Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Khalid Boulahrouz steekt de loftrompet: ‘Ik vind hem te goed voor de Eredivisie’

Laatste update:

PSV moet er alles aan doen om Sergiño Dest definitief over te nemen van FC Barcelona, zo concluderen de analisten maandagavond in Rondo. Voormalig verdediger Khalid Boulahrouz stelt zelfs dat de 23-jarige Amerikaan eigenlijk te goed is voor de Eredivisie.

Volgens Boulahrouz is de koopoptie in het huurcontract van Dest (naar verluidt zo’n 10 miljoen euro) een no-brainer voor technisch directeur Earnest Stewart. “Zeker weten. Je kan hem links- en rechtsback zetten, hij is aanvallend supersterk en is kwalitatief een toegevoegde waarde.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Kannibaal gaat zelfs een stapje verder. “Ik vind hem te goed voor de Eredivisie. Tien miljoen is een hoop geld, maar waar vind je een betere speler?” Collega-analist Ronald de Boer is het niet met Boulahrouz eens. “Ik vind hem perfect voor de Nederlandse competitie. Bij Barcelona en AC Milan heeft hij het niet helemaal laten zien, maar voor PSV vind ik hem een toegevoegde waarde, verdedigend en met goals en assists.”

De Boer ziet Dest graag langer in Eindhoven spelen. “Zo iemand kunnen ze goed gebruiken en hij kan nog groeien, want hij is pas 23. Als dit PSV bij elkaar blijft, spelen ze weer om de titel. Als hij over twee jaar die stap maakt, heeft hij de clubs ook voor het uitkiezen.”

Ook Marco van Basten adviseert Dest. “Ik heb vaker gezegd dat je niet te snel naar het buitenland moet, je moet op je hoogtepunt gaan. Soms lukt het wel, soms niet. Mensen om je heen moeten daar ook oog voor hebben.” Dest wordt vertegenwoordigd door zaakwaarnemer Joes Blakborn.

Van Basten weet niet of Dest goed genoeg is voor Barcelona, waar hij tot medio 2025 vastligt. “Ik denk dat we dan allemaal twijfelen. En als je twijfelt, moet je het niet doen. Tegen Arsenal zie ik hem grote fouten maken.”

Volgens Transfermarkt is Dest inmiddels 22 miljoen euro waard. De 33-voudig international van Team USA keert vooralsnog terug naar het Spotify Camp Nou. Namens Barça speelde Dest tot dusver 72 officiële wedstrijden. Daarin was hij goed voor drie doelpunten en vier assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, dat kan Stevie Wonder ook nog wel zien. Het zal in ieder geval niet aan PSV liggen mocht Dest vertrekken.

16 april 2024 om 08:13

Nou... volgens mij is Dest juist prima op z'n plek in de top eredivisie. Als hij naar het buitenland gaat komt hij er daar (weer) niet aan te pas.

16 april 2024 om 09:21

Dest kan beter naar een club gaan zoals Sevilla, Atletico, Dortmund, Leverkusen, Atalanta etc. Nog even doorontwikkelen, dan komt hij wel bij een topclub.

16 april 2024 om 10:11

Ach dat lijkt me heel sterk. Hij mist daarvoor veel te veel. Is tamelijk blind, defensief kwetsbaar, wat moet zo'n jongen in de Europese top?

16 april 2024 om 10:17

Ik denk ook dat hij prima op zijn plek is. Voor de Eredivisie eigenlijk net iets te goed, voor de grotere competities komt hij wat tekort. Kunt beter iets te goed zijn dat net iets tekort komen.

16 april 2024 om 08:23

Die ben je gewoon kwijt Sito. Xavi is weg en op dit niveau klapt Barca er wat meer salaris tegenaan om zo hun eigendom veilig te stellen. Of hij dan nog gaat spelen (maken er natuurlijk wel een mooi verhaal van) zien ze later wel. Maar een back die tegen CL niveau aanzit ga je niet laten gaan voor 10 mil..

Ach vind dit altijd zo makkelijk roepen. ‘Te goed’ voor de eredivisie. Heeft in de subtop verschillende kansen gehad en heeft het daar niet waar kunnen maken. Dan kun je redelijk concluderen dat hij (voor nu) prima op zijn plek zit. Maar wie weet kan hij verrassen maar te goed? Dat is echt overdreven.

16 april 2024 om 09:05

Milan en Barca zijn wel meer dan subtop hoor. Ik vind Dest overigens ook te goed voor de Eredivisie, die moet gewoon lekker bij een ploeg als Dortmund gaan spelen.

16 april 2024 om 09:13

Milan en barca in die tijd zijn echt geen wereldtop hoor. Beide waren in die tijd subtop.

16 april 2024 om 09:29

Geen wereldtop, maar toch zeker boven de subtop.

16 april 2024 om 10:42

Subtop Europa, top van hun competitie.

16 april 2024 om 09:46

Subtop? Wat is Arsenal dan? Want die zijn al heel lang geen kampioen geweest en presteren ook in Europa niet. Barca en Milaan daarentegen zijn recent nog landskampioen geweest.

16 april 2024 om 09:50

We hebben het over het moment dat dest daar speelde. Toen waren ze geen top. Arsenal heeft volgens mij helemaal niks te maken met dit topic. Lekker goedkoop scoren.

16 april 2024 om 11:04

Haha Milan haalde de halve finale van de CL vorig jaar.
Doe normaal man, Milan is een absolute topclub. En zal dit altijd blijven.

Aanvallend is hij idd erg goed maar verdedigend vind ik hem nig steeds zwak. Als het niveau een beetje omhoog gaat is hij een van de eerste die faalt. PSV moet hem zeker overnemen maar dat hij te goed is voor de eredivisie vind ik niet.

dit seizoen kan je bijna stellen dat psv te goed is voor de eredivisie, dus dest ook.
verder vind ik dest een leuke speler en knap hoe hij op zowel rechts als linksback kan spelen.
heeft het bij milan en barca niet helemaal kunnen laten zien (opzich logisch... kwam uit eredivisie, weinig ervaring en sterke concurrentie bij die twee clubs).

weet niet welke of wat voor soort club bij hem past, zie hem bij een topclub verdedigend door de mand gaan vallen en bij een subtopclub die aanvallend speelt eigenlijk ook... zeker in sterkere competities.

psv is gewoon een mooie club, ook voor hem. qua salaris zal het wel niet te vergelijken zijn met buitenland.

Gevalletje 'te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken'. Lekker nog een paar jaar bij Psv blijven, zichzelf verder ontwikkelen en dan stap maken. Bij Milan en Barcelona totaal niet aan de verwachtingen voldaan. Dat gezegd hebbende verwacht ik dat hij voor het geld kiest en bij een (sub)topclub na 5 wedstrijden naar de bank verdwijnt omdat hij niet zo goed kan verdedigen en zijn geld op gaat strijken zonder verder al te veel minuten te maken.

Toch apart, bij Ajax stiekem niet heel denderend maar geluk dat degene die hij verving op zijn positie het pispaaltje was. Daarna op ronduit bizarre wijze bij Barcelona terecht gekomen, waarbij de hoofdvraag is of dit wonder ook zonder Koeman had geschiedt. Om vervolgens bij PSV de sterren van de hemel te spelen. Niet geheel verwacht... Maar wel geinig om te zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren