfase niet het spektakel op waarop vooraf was gehoopt. De Leeuwen van de Atlas speelden bijzonder zuinig, maar waren wel meteen trefzeker bij het eerste gevaar voor het vijandelijke doel.

Ziyech mocht aanleggen vanaf een meter of 25 van het doel. De middenvelder annex buitenspeler zag zijn inzet gekeerd worden, maar aanvoerder Saiss was er als de kippen bij om van dichtbij af te ronden. Na ruim een half uur spelen zag Ziyech een tweede schot in de korte hoek gepakt worden.

Het eerste bedrijf kenmerkte zich vooral door een aantal stevige ingrepen, waar beide landen na rust mee door gingen. Het leverde Novatus Miroshi twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart op. Het verzet van Tanzania was daarmee meteen gebroken.

Marokko liep met een man meer eenvoudig uit naar een ruime zege. De 2-0 kwam op naam van WK-uitblinker Azzedine Ounahi, die combineerde met Amine Adli en afrondde in de linkerhoek. Amper drie minuten later was het opnieuw raak voor de ploeg van Regragui.

Na een afgemeten voorzet van Achraf Hakimi vanaf de rechterkant zorgde En-Nesyri voor het slotakkoord. Gevlagd werd er voor buitenspel, maar dat bleek het niet te zijn. De aanvaller van Sevilla is daardoor op vier verschillende Afrika Cup's trefzeker. Dat lukte nog nooit eerder een Marokkaanse voetballer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zakelijk uitgespeeld. Die Tanzania had ook beter thuis kunnen blijven. Kunnen echt niks behalve enkels zoeken. Ounahi en Amrabat wederom de sterren voor dit Marokko.

Lekkere start van de atlas lions .. 3-0 maar had ook wel 5-0 kunnen en mogen worden. Bouno letterlijk niks te doen gehad. Ziyech heeft hard gewerkt en veel meters gemaakt .. Voor mij ounahi man of the match. Volgende wedstrijd hopelijk wat minuten voor Saibari en starten met boufal ipv Abde . Dima maghreb 💪

17 januari 2024 om 20:08

Hij heeft te veel concurrentie van spelers die verder zijn dan hij. De basis op het middenveld gaat in ieder geval niet meer veranderen.

17 januari 2024 om 20:10

@mcgregor

nou moet ik toegeven dat Ziyech deze westrijd niet al te best was. maar was verdedigend wel zeer goed.

verder zeker met je eens op naar de volgende wedstrijd Khoya en hopen dat we de Africa Cup kunnen winnen!

Dima Maghreb

17 januari 2024 om 20:24

@messi hij was voetballend niet best maar doel op zijn werklust. Hij maakte veel meters op het veld . Zakt veel terug en duikt zelfs vaak links op . Mooi dat hij zo hard werkt voor Marokko. Ounahi was de man of the match. Ik zit de interviews te kijken. Ze hadden veel last van de luchtvochtigheid, lucht vochtigheid was extreem hoog vandaar de meerdere drinkpauzes geeft de trainer en Ounahi aan . Mooi begin iig. Inchaallah richting de finale. Dima maghreb

17 januari 2024 om 20:29

@mcgregor

Ja helemaal mee eens man Ziyech zijn verdedigend is echt zwaar onderschat ook als je het mij vraagt. en de drinkpauzes mogen ze wel vaker houden als je het mij vraagt.

Dima Maghreb broeder!

17 januari 2024 om 21:36

Maar ik weet niet hoe blij we moeten zijn met zijn verdedigende acties. Vooral de eerste helft vaak onnodig balverlies geleden in de laatste meters voor het doel. Zo irritant om hem acties proberen te zien maken terwijl hij ook voor een pass kan kiezen en dan de bal verliezen. Geloof dat Saibari het beter zou doen.

17 januari 2024 om 22:31

Vind ik dus ook. Ik vond Ziyech echt dramatisch. Zovaak van die totaal onnodige lange ballen.. een keer speelt hij een slechte bal in, schakelt vervolgens totaal niet om. Wordt tijd voor een frisse wind op de rechterflank.

17 januari 2024 om 23:17

@samirhammadi

is het misschien niet een idee om Hakimi als rechtsbuiten te gebruiken? ik denk oprecht dat die dat uitstekend kan want aanvallend is die geweldig en verdedigend ook wel hoor. zet Ziyech dan maar als 10 neer en Mazraoui als rechtsachter.

18 januari 2024 om 07:15

Zou zeker kunnen. Ziyech op 10 ook niet wat mij betreft. Nogmaals, ik vind Ziyech echt dramatisch. Lekker Boufal en Adli op de flanken, Ounahi in een vrije rol en dan Amrabat en wat mij betreft Richardson ernaast.

Marokko wilde voetballen en Tanzania hoopte op een geluksgoal. Dat is niet “zuinig voetballen” van Marokko VZ. Er is was gewoon weinig ruimte tussen de linies omdat ze helemaal terug zakten.

17 januari 2024 om 20:24

Denk meer dat er wordt bedoeld dat Marokko deze wedstrijd met minimale inspanning probeerde te winnen, wat ook het geval was. Als Marokko echt wilde, was het na de eerste helft al afgelopen. Het toernooi is echter lang, dus goede tactiek en gelukkig goed uitgepakt.

Goed begin voor Marokko , hopelijk zetten ze de vorm van het wk door. En winnen ze de Afrika cup

Marokko is het beste elftal wat ik tot nu toe heb zien voetballen. Je kunt zeggen de tegenstander is matig, maar afgelopen dagen hebben al diverse (top)landen punten verspeeld tegen een zwakkere tegenstander. Marokko wint uiteindelijk de wedstrijd wel zonder zorgen.

Zoals een topfavoriet een afrika cup moet beginnen. En die Algerijnse trainer met ze grote mond voor de wedstrijd, zijn mond is ook gelijk gesnoerd. Prachtig dit, dit geeft marokko alleen maar meer vertrouwen. En als ik kijk naar de favorieten zijn dat voor mijn gevoel alleen Marokko en Senegal.

17 januari 2024 om 21:13

En DR Congo beschouw ik als outsider. Vind dat toch altijd wel een sterk team.

17 januari 2024 om 22:52

Hmm vind ik wel meevallen, ik vind Mali toch wel een goed team.

Mooie klinisch overwinning. Voor Marokko denk ik zaak om zoveel mogelijk energie te sparen voor de wedstrijden waar het echt om te doen is. Dat hebben ze vandaag gedaan. Hopelijk zal dit jaar eindelijk het jaar van de prijs worden.

Heerlijke zakelijke overwinning van marokko

Heel volwassen wedstrijd van de Marokkanen. Nooit in de problemen gekomen, bal gemonopoliseerd en 3-0 winnen. Prima start!

Het is nu zaak om te groeien in het tornooi, want je gaat de Nigeria’s en de Senegals nog tegenkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren