'We werken hard om het tij te keren en ik zie de uitdaging'

Vrijdag, 7 december 2012 om 11:02

Het zijn zware tijden voor de supporters van sc Heerenveen. De ploeg van Marco van Basten staat na vijftien speelronden op een teleurstellende dertiende plek op de ranglijst en uit de laatste vier competitiewedstrijden werd slechts een punt gehaald. Van Basten staat onder druk, maar blijft strijdbaar: "We werken hard om het tij te keren en ik zie de uitdaging", zegt de geplaagde coach.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Marco van Basten is de juiste man voor sc Heerenveen


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door huppel)

Och Marco, valt geen eer te behalen bij deze club waar de ooit zo geroemde scouting de laatste jaren erg matig bezig is (hoewel Finnbogasson een goede vondst is). Hij zou zijn reputatie moeten koesteren nu hij die nog heeft en terug moeten keren bij EL als analyst, want zijn analyses van wedstrijden en spelers waren echt heel sterk. Het verstand van voetbal heeft hij wel, dat blijkt uit alles, maar wellicht kan hij zijn intelligentie wat betreft het spelletje niet overbrengen op het denkniveau van de spelers waarmee hij werkt

7 december 2012 om 11:11

Als ze Finbogasson niet hadden waren ze waarschijnlijk degradatiekandidaat.

Ach ja als je van te voren te horen krijgt dat de hele voorhoede weggaat maar er ook ''gelijkwaardige'' spelers voor terug krijgt en dat blijkt dan niet zo te zijn is dat natuurlijk wel zuur. En dan heb je ook nog jongens als Djuricic die weg wil en zich niet 100% procent inzet. Tja dit schaad zijn reputatie wel.

7 december 2012 om 11:40

Natuurlijk hebben ze veel kwaliteit ingeleverd maar dat is bij Heerenveen een jaarlijks terugkerend probleem. Ik denk dat de rol van Van Basten ook niet onderbelicht mag blijven. Deze selectie is wat mij betreft goed genoeg om moeiteloos in de middenmoot mee te kunnen draaien maar de resultaten zijn daar niet naar en bovendien wordt er ook nog eens slecht gevoetbald. Dat mag je de technische staf met Van Basten voorop aanrekenen

7 december 2012 om 14:31

Verwacht toch niet altijd wonderen van een Trainer.. Zeker niet van Marco die nog een beginnende trainer is.

Geef die man een jaar de tijd en beoordeel hem volgend seizoen maar. Bij Ron Jans liep het in het 1e seizoen ook niet en het seizoen daarop worden we 5e.

@ Jordinhoo,

De scouting de laatste jaren matig? Jij herkent duidelijk geen talenten merk ik wel. Je hebt dus ook duidelijk niet mee gekregen wie er vorig jaar verkocht zijn, dat waren grotendeels gescoute spelers. Maar dat was ook zoooooo lang geleden he ( vorig jaar maar oke )...

Geef Van Basten nou maar even de tijd en oordeel nou niet zo snel. Want de 1e spits is al bijna vervangen door Finnbogasson, terwijl iedereen alweer zijn mening klaar had over deze spits.
Daarbij kan van Basten de handdoek ook niet in de ring gooien, want dan komt hij nergens meer aan de bak.

7 december 2012 om 14:45

De selectie is niet evenwichtig. Er zit m.i. wel talent in de groep maar er zijn geen enkele oudere speler die de spelersgroep scherp houden en neerzetten waar ze moeten staan. De weinige oudere spelers die er zijn, komen kwaliteit tekort om anderen te sturen

7 december 2012 om 12:06

Waarom zeg je dat de scouting slecht is de laatste jaren? Van djuricic en narsingh tot assaidi en finnbogasson, ze hebben de afgelopen 3/4 jaar gewoon 4 topspelers in huis gehaald

7 december 2012 om 12:19

En Kums en Nordfeldt (hoewel eerstgenoemde ook ondermaats presteert momenteel).

Nee, deze selectie is niet zo goed als vorig jaar. Is misschien zelfs niet eens linkerrijtje-materiaal. Maar de huidige positie is zelfs voor deze selectie te laag.er is kwaliteit om te strijden voor het linkerrijtje. Maar zonder inzet en passie komt dat er natuurlijk nooit uit.

Een goede voetballer, maar of het een goede trainer is betwijfel ik. Overal waar hij aan het roer staat is narigheid. Jammer.

7 december 2012 om 11:32

Ik kan hem niets verwijten hoor, hij heeft spelers verloren en heeft geen nieuwe kunnen halen... logisch dat je zwaar achteruit gaat als je Dost, Narsing en Assaidi in 1x bent verloren... Dus ja het was meer een uitdaging geweest om met zulke spelers seizoen te kunnen starten..

zoals ik al zei ik verwijt hem niets..

7 december 2012 om 14:34

Geen nieuwe kunnen halen....

Finnbogasson kwam uit de lucht vallen, de Ridder kwam uit de lucht vallen datzelfde geldt voor, Uth, Amoah, Pappa, Maracek, de Roon, Zuiverloon.

Nee klopt die waren er allemaal al...

Maar goed ik verwijt je het niet, je bent ook niet op de hoogte, je lult gewoon wat anderen na..

7 december 2012 om 15:42

Als je met beter had begrepen dan zou je precies weten wat ik bedoelde met mijn onderbouwing... Een beetje interessant overkomen lukt je toch niet.

Ik bedoelde met sterkhouders, deze spelers zijn verre van... vandaar de slechte prestaties !

7 december 2012 om 16:12

" ik bedoelde met sterkhouders "

Je gebruikt het hele woord sterkhouders niet hoor.

Daarbij wist hij in wat voor situatie hij terecht kwam. Hij is gehaald om er een team van te maken en deze spelers beter te maken en daarin kun je hem wel wat verwijten maken.

En als je iets anders bedoeld dan je hier typt, dan moet je het anders verwoorden.

Jammer.. Marco is in het mes gelopen.. De 4 beste spelers van het vorige seizoen zijn verkocht, en het bestuur heeft de fans/sponsors zoet proberen te houden met een grote naam (lees: v. Basten)
Gouweleeuw & Djuricic straks ook weg..
Het is nooit leuk om zo'n icoon zo te zien spartelen.
Snel wegwezen, Marco!

7 december 2012 om 11:30

Oh wat erg, Heb je Djuricic zien ballen de afglopen tijd? die laat niks zien. Gouweleeuw is erg overschat.

7 december 2012 om 11:48

Nou ja, het vorige seizoen waren zij nog één vd grote jongens.. Djuricic is vooral zijn inspiratie kwijt, niet onbelangrijk. Het is nu alleen maar middelmaat bij Heerenveen, ik vind dat zoooo jammer.. Heb genoten van ze, vorig seizoen.

7 december 2012 om 12:16

Gouweleeuw overschat? Heb jij achterstevoren in het stadion gezeten de laatste seizoenen? Gouweleeuw is onze beste speler achterin. Hij is dit jaar matig, eens. Maar hij kan veel en veel beter.

Ooooooh wat heeft hij een spijt dat hij aan dit avontuur is begonnen. Het siert hem wel dat hij zo positief blijft overigens.

Het enige waar hij het redelijk heeft gedaan is als bondscoach van het Nederlands elftal. Verder overal mislukt. Marco, koop een appartementje in Milaan, voor zover je die nog niet hebt, en ga genieten van je leven als multi-miljonair. Trainer zijn is niks voor jou. Helaas, ik ga het ook graag anders gezien. Had hem graag ooit bij Milan gezien, maar die zullen het nooit aandurven met hem.

Ik denk ook niet dat het aan Marco zijn voetbalvisie ligt.
Hij heeft gewoon hele beperkte middelen bij SC Heereveen !

En die voorhoede van vorig seizoen liet Heereveen draaien !
Marco maak jezelf niet zwart en ga naar een topclub AC Milan heeft vertrouwen in je !

Ja eerlijk is eerlijk
Die Finnbogasson en die Djuricic zijn 2 geweldenaren..
Die blijven ook niet lang

7 december 2012 om 11:34

Djuricic is goed maar niet geweldig. Heeft wel geweldige wedstrijden erbij maar erger me meer aan hem dan dat ik kan genieten.

Toch ben ik bang dat wanneer er zondag tegen Roda niet gewonnen wordt dit wel eens het einde voor Marco kan worden bij Heerenveen. Dat je niet meespeelt om Europees voetbal had iedereen wel verwacht, maar als hij zondag voor de tweede keer op rij van een degradatie kandidaat verliest dan denk ik dat dit wel eens de druppel kan worden.

Heerenveen heeft nog steeds een goed elftal. Ze hebben gewoon tijd om ingepast te worden en automatisme in te werken. Het komt wel goed met de ploeg.

7 december 2012 om 11:25

Een goed elftal heeft er geen half jaar tijd voor nodig om ingespeeld te raken. Dus ik ben bang dat het niet goed gaat komen met de ploeg.

7 december 2012 om 13:55

En waar staat het vast dat een goed elftal minder dan half jaar nodig heeft? Kijk naar Heerenveen onder Ron Jans -eerste jaar was toch ook belabberd en pas in het tweede seizoen ging het goed. Vitesse eerste jaar onder de nieuwe eigenaar was ook slecht, nu het derde seizoen, met zelfde sterkhouders plus versterkingen, is het nu een van de topploegen dit seizoen. AZ is ook net als Heerenveen in mindere fase - al de sterkhouders (vooral in de as) verdwenen en alleen jonge talenten en een transfervrije speler (elm) gehaald. Dus, is AZ ook in de opbouw fase dit seizoen.

Marco kan er ook niks aan doen, Wordt tijd dat de Voorzitter en Johan Hansma vertrekken. Wat is dit voor een bij elkaar geraap zootje huurlingen.

7 december 2012 om 12:07

He gelukkig ik krijg een medestander wat betreft Hansma en Veenstra .
Ik ben het met jou eens hoor en schrijf dat ook regelmatig hier
Hansma is niet meer dan de stem van Veenstra en Veenstra is een bestuurder en geen voetbal mens , hij houd van het spelletje , maar inzicht in wat en hoe bij het spelletje ontbreekt hem .
De vraag naar een type speler door van Basten werd beantwoord met een speler bij Anderlecht vandaan die kwa ervaring nog net de wieg ontgroeit was .
Als het gaat om de beide functie's van de heren zijn er meer mogelijkheden dan dat er nu is .
kijk bv naar az waar bekende namen met ervaring in de sport wereld plaats hebben genomen .
Kijk naar Ajax waar de kennis van oud spelers word gebruikt op elk nivo binnen de club en werken voor de club .
Bij feyenoord gaat dat ook heel ver zelfs de gene die de was doet is oud speler ( Carlo de Leeuw) .
Binnen onze club denkt men nog ouderwets de opleiding is belangrijker dan het kunnen .
van Basten valt dan ook niks teverwijten , zelfs de voorbereiding en de eerste vier weken van de comp kwamen er nog nieuwe spelers hoe moest hij dan een team klaar en ingespeelt krijgen .
Heerenveen wil niks uitgeven ( lees Veenstra) maar door niks uit tegeven sta je nu waar je staat en heb je weinig verdient met Europees voetbal en dit jaar zijn er minder sponsoren oke de economie speelt daar ook rol in maar als je goed speelt krijg je makkelijker geld binnen dan nu , als ik het goed begrepen hebt stopt de hoofdsponsor volgend jaar en met huidige plaats word dat ook lastig verhaal en bedrag zal lager uitvallen .
Veenstra als je kunt rekenen in meer dan cijfers dan weet je wat je doen moet opzouten dan komt ook de onkunde van Hansma boven en is die ook geschikt voor sc Mulier
Want ook hansma zijn kunnen is niet de beste , hij wist in dec voorig jaar al dat janmaat gratis de deur uitliep op het einde , maar zijn oplossing was een noodverband met Zuiverloon , meer dan half jaar had men de tijd voor een oplossing en het kwam op het laatste moment .
Amoha net zo een verhaal wat moet je er mee het was niet de ervaring die van Basten zocht een totaal overbodige speler .
de Ridder kon nergens meer terecht en komt maar hier heen twee spelers die niks laten zien en niks opbrengen .
vreemde vreemde manier van werken die Hansma

7 december 2012 om 14:43

Wat een kortzichtigheid zeg..
Voor als je het nog niet weet, Heerenveen heeft nog al wat verlies gemaakt, dus van welk geld moeten ze dan die toppers volgens jou dan halen?
De Ridder was gratis en verdiend niet zoveel, altijd handig om zo iemand er bij te hebben en kennelijk doet hij toch redelijk goed, want van Basten zet hem regelmatig in de basis.

Dan het stukje waar je heerenveen vergelijkt met Az en/of Ajax. Met oud topvoetballers enzo.
Wie wou je dat laten doen bij Heerenveen dan? Ruud van Nistelrooy vragen?
Of euh, Harris Huizing? Paul van Bosvelt? Man denk toch eens na.
We hebben toch al Klompe en Talan en daarbij zitten er nog wel meer oud voetballers in de technische staf van Heerenveen.
En zo kan ik wel doorgaan, maar goed, het is zo lekker makkelijk schreeuwen wat je doet, maar ook totaal ondoordacht en dom.

7 december 2012 om 18:58

Door voor Europees nog niet klaar te zijn heeft geld geld gekost
De laatste 2 jaar is er voor 20 miljoen aan spelers gratis de deur uit gelopen
geen geld !! van Basten zal niet goedkoop zijn een trainer die er al zat ( herder) met jonge vent er naast was goedkoper dan geweest .
Amoha totaal overbodig gehaald Finna , Uth zijn er ook .
Aankoop en verkoop beleid keeper toob is van Veenstra met Hansma ..
Oudspelers moeten die van de club zelf zijn of kunnen combinatie naam zou dat ook kunnen .
Bestuurder az komen zelfs uit de vollybal wereld maar mensen die wat kunnen opdat gebied .
van basten is geen verkeerde maar staat er ook om veenstra en hansma uit de wind tehouden zij hebben daar mee vrijgave ingekocht .
volgens mij moet jij verder kijken dan dat jou neus lang is toob en niet een een toevoeging tegeven zonder dat jij alle feiten kent

Vorig jaar riep iedereen ook dat Jans weg moest en achteraf was het mooi dat hij was gebleven. Ik zie ook geen enkele redenen om Van Basten weg te doen, want hij stelt niet vreselijk gekke spelers op ofzo. Ik denk dat het team gewoon tijd nodig heeft om te groeien en naast tijd een hele hoop vertrouwen. Trainers wegsturen kost alleen meer geld en moet je alleen doen als het echt noodzakelijk is. Van Basten zal zelf niet weggaan, want dat is niet goed voor zijn reputatie. Hij zal keihard moeten werken met zijn staf aan een herstel en ik heb daar nog steeds vertrouwen in.

Hij heeft het materiaal ook niet echt om te vlammen.

In potentie misschien had hij iets hoger moeten staan, maar er staat een volledig vernieuwde voorhoede en ook de rest van het elftal is gereconstrueerd, dat heeft tijd nodig!

Misschien kan je rond de plaatsen 10 tot 6 spelen, maar dan wel met een ingespeeld elftal.

Geef hem vanaf nu een jaar, dan kan je oordelen of het geslaagd is ja al dan nee.

Dit stukje stond er op voetbalprimeur nog bij

Op de woensdagtraining loopt de selectie van sc Heerenveen tegen het einde van de training ruim twintig minuten alleen maar rondjes. "zoals je zag waren we bezig met partijtjes", zegt Van Basten tegenover het Algemeen Dagblad. "kleine teams, een onderlinge competitie, winnaars en verliezers. De leukste manier om conditioneel werk te verrichten, lijkt mij. Maar op het laatst deden ze hun best niet meer. Toen heb ik gezegd: ok, we kunnen ook rondjes gaan lopen."

As je nou de beste speler ter wereld bent geweest en je moet met dit soort lamzakken werken, dan wordt je toch ook 's nacht gillend wakker van spijt en ellende!
Welke professioals moet je nou rondjes laten lopen omdat ze niet hun best doen? Dit soort "straffen werden er bij mij in de 4e klasse gehanteerd als we een avondje niet zo'n zin hadden om te trainen. Dat de spelers geen voldoende kwaliteiten hebben, ala...maar compenseer het dan met werklust en passie.

7 december 2012 om 11:59

Hier kaart je ook gelijk het grote probleem bij Heerenveen aan.
Inspiratieloos, futloos en nog geen 10% inzet, het loopt er allemaal maar wat bij....

7 december 2012 om 12:18

Klopt helemaal , van Basten is een ervaren man nodig de de kleine kinderen laat weten waarom ze spelen iemand die wijst en ervaring kan overbrengen .
In die zin ben ik jaloers op Arnhem waar theo dat geweldig doet en zonder dat er veel verandert is in de ploeg ze beter laat spelen hij is het juiste verlengstuk van zijn trainer Rutten .
Wat dat aangaat kijk ik jaloers naar de bank van Twente , Landzaat kan dat ook volgens mij .
De oudere spelers die de club nu heeft kunnen of doen dat niet ( de Ridder , Zuiverloon , Kruiswijk Zomer ) ja ze staan te schreuwen en tewijzen maar dat doen ze alle 11 ........... na dat het kalf is verdronken .

heerenveen mag allang blij zijn als san marco nog naar heerenveen rijd , onderweg denkende aan het zoooitje waar hij mee moet werken had ik me geen seconde bedacht en gezegd , gegroet met die troep.

spelers in je selectie hebbende die een parodie op voetbal zijn valt niet te managen.
de enige twee die goed zijn hoeven hun best ook niet eens te doen om er met kop en schouders boven uit te steken.

henkie herder maar als nieuwe man die herjenvean maar moet redden

henkie herder zeg

7 december 2012 om 12:18

Beetje te veel VI gekeken?

Ik ben het gedeeltelijk wel met je eens vwb de selectie. Ik vind troep/zooitje echter nogal overdreven. Er zit genoeg kwaliteit in de selectie. In ieder geval genoeg kwaliteit om hoger te eindigen, dan waar ze nu staan. Er ontbreekt vooral inzet en een leider in het veld.

7 december 2012 om 12:37

Een goede trainer kan hier meer uit halen, een 8e plek moet mogelijk zijn met deze selectie.

7 december 2012 om 14:47

inzet en leiderschap is ook een onderdeel van kwaliteit hebben. Als je nou als professionele sporter, rondjes moet gaan lopen omdat je niet goed je best hebt gedaan.....terwijl je allerbelabberst presteert en verliest van clubs waar in in geen jaren van hebt verloren, ja dan zijn de woorden troep en zooitje op zijn plaats.

7 december 2012 om 14:47

@ Counteratack,

Als jij denkt dat Marco van Basten als trainer groter is dan de club Heerenveen, dan heb je het mis.
Marco moet juist blij zijn dat hij elke dag naar Heerenveen toe mag om te kunnen trainen bij Heerenveen. Marco moet juist blij zijn dat hij weer een kans krijgt om zich te ontwikkelen als trainer.
Hij moet juist blij zijn dat hij van de club uit veel vertrouwen krijgt.
Maar goed, je mag best van De Gijp na praten. De man die wel grappig is, maar zijn mening is elke week anders.

Marco lijkt ook maar wat te doen, al is zijn selectie natuurlijk ook niet geweldig. Ik weet niet of het nog wat wordt. Elke wedstrijd is een hels karwei...

En Djuricic is jammer genoeg ook klaar bij ons. Loopt gefrustreerd rond en verstoort daarmee de eenheid in het elftal. Tijd voor hem om te vertrekken, wij kunnen dan een controlerende middenvelder kopen en een goede vleugelspeler.

Marco kan hier niks aan doen, we moeten zien dat we in de winterstop de rotte appels eruit werken, en daar jong nieuw bloed voor in de plaats krijgen, die wel uistralen voor de club en ons willen spelen.
Zomer,gouweleeuw,djuricic,de Ridder en VLP eruit..liever vandaag dan morgen.
Dan met deze opstelling verder, en dan heeft van Basten wéll een selectie die wil luisteren.

Nordtfeldt
van Anholt
Streutker
Otigba
Kum
Kums
Ziyech
Maracek
Slagveer
Finnbogason
Pappa

ik denk dat bijna iedere andere coach al was weggestuurd, en nu omdat het van Basten is niet.
Heerenveen presteert zwaaar ondermaats

Het is gewoon zonde het niet loopt met Marco aan het stuur, Ik denk dat iedereen toch een beetje jammer vind voor 1 van de grootste spitsen die we ooit hebben gehad dat het niet werkt. Vind Marco wel een verfrissende trainer die durft risico's te nemen, ook vaak zijn analyses als analist vind ik heel scherp en helder.
Maar dat is inherent aan het vak als de resultaten uitblijven wordt er als eerst gekeken naar de trainer, en kan ie zn spullen pakken.

Een aantal clubs in de middenmoot zijn qua spelersmateriaal erg aan elkaar gewaagd. Het verschil wordt dan op andere vlakken gemaakt en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Heerenveen niet als een team opereert. Uiteraard kan de 2e seizoenshelft er heel anders uitzien binnen de lijnen maar met de al opgelopen achterstand en deze spelersgroep zie ik Heerenveen niet bij de eerst zeven eindigen.
Ook gezien de financiële situatie waar men zich in heeft gewerkt lijkt het mij ook reeel om het verwachtingspatroon aan te passen. Ze zijn gezond en hebben een prima naam. Heerenveen zal ongetwijfeld in de nabije jaren weer meedoen om de europese tickets maar ze doen nu een pas op de plaats.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6034
7.Vitesse4511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

Nederland
210 fans
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Maandag 23 april
Ernesto Valverde overweegt te vertrekken bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren