Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerlijke Hato laat op video van Ajax zelf onvrede blijken: ‘Sta liever centraal’

Laatste update:

Jorrel Hato voelt zich meer op zijn gemak in het centrum van de defensie, zo laat de zeventienjarige linkspoot goudeerlijk weten voor de camera’s van Ajax zelf. Waar op clubkanalen normaliter weinig ruimte is voor kritiek op keuzes van de trainer, windt de jonge Rotterdammer er geen doekjes om.

Hato vormde dit seizoen tot dusver vaak het centrale duo met Josip Sutalo, maar moest het tegen AEK Athene (1-1) doen met een basisplek op de linksbackpositie. Gastón Ávila, die een teleurstellende indruk achterliet, kreeg de voorkeur op zijn favoriete positie.

De wijziging van Maurice Steijn komt ter sprake in Hato’s interview op het YouTube-kanaal van Ajax. Op de vraag hoe het op links is, komt hij met een kort, maar veelzeggend antwoord. “Anders. Ik sta liever centraal.” In het stukje dat wordt weggeknipt door Ajax valt nog te horen dat de interviewer reageert: “Dat is duidelijk.”

Hato heeft wel genoten van de duels die hij speelde tegen Nordin Amrabat. “Het waren mooie duels, hij is echt een sterke speler. Hij geloofde niet dat ik zeventien was. Het is een aardige jongen.” Amrabat is met zijn 36 jaar ruim twee keer zo oud als Hato.

Ajax had de wedstrijd eerder naar zich toe moeten trekken, zo concludeert Hato. “De eerste helft hebben we met Carlos (Forbs, red.) en Brian (Brobbey, red.) twee heel goede kansen gehad. AEK kreeg ook veel kansen, maar het is niet nodig om een 1-0 voorsprong zo weg te geven. Dat is jammer. Als je 1-0 voorstaat, moet je de wedstrijd in de tweede helft doodmaken en niet zo op het eind een goal tegen krijgen.”

Waar Devyne Rensch nog stelde dat Ajax verdedigend goed stond, lijkt Hato die mening niet te delen. “Soms maken we zelf slordige fouten, waardoor zij kansen krijgen. Iedereen kan fouten maken, maar soms zijn het fouten waarvan ik denk: die moeten wij achterin niet maken”, aldus de jongeling.

Hato, die onder Steijn nog geen minuut miste bij Ajax, is dit seizoen een van de grootste lichtpuntjes bij de Amsterdammers. Inmiddels staat de teller al op 24 officiële duels in de hoofdmacht van de Nederlandse recordkampioen. Ajax hoopt Hato op korte termijn langer vast te leggen, daar het contract van de Rotterdammer in de zomer van 2025 afloopt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb wel met hem te doen. De Ligt kon zich ontwikkelen naast Sanchez, Timber kon zich optrekken aan Martinez maar deze jongen moet het op jonge leeftijd al zelf bolwerken daar Sutalo duidelijk ook sturing nodig heeft.

6 oktober 2023 om 11:03

Hij doet dat anders vrij behoorlijk. Ik snap gewoon niet dat Avila naar het centrum moest als je beste verdediger daar staat. Stel dan gewoon Sosa op of geef Avila de opdracht Amrabat volledig te dekken. Dat Overmars zo snel akkoord ging met de transfer van Avila zegt toch genoeg? Die verkoopt Toppers alleen voor de absolute hoofdprijs en oud vuil voor veel te veel, zo blijkt hier ook weer uit. Rensch, Sutalo, Hato, Sosa moet het gewoon standaard zijn komende tijd. Daarvoor Vos/Taylor met Tahirovic als back-up. Berghuis op 10 en Forbs, Brobbey en Bergwijn voorin. Mikautadze als reserve spits en voor de vleugels jeugd wat er al was. Akpom en Avila heel snel van de hand doen en je verlies hierop nemen. Voor dat geld een jongen halen die als vaste plek rechtsbuiten heeft. Gaaiei en Medic hebben gelukkig niet de hoofdprijs gekost, maar voegen vooralsnog ook niks toe.

6 oktober 2023 om 11:25

Zal nu ook wel snel afgelopen zijn dan. Volgens Steijn gaf Avila aan dat hij liever centraal wilde spelen, en hij zetten hem vervolgens centraal, nu geeft Hato dat ook aan, dus neem aan dat hij snel terug in het centrum is ?

6 oktober 2023 om 11:30

Sowieso begrijp ik niet dart Hato moet wijken voor Avila.
Hato is je grootste talent, die laat je toch staan?!

6 oktober 2023 om 11:40

Hij speelt toch nog steeds? Op zeventienjarige leeftijd moet je gewoon vooral blij zijn dat je speelt. Daarnaast vond ik hem de afgelopen wedstrijden ook veel fouten maken, laat hem lekker op de back spelen en wanneer het loopt kan je hem weer een keer centraal zetten. Het is een goede speler maar nog geen de Ligt of Timber.

Je ziet nog totaal geen verbetering in het spel, dat is iets wat je de trainer kwalijk kan nemen. En we klagen wel op de verdedigers maar ik zie geen middenvelders in ballen vragen. Zodra ik een Sutalo de bal heeft staat er geen middenvelder voor hem. Taylor staat links, Tahirovic op zes en Berghuis zwerft waardoor de bezetting gewoon niet klopt. Daarnaast spelen ze lekker verstoppertje. En je mist gewoon ervaring in de ploeg.

6 oktober 2023 om 11:45

Gewoon lekker terug naar Feyenoord die gozer. Naast Hancho, dan staat hij zo in oranje

6 oktober 2023 om 11:46

Maakt ook behoorlijk veel fouten hoor maar dat is wel normaal met 17.
Centraal in de verdediging staan in het eerste elftal kan alleen maar als de rest dan wel heel erg slecht is.
Juist in het begin leer je ook wat andere posities en de linksback is goed om te beginnen met 17.

6 oktober 2023 om 11:46

Iemand zei vorige week al iets treffends. Het meest schokkende aan deze positieruil is dat ze de trainden op Hato als CB en Avila als LB. Vlak voor de rkc wedstrijd opperde Avila voor de positieruil en Steijn ging mee.

Dat een trainer zo makkelijk een positieruil doet in een linie wat totaal niet loopt, niet op is getraind en waar al de a van automatismen ontbreekt, is toch te raar voor woorden?

6 oktober 2023 om 11:59

Tja Regulator. Steijn is niet te benijden, met een van de de moeilijkste banen in NL begint hij rare sprongen te maken. Neem het hem maar eens kwalijk. Denk dat hij het totaal niet meer weet en als hij iets probeert worden ze er weer kansloos af gespeeld. Lastig hoor

6 oktober 2023 om 12:03

@fcvoetbal, imo is het soort van een vicieuze cirkel naar beneden.

Die linies staan enorm ver uit elkaar, druk zetten zit geen lijn in, waardoor tegenstander er heel snel doorheen kan voetballen, iedere profploeg gaat dat lukken in deze ruimtes. Dan wordt verdedigen heel moeilijk, sta je heel veel onder druk, komen er vanzelf fouten. En doordat dat je minimaal 25-30x per wedstrijd in een ongewenste veldbezetting komt te staan rond je eigen 16 zijn die fouten ook best talrijk, zakt het vertrouwen in elkaar en in hun zelf steeds verder weg, waardoor de onzekerheid verder toe neemt, en daarmee de fouten, etc.

En dan komen de analisten langs en zegt dat al die spelers er niets van kunnen. Ik denk dat je op deze manier ook een Geertruida, Timber of Hancko kunt slopen. Hier moet echt zeer snel hard ingegrepen worden.

Wmb Steijn er vandaag nog uit, nieuwe trainer die het gewoon simpel houdt, linies kort op elkaar, simpele structuren met druk zetten, gegroepeerd inzakken. Daarmee beginnen, dan loopacties bij de middenvelders neerzetten hoe ze zich kunnen aanbieden in de opbouw, passes tussen de linies, etc. Maar begin nou gewoon met de basis. Je maakt mij niet wijs dat je met deze selectie niet gegroepeerd kan verdedigen, linies klein kunt houden. Dat zie ik in de KKD, Spakenburg, Fortuna ook allemaal kunnen.

6 oktober 2023 om 12:20

Ik snap niet dat iedereen zo lovend over hem is. Hij is jong, ja. Hij komt uit de eigen jeugd, ja.. Maar elke pot geeft hij minimaal 5 ziekenhuisballen. Die geeft hij op Sosa waardoor Sosa hem verspeelt en de schuld krijgt van de media... Het staat natuurlijk verre van goed achterin en de ruimtes zijn krankzinnig... Maar laten we nu niet doen alsof Hato de dans ontspringt.

6 oktober 2023 om 12:27

@fcdbn Daarom denk ik dat Steijn vooral eens een elftal een paar wedstrijden moet laten staan. Je kunt altijd wisselen als het niet loopt, maar begin gewoon met een vaste basis waarop je kunt bouwen. Iedereen speelt als een natte krant, dus maakt niet uit wie je neerzet, maar laat het even staan.

6 oktober 2023 om 12:31

Regulator

"dat een trainer zo makkelijk een positieruil doet in een linie wat totaal niet loopt, niet op is getraind en waar al de a van automatismen ontbreekt, is toch te raar voor woorden?"

Zo zie je maar weer dat die man maar wat doet.. Avila en Hato zijn ook ander soort type verdedigers. Hato meer van dribbelen en Avila de lange pass.
Ben je paar dagen bezig met RKC en je gameplan en dan ga je paar min ervoor wisselen.

6 oktober 2023 om 13:09

@regulator Steijn heeft gisteren dit verhaal al ontkend. Hij gaf aan dat hij Avila na zijn transfer had gesproken. Avila gaf toen aan dat hij het liefst centrum speelt, zijn voorkeur. Steijn gaf toen aan dat hij dat begreep maar dat hij had aangegeven hem op te stellen waar hij hem nodig zou hebben. Linksback of centraal. Dus dat andere verhaal lijkt uit de lucht gegrepen.

6 oktober 2023 om 13:46

Ik denk dat een duo Sutalo Hato nog steeds het beste is. Sutalo moet wennen en maakt niet de juiste keuzes op dit moment maar komt er wel let maar op. Avila die kan er echt helemaal niets van dan maar Sosa op Linksback. Nog steeds denk ik dat Wijndal de beste optie was van alle linksbacks maar dit ter zijde. blij dat Axel van Dongen een inval beurt had die moet vertrouwen krijgen maar kan wel delijke voetballen. Dit weekend gewoon weer VOS in de de basis want die anderen bakken er niets van op 6. Vos op 6 Tyalor op 8 dat is een goede tandem. Brobbey is ook duidelijk eerste spits en Forbs wordt steeds beter, net als Berghuis en Bergwijn. Ik denk dat we er nu echt weer aan komen. ZOu wel graag die duitser op doel zien bij Jong Ajax was hij extreem goed. Gorter pakt ook goede ballen maar ook af en toe wat mindere momenten of ballen die hij kan hebben maar niet heeft

6 oktober 2023 om 11:20

Als ik zie welke spelers we hebben met de sterktes en zwaktes die daarbij horen, vind ik het ongelofelijk naief van Steijn dat er nog steeds 433 gespeeld wordt. Na 10 wedstrijden ziet hij nog steeds niet in dat de restverdediging en organisatie compleet afwezig is. Zorg eerst dat de veldbezetting goed staat en ga dan pas kijken naar andere mogelijkheden.

Speel gewoon 532 of 352. Brobbey krijgt nu telkens de lange bal toegespeeld terwijl er nauwelijks aansluiting is. Met de twee vleugelverdedigers heb je vaker de flanken voorin bezet, want Hato en Rensch kunnen dat niet goed.
Het gaat bij Ajax nu niet om de filosofie in stand te houden; het is puur ervoor zorgen dat je op welk manier dan ook dit seizoen nog redt.

Gorter
Rensch
Sutalo
Hato
Gaaei
Vos
Tahirovic
Sosa
Berghuis
Forbs
Brobbey
6 oktober 2023 om 12:29

En dan weer de hele boel omgooien. Laat gewoon een paar weken dezelfde mensen op dezelfde plek staan. Want als 532 niet werkt dan zet deze trainer het na 2 wedstrijden waarschijnlijk om naar 442 met de punt naar achter.

6 oktober 2023 om 12:52

Het nadeel van Hato is dat hij iedere wedstrijd wel 3-4x flink staat te slapen.

Centraal achterin is dat funest. Gebeurt dat als Linksback heb je er vaak nog 2 achter staan die dat op kunnen ruimen.

Hato en vos zijn letterlijk de enige 2 spelers waar ik voor kijk, de rest vind ik gewoon totaal niet het niveau hebben of bij ajax passen

6 oktober 2023 om 11:04

Berghuis wel toch?

6 oktober 2023 om 11:58

Hmm... Berghuis verprutst toch ook aardig veel ballen rond de 16, heeft niet meer de splijtende paas zoals in het 1e en begin van het 2de seizoen. Ook in de kaats gaat het toch nog vaak mis. Vindt Berghuis leuk mee voetballen, maar geen sterspeler.

6 oktober 2023 om 11:14

En de grap is dat ze die zelf hebben opgeleid. Had ook zo veel liever gehad dat Ajax dit jaar met jongens als Godts, Axel Dongen, Unuvar, Misehouy etc was gaan experimenteren als ze toch zo'n jaar draaien. Had daar lekker een van Hecke bij gehaald van Brighton ipv Sutalo/Avila. El Ghazi transfervrij opgepikt en was desnoods even voor spelers als Veltman (dat ik dit nog ooit zou zeggen..), Gouweleeuw, fosu-mensah oid gegaan en had Klaassen nooit laten gaan. Had eventueel Amrabat erbij genomen die gister gewoon goed speelde als nota bene rechtsbuiten én gewoon volwassenheid in je team brengt. of Cerny die een topjaar draaide en slechts 7 miljoen moest kosten. Zijn allemaal prima spelers om een jaar mee te overbruggen en geld op zak te houden.

Medic en Gaaiei, Sosa en Tahirovic vind ik dan nog wel gokjes die je eens kan nemen voor de prijzen die betaald zijn. Forbs vind ik ook redelijk, maar die is gewoon veel te duur geweest. Sutalo moet echt wel iets kunnen.

6 oktober 2023 om 11:40

Denk alleen niet dat Ajax vooraf een dergelijk jaar had gepland. Lijkt of men (geen idee wie) dacht dat ze met deze aankopen weer aansluiting zouden krijgen. Dat Steijn nu wat meer op jeugd terugvalt zegt ook wel iets, buiten dat het zijn eigen imago naar de supporters wellicht opkrikt.

6 oktober 2023 om 11:53

Gouweleeuw vind ik wel heel enthousiast, die zou ik nooit halen. Verder in essentie best met je eens. Ik vind zelf eigenlijk dat er best veel kwaliteit loopt, maar het kan simpelweg niet met elkaar communiceren. Het zijn zo veel verschillende nationaliteiten en niemand spreekt elkaars taal zo ongeveer. Van Hecke heb ik mijn twijfels bij of die haalbaar was, net als Veltman. Die willen nu, en afgelopen zomer, echt niet terug naar Nederland en die zitten in een prachtig project bij Brighton, waar zij gewaardeerd worden.
Ik had zelf graag Schouten gezien afgelopen zomer ipv Tahirovic/mannsverk, hoewel ik vind dat die allebei best wat kunnen en helemaal niet zo slecht zijn. Je mist echter gewoon wat ervaring en herkenning, iets dat je met Schouten direct zou hebben. Cerny ben ik het wel mee eens, wilde ook graag terug leek het en kent Ajax natuurlijk al.

Ik vind Forbs overigens niet te duur. Ik denk dat je die zo voor minimaal de aankoopprijs weer verkocht krijgt. Hij geldt als Britse speler wat een groot voordeel is voor clubs uit de PL. Wanneer hij de lijn van afgelopen potjes doortrekt, waarin hij echt wel mooie dingen liet zien, zit je ook zo op een mooie winst, daar ben ik best van overtuigd.
Medic vind ik nog steeds best een prima back-up, ondanks wat veel anderen er van lijken te vinden. Sutalo vind ik een bijzondere. Dat is gewoon een speler waar iedereen vooraf laaiend over was, ikzelf ook. Die jongen kan echt wel wat en ik weiger hem af te schieten. Avila vind ik ook helemaal niet zo slecht, maar die was wel veel te duur.

Ik vind dat er geen fatsoenlijke lijn te vinden is in het spel van Ajax, geen tactisch plan. Het lijkt alsof er maar wat gedaan wordt op het veld. Zo veel gaten op het middenveld, niemand die zich aanbiedt. Geen driehoekjes, loopacties, geen initiatief.
Dit soort dingen vind ik de coach wel aan te rekenen.

En alsjeblieft man, stuur iedereen op Engelse les. Communicatie is echt key.

6 oktober 2023 om 11:15

Ik genoot gister ook van Bergwijn en Forbs hoor?

6 oktober 2023 om 11:27

Berghuis opzich ook nog wel, en Brobbey ook. Eigenlijk gaat het bij de voorste 4 uiteindelijk nog wel redelijk, maar zijn de spelers daarachter gewoon waardeloos, of nog te jong om de capaciteiten van die medespelers op te vangen.

6 oktober 2023 om 12:04

Hato was tegen Feyenoord en Marseille dramatisch slecht. Dat is dit voor de camera roept als 17 jarige is gewoon lachwekkend

Persoonlijk denk ik dat momenteel Rensch- Sutalo - Avilla - Sosa de beste verdediging zou zijn, het grootste nadeel is momenteel dat ze allemaal niet aan elkaar gewend zijn. Ik denk als je een van deze 3 nieuwe in een bestaande, ingespeelde verdediging zou neerzetten ze allemaal een veel hoger niveau halen.
Een verdediging moet gewoon goed op elkaar ingespeeld zijn en weten wat ze aan elkaar hebben. Zo zie je bij een club als Twente ook dat een goede ingespeelde verdediging van geen echte toppers toch de beste verdediging had vorig seizoen.

Ook al speelde Ávila gisteren niet heel goed, ik vind hem in het centrum wel beter dan op linksback. Een linksback zie ik niet in hem. Hato vond ik als linksback ook prima spelen, maar ik zie hem (net als Hato zelf) liever centraal.

Verdedigend staat het niet goed, maar om eerlijk te zijn denk ik ook dat Steijn daar tactisch gewoon niet goed genoeg voor is. Want niet alleen de verdediging is een gatenkaas: het middenveld worden bijna geen duels gewonnen, overlopen, uit balans, komt vrijwel alle creativiteit van Berghuis (sowieso als enigste van het hele elftal) af, staan ze verdedigend verkeerd maar ook aanvallend en in de aanval wordt ook gewoon ontzettend weinig klaargespeeld. Moet veel van Brobbey (die speelt gewoon prima dit seizoen, als een van de weinige) afkomen en de afgelopen wedstrijden van Forbs.

Ik denk eigenlijk ook niet dat Steijn hier nog iets van kan maken. Er is totaal geen zelfvertrouwen en er lijkt geen idee in het spel te zitten. Niet dat Ajax met een andere trainer direct kampioen zal worden, maar ik denk dat een trainer als ten Cate (hoop dat hij hiervoor misschien nog openstaat) in ieder geval dit seizoen nog wel wat kan redden en dat je dan voor plek 3 of een beetje geluk plek 2 kan meespelen. Met Steijn zal Ajax waarschijnlijk play-offs Europees voetbal gaan spelen verwacht ik en zo slecht is dit spelersmateriaal ook weer niet.

Vanaf de voorbereiding lijkt het al nergens op en Steijn heeft nu al zo'n 2,5 tot 3 maanden kunnen werken met spelers als Gorter, Ramaj, Hato, Medic, Salah Edinne, Rensch, Tahirovic, Vos, Taylor, van den Boomen, Berghuis, Bergwijn, Forbs, Brobbey, etc. en ook die spelers lijken geen of weinig idee te hebben wat ze moeten doen na 2,5 à 3 maanden. Individueel vind ik wel dat Hato, Taylor, Brobbey en de afgelopen weken Forbs stappen hebben gezet en dat is dan wel weer een compliment naar Steijn. Maar in teamverband lijkt het nergens op, en dat valt Steijn dan wel weer te verwijten (ook al heeft hij geen inspraak op het aantrekken van spelers gehad).

Stiekem hoop ik eigenlijk dat Ajax uiteindelijk in een soort verkapte 4-3-3 formatie zal spelen, een soort 4-3-1-2 formatie (zie opstelling). Dat zal met Steijn, maar ook met een andere trainer waarschijnlijk niet gebeuren. Maar ik denk dat je het beste momenteel in deze formatie kan spelen en dat gaat dan ten koste van Bergwijn. Die is aanvoerder, maar is dat in letterlijk niks en speelt ook gewoon heel slap.

Maar zoals ik al schreef, zal dit helaas niet gebeuren. In principe is dit ook gewoon een 4-3-3 of 4-2-3-1 formatie, maar dan zonder echte vleugelaanvallers. Sosa kan dan aan de linkerkant opstomen en op het middenveld bouw je wat extra zekerheid maar ook voetballend vermogen in.

Gorter
Rensch
Sutalo
Hato
Sosa
Taylor
Vos
vd.Boomen
Berghuis
Brobbey
Forbs
6 oktober 2023 om 11:16

Ik snap niet waarom je de voorhoede momenteel zou veranderen, is de enige linie die naar behoren speelt. Het middenveld en vooral de achterhoede zijn momenteel de zorgenkindjes binnen de selectie.
Het beste is om deze huidige 11, misschien met een paar spelers als roulatie, vertrouwen te geven. Ajax heeft momenteel baat bij vastigheid, patronen en routine. Vooral de verdediging, die bestaat uit spelers die nooit eerder samen hebben gespeeld, dat duurt even tot iedereen aan elkaar gewend is. Ik denk dat Sutalo, Avilla en Sosa echt wel de kwaliteiten hebben, maar het is lastig om als niet ingespeelde verdediging direct goed te presteren.

6 oktober 2023 om 11:30

Helemaal eens met je verhaal. Ik vind het persoonlijk wel schandalig hoe erg Avila afgeschoten wordt na deze wedstrijd. Ik zie er persoonlijk wel veel potentie in.
Zowel Avila als Sutalo stonden bij vorige clubs gewoon bekend als spelers met een goede inspeelpass, en nu zouden ze nog geen bal naar de juiste kleur kunnen spelen? Ik vind dat flauwekul. Ja, beiden waren ze gisteren matig en bij Avila gingen de passes wel heel vaak mis. Dit ligt echter ook aan het middenveld. Zo extreem veel ruimtes en geen middenvelders te bekennen.
Afgelopen weekend, met Vos centraal op het middenveld, viel op dat Avila echt wel goede inspeelpasses in huis heeft.

Ik denk dan ook dat het niet zo'n gekke opstelling is die jij hier neerzet, hoewel ik ook best benieuwd ben naar een combinatie van Vos en Tahirovic. Ik vind ook Tahirovic echt wel wat hebben. Heeft een goede inspeelpass in de benen en qua verdedigende arbeid heb ik hier meer vertrouwen in dan in Taylor en Vd Boomen. Tahirovic erbij zetten zou de derde middenvelder in de opstelling, Vd Boomen of Taylor, ook meer vrijheid geven om creativiteit te verzorgen richting de aanvallers. Ik vind een duo voorin met Forbs en Brobbey ook niet zo gek. Ik heb het idee dat die elkaar ook wat beter beginnen te vinden. Het zou ook een opstelling zijn waarin Mikautadze denk ik een stuk beter zou kunnen renderen.

6 oktober 2023 om 11:36

Buiten dat ik het eens ben met je over bijna alles wat je hierboven hebt geschreven vraag ik mij echt af waar deze vertrouwen in Ten Cate vandaan komt. De beste man heeft al jaren geen noemenswaardige positie bekleedt. Laat Steijn ooit iemand assisteren bij een succesvolle elftal (zoals Ten Cate destijds deed) en hij zou een soortgelijke CV kunnen opbouwen.

Geef andere trainers de kans maar met zo'n elftal bakt niemand iets.

6 oktober 2023 om 11:41

@rochester, kan je mij misschien vertellen op basis van wat Henk ten Cate een goede coach voor Ajax zou zijn? Wat heef hij nou, op zijn periode als assistent/veldtrainingscoach bij Barca na, eigenlijk als clubtrainer- en of op bondscoachniveau noemenswaardig gepresteerd waarvan er wordt gedacht "die ten Cate is de (tijdelijke) redder van Ajax?
Ik snap de roep om Henk ten Cate echt totaal niet, dus hoop dat jij of iemand anders mij dit even overtuigend kan uitleggen.

6 oktober 2023 om 11:53

Cuneyt en San Hugo,

Reden dat ik ten Cate noem, is omdat ik verwacht dat Steijn er voor de winterstop uit zal liggen en een goede coach die meteen in zal stappen is er niet. Dan lijkt ten Cate mij als tussenpaus voor dit seizoen prima. Ten Cate heeft ook prima gepresteerd bij clubs als NAC Breda en Vitesse, maar ook zijn periode bij Ajax was prima. Werd toen wel vroeg uitgeschakeld in Europees verband, maar had het toch best wel goed op de rit.

En hij heeft ervaring en een prima plan. Pakt spelers ook hard aan als dat nodig is, maar is tegelijk ook een soort vaderfiguur voor spelers. Ik denk dat meerdere spelers bij Ajax dat ook wel nodig hebben, iemand die ze hard aanpakt maar tegelijk ook een vaderfiguur is. Dan kan je dit seizoen overbruggen met ten Cate en rustig kijken naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Iemand als Kluivert dan misschien?

6 oktober 2023 om 11:57

Ja snap dat ook nooit. Bovendien was Schreuder ook de veldtrainer en de echte reden achter het succes van Ten Hag (werd gezegd). Nou de rest is inmiddels geschiedenis.

6 oktober 2023 om 12:37

@rochester

"verdedigend staat het niet goed,"

Je ziet ook geen afstemming tussen middenveld en verdediging. Zowel Taylor als Berghuis zijn te aanvallend ingesteld.

Ik zou daarom Avila op 6 zetten (martinez speelde bij Ajax ook tijd hier). Extra slot en brengt verdedigende kwaliteiten mee en heeft een goede pass en kan ook man voorbij dribbelen.

Op 8 zou ik Vos zetten die wel echt meer box-2-box is dan Taylor en niet zijn verdedigende taken vergeet. EN op 10 Berghuis.

Denk dat je middenveld dan verdedigend beter staat en ook meer ondersteuning voor de verdediging.

Krijg je dus:

Rensch Sutalo Hato Sosa
Avila (6), Vos (8) en Berghuis (10)
Forbs Brobbey Bergwijn

Dit zou ik graag eens willen zien.

Logisch dat hij liever centraal staat toch vind ik hem als linksback qua positie kiezen en inhoud geen slechte optie en ook de laatste 10 minuten zag hij de kans om mee op te komen. Wat me wel opvalt is hoeveel fysieke duels Hato verliest en dat is als linksback vervelend maar centraal nog gevaarlijker. Voor de rest zijn het kleine foutjes zoals met buitenspel opheffen. Deze jongen komt er wel maar jammer dat hij nog geen betrouwbare spelers om zich heen heeft.

6 oktober 2023 om 11:47

Het leek idd dat hij gisteren weer een aantal momenten niet oplette waardoor het geen buitenspel was. Ik weet niet hoe het in de jeugd was, maar je leest hier wel vaker dat hij te vaak een slaap momentje heeft. (net zoals bij de 1ste goal van Feyenoord).

Hato werd ook helemaal afgemaakt in de Griekse media. Slechtste man bij Ajax werd er gezegd. Hij is ook geen linksback. Maar Avila ook niet. De enige linksback die je hebt die mocht banken na een foutje. Ik vind eerlijk gezegd dat Hato centraal ook fouten maakt hoor en vaker de bal breed speelt dan vooruit. Iets wat Avila wel doet, al ging dat gister niet zo best. Dat mag iets beter maar het is je beste man achterin op dit moment. Maar Steijn moet gewoon weg. Hij negeert spelers, zet ze op de verkeerde posities en je ziet gewoon dat het tactisch niet klopt. Dan lijkt iedereen slecht.

dit is toch precies wat er van te voren bedacht was (lijkt me?)
sutalo + medic voor de rechtercentrale verdedigings positie.
avila + hato voor de linkercentrale.
rensch + gaaei rechtsback.
sosa + salah-edinne linksback.

dat vervolgens beide linksbacks niet voldoen en dus avila en/of hato daar moeten komen te staan is een beetje jammer. want beide zijn eigenlijk dus centrale verdedigers (vinden ze zelf blijkbaar ook).

overigens denk ik dat op den duur sosa meer dan een prima linksback is voor ajax

Het is verstandig om met 5 achterin te gaan spelen om het maximale uit de slappe verdediging te halen en om hopelijk eens een keer de 0 te houden. Twee snelle spelers voorin en dan maar even voetballen voor de punten.

Het zou wat zijn als Hato nu de volgende wedstrijd centraal staat.
Ik denk ook dat dat voor hem zijn beste plek isen dan Sosa links en dat zo een tijdje laat staan. Ik denk ook dat Ajax iets meer behoudende moet gaan voetballen, zo als ze nu spelen plegen ze zelfmoord. De ruimtes zijn te groot, niemand weet hoe hij moeten lopen of waar te staan.

Zet deze parel op de plek waar hij het beste uit de voeten kan. F*ck die aankopen en geef de jeugd de toekomst. Dit is een speler die het moet gaan doen voor Ajax, niet die passanten. Van mij mag Steijn met heel veel jeugd gaan spelen, slechter dan nu kan haast niet. De jeugdspelers kennen elkaar en zijn waarschijnlijk meer op elkaar ingespeeld.

Snap eerlijk gezegd ook niet dat hij naar links back werd gezet. Doet het centraal uitstekend, als een van de weinige lichtpuntjes, waarom zou je hem daar in hemelsnaam weghalen?

Het is goed voor zijn ontwikkeling dat hij op verschillende posities speelt in de verdediging en hij is nog jong dus hij zal wel snel leren wat de verschillende posities van een speler verlangen. Het is een topspeler in wording en hoop dat Real hem in de toekomst kan overnemen.

ik zou graag de volgende opstelling willen zien.

gorter
taylor
Sutalo
Hato
Sosa
vos
mannsverk
berghuis
godts
brobbey
forbs

Dan heb je verdorie een linksback op de bank zitten en ga je spelers daar forceren die er helemaal niet thuis horen of willen spelen. Hoe lang moeten we nog aanzien dat spelers misbruikt worden door het tactisch wonder dat Steijn heet? Zucht

Ja ik heb liever dat Ajax wat beter gaat voetballen en hoger staat in de ranglijst

Stijn echt een kneus
Directe tegenstander Amrabat
David Vs Goliath
alleen David is gesneuveld maar wel met respect en eer, kerel I salut you
1 bonk spieren en kracht
2 x feller en sterker als brobbey
Waar ben ne mee bezig als treinertttt zijnde

Is een goede verdediger als die zich kan ontwikkelen naast iemand die hem alles kan leren op dit moment zit dat er niet in. een timber zou goed voor hem geweest zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren