Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi wijst verantwoordelijke aan voor uitschakeling Barcelona: ‘Hij is slecht!’

Laatste update:

Trainer Xavi is woest op scheidsrechter István Kovács, zo maakt hij na afloop van de pijnlijke 1-4 nederlaag in de Champions League tegen Paris Saint-Germain duidelijk voor de camera van Movistar. De oefenmeester van FC Barcelona vindt dat de Roemeense arbiter de wedstrijd te veel beïnvloed heeft.

Paris Saint-Germain plaatste zich dinsdagavond ten koste van FC Barcelona voor de halve finale van de Champions League. De ploeg van Luis Enrique was na de 1-2 nederlaag van vorige week ditmaal met 1-4 te sterk voor FC Barcelona. Kantelpunt in de wedstrijd was een rode kaart voor Ronald Araújo na een half uur spelen. Xavi zelf kreeg ook rood van Kovács.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De wedstrijd begon goed voor Barça met een openingstreffer van Raphinha op aangeven van Lamine Yamal, maar in de 29ste minuut ging het helemaal mis voor de Catalanen.

Araújo voelde zich genoodzaakt aan de noodrem te trekken toen de doorgebroken Bradley Barcola een vrije doortocht genoot richting Ter Stegen. De Uruguayaanse verdediger duwde de Franse buitenspeler in de rug en kon inrukken met rood. Nadien liep PSG relatief eenvoudig weg tot 1-4.

“We hebben kansen gekregen, maar met tien man wordt het een lastig verhaal in de Champions League”, concludeert Xavi na afloop. “De rode kaart voor Araújo was in deze situatie zeer onterecht. Het is niet goed voor het voetbal om hiervoor rood te geven. Het besluit van de arbiter was beslissend deze wedstrijd.”

“Het is pijnlijk dat een heel seizoen hard werken wordt beëindigd door een beslissing van de scheidsrechter. Ik heb ook tegen hem gezegd dat hij erg slecht was, dat hij het spel niet begreep. Hij was verschrikkelijk.”

“Hij verandert de wedstrijd volledig. Ik hou er niet van om over de scheidsrechters te praten, maar in dit geval was de impact gewoon te groot”, aldus de geïrriteerde Xavi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Xavi kan vooral de schuldige aanwijzen wanneer hij in de spiegel kijkt.

17 april 2024 om 00:04

De hand in eigen boezem steken, is niet zijn gebruikelijke modus operandi ...

17 april 2024 om 07:49

Barcelona staat bekend om het constant proberen te beïnvloeden van een scheidsrechter. Deze Roemeense topper liet zich niet provoceren en floot volgens de regels. Barcelona heeft niet het vermogen tot zelfreflectie en legt graag de schuld bij alles behalve zichzelf.

17 april 2024 om 08:00

Nou heb ik niet veel met Barcelona, maar dit doet letterlijk elke club in de CL volgens mij.
Zijn maar weinig trainers/clubs die de schuld bij zichzelf zoeken. Lijkt me meer een ding van deze tijd dan echt een Barca ding.

17 april 2024 om 19:20

@ijsberg

Ik vind het wel vooral een Xavi-ding.

Als voetballer was het een enorm zeikwijf en als trainer is het niet minder.

17 april 2024 om 07:57

Want? Wat heeft Xavi precies fout gedaan? Heeft hij Araújo opdracht gegeven een domme rode kaart te pakken. Dat was voor mij de enige schuldige aan dit debacle. Tot die rode kaart kom je enigszins gelukkig op 1-0 en is er geen vuiltje aan de lucht.

17 april 2024 om 08:34

Wat Xavi fout heeft gedaan? Zich gedragen als een klein kind dat zijn zin niet krijgt, de beste man is de 40 al gepasseerd, maar gedraagt zich nog kinderachtiger dan mijn neefje van 5, en ook nog eens zo kinderachtig om nooit, maar dan ook nooit de schuld bij hemzelf, of zijn eigen ploeg te leggen

17 april 2024 om 11:02

Hij schopte uit woede een reclame boarding omver die de camera positie moest beschermen en riep hele lelijke dingen naar de scheidsrechter. Moest er met rood af en kon daarna zijn ploeg niet meer coachen.

Let wel, op dat moment stond het pas 1-2 en was Barcelona nog niet uitgeschakeld.

Zijn agressieve gedrag sloeg over op de ploeg en nog geen vijf minuten later ging Cancelo de fout in met een agressieve sliding in de zestien.

Lijkt me dat Xavi genoeg fout gedaan heeft. Had rustig moeten blijven, zijn ploeg moet blijven coachen en rustig moeten houden.

Het is niet goed voor het voetbal om rood te geven. Meent hij dat echt … wat had de Scheids dan moeten doen. Iedereen is het erover eens dat het helaas een rode en terechte was. Geld ook voor die penalty..

17 april 2024 om 10:00

"voor het voetbal (lees: Barca)" moesten de regels even gebogen worden voor meneer Xavi... Ik vind het eeuwig zonde dat hij als trainer van Barca stopt! Ik hoop dat zijn maatje Laporta hem nog kan overtuigen te blijven. Deze man heeft een ongekend gebrek aan zelfreflectie.

17 april 2024 om 10:21

Water is nat, gras is groen, Xavi (en al die Catalanen bij de club tijdens de gloriejaren) vindt het slecht voor het voetbal als Barca verliest of uitgeschakeld wordt. Het is elke keer hetzelfde riedeltje en inmiddels flink achterhaald, gelukkig gaat hij weg en hoeven we dat dus niet zo vaak meer te gaan horen.

Xavi laat zich kennen. Is een fantastische voetballer geweest, ik begrijp passie maar je hoeft niet zo te reageren.

Vind dit over het algemeen, ook vandaag, gewoon een prima no nonsense scheids. Die gele kaarten van Lewandowski en Marquinhos onterecht maar verder?

17 april 2024 om 02:16

Xavi is altijd een slechte verliezer geweest, dat is niets nieuws, dat hoort erbij. Hij begon vroeger toen hij nog speler was ook altijd achteraf te zeuren dat tegenstanders zo verdedigend gingen spelen, want als ze lekker gingen aanvallen dan kon Barcelona makkelijker van ze winnen. Maakt voor mij niet uit, dat heeft wel zijn charme, zulke mensen. Zo’n Klopp of Mourinho ook, dat geeft het voetbal karakter.

Stel je voor je hebt een trainer die hier voor de camera zijn schouders ophaalt en zegt “tsja we hebben hard geknokt en er zat misschien een stunt in vanavond, maar het mocht niet zo zijn”. Dan denk je als Barcelona supporter toch ook, waar hebben ze die slappe zak vandaan gehaald?

17 april 2024 om 08:42

Het is alleen geen voorbeeld naar de ploeg imo. Passie prima, meeleven prima maar dit is een beetje jezelf teveel laten kennen. Dat bord schoppen en zo uit je stekker gaan. Je ziet het ook bij een overtreding van een Cancelo, een afspiegeling van Xavi op de rest.

Daarnaast is naar de scheids wijzen altijd zwak, doe het zelf ook nog weleens, maar je hebt het altijd in eigen hand. Er lagen kansen, maar je hebt het aan jezelf te danken vanavond.

17 april 2024 om 09:58

Als je over de twee wedstrijden bekijkt is het een top prestatie van Barcelona geweest, natuurlijk had er met wat mazzel meer ingezeten maar ze kunnen met opgeheven hoofd vertrekken. Dat Xavi uit zijn plaat gaat is frustratie, die weet nog hoe goed zijn Barcelona circa 2010 was, waar ze zo'n wedstrijd beter onder controle zouden hebben gehad. Maar dat niveau heeft Barcelona niet meer en dus krijg je dit soort situaties waar spelers onder zware druk vroeg of laat een fout maken.

Er zijn toch grote stappen gezet tov vorige jaren waar ze zelfs roemloos uit de Europa League werden geknikkerd, en er zijn een aantal talentvolle jonge spelers waar je de komende jaren mee kan bouwen. Xavi is weliswaar exit, maar hij heeft wel een aardige basis gelegd denk ik.

Hoe je hier iemand anders dan jezelf en het team de schuld kunt geven is mij een raadsel.

17 april 2024 om 09:21

Correct aurajo of hoe je het schrijft, die laat zijn team in de steek. Gewoon laten lopen, hij moet ter stegen nog voorbij. Rn dan nog is het maar 1-1 en sta je nog steeds 1-0 voor. Dom van die verdediger.

17 april 2024 om 10:01

Dat is bij Xavi hoofdregel: altijd zoeken naar externe factoren (het grasmat lag er niet goed bij, de scheids, de bal was niet rond genoeg, de scheids, het zonnetje scheen iets te fel, de scheids).

Kan me geen moment herinneren dat hij kritiek had op zijn eigen keuzes of de prestaties van het team.

Xavi die voor de 6e of 7e keer rood krijgt dit seizoen en dan nu dit gaat roepen. Die man heeft inderdaad het beste gedaan om gewoon te stoppen. Want die kerel is gek geworden dit jaar. Alleen maar lopen janken op scheidsrechters. Dit is gewoon een terechte rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

16 april 2024 om 23:58

Deed die als speler ook wel erg vaak toch, dat janken bij de scheids.

Prachtige voetballer geweest maar momenteel al ruim 2 jaar een enorme kwal langs het veld. Als volwassen vent jezelf zo kinderlijk gedragen en laten gaan kan echt niet als je zo’n grote voetballer bent geweest. Ook altijd maar dat wijzen en beklagen naar anderen, heel vermoeiend.

17 april 2024 om 00:21

Was als speler ook zo, niks veranderd.

Stel je eens voor... Het zou Raphina zijn die was doorgebroken en Marquinhos verdedigt zoals Araujo dat deed. De scheidsrechter geeft een gele kaart.. Wat zou de heer Xavi dan zeggen? We zullen het nooit weten, maar ik vermoed moord en brand schreeuwen omdat de scheidsrechter rood had moeten geven. Ik kan weinig respect opbrengen voor dit soort trainers. Altijd maar de schuld bij een scheidsrechter leggen.

17 april 2024 om 00:46

We zullen het wel weten. Dan roept hij 200% dat het rood had moeten zijn.

Xavi is in die zin echt supporter. Die kan to-taal niet objectief oordelen.

17 april 2024 om 07:09

Joh, zo werkt het - helaas - nou eenmaal. Meerendeel van de spelers en trainers ziet enkel het ongelooflijke onrecht dat een scheidsrechter of VAR hen aandoet. Beetje realiteitszin komt ver na de wedstrijd of gewoon niet.

Een paar weken geleden liet zelfs een normaal gesproken sympathieke vent als Ron Jans zich kennen. Part of the game, vrees ik…

Zo kennen we Xavi en Barca weer, altijd naar een ander wijzen als het niet goed gaat.

17 april 2024 om 05:49

Daar lag het aan?

17 april 2024 om 06:41

En zonder doping van Juventus was Ajax in de mid jaren 90 vaker CL geworden. Zo kan je altijd wel terugkijken en een excuus zoeken. Neemt niet weg dat met 11 spelers PSG ook de betere was en Xavi gewoon naar zijn eigen team moet kijken. Die speler is gewoon dom om de overtreding te maken op een speler die vrij door kan lopen naar de keeper. Hij had hem lekker door moeten laten gaan en eventueel laten scoren dan had je nog steeds 11-11 gehad.

17 april 2024 om 10:18

Niet echt relevant, elk team is wel benadeeld of bevoordeeld ergens dit seizoen. Dit gaat om deze wedstrijd en Xavi is zo kinderachtig om naar de scheids te wijzen in plaats van zichzelf

Het "probleem" is met name dat er zo grillig gefloten wordt. Die rode kaart geven misschien 6/10 scheidsrechter, en de overige 4 vinden de duikeling te makkelijk. Die strafschop op Dembele geven misschien 8/10. Andersom geven misschien 3/10 Gundogan een penalty. Uiteindelijk zie je bij een identieke overtreding ieder weekend alle verschillend mogelijke beslissingen genomen worden.

Om waar wat te noemen. Maar in het American Football wordt we bijvoorbeeld groot onderscheid gemaakt in de regels tussen contact zoeken, een hand op een schouder leggen en daadwerkelijk vasthouden of iemand naar achteren trekken. In het voetbal is het "ja, er was contact" en vervolgens is het interpretatie VAR en scheidsrechter. Dat moet gewoon beter, en niet enkel op basis van deze wedstrijd. Maar wat je ieder weekend ziet.

Verder heb je natuurlijk nog de publiek opinie. Wanneer Suarez die strafschop meekrijgt bij de remontada omdat hij valt voor de hand op zijn schouder. Dan is het de meest schandalige schwalbe ooit en moet de scheidsrechter ontslagen worden. En nu die Barcola zo Araujo erbij naait. Nu is het vooral dom van Araujo en "kan je hem geven." Tja..

17 april 2024 om 00:22

Die remontada vergeet ik nooit meer! Uefalona op zijn best.

17 april 2024 om 00:26

En alle cruciale beslissingen even terecht als vandaag voor PSG!

17 april 2024 om 00:37

Nou, ik ben voor Barca en al helemaal tegen psg. Maar vandaag floot de scheids gewoon uitstekend, en tijdens de remontada is psg gewoon zwaar genaaid. Jank alsjeblieft niet zo als xavi en neem je verlies

17 april 2024 om 00:44

Nee natuurlijk. Wanneer een speler van PSG duikelt voor een hand op de schouder is het goed gefloten. En wanneer iemand van Barcelona dat doet is de tegenstander genaaid. Geloof je het zelf?

17 april 2024 om 00:58

Sorry hoor maar er moest altijd rood zijn toen voor de fout op di Maria (+ penalty) en die penalty die Suarez meekreeg was er nooit een.

17 april 2024 om 02:38

Dat was idd een van de meest bizarre wedstrijden qua arbitrage die ik ooit gezien heb.

En uiteindelijk hielp het Barcelona niets want die vlogen er de kwartfinale direct kansloos met 3-0 uit tegen Juventus.

17 april 2024 om 07:22

Barcelona tegen chelsea was nog veel erger. Chelsea had recht op drie penalty's en kreeg er geen één.

17 april 2024 om 09:25

Er zit geen lijn in, ref a fluit wel ref b niet, ref x geeft rood maar de andere zegt niet flauw doen jongen. Daar zit het grote probleem. Refs moeten hetzelfde fluiten. Er moet een contact grens zijn, maar die is overal anders. En dat is het grote probleem.

Zo kennen we Xavi het beste.
Het ligt aan alles en iedereen behalve aan Barca of senōr Xavi zelf.

Wat een ongelooflijk bedroevende jankbal deze vent. Als speler ook maar dan kom je er mee weg. Als coach heeft hij niets te zoeken bij clubs met prestige als die van Barca met zijn ukkie mentaliteit.

17 april 2024 om 00:51

Xavi is heel erg inderdaad. Tegenovergestelde van een Valverde, Ancelotti of Zizou.

Moet toch haast wel dat hij niet met de druk kan omgaan toch? Dat hij compleet overspannen is. ja als speler zeikte hij ook, maar dat was niet zo explosief als als trainer. Hij rent nu als een dwaas langs door zijn trainersvak, schreeuwend en druk gebaren met zijn armen. En dat voor enkelen seconden ook nog eens.

Hij weet zelf ongetwijfeld dat hij dit niet moet doen, maar in het moment zelf lijkt hij zich telkens niet te kunnen beheersen.

17 april 2024 om 07:40

@Pedri

Xavi heeft hetzelfde probleem als van Basten, die kunnen niet inleven in minder getalenteerde spelers als hun zelf. Zelfs vanaf de zijlijn zien deze twee heren de voetballende uitweg. Alleen zien de spelers in het veld dit niet. En het lukt deze trainers niet om dit duidelijk te krijgen bij de spelers.

Beide zouden bijna de zwarte kicksen weer aantrekken om zichzelf op te stellen en het voor te doen..

17 april 2024 om 08:40

Ik ben er dan ook niet rouwig om dat hij vertrekt. Samen met die broer een engnek langs de lijn. Ik was blij met hem als opvolger van Koeman en ik geloof wel dat hij capaciteiten heeft om in de toekomst een keer weer trainer te worden van Barca, maar de man heeft een hele hoop nog te leren. En zijn temperament moet hij echt wat aan gaan doen. Simeone is er haast niks bij. Wat een dorpsidioot langs de zijlijn zeg. Men roemt hem omdat hij talenten als Yamal en Cubarsi de voorkeur geeft, maar die spelen zich onder elke trainer wel naar de basis. Daar hoeft men zich niet druk om te maken.

Andere kanttekening: mits iedereen fit zou hij Gavi, Pedri, Gundogan en Frenkie altijd tegelijk opstellen. Gavi/pedri op papier als linksbuiten dan. Daar heb ik nooit trek in. Gewoon met echte vleugels spelen en een keuze durven maken op het middenveld. De 2 beste spelen (voor de aanvallende middenveld posities).

17 april 2024 om 12:55

@joga_bonito10

Ik denk niet per sé dat Xavi qua temperament en coaching zal veranderen, dat is het aard van het beestje. Alleen denk ik dat hij bvb bij een andere club veel minder die uitbarstingen zal hebben omdat het niet de club is die zijn hart draagt.

Xavi was teveel Culer en te weinig manager wat dat betreft.

Bizar dat ze bij Ziggo Sport nog durven te beweren dat Xavi normaal een 'gentlemen' is, nou als er iemand zich vaak laat kennen langs de lijn en in zijn interviews dan is het Xavi wel.

17 april 2024 om 00:50

Echter is het verschil dat in 2009 tegen Chelsea en in 2011 tegen Arsenal het duidelijke arbitrale blunders waren. Dat was gisteren tegen PSG niet het geval.

17 april 2024 om 07:24

Blunders? Scheidrechter waren zwaar partijdig. Waren echt tegen chelsea web arsenal.

17 april 2024 om 10:06



Thuis in Camp Nou tegen Chelsea een 100 niet gegeven penalty aan Henry? En op Stamford Bridge een onterechte rode kaart voor Abidal aangezien Anelka zichzelf aantikte en viel?

Arsenal 2011 doel je op dat van Persie moment? Dat Barcelona was zo absurd beter dan Arsenal. Ik durf gewoon te beweren dat ze die wedstrijd hoe dan ook gewonnen hadden.

Maar het is 2024 mensen. Als we nu nog steeds gaan refereren naar wedstrijden van 15 en 13 jaar geleden is dat wel heel triest. Verbaasd mij overigens dat je die remontada tegen PSG niet benoemd. Of is dat omdat je zo een hekel aan PSG hebt? (omdat je aangeeft dat je liever Barca door zag gaan?)

Ik bespeur weinig objectiviteit in jouw post.

17 april 2024 om 16:05

Arsenal 2011 doel je op dat van Persie moment? Dat Barcelona was zo absurd beter dan Arsenal. Ik durf gewoon te beweren dat ze die wedstrijd hoe dan ook gewonnen hadden.

Dat is idd objectief

Dat absurd betere Barca had in Londen verloren en tot dat moment hield Arsenal ze prima bezig. Dat ze uiteindelijk toch gewonnen zouden hebben zonder die onterechte lachwekkend bizarre rode kaart weet niemand zeker.

Vooral dom van aurajo je staat 2 doelpunten voor en dan trek je aan de noodrem

Wat een kleine speler en kleine trainer ben je dan zeg. Bloedirritant de meeste trainers tegenwoordig. Houd gewoon je mond. Xavi heeft zelf nota bene Barcelona de wedstrijd uit gewisseld door Lamin Yamal eruit te halen. Maar goed, het zal wel zijn eigen schuldbewustheid zijn waardoor hij nu gaat uithalen naar de scheids die 100% terecht rood trekt. Nogmaals, klein mens.

Ze hebben nog steeds geen spiegel bij Barcelona. Gaat het goed dan hoor je ze niet, gaat het slecht dan is het ligt het aan alles en iedereen. Dit was rood, hij moet zijn verdediger aanpakken die het veroorzaakt.

Haha ik wilde het net nog bij het topic over de wedstrijd plaatsen. Xavi die de schuld bij de scheids legt in… 321 maar hij is er alweer hoor. Valt me nog mee dat Perez en Real niet genoemd worden. Of het slechte veld of een tegenstander die niet wilt voetballen. Wat hebben we allemaal nog meer van m gehoord? Het is maar goed voor hem zelf en voor Barca dat ze uit elkaar gaan na dit seizoen.

Een beetje zelf reflectie van meneer Xavi mag ook wel. Barcelona heeft dit toch echt zelf weggegeven. Het waren stomme fouten. Om te beginnen met Araujo. Ook bij de laatste doelpunt van Mbappe werd er slecht uitverdedigd.

Deze uitschakeling heb je toch echt volledig te danken aan oliedomme fouten van je eigen spelers. Araujo oliedomme rode kaart. Cancelo die kinderlijk loopt te verdedigen. Lewandowski die aan het eind een kadotje kreeg maar ipv af te leggen blind de bal tegen een blok aanschiet. Kounde die paniekerig loopt uit te verdedigen. Het zijn een opeenstapeling van onnodige fouten.

Hahaha Xavi houdt er niet van om over de scheidsrechter te praten. Dit is wel een hele late 1 april grap.

Xavi heeft al zijn succes geboekt doordat Barcelona altijd de wedstrijden gemanipuleerd heeft en de scheidsrechters omgekocht heeft en nu praat hij ineens slecht over ze

Natuurlijke een rode kaart. Kan toch niet duidelijker

Ondanks dat het oliedom is om zo te reageren, snap ik degelijk zijn frustraties wel. Je krijgt een rode kaart tegen, scheids die hier en daar wat kaarten geeft voor je eigen spelers (zoals onterecht voor Lewa die de kopduel aan is gegaan) maar enkel waarschuwingen voor overtredingen van bijvoorbeeld Hakimi en Hernandez. Het was redelijk partijdig wat betreft het uidelen van de kaarten, ondanks dat de rode kaart terecht was.

Toch blijft het een prima coach en zijn ze goed ver gekomen als je kijkt naar de team en omstandigheden van de club waarmee hij het moet doen. Je kan geen spelers kopen en tegelijkertijd maak je daarnaast mooi gebruik van La Masia spelers die voltreffelijk aan het groeien zijn wedstrijd na wedstrijd. Mooi 13 wedstrijden onverslagen geweest met een 17 jarige speler achterin. Ook in zijn eerste jaar een kampioenschap te pakken gehad. Helaas zorgt de grote passie van Xavi ook weer dat hij te vaak op hol slaat.

Volgend jaar kopsterk houden en weer proberen. FCB is weer langzamerhand aan het bloeien. Hopelijk kan Araujo ook leren van zijn fouten. Blijft een hele sterke verdediger als het gaat om mandekking en een onmisbare speler voor Barca.

Gracies Xavi en hopelijk tot later!

Het is natuurlijk balen om er op deze manier uit te gaan. Sommige zaken zaten niet mee, bepaalde details zijn beslissend en met 10 man + enkele afwezigen (Christenssen en Roberto) is het moeilijk om defensief stand te houden tegen een topploeg met zoveel aanvallend geweld. Het heeft niet mogen zijn, maar Xavi is enorm bedankt voor al zijn tomeloze inzet voor de club en de basis die hij heeft neergezet!

Natuurlijk kraamt hij wel eens onzin uit en is hij te opgefokt, maar elke Barcafan hoort van hem te houden. Niet enkel omdat hij een absolute clublegende is als speler, maar ook omdat hij als coach de club altijd boven zijn eigen persoon heeft gezet. Zijn onzinpraatjes bij momenten doet hij niet uit egocentrische of narcistische trekjes om zijn eigen status te verdedigen. Neen, dit doet hij als pure en gepassioneerde Culer uit clubbelang. Zoals een ouder zijn/haar kind als het ware ook tot de dood verdedigd, zo staat Xavi erin als coach van Barca. Bij een andere club zou hij ongetwijfeld veel relaxter langs de zijlijn staan, maar bij Barca speelt er meer dan zijn eigen persoonlijke succes. Het gaat hem in de eerste plaats om de clubbelangen.

En wie beweert dat hij niet zelfkritisch is heeft allicht niet goed opgelet. De beste man heeft al maanden geleden aangekondigd op het einde van het seizoen te vertrekken omdat de club een andere dynamiek nodig heeft. Hij heeft niet gewacht op een ontslag om een vergoeding mee te krijgen, zoals hij van dag 1 al duidelijk maakte, want hij wilt de club nooit tot last zijn. Dit alleen al is zeldzaam in de voetballerij, waar de meeste coaches blijven plakken bij hun club wanneer het slecht gaat om hun ontslagpremie mee te krijgen (logisch, daar niet van).

Xavi verdient dus het respect van de Barcafans. Dat andere mensen zich irriteren aan hem kan zijn, maar Culers horen blij te zijn dat er nog zulke clublegende's bestaan die onbaatzuchtig te werk gaan en veel opofferen voor de club. Niemand van de Barcafans zal slechter slapen dan Xavi vannacht. Ondanks dat het niet helemaal is uitgelopen zoals gehoopt, vertrekt Xavi wat mij betreft langs de voordeur. Als clubman, maar ook als coach die echt wel een mooie basis heeft neergezet met veel eigen talenten. En ook de landstitel van vorig jaar was een heel belangrijke prijs en bouwsteen in dit nieuwe project. Hij is nu toe aan broodnodige rust, maar wat mij betreft keert hij in de toekomst ooit terug als coach als hij nog werkzaam wil blijven in het vak.

Ze voelen zich weer te kort gaan. ‘Boehoe, iedereen is tegen Barça’. Het begint heel triest te worden allemaal. Eerst dat Xavi in een mindere periode zegt dat hij vertrekt, het gaat iets beter en dan komt beetje bij beetje terug op die beslissing. Laatst Laptorta die uit pure jaloesie naar Real toe, commentaar geeft over de transfer van Mbappe (en volgens mij is het nog niet eens officieel). En nu dit. Clubje heeft blijkbaar aandacht te kort. Nochthans zijn hun schulden en slecht beleid (waar ik dan wel graag aan toe voeg dat dit niet de fout is van het huidige bestuur) genoeg om in de aandacht te komen hoor.

Dit is een beetje zwak van Xavi, geen van de beslissingen van de scheidsrechter waren “verkeerd”. Ik vind het jammer dat ze uitgeschakeld zijn, maar Xavi heeft echt totaal geen recht van spreken als het gaat om hoe de scheidsrechter gefloten heeft..

Ik begrijp ergens wel waarom hij zo’n moeite heeft met de scheidsrechters als coach. Tijdens zijn carrière als speler heeft hij en het team waar hij in speelde lang een “bescherming” genoten van scheidsrechters. Zij mochten veel flikken en kregen altijd bij het minste of geringste strafschoppen of rode kaarten mee. Het zal even wennen zijn voor Xavi dat hij die bescherming nu niet meer heeft. Je went daar toch snel aan. Je ziet het ook aan hoe hij zich aan de zijlijn gedraagt, als speler was het voor hem de normaalste zaak van de wereld om 90 minuten lang te mekkeren en de zaniken. Het resultaat van dit gedrag was altijd dat Barca de scheidsrechter daarna in de broekzak had, het resultaat is nu dat hij een rode kaart te zien krijgt. Dat zal lastig zijn..

Ah de standaard reflex zoals we Xavi kennen. Want hoe durft de arbiter gewoon de regels te hanteren tegen het grote Barcelona??? Lachwekkend weinig zelfreflectie, grote voetballer maar klein mannetje

5 of 6 keer rood in 1 seizoen voor een hoofdtrainer van Barcelona kan echt niet, ik geloof ook niet dat dit ooit gebeurd is.

Misschien dat je als scheidsrechter die armgebaren nog kan afdoen met waarschuwing of geel, maar dat trappen tegen die stootkussens is echt beschamend.

Uitslag van vorige week was geen 1-2, maar 2-3..

hij zeikt toch 9 van de keer 10 over scheidsrechters, als het tegen zit.... Snap niet zo dat hij denkt van niet.

Wat heeft Xavi zich belachelijk genaakt dit jaar. Van een very likeable speler naar een totale dorpsgek.

Wat een slechte verliezer die Xavi, alsof hem onrecht is aangedaan, net als het hele stadion schreeuwen terwijl het volkomen terecht is. Doorgebroken speler, geen intentie om de bal te spelen: rood! Net als die onbesuisde tackle waar een penalty voor werd gegeven, volkomen terecht! Ook met 11 man kon Barca de bal amper in de ploeg houden, ook met 11 man hadden ze uiteindelijk aan het kortste eind getrokken.

Het zou Barca zeer goed doen als deze rare kerel binnenkort weg is. Altijd de scheidsrechters, altijd ligt het aan anderen. Goede voetballer, matige trainer, slecht karakter.

Barcelona zoals we het kennen; altijd wijzen naar de scheidsrechter. In het verleden meermalig bevoordeeld door de scheids en nu eens niet. Gelijk janken. Wat een nare coach. Gewoon weg gespeeld door PSG. Vond ze vorige week verrassend goed spelen moet ik zeggen maar vandaag werden ze gewoon verslagen door een betere en fellere ploeg.

deze scheids heeft juist geweldig gefloten, ik heb hem niet op één foutje betrapt!
Hij was de wedstrijd de baas en liet dat ook duidelijk merken!

Te grappig hoeveel anti Barca mensen er hier zijn.
Iedereen die zelf op veld gestaan heeft weet dat dit een dikke duik was van Braclona, zacht handje op zijn schouder en hij stort ineen als een kaartenhuisje. Dit was gewoon geel voor een dikke schwalbe!

17 april 2024 om 09:57

Lol, je kunt voor die actie gewoon rood geven. Hij ontneemt hem een 1-op-1-kans. Dat is rood. In plaats van daarover te praten, zou je het moeten hebben over hoe achterlijk de actie van Aurojo is. Hij heeft jullie het doorstoten naar de volgende ronde gekost. Je staat verdomme met een comfortable 2 doelpunten voor en gaat dan zo iets doen... en ook nog eens in de eerste helft... tja... dommer kan haast niet.

Ik zei het eerder al: de grooste verliezer van het vertrek van Xavi zijn uiteindelijk wij (real Madrid)! Deze man heeft echt 0,0 zelfreflectie. Hij wijst altijd externe factoren aan, maar het ligt nooit aan hem of zijn team.

Ik mag nog gelukkig prijzen met het feit dat Barca onder leiding blijft van Laporta. Voor hem geldt namelijk hetzelfde. Verschil met Perez is dat Perez de harde werkelijkheid snel onder ogen ziet. Als men niet presteert: even goede vrienden, maar business, is business. Je ziet bij Perez ook dat hij, soms tegen mijn gevoel in, het clubbelang voorop stelt. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat hij op een geniale manier legendes toch nog voor een dikke prijskaartje verkocht krijgt. Een goed voorbeeld is Ronaldo. Die man heeft ons zo ontzettend veel gebracht, maar toen Perez merkte 'oké, vanaf hier kan het alleen maar slechter worden' (was ik niet mee eens tho, maar achteraf had Don Perez een beetje ook wel gelijk). Wat doet hij vervolgens: hij verkoopt de beste man tegen zijn aankoopwaarde of zelfs meer...

Gotta love Perez, hahah maar dat even terzijde!

Weer OT: ik hoop voor de Barcafans dat ze een fatsoenlijke trainer gaan krijgen die vooral ook niet blind is voor eigen gebreken binnen de selectie. Verder zou ik als Barcafan die Laporta zo snel mogelijk laten vertrekken (ik weet niet of er een procedure is om een zittende clubpresident af te zetten, anders is het wachten tot de volgende verkiezingen).

Weer offtopic: die Yamal... mijn hemel! Wat is die jongen toch goed! Ik zat een beetje in de ontkenningsfase en dacht ach die is na een paar maanden wel klaar en de hype zal dan wel afnemen, maar nee hoor. Die jongen heeft echt alles op een absulute topspeler te worden... hij is het nu eigenlijk al, maar voor het rendement heeft hij genoeg jaren om daarop te verbeteren en dat is denk ik bij hem een kwestie van tijd. Ik hoop zo erg dat een City of PSG hem van jullie afsnoept, want dit kan nog wel eens een hele grote worden.

17 april 2024 om 23:56

Geloof dat Ronaldo toch echt degene was die zelf wou vertrekken, zie interview na gewonnen finale CL. Perez had weinig andere keuze dan gewoon meewerken en financieel het maximale eruit slepen. Wat hij ook gedaan heeft. Die staande ovatie van de Juventus fans maakte diepe indruk op Ronaldo.




Ik ben een Barca-fan in hart en nieren he maar het totale gebrek aan zelfreflectie vind ik echt enorm irritant. Ik vond de scheids goed fluiten, deed in mijn opzicht weinig verkeerd. Misschien dat je de penalty op Gundo kan fluiten, maar dan nog was het een kwestie voor de VAR dan. Gundogan werd lichtjes geduwd, maar daar gaat voor mij de overtreding niet over. Hij werd geraakt aan zijn hiel en valt daardoor. Het is lichtjes, maar je kon hem geven.

Desondanks was dat niet de reden waarom wij eruit zijn hoor, dat komt vooral omdat wij niet koel genoeg zijn voor zulke wedstrijden. Het is niet de eerste keer dat vanaf er druk en spanning voor een wedstrijd hangt, dat we ineens rare dingen beginnen te doen. Araujo was al van minuut 1 vreemde lange ballen aan het trappen richting Raphinha die niet aankwamen, die had duidelijk last van zenuwen vond ik. PSG heeft het tactisch ook slim aangepakt door Cubarsi telkens gedekt te houden in de opbouw zodat Araujo de opbouw moest verzorgen, niet zijn beste taak.

We hebben ons eigen uitgeschakeld, niet meer en niet minder. Hopelijk komt er nu een coach die ook wat realisme met zich meebrengt en iemand die durft de vingers op de wonden te duwen.

Xavi is teveel Culer om coach te zijn van Barcelona. Voor de meeste coaches is het een job zoals een ander, voor Xavi was het zijn passie, zijn leven en zijn reden van bestaan. Dan kan je emotioneel niet hetzelfde reageren. Pep is daar een veel koelere kikker in.



17 april 2024 om 12:39

Precies dat wat betreft die penalty van Gundogan. Gaat puur om het feit dat hij zijn hiel aantikt en dan is gewoon een penalty. Gundogan wees al naar zijn hiel en de scheids om daarop te letten bij de VAR. Maar goed, los daarvan is dat niet de reden dat we eruit liggen.

17 april 2024 om 15:14

Het is in ieder geval fijn om te lezen dat een van de Barcafans (en volgens mij begint het nu bij meerdere fans door te dringen) dat Xavi vanaf dag een een enorm gebrek aan zelfreflectie heeft. Dat kan en mag niet als trainer van een topteam: je moet durven om in de spiegel te kijken en de gebreken binnen het team te benoemen. Stap 1 is namelijk erkennen dat er een probleem is, maar bij als je die stap telkens overslaat, tja dan kun je geen vooruitgang boeken en gaat dat uiteindelijk ten koste van de club.

Xavi gaat nu weg. Maar wat vind jij van Laporta? Ik ben oprecht benieuwd naar je mening. Volgens mij is het merendeel van de fans nog altijd tevreden over hem. Ik lees vaak dat de problemen niet aan hem liggen en zijn handelen wordt goedgepraat met dingen als 'ja, maar zijn voorganger heeft er een bende van gemaakt en hij kan nu niet anders'. Ik zou bijna zeggen dat dat gebrek aan zelfkritiek is doorgeslagen naar de fanbase en dat is heel gevaarlijk voor de club.

Ik vind persoonlijk een Laporta geen haar beter dan een Xavi: hij heeft evenveel of zelf nog meer gebrek aan zelfreflectie. Ook bij hem ligt het aan de wereld, behalve aan zijn eigen handelen, keuzes en het team.

Hoe kijk jij ernaar?

17 april 2024 om 16:00



@unbeliebeble

Oh maar het ging ook niet helemaal alleen over Xavi hoor. Je kan daar quasi iedereen van bestuur tot technische staf ook onder scharen. Laporta die doodleuk beweerde dat wij vorig jaar al konden meedingen naar CL-winst. Dit jaar zei hij dat ook, terwijl we ergens in November waren en er qua spel totaal geen uitzicht was op enigzins zelfs door de laatste 16 komen.

Laporta is een populist pur sang, die roept ook gewoon maar wat om de supporters te sussen en heeft een enorm ego. Echter heeft die van financiã«n wel de juiste mensen rondom zich, Barcelona mag zich hoogstwaarschijnlijk volgens Cadena SER terug beroepen op de 1/1 regel vanaf deze zomer omdat ze terug zwarte cijfers draaien. Ook qua salarisschaal zou er terug meer mogelijk zijn.

Laporta weet best wel hoe hij een bedrijf moet runnen, alleen zou hij de PR best laten aan een professioneel team of laat hij zich in ieder geval begeleiden.

PS : Xavi gedraagt zich vooral zo omdat hij niet alleen coach is, hij is supporter, Culer en een echte Barça-mens. Die is te emotioneel geladen om deze job te dragen, daarom denk ik dat hij ook een stap opzij heeft gezet.

17 april 2024 om 16:55

Dank je wel voor je reactie! Ik kan me in veel vinden. Over het financiele aspect heb ik nog wel mijn vraagtekens hoor. Hij heeft zoveel van de club geofferd, het zou maar erg zijn als die offers tot geen positieve impulsen hadden geleid. Qua PR is het inderdaad een regelrechte ramp. Ik kan me zijn uitspraken over de CL-favoriet goed herinneren.

De tijd zal uitwijzen of hij Barca financieel echt erboven op kan krijgen. Ik lees overigens nog altijd negatieve berichten over Barca's financien.

Over Xavi: nooit zo bij stilgestaan maar dat is 100% correct. Hij is natuurlijk een die hard supporter en dat kan hij blijkbaar niet combineren met zijn werk als trainer. Verklaard deels ook zijn onvermogen om kritisch te zijn op zijn eigen functioneren en op het team. Maar goed dat laatste zou je als supporter ook moeten zijn, dus ik weet niet of dat per se een 'excuus' is.

17 april 2024 om 18:08

@Unbeliebeble

De beloofde 100 miljoen van dat Duits Bedrijf die een deel van de rechten had gekocht zouden deze zomer zeker aanwezig moeten zijn. Op basis daarvan zou La Liga de belofte hebben gemaakt dat ze terug “normaal” zouden mogen opereren.

Daarnaast heeft Laporta Puma slim uitgespeeld om bij Nike een hogere deal te krijgen. Laporta is een advocaat die best wel weet hoe contracten werkt. Hij wist best wel dat hij niet onder dat contract nooit eerder bij Nike wegkan. We zitten tot 2028 vast bij Nike

Hij heeft wel een beetje gelijk, de scheids was niet best. Rood was terecht, maar daarna liet de scheids zien dat hij toch weinig snapt van zo'n wedstrijd. Teveel onnodige gele kaarten. Verlies ligt aan Barca zelf.

17 april 2024 om 23:59

Ging mischien iets te snel en te vaak op zn strepen staan. Sommige scheids willen heel graag laten zien wie de baas is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren