Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lachende Van Basten is glashelder als gerucht over Barcelona ter sprake komt

Laatste update:

Marco van Basten moet er niet aan denken om bij FC Barcelona in te stappen als assistent-trainer, zo benadrukt hij zondag bij Ziggo Sport. De voormalig topaanvaller werd afgelopen week samen met goede vriend Frank Rijkaard gelinkt aan de trainersfunctie van de Spaanse grootmacht, waar Xavi na dit seizoen vertrekt.

"Ik heb het gelezen en gehoord, maar ik moest dus als assistent van Frank (Rijkaard, red.) mee?", vraagt Van Basten aan presentator Bas van Veenendaal. "Nee, maar ik ga alleen als hoofdtrainer", benadrukt de voormalig bondscoach met een glimlach op zijn gezicht.

"Ik weet het ook niet. Ik heb het ook gelezen. Ach, dat wordt daar misschien een keer gezegd en geopperd en dat komt dan in de kranten. Maar goed", aldus Van Basten, die Barcelona dus niet als serieuze optie ziet.

"Frank heeft het al gedaan en denkt er ook niet aan. En ik moet er ook niet aan denken, dus... " Rijkaard was tussen 2003 en 2008 hoofdtrainer van Barcelona en veroverde in die periode onder meer de Champions League.

Joan Laporta zou bij de zoektocht naar een opvolger voor Xavi zijn uitgekomen bij Rijkaard en Van Basten. De president van Barcelona zou de twee hebben benaderd voor het hoofdtrainerschap bij de Catalaanse grootmacht, zo meldde Radio Marca afgelopen week.

Xavi heeft vorige week aangekondigd dat hij zijn werkzaamheden als trainer van Barcelona op 30 juni van dit jaar neerlegt, wat betekent dat de Spaanse topclub op zoek moet naar een nieuwe hoofdcoach.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede zelfkennis van VB; wegblijven van het trainerschap.

4 februari 2024 om 18:22

Heeft ons toch twee zeer memorabele wedstrijden opgeleverd.

4 februari 2024 om 18:40

Dat waren oprecht 2 van de betere wedstrijd die ik ooit gezien heb van NL. Wedstrijd erna was ook prima, of het een slechte keus was om met een B elftal aan te treden die derde wedstrijd laat ik even in het midden.

4 februari 2024 om 18:42

Ik denk dat de uitslagen een heleboel verbloemd hebben als het gaat om die twee wedstrijden, met name tegen Frankrijk had je niet gek op je neus gekeken als je voor Robben en Van Persie er in kwamen met 4-1 achter gestaan had..

4 februari 2024 om 18:49

Die 2 potjes viel echt werkelijk alles goed. Robben die die bal er vanaf de achterlijn inschiet vlak na de aansluitingstreffer van Frankrijk, de eerste de beste corner die binnen vliegt. Ik vond het allemaal wel mee vallen in 2008. We hadden met dat elftal veel verder moeten komen dan de 8e finale.

4 februari 2024 om 19:20

Zeker viel alles goed maar dat dwing je ook af. Ik had het gevoel dat we dat EK hadden moeten winnen. Maar zo goed als alles viel die potjes, zo waardeloos was het persoonlijk drama rondom de geboorte van het kindje van Boulahrouz en de nawerking daarvan op het team vol jonge vaders. De angel was uit het elftal getrokken en daar hebben de Russen met Hiddink van geprofiteerd.

4 februari 2024 om 22:17

Dat weet hij ook. VB kan niet omgaan met de spanning langs de kant. Hij werd er gewoon beroerd van.

4 februari 2024 om 22:46

Hahahah hij zeker. Maar ook Rijkaard die geniet van ze pensioen, ik snap niet waar al die geruchten op gang komen. Om nou uitgerekend bij van Basten te komen is wel heel veel gezocht.

Buiten dat het natuurlijk een bizarre suggestie is heeft Laporte geloof ik aangegeven dat Deco (en dus niet hij zelf) gaat bepalen wie de nieuwe trainer gaat worden. Hoe zouden ze op Rijkaard gekomen zijn? Ik vind het een aparte suggestie..

4 februari 2024 om 19:18

Hoe zouden ze op Rijkaard gekomen zijn? Rijkaard, sat was toch die coach die Barcelona met de bekende filosofie en Messi naar de wereldtop bracht? Al het voorwerk voor Pep is door Rijkaard gedaan.

4 februari 2024 om 19:30

Toch wel opmerkelijke carrière van hem. Bij Barça zo goed en daarna uitgedoofd bij Galatasaray en de zandbak

4 februari 2024 om 19:38

Weer eentje die zoiets roept. Pep is degene die Henry aan de praat kreeg (die 2 seizoenen bij Barca onder Rijkaard was het geen schim van de Henry van Arsenal). Pep was degene die vedettes als Ronaldinho en Deco bedankte. Hij was heilig overtuigd dat Iniesta de man moest worden op die positie van Deco (8/linkshalf). Ondanks zijn perikelen met Yaya Toure, heeft hij de beste versie van hem naar boven weten te halen.Hij is tevens degene die Dani Alves en Pique heeft aangetrokken en zo zijn nieuwe defensie heeft gevormd. Grote namen als Zambrotta en Thuram werden ook bedankt (net als Dinho en Deco).Degene die Busquets liet debuteren en de rest is geschiedenis. Heeft van Pedro ook een aanvaller van statuur gemaakt. Tevens degene die Messi als valse spits heeft geposteerd en hem optimaal heeft laten doen renderen.Het aantrekken van Seydou Keita was ook een geniale. De ideale 12e man die multifunctioneel inzetbaar was en altijd leverde.Het Rijkaard van Barca was in een vrije val terecht gekomen. Pep heeft zijn eigen Barca gevormd met een ongekende speelstijl en 1 van de beste club teams ooit.Rijkaard heeft Messi laten debuteren. Maar dat had elke coach gedaan. Om zijn talent had niemand heen gekund. Maar Pep heeft hem een monster gemaakt(zou die sowieso worden), maar die 2-6 in Bernabeu als trequartista was een meesterzet waar Barca jaren de vruchten van heeft geplukt. Minstens tot eind 2014. Toen bleek dat Suarez alleen in het centrum zou renderen, waardoor Messi zelf besloot om weer vanaf rechts te spelen.Voortaan liever geen onzin verkondigen. Rijkaard was een topcoach en heeft veel betekend voor Barca. Maar beweren dat hij het voorwerk voor Pep heeft gedaan is je reinste onzin. Het laatste seizoen van Rijkaard en eigenlijk het seizoen ervoor ook al was al beduidend minder. Na die gewonnen CL in 2006 ging het al gauw bergafwaarts.

4 februari 2024 om 20:15

Gelukkig heeft Jogo_Bonito al gereageerd, want ik heb zelden zulke idiote geschiedsvervalsing gelezen.. Wat een bullshitterij

4 februari 2024 om 20:58

Pep heeft natuurlijk een uitzonderlijke prestatie geleverd, maar dat neemt niet weg dat Rijkaard met Ronaldinho Barcelona weer terug heeft gebracht.

4 februari 2024 om 21:49

Andonis,

Dat wat jij zegt is waar. Dat is wat anders dan wat myvision roept. Hij roept ook “”met Messi naar de top heeft gebracht”. Dat was in het team van Rijkaard toch echt Ronaldinho.

Wat is je punt?

4 februari 2024 om 22:18

Vraag aan Messi wie z'n belangrijkste coach was bij Barcelona. Wat is je punt?

5 februari 2024 om 08:49

Joga_Bonito. Henry speelde maar 1 seizoen onder Rijkaard. Wel met je eens dat Pep alle credits verdient voor zijn werk.

Meneer van Basten was als Ajax trainer al een complete mislukking.... Nu als analist niet veel beter , voelt zich thuis bij de UEFA /fifa bobo's .....

4 februari 2024 om 21:39

'Als Ajax trainer' haha. Overal waar Van Basten trainer was, was hij toch een 'pannekoek'. Of kan je een trainersklus van Van Basten noemen die wel geslaagd was?

Nee, Marca dat maar weer iets verzint over Barcelona? Wie had dat verwacht?! Wat een verrassing!

Smerige goorlellen zijn het ook. Maar we moeten weinig anders verwachten hen. Net iets boven het niveau van Valentijn, maar nog steeds een bak vol parasieten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren