Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Zwolle-keeper Boer slaat ballenjongen en bereikt met moeite spelersbus'

Laatste update:

Diederik Boer heeft maandag heel wat uit te leggen op het politiebureau. De keeper van FC Zwolle zou zondagmiddag in de promotie-wedstrijd tegen VVV-Venlo (2-2) een ballenjongen hebben geslagen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Volgens Boer is het een storm in een glas water en is er niets aan de hand.

Boer maakte zich naar verluidt kwaad omdat de vijftienjarige de bal niet snel genoeg terug gaf naar zijn zin. Daarop sloeg hij de knaap, zo schrijft het dagblad. Het incident gebeurde vlak voor het vak met de harde kern van de Noord-Limburgers, die furieus reageerde.

Na afloop stonden tientallen supporters de doelman van de Zwollenaren op te wachten op de parkeerplaats bij De Koel. Boer kon door vijf bewakers veilig naar de spelersbus worden begeleid. De ballenjongen deed aangifte bij de politie en derhalve zal Boer een verklaring moeten afleggen. Door het gelijkspel promoveerde Zwolle niet naar de Eredivisie. Het heenduel was in 1-2 voor VVV geëindigd.

Samenvatting VVV-Venlo - FC Zwolle

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ok, heb ik voor niks 3 minuten naar dat filmpje zitten kijken. Ik denk: dan kennen we ff zien wat er nou gebeurde, valt dat ff tegen.

Zag net op Ad.nl dat die jongen aangifte heeft gedaan.

30 mei 2011 om 01:09

haha, ik had precies hetzelfde maar had vvv-zwolle toch niet gezien en de samenvatting ook niet, dus maakte het niet zoveel uit. In de tekst staat ook dat er aangifte is gedaan.

30 mei 2011 om 02:13

Tja het valt niet goed te praten, maar misschien had ik ook hetzelfde gedaan.. Zijn soms echt irritant die ballenjongens !!

30 mei 2011 om 09:55

Haha ik ook Voor niks een samenvatting van zo'n bar slechte wedstrijd gekeken...

30 mei 2011 om 07:50

Dat had ik ook, kom ik nog te laat op school ook

30 mei 2011 om 12:26

Incident staat op lokale L1 site vermeld:

http://www.l1.nl/popups/mediaplayerpopup/_rp_comm_...
Ik zou zeggen, oordeel zelf....

Ik kan die mensen van Zwolle ook wel begrijpen, zo ver dat ze gekomen zijn en het op het laatste moment weggooien (in de competitie E N in deze wedstrijd).

Valt niet goed te praten overigens, maar zal wel meevallen denk ik.

30 mei 2011 om 01:08

Denk ook dat het wel meevalt, is eerder een tikje of duwtje geweest van hey joh schiet eens op, dom dom dom natuulijk om te doen

De hele wedstrijd is op tv geweest, dus kom maar op met die beelden en laat zien dat het klopt, want geloof er geen flikker van dat ie echt geslagen heeft,
Lijkt mij dat er dan een hoop mensen dit op tv hebben gezien en was het al op het nieuws geweest, wel apart dat niemand hier, voordat het AD er mee kwam, eerder over begon

30 mei 2011 om 02:13

ik heb het al paar uurtjes eerder aangegeven voordat het op AD site stond bij een eerdere nieuws rubriek getypt
Diederik Boer ging onderleiding van 5 zwolle stewards richting spelersbus en een peleton ME en daarvoor groep vvv stewards hielden de boze menigte op afstand en maakte de parkeerplaats vrij zodat spelersbus meteen snel weg kon rijden

Ik zie Boer in het filmpje nergens een ballenjongen slaan hoor....

30 mei 2011 om 03:45

Er staat dan ook nergens in de tekst dat het incident te zien in is het filmpje

30 mei 2011 om 07:11

De ballenjongen hield de bal gewoon vast en gaf hem niet aan de boer. dus daarom sloeg hij dus omdat hij natuurlijk haast had. Maar dat hij natuurlijk niet moeten doen alleen ik het deels wel begrijpen in de heets van de strijd.

30 mei 2011 om 08:01

Er staat toch in de titel dat hij een ballenjongen slaat! Oke, niet te zien op dit filmpje, maar die mensen in het stadion hebben het dus wel gezien.. Heel terecht dat ze die keeper klappen terug willen geven. Triest als je je frustratie moet uiten op een kind die wat langer doet over een bal teruggooien.

30 mei 2011 om 14:24

Langer doet over een bal teruggooien? Haha die is leuk. Toevallig viel het mij in de wedstrijd zelf ook op, die ballenjongen draaide met de bal weg van Boer, hield zn lichaam ertussen. Ik denk dan ook dat Diederik gewoon die jongen opzij duwde om bij de bal te kunnen.

Hiermee wil ik t overigens niet goedpraten.

30 mei 2011 om 08:24

Weet je wat misleidend is? Reageren op een gebeurtenis die je niet gezien hebt. Hier staat slaan, dat was het per definitie wellicht ook. Al kun je het ook omschrijven als corrigerende tik, wat het ook wel degelijk was.

Daarnaast wil je geweld afkeuren door middel van... geweld...... Hypocriet.

30 mei 2011 om 09:38

Ik keur alleen geweld tegen kinderen af. En zinloos geweld. Maar boer een paar tetters geven is niet zinloos.

30 mei 2011 om 10:19

Primitieve gedachte. Niemand verdiend met geweld bestraft te worden, maar een corrigerende tik bij kinderen is geen geweld. Geweld is wel iemand klappen geven zoals jij het brengt.

30 mei 2011 om 10:45

Zo en jij weet zeker dat het een corrigerende tik was? Heb je het zelf gezien?
Maar dan vraag ik me af wat bij jou de definitie van een corrigerende tik is....

Ik vind het niet meer dan normaal dat ze die keeper eens ff de waarheid wilde gaan zeggen. Wie zegt dat de mensen wilden gaan slaan??

30 mei 2011 om 11:04

Als je ontkent dat het een corrigerende tik was vraag ik me eerder af of jij het wel hebt gezien, ik heb het in ieder geval gezien. Live, op TV. Geheel in de emotie van de wedstrijd. Niet op een samenvatting oid, dan maak je de hele druk, spanning en emotie niet mee en kun je er sowieso niet over oordelen.

De definitie van een corrigerende tik is een afkeurend klapje, niet hard genoeg om het kind pijn te doen. Is overigens ook wetenschappelijk bewezen dat kinderen daardoor eerder gaan nadenken over hun gedrag en daardoor op latere leeftijd succesvoller worden. Zo verkeerd is een corrigerende tik dus niet.

Ach de beste man kan beter bij zichzelf te rade gaan, wat een waardeloze doelman. Zo dom hoe hij die strafschop weer veroorzaakte.

30 mei 2011 om 11:48

Dus door de, inderdaad, domme actie van Boer maakt dit direct een waardeloze doelman? Wat kort door de bocht zeg. Het geeft er blijk van dat jij Diederik Boer dit seizoen niet al te vaak heb zien keepen want dat is een jongen die de eredivisie makkelijk aan kan, en dat met 9 vingers.

Ook vreemd dat je door zulke magere en slecht onderbouwde reacties een groen randje kunt krijgen.

30 mei 2011 om 14:16

Haha, grappemaker. Boer een waardeloze keeper, FC Zwolle heeft niet voor niets de minste tegen doelpunten in de 1e divisie. Ik denk dat velen het hier wel met me eens zijn dat Boer een van de betere keepers in de 1e divisie is, en dat hij best mee kan bij een aantal eredivisie clubs.

Dit is gewoon schandalig, je gaat toch niet je frustraties afreageren op een jongetje die net wel net niet in de dubbele cijfers zit qua leeftijd. Schorsen en een flinke boete opleggen een taakstrafje kan er ook wel bij dunkt mij!

30 mei 2011 om 01:11

Lekker he, oordelen voordat je weet wat er daadwerkelijk is gebeurd, gewoon een jochie van 8 opzijn woord geloven, of schijnbaar heb je het zien gebeuren

30 mei 2011 om 09:18

De ballenjongen mag je dan ook schorsen, want die heeft zijn taak blijkbaar dus ook niet goed uitgevoerd. Ballenjongens kunnen soms ernstig mee doen aan spelbederf. Slaan zou ik niet snel doen, maar een duw kon hij wel krijgen, zulke kinderen moeten ook weten wat voor consequenties hun acties hebben.
Ik wil eerst wel eens goed zien wat er is gebeurd, want in de samenvatting kwam het niet naar voren en heb het ook nergens anders kunnen zien. Die jongen zal ook wel aangifte gedaan hebben onder druk van vvv supporters.

Als het net zo'n vervelend kereltje was als bij Lierse - Anderlecht met Proto kan ik me voorstellen dat Boer hem een oorvijg gaf.

Maar serieus, slaan hoort natuurlijk niet en zeker niet tegen kinderen.

Ik was erbij, er wat niks aan de hand. De ballon jongen werkte totaal niet mee aso jochie.
De boer wou toen de bal uit zijn handen grijpen de jongen duwde de boer duwde van zich af.
De harde kern was niet bepaald opbjectief.

30 mei 2011 om 01:23

Zeg je dit als Zwolle fan of als VVV fan? Want als je als Vvv'er dit zegt, dan komt het veel geloofwaardiger over dan als je een Zwollenaar bent. Die proberen het dan goed te praten. Ik hoop dat het waar is wat jij zegt, want dan wordt er weer probleem gemaakt om niets.

30 mei 2011 om 01:32

Ik ben een Zwolle fan, maar als de boer opzettelijk op een jochie zou inslaan. Zou ik dit absoluut niet verdedigen, de harde kern begon eerst te juichen voor het jochie en moedige het jochie aan dit te doen, vervolgens gaat t aso jochie de keeper duwen die gewoon een potje voetballen moet. En de keeper laat zich lichterlijk provoceren. Naar mijn mening niet eens de moeite waar erover te praten laat staan aangifte te doen ( wat vast weer door de harder kern is aangemoedigd)

30 mei 2011 om 01:49

Hmm, als het werkelijk zo gegaan is, dan zou ook dat jochie gestraft moeten worden door Vvv. Hij hoort van Boer af te blijven en Boer van dat jochie. Zo simpel is het. De harde kern van VVV kon zich beter zo uiten tegen het team, want werkelijk waar, wat heeft dit VVV in de Eredivisie te zoeken. Alleen Musa en zo af en toe Boymans vallen op. Collectief is het een drama en voetballend niet veel beter. Zwolle verdiende het, zeker op basis van vandaag, gewoon om de plek van VVV in te nemen.

30 mei 2011 om 07:28

Knap gezien en beoordeeld vanuit de andere kant van het veld en met die tralies voor je.

30 mei 2011 om 09:18

Jij bent Zwollefan maar je weet niet eens hoe je eigen keeper heet? Ik vraag me af of er beelden van dit incident zijn. Normaal gesproken is er toch altijd wel een camera op de keeper gericht als hij een bal op moet halen, dus er moeten beelden van zijn.

30 mei 2011 om 01:25

Maar jouw mening kan als zwollefan eigenlijk ok niet objectief genomen worden

30 mei 2011 om 04:14

Als het goed is, is dit in de tweede helft gebeurd, wat betekend dat jij aan de andere kant van het veld hebt gezeten, en er dus vrij weinig van hebt gezien. Tenzij je een verrekijker bij had natuurlijk

30 mei 2011 om 09:20

Aannames zijn gevaarlijk, wat weet jij waar hij zat en hoe hij dit gezien heeft, misschien zat hij gewoon wel ergens anders in het stadion, was volgens mij geen clubcard verplichting voor deze wedstrijd.

het valt absoluut niet goed te praten, maar ik kan dit wel begrijpen. Frustraties en emoties zijn op zo'n moment natuurlijk aanwezig. En dan houdt zo'n rotjochie de bal langer vast om tijd te rekken. Misselijk word ik hier van! Gewoon anti-voetbal!! Vvv zou hier wat publieke over moeten zeggen! Maar dat is geen reden tot slaan. Zwolle gaat Boer ook vast en zeker een boete opleggen! Maar deze keeper heeft aan zichzelf te danken bij de onnodige penalty van vvv. Ben benieuwd naar de afloop!!

Zag hier idd ook geen reactie over dit onderwerp, wel heb ik een flitssamenvatting gezien met doelpunten en kaartenfestijn.

Maar dat Boer zich spoedig naar de bus moest begeven is dan wel begrijpelijk, want dit is geen voorbeeld als een profvoetballer

Ik was erbij,ik zat op de Tribune van De Harde Kern dus kon het goed bekijken, hier het verhaal:

De Jongen gaf de bal niet snel genoeg dus kwam boer hem halen,boer slaat de jongen in zijn gezicht,de vvv fans,gingen helemaal over de rooien,en de trommelaar,gooiden zijn trommelstokken naar boer,vvv krijgt hier hoogswaarschijnljk een boete voor!, 1 Minuut later is de Aangeslage Ballenjongen mee gegaan met een steward en heeft aangifte gedaan!

Nu Het verhaal van de bus waar ik ook bij was:
Er klopt geen ene moer van,hier staat 5 stewards het waren er wel 20 stewards 10 Debielen Met een Schild en Knuppel 5 Debielen met een agresieve Hond 3 Debielen op een paard!,,
Toen de Spelersbus weg wou rijden duwde ze de vvv supporters op een hoopje waar ook kinderen van 9 a 13 tussen stonden om de vvv spelers een hand te geven,
Ook waren de zwolle spelers erg onprofesioneel door hun middelvinger optesteken(arne Slot) Hun broek uit te trekken en voor de raam te showen(maachi) en op de raam te kloppen en provoceerende gebaren te maken(allen)

hierbij mijn verhaal!

30 mei 2011 om 02:12

Zwolle laat zich weer van z'n beste kant zien. Godzijdank blijven die pipo's in die mickeymouse competitie spelen waar ze thuis horen.

30 mei 2011 om 04:17

Geloofwaardig verhaal, alleen jammer dat je de politie 'debielen' noemt. Die mensen doen ook maar gewoon hun werk, net zoals de spelers van VVV Venlo en FC Zwolle even daarvoor gedaan hadden. Of zijn dat dan ook debielen?

30 mei 2011 om 08:21

Die ''debielen'' doen tenminste hun werk. De ballenjongen vergeet dit te doen. Het is dat hij minderjarig is, maar dat is eerder een ''debiel'' in dit verhaal dan de politie.

30 mei 2011 om 14:31

En dan zeikt iedereen dat ze Zwollefans niet geloven omdat ze niet objectief zijn. Nee dit komt lekker objectief over. Ook bullshit.

@ venlocos,

Kan het wel indenken wat hier gebeurd is, ze willen dit niet te uitgebreid in het nieuws brengen maar als dit echt waar is dat ie een slaande beweging maakt tegen die ballenjongen mag ie van mij aangepakt worden, en een flinke boete krijgen in de vorm van een paar jaar niet spelen.

Wil je bedanken voor je uitleg, maar deze beelden op VZ kan ik het er niet uit opmaken dat er wat gebeurd is.

Onderschat rot jochies niet! De bewuste klap zal wel meevallen, want als ik hierboven lees dat het vvv publiek 'verbolgen' was dan was er wel een ouder uit het publiek als een superman naar beneden gesprint om Boer de les te lezen en zo nodig op zijn muil te slaan! Maachi met zijn blote piemelmans voor het busraam is uiterst intimiderend, laten we dat nooit goedkeuren!

ik zat ook op de sfeertribune (harde kern) en stond er nog geen 10meter vanaf, ik heb het incident ook gezien en het verhaal van venlocos klopt bij deze, ik ben alleen niet bij het bus incident geweest.

ik snap die keeper van Zwolle wel, alleen hij had nooit mogen slaan, aangifte doen snap ik wel van dat jochie maar anderzijds zie ik dat een beetje als de doelman van Zwolle pesten, hij sloeg niet eens hard naar mijn mening, meer een tik in het gezicht van ''joh schiet eens op'' met een stukje frustratie..
er stond veel op het spel voor Zwolle en voor Vvv

laten we eerlijk zijn, die ballenjongen moet gewoon zijn werk goed doen en niet tijd rekken door de bal op het laatste moment te geven, als het de keeper van VVV was had hij dat ook niet gedaan..

trouwens toen de steward de ballenjongen mee nam kreeg de jongen wel een applaus van het hele sfeervak

dusja nogmaals ik heb hier nogal gemengde gevoelens bij..

met groet een vvv supporter

Patrick Pothuizen maakte eens een sliding op een ballenjongen. De jongen zat te huilen, hij kreeg een gele kaart. Hij was wel zo netjes om de jongen na afloop te excuseren en gaf hem zijn shirt.

30 mei 2011 om 04:19

Kreeg die ballenjongen een gele kaart omdat hij zat te halen?

30 mei 2011 om 10:16

nee... de scheids dacht dat het een schwalbe was..

30 mei 2011 om 15:15

Pothuizen kreeg een gele kaart voor zn sliding op de ballen jongen. Hij had hem ook rood kunnen geven.

Nu hebben we hier twee ooggetuige die verhaal gedaan hebben.. Dus nu boer schorsen voor paar wedstrijden, en een taakstraf geven..
Kinderen sla je gewoonweg niet., je weet als voetballer dat dit gebeurt.

Als wedstrijd in zwolle was gespeeld, en zwolle stond op winst zouden de ballenjongens hetzelfde gedaan hebben.. Hoort gewoon bij het voetbal.

30 mei 2011 om 14:33

Jup, want twee reacties onder een gebruikersnaam op een internetforum zijn hele betrouwbare bronnen.

Boer heeft het jochie inderdaad geraakt. Misschien valt het niet goed te praten, maar in veel van deze gevallen vind ik het ook boontje komt om zijn loontje. een minuut eerder aan de zijlijn kreeg Botteghin ook de bal niet van zo'n ballenjongen. Het was volgens mij de tweede keer, het is eigenlijk gewoon tijdrekken/verzieken van de wedstrijd. 't mag niet, maar je bent machteloos....

voor de mensen die de beelden willen zien... ergens in blessuretijd na de vrije trap van El Akchaoui

http://www.l1.nl/l1sprt/_pid/links4/_rp_links4_fir...

Dat jongetje is ballenjongen om de bal snel in het spel te brengen, zodat het spel zich spoedig kan hervatten. Dit klapje valt onder slaan, maar meer een corrigerende tik. Heel triest van dat jongetje (lees: vader van dat jongetje) om dan nu achteraf te gaan huilen. Accepteren dat dit kan gebeuren wanneer je provoceert in een duel waar de belangen dusdanig groot zijn dat dit soort grapjes niet grappig zijn.

Update 8:08
Nog een mooie die ik hoorde op Twitter:
Alsof Boer in de 90e minuut zin en tijd heeft om zon jongetje even uitgebreid te slaan.

Zijn irritaties zijn misschien wel te begrijpen, maar hij had de ballenjongen nooit mogen slaan. Ik hoop dat hij een boete krijgt en hij het meteen afleert, want zo moet het echt niet.

Ballenjongens zijn altijd irritant als het een wedstrijd met grote belangens is, altijd dat klote vertragen van het spel. Deze jongens moeten gewoon hun taak uitvoeren en het een eer vinden dat zie die taak mogen doen. Respect naar volwassenen is in onze maatschappij sowieso weggezonken en zo'n jochie, die misschien wat heeft gemist in zijn opvoeding, moet zich nu niet zo aanstellen. Net als die VVV supporters die de keeper Boer op gaan wachten; ga feest vieren dat je het nog in de eredivisie mag proberen!! Ik vind het super triest!!

Hmm jammer dat er niks in het filmpje te zien is van een ballenjongen die een klap krijgt, of ik kijk er overheen ofzo.. tsja het zal wel.

On: mooie prestatie van Vvv, al had ik Zwolle ook wel in de Eredivsie zien spelen. Had ook wel een leuk team kunnen worden indien bijv. Ars zou zijn gebleven.

Wil de beelden ook wel zien inderdaad, maar als hij echt sloeg is het te gek voor woorden natuurlijk. Dan ben je gewoon een trieste zak, ook al sta ga je de Eredivisie op zo'n moment niet halen, maar er zal best iets gebeurd zijn, Je gaat toch niet voor de gein aangifte doen (of,ja tegenwoordig is het wel zo gek).

Dat jongetje moet niet zou lopen te janken. Als je zo stoer wil zijn dat je de bal wil niet geven aan de keeper dan moet je rekening mee houden met zo'n reactie. Ik kan me de reactie van Boer dan ook heel goed voorstellen. Een ballenjongen een duw geven omdat die gewoon niet doet wat hij hoort te doen. Poe poe. Mij benieuwen hoe al die klagers hier zouden reageren als je in blessuretijd nog moet scoren en zo'n etterbakkie met jeugdpuistjes weigert je om de bal te geven. Ik kan me niet voorstellen dat je vriendelijk om de bal gaat vragen.

Wat een niveau hier?! Nu krijgt de ballenjongen nog de schuld. Je blijft hoe dan ook als volwassen man altijd met je handen kinderen af! Dit had gewoon een rode kaart moeten zijn voor de keeper. Slaan is namelijk per definitie rood. Weer een blunder dus van het arbitrale trio.

Ik weet trouwens niet meer wanneer of tegen welke tegenstander, maar kan me herinneren dat Boer wel vaker dergelijke rare acties heeft. Als keeper schwalbes maken bijvoorbeeld...
Ook vorige wedstrijd, toen hij snel de bal tegen Boymans aanschoot en hem vervolgens een kaart probeert aan te smeren. Rare kerel volgens mij.

30 mei 2011 om 11:06

Zeker vanuit het stadion bekeken? Allemachtig wat een onzin zeg. Het was geen slaan en het was al helemaal geen rood.

Lekker gekleurde reactie trouwens. Je zag Boymans vorig duel naar de bal toelopen om er voor te gaan staan. Gek he, dat hij geraakt word?

30 mei 2011 om 11:36

ja inderdaad, zat op de tribune waar het gebeurde. Er werd gewisseld en het spel lag dus stil. er was voor boer dus helemaal geen noodzaak om het spel snel te hervatten. de ballenjongen z'n bril sneuvelde en hij had een bloedneus. dus hoezo geen slaan?? hoezo geen rood??

En van Boymans, idd hij loopt richting de keeper. maar om dan vervolgens expres de bal tegen hem aan te schoppen slaat nergens op.

gewoon zwaar gefrustreerd dat ze het volgend seizoen weer eerste divisie spelen.

30 mei 2011 om 13:16

Bloedneus? Kapotte bril? En hoe kom je aan die wijsheid? Je bent namelijk de eerste van al die VVV fans die dat zegt hier, ik heb het nog nooit eerder gehoord, ook niet gelezen op Twitter. De 1 van jullie zegt ''een paar klappen'' terwijl het 1 klap was. De ander zegt dat de jongen ''er een bolle kop aan over hield'' en nu kom jij met een bloedneus verhaal. Hoe ongeloofwaardig wil je het maken? Allemaal andere verhalen.

Bij Boymans draai je de feiten om. Boer wil snel hervatten, Boymans wil dit blokkeren. Dat is niet Boer zijn schuld, dat is zijn goed recht. Boymans moet gewoon wegwezen bij de bal. Alsof Boer expres tegen hem aan wil schieten, hou toch op. Kijk de beelden eens terug zeg.

31 mei 2011 om 09:26

Een gekneusd jukbeen schijnt het te zijn. Waar ben je nu met je bloedneus verhaal en de kapotte bril? Volgens mij lulde je maar wat.

30 mei 2011 om 14:36

Wat trekt iedereen hier conclusies dan? Er is nog helemaal niet bewezen dat hij geslagen heeft. Voor hetzelfde geld was het een duw

Ach al die gekleurde reacties hier. Het gebeurd zo vaak dat ballenjongens (ook in zwolle) traag of helemaal niet de bal afgeven. Boer laat zich altijd provoceren door derden. Dit krijgt natuurlijk een staartje een schorsing en een strafzaak.

Er is hier zo te zien veel onduidelijkheid over. Ik was er gisteren bij en zag het incident gebeuren aan de kant van de harde kern van Vvv:
Nadat de bal over de achterlijn was geweest, draaide Boer zich meteen om en wilde de bal hebben voor de uittrap (begrijpelijk). De jongen had nog niet eens de kans om de bal richting De Boer te gooien want deze stond al meteen voor z'n neus om de bal zelf te halen.. Halen?! Nee: de jongen kreeg van de boer opeens een paar rake klappen om z'n oren. Geen idee waarom, misschien dat de jongen aan het lachen was(?). Maar kom op: je ziet vaker dat ballenjongens vervelend doen in de slotminuten van de wedstrijd, maar dit ging écht nergens over. En als die De Boer dan ook nog eens, nadat hij veilig en wel in de bus zit achter een gesloten deur, zijn middelvinger een paar keer opsteekt samen met z'n medespelers en weet ik wat allemaal, dan ben je echt 'n achterlijke idioot. Je hebt 'n voorbeeldfunctie, maar hij dus blijkbaar niet...

op eredivieslive live zag ik het gebeuren tussen de 90,5 minuut en 91,5 minuut toen de bal uitging en boer de bal wou krijgen toen duwde hij maar die ballenjongen omver

Ach het viel allemaal wel mee, VVV had net 2-2 gemaakt en Zwolle had haast.
Vervolgens wou die ballenjongen de bal niet geven en greep Boer hem uit zijn handen. En dat ie daar een duwtje bij gaf.. tja..

och och och wat een zielig verhaal. Hier wordt door sommige ook gepraat over een jochie. Hallo hij isw 15 en weet dondersgoed wat hij doet. Hij voelt zich stoer en dan nu gaan klagen. Jonge jonge. Je taak is ballenjongen en dan behoor je hem terug te geven, maar nee dat willen sommige niet zien. Gelukkig zijn er ook eerlijke vvv supporters die deze actie van de supporter afkeuren. En ja die keeper mag niet aan hem komen, maar tussen slaan en slaan zit ook een groot verschil.

Ik stond zo ongeveer op de middenlijn en had vrij aardig zicht op het gebeuren. Volgens mij hield de ballenjongen de bal lang vast, en toen Boer hem wilde pakken, gooide hij de bal over hem heen het veld in. Daarop gaf Boer hem een duw. Kon niet zien wat de ballenjongen er aan over hield, maar voor mijn gevoel viel het nog wel mee.
Dom en onprofessioneel van Boer, had hem zo maar een rode kaart kunnen kosten.

Hier wel de beelden. Jongen gooit de bal de lucht in Boer stompt/duwt hem. Even de reclame afwachten.

http://tinyurl.com/3ldmjma

Edit: URL was te groot

Ik ben ook van de partij geweest gisteren in Venlo en ook ik wil mijn verhaal wel even kwijt over dit incident.

Ik heb de wedstrijd gevolgd vanaf de tribune O3, een speler van vvv knalt mis en Boer wil de bal bij een van de ballenjongens achter de goals gaan vragen. De ballenjongen houd de boel iets wal te lang vast en Boer geeft met een hand een tik in het gezicht van de Ballenjongen. Hierop krijgt hij het Venlose publiek op zich af. Word o.a. met een trommelstok naar Boer gegooit.

Naar de wedstrijd staat een groep van 50/100 man spelers van VVV op te wachten om ze te bedanken en ook om Boer even toe te spreken. Inmiddels hebben enkele supporters van vvv aan spelers van Zwolle gevraagt of ze naar binnen kunnen en aan Boer kunnen vragen of hij excuses kan aanbieden aan ballenjongen (op zijn minst een shirtje of iets dergelijke afgeven). Minstens 5 spelers reageren erop dat ze niet wetne wat er is gebeurd en verreken het om naar binnen te lopen. Inmiddels is de politie geariveerd met een man of 10 en zijn er enkele steward van Vvv. Boer komt naar buiten gelopen met om zich heen een man of 4/5 beveiligers en word uitgefloten en krijgt wat woorden over zich heen. Verder is er niks aan de hand totdat de spelersbus van Zwolle vertrekt, enkele spelers kan er toch niet zo goed mee omgaan en menen in hun voorbeeldfunctie middelvinger (ars en zelfs coach) en broek omlaag (maachi) te moeten laten zien.

Dit geeft toch aan hoe Anno 2011 het voetbal in Nederland is.. Spelers die menen dat ze alles mogen doordat ze zoveel geld etc verdienen. En vervolgens nog niet eens excuses durven aanbieden... Zwakzwak

Wat mij betreft krijgt deze zaak met betrekking tot Boer nog een leuk staartje !!

30 mei 2011 om 15:35

ook dit is weer een gekleurde reactie. net zoals johan derksen er vanavond waarschijnlijk schande over zal spreken.

laten we nou eerst rustig afwachten wat er gebeurd is, want het is niet echt goed te zien. we moeten ook niet afgaan op reacties zoals die van jou, want die zijn toch alleen maar negatief. al moet ik wel zeggen dat ik voor zwolle ben en dus het boer iets eerder vergeef.

maar ik vind wel dat we niet alleen moeten doen alsof boer verschrikkelijk is. natuurlijk, hij moet met zn handen van dat joch afblijven, maar die jongen moet dan ook gelijk die bal teruggeven.

Het is toch logisch
je verliest en zo'n ballenjongen gaat dan irritant doen, omdat hij voor de harde kern staat.

Heeft suarez ook een keer in groningen gedaan.
Maar dat was toen een duw, maar zoiezo dom.

Voor degene die zeggen dat het meevalt: zojuist een fragment op L1 radio met daarin de bevestiging dat de jongen zwaar gekneusde jukbeenderen heeft en een bond en blauw gezicht. Aldus de politie Venlo.

Misschien een optie om als supporter van de tegenpartij Boer bij tijdrekken ook maar een keer op zijn bek te slaan. Kijken wat er dan wordt gezegt ik denk 10 jaar stadionverbod minimaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren