Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

René van der Gijp onthult viertal favoriete spelers van Ferguson bij Man United

Laatste update:

In de nieuwste aflevering van de podcast KieftJansenEgmondGijp doen de tafelheren een quiz. Zo wordt er gevraagd wie de beste vier spelers zijn waarmee succestrainer Sir Alex Ferguson heeft gewerkt en doen René van der Gijp en Wim Kieft zelf ook een boekje open over de medespelers die hen het meest zijn bijgebleven.

De heren aan tafel zijn druk in gesprek wanneer ‘quizmaster’ Van der Gijp de vraag opgooit welke selecte groep wereldspelers op trainer Ferguson de meeste indruk hebben achtergelaten. Rob Jansen en Kieft denken er twee te weten en reageren met Éric Cantona en Roy Keane.

Alleen de Franse spits, die tussen 1992 en 1997 furore maakte in het noordwesten van Engeland, komt terug in de lijst. Het overige drietal spelers dat er nog bij hoort bestaat uit Cristiano Ronaldo, Paul Scholes en Ryan Giggs, zo liet de voormalig trainer van the Red Devils eerder in een interview weten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De hosts zijn het overwegend eens met de opsomming van de Schotse manager, maar opperen ook nog David Beckham, Ruud van Nistelrooij, Jaap Stam en Edwin van der Sar. Vervolgens vertelt Van der Gijp ook welke pupil van Pep Guardiola de meeste potentie had.

“Aan Guardiola werd laatst gevraagd welke speler de meeste potentie had van iedereen met wie hij had gewerkt. Hij zei Phil Foden, en dus niet Lionel Messi, waar hij echt van dacht: beter dan dit wordt het niet.” Overigens zei Guardiola er direct achteraan dat hij Messi pas ontmoette toen laatstgenoemde veel ouder was dan dat Foden was toen de Spaanse manager hem voor het eerst ontmoette.

Michel van Egmond is vervolgens benieuwd wie de beste medespelers waren waarmee Van der Gijp heeft samengespeeld. De 63-jarige voetbalanalist heeft niet lang nodig om daar een antwoord op te geven. “Marco en Ruud”, doelt de Dordtenaar op Van Basten en Gullit. “Die noem ik wel samen, want dat waren allebei hele grote spelers. Frank Rijkaard was ook goed, maar dit waren er wel twee die er echt bovenuit staken.”

Kieft deelt als laatst ook de drie beste spelers met wie hij gespeeld heeft. Het illustere rijtje bestaat uit Johan Cruijff, Van Basten en de Braziliaanse ster Romário. De geboren Amsterdammer had een rijke carrière die hem langs Ajax, Pisa, Torino, PSV en Bordeaux bracht. Kieft is tevens 43-voudig international van het Nederlands elftal.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wowieee mooie onthulling Gijpie

23 april 2024 om 16:14

Mooie nieuwe inzichten krijg je hiervan he. Ben hier ook altijd blij mee.

Er staat me iets van Ji Sung Park bij. Die heeft hij ook ooit in zo'n lijst genoemd.

Ook heeft hij wel eens verteld dat als hij Park op Messi had gezet in de CL finale, dat ze de finale hadden gewonnen.

23 april 2024 om 13:22

Dat van Park op Messi klopt inderdaad. Hij heeft dit ook een keer gedaan met Pirlo.

Mooi lijstje namen, had toch wel Rooney verwacht in dit lijstje van hem.

23 april 2024 om 13:58

Dat is de grootst mogelijke onzin van Ferguson. Als je de wedstrijd terug kijkt, zie je dat Park die taak ook had, zeker de 2e helft. Hij kon het alleen niet aan.

23 april 2024 om 14:06

Klopt, de wedstrijd was al na 10 of 15 minuten beslist. Messi was niet te stoppen.

23 april 2024 om 14:21

Begon Ferguson ook niet met een hoge lijn in de verdediging (en O'shea op rechtsback) tegenover de pijlsnelle Messi en Henry en ook behoorlijk snelle Eto'o?
Dat was ook wel een beetje zelfmoord, sowieso als je de basisopstelling van United in die wedstrijd bekijkt is dat geen geweldig elftal (ondanks een paar geweldige individuele spelers natuurlijk) terwijl Barcelona toen zowel qua namen als qua spel één van de beste voetbalelftallen aller tijden was.

Hij had misschien kunnen winnen als hij gespeeld had zoals Real Madrid tegen Manchester City vorige week, maar uiteindelijk als je die wedstrijd 100 keer zou spelen zou FC Barcelona hem waarschijnlijk alsnog 80 of 90 keer winnen.

23 april 2024 om 14:40

In 2009 was de CL finale in de eerste helft nog gelijkwaardig. In de 2e helft nam Barca de regie over. In 2011 was het vanaf minuut 1 al duidelijk wie zou winnen, de vraag was alleen hoeveel wordt het?

23 april 2024 om 15:11

Die wedstrijd tegen United was abnormaal goed haha. Messi die langs die gasten dribbelde van United alsof het pionnen waren. Die ontlading bij Villa en Messi na hun doelpunt en Puyol die de aanvoerdersband om Abidal zijn arm deed zodat Abidal de beker kon tillen. Prachtige momenten waar we licht jaren van verwijderd zijn op dit moment hhaha.

23 april 2024 om 14:14

Nee hoor, hij noemt Park nooit in lijstjes van zijn beste spelers; hij noemt Park altijd in een rijtje met de meest ondergewaardeerde spelers die hij heeft gecoacht, samen met (uit mijn hoofd) Ronnie Johnson, Tom Cleverley en nog één dacht ik. Misschien Dennis Irwin wel, maar Irwin werd in zijn tijd wel gewoon op waarde geschat als een wereldtopper; allleen nu is hij wat vergeten volgens mij.

Overigens is het veel grappiger om Roy Keane over Dennis Irwin te luisteren, dan lijkt het bijna of Irwin een crush van Keane is. Staan mooie compilaties van op Youtube hahah

Had Vidic ook wel verwacht eigenlijk, statistisch gezien 1 van de beste verdedigers aller tijden in de Prem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren