Xavi kritisch: 'Mourinho zal niet de voetbalgeschiedenis in gaan'

Vrijdag, 8 juni 2012 om 12:20

José Mourinho slaagde er in om een einde te maken aan de heerschappij van Barcelona in de Primera División. De ploeg van Josep Guardiola werd drie keer op rij kampioen van Spanje, maar eindigde in het afgelopen seizoen als tweede, met negen punten minder dan Real Madrid. Mourinho heeft nu in Portugal, Engeland, Italië en Spanje de landstitel gepakt.

/

The Special One is bovendien een van de drie coaches die met twee verschillende teams de Champions League pakte, maar Xavi blijft kritisch. "Mourinho zal niet de voetbalgeschiedenis in gaan", zei de middenvelder van Barcelona op Canal+. "Voor mij is Guardiola de beste coach in de afgelopen vier jaar geweest. Hij heeft het voetbal naar een nieuw niveau gebracht. Chelsea won de Champions League, maar toch is Barcelona het niveau dat iedereen wil bereiken."

Xavi is dus van mening dat Mourinho het voetbal niet veel nieuws heeft gebracht en mengde zich ook maar eens in de discussie over wie er nu beter is: Lionel Messi of Cristiano Ronaldo. "Messi is de beste speler die ik in mijn leven ben tegengekomen, geen twijfel over mogelijk", vertelde Xavi. "Het zou oneerlijk zijn als hij de Gouden Bal niet weer zou winnen, want er is simpelweg geen andere speler die op zijn niveau presteert. Hij heeft mij ook geholpen een betere speler te worden."


Poll

Xavi heeft gelijk


Gerelateerd

195 reacties (laatste reactie door estelada)

Logische dat je dit soort dingen zegt over je eigen ploegmaat en trainer.

Voor mij is Mourinho een zeer goede trainer met uitstekende prestaties, laat Guardiola zich maar bewijzen bij een ander team.

Wacht met smart op tot hij weer begint met een team te trainen en dat hij door de grond zakt en alleen goed kan presteren bij Barca.

8 juni 2012 om 12:32

Mourinho is een geweldige people manager en motivator als veldtrainer is het allemaal niet heel bijzonder, Ik als madrid fan zie het liefst een andere Coach komen die het imago van de koninklijke weer helemaal opbouwt, We spelen weliswaar leuk voetbal om naar te kijken maar ik heb me ook mateloos geiriteerd alles is afgestemd op 1 man en we leunen achteruit tegen teams als Malaga, Zo ken ik Madrid niet ik ken Real als de baas is eigen huis niemand ging daar weg met de punten en wij legden elke tegenstander onze wil op met aanvallend voetbal en constant drukken, Hoe geweldig ik mou als motivator ook vind zie ik hem toch liever vertrekken, Ik vind ook dat guardiola zich eerst nog eens moet bewijzen bij een andere club, maar dessalniettemin schat ik hem als veldtrainer toch wel van een niveautje hoger als Mourinho.

Ik ga niet eens in discussie over wie de beste speler is, De ene vind Messi de ander vind Ronaldo de beste speler maar zoals Ronaldo zelf al zij laatst je kan een porsche niet met een ferrari vergelijken''.

Voor iedereen die nu gaat roepen dat Xavi met EK moet bezig zijn, Dit interview is al weken geleden gegeven !!

8 juni 2012 om 12:57

Real speelde dit jaar zeker in eigen huis fantastisch voetbal waarbij de tegenstander werkelijk helemaal niets in te brengen had. Meestal stond het bij rust al 4-0 waardoor er in de 2e helft wat gas terug genomen kon worden.

Mourinho is momenteel de succesvolste coach en gaat dus zeer zeker de geschiedenis in als een van de succesvolste coaches aller tijden. Tevens zorgt zijn persoonlijkheid er wel voor dat mensen er over 50 jaar nog steeds over spreken, dat zal bij pep reuze meevallen ben ik bang voor hem.

8 juni 2012 om 13:03

Ja hoor geen veld trainer, jou neem ik nooit meer serieus!
Die man heeft wat bereikt waar je best wel U tegen mag zeggen, veldtrainer nummer 1!
Wat hij met Porto en inter heeft bereikt dat zal in de komende jaren niet meer gezien worden!

iedereen met het Imago, hij heeft fouten gemaakt so what ? Madrid speelt vele malen beter dan alle coaches die onder tussen zijn versleten, en ik weet zeker op de dag dat Mourinho Madrid zou verlaten, dat het team dat zal gaan vallen zoals bij Inter en Chelsea het geval. dan zal iedereen weer zeggen Mourinho moet terug komen!

8 juni 2012 om 13:08

Ik zou hem wel eens willen zien als bondscoach van Portugal zou wel leuk zijn zij hebben sinds Scolari geen goede coach gehad.

8 juni 2012 om 13:21

Mourinho heeft al geschiedenis gemaakt xavi of je het nu wilt of niet. De prijzen die gepakt zijn worden niet ontnomen. Wat een grappenmaker die xavi. Ga voetballen dat is wat jekunt provocateur nummer 1

8 juni 2012 om 14:26

Het is ook nooit goed he, eindelijk een manager die prijzen pakt, is het voetbal weer niet goed. Nou doe mij maar de prijzen hoor.

8 juni 2012 om 22:13

Ik zal voor deze reactie veel duimpjes omlaag krijgen aangezien hier bijna iedereen toch pro-barca is.

Wat deze man doet is gewoon opsteuken tussen de
strijd real barca en doet het op een moment wanneer het helemaal niet goed is deze twee clubs zijn nu samen het ek spelen voor spanje en hierdoor komen
er meer irritaties tussen spelers van deze 2 clubs
en jullie mogen mij vertellen wie is de bad guy(bijna iedereen is toch pro-barca, real natuurlijk want het was
ookal ramos z''n fout tussen de confrentatie met hem en pique

en xavi mag zich af en toe de aanvoerder noemen van barca dus
hij is de man waar de respect moet afkomen voor de tegenstander zijnde
beste geef je casilias de band in de spaanse elftal dat is een goede aanvoerder die gewoon altijd normaal doet tegen tegenstanders

ontopic: Ja mourinho is velen malen beter dan guardiola en ronaldo is beter
als messi misschien zeg ik dit omdat ik voor real ben maar mijn mening
ook is is dat Mou en Ronaldo zich hebben bewezen bij verschillende
clubs en Leo en Pep niet.

maar dat is mijn mening (hoeft mij dus niet
te proberen te overtuigen dat barca of Leo of wie dan ook beter is want dat
gaat je toch niet lukken

8 juni 2012 om 13:02

Iedereen weet dat ik niet zo'n grote fan ben van Mourinho, maar we moeten toch wel stellen dat Guardiola de beste trainer van de afgelopen vier jaar is. Veertien prijzen van de mogelijke negentien prijzen, dat is niet misselijk. Verder gaat Guardiola uit van het voetbal in de eigen ploeg, terwijl Mourinho zijn team vooral afstelt op de tegenstander. Beide zijn manieren om te winnen, maar laten we even eerlijk zijn, het spel van Barcelona gaat de geschiedenis in. Xavi heeft hier dan ook helemaal gelijk, alleen vind ik het onnodig om dat nu net voor het EK te zeggen. Verder moet ik het interview zelf nog zien, dus het kan zomaar zijn dat het weer eens verkeerd is vertaald.

8 juni 2012 om 13:25

dus dit barcelona gaat de voetbalgeschiedenis in?? vind het niet zo netjes als je zegt dat dit de geschiedenis ingaat zonder de andere grote tijdperken die zijn geweest.

het was netter geweest als je zei: dit gaat de geschiedenis in met alle mooie voetbal tijdperken in de afgelopen half eeuw: brazilie 1958-1970. nederland 1974-1978. brazilie1982-1986. argentinie1986. het andere voetbal van barcelona(1988-1994 dat eigenlijk al in de geschiedenis geschreven staat(zelfde voetbal haha), maar dan met andere spelers. het franse tijdperk in de jaren 90 en begin '00.

hiermee bewijs je dat jij geen kijk hebt op voetbal en dat je maar steeds een barca bril op hebt! want je wilt me toch niet zeggen als dit barcelona tegen het brazilie speelt van 1982, gaat winnen?? want je zei het toch zelf: 'dit barcelona gaat de geschiedenis in'. je zou wel anders een 'mong*ll' zijn als je dat wel vond ;

8 juni 2012 om 13:30

Wááát? Deze comment van je verdiend niet eens een reactie. Wat een dikke onzin zeg, dit Barcelona speelt de sterren van de hemel en pakt bijna alle mogelijke prijzen in vier jaar tijd. Dit Barcelona gaat de geschiedenis in, ik zeg het nogmaals. Wat je verder allemaal schrijft, is te beschamend voor woorden. Ik reken erop dat de moderators daar iets mee doen.

8 juni 2012 om 13:36

ik heb recht op m'n mening. het zou zwak zijn van vz als ze mijn reactie verwijderen, als ik een negatieve mening heb, over je reactie. en jij bent al helemaal zwak, als jij niet tegen een beetje kritiek kunt. je begint discussies, maar je wilt ze altijd vermijden als iemand tegenstrijdig met je is. dat noem ik zwak

8 juni 2012 om 13:37

Ik ben het vaak met je eens Joost, maar nu toch echt niet. Dit bekijk je echt door je Barca-bril - wat trouwens je goed recht is - maar dit is niet objectief. Een team dat veertien prijzen wint in vier jaar mag de geschiedenis in, maar een trainer die kampioen werd in alle grote competities - behalve de Bundesliga - en met twee clubs - waarvan één een zware underdog en één met de gemiddelde leeftijd van 35 - de Champions League wint. Dat is vergelijkbaar met Messi plaatsen in het rijtje van beste voetballers ooit maar Zidane bijvoorbeeld niet.

Daarnaast weet ik zeker dat als je tien willekeurige andere toptrainers voor de Barcelona groep gezet had, ze ook minimaal acht prijzen gewonnen hadden. Dat is nog geen veertien, maar ook al een hoop. Guardiola heeft z'n aandeel gehad - daar kan ik niet omheen - maar een Ferguson, Wenger, van Gaal en vele anderen zouden met dit team ook bijna alles winnen. Laat Guardiola het nu maar zien bij een andere club, want dan kan je pas oordelen of hij een echt goede trainer is.

8 juni 2012 om 13:41

Ho, ho, ho, wacht even. Zeg ik dan dat Mourinho niet de geschiedenis ingaat? José Mourinho gaat wel degelijk met zijn prestaties de geschiedenis in, maar zal niet herinnerd worden om het geweldige voetbal van zijn team. Daarnaast noem ik ook Guardiola helemaal niet de beste coach ter wereld, maar wel degene van de afgelopen vier jaar. Voor mij zitten Sir Alex en Wenger toch nog op een ander niveau.

8 juni 2012 om 13:54

Je zegt: 'xavi heeft hier dan ook helemaal gelijk' en dat geeft dus aan dat je zijn mening deelt. Zijn mening is dat Mourinho niet de geschiedenis boeken in gaat, dus ja, dat heb je gezegd. Niet direct, maar indirect. Ook geeft Xavi aan dat Guardiola de beste coach van de laatste vier jaar is, dus op dat moment ook de beste van de wereld.

Mijn mening is dat er geen één coach echt de beste ter wereld is. Er zijn meerdere enorm goede trainers. Mourinho doet overal z'n ding en pakt overal prijzen, Guardiola bracht het voetbal van Barcelona naar een nog hoger niveau, Wenger presteert met een Arsenal wat gemiddeld 20-23 jaar oud is altijd goed en Ferguson is misschien wel de meest succesvolle coach ooit en is een meester in het bouwen en behouden van een goed team, welke speler er ook weg gaat.

8 juni 2012 om 14:13

Barcelona en Pep gaan inderdaad de geschiedenisboeken in. Mourinho echter zeker weten ook. Beetje zinloos om op te merken niet. Kijk de staat van dienst anders even. 4 competities kampioen en het is niet onwaarschijnlijk dat hij binnen 2 jaar nog een champions League erbij pakt. Dat is een geweldige prestatie met verschillende clubs in verschillende culturen. Mourinho heeft wat mij betreft zelfs al meer bewezen als trainer dan Guardiola.

8 juni 2012 om 15:01

Ben het met je eens, Alleen het is wel wat aan de hypocriete kant, Ik weet 100 procent zeker dar als een madrid speler en met name ronaldo zoiets had geroepen dan was het weer arrogant enz enz enz eerlijk si eerlijk joost & Nu opeens moet je het interview zelf nog zien nou als ronaldo zo een uitspraak doet zonder dat jij het interview heb gezien ben jij meestal wel de eerste die er is om hem af te branden/

8 juni 2012 om 16:07

Iemand een m*** noemen omdat hij vind dat dit team de geschiedenisboeken in gaat. Wat een stakker ben jij!!

Dit Barca is het beste team wat er ooit is geweest, ja ze zouden dat Brazilie slachten maar dat dat is appels met peren vergelijken.

Ik ben helemaal geen Barca fan maar je kan moeilijk ontkennen dat dit het beste team ooit is.

8 juni 2012 om 16:31

Lol? waarschijnlijk ben je gister geboren he? iedereen weet dat dit barca de geschiedenis is gaat real madrid was 3jaar titel arm werd wel tijd dus feesten mogenn jullie zeker doen maar goed alle real fans hier messi pakt 3goudballen en guardiola14prijzen en 4jaar tja kan alleen de beste trainer aller tijden doen ;. en niet 2penalties tegen turkije missen en de hele wedstrijd geen goal maken .

On : Hoop dat jullie Marcelo ze feiten hebben gelezen wat hij over messi zij een braziliaan gunt een Argentijn niet om de beste te zijn dat weet iedreen laan staan hij het eerlijk toegeeft .

8 juni 2012 om 16:54

blijkbaar kun jij niet lezen ;

8 juni 2012 om 13:19

Logisch???

Nee het zou je sieren, zoals Marcelo om toe te geven dat Messi toch een betere voetballer is dan Ronaldo. Alleen jammer dat ie er op terug is gekomen, om zijn ploegmaat Ronaldo toch maar op nummer 1 te zetten, zal ie wel over gebeld zijn ofzo.....

Of hij is ontevreden en ziet een overstap naar Barcelona wel zitten, want een linksback, dat is wat Barca zoekt....

Wat Ronaldo doet, dat kan iedereen, maar hij werkt er keihard voor, Messi heeft 't al in zich en hoeft daar niet zo hard voor te werken en doet alles lijken alsof 't niets is, dat is 't verschil.
Ronaldo doet alles op kracht en techniek, als hij daar de ruimte voor krijgt, Messi doet alles op inzicht, heeft overzicht, techniek, souplesse en een beetje kracht

Xavi heeft over 't algemeen gelijk, natuurlijk gaat mourinho de geschiedenisboeken wel in, maar wat Xavi bedoelt, is dat Mourinho voetballend weinig verschil heeft gemaakt.
Guardiola heeft een nieuwe dimensie aan 't voetbal gegeven met Barcelona....dat bedoelt Xavi volgens mij.

Wat je ook van Mourinho vind....hij is en blijft een Toptrainer, check z'n prijzenkast maar....

8 juni 2012 om 14:20

Ik heb 1 minpuntje gezien in je reactie:

"wat Ronaldo doet kan iedereen' ????
Sorry?
Als dat waar was zou ik ook in Madrid wonen en spelen nu...

Ronaldo is absolute en misschien is er 1 voetballer op de hele wereld beter, maar dat is dan ook de enige.

Ga anders ff de documentaire kijken waarin je ziet hoe Ronaldo kijkt en speelt.
Iemand geeft een voorzet en op het moment dat hij de bal aanraakt gaat het licht uit. Ronaldo heeft dus niet kunnen zien hoe hoog en hoe hard en wat de exacte richting van de bal is.aan de lichaamshouding van degene die de voorzet geeft weet hij stiekem toch precies waar de bal komt en scoort hij simpel. (In het donker zonder dat hij de bal aan ziet komen)

Maar dat kan iedereen natuurlijk

8 juni 2012 om 16:46

dat is wel te trainen. Denk jij dat als je hetzelfde testje met Messi doet hij faalt?
Dan is wel degelijk extreem balgevoel, snelle calculatie van de boog en snelheid van de bal etc etc. maar het is wel te trainen.
Bovendien was die 'documentaire' min of meer een reclamepraatje, waarschijnlijk nog betaald door Nike ook.
Wat Ronaldo kan niet niet iedereen, maar kan iedereen met bovenmatig voetbaltalent wel leren. Zoals Messi bij je debuut met twee lobben die identiek over de keeper sturen, dat is talent in extrema. Zo''n onwerkelijk hoge ondergrens.

8 juni 2012 om 14:17

Jij geeft dus duidelijk toe dat Barcelona een veel beter ploeg heeft dan Real Madrid. En ondanks dat Real Madrid een goede trainer heeft (mourinho) won Barcelona wel bijna al haar wedstrijden tegen Real Madrid met Guardiola als coach. Jouw woorden laten een Barcelona fan genieten!

8 juni 2012 om 17:29

Ik ben dan absoluut geen fan van Real, maar je kunt zeggen dat Xavi niet zo etnocentrisch moet doen over Barcelona en dat zij de zaakjes niet dusdanig op orde had om vloeiend voetbal dit seizoen te spelen. Ik heb niet genoten van hun veldspel, omdat bij Barcelona de kunst is verworven dat het scoren een middel is om de bal rond te spelen in plaats van andersom. Ik was daarom blij dat ze van Madrid en Chelsea ditmaal de rekening gepresenteerd kregen, hopelijk gaan ze dan snel weer naar behoren spelen.

En het zijn absoluut wel prestaties die in de voetbalgeschiedenis staan, want je kunt niet ontkennen dat het een gigantische prestatie van Real was om Barca te passeren zoals ook Inter dat onder Mourinho deed. Ik weet zeker dat veel mensen Mourinho een warm hart toedragen, ondanks dat hij zichzelf soms totaal niet weet te beheersen. Een beetje meer ontzag mag Xavi wel tonen, maar misschien werd de gewetenlijke frustratie hem even te veel. Moest hij Zlatan maar niet bashen met Messi en Iniesta indertijd.

Hij heeft gelijk. Guardiola heeft van Barcelona de maatstaf gemaakt. Ze winnen daarbij met aanvallend voetbal.
En over Messi hoef je geen woorden te verspillen. Madrilenen en Portugezen vinden Ronaldo de beste. De rest van de wereld vindt Messi de beste.

8 juni 2012 om 12:31

Ik ben en geen madrileen en geen portugees, maar toch vind ik ronaldo de beste. Kan jij aan mij uitleggen hoe dat komt?

8 juni 2012 om 12:39

Dan moet je andere sport maar gaan kijken als je zegt ronaldo is beter dan messi.

8 juni 2012 om 12:40

Ik denk dat jij beter uit kan leggen hoe dat komt.

8 juni 2012 om 12:48

@ bassie03

Val je op mannen? ;

Messi by far de beste speler van deze tijd, geen twijfel over mogelijk. Hoe fan je ook bent van Ronaldo, het is gewoon zo.

8 juni 2012 om 12:50

dan zou ik ook kunnen zeggen, dat jij maar naar een ander sport moet gaan kijken als je messi de beste vindt, ja zo kan ik het ook

8 juni 2012 om 12:58

Na Neymar en in minderemate Ronaldo zeker de beste speler van deze tijd.

8 juni 2012 om 13:04

Het is toch schrijnend om te zien hoe barca en messi-fans hun mening als waarheid presenteren, en alles en iedereen kleineren die een andere mening is toegedaan.

Guardiola heeft een geweldige prestatie geleverd bij Barcelona, met een geweldige selectie. Maar wat Mourinho heeft gedaan in zowel Portugal, Engeland, Italie en Spanje is al super, en als je alle vier de prestaties bij elkaar optelt is het gewoon Geniaal.

Ik vind Ronaldo beter dan Messi, en zijn onmacht tegen bv Chelsea illustreert dat voor mij. Ik denk dat Messi bij far niet zo indrukwekkend zou zijn in Engeland en Italie als hij in Spanje is. Ronaldo is al geslaagd in Engeland, en scoorde al meer dan 30 doelpunten voor manu in 1 seizoen.

Dit Barca is zoals ik net zei een topelftal. Maar als je met 9 punten achterstand eindigt op Real Madrid, en je thuis verliest van ditzelfde Madrid, en diezelfde gehate Ronaldo de winnende scoort, dan heb je toch even geen recht van spreken? Namelijk exact hetzelfde als de barca-fans de afgelopen jaren zeiden.

8 juni 2012 om 13:15

Jij zidane01 verdient een lintje voor deze opmerking !! wou dat ik het zo kon verwoorden.

8 juni 2012 om 13:17

@zidane01

Amen! Een dikke pluim voor je comment die wat mij betreft geen groene maar gouden rand verdiend.

Wat is Xavi toch een vervelend mannetje zeg. Zodra hij niet wint heeft het voetbal verloren en als ze geen kampioen worden probeert hij anderen omlaag te praten. Blijkbaar heeft hij weinig opgestoken van gentlemen Guardiola m.b.t. uitspraken in de media.

8 juni 2012 om 13:24

Zidane01, je bent voor mij de grap van de dag. Lionel Messi is niet de beste speler ter wereld, omdat hij tegen Chelsea niet liet zien wat hij wel wekelijks laat zien? En waar was Ronaldo dan tegen Bayern? Waar was hij in negen van de tien Clasicós? Ach ja, sommigen zijn ook niet voor rede vatbaar. Tuurlijk mag je Ronaldo de betere vinden, maar draag dan wel valide argumenten aan.

Verder scheer je nu alle Barçafans over één kam, waar je zelf zo tegen bent wanneer het over Real Madrid gaat. Te hypocriet voor woorden.

En dan krijg je ook nog een groen randje van een andere Madridista, wat een vriendjespolitiek zeg!

8 juni 2012 om 13:31

Joostvans, en jij bent voor elk persoon de grap van de eeuw dat jij uberhaupt een account hebt op vz met allemaal onzinnige reacties

dat jij geen ban hebt, snap ik nog steeds niet??

8 juni 2012 om 13:41

Het is toch schrijnend om te zien hoe barca en messi-fans hun mening als waarheid presenteren

Dat is eigenlijk gewoon een eigen mening hebben die afwijkt van de mening van de gemiddelde Realsupporter, het tegendeel zou eigenlijk pas verbazen.

Ik vind Ronaldo beter dan Messi, en zijn onmacht tegen bv Chelsea illustreert dat voor mij.

Goed, je hebt twee partijen gevonden waarin Messi eens niet het verschil maakte ; wil je nu ook een lijstje (vooral in topwedstrijden) waarin CR niet thuisgaf ? Zulke wedstrijden zijn er namelijk ook en je bent selectief te werk gegaan om CR boven Messi te plaatsen.

Ik denk dat Messi bij far niet zo indrukwekkend zou zijn in Engeland en Italie als hij in Spanje is. Ronaldo is al geslaagd in Engeland, en scoorde al meer dan 30 doelpunten voor manu in 1 seizoen.

Je begint correct : ik denk.... want wat jij zegt is tot op het ogenblik dat Messi het in één van de landen zou gaan proberen een open vraag, we weten het niet en jouw mening is dat hi jdaar zou falen, misschien dat anderen daarover een andere mening hebben. Als je ziet dat een type als Silva bij City de pannen van het dak speelt, dan heb ik er alvast vertrouwen in dat het ook in Engeland voor Messi zou lukken (maar dat moet hij niet gaan tonen, laat hem maar bij Barca blijven).

Maar als je met 9 punten achterstand eindigt op Real Madrid... : Barcelona heeft het in het begin van het siezoen vooral laten liggen in de makkelijkere uitwedstrijden, wedstrijden die Real wel won omdat de focus bij hen heel wat groter was dan bij Barcelona (hetzelfde probleem dat overigens ook Spanje wel eens op het komende EK zou kunnen kennen).

En je thuis verliest van ditzelfde Madrid : och ja, na 3 jaar slaagt Real er eindelijk eens in om te winnen, niet met offensief voetbal maar loerend op de counter (kunnen ze als de beste) en ook in die wedstrijd had Barcelona best kunnen winnen maar zoals reeds gezegd, je bent nogal selectief te werk gegaan in je gekozen voorbeelden.

Geen recht van spreken ? Waarom niet ? Omdat Real na 3 jaar en 300 mio euro aan investeringen er nog eens in slaagt om de titel te pakken ?

De voornaamste reden is voor mij vooral het gebrek aan grinta, honger bij de Barcelona selectie die na drie jaar waarin 14 (!) prijzen werden gepakt, niet meer tot op het bot gemotiveerd waren.

Real heeft in diezelfde periode dus twee prijzen gepakt ; wie heeft er dan eigenlijk geen recht van spreken ?

8 juni 2012 om 13:42

Ronaldo leverde een assist af en scoorde 2 goals in de thuiswedstrijd. Het is niet zijn fout dat Mourinho behoudend speelt, daar kan hij namelijk niks aan doen.

Ronaldo heeft wel vaker gescoord in de classico's, beetje jammer dat je deze drogredenen weer gebruikt, ik zie ze vaak terugkomen ( niet specifiek van jou ) maar van vele andere mensen...

8 juni 2012 om 13:46

Joostvans komt weer met onzin. Waar was Ronaldo 9 van de 10 classico's? Je zegt dat hij met Argumenten moet komen en je roept zelf waar Ronaldo 9 van de 10 classico's was? Gast misschien beter opletten, Ronaldo scoorde uit de laatste 5 El classico's 4x, dus ik weet niet waar je bent blijven hangen?

Je noemt hem grap vd dag? Waarom? Hij mag toch zijn mening hebben of mogen alleen mensen die Barcelona en Messi aanbidden een mening hebben? Dat jij je zo opstelt, dat is een grap!

Dat hij een groen randje krijgt lijkt mij logisch, hij slaat de spijker volledig op zijn kop.

8 juni 2012 om 13:52

Want gelukkig speelde hij ook de sterren van de hemel toen hij scoorde, wat een dikke onzin Forzae. Zoals je eigenlijk wel vaker weet te presenteren. Ronaldo heeft slechts éénmaal echt een goede pot gespeeld tegen Barcelona (2-2 in de beker). Daarnaast was hij tegen Bayern nergens te vinden.

8 juni 2012 om 13:58

Ronaldo was nergens maar scoorde wel 2x, Messi was overal maar scoorde niet. Begrijp je waar ik heen wil?

Slechts eenmaal, als we het over veldspel hebben was de 1-0 copa ook een goede wedstrijd van hem, zijn taak is trouwens scoren en wanneer hij scoort heeft hij zijn taak vervult simple as that.

Dat Ronaldo voetballend niet de allerbeste is prima..zolang hij er 60 inschiet met zijn matige veldspel blijft hij voor mij een held.

8 juni 2012 om 14:06

Memoires, als je zo wil gaan redeneren. Messi scoort 72 keer, Ronaldo 60 keer. Want volgens jouw redenering doet dan het spel er niet toe. Dan blijft Messi toch de betere.

8 juni 2012 om 14:11

Ongelooflijk zeg

Je bent wel kinderachtig bezig zo, had ik niet van je verwacht.

Waar verdomme zeg ik dat Ronaldo de betere is vriend? waar? scroll maar naar beneden en lees mijn andere posts. Ik geef alleen aan dat Ronaldo ondanks zijn matige veldspel toch 60x scoort en ik dat knap vind aangezien iedereen hem er altijd op afrekent.

Over dat Bayern stukje ga je niet in, hopelijk zie je in dat,dat allemaal bullshit is wat je overneemt van anderen. De enige schuldige is namelijk Mourinho.

8 juni 2012 om 14:18

Volgens mij praten we een beetje lang elkaar heen, Memoires. Ik heb je volgens mij helemaal verkeerd begrepen. Ronaldo is een fenomeen en een geweldige voetballer, maar de discussie was hier wel Messi versus Ronaldo. Daarom wilde ik toch nog even het vergelijk trekken tussen de twee. Ronaldo heeft zich wel ontpopt tot een goalscoring machine, waar hij bij United toch meer het spel maakte aan de flank.

8 juni 2012 om 14:23

Eigenlijk was de discussie niet Messi vs Ronaldo, maar reageerde ik op het feit dat Ronaldo wel degelijk aanwezig was tegen Bayern. Nogmaals Mourinho is de enige die je kan aanwijzen.

Verder weet je dat ik Messi de betere vind ( als Ronaldo fan notabene ) en zal ik ook niet ontkennen dat zijn veldspel minder is dan de meeste.

Ik laat het hier bij, ik heb namelijk geen zin om er verder op in te gaan.

8 juni 2012 om 14:24

Zoals zidane01 het al zegt. zou Messi dit ook kunnen in bijvoorbeeld Engeland? Ik vraag het me af en discussie Messi of Ronaldo, ik geef er niets om. Feit is dat Barcelona dit jaar de mindere was tav Real Madrid en of Messi nou de betere was dan Ronaldo of niet, maakt het uit, wij zijn kampioen.

Enige is dat je aanhaalt dat Ronaldo er niet is tijdens de el classico's ik geef aan dat hij de laatste 5 classico's 4 x heeft gescoord en jij begint over dat hij niet goed heeft gespeeld. Wat maakt het uit? Slecht spelen en toch scoren is een stuk knapper dan goed spelen en niet scoren.

Toch leuk dat we Joostvans hier nu enkel en alleen maar over Messi horen en niet over Barcelona, maar waarom? Waarschijnlijk omdat Real Barcelona heeft afgetroeft met 9(!!) punten verschil, hij heeft er niets meer over te zeggen..

8 juni 2012 om 14:33

Ik zal je hier de concrete redenen geven:

- Ronaldo is sneller
- Ronaldo is sterker
- Ronaldo heeft een betere pass over langere afstand
- Ronaldo kan koppen
- Ronaldo kan beter corners trappen
- Ronaldo heeft een verdere en gerichtere ingooi
- Ronaldo heeft een harder schot
- Ronaldo kan gevariëerder trappen namelijk spin en dwarrel.

Messi kan heel goed dribbelen.

8 juni 2012 om 14:36

Ik denk dat iedereen een persoonlijnlijke voorkeur heeft. Lekker belangrijk. Ik vind Ronaldo ook beter.
Het zijn gewoon 2 verschillende type speler, de 1 vind dit de ander dat..

8 juni 2012 om 15:00

@joostvans ga terug gaan slapen man.. je blijf maar graven maar je hebt nu nog niet door dat je in u eigen put bent blijven zitten met je idiote comments.. zoals hierboven al vermeld, jij bent echt een grap!! doe effe u barca brilletje af en stop met kont likken..

8 juni 2012 om 15:26

@joostvans

Je zet jezelf voor schut hoe je reageert op die reactie van @zidane01
Als je niks positiefs kan zeggen behalve over je geliefde barca dan ben je totaal niet evenwijdig.
@zidane01 verwoord alleen maar feiten en komt ook met goeie argumenten, maar toch vind jij hem de grap van de dag sorry dat klopt niet.

Xavi laat hier gewoon zijn Ego spreken Puyol zou nooit zoiets zeggen en daar kan elke Echte barca fan het eens met me zijn.

Joost ik vind laatste tijd (vooral sinds de verlies van barca in de classico) veel van je reactie haatdragend en erg laag kwa niveau.
Vind je het gek dat je zoveel haters hebt op VZ je crieert het zelf.
Erg jammer ik had een hoge pet op van je.

8 juni 2012 om 15:48

Ga slapen troll, dat je op Messi geilt weten we, maar dat je bij iedere topic Ronaldo de grond in te boren slaat nergens op, eerst was je nog positief over Ronaldo, de laatste tijd provoceer je alleen maar, en grossier je in onzin uit kramen.... Joostvans verdwijn zo snel moglijk

8 juni 2012 om 15:49

@micielvc

Houd toch op man.
Sinds de komst van Mourinho heeft Barça meer uitgegeven.
Sterker nog: als je Eto'o zijn marktwaarde van toen neemt, heeft Barça de laatste 4 jaar meer uitgegeven.

''real heeft in diezelfde periode dus twee prijzen gepakt ; wie heeft er dan eigenlijk geen recht van spreken ?''
Ja, en Real heeft in haar historie weer meer prijzen gepakt.
Kom op zeg!
Het gaat om nu, niet om wat eerder is gebeurd.

ON: Iedereen zegt dat Mourinho altijd provoceert, maar dat doet Xavi ook. I.p.v. dat hij gewoon erkent dat Mourinho een van de beste trainers ooit is.

8 juni 2012 om 15:53

Tom12 Iemand met een laatste waarschuwing kan je niet serieus nemen, laat ze haten op Madrid, dan bedoel ik met name Joostvans Michielvc provocateurs ..

8 juni 2012 om 16:11

Dan heb je weinig kennis en verstand van voetbal Bassie of ben je vandaag als clown in dienst?

Ronaldo is geweldig maar Messi heeft alles wat je van voetbal verwacht. Techniek, overzicht, links, rechts en meer talent in zijn grote teen dan Ronaldo in zijn hele lichaam heeft. Jammer dat je dat niet ziet.

8 juni 2012 om 16:12

Laat er geen twijfel over bestaan, Mourinho zal vast en zeker de geschiedenisboeken in gaan. Echter zal hier ook altijd bijstaan dat Mourinho zich niet altijd netjes gedraagd, en koste wat het kost wil winnen ongeacht de manier waarop. Of dat nu het beeld is wat de Madrilenen graag willen hebben?

Mourinho krijgt bakken kritiek in de media, waarvan een behoorlijk deel terecht. Guardiola gedraagt zich veel vaker als een gentleman, in mijn ogen ook een belangrijk punt als je boegbeeld bent van een van de grootste clubs ter wereld.

Dan nog dat puntje van Ronaldo en Messi waar je het over hebt. Heb jij Ronaldo ook gezien in die grote wedstrijd van Bayern? Niet dus, dat argument valt dan al toch? Het argument dat Messi veel minder indruk zou halen, waar baseer je dat op? Een speler mag dus geen clubliefde tonen als hij de beste ter wereld wil zijn..? Messi draagt bijna in zijn eentje Barcelona naar de top, hij is zo enorm belangrijk voor Barcelona en heeft een enorm aandeel in de vele prijzen van de afgelopen jaar. Naar mijn mening ben je dan de beste ter wereld.

Nadat Real 1x de titel heeft gewonnen na vele jaren overheersing van Barca, wil dat niet direct zeggen dat Barcelona geen recht van spreken meer heeft, wel?

8 juni 2012 om 16:30

@stretfordend

De kenmerken die jij noemt zijn niet doorslaggevend en/of noodzakelijk voor een voetballer. ik durf te zeggen dat je geen verstand van voetbal hebt als je Ronaldo beter vind dan Messi. Spelers als Messi zie je maar 1x in de zoveel jaar. ik zou ook kenners als Van Basten, Cruijff, Van Hanegem en alle anderen eens vragen hoe die er over denken. Die hebben toch wel iets meer verstand van voetbal dan jij.

- Ronaldo heeft een verdere en gerichtere ingooi, deze opmerking is om te gillen
- Daarnaast noem je 3 vormen van traptechniek waarbij je alleen iets hebt aan die vrije trappen. Hoezo kan Messi geen corners nemen trouwens?
- Aan sterker heb je ook niets of je moet verdediger zijn, anders hoeft het niet uit te maken
- Op de 1e meters is Messi veel sneller en juist daar maakt hij gebruik van.

Verder heb je aan functionele techniek, overzicht, balbehandeling en tactisch inzicht veel meer en daar is Messi veel beter in. Hij is niet voor niets 4x wereldvoetballer van het jaar maar ik denk dat jij het wss beter weet!

Ronaldo is overigens een geweldige voetballer maar hij komt niet in de buurt van Messi.

9 juni 2012 om 14:14


8 juni 2012 om 12:48

@ loloshabaz, wat ben jij simpel.. Guardiola kan dit systeem hanteren omdat er structuur is gebouwd door andere en door Cruijf...
In de jeugd opleiding spelen ze het zelfde voetbal dus kunnen ze zich makkelijk aanpassen in het eerste..
Mourinho heeft bij verschillende clubs zich bewezen waar bij sommige geen structuur zat in het hele gebeuren dus Pep mag zich eerst lekker gaan bewijzen bij andere club/clubs anders kan je het niet vergelijken..
Mourinho was dan de beste trainer voor verschillende clubs en Pep was de beste trainer voor 1 club Barca, en als ie ergens anders hopeloos faalt, dan heeft ie fantastisch gepresteerd bij Barca maar dan ben je geen betere trainer dan Mourinho..
En dat gedeelte over CR7 is nog simpeler gedacht, daar ga ik niet eens op reageren..

8 juni 2012 om 12:51

Ik ben Nederlander en ben fan van Liverpool toch vind ik Ronaldo beter. Maar Messi is een goede 2e hoor

8 juni 2012 om 13:05

Hahah zielige gefrustreerde dwerg dat ie is!! Eerst met z'n reacties over het kampioenschap van Real en nu alweer over de trainer.. Over de discussie wie nu de beste trainer of speler is ga ik me niet in mengen maar het is een feit dat alle genoemde mensen van ongekend niveau zijn en de geschiedenis in zullen gaan en dan met name Mourinho die nog zo veel meer zal winnen met Real.. Face it Real is gwn terecht kampioen en Chelsea -met wat voor voetbal dan ook- de winnaar van de CL.. Om dan maar te impliceren dat Barca beide had verdiend is gwn zwak.. Want de titel hebben ze sws niet verdiend afgelopen seizoen en als er iemand was die aanspraak had op de CL dan was dat nog altijd Bayern.. Wat een triest figuur zeg!

8 juni 2012 om 12:46

Dit moet wel DE beste onderbouwing zijn die ik hier ooit heb gehoord.

Meneer Xavi denkt weer een dat hij alles in e voetbalwereld bepaalt.
- Van Bommel kon het tempo niet aan bij Barcelona
- Nederland speelde vuil in de finale
- Real speelt afbraakvoetbal
- Real speelt Reactievoetbal
- Real probeert het voetbal kapot te maken
- Barcelona is het referentiekader van het voetbal
En nu bepaalt Xavi ineens dat Mou de voetbalgeschiedenis niet ingaat

Iedereen heeft recht op een mening maar meneer Xavi denkt dat zijn mening. iedereens mening is, en dat hij de stem van het volk is.

Hij begint een beetje op Cruijff te lijken daarin. Die zei toen ook: 'het interesseert niemand wat Mourinho te zeggen heeft'.

Fijn altijd dat die Barca iconen het even voor ons bepalen.

8 juni 2012 om 14:42

@thegunner1,

Totaal mee eens.. Ik heb geen hoge pet pet op van meneertje Xavi.. Hij loopt de hele wedstrijd de scheids te beinvloeden. En alles wat bij Barca hoort is volgens hem goddelijk. Als barca een keer verliest heeft 'het voetbal' verloren. Arrogantie ten top.

Mourinho staat hoe dan ook al in de geschiedenisboeken. Als 1 van de beste clubtrainers allertijden en als hij nog meer Champions Leagues en titels pakt kan hij een ware legende worden.

8 juni 2012 om 19:09

@thegunners1

Helemaal mee eens Groen randje voor jou mag wel,

on: Xavi zijn ego is gestreeld en hij kan gewoon niet tegen zijn verlies hij laat zich wel kennen hier hoor. Kan iedereen wel groot praten Xavi een van beste spelers ever maar hij begon pas goed te draaien op zijn 27ste. beetje laat vind je niet.

8 juni 2012 om 13:14

Laat Guardiola zich eerst maar is bewijzen bij meerdere teams in meerdere landen. En datzelfde geldt voor Messi, wil hem ook wel eens in Engeland zien spelen..
Maar iedereen heeft zijn eigen mening over Ronaldo en Messi, de één vind CR beter de ander Messi. Eens worden zullen we het nooit.

OT: Xavi kan beter zorgen dat de sfeer in de spaanse selectie goed is dan door dit soort opmerkingen de sfeer te verprutsen tussen Madrid en Barca spelers.

Domme Xavi schopt de Madrilenen van de Spaanse selectie zo wel voor de schenen.
Mourinho is heilig voor die jongens.

Zeg gewoon dat je Pep een legendarische coach vind, maar haal Mourinho er niet bij en kraak hem sowieso niet af. Niet handig of slim dit.

8 juni 2012 om 13:01

Xavi lijkt meer bezig te zijn met Real Madrid dan met de voorbereiding op het EK met Spanje. Hij loopt alleen maar in de media van alles rond te bazuinen. Erg jammerlijk, vooral omdat Mourinho al van alles heeft neergezet met FC Porto, Chelsea, Inter Milan en Real Madrid, terwijl zijn coach Pep het alleen nog maar heeft weten te doen met mijns inziens de beste ploeg van de laatste 5 jaar. Mourinho zou, indien hij de leiding had gehad bij Barça, ook heel veel prijzen gepakt hebben, misschien meer, misschien minder dan Pep, maar dat doet er niet toe. Xavi kan zich beter richten op het aanstaande EK dan zich bezig te houden met Real Madrid en Mourinho. Ik ben nog altijd enorm fan van Xavi en vind het de belangrijkste schakel bij Barça met Messi en Iniesta, maar ook bij Spanje heel erg belangrijk, maar met die uitspraken van de laatste tijd ben ik steeds minder onder de indruk van de reputatie van deze gevestigde speler. Het lijkt wel of hij zijn gevoelens voor Barça niet kan koesteren. Ik had meer verwacht van zo een intelligent mens als Xavi, maar blijkbaar is hij minder intelligent dan ik dacht. Ga je nou gewoon eens focussen op het EK en laat je voeten gewoon spreken, in plaats van deze reacties in de media, hoe verdraaid ze misschien ook zijn!

Ben ik het niet mee eens. Mourinho is wel degelijk innovatief geweest in dit tijdperk. Heel veel mensen vergeten zijn fantastische periode bij Porto dikwijls. Wat hij daarna nog met Inter heeft gepresteerd door de CL te winnen heeft geen toelichting nodig. Ik vind dat hij wat meer credits van Xavi mag krijgen. Guardiola was goed, natuurlijk, kijk het aantal prijzen (wel met een epische selectie tot zijn beschikking natuurlijk). Maar dat betekent niet dat Mourinho niets toe heeft gevoegd aan het laatste decennium.

Je zou zeggen ieder zijn eigen mening maar van Xavi heb ik nooit ook maar een beetje dingen gehoord over Madrid met respect. En hij gaat zeker wel de geschiedenis boeken in heeft met Chelsea een grote begin gemaakt van wat het nu is had zelfs bijna Barcelona verslagen waar ze de scheidsrechter Zeker mee hadden, heeft met Inter alles gewonnen wat er te winnen valt toen hij daar werkte, en met Madrid heeft hij de 100 punten gehaald en zijn team heeft vele records gebroken.

En natuurlijk zijn record thuis overwinningen en CL winst met porto.

Vind Xavi irritanter met zn uitspraken dan Mourihno

8 juni 2012 om 12:30

Helemaal mee eens. Altijd maar doen alsof je zo netjes bent naar andere etc. maar ondertussen wel contstant je collega's afkraken. Mourihno heeft het al bij meerdere clubs in verschillende competities bewezen. Niet altijd met het mooiste voetbal, maar daar had hij ook niet altijd het materiaal voor.

Mou is de beste. Talloze prijzen met zowel Chelsea, porto en nu ook real. Ik hou van Mourinho, terwijl ik hem tegerlijkertijd ook haat. Wat een trainer en personaliteit.

8 juni 2012 om 12:37

Vergeet Inter niet waarmee hij de treble heeft gewonnen

Uhmm... correctie Mourinho is al de geschiedenis ingegaan.
Net zoals Pep ook de geschiedenis is ingegaan, beiden hebben fenomenale prestaties neergezet als trainers.

Rare reactie van Xavi, meneer is zeker nog gefrustreerd dat Madrid La liga heeft gewonnen. Over de messi - Ronaldo saga heeft hij wel gelijk maar dat was niet zo bijzonder om te ontdekken toch?

Xavi moet is ophouden te zeuren. Hij moet zich focussen op het EK. Daarnaast zijn dit soort opmerkingen niet goed voor de chemie tussen de spelers. Maarja wat maakt het ook uit, wordt het makkelijk voor NL om te winnen haha!

Anders ga je je ff met het aankomende EK bezighouden Xavi.
En kom nu niet met het argument: Ja, de journalisten vragen er toch om?? Dan moet hij verstandig zijn en zeggen: Ik ben nu met het spaanse team en het EK bezig, dus geen commentaar.
Maar Xavi, zoals altijd, grijpt elke mogelijkheid aan om te mauwen over Real en co. Beetje jammer van zo'n goede voetballer.

Xavi walgelijk ventje hou toch op kleuter, met je sneren naar Mourinho en Madrid arrogante kwal.. Hij wil ermee ree zeggen dat Chelsea onterecht de C.L heeft gepakt... Xavi hou je mond dicht kwallenbak ...

8 juni 2012 om 12:32

En jij noemt Xavi een kleuter?

Xavi heeft hier voor een deel gelijk. Guardiola is een betere coach dan Mourinho. Guardiola heeft dit Barça gemaakt terwijl Mourinho alleen maar lelijk voetbal kan spelen. Weliswaar wint hij daarmee heel wat prijzen maar dat doet Guardiola ook met mooi aanvallend voetbal.

8 juni 2012 om 12:38

Mourinho heeft meer bereikt met verschilden clubs dan Pep, Mourinho speelt alleen maar lelijk voetbal? Daarom hebben hun de meeste goals gemaakt, kraam nog meer onzin uit... Tikje breed voetbal en duizend tikjes op het middelcirkel zit niemand op te wachten, Pep mag lange na niet tippen aan Mourinho... Hij heeft meer prijzen gewoon met veel clubs...

8 juni 2012 om 12:41

Het is niet omdat je veel doelpunten maakt dat je daarom ook mooi voetbal speelt. En als jij het spel van Barça niet begrijpt is dat jouw probleem. Niet mijn schuld dat jij maar beperkt bent.

Guardiola heeft minder prijzen gewonnen dan Mourinho omdat hij ook minder lang coach is. Gemiddeld wint Guardiola meer prijzen per jaar dan Mourinho. Daar moet je naar kijken.

8 juni 2012 om 12:51

@iamlink
Jij onderschat het aandeel van Messi heel erg.
Ik heb zo'n 85% van de wedstrijden van Barca gekeken. Daaruit moet ik concluderen dat mochten ze Messi niet in hun team hebben, ze zomaar 20% zouden verliezen ipv 5%, Er waren genoeg wedstrijden waarin het niet zo lekker loopt als heel de wereld denkt dat het altijd loopt, maar dan stond Messi daar weer met een geniale actie om de ploeg op voorsprong te brengen.
Da's dus hetzelfde als met van Gaal, die zijn succes bij Bayern te danken heeft aan Ribery en Robben. Guardolia is een goede coach, maar zeker niet de beste.. Ik heb hem soms wissels zien doen of met opstellingen zien spelen waarbij ik echt dacht... is dit een grap? Die fouten maken meerdere coaches, maar Guardiola maakte die, zeker de laatste tijd, meer dan gemiddeld.
Dus, Guardiola pakt gem. niet meer prijzen dan Mourinho, dat doen Busquets, Xavi, Iniesta en Messi. Dat zijn de 4 spelers die Barca doen onderscheiden van de rest. En niet het tactisch brein van Pep.

8 juni 2012 om 13:06

het kan wel kloppen dat als je meer scoort hoeft het niet met mooi voetbal te zijn. maar wat is mooi voet ik ben persoonlijk geen fan van het spel van barcelona veel breed spelen. ik vind het mooier om naar een team te kijken die heel direct speelt dat de bal in 7/8x in de 16 is hoog laag invidueel maakt niet uit maar ik hou van een golvend speel veel aanvallen en niet van 1 aanval die 20 minuten duurt omdat er 80 breed en terug word gespeeld. geef mij maar echels kick en rush voetbal in plaats van het barcelona tikkie takkie we gaan breed voetbal

8 juni 2012 om 14:00

Guardiola heeft dit Barca gemaakt? Ga je mond spoelen.

8 juni 2012 om 14:28

Jij hebt er echt geen verstand van. Guardiola heeft dit Barcelona niet gemaakt, Guardiola heeft de Barcelonafilosofie van Cruyff gevolgd. Hij heeft eigenlijk alles nageaapt. Dan kom jij zeggen dat Guardiola de betere coach is. Maar kun je dat onderbouwen met concrete argumenten? Want Pep heeft het bij Barca goed gedaan met de beste speler ter wereld in zijn team. Dan kan jij ook de CL wel winnen. Mourinho heeft met 2 clubs de CL gewonnen en is met 4 landskampioen geworden.

Bovendien is het geen "mooi aanvallend voetbal" wat Barca speelt maar eindeloos nutteloos getik. Barca onder Rijkaard was mooi aanvallend voetbal!

8 juni 2012 om 14:48

Real speelt 9 van de 10 wedstrijden prachtig spel.

Waarom is Guardiola beter?
Hij heeft volgens velen het beste elftal van de wereld onder zijn hoede: Dan mag je ook wel wat winnen hoor.
Mourinho heeft met Porto de Champions League gepakt! Vervolgens met Chelsea jarenlang Engeland gedomineerd.
Vervolgens met Inter jarenlang Italie gedomineerd en wederom een Champions League gepakt. Waar hij het team uitschakelde waar de beste 3 spelers van de wereld zaten: Xavi, Iniesta en Messi (volgens de goudenbalverkiezing). Dat is knap.
En nu kampioen van Spanje en ik denk niet dat het snel klaar is met hem. Hij stoomt door terwijl de zogenaamd beste trainer (pep) doodmoe en op is en daarom stopt.

8 juni 2012 om 14:52

Dan moet je ook kijken naar het team dat je tot je beschikking hebt als je die prijzen wint.
Als Messi de beste ter wereld is. Xavi en Iniesta daar ook bij horen. Als het hele elftal magisch is. Is het dan nog wel erg knap dat je als trainer veel wint?

Mourinho won de champions League met Porto, dat is pas een prestatie.

8 juni 2012 om 15:27

@stretfordend

Kan je me dan uitleggen hoe het komt toen Guardiola kwam Barça ineens alle prijzen won terwijl ze het jaar daarvoor maar derdes eindigden in de Primera Division met maar 67 punten? Ahja, die spelers zijn ineens door een magische manier heel wat beter geworden en Guardiola heeft daar niets mee te maken.

De CL die Mourinho won met Porto was gewoon de zwakste CL die er is geweest. Een finale tegen Monaco. Porto was trouwens niet eerste in hun groep. Ze zijn die CL onverdiend gewonnen net zoals Inter hem onverdiend won een paar jaar geleden.

Mourinho is de beste club coach van de afgelopen tien jaar. Zonder twijfel. Guardiola heeft tot nu toe alleen resultaat geboekt met Barca. Hoe goed hij werkelijk is gaat blijken bij zijn volgende avontuur. Mourinho heeft in 3 grote competities met verschillende clubs bewezen succes vol te kunnen zijn. En hij heeft Barca in de competitie verslagen (volgens velen de beste club op het moment).

Voor mij is Jose de beste trainer met afstand van de afgelopen decennia.

Tjonge jonge, heb je Xavi weer. Die is zo ongelofelijk vol over alles wat een beetje Barca is, en de rest is allemaal minder.. Mourinho gaat de geschiedenis echt wel in, kijkend naar zn prestaties en gedrag.

Haha sorry hoor, maar alleen de persoonlijkheid van Mourinho gaat al de voetbalgeschiedenis in! Laat staan de topcoach Mourinho, die gezien alle prijzen die hij heeft gepakt en vooral met de verschillende ploegen, zeker behoort tot de beste coaches ooit.
Xavi bekijkt het (waarschijnlijk door zijn subjectieve kijk) helemaal verkeerd. Barcelona zal de voetbalgeschiedenis in gaan omdat zij de maatstaf inderdaad zijn voor de komende jaren, maar dat heeft weinig te maken met de coach, maar veel meer met de clubfilosofie en natuurlijk spelerskwaliteiten. Spelers als Messi en Xavi zullen een groter deel uitmaken van de voetbalgeschiedenis dan een Ronaldo, juist omdat zij het voetbal veranderd hebben, maar Guardiola heeft niet veel veranderd. Hij heeft aanpassingen gemaakt bij een geweldige ploeg en daardoor is het van mooi voetbal gegaan naar succesvol, prachtig voetbal, maar hij heeft niet iets totaal nieuws uitgevonden.

ehm jawel
iemand die zoveel prijzen wint met zoveel verschillende clubs gaat de geschiedenis in. Dit zijn echt gewoon domme, irritante en onnodige uitspraken van xavi. Zeker tijdens het EK. Maarja, als hij zo dom is om voor onrust te zorgen, is dat beter voor ons.
Xavi heeft denk ik na dani alves de grootste mond van barca.

Xavi is als mensen echt slecht, hij is een slechte verliezer .. Het enige voetbal dat word gespeeld is door Barcelona, Xavi droom verder lekker verder... Xavi is een raar ventje hij spoort echt niet, wat een hoogmoed van de heren uit Barcelona...

Xavi maakt zichzelf weer het lulletje van de selectie. Hij komt wel vaker in het nieuws met dit soort onnozele reacties. Jammer, want hij kan zo goed voetballen.

Natuurlijk komt Mourinho in de boeken terecht, die man breekt het ene record na het andere. Het is logisch dat Xavi zijn eigen coach en speler de hemel in prijst, maar een ietwat opjectievere blik zou wel netjes zijn en vooral geloofwaardiger.

Mou is al voetbalgeschiedenis, wat een slap geouwehoer van die Xavi, pff je neemt toch geen speler van Real of Barca meer serieus.

Xavi heeft 100 procent gelijk. Barcelona voetbalt op een manier die door elke voetballiefhebber gewaardeerd wordt.
Messi is natuurlijk beter dan Cr7. Alleen al zijn cijfers van dit jaar zeggen al genoeg.

8 juni 2012 om 12:34

Zijn cijfers van dit jaar?heb je de cijfers van Ronaldo van dit jaar al een bekeken?waar hij onder andere ook de titel pakte En vorig jaar waren de cijfers van Ronaldo zelfs beter dan die van Messi.we moeten hier niet gaan doen alsof dat Messi zoveel beter heeft gedaan.

8 juni 2012 om 12:43

@realzidane22

Welke cijfers waren beter? In beide seizoenen heeft Messi het beter gedaan. Je liegt dat je barst.

ot:

Onnodige uitspraak van Xavi btw. Mou is al een onderdeel van de voetbalgeschiedenis. Niet altijd met sprankelend voetbal, maar dat doet er weinig toe.

8 juni 2012 om 13:09

Hij heeft het waarschijnlijk over de competitie uitsluitend waar Ronaldo 40 goals had en er dus meer had gemaakt dan Messi, overal hadden ze beide 53 goals waarbij Messi meer assisten had.

8 juni 2012 om 13:26

Precies. Een seizoen bestaat uit meer dan één competitie.

8 juni 2012 om 12:58

Misschien moet jij dan toch even die cijfers zelf ff op zoeken , blijkbaar lul je maar wat raak.

Gast Xavi hou toch eens voor 5min je bek dicht over Real Madrid.eerst vorige week wat komen janken dat Real geen respect toont richting Barca,terwijl het eigenlijk omgekeerd is.en dan nu komen stoken over Mourinho.de grootste ruzie stoker van al is gewoon Xavi.je zit een maand in nationale ploeg met de helft Real Madrid spelers,en nog komt hij wat ruzie stoken.mourinho gaat de voetbalgeschiedenis niet in omdat hij al in de voetbalgeschiedenis zit.geef mij maar Iniesta qua middenvelders in Barcelona.

Xavi heeft over veel dingen gelijk, maar dat hij zegt dat Mourinho niet de voetbalgeschiedenis in zal gaan klopt natuurlijk niet.

Mourinho zal wel degelijk de voetbalgeschiedenis ingaan. Niet als een trainer die geweldig voetbal heeft gespeeld, dat niet, maar wel als een uitstekende prestatietrainer. Zo reeel moeten we gewoon zijn.

Xavi, jij zult ook nooit de voetbalgeschiedenis in gaan.
Zidane, ja hij is écht goed, maar jij bent slechts een hulpje van Messi.

8 juni 2012 om 12:35

Er is nog nooit een voetballer geweest die zoveel goede passes geeft als Xavi. Hij gaat dus zeker de geschiedenis in als beste passer ooit. En hij heeft in deze legendarische ploeg mogen spelen.

8 juni 2012 om 12:45

dat noemen we dan dus een moderne voetbal supporter.wet geen moer af van de goede oude tijden.alleen maar gebrainwashed door die media hype van tegenwoordig

8 juni 2012 om 12:47

Dus jij wilt zeggen dat dit Barça niet meegerekend mag worden bij de legendarische ploegen?

8 juni 2012 om 12:54

Dit barca speelt irritant en saai voetbal met alleen maar tikken.
Vroeger was het veel leuker met Ronaldinho, Eto'o, Deco, Thuram allemaal zijn ze beter dan die van nu.
Alleen Messi, maar Eto'o is niet zo arrogant(messi zegt: Ik wil in de spits).
En Juventus was vroeger ook veel beter, Real Madrid ook.

8 juni 2012 om 13:10

No offense voor je leeftijd jwz-070, maar wat weet jij nou over Zidane als je 14 bent en je hem dus enkel heb zien spelen tot je negende? En dan nog betwijfel ik of je op die leeftijd ook echt wedstrijden van Madrid enzo zat te kijken. Hetzelfde geldt voor de andere spelers die je noemt van Barcelona.

Tevens heb je volgens mij geen idee waar je het over hebt, het was niet Messi''s idee om in het centrum van de aanval te gaan spelen, maar Guardiola''s. Messi en arrogant, omgekeerde wereld.

8 juni 2012 om 14:03

Officer
Het is tegenwoordig mogelijk om spelers te bekijken ook nadat ze gespeeld hebben enzo he? Zo kan ik bijvoorbeeld zeggen dat Cruijff en Maradonna legendarisch zijn, zien spelen heb ik ze echter niet.
Wat een bekrompen reactie zeg.

8 juni 2012 om 15:13

@I am Link, al leuk en wel je Xavi met zijn "beste passes" doe mij niet lachen!!! Ozil heeft meer assists op zijn naam staan in 2 seizoenen dan Xavi en Iniesta samen...

8 juni 2012 om 15:22

@princenaz

Een pass en een assist zijn meestal verschillende dingen. De passes van Xavi komen vaker aan dan die van Özil. Dat is een feit. Dat Özil meer assists op zijn naam heeft is ook een feit.

8 juni 2012 om 16:15

Jk-ajax. Gehele wedstrijden bekijken en zien hoe invloedrijk een speler is geweest voor hun team in het betreffende tijdperk is anders dan Youtube compilaties bekijken om te zien hoe Zidane speelde bijvoorbeeld.

Ik vind dat Mourinho zeker weten beter is dan Guardiola, had Mourinho het team van Barca gegeven en Pep het team van Real en dan had Mourinho dit jaar gewoon weer kampioen geworden.
Mourinho heeft al met 2 clubs de cl gewonnen en met real 2x de halve finale gehaald.

Laat Pep zich eerst maar ergens anders bewijzen dan bij een perfect ingespeeld Barca.

8 juni 2012 om 12:33

Dat is allemaal hypothetisch en daar zullen we nooit achter komen. Wat ook hypothetisch is, is dat het zeer waarschijnlijk geweest zou zijn dat met Mourinho aan het roer, Barça niet had gevoetbald zoals het nu doet... allemaal achteraf een koe in de kont kijken dus.

Mourinho zal wél de geschiedenisboeken ingaan: enerzijds als een coach die veel bereikt heeft, maar ook als een coach die zich meer dan eens heeft misdragen en (mede) verantwoordelijk is voor stupiditeiten die z'n spelers hebben begaan. Ook is hij (mede) verantwoordelijk voor de ernstige imagoschade die Real Madrid heeft opgelopen. Jammer van zo'n trainer.

Klopt helemaal niks van. Mourinho zal de boeken in gaan als 1 van de beste en meest succesvolle coaches ooit. In Portugal, Engeland, Italië en Spanje kampioen, 2 maal de CL gewonnen, 160 thuisduels ongeslagen en met zowel Chelsea als Madrid de meeste punten ooit in een competitie halen.

Nee Xavi dit is onzin.

Het is moeilijk te zeggen of het alleen Guardiola was die Barca naar een nieuw niveau bracht, Mourinho zal echt wel de geschiedenisboeken ingaan als de meest succesvolle allround trainer die verschillende vormen van voetbal heeft laten zijn afgaande op het materiaal wat hij had, ook is hij in elke grote competitie geslaagd, waar hij zelfs met 3 verschillende clubs de Champions League won.

8 juni 2012 om 12:37

Guardiola heeft een groter aandeel in de heerschappij van Barcelona dan de meesten denken, ik schat dat hij verantwoordelijk is voor 65 procent, de andere 35 procent komt op naam van de selectie. De beslissingen die hij heeft genomen om Barcelona weer op de rails te krijgen, Messi een andere rol gegeven en Busquets overgeheveld van het 2de elftal naar het 1ste en belangrijk gemaakt verder heeft hij het positiespel geperfectioneerd tot in de puntjes heeft hij spelers als Dinho en Deco weggestuurd omdat zij een negatieve invloed hadden. Etc...

Mourinho heeft trouwens 2x de CL gewonnen. ( Inter en Porto )

100% oneens met Xavi. Guardiola moet het maar is bewijzen bij een andere club. Dat Barca zo goed was afgelopen jaren is ook deels afhankelijk van het feit dat ze die kleine Argetijn hebben die gewoon zo goed is. Tuurlijk heeft Barca een goed team met enkele die er met kop en schouders bovenuitsteken maar dat Guardiola bete ris dan Mourinho vind ik niet.
Mourinho won de CL 2 maal en heeft in Portugal,engeland,italië en Spanje(waar het concurreerde met een heel sterk Barca) en won nogmeer prijzen. Tis gewoon idioot en onrealistisch van Xavi om te beweren dat Mourinho niet in de voetbalgeschiedenis gaat komen na de presetaties die hij nu al gelevert heeft!

Ik heb Xavi als voetballer hoog zitten, maar wat hij nu zegt is gewoon onzin.
Mourinho is gewoon het beste als coach, kijk maar naar de prijzen die hij gewonnen heeft.

Wel klopt het dat Guardiola de juiste man op de juiste plaats was bij Barcelona, maar ik betwijfel of hij het elders zo goed zou doen als Mourinho, die in Italië, Engeland én Spanje goed gepresteerd heeft.

En daar hebben we kleutertje Xavi weer,wat een een ontzettend zielig persoontje is dat toch.kom meisje Real is kampioen geworden en Chelsea heeft de CL gewonnen nu is het tijd om te stoppen met huilen en je verlies te accepteren.

Het is zowel Barca-spelers als Barca-fans moeilijk te accepteren dat er andere clubs bestaan waar resultaten worden behaald. Mourinho heeft bij verschillende clubs laten zien resultaten te kunnen halen, met verschillende speelstijlen die pasten bij de spelersgroep die hij op dat moment tot zijn beschikking had. Guardiola moet nog bewijzen dat in huis te hebben. Hij had afgelopen jaren een fantastische lichting tot zijn beschikking. Ook onder Rijkaard speelde Barca prachtig voetbal, dit heeft volgens mij niet zo gek veel met de trainer te maken gehad.

Begin Xavi langzamerhand een kneus te vinden, en ben vast niet de enige. Elke keer maar weer praatjes en praatjes als een klein kind. Die man is waarschijnlijk nooit volwassen geworden. Rare klootjesvolk sommige Catelanen.

8 juni 2012 om 14:24

Niet sommige catalanen hoor, het zijn allemaal rare snuiters.

Denk wel inderdaad dat iedereen Xavi een beetje een kneus begint te vinden. Zeker omdat hij het voetballend niet meer aankan om ons allemaal de mond te snoeren. Hij is over de top, helaas.

8 juni 2012 om 15:45

Over de top?

Hij is nog steeds veruit de beste middenvelder ter wereld. Jij moet helemaal niet praten Stretfordend want in al jou reacties is te zien dat je een Barcelona hater bent. Xavi heeft dingen laten zien die ik alleen Zidane heb zien doen. Verder kan je je beter rustig houden nu gezien Xavi beter is dan Carrick, Anderson en Cleverley bij elkaar.

Oke.

8 juni 2012 om 16:51

Het gaat toch niet over United nu? Hou het wel ontopic alsjeblieft. En niet jezelf een duimpje omhoog geven;!

Maar veruit de beste middenvelder van de wereld? Nee, dat is Iniesta. Daarnaast is Xavi alweer minder beslissend geweest dan het jaar ervaar. Wat dat jaar ook weer was. Ik kan niet ontkennen dat Xavi een van de beste middenvelders van de wereld is geweest. Maar het is niet meer de beste.

Dat Guardiola beter was de afgelopen vier jaar dat is eigen mening, maar kunnen ze niet gewoon allebei de geschiedenisboeken ingaan Xavi? Of gun je het Mourinho gewoon niet?

Als Mourinho iets dergelijks zegt is het van "arrogante kwal", "hij provoceert gewoon", wel barca-fans kijk nu maar eens naar je eigen spelers.

Kijk spelers zoals Xavi, die elke kans aangrijpen om een drama te starten, daardoor krijgen mensen dus een ''hekel'' aan de Barca spelers.
Mourinho is zeker een hele goede coach! Heeft bij elk team dat hij gecoacht heeft het goed gedaan! Pep kwam bij een goed draaiend team binnen, kende de filosofie maar ik wil eerst zien wat hij hierna doet.

Waar ik Xavi wel gelijk in moet geven is een ding en dat is zijn stelling over messi.
Maar daar zit ook een maartje aan. Messi is als hij bij Barca speelt de beste speler van de wereld. Punt.
Maar ik vind dat hij bij Argentinie erg matig speelt. Hij maakt nauwelijks het verschil. Terwijl Ronald zowel bij Manu en bij Real de beste speler is. En ik vind, maar dat zie ik dan en andere zullen er waarschijnlijk anders tegen aan kijken, dat Ronaldo het ook bij Portugal doet.

Samen met Dani Alves is Xavi toch wel de koning van de onzin-interviews. Man man, nou doet hij t weer

Mourinho zal wel de geschiedenisboeken halen aangezien hij er in geslaagd is om in drie heel prestigieuze competities (engeland, Italië en Spanje) de titel te behalen.

Bovendien de CL gewonnen met twee verschillende clubs (vooral Porto is toch wel straf) en als hij effectief tot 2016 blijft bij Real, dan kan het bijna niet anders of daar komt nog een derde Cl-zege bij.

Mourinho zal echter niet herinnerd worden als iemand die het spelletje zelf op een hoger niveau heeft gebracht ; Mourinho's clubs spelen heel erg vaak reactievoetbal en sommigen zijn fan van zijn provocerende uitspraken terwijl anderen deze uitspraken dan weer enorm storend vinden.

Xavi heeft gelijk dat in de voetbalwereld nog altijd Barcelona als norm gesteld wordt ; ondanks winst van Chelsea in de CL zal je nu niet gaan horen dat Chelsea de norm geworden is die nu moet worden nagestreefd.

Een andere zaak is dan weer of Xavi zich bij al die vragen niet beter op de vlakte zou houden want noch hijzelf, noch Barcelona, noch de Spaanse nationale ploeg hebben iets te winnen met deze uitspraken zelfs al heeft hij gelijk (althans, hij heeft gelijk wat mij betreft).

Soms is zwijgen goud en spreken zilver, ik vind dat Xavi nu voor zilver gegaan is.

8 juni 2012 om 13:07

''althans, hij heeft gelijk wat mij betreft''

Dat meen je toch niet. Hij speeld niet altijd aantrekkelijk voetbal zoals bij Barcelona. Maar je kan toch moeilijk ontkennen net als Xavi dat hij niet de geschiedenis boeken ingaat. Jij weet zijn successen en hoeveel andere trainers het hebben geëvenaard en dat zijn er niet veel.

Dus hoe kom je erbij dat hij niet de geschiedenisboeken van voetbal ingaat, als ie er al instaat.

8 juni 2012 om 13:18

Kleine nuance ; ik ben het maar ten dele met Xavi eens.

Ik ben het met Xavi eens dat Barcelona het niveau is dat iedereen wil bereiken en dat Mourinho het voetbal niet veel nieuws heeft gebracht.

Ik ben het niet met hem eens dat Mourinho niet in de geschiedenisboeken zal gaan want hij heeft, zoals ik al stelde, een aantal hele prestigiueze titels gehaald.

Maar Mourinho zal niet in de geschiedenisboeken gaan als een vernieuwer, iemand met een visie op het spelletje dat het voetbal op een hoger niveau heeft gebracht.

Mourinho haalt de boeken als prijzenpakker maar ik kan me echt niet voorstellen dat de man zal herinnerd worden om het passionele voetbal dat zijn clubs brachten ; wel als prijzenpakker en provocateur pur sang maar voor zijn voetbal ? Ik vind absoluut van niet en Xavi dus ook niet.

Het is maar waarom iemand de geschiedenisboeken zou moeten ingaan.

Alsjeblieft zeg, houdt dat gezeik daar nou nooit eens op? Real zus, Barca zo, Pepe dit, Ramos dat, Busquets hier en schwalbe Alves daar. Kappen! Ik ben Ajacied, maar het aantal denigrerende opmerkingen dat de gemiddelde Barca-lover in een jaar over Real maakt (en andersom) maak in nog niet in mijn hele leven over Feyenoord.

Ik lees al die artikeltjes nooit, maar als ze nu zelfs vlak voor het EK zo triest met modder gaan lopen gooien dan wil ik er toch eens het mijne over kwijt.

Natuurlijk gaat Mourinho de geschiedenisboeken in, net zo goed als Guardiola die boeken in gaat. Allebei toptrainers die geweldige spelers onder hun hoede hebben (gehad).

8 juni 2012 om 12:53

Gast Real heeft zich al enkele maanden niets meer laten horen over Barca.ze houden zich gewoon rustig zonder slechte commentaar.in minder dan een week heeft Xavi zich 2 maal over Real geuit.er is niemand bij Real die slecht over Barca praat.terwijl we de laatste maanden niets anders horen uit het kamp van barca.eerst Guardiola,alves en dan nu weer Xavi.

Dat Messi de beste ter wereld is, daar heeft hij gelijk in. Dat Barcelona prima voetbal speelt ook. Maar Mourinho heeft al bij meer dan een club aangetoond dat hij een succescoach is en Pep heeft dat alleen nog maar bij Barca gedaan. Ik denk niet dat Pep is staat is om met Porto de CL te winnen, of met Inter et cetera. Dus daar heeft Xavi geen gelijk in.

Buiten het feit dat hij gelijk of geen gelijk heeft.

Het lijkt erop dat Xavi geen zin heeft ik het EK. Een andere verklaring kan ik momenteel niet vinden.
Je bent momenteel bezig met de voorbereidingen, je begeeft je met ploeggenoten die voor Real spelen.
Erg onhandig om dat zo iets te verkondigen, dit is de 2e keer in een korte tijd dat Xavi zo iets zegt.

Het is een verschrikkelijk goede voetballer, 1 van de pilaren van het Spaans elftal, maar ook hij heeft een Casillias, Alonso en Ramos nodig om het toernooi winnend af te sluiten.

Nou leuk voor je Xavi. Moet je weer lekker positief doen over Barça en negatief over Real? Doe toch niet zo kinderachtig. Weer even zeggen dat Messi de beste is, ja dat weten we nu wel hoor. Vervelend mannetje die Xavi. Alleen maar voor onrust tussen Barça en Real zorgen. Mourinho is gewoon een heel goede coach, wat heeft Xavi tegen hem?

Mourihno is al voetbalgeschiedenis. Gezien zijn, bijzondere, resultaten is hij daar nu al onderdeel van. Ben het wel met Xavi eens dat Guardiola/barcelona het voetbal meer vorm heeft gegeven en veranderd heeft in deze tijd. Maar zou het wel waarderen als beide kampen in Spanje elkaar in hun waarde laat. Je hebt concurentie en rivaliteit nodig om je te ontwikkelen en beter te worden. Laat ze elkaar naar nog beter voetbal stuwen.

Hier zal toch iedereen een andere kijk op hebben, persoonlijk vind ik Guardiola ook beter maar mourinho is veelzijdiger.

Kan Mourinho de volgende keer niet beter zijn vinger in de oog van Xavi steken, er mankeert nogal het één en ander aan.. vervelend mannetje zeg. Iedere keer maar weer sneren uitdelen naar Mourinho en dus indirect naar Real Madrid.

Je wordt er toch moe van? Iedere keer maar zeggen: nee wij zijn niet zo bla bla bla, maar ondertussen hoor je hem als vice-aanvoerder continue. Neem een voorbeeld aan Puyol en Xabi Alonso, die hoor je tenminste niet.

Ach joh zelfs met Mario Been aan het roer zou Barca nog goed spelen. Die spelers kennen elkaar al dinds hun 12e.

Qua voetbal heeft Mourinho inderdaad weinig toegevoegd, qua resultaten is hij natuurlijk een grootheid.

Xavi je bent een topspeler ik ben groot fan van je maar deze uitspraak is onrealistisch. Als een Coach als Mourinho de boeken niet in gaat, ben ik van mening dat er geen enkele coach de boeken in gaat.

Als je de tekst goed leest, dan heeft Xavi wel een punt. Mourinho heeft de voetbalwereld niet bij gebracht. Dat klopt. Mourinho speelt gewoon zeer defensief en dan op de counter.

Nou, Mourinho heeft anders ook allang z'n strepen verdiend. Dat hij nu één keer de titel heeft gewonnen in plaats van Barcelona, vind ik ook nog niet zoveel zeggen. Als het Real Madrid lukt Barcelona komend seizoen weer achter zich te houden, dan wordt het al wat indrukwekkender. Maar bij Internazionale en z'n andere clubs heeft hij ook enorme prestaties neergezet.

Wat een larie koek wat hij zegt. Dat pep zoveel prijzen heeft gewonnen is ook te danken aan zijn spelers materiaal. Kijk als je trainer bent en je heb de beschikking over de beste spelers, dan pak je wel eens een prijs. Zet pep aan het roer bij Fc Zwolle en hij speelt ook om lijfsbehoudt. Zo simpel is het. En zet John Lammers bij barca en hij pakt ook prijzen bij Barcelona. Zelfs Andries Jonker zal dat nog lukken. Je kan zeggen van Mourinho wat je wilt. Maar hij heeft zich bewezen bij meerdere clubs in meerdere landen. En wat hij met porto deed is pure klasse. Dat was nog moeilijker dan met real landskampioen worden.

eindelijk een barca speler die een gepeperde uitspraak doet. als hij het tegenovergestelde zou zeggen zouden mensen zeggen dat hij schijnheilig is.

en wat hij zegt moet hij zelf weten, ik slaap er niet minder om

Ik begon te lezen...

En na... ''xavi kritisch: 'mourinho zal niet de voetbalgeschiedenis in gaan''... ben ik ook maar gelijk gestopt.. want.. Xavi heeft gelijk..

Mourinho heeft al lang geschiedenis geschreven en zit dus eigenlijk al laang geleden de ''voetbalgeschiedenis'' in gegaan

Meer is hier niet over te zeggen..

Ofja.. misschien nog dat Xavi zich beter met het EK en Spnaje bezig moet houden..

Als Barca-fan vind ik dat wat Xavi zegt niet kloppen. Mourinho heeft het dit jaar gewoon beter gedaan dan Pep en hij pakte met twee verschillende clubs de champions league en werd vier keer kampioen met verschillende teams, een chagrijnige geweldenaar maar iedereen heeft zo z'n kanten.

Voetballer/trainers/bestuurders die voetballers/trainers van hun eigen club benoemen tot de beste van de wereld: geen energie aan besteden. Het zijn de meest zinloze uitspraken die er zijn.

Xavi die zegt dat Mourinho een unieke trainer is omdat hij bij zoveel clubs gepresteerd heeft, of Ronaldo die zegt dat Guardiola geniaal is vanwege het niveau dat hij bereikt heeft: dan wordt het pas interessant.

Dit zal wel weer een discussie worden waar weer met worden zal worden gegooid. Op dit moment heb je gewoon 2 kampen. Barca, Messi en Pep kamp en aan de andere kant een Real, Ronaldo en Mourinho kamp, die elkaar geen daglicht gunnen. Beide kampen hebben de afgelopen jaren prestaties neergezet, die de geschiedenisboeken ingaan. We mogen blij zijn, dat we dit hebben mogen meemaken.

Haha wat een domme gozert die Xavi. Kom op zeg, het EK staat voor de deur en hij zit er nog steeds mee dat Real kampioen is geworden met Mourinho! Hij kan zich beter op Spanje richten. Erg onprofessioneel van Xavi!

Ach achh die kleine Xavi toch.. Geweldige voetballer, maar dit kan ie nou beter nie roepen. Mourinho is de beste coach/trainer ter wereld.. Schept duidelijkheid en zegt wat hij denkt. Daar kunnen velen van leren.

Misschien zit er toch een kern van waarheid in een van mijn laatste posts waarin ik zei dat Xavi dit bewust zou kunnen doen omdat hij niet nog een titel naar spanje wil zien gaan. Xavi is een intelligent persoon, waarom zou hij in aanloop naar het EK gaan lopen stoken in de selectie? Nu tot twee keer toe een flinke sneer naar kamp-real, waarvan ze op het EK toch zeker drie basisspelers hebben en waarvan Casillas ook nog eens de aanvoerder is.

Xavi heeft alles op zijn persoonlijke palmarés staan, heeft niets met spanje en houdt van Catalonië. Nog een EK erbij heeft voor hem persoonlijk wellicht geen waarde. Ik zou er van walgen als ik over iets meer dan een maand nog een huldiging van de spanjaarden in hartje madrid moet zien. Ik zou, net als de vorige keren, enkel blij zijn voor de Catalanen en Iniesta, Villa (al doet 'ie nu niet mee), Pedro en Thiago. Wie weet deelt Xavi dit gevoel en wil hij wat onrust creëren in de selectie. Bedanken voor het nationale elftal in spanje is geen optie, tenzij je graag buiten de PD gaat ballen en Barça dus in de steek wilt laten.

Om maar even wat meer inhoudelijk te reageren. Ik denk dat Mourinho wel wordt herinnerd. Misschien niet als een van de grootsten want dat is hij vooralsnog niet. Maar iedereen zal hem herinneren als een trainer die veel presteerde en tegelijkertijd door zijn gedrag in de media veel vijanden creëerde.

Messi vind ik ook beter dan Ronaldo en het verbaast me natuurlijk helemaal niet dat Xavi dit ook vindt.

8 juni 2012 om 14:57

Gaat het lekker, in je eigen wereldje? Je zit een beetje je eigen standpunten te "versterken" door er zelf naar te verwijzen, en jezelf gelijk te geven.

Als Xavi geen nieuwe Spaanse titel wil, kan hij ook gewoon bedanken voor de eer. Barcelona stuurt Xavi echt niet weg hoor. Je zoekt gewoon spoken die er niet zijn.

8 juni 2012 om 19:51

Jemig Edo lees tenminste eens fatsoenlijk door wat ik neerzet voordat je me de les wilt lezen.

Ik opper het als mogelijkheid, niet als standpunt of wat dan ook. Ikzelf zou niet voor spanje willen uitkomen en de gemiddelde Catalaan ook niet. Laat staan dat die miljoenen madrilenen weer een feestje kunnen gaan vieren onder die gehate spaanse vlag. Daarom ontstond bij mij het idee.

Ik zeg nergens dat Barça Xavi hierom zou wegsturen. Leer te lezen Edo en lees je in. Barça is zo Catalaans als de pest en op voetballend vlak het uithangbord voor een groot deel van de zeven miljoen Catalanen. Die zouden natuurlijk nooit een speler wegsturen omdat 'ie niet voor spanje wil spelen, hoe kom je er bij? Het gaat erom dat de spaanse bond het niet waardeert dat je voor het spaanse nationale team bedankt en weleens als mogelijke sanctie heeft geopperd (in hoeverre dit ook daadwerkelijk zo wordt uitgevoerd weet ik niet precies) om niet toe te staan dat je nog in de nationale competities speelt als je weigert voor de nationale selectie uit te komen. Overkomt dat Xavi, dan kan hij dus niet meer voor Barça en voor de Catalanen uitkomen. Heel makkelijk.

Maar goed, ontken alles wat daar gebeurt maar en noem me gewoon een zwever. Ik acht het niet onmogelijk gezien ik de sentimenten van de bevolking ken. Ik kan me niet voorstellen dat Xavi erg graag het EK wint met spanje.

wat een inkoppertjes zijn er weer te krijgen met een bericht als dit. Na deze week eerder een reactie van xavi erop te hebben gezet, nu weer deze. Het gaat helemaal nergens over dit commentaar.

Voetbalzone maakt weer zijn eigen conclusie uit wat xavi zegt: "xavi is dus van mening dat Mourinho het voetbal niet veel nieuws heeft gebracht en mengde zich ook maar eens in de discussie over wie er nu beter is: Lionel Messi of Cristiano Ronaldo"

En met zo'n conclusie kan iedereen er weer vrolijk op los reageren.

Goedkoop bericht dit en te makkelijk. Kwaliteit van de site lijkt achteruit te gaan...en dan te benken dat 9/10 berichten over barca en real nooit 100% waarheidsgetrouw op de site worden gezet, zodat er meer reacties los te krijgen zijn.

Jammer dat er zoveel mensen toch op moeten reageren op een dergelijk simpel bericht(waaronder ik)

Wat een vervelend mannetje is Xavi toch. Real domineerde dit seizoen de PD, de wonnen el clasico uit tegen Barca, waarbij Ronaldo ook nog eens scoorde, en ze zijn kampioen geworden met 9 punten voorsprong. Maar toch houdt meneer stug vol dat Barca veel beter is. Droom lekker verder. Mou heeft in vier landen al top gepresteerd met ploegen, hij hoeft zich niet meer te bewijzen. Hij staat al in de geschiedenisboeken. Echt een ongelooflijk vervelend en arrogant ventje deze Xavi.

Dat gezeik dat Guardiola zo'n enorm goede trainer is zo belachelijk. Als in je team Xavi, Iniesta, Messi en nog meer van de geweldenaren zitten kan zelfs een Peter Boeve of een Harm van Veldhoven een wereldteam kweken. Zet die Guardiola bij een willekeurig ander team neer en zul je zien dat het "nog" geen super trainer is.

Je zit voor je land te trainen voor een toernooi dat zo dadelijk gaat beginnen... en toch praten over de rivaliteit van je club. Iedereen is dit al lang beu. Zwijg er nu toch gewoon eens over en concentreer je op je land. Goed, misschien zijn het de journalisten die zijn mening vragen over Mourinho/ Ronaldo/ Real Madrid, maar is het zo moeilijk om te zeggen dat je niet op die vraag gaat antwoorden, omdat het helemaal niets met Euro 2012 te maken heeft?

Wat een onzin zeg.

Als een paar jaar terug niet Guardiola maar Mourinho de opvolger van rijkaard was geworden had hij het zeker zo goed gedaan!

Als het in Xavi z'n straatje past is het altijd maar goed, maar zodra er iets niet lukt gaat hij zich gedragen als een zelfingenomen triest figuur dat net een tiener is geworden. Hoe kan je nou zeggen dat Mourinho de geschiedenis boeken niet in gaat als hij met meerdere clubs gepresteerd heeft wat Guardiola voorlopig alleen met Barcelona gepresteerd heeft? Hij mag dan vier jaar achter elkaar bijna alles gewonnen hebben, maar dat deed hij met een team wat al enorm machtig was. Natuurlijk heeft hij z'n eigen draai er aan gegeven en zijn inbreng gehad, maar Mourinho heeft laten zien dat hij met underdogs tot grote hoogtes kan rijken. Ik zie Guardiola zo snel nog niet met een Liverpool, Arsenal, Inter, Porto of Juventus de Champions League pakken, simpelweg omdat er betere teams zijn. Guardiola wordt altijd geprezen als meester-tacticus, maar de tactiek van Porto en Inter gaven juist de doorslag en dat was toch echt de verdienste van Mourinho. Maar goed, het zal altijd zo blijven dat Guardiola de beste trainer en Messi de beste speler is voor de Barcelona fans, maar voor vele anderen zijn Mourinho en Ronaldo weer de besten of zelfs weer een ander. Deze mensen snappen het dan weer niet, puur om het feit dat wij niet met harde piemel rondlopen als het over Barcelona gaat.

Het is een beetje tweezijdig. Ik vind Guardiola ook de beste coach van de afgelopen vier jaar. Maar om dan Mourinho dan zo opzij te schuiven gaat ook te ver. Hij is de eerste coach ooit om met drie clubs de CL finale te bereiken. Heeft hem twee keer gewonnen, ook nog een Europa League gewonnen met Porto. Hij is ook de eerste coach die in vier landen de beker heeft gewonnen. Negen jaar lang thuis ongeslagen is ook een ongekende prestatie.
Hij is nu twaalf jaar hoofdcoach en is daarin zeven keer kampioen geworden.

Verder vind ik Xavi een fenomale voetballer en ook wel een heer op het veld, zeker vergeleken met ploeggenoten. Maar buiten het veld vind ik hem maar een arrogant en eigenwijs mannetje.

Schrijnend hoe sommigen Barca fans zijn hier. Barcelona wint alles erop en eraan en dan hoor je ze niet klagen. Iedereen feliciteert ze en nu Real wat beter heeft gedaan is het net als Xavi een schijnheilig groepje dat doet net of alleen Barcelona het voetbal heeft uitgevonden en wanneer je een andere mening hebt ben je niet goed wijs.

Ik kan wel genieten van het voetbal van Barcelona, maar zo superieur vond ik ze niet in de competitie en CL. Ook Messi had mindere wedstrijden en stond niet op in de beslissende wedstrijden. Messi vind ik veel beter dan Ronaldo, maar dan nog Messi stond er gewoon niet.

Iedereen weet dat ik Mourinho een aparte man vind, maar je kan er niet omheen het is wel een geweldenaar. Ik vind alleen zijn defensieve houding in de opstellingen verschrikkelijk.
Guardiola heeft het meer dan goed gedaan en heeft Barcelona een ander impuls gegeven.

Het is echt zo zonde dat je als Barca fan niet kan bekennen dat Madrid de betere was en dat Ronaldo er wel stond in de wat grotere wedstrijden.

Ik denk dat Xavi nog wel wat kan leren van Ronaldo. Zelfde vraag werd gesteld en Ronaldo wil zich alleen focussen op het EK, terwijl bij Xavi alles eruit moet en zijn mening moet geven over die verrekte Gouden Bal.

8 juni 2012 om 15:52

Sorry maar iedereen feliciteert ze?

I don't think so, er zijn juist miljoenen haters gekomen.
Maar goed, heel Barcelona laat hun voeten spreken en dat is het belangrijkste, alsof Xavi er minder van slaapt dat Raffaello hem een schijnheilig mannetje vind.

8 juni 2012 om 16:23

Dan kijk jij geen sport programma's. Iedereen was lovend over Barcelona en nog steeds. Toen Gaurdiola prijzen had gewonnen feliciteerde Mourinho en consorten hun ook. Nu wil ik niet zeggen dat Gaurdiola dat niet doet, want hij was zeker 1 van de eerste die Real feliciteerde met het kampioenschap. Xavi daarintegen is gewoon een gefrustreerd schijnheilig mannetje.

Miljoenen Real haters ja. Je gaat toch geen onzin lopen verkondigen dat er Barcelona haters zijn. Sterker nog ik haat Barcelona net als velen ook niet wel stoor ik me aan sommigen Barcelona fans en ook aan deze Xavi.

Dat laatste van je is een beetje kinderachtig of niet? Hoe oud ben je..

8 juni 2012 om 20:07

Het waren juist de Barça-spelers, trainers en trouwe supporters op deze website die de rivaal en andere opponenten hebben gefeliciteerd toen Barça verloor. Dat jij dan alleen deze mening van Xavi en zijn volgers noemt vind ik een beetje scheef. Pep en co. hebben real meermaals gefeliciteerd, waar Mourinho enzo vorig jaar complottheoriëen verzonnen, over diefstal spraken en scheidsrechters opwachtten in parkeergarages. Ook op dit forum heb ik zat felicitaties van Barça-fans aan de kampen van real en Chelsea gezien.

8 juni 2012 om 20:20

Klopt en daar ben jij ook 1 van. Je feliciteerde altijd een Real supporter maar ik heb het over bepaalde Barca fans en het zou zo kunnen zijn dat succes supporters zijn van Barcelona, want nu zijn er ineens heel veel supporters van Real en Man City. Het irriteert me wel enorm want ik ben net als jou 1 van de supporters die altijd een Barcelona fan feliciteert.

Ik heb me altijd gestoord aan Mourinho zijn uitspraken en ben alleen maar blij als hij weg is, maar iemand met een staat van dienst als Xavi irriteert mij enorm helemaal omdat het hier om het EK gaat en niet om een Real of wat dan ook. Ik vind hem dan ook erg schijnheilig net als Barca fans Mourinho en consorten niet kunnen verdragen.

Dit word dan een nietus wellus spelletje en hij heeft dit gedaan en de ander zo.
Heb altijd geroepen dat Real heel slecht tegen hun verlies kunnen wanneer het tegen zit behalve Alonso en Casillas, maar wel die Portugese enclave.

Nu heb ik dat met Xavi en dit is niet de eerste uitspraak van hem.

9 juni 2012 om 16:31

Ah ok gelukkig, dan zijn we het wat dat betreft met elkaar eens.

Ik moet met pijn in mijn hart zeggen dat ik me ook weleens kan storen aan de uitspraken van Xavi. Ik heb hem ontzettend hoog zitten maar en juist daarom heb ik liever dat hij zich gewoon iets netter houdt, al zal hij zijn motieven wel hebben. Ik vind Mourinho een bijzondere trainer die altijd van een team met vraagtekens een van 's werelds sterkste elftallen weet te maken, maar zijn houding in de media is er gewoon een die ik niet support. Als ik dan dit soort uitspraken van Xavi, Rosell en Alves lees dan denk ik: 'hou dit nou voor je, je krijgt er alleen maar negatief gezeur van.'. Verschil tussen Xavi enerzijds en Rosell en Alves anderzijds is dat Xavi een Catalaanse jongen van de club is die ik graag na zijn voetbalcarrière nog bij Barça zie, waar die andere twee voor mij passanten zijn. Xavi is een icoon van de club, Rosell iemand die ik in staat acht om het huidige Barça door zijn eigen ego te laten verpesten en Alves iemand die zo onberekenbaar als de pest is en het imago van de club toch nooit zal opkrikken. Juist van iemand als Xavi valt het me weleens tegen.

Toch zoek ik vaak wel naar de redenen erachter. Als vice-captain moet hij natuurlijk altijd een goed woordje over hebben voor zijn team na een slecht resultaat. Wanneer je een wedstrijd lang hebt moeten vrezen voor de Pepe's van deze wereld zonder dat de scheidsrechter adequaat ingrijpt wil je daar misschien na de wedstrijd wat over kwijt zodat het niet onopgemerkt blijft. Als je blij bent iets te hebben gewonnen en de rivaal ratelt over arbitrale dwalingen, diefstal, een complot, prikt een vinger in je oog en staat zacht op het hoofd van een teamgenoot dan wil je dat wellicht niet zonder repliek laten. Nu kom ik terug op wat je zegt in je tweede alinea, waarom zou hij nu dergelijke dingen over real zeggen?

Ik hoop dat je me niet direct voor gek verklaart zoals een paar anderen op deze website maar gezien de timing van zijn uitspraken en hetgeen Busquets heeft gezegd over de relaties in de groep, bedacht ik me dat het mogelijk is dat de Catalanen in de selectie van spanje helemaal niet nog een prijs naar madrid willen zien gaan. Klinkt dit compleet bizar? Ikzelf zie spanje als land het minst graag winnen, doe mij dan maar onze oosterburen. Ik ben vaak blij voor de Barça-spelers en de Catalanen, maar zo'n huldiging met honderden spaanse vlaggen in het hartje van de hoofdstad is voor mij een verschrikking, iets waar ik niet naar kijk. Ik kan me goed voorstellen dat Xavi en co. het maximale uit hun sportieve carrière hebben willen halen en dat dit enkel mogelijk was door met spanje het EK en het WK te winnen (met Catalonië mag het immers niet). Nu dit is bereikt kan ik me best goed voorstellen dat ze er wel een beetje klaar mee zijn om voor het spaanse volk en vaderland te strijden. Maar goed, het is wellicht wel ver gezocht en onwerkelijk.

Ik ben dat moddergooien van Xavi meer dan zat! Altijd maar kritiek leveren op aartsrivaal Real Madrid. Real Madrid wás afgelopen seizoen de beste ploeg.

Lionel Messi was wel de beste speler maar Cristiano Ronaldo het meest beslissend in de belangrijkste wedstrijden, dus verdiend laatstgenoemde de Gouden Bal.... toch?

Xavi maakt zichzelf totaal niet geloofwaardig met zijn domme uitspraken. Hij doet net alsof Guardiola het voetbal heeft uitgevonden. Ajax speelde in 95 al zoals Barcelona nu speelt. Het enige verschil is dat het voetbal van Ajax vele malen leuker was om naar te kijken dan naar Barcelona. Het had meer een doel en de zijkanten werden meer opgezocht, waardoor prachtige aanvallen ontstonden. Tegenwoordig vind ik het voetbal van Barcelona maar slaapverwekkend met het eeuwige getik. Het Barcelona van Frank Rijkaard was vele malen spectaculairder en leuker om naar te kijken. We zullen nog wel zien hoe goed Guardiola daadwerkelijk is, wanneer hij een ander club traint. Mourinho bewijst al jaren de beste te zijn en is niet na 4 jaar al voetbal moe.

Daar gaan we weer hoor...xavi moet weer eens dingen zeggen. Ik heb bij deze knuppel echt nog nooit iets zinnigs uit zijn mond horen komen. Mourinho is in de 3 grote competities kampioen geworden. Heeft met 2 teams de CL gewonnen. Deze man zal voor altijd herinnert worden als een van de beste trainers ooit. En dan noemt hij Guardiola, iemand die niet het voetbal verandert heeft. Maar het voetbal van een Nederland namaakt. Guardiola die 4 jaar het geluk had dat hij de beste spelers ter wereld in zijn team had, die verschrikkelijk goed zijn ingespeeld, Guardiola die het geluk dat Rijkaard daarvoor al iets geweldigs neer had gezet. De Guardiola die na 4 jaartjes en de eerste tegenslag overspannen ontslag neemt. Pep moet eerst maar laten zien dat hij bij nog een club kan presteren. Maar goed, zoals ik al zei; bij deze jongen is er nog nooit wat zinnigs uit zijn mond gekomen.

Dit is natuurlijk een volstrekt gekleurde mening van een jongen die ze ploegmaatje en ze voormalig trainer de hemel in prijst. Maar het slaat helemaal nergens op, over Messi valt te discusieren maar wat hij over Mourinho zegt slaat nergens op. Guardiola heeft met het beste team van de wereld goed gepresteerd maar heeft nergens anders nog iets laten zien, Mourinho heeft al bij veel teams gepresteerd en is op dit moment een van de beste zo niet de beste van de wereld.

Wat is die Xavi toch een zeikerd geworden. Zodra ze een x iets niet winnen komt de ware aard naar boven.

xavi hou je mond en doe waar je goed in bent je voeten laten spreken want je praat poep en het stinkt ma gelijk heb je enegzins wel hij zal geen voetbalgeschiedins schrijven hij heeft het al gedaan

Mourinho had een legende kunnen zijn maar helaas worden zijn wereldprestaties overschaduwd door zijn trieste en onsportieve gedrag. Zulke mensen zijn een slecht voorbeeld voor de jeugd en geen uithangbord voor de sport. Fair Play hebben ze het toch steeds over?

Mourinho gaat wel degelijk de geschiedenisboeken in. Als de trainer die Real Madrid in het seizoen 2011/2012 kampioen maakte en met die ploeg in dat jaar de finale van de Champions League haalde, iets wat Xavi niet van zichzelf kan zeggen.

Je kunt fan zijn van Mourinho of de man haten; Je kunt Guardiola een betere trainer vinden of niet;
Maar nu slaat Xavi echt war taal uit.
Mourinho heeft gewoon overal enorm goed gepresteerd.

Met zijn houding en gedrag maakt hij zich niet overal geliefd; maar ook zulke mensen gaan de geschiedenis boeken in. Ik denk dat het onmogelijk is een samenvatting van de laatste tien jaar over het voetbal te maken, zonder Mourinho hierin te noemen. Deels juist door zijn gedrag, maar vooral ook om al zijn prestaties. Alleen de CL zege van Porto is al iets om een geschiedenis boek mee te vullen.

Meest arrogante voetballer, niets nieuws.
Jose Mourinho is sinds de dag dat hij succes boekte met Chelsea en Barca keer op keer in de CL tegenkwam een kwaalgeest geweest voor Xavi. Was het niet op het veld dan wel buiten, die jongen kan er nog steeds niet tegen dat Jose Mourinho succesvoller is dan Pep Guardiola. Jose Mourinho heeft buiten Spanje genoeg bewezen, en dat is een groot factor wat meespeelt. Iets wat bij Pep Guardiola nog steeds ontbreekt voor het geval dat jullie dit niet wisten...

Eigenlijk verbaasd het mij niet dat die jongen weer een sneer moet uitdelen naar alles en iedereen die van hem wint. Chelsea heeft gestreden en gewonnen, deal with it en gedraag je niet als de bitch die je bent. Je bent onderhand 30 gedraag naar je leeftijd en pak je verlies. Geweldige voetballer als Xavi heeft zulke uitspraken niet nodig.

Tegenwoordig past het perfect bij Barca-cultuur, alles wat tegen Barca is behoord niet tot de voetbalwereld en gaat tegen de voetbalwet.
Geen Real Madrid, geen Chelsea en geen Jose Mourinho. Alleen Barca;

Oi Xavi! were having a laugh

8 juni 2012 om 20:12

Dat ontbreekt inderdaad bij de jonge Pep. Wie weet of hij de critici de mond gaat snoeren de komende jaren.

Wat ontbreekt bij Mourinho is presteren met een team waarmee hij alles gewonnen heeft. Een team waarbij de honger is gestild en de 'over mijn lijk-'mentaliteit weg is. Bij Porto vertrok 'ie, bij Chelsea bereikte hij nooit het optimale doel en bij Inter was 'ie weg toen zijn op de CL beker stond. Ben benieuwd of hij daar ooit in zal slagen.

Xavi lijkt wat rancuneus te zijn. Natuurlijk gaat Mourinho de geschiedenisboeken van het voetbal in. Hij is een van de meest succesvolle coaches ooit, maar omdat hij meneer Xavi weleens dwars heeft gezeten is het niet wat, zwak van Xavi. Beter zegt hij: "ik vind Mourinho een klootzak, maar hij is wel een toptrainer." In plaats van dit ontkennen dat hij een toptrainer is, achterbaks gedoe is het eigenlijk.

Ik bewonder Xavi zeer voor zn voetbalkwaliteiten maar ooh ooh wat kan hij soms dom praten, zoiets over Mourinho zeggen is natuurlijk onzin en slaat nergens op, Jose is 1 van de beste trainers die het voetbal heeft gekend en is al de geschiedenis ingegaan en zn carriere is lang nog niet afgelopen.

De ware aard van Barca-spelers komt weer eens bovendrijven. Ze doen bij Barca zo hun best om een perfect family fair play plaatje voor te houden aan de wereld, maar het zijn gewoon mensen. Xavi vindt zijn eigen trainer de beste, ook al is die overspannen na vier jaar op het hoogste niveau, terwijl Mourinho net bezig is met de warming up van zijn trainerscarriere en in meerdere landen geweldig heeft gepresteerd en bovendien met een Porto dat veel mindere kwaliteiten heeft dan Barca een CL gewonnen heeft. Door al die prestaties van Mourinho komt Xavi hier eerder over als iemand die niet zo goed tegen z'n verlies kan als Barca de wereld wil doen laten geloven.

Ik vind het altijd wel lachen als spelers dit soort uitspraken doen. Ze beargumenteren hun uitspraken nooit. Ze zeggen altijd maar wat omdat ze speler, coach of wie dan ook niet mogen. Of omdat het de tegenstander is. Het is natuurlijk belachelijk dat Xavi dit zegt.

Ik ben niet een grote fan van Mourinho zijn karakter, spel en beleid maar wel kan ik groot respect voor hem opbrengen. Wie kan nou het zelfde zeggen als wat hij gepresteerd heeft? Eigenlijk helemaal niet niemand. Mourinho is uniek, maar ieder mens is natuurlijk uniek.

Het is natuurlijk moeilijk te zeggen wie de best coach is geweest (over vier 4 jaar). Iedereen heeft zijn eigen interpretatie van beste coach. Baseer je het op prijzen, positiespel, naar je kunnen presteren met je materiaal. Het is gewoon je eigen interpretatie.

Wel ben ik van mening dat Guardiola het voetbal inderdaad naar een niveau heeft gebracht. Als voetbal lief hebber kan je alleen maar genieten van Barcelona. Veel mensen zeggen dat hij saai getik is. Maar als je aandachtig kijkt zie dat hun positiespel briljant is. De looplijnen, het kijken over de schouder voordat je de bal aangespeeld krijgt, de passes, de precisie. Dit is niet in één jaar opgebouwd maar heeft jarenlang geduurd. Dit gebeurt allemaal al in de jeugd.

Toch moet hij een sneer naar Chelsea maken. Ten minste ik vat het op als een sneer. Namelijk deze uitspraak: Chelsea won de Champions League, maar toch is Barcelona het niveau dat iedereen wil bereiken.''
Klinkt als wil zeggen dat Chelsea onterecht de CL heeft gewonnen en Barcelona hem moest winnen. Want Barcelona is de beste en het spel wat hun spelen is het enige wat goed en mooi is.

Over de Ronaldo en Messi discussie, je bent werkelijk ongelofelijk dom als je niet weet wie beter is. Is toch zo simpel man.

Xavi is wel lekker bezig met provoceren de laatste tijd.. Natuurlijk gaat hij wel de voetbalgeschiedenis in.. Als je alleen al naar zijn prestaties kijkt, zijn karakter, zijn (soms domme) acties. Ik weet zeker dat over een jaar of 20 we allemaal aan onze kinderen zitten te vertellen over 'die ene coach van Madrid', de man die het onmogelijke deed; met 9 punten voorsprong kampioen worden. Die man die met Porto de CL won. Met Chelsea bijna, met Inter de CL won en hopelijk brengt hij naar Real Madrid de tiende.

Het zit Xavi wellicht heel diep dat ze op eigen kracht geen prijzen kunnen pakken.

Xavi knul, zet je eroverheen !! EK is begonnen, competitie is al een tijd klaar, je club is bezig met de voorbereidingen op een nieuw seizoen, jij gaat hier met je Iqtje uithalen naar Mourinho.

Dezelfde Mourinho die in 4 verschillende competities en in de CL heeft bewezen hoe goed hij is, die Pep van jou heeft dat niet gedaan, dus is de conclussie heel simpel "mourinho zal in de geschiedenisboeken met de onderlinge prestaties altijd hoger genoteerd staan dan Pep".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4219 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

738 fans
Middenvelder, 38 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Al-Sadd 18 6 0 0
2016/2017 Al-Sadd 26 10 2 0
2015/2016 Al-Sadd 24 3 0 0
2014/2015 Barcelona 31 2 1 0
2013/2014 Barcelona 30 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Update: 38-jarige Xavi verrast en verlengt met twee jaar

Xavi Hernández zou eigenlijk deze zomer zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen, maar is op dit besluit teruggekomen. De 38-jarige middenvelder blijft in ieder geval nog een halfjaar spelen voor het...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren